HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Satan csapat nélkül is olimpikon

2009.12.29. 15:12 Ryan O'Brien

Először a fehéroroszok hozták nyilvánosságra olimpiai keretüket, majd karácsony első napján az oroszok is megtették ugyanezt. Két nappal ezelőtt a svéd csapattal  ismerkedhettünk meg, kedden a szlovákokon, a letteken és a norvégokon volt a sor.

Némi meglepetésre az a Miroslav Satan is bekerült a szlovák utazók közé, akinek nincs csapata. Satan legutóbb az NHL-bajnok Pittsburgh játékosa volt, de nem hosszabbították meg a szerződését, azóta nem talált egyesületet. Ez lesz a negyedik olimpiája, csakúgy, mint Lubomir Visnovskynak is. Rutinos csapattal érkezik Kanadába Szlovákia, a keret átlagéletkora 30,2 év. Jan Filc szövetségi kapitány azt a Pavol Demitrát is betette, aki vállműtétje után még nem játszott meccset Vancouverben.

A keretben 12 hokis van az NHL-ből, 8 a KHL-ből, 1 a svájci bajnokságban játszik. Az otthon szereplők közül csak Zigmund Pálffyt nevezték. Pálffy és Satan már az 1994-es lillehammeri téli olimpián is ott volt, amikor az önálló Szlovákia válogatottja először szerepelt a játékokon. Satan mellett hét olyan hokis van, aki 2002-ben világbajnok lett (Rastislav Stana, Richard Lintner, Martin Strbak, Lubomir Visnovsky, Lubos Bartecko, Zigmund Pálffy és Josef Stümpel).

Kapusok: Jaroslav Halak (Montreal Canadiens), Peter Budaj (Colorado Avalanche), Rastislav Stana (Szeversztal)
Védők: Zdeno Chara (Boston Bruins), Milan Jurcina (Columbus Blue Jackets), Richard Lintner (Dinamo Minszk), Andrej Meszaros (Tampa Bay Lightning), Andrej Sekera (Buffalo Sabres), Lubomir Visnovsky (Edmonton Oilers), Martin Strbak (HK MVD)
Csatárok: Lubos Bartecko (HC Bern), Branko Radivojevic (Szpartak Moszkva), Martin Cibak (Szpartak Moszkva), Pavol Demitra (Vancouver Canucks), Marián Gaborik (New York Rangers), Michal Handzus (Los Angeles Kings), Marian Hossa (Chicago Blackhawks), Marcel Hossa (Dinamo Riga), Tomás Kopecky (Chicago Blackhawks), Zigmund Pálffy (HK 36 Skalica), Jozef Stümpel (Barisz Asztana), Miroslav Satan (csapat nélkül), Richard Zednik (Lokomotiv Jaroszlavl)

A lettek, akik többek között a magyarokat előzték meg az utolsó selejtező körben, 19 olyan játékossal érkeznek, akik a 2009-es vb-n a negyeddöntőig jutották a válogatottat. A keretből tizenöten a Dinamo Riga játékosai. Oskars Bartulis és Karlis Skrastins képviseli az NHL-t. A gárda két nagy hiányzója Raitis Ivanans és a 37 éves Sandis Ozolins, az egykori fehérvári játékos, Guntis Galvins viszont utazik.

Kapusok: Edgars Masalskis (Dinamo Riga), Ervins Mustukovs (Dinamo Riga), Sergejs Naumovs (Dinamo Riga)
Védők: Oskars Bartulis (Philadelphia Flyers), Georgijs Pujacs (Szibir Novoszibirszk), Karlis Skrastins (Dallas Stars), Arvids Rekis (Wolfsburg), Krisjanis Redlihs (Dinamo Riga), Rodrigo Lavins (Dinamo Riga), Guntis Galvins (Dinamo Riga), Kristaps Sotnieks (Dinamo Riga)
Csatárok: Herberts Vasiljevs (Krefeld Pinguine), Janis Sprukts (Dinamo Riga), Aleksandrs Nizivijs (Dinamo Riga), Martins Karsums (Norfolk Admirals), Martins Cipulis (Dinamo Riga), Girts Ankipans (Dinamo Riga), Lauris Darzins (Dinamo Riga), Aleksejs Sirokovs (Amur Habarovszk), Mikelis Redlihs (Dinamo Riga), Kaspars Daugavins (Binghamton Senators), Armands Berzins (Dinamo Riga), Gints Meija (Dinamo Riga)

Norvégia szintén a selejtezőből került be, 16 év után szerepel ismét az olimpián. Az 1994-es lillehammeri csapatból csak Tommy Jakobsen maradt hírmondónak. A szövetségi kapitány, Roy Johanensen korábban három (1984, 1988, 1992) téli olimpián is ott volt. A keret 11 játékosa a svéd Elitserienben hokizik. A legnagyobb név a Philadelphia védője, Ole Kristian Tollefsen, illetve az a Szalavat Julajevben szereplő ex-NHL-esPatrick Thoresen.

Kapusok: Pal Grotnes (Stjernen), Andre Lysenstöen (HaKi), Ruben Smith (Storhamar).
Védők: Alexander Bonsaksen (Modo), Jonas Holös (Färjestad), Tommy Jakobsen (Lörenskog), Juha Kaunismäki (Stavanger Oilers), Lars Erik Lund (Valerenga), Ole Kristian Tollefsen (Philadelphia Flyers), Mats Trygg (Kölner Haie)
Csatárok: Morten Ask (Thomas Sabo Tigers), Anders Bastiansen (Färjestad), Kristian Forsberg (Modo), Mads Hansen (Brynäs), Marius Holtet (Färjestad), Lars Erik Spets (Valerenga), Mathis Olimb (Frölunda), Martin Röymark (Frölunda), Per-Age Skröder (Modo), Patrick Thoresen (Szalavat Julajev), Tore Vikingstad (Hannover Scorpions), Martin Laumann Ylven (Linköping), Mats Zuccarello Aasen (Modo).

37 komment

Címkék: szlovákia norvégia olimpia lettország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha Jan Filcet most nem rúgják ki, akkor 110 évesen is ő lesz a edző.
Tiszta vicc az egész szlovák névsor, van ott Satan akinek még klubbja sincs, és a múlt szezon óta jégen sem volt.
Kb olyan helyezésre tippelek nekik, mint salt lake cityben volt.
@2002: Ez ilyen ha az utánpotlás döglödik. Nincs akit behivni.
Azt gondoltam Barankat a Szpartak hatvedjet is behivjak. Eleg jo szezonja van.
Halak jó lesz kezdőnek, a hátvédek sem rosszak, de elől gyengék( egy nagy eredményhez), Gaborik ide, Hossa oda.
@csatoimi: A Baranka-Ruzicka-Radivojevic trió nekem nagyon bejön a Szpartakban.
@kovacsistvan: En is igy vagyok vele, jol is jatszanak most, nem tudom, hogy miert nem hivtak be.
@derfed: epen a ket legeroseb liga ket legproduktivab jatekosat neveztel gyengenek :D ..de ez a te velemenyed, es nemakarok veled vitatkozni!:) ..en csak aszt remelem hogy Demitra vala rendben jon addik.. ..Gaborikkal mindig ertettek egymast. :)
@lacikaSVK: félreértetted. Azt mondta, hogy a hátvédek nem rosszak, a támadással hiába van ott hossa meg gáborík, eléggé gyenge, és igaza is van
@derfed: bocsi :)

@2002: szerinted 2002-ben erosseb attack volt?
@lacikaSVK: ezen most mit kellene látni? :D

amúgy a világkupán még ennél is erősebb attack, és mi lett a vége?

2007-es vb, a svédek ligás csapattal verték ki a szlovákokat....

szerintem ezen a olimpián inkább már a fiatalakkal kellene foglalkozni, mint például Janus-t Stana helyére, Tatar, és még Pánik is kelett volna
Radivoevicet bírom, meg szerintem nem olyan gyenge a szlovák támadósor. Úgyis főleg a hozzáállásuk fogja meghatározni hogy mire lesznek képesek.
Miért rugnák Ján Filcet?Tiszta vicc az egész szlovák névsor?Szerintem az a vicc,ha valaki nem ért a hokihoz.Nos ez a csapat nagyon is jo.Itt nem lehet Tatár,Junas nevu játékosokat berakni,még akkor is ha ugyesek,mert itt a tapasztalatot nézi Ján Filc!Hokiban a 30-as átlag év nem oreg,hanem az éretség jele,meg a tapasztalaté.Ezek a játékosok mind NHL-ben játszott,világbajnokságokon,olympiákon.Satan bent van,mert profi,nem egy amator.Hiszen világbajnok,Stanley cup-ás, edzésben van álandoan.Nagyon sok csapat viszi az oregebb játékosokat:Forsberg,Jágr,Fjodorov....Meg dogledezik az utánpotlás?Itt nem az utánpotlás megy,hanem a tapasztalt Profizmus!Majd a kovetkezo olympiára,oda mehet Tatar,Pánik,Viedenský,mert az 4-év mulva lessz.Akkor majd tapastaltabbak lesznek.Valaki itt kritizálja Halak-ot.Nos akkor az a valaki nem néz elég NHL-meccset.Nos Halák legutoljára három mecsen 189-lovésbol 186 megfogott!!!Ma ugyan vesztettek Ottava ellen,de aki látta a Toronto-Montreal derbit,az tudja hogy milyen kapus Halak.Marek Svatoš sem kerult be Colorado-bol,Mihalýk Tampa Bay-bol,Boris Valabik Atlantá-bol.Sorolhatnám.De a keret nem végleges,mert még változtathato.Ez egy jo csapat.Nemszámit hogy végeznek,mert az aranyat a super hetesbol csak egy viheti el!
@Dukla Trenčín:
jéézusom (vagy inkább úr isten?

Mondd meg, amióta Filc van a csúcson mit láthattunk tőle? Hatalmas leégést, amikor Handzus rajzolt a táblára?
Minden felkészületi mecs elveszítve, (álltalában így megindokolva: nagyon jók voltunk, de kikaptunk, néha a jég szar, de jobbak voltunk mint az ellenfél, kell tanulni a hibáinkból, következő meccsen jobb lesz, aztán svájc ellen bukta, németek ellen bukta, cseh C csapat ellen bukta régi NHL-s nevekkel).

Lintner, Strbák?? Szörnyű teljesítményt nyújtottaka felkészülési meccseken, Lintner-t ki lehet emelni, mert belőtt egy csomó büntetőt.

Satan nem játszik több mint fél éve. Na most ne haragudj, Satan lehet akármennyire öreg és tapasztalt, de még fél hónapig biztos nem játszik, Svatos meg azért ott van a jégen, na most nem tudom ki lenne a jobb választás. Mert lehet mondani, hogy ottvan Forsberg, csak Forsbergnek van klubbja, és egész jól játszik benne.

Kapusok: Oké, de be kelett tenni Stanát, hát naná. Stana mit mutatott? 09es vébén is maximum annyit, hogy ne keltsék fel ha ő van a kapuban. Ezért is mehetett volna Janus, hogy megnézze mi a pálya egy efféle rangos eseményen, mert ő lesz a következő szlovák nagy kapus.

Utánpótlás? Ha Gáborík azt mondja szar a helyzet, akkor én sokkal jobban hiszek neki, mint Filcnek meg a sokat szidott egész szövetségnek. Nincsen ott semmi, az egész a szerencsén múlott, hogy jött egy Tatar, Panik, Viedensky, Janus. Ha nézed is a mostani VB-t, ezek nem tudnak soha sem előre jutni, mert még egy rendes passzt sem kapnak a többi csapattárstól, a szlovák védelem meg borzalmas, még a lettek is úgy sétáltak át rajta, mintha piknikre mennének.

Lehet azzal dobálkozni, hogy Filc nyert aranyat 2002ben, de ezt mindeki tudja, hogy ahhoz a csapathoz nem is kelett volna edző, mert annyira erős volt a csapat.--- akkor.
@2002: Juraj Mikussal mi a helyzet? Tavaly nagyon ment neki a Palffyval, nem tudom, hogy jo valasztas volt-e neki az AHL? Spillar vagy valami ilyen nevurol mit tudsz? Jarogattan ki Kassara meccsekre, akkor nagyon ment a gyerek, gyors volt nagyon.
@2002: "Lehet azzal dobálkozni, hogy Filc nyert aranyat 2002ben, de ezt mindeki tudja, hogy ahhoz a csapathoz nem is kelett volna edző, mert annyira erős volt a csapat." - Akkor ehhez a csapathoz sem kell edző, mert ennél jobb névsort nem lehetett nevezni.

Filc azt nyilatkozta, hogy a nemzetközi tendenciát követve ő is a rutinosabb játékosoknak szavaz bizalmat és majd a vb-n bizonyíthatnak Tatárék. Meg is tudom érteni, hogy olyan játékosokban bízik, akik már bizonyítottak nemzetközi szinten.

Egyébként sem nevek játszanak az olimpián, hanem csapatok és csapatként igen erősnek érzem ezt a válogatottat. A sorok valószínűleg így fognak kinézni. Gaborik-Demitra-Hossa, Pálffy-Stümpel-Zednik, Satan-Handzus-Bartecko és Radivojevic-Cibak-Kopecky. Az első három sor összeszokottsága kiemelkedő és a checking line is ütősnek mondható, éppen ezért nem fért be Svatos vagy Ruzicka, mivel ők nem alkalmasak arra, hogy a negyedik sorban játsszanak.

A védelemben Lintner és Strbak alkalmas arra, hogy 10-12 perceket lehozzon meccsenként, úgyis Chara és Visnovsky fél órákat fog játszani és a jégidő ugyanolyan fontos a csatárok esetében is. Ha van 2 erős emberelőnyös formáció, akkor olyan nagy baj már nem lehet, mivel a mai jégkorongban az előnyök kihasználása szinte a legfontosabb.
És ha Halak formája is kitart a játékokig, akkor az érem is elérhető.
igy van
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@csatoimi: Gabriel Spilárra gondolsz a Barisz Asztanából? Ő most Zsolnán van, 17 meccsen 6+6.
@kovacsistvan: Koszonom. Igen, ra gondoltam. Nem ment neki a KHL-ben? Ket eve sokat jarogattunk ki Kassara es akkor feltunt nekem, nagyon gyors srac volt. Aztan hallottam, hogy elvittek a KHL-be, de tobbet nem tudtam rola.
@2002: Filc aszt mondta hogy ket harmad a csapatbol mar adott es meg egy harmad kerdeses es lehet a keretben valtoztatni. Satan csak azert van a keretben mert meg van eselye hogy valamilyen csapatban jatszani fog januar vegeig es Demitra szinten (ugy latszik hagy a valla kezd rendbe jonni). Ha Satan nem fog jatszani akkor biztos hogy edzesbol nem viszi egyenesen olimpiara, legalab szerintem nem. Es a 4 ik sor csoppet kerdeses (Bartovic nagy formaban jatszik, idealis a 4ik sorba). Ott nem jatszhat Ruzicka, Svatos,J. Kolnik vagy Tatar nem olyan tipusu jatekosok (nem tudnak vedekezni es Svatos mostanaban eleg szarul jatszik). Tatar eleg tapasztalatlan es azert nagy a kulonbseg a junior es a olimpiai jegkorong kozott (Vbre azert mehetne). Es csak azert sokat hallani Tatarrol meg Panikrol mert nincs annyi sok tehetseg mostanaban. Meg 7-8 evvel ezelott ok ketten atlagosak lennenek a 20 legjobb junior hokisokbol mert nem Hossa, Gaborik vagy Satan kaliberu tehetsegek. Vedelembol aszt hiszem hogy Obsut esetleg Baranka mehetne. Lintner azert ott van mert tamado vedo es nagyon goleros, masik oldalon sok golt is kap a csapat ha jegen van de emberelonyhoz jo vedo Visnovskyval. Valabik kerdeses mert a nagy jegpalyan szornyu volt a vb-n, elegg lassu de lehet hogy a amerikai jegpalyan azert jobb es kemenyebb.
A Lett keret nekem szimpatikus. Ők jók lehetnek, szerintem, tény nem favoritok. Az hogy sokan egy csapatból jönnek jó lehet, remélem nem cáfolnak rám.
@csatoimi: Azert nem hallottal rola mert semmit nem jatszott, vagy serult volt. O jo lenne ha maga jatszana a jegkorongot a palyan es nemkellene paszszolni senkinek mert legallab husszor mecsenket elvesziti a korongot es 5 szor bejon neki a szep csel. Es valaki aszt mondta hogy Faith :-)))))) Nem tudom hogy mit keresne ott, legfelyebb a cuccot cipelne a buszbol es vissza. Egyetlen hokis Kassarol aki mehetne Huna (esetleg Dravecky vagy Gron ha formaba jon), de nem olimpiara csak a vb-re. Mult even Filc nem hozta Huna-Gron duot vb-re bar csucs formaban voltak, helyettuk olyan sztarok ott voltak mint Stefanka, Surovy meg stb akik 30 mecsen 12 pontot szereztek a csapatjaikban.Ez emlekeztet Suplerre aki bele van szeretve a Trencsenyi meg ex-Trencsenyi hokisokba es csak oket rakot be a csapatba lasd Fabus, Melicharek, Huzevka, Kollar, Starosta.....
@aic: Bartos milyen? Jol mozgott ket eve a Kassaban, Stefankaval meg targyalasban is voltam, sokat figyeltem a Vitkoviceben, a testvere nalunk jatszott a HC-ban.
@csatoimi: Nem nagyon megy neki mostanaban az egesz csapat nics jo formaban. Mar oreg - 1973 szuletesu. Ez extraligat meg nyomhatja nehany evig de mar az o ido reg elmult a valogatottban.
@aic: Koszonom. Kellemes emlekeim vannak a kassai utakrol, a csarnok gyonyoru, akkor meg a csapat is jol ment. Tervezem ebben a szezonban is, hogy elmegyek es megnezek par meccset a szlovak ligabol, kivancsi vagyok a HC Csikszereda egykori jatekosaira.
elso sor : Gaborik - Demitra - Palffy
masodik : Hossa - Hossa - Satan
harmadik : Handzus - Kopecky - Zednik
negyedik : Bartecko - Radivojevic - Stumpel
????????????????????????????????????????????
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Szerintem elég erős a szlovák keret. Ha úgy küzdenek majd egymásért mint 2002-ben akkor bármi lehet. Ezek tényleg tapasztalt játékosok. Nincs itt mit szarozni, nyomniuk kell alázattal és akkor lesz eredmény.
@lacikaSVK: A Gaborik-Demitra-Hossa trencséni sor betonbiztos. Pálffy-Stümpel-Zednik sorban max. az utóbbi lehet kérdés, mivel Pálffy és Stümpel évekig játszottak együtt és ugyenez igaz Handzusra és Barteckora és hozzájuk csatlakozik valószínüleg Satan. A negyedik sorban pedig ütköző emberek fognak szerepelni. Nem véletlenül kapott meghívót Radivojevic, Cibak és Kopecky.
@csatoimi: Nincs mit. En azert remelem hogy a formajuk megjon amikor szukseges lesz. A Slovan nagyon kemeny feladat lesz a szezon vegen barkivel is kerul ossze.
Amugy Vlado Orszagh veglegesen befejezte a palyafutasat. Sokszor probalt visszajonni de a terde nem birta a terhelest. Utolag Beszterce banyan probalta. Voltak jobb jatekosok a valogatotban de o volt az igazi harcos tipus aki a szivosaggal kompenzalta a technikai hianyat es ezzel tobbet tudot nyujtani mint barki minden csapatban ahol jatszott.
@Deszáj: es kis Hossa? :) szivesen latnam a bratyojaval egy sorban :)
@aic: ot en is nagyon birtam :)
En szerintem ez a keret nem rosz hiab van par nem megfelelo jatekos de vannak aki oket kipotoljak. Es azt is figyelembe kell venni hogy nagyon sokat fog kozre jatszani a nagyob jatekosok tudasa mint peldaul gaborike chara stb.Gaborik most az nhl golistajat vezeti es a pontokba is kozel all az elsohoz.Es en szerintem hiaba mondjatok hogy hossa vagy gaborik ide vagy oda mert nem igy lesz pont ok fogjak vinni a csapatot.
@comrace: A csapat szellem a legfontosab. Ebben a keretben van jo minoseg es nagyon jo jatekosok bar kanada meg oroszorszag meg egy level magasabb. Emlekszem Lillehamer 94 Szlovakia akkor elsokent vegzet az alapszakaszban Svedorszag s Kanada elott. Es asztan oroszorszaggal a hosszabitasban bukott amikor jol nyomatak az oroszokat. Satan akkor 19 evesen legtobb golt uttot az olimpian es Palffy legtobb pontot szerzett. Stastny meg Hascak kivul nagyon fiatal csapat volt.
Satan már nincs csapat nélkül! A macikkal egy éves szerződést írt alá.

www.telesport.hu/Hirek/2010/01/03/10/Satan_a_Boston_Bruinsnal_folytatja.aspx
@Deszáj: hossa - hossa - palffy ;)
süti beállítások módosítása