HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A gólokat is nagyon jókor lőttük

2010.01.12. 09:45 F. Kapus

Hatalmasat küzdöttünk, és erre nagy szükségünk is volt ahhoz, hogy hozni tudjuk a Vienna Capitals elleni mérkőzést, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. A hosszabbításos 6-5-ös győzelem ellenére a szakember elismeri, amikor a bécsiek megvillantották igazi erejüket, a magyar bajnok fölé tudtak kerekedni.

"Jóval többet lőttek kapura, de igazából az utolsó harmadban és a hosszabbításban domináltak ezen a téren, ebben az alig 24 percben pont harmincszor próbálkoztak. De sokat dolgoztunk, és megadtuk az esélyt a szerencsénk visszatéréséhez. Ezzel együtt sem csak ennek köszönhetjük a sikert, mert a véletlen kedvezményezettje is ingadozott a hatvan perc alatt, nemcsak a játék.

Annak ellenére, hogy Rodmanéknak volt több helyzetük, egyértelműen nekünk volt több nagy ziccerünk. Ezek jó részét sajnos kihasználatlanul hagytuk. Ellenfelünk ereje tovább tartott a meccs végén, ezt be kell látni. Ekkor már leginkább a védekezésünkkel akartuk megtartani őket. Kijött, hogy nehezebb szériánk volt, többet utaztunk, és amúgy sem voltunk topon. A hullámzó teljesítményekből az látszott, hogy ők sem.

A mérkőzés előtt kevesen álmodtak arról, hogy hat gólt lövünk a Capitalsnak. Az első sorunk ismét maradandót alkotott, majd mindegyik támadótriónk eredményesen játszott. Emberelőnyből is eredményesek voltunk, a kapu előtti területet mindkét oldalon többször uraltuk, mint az előző mérkőzéseken. Sikerült tehát előrelépni a kritikus játékelemekben, ráadásul a gólokat is nagyon jókor lőttük, fontos pilanatokban voltunk eredményesek, és ez döntő momentum lehet egy meccs kimenetelében. Ha kicsit rutinosabbak, okosabbak vagyunk, több szerencsével meg tudtuk volna tartani az előnyt, de így is maximálisan elfogadható győzelem lett ebből a mérkőzésből.

Főleg úgy, hogy az első harmadban nem az történt, amit akartunk. A szünetben elmagyaráztuk a játékosoknak, hogy csak akkor fog sikerülni, ha elhisszük, hogy többre vagyunk képesek. Rendbe tettük tehát a dolgainkat, és jól sikerült a második harmad eleje, minden bejött, ezzel egy csapásra visszajött az önbizalmunk.

Vasárnap után csak pénteken játszunk legközelebb, így a héten kicsit rendbe tesszük fizikailag a csapatot. Időnként kimerülnek az akkumulátorok, ilyenkor néhány napot ezek feltöltésére fordítunk. Persze nem lehet túlzásba vinni, a hét második felében már a pénteki meccsre kell összpontosítanunk.

A porcműtéten átesett Ondrejcik Rastislav már jégen edz, de még közel sem kifogástalan a lába. Vas Márton még mindig beteg, de legkésőbb szerdán edzésre jelentkezhet. Mihály Árpád hosszabb idő óta gyengélkedik, két napot ő is kihagy most, hogy teljesen rendbe jöjjön az egészségi állapota."

A Fehérvár–Vienna Capitals meccs összefoglalója itt és itt tekinthető meg. A magyar EBEL-csapat jelenleg a 6. helyen áll, egy ponttal a Zágráb, néggyel a Klagenfurt előtt. Következő mérkőzésünk Jesenicében lesz, ott is győzni kellene.

32 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aki még nem tudná:

Feb.20.-án (tm F.Kapus) megtarthatnánk az AVS 2009-10 évadzáró buliját. A helyszín kérdéses, én a Flíing Cat Irish Pub bowlingját javaslom (gyk. Szfvár...) egyrészt mert ott viszonylag sokan elférünk, plusz az üzemeltetőnél lehet, hogy ki tudok kilincselni egy kis kedvezményt az amúgy sem túl borsos italárakból... A program kötetlen, iszunk, meg közben megváltjuk a világot...

Akit érdekel kérem jelezze a evadzarobuli@gmail.com címen. (nicket, ha lehet írjátok bele) Semmi nem kötelező, pusztán fel akarom mérni az igényeket, hátha ki kell bérelni a sportcsarnokot...:D

Update: Hétvégén beszéltem az Ír söröző üzemeltetőjével, úgyhogy a hely megvan...
Az előző vesztes meccseken nagyon rossz százalékban használtuk ki a ziccereket és a Vienna ellen is sokat kihagytunk. Ennek ellenére 6 gólt lőni egy ilyen erős csapatnak, minden elismerést megérdemel. Ha a Jesenice ellen is ilyen gólerősek leszünk, akkor:
Reszkess Jesenice, jön a FEHÉRVÁRI CUNAMI!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Lajosban azt csodálom, hogy szerintem tökéletesen látja a csapatot, meg az ellenfelet is, minden szavával most is egyet lehet érteni.Ha egyszer /reméljük minél később/ visszavonulna, biztos kíváló szakkommentátor lenne belőle:-)))
Egy dologot azért megemlítenék. Sajnos sokadszor fordul elő, hogy játékosaink a védőharmadban, kritikus helyzetben, az ütőjükön lévő, elvileg jól megüthető korongot nem tudják kilönni a harmadunkból! Emlékezzünk vissza a Bécs 5. egyenlítő góljára, Vas Jankó fonákján volt a korong , de nem tudta kiemelni /szerintem annyi helye volt, hogy akár be is fordulhatott volna/, a védőjük könnyen benntartotta, abból lett a passz és a gól...:-(((
Ezt nem lehetne egy kicsit gyakorolni, az ellenfeleinknek ez olyan jól szokott menni...
@budaijegesmedve: Ezen én is agyaltam, és szerintem az lehet, hogy ki tudná ő vágni, csak tudatt alatt ott van az agyában az üres kapu és a gól lövés esélye, (Godónál is ez volt talán) és az a pillanat míg ezt felméri arra is elég, hogy elveszítse a pakkot, mint most, sajnos.
A HKJ elleni utsó hazain a hosszabításban is így szúrtuk el, megtarthattuk volna, de inkább előrementek támadni, hátha ütnek egyet, aztán cserére indultak, közben a Jesenice három a kettőben kontrázott és nyert. Talán 10 mp-vel a vége előtt. Palkó akkor nyilatkozta is ezt az esetet. Csak hát a versenylovat elég nehéz visszahúzni....(már bocs a hasonlatért)

Egyébként, aki a Volán idei szezonját végig követi az mindenre tud példát mondani, utána meg az ellenkezőjére. (Lásd: most mi nyertünk egy védhető lökettel kb.10-zel a vége előtt, akkor a HKJ., vagy most a VIC állt fel 2-5-ről, de mi a Linz ellen hoztunk vissza egy 1-5-ös meccset a 45. perc után, sőt akkor a 6.-at is mi lőttük, de a MZA ellen is nyertünk 1-4 utáni 2-5-ről.
Vagy legutóbb a Linz ellen 0-2 után 3-2 ide, utána Villach ellen 2-0 után 2-3 oda. Ez egy ilyen hullámvasút, fogadjuk el.)
@petyagergő: Arra azonban keves peladat tudsz, hogy idegenben hosszabitassal nyertunk. Nem szamoltam ki de kb 7-8 bol 1-szer. Ez azert durva.

Jo csapatunk van, ez latszik. Engem mostmar CSAK a formaidozites erdekel. Tolem csak essenek be a playoff-ba (nem erdekel) de ott mukodjon a henger! A negyedik helyre keves az esely (a hetvegen kiderul), doglott lo patkoja utan meg nem erdemes futni.

A mult meccs elott leirtam: meglesz a Becs es a Jesenice meccs is! A Becs mar megvan, penteken meglesz a Jesenice!

Hajra Fehervar!
Na most néztem meg a MECCSET.
Nekem csak egy kérdésem maradt ..
Mi miért nem kértünk időt a 4 a három idején, hogy kicsit megnyugodjon a csapat ???? ezt én hibának látom, de persze nem vagyok edző, de talán nem lett volna ennyire ideges a Volán ...
remélem vége a gödörnek...
Gratula ! szép volt fiúk !
@petyagergő: A meccs utáni hozzászólásokban nagyon sok rossz indulatú kritikát is olvastam a blogon. Az írásod nagyon jó válasz ezekre. Természetesen lehet (és szakmailag fontos is) kritikus szemmel nézni a csapat játékát. De ismerjük el, ez a CSAPAT az idei "hullámvasúton" nagyon jól megállja a helyét. Nekünk szurkolóknak meg annyi a dolgunk, hogy amikor kevésbé megy a csapatnak, akkor rá tegyünk még egy lapáttal a buzdításukra.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Valahogy eltalálta a sportnapilapnak csúfolt focimagazin a címet, ez tényleg a szív diadala volt.

Nekem emlékezetes momentum volt, mikor Oscar figyelmetlenségből nem találta a korongot, utána pedig nem is korizott érte ( támadtunk és a kék vonalnál történt mindez, meg is indultak belőle a bécsiek ), de a bombagóljával jóvátette ezt...:)
Nagy Gergőn látszott a meccs végén, hogy bántja a hatalmas lehetőség, amit nem használt ki...
Pénteken pedig:
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@petyagergő: A cseréknél többször nincs meg az összhang! Vasárnap is többször fordult elő, hogy a cserepad előtti részre passzolt a társ, ám a másik már háttal volt, mert ment le. A szemfüles ellenfél meg lecsapott rá.
Figyelni, figyelni, sőt látni is kéne!
@balumaci: az időkérésen én is agyaltam már. Jó lett volna kikérni, de szerintem az edzőbá úgy gondolhatta, hogy mivel a bécs már kikért 1x, ezért ezzel csak nekik kedvezne. Gondolj bele, mit lehet mondani ilyenkor egy védekező pihegő csapatnak: védekezz!? A támadó csapatnak el lehet mondani, hogy melyik figurákat nyomják le sorba, ha nem sikerül az egyik... szerintem a támadóknak lett volna nagyobb hasznára a timeout...
Valaki nézi rajtam kívül Jese - dead bull meccs eredményét? Csak hogy ne egyedül robbanjak fel! 14 emberelőnyt hagyott ki a bull, a jese meg bevert eggyet! Ugye érdekes!!!
@drukker60: 12 emberelőnyt, csak!!!!
nyert a jesenice!!!!!!
na igen, és hogyan!!!!!!
nem ide tartozik de talán más is megnézte, ha nem akkor tegye meg
www.iihf.com/home-of-hockey/news/videoconcussions.html.
ezek után Mark Szucs büntetése aprópénz!! vagy az ebel vezetése nem látta az iihf filmjét?
@EisHockey: egy írásom elszállt, bocs, ha mégis bedupláz majd. Szóval a cserék miatt mégis a Bécs kapott két percet, az meg rosszabb, mint néhány elszúrt passz.

@bagyula: Igazad van. Arra nincs is példa. Idegenben 4 OT-s meccsből mindet buktuk. Itthon érdekes módon 7-ből ötször nyertünk OT-s meccset. Ráadásul a kettő elbukott nem is a "nagyok" ellen, hanem a HKJ és az OLL ellen volt...
@drukker60: Lehet, hogy a Redbull nem is a Viennát, hanem minket akar elkerülni?????:)))
Megemlíti, hogy a futballszurkolók egy ideig jártak a Volán jégkorongozóinak meccseire, ahol fantasztikus hangulatot teremtettek, ám később az „úri közönség” megelégelte a hangos RBD-s srácokat, így azok elmaradoztak. Emiatt viszont a hangulat is leült.

www.mno.hu/portal/685622
@Lazlee: ebbe semmi új nincs
@drukker60: A Red Bull ifi játszott /19 éves kapussal, 16 éves védővel.../ a többiek a kontinentális kupára készültek /pihentek rá/, ez így komolytalan volt...:-((
Bizzunk benne, a mieink erősebbek lesznek mint az ifik, és legalább egy pontot elhoznak a Jesenice öregfiúk ellen:-)))
jesenice vs. RBS (1:0) meccs utáni táblázat

1 Moser Medical Graz 99ers 42 61
2 Vienna Capitals 42 59
3 Red Bull Salzburg 43 56
4 Liwest Black Wings Linz 42 54
5 Villacher SV 42 48
6 Fehervar Alba Volan 19 42 44
7 KHL Medvescak Zagreb 42 43
8 Klagenfurter AC 42 40
9 HDD Tilia Olimpija Ljubljana 42 33
10 HK Acroni Jesenice 43 28
@Lazlee: az "úri közönséget" nem zavarta az RBD-s srácok hangoskodása.Valamikor egy csarnokbeli átalakitás idején eltüntek ill. kidobták zászlóikat,drapériáikat.Onnantól nem járnak meccsre.Kár értük!(ápr. 1-én félretették sérelmeiket,nagy számban voltak jelen szervezetten)
HELP!

Elvileg (nagyon neccesen, de van rá esély, hogy) ki tudok jutni a február 5-i bécsi Vienna-Volán meccsre. Kb. 8-ra érkeznék.

Ha valaki volt már ott, mondhatna pár infót: hol érdemes parkolni, van-e valami extra, stb.

Kösz!
@facsipesz: Mi busszal voltunk mind a 2 alkalommal, szóval a parkolásban nem tudok segíteni. A pontos jegyárakra sem emlékszem, de 15 EUR körül van, mint majdnem mindenhol Ausztriában. Normálisak az osztrákok, nem szokott semmi gond lenni. A sör drága, de frankó ajándéküzletük van a csarnok egyik sarkában, sok-sok EUR-t el lehet ott költeni, szóval ha gondoltál ilyen dologra, válts 30-40 EUR-val többet! :-) Ja, és a wc ingyenes. :-) Röviden ennyi jutott eszembe.
@facsipesz: Sutyi2 leirta a lenyeget. A parkolas ingyenes de necces a csarnok mellett, erkezz meg legalabb fel oraval a meccs elott mert hanem ugy jarsz mint mi (pedig csak a varosbol jottunk) es a Donau City plaza parkolojaban kell parkolj. Jol le is kestuk a meccs elejet :(
@bagyula: Kösz. Az időben érkezéssel nem lesz gond: valószínűleg egy órát kések..
@facsipesz: Én azt ajálom hogy legalább 1 orával a meccs kezdete elött legyél ott,igy találsz parkolot a csarnok elött.Ha pedig ez nem müködik akkor a Donau Zentrum parkolojában ingyen parkolhatsz 3 orát,ez közvetlen a csarnok mellett van.
Még valami kötelezömodon kikell szurkolni a 2 pontot:)))
@emu11: Ezen is agyaltam amit Te mondasz , de valahogy úgy érzem hogy a BWL csapatát is az mentette meg h jókor kért időt az edző .. Megtörte a Volán lendületét, megnyugtatta őket. Talán pár okos szó, egy kis lelki segítség lehetett volna. Persze utólag mindenképpen baromira okosnak tűnök, de most valahogy nagyon nem értettem hogy miért nem húzták be ezt a kártyát. Alapvetően nem szoktam kritizálni az Edzők munkáját, hiszen nem értek hozzá
de talán megérdemelne a téma egy magyarázatot, hogy miért nem kért időt Tollvonás mester.
Maradok tisztelettel ..
HAJRÁ VOLÁN !!
süti beállítások módosítása