HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dab.Docler ellenállhatatlan

2010.01.05. 22:25 Hblog

Hiába vezetett az Újpest az első harmad után a Megyeri úton, végül megint simán kikapott a Mol Liga- és OB I.-éllovas Dab.Doclertől. A vendégek részéről Korol duplával, Magosi Bálint triplával vette ki a részét a 7-3-as győzelemből. A Brassónak másodjára rendes játékidőben is sikerült felülmúlnia a Miskolcot. A Fenestela már az első harmadban háromgólos előnyre tett szert, ezt azonban a másodikban kiegyenlítették a Jegesmedvék. Az utolsó menetben már csak egy gól esett, a brassóiak szerezték, 4-3.

44 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Összefoglalóm az UTE meccsről.

A tavalyi csapat ma szerintem nyert volna. Az első két harmad kiegyenlített volt, elég nagy ziccerek maradtak ki mindkét oldalon.
A második harmad marhára nem volt semmi. Mikor elhúzott a DAB 1:3-ra, szerintem kevesen gondolták, hogy ebből elég gyorsan még egyenlítés lesz (Hetler lövése hatalmas volt).

Becze a 36. perc környékén valami olyat fogott közvetlen közelről, hogy akármelyik NHL összefoglalóban benne lett volna. Ember nem volt, aki nem látta azt már bennt.
Becze zseniális napot fogott ki, sajnos a második harmad végén kissé elborult az agya, ami szerintem az egész csapat gerincét törte. Elég vitathatóan ő kapott 2 percet, utána egymás után 3x is elmozdult a kapu (hol véletlenül, hol Becze valamiért eltolta. Nem egészen értettem miért), aztán másodpercekkel a vége előtt a DAB belőtte, levonuláskor Becze meg nem bírta visszafogni magát és beszólt bíró bácsinak, aki joggal fegyelmit osztott ki neki. Nagy butaság volt.

A harmadik harmadban a lilák szétestek, a DAB izzadás nélkül is belőtt még párat.
Behozták Sájevicset és mivel a meccs már úgy is eldőlt, kicsit jobban figyeltem őt. Arról a kapott gólról nem igazán tehetett, irdatlanul be lett lőve a léc alá. De Sájnak vannak valamilyen teljesen egyedi mozgásai, mozdulatai, nehéz elmagyarázni, ilyet még soha nem láttam másnál. Mintha minden pillanatban érződne nála valamiféle bizonytalanság, már ahogy korcsolyázik is, olyan hektikusnak tűnik. Nem született hokikapus, az biztos, de azért szerintem javult a teljesítménye az utóbbi években.
Ahogy Becze is, sokat fejlődött a szezon kezdete óta.

A Pék érának véget kellene vetni most már, mert szerintem a 2 fél már nem boldogul egymással és ahogy a mester nyilatkozik helyenként, nem is csodálkozom rajta. Nincs még veszve a szezon, lépni kellene
Én nagyon szoros meccsre számítottam és arra, hogy a lilák megfeszülnek majd a győzelemért. Ehhez képest az első harmadban még csak-csak mentek, vezettek is, de utána semmi... A DAB könnyedén, megerőltetés nélkül játszott, a Magosi-sor ellenállhatatlan volt, nem tudták tartani őket, a többiek meg folyamatosan foglalkoztatták volna a hazaiakat, ha hagyták volna magukat, mert úgy tűnt, hogy teljesen hidegen hagyja őket a meccs. Érthetetlen. Semmi tűz nem volt a Dózsa játékában, ha meg volt kihunyt, amikor a padon 2 játékos ütni kezdte egymást (állítólag, én lemaradtam).
Teljesen megérdemelt DAB-győzelem született, sajnálatos, hogy az UTE idáig jutott...
az ismert újpesti rigmusra:
Szép volt fiúk, és szar az Újpest!
De komolyan...
szinte kényszerítették a DABot, hogy legalább ti játszatok néha jól, mert mi ma nem fogunk.
Pék "mesternek" sikerült szét zilálni a csapatot. Már egymást verik a kispadon akkora nagy a csapat szellem. Sztem 1 edző ezt nem engedhetné meg, a Pék igen. Ebböl is látszik nem edző csak ajtó nyitogató. CSatlakozom az elöttem szólóhoz MONNYON LE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hmm, ilyen gyorsan elfogyott Pék körül a levegő? Látszik, hogy indiszponált. De tény, hogy amit ígért hozta (tavaly), küzdelem, fiatalok. Ő végre nem egy másodvonalbeli szlovák edző, aki hurcolja magával a csókos bandáját.
@quitz: Milyen fiatalokról beszélsz ?
A sorok összeállítását meg nem változtatná az istenért se ,a meccsek 2/3 általában 2 sorozza, miről beszélsz itt? Jársz te egyátalán Ujpest meccsekre ?
@quitz: Nekem a nyilatkozatai alapján inkább úgy tűnik, mintha kicsit szégyellné a csapatát. Vagy nem is olyan kicsit...
@vaze: Találjon ki a csapata képességeihez mért taktikát, ha nem tud, akkor szégyellje önmagát.
@forestjr: hát pávább a pávánál, ha érted, hogy mondom! :)))
Hajrá Kohász! ;)
Egybként ha így folytatja az UTE, nagyon könnyen lemaradhat az OB1 rájátszásáról, ahová még a Miskolc is nagyon jó esélyel pályázik.
@gogosz: azért az nem lenne mindennapi:)
@kiralyfi: De kőkeményen benne van a pakliban, ha nem szedik össze magukat.
@gogosz: és mit lépne erre a vezetőség, ha így alakulna? érdekes lenne mindenesetre...
Azért erre inkább csak matematikailag van esély, nem reálisan. Az UTE-nak jóformán hátrafelé kéne koriznia, miközben a MOL Ligában a Fradinak, az OB1-ben a Miskolcnak kellene bravúrokat bemutatnia. Persze, küzdeni kell, amíg van esély, de a kettő együttes előfordulása nem túl valószínű
Az összefoglalóban emlegetve volt, hogy Becze az év védését mutatta be.
Tény, szép volt és óriási bravúr.

Ellenben úgy gondolom, hogy Sevela a kupadöntőn sokkal nagyobbat védett, mikor egy becenterezett korongot, talán a kori élével tudott kirúgni.

Akkor is érdekesnek találtam, hogy arról a védésről miért nem esett egy szó sem, azonban most már be kellett pötyögnöm ezeket a karaktereket :)
@vaze: OB1-ben jelenleg 4. helyen áll az Újpest. Játszik még kettőt a Vasassal, egyt a Miskolcal. Igaz ezek már csak a jutalompontokért mennek.
Nagy kérdés az lesz, hogy a 2 naponkénti meccset melyik csapat hogyan fogja bírni a középszakaszban.
@thokee: Az már tavaly volt. Becze pedig az idei év védését mutatta be :) Amit persze majd lehet felülmúlni idén. :)
Most, hogy felkerült a jegkorong.tv/-re a felvétel, a Beczének kiosztott két perc vicc kategória. Külön öröm, hogy azt az orbitális védést bemutatták
@gogosz: Addig még egyszer el is törlik a megszerzett pontokat, három csapat bónuszt kap oszt' majd kezdődik előlről minden, mindenki nyomat még 16 meccset. Úgyhogy az OB I. rájátszásába bejutó csapatok kilétét megjósolni a jelenlegi formák alapján elég korainak tűnik.
@kerusz: Ebben igazad van, de én egy folyamatra hívtam fel a figyelmet. Ez az UTE nem azért ilyen gyenge mert rossz a játékosállománya. A légióssoruk pl szerintem nagyon erős. Mégis szenvednek. A Miskolc meg erősen felszálló ágban van. A lényeg, ha nem raknak rendet Újpesten, akkor még tényleg bajba is kerülhetnek. Ettől függetlenül továbbra is az a véleményem, hogy ha rendberakják, akkor ők lehetnek a DAB legkomolyabb ellenfelei idén itthon.
@kerusz: Ezt a középszakasz-dolgot én is benéztem. Mondjuk egész szezonban kevertem a MOL-Liga és az OB1 lebonyolítási rendjét, de ígérem, jövőre nem fogom! :)
@Koksz: Zalavári, Hajek, Harmati, Németh, Rafaj, Roczanov elég fiatalok (voltak tavaly). És a válasz: sajnos idén alig tudtam elmenni meccsre. De gondolom, kiabálsz helyettem is.
@quitz: tegnap a másik oldalon is pont ennyire fiatalok voltak, de egyébként tényleg forestjr-nak van igaza
@quitz: forest-nek nincs igaza. ;-)

Hol van a sofőr ??? :)))
Korai lenne még temetni az UTE-t. Úgy általában nem én szoktam Pék edzőt megvédeni, de produkált a csapataival már egy-két feltámadást éppen akkor amikor a legjobban kellett. Furcsa éppen mostanság ilyet leírni, de én meglepődnék ha a dunaújvárosi csapat a MOL liga és a magyar bajnoki véghajrájában is ennyire könnyen és fölényesen hozná le a meccsit.
Kimondottan erős hajrára számítok az SC-től és az UTE-tól, míg a többi csapattól azt várom, hogy kellemesen lepjenek meg engem.
@vaze: Persze-persze, nem a DAB érdemeiről vitatkozom, csak arról, hogy Pék megpróbálta.
@hokikori: Mi is pont ilyesmiről beszélgettünk tegnap a meccs után. Kizárt, hogy a DAB formahanyatlás, hullámvölgy nélkül hozza le a szezont. Vagy megvolt nekik, de amilyen a mezőny, fel se tűnt?:)
Emlékszem, tavaly minket igen kényes szakaszban ért egy ilyen visszaesés, az OB1 középszakaszának elején, ahová ugyan kilenc pontot vittünk, de az első három meccsen kiszivoláztunk. Akkor egy pillanat alatt meleg lett a pite.
Úgyhogy még nincs veszve minden remény. Legyen igazad.
@kerusz: Magyar kupa torrented lesz?
@kerusz: Köszönjük szépen! :)
@Fibonaci: Elméletileg az is lesz, de egyelőre nem engedi feltölteni a tracker, lehet sok volt mára neki :) .
@Fibonaci: @peterszky: ha letöltöttétek, seedeljétek Ti is tovább egy pár napig, hátha valakit érdekelni fog még.
@kerusz: Igen, így terveztem én is :)
@quitz: jaja, lejött, én sem dabfényezésből mondtam. sok MOL Ligás edző örülne, ha olyan kerete lenne, mint az UTE-nak, szerintem.

@Fugeute: az nyilvánvaló, hogy nem ilyen UTE-ra készülünk az éles szakaszban, bármennyire is megpróbálja most altatni az egész mezőnyt a MESTER. Szerintem mi most (az MK óta) vagyunk hullámvölgyben (ez a tegnapi 7 gól jól mutat, de a hallottak alapján sokat nem mond). Sok volt a szünet decemberben, aztán a hirtelen jött tétmeccseken többen lesérültek, gyakorlatilag egy épkézláb sorunk van, jelentős bizonytalansági tényező, hogy a sérültek közül mi mikor találja meg az őszi állapotát, úgyhogy lesz/lehet itt még libikóka, de természetesen megvannak a kilengési határok, elsőségünk elvesztése túl van ezeken! :)))
@quitz:
Hajek az idén még be sem volt tán nevezve, Zalavári pedig ül a padon, többnyire Jankoviccsal és Sommerrel együtt csak a létszámot adják, addig amig a túloldalon igen szépen játszottak a velük azonos korúak.
Harmati, Németh, Rafaj és Roczanov tavaly is játszorttak, a DAB kerete többnyire az Ő korosztályuk.
Tényleg rég voltál meccsen.
Ez a tegnapi döbbenetes volt, valami nagyon nagy baj van ez látszik!!! Ezzel a kerettel sokkal jobb meccseket kéne játszani!!!!
@vaze: természetesen megvannak a kilengési határok, elsőségünk elvesztése túl van ezeken! :)))de szépen mondtad, b+

és hogy a mai termés se maradjon ki a sorból -
wiki: en.wikipedia.org/wiki/HC_Severstal
web: www.severstalclub.ru/
friss: «Северсталь» - «Спартак» 5:2 (0:0; 3:2; 2:0)
A torrentes letöltéshez:
Már nem emlékszem, ki, de volt ilyen, hogy a csőcselékgazhuligánnácirasszista fradisták betonostul letépték a Kisstadionban a padokat.

Kérlek, ha olvasod, akkor töltsd le Te is, már az öregfiúk mérkőzésen SEM voltak a helyükön, mikor még nem teltek meg azok a szektorok :)
DAB-osok örömére lentebb található a kupadöntő, mostantól kb. fél órát tudok még seedelni, utána pedig holnap reggel fél nyolctól késő estig.
www.demonoid.com/files/download/HTTP/2091092/3325802
Látom a WC szépen fogyott :) .
@avessik: A tavalyi fiatalításról beszéltem, amit nagyon hiányolt mindenki két-három éve. De tény, hogy idén alig jutottam ki párszor. Most éppen az utánpótlásneveléssel vagyok elfoglalva :) A bölcsödést már vittem idén, a másik még csak három hetes.
süti beállítások módosítása