HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Kína 20-1

2009.12.18. 22:27 AG 2.0

Második legnagyobb arányú győzelmét aratta a debreceni junior-vb-n a magyar válogatott. Sejteni lehetett előre, hogy Kína nem lesz komoly ellenfél, így is lett. Az első gólt már a 2. perc elején megszereztük, aztán jött sorban a többi. A kínaiaknak lövésük sem nagyon volt, igaz, abból a kevésből egy legalább célt ért. Az első harmadot 6-1-re nyertük, a másodikat 7-0-ra, a harmadikat megint 7-0-ra, meglett a kereken húsz, 20-1. 38 másodperccel a vége előtt összehoztak a felek egy tömegverekedést is, csak a magyar kapus maradt ki belőle a jégen lévők közül. Csapatunk legeredményesebb játékosának Somogyi Balázs bizonyult, öt gólt vállalt. A feljutáson kívül minden más kérdés eldőlt. Spanyolország 5-2-re verte Koreát, ezzel a 3. helyen végzett. A tét nélküli Nagy-Britannia-Mexikó mérkőzés eredménye 25-1. Szombaton döntő, a britekkel játszunk.

39 komment

Címkék: vb u20 juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemakarok senkit megsérteni de a Kina és Mexiko elleni mecs, még edzö mecsnek is rosz!!!!Holnap Hajrá Magyarok!!!!!!!!
A "game misconduct penalty"-val sújtott Popovics Patrik játszhat holnap?
Illetve tervezte-e valaki a meccs kocsmában történő megnézését Fehérváron? Ha igen, hol?
ez komolytalan... remélem a Div. I. már komolyabb megmérettetés lesz, mert ez teljes időpocsékolás. Egy edzésen jobban megszenvednek!
A kínaiak enyhén szólva nem vívták ki maguknak a debreceni szurkolók szimpátiáját... főleg a lelátóra mutogatást kellett volna nélkülözni...
Egyszerűen senkik vagytok...!
igen azért is fel kell jutni...mert ott tovább fejlődhetnek a fiuk nem ugy mint itt!ez a mezöny nevetséges.tovább megyek ha semmi nem sül el balul a holnapi meccs is sima lesz.csak a annyi hogy hokis eredmény születik nem kézilabda....
Örülök,hogy nem csak én láttom igy!!Holnap nyerni kell és kész.
Nagyon félek, hogy ezek a más dimenzióba tartozó csapatok miatt leültek a fiúk és az angolok meglephetnek minket, bár nagyon kellene nyerni. Hajrá magyarok!!
Remélem alaposan megcsapták a kincsókat a srácok:)Hajrá srácok!
@jagr: Szerdán mi sem fogtunk kezet a koreaiakkal.
Úgy gondolom Popovics játszhat, mert "csak" végleges fegyelmit kapott.

Nem értettem a tömegverekedést, abszolút semmi érteme, de legfőképpen még csak előzménye sem volt. Teljesen békés mérkőzés volt végig és mind derült égből a villámcsapás úgy robbant ki az egész. Arra tudok tippelni, hogy Popovics könyöklésétől pattant el a cérna és sajnos bunyóban partnerek voltak utána a srácok. Viszont pont Popovics volt az első, aki egy-két pofon kiosztása után elkorizott onnan.

A végleges kiállítással büntetett kínai valóban sportszerűtlen volt a mutogatásával, megérdemelte a büntetését.

Azonban ha már kézfogásnál tartunk, akkor szerintem nem volt túl sportszerű a meccs legjobbjának választott Szilágyitól, hogy nem fogott kezet az ellenfél legjobbjával, aki láthatóan nyújtotta a kezét. Gondolom emiatt sem fogtak aztán kezet a csapatok.

Mindettől függetlenül gratula a srácoknak! Nem tartok tőle, hogy olyan nagyon leeresztettek volna ezektől a tingli tangli meccsektől. Ne feledjük, az angolok is ugyanebben a cipőben jártak az elmúlt napokban. A ma látottak alapján jobbnak érzem a mieinket, jobban koriznak, jobb a technikájuk és szerintem egy kis fizikális fölény is van, be kell tudni húzni a meccset holnap!
Ja és nem csodálkoztam volna, ha a kínait a sisak és kesztyűk eldobása után nem hagyták volna jól helyben... Néhány beszóláson kívül szerencsére nem vették fel a provokációt, bár akkor ereje sem lett volna mutogatni :)
a 20 gól mellett még 7 kapuvasat is ütöttünk egyébként.
@kerusz: ha ez igaz akkor elég nagy baj van.
Egyszerüen ilyeet nem engedhetnek meg maguknak.
Azt jelenti, hogy még mindig baj van az érettségi szinttel...
Innen indul ki a teljesítmény, ez egy kifejezetten gyakorlati szempont, és nem csak a fölösleges formaságok közé tartozik, remélem az edzők ezt megértetik a játékosokkal.
Gratula a fiúknak! Hibátlanul hozták a kötelezőt. De ezt a kézfogás-leckét nagyon gyorsan át kell venni, ilyet nem szabad csinálni. Házigazdaként meg főleg.
@N.V.:
Ha jól tudom a H1N1 miatt nem fogtak kezet a koreaiakkal. Azt nem tudom a többiek kezet fogtak-e velük.
@pokerface:
Azt hiszem Te kissé nem értelmezted az utolsó 1 percet. (És ez elég szomorú egy végzett JV-től.) Gyakorlatilag a bunyóban hárman ugrottak egy magyarra, és láthatóan a bunyó előtt más cél sem volt csak, hogy sérülést okozzanak. (Akik nem látják a meccseket nekik írom, hogy mind a kinaiak, mind a koreaiak rácsban játszanak, és ebből kifolyólag elég sok a fejre irányuló magasbot.) Ez folytatódott a kiállítások után. Tudod, egy-két játékosnak elgurulhat a gyógyszere, de hogy az egész csapat barom, ott azért vezetői gondok vannak. Szilágyi miért nem fogott kezet a kinaival? Költői kérdés, de talán emlékszel az 59.38-as eseményekre és az utánira. Pont Ő volt, akit levadásztak, igaz csak a másodiknak sikerült, de az utolsó 22 mp-ben is másról sem szólt játék kinai részről, hogy kit tudnak leütni.
Én ezek után a kinai csapatot egyszerűen csak csürhének nevezem.
(És ez nem egy gyerekről szólt, hanem gyakorlatilag az egész csapatot minősíti, vezetőkkel, edzőkkel egyetemben.)
Csatlakozom Tillasz-hoz nem csapat, hanem csürhe volt a kínai horda. Az utolsó (akkor még azt hittük) cserére teljesen begőzölve és a mieinkre vadászva jöttek be. Ha lesz videó azon látható lesz a verekedés előtti szitu remélem, amikor ketten zúdultak a magyar játékosra nem a korongért küzdve. És utána sem akartak szerintem csak sérülést okozni.
Egész meccsen nem akartak ennyire, mint a végén.
A 7-es gyerek mutogatása hát, hogy is mondjam, nem bántam volna, ha valaki ...!!!!
H1N1 miatt nincs kézfogás, de szerintem ha nem lenne tiltva, akkor is Levi jól tette, hogy nem fogott kezet, mert azt sportolók szokták tenni a meccs végén, bármilyen heves is volt a küzdelem. De vele szemben egy "sárga vadállat" volt nemzeti mezben, nem pedig egy sportember.
Edzőik remélem kapnak büntetést, mert ők tartoznak felelősséggel a csapatukért.
A kínai színvonalra sikerült lezuhanni annak a pár ajtónállónak is akik, nem hagyták, hogy a játékos édesanyja bemenjen fiához a melegbe, inkább az izzadt játékos jöjjön ki a mínusz 10-be. Persze a szabály az szabály, de akkor is szívtelen ember az ilyen.

Hajrá FIÚK!!! Cél az arany!!!
@Tillasz: ezt nevezem biztonságnak...
egyszerüen nevetséges LOL
Megdöbbenve olvasom a megértő véleményeket a "nem-kézfogásról".

Mert: aki a meccs végén nem fog kezet (konkrétan v. képletesen), annak nem érdemes sportolnia, - álljon inkább katonának, politikusnak stb.

A H1N1 meg igen átlátszó/nem hiteles kifigás.

Egyébként
hujj, hujj, hajrá !!!
@JR V: értem én, hogy megvan a véleményed, amit tiszteletben is lehet tartani - de miért nem volt elég egyszer elmondani, miért állsz be a kör közepére, rajzolsz egy célkeresztet a homlokodra és kéred a fejedre a napalmot?

Szerintem meg éppen az a baj, hogy a mai világban a kézfogásnak elveszett az igazi értéke. Ez eredetileg ugyanis éppen azt jelentete, hogy a felek e kölcsönös jelzéssel elfogadják, elismerik a másikat. A "modern kor" csinált belőle kötelező gesztust, mert "azt úgy kell", mert "az a sport értékei szerint jár".

Szerintem meg egy férfi el tudja dönteni, mi helyes és mi nem, és nyugodtan rá lehet bízni, hogy érez ebben a kérdésben. A sport értékeit szembeköpő, gerinctelen majdnememberek nem méltóak a kézfogásra, még ha a manapság divatos
liberális illem úgy kívánja, akkor sem.

Aki akármilyen versenyhelyzetben sportolt, az tudja, hogy nagyon ritkán, nagyon indokoltan lehetnek olyan helyzetek, amikor a kézfogás elmaradása a helyes megoldás. Én gratulálok a fiúknak, hog ezt így fel merték vállalni, mert a mai világban biztos azok lesznek többen, akik azt fogják szajkózni, hogy ez már mér így meg úgy vanvolt.
@Raon: eh, nem elrontottam... kicsit összekevertem az elejét, mert kimaradt egy @-ozás. Az első bekezdés Föld-létnek ment, JR V a neked írt válaszom ott kezdődik, hogy "Szerintem...".
@Raon: Van logika abban amit mondassz, de a kiindulási alapodat nem tartom megfelelőnek.

Én elég keveset sportoltam versenyhelyzetben, de el tudom mondani, hogy egyszer egy kosárlabda meccs után a suliban a vendégcsapattal sokan nem fogtunk kezet.
Az lett a vége, hogy az öltözőben összeverekedtünk.

Egy érett játékos le kell tudja zárni a meccset, és ez az ellenféltől független cselekmény, ami az agyban történik meg.
@Raon A hoki egy csodálatos kemény JÁTÉK. Addig szép, ameddig játéknak éljük meg - persze nem a pacsi mint gesztus a lényeg...
@Raon: Melyik véleményemet sikerült többször megosztanom veletek?
@FSchleck: Az angolok is ezekkel a csapatokkal játszottak, úgy h én nem tartok attól, hogy mi leültünk, míg ők felpörögtek a Kína és Mexikó elleni meccsen.
@Föld-lét: tartozom egy őszinte elnézéskéréssel. Nem osztottál meg többször semmit, a LOL-os bejegyzésedet olvastam félre. Nem ittam meg a reggeli teámat, keveset aludtam, hamut a fejemre. Az erős kritikai hangnem sem volt tőlem a legjobb, de legalább nem vetted fel, szóval elismerésem. :)

Nem mentegetve magam, bevallom, nekem ez a téma szívügyem, azaz kicsivel annál is több. Mert van, amit ésszel, van amit szívvel "lát" az ember, de amit mindkettővel, az már olyan meggyőződés, ami a legbelső lényéből fakad, szóval minden tekintetben a leg-leg.

Amúgy az érdekesség az, hogy az utolsó mondatoddal egyetértek. Tényleg le kell tudni zárni fejben a meccset, és minden utólagos verekedés, sérelem elég béna-elítélhető dolog.
De szerintem ezzel nem mondtál ellent annak, amit én írtam. Ha nem fogsz kezet valakivel, akkor szerintem az is egyféle lezárása a dolgoknak. Főleg, ha azok az illetők előtte begőzölt fejjel akartak szándékosan sérülést okozni - örüljenek, hogy ennyivel megússzák.

@JR V: te is kimondtad a lényeget, ezzel is egyetértek. De ha valaki nem tudja elviselni a vereséget, és szándékosan sérülást akar okozni a másiknak, azzal ő maga vonja ki magát a játék alól, és azért ezt nem mindig lehet ennyiben hagyni...

A hoki szerintem éppen attól fantasztikus sportág, hogy megvan benne a lehetőség tisztességesen, egyenes módon elégtételt venni. Ezt meg is tette a magyar csapat az össznépi bunyóval, amiben én nem az éretlenségüket, hanem a sportemberi nagyságukat látom, amiért részemről maximális elismerés jár a fiúknak!
@Föld-lét: Teljesen, természetes, hogy egy pl.: sakk mérkőzés után kezet fognak az ellenfelek, de a hoki az egy kemény test-test elleni SPORT! Mint minden sport ennek is megvannak a maga szabályai, amelyeken belül mozogva megmarad sportnak. Sok esetben, azonban a felek felrúgják ezeket a szabályokat és szándékosan a másik jégbe döngölésére utaznak, mint ahogy láttuk tegnap az utolsó percekben. Nem, gondolom, hogy az ilyen esetekben jópofizva kéne menni az ellenfél/ellenség után, hogy "öreg ez egy jó kis meccs volt, add a kezed"!
Mindenkinek megvan a maga kompetenciája, hogy eldöntse, kivel fog kezet és kivel nem. Az embernek nem csak barátai vannak és nem kell mindenkit elismernie még a sportban sem! Főleg abban az esetben ha ők sem tisztelnek meg minket egy tiszta játékkal!
@Raon: Valóban nem kötelező kezet nyújtani senkinek, viszont szerény véleményem szerint a feléd nyújtott jobbot nem elfogadni az elég nagy parasztság. A megbocsájtás az egyik legnagyobb és legnehezebben elsajátítható erény. Szerintem a meccs lefújásától el kell felejteni a vélt, vagy valós sérelmeket.
H1N1 ide, vagy oda. Egyébként a kézmosás sok mindenre jó. A szájban turkálásról meg már jobb esetben gyerekkorban leszoktatják az ember fiát. :)
@JR V: Nana! A katonákat csak nem bántani! Legalább is nem általánosítani! Pláne nem a politizésekkel egy kalap alá venni! ;)
@ifjvit: elolvasgattam a kommenteket, és azt gondolom, muszáj röviden jeleznem, hogy sok mindent másképp láttam, mint azok, akik hozzám hasonlóan kint voltak a meccsen, meg pláne azok, akik nem (szmájli). egyfelől nekem úgy tűnt, hogy a tömegbunyóban nemcsak a kínaiak voltak sárosak. másfelől meg úgy, hogy a kézfogás nem miattunk maradt el, egyik fél sem erőltette. de nem meglepő ez a match büntetést kiváltó jelenetek után néhány másodperccel. olyant egyébként én eddig még nem láttam jégpálya környékén, amit az a kínai fiú művelt. ezzel együtt messze nem értek egyet azokkal, akik lecsürhézik az önmagából kivetkezett fiatalember egész csapatát.
@ifjvit: nehéz kérdés ez. Egyrészt akár igazad is lehetne, de ez csak a dolgok egyik oldala. A másik az, hogy aki a meccs alatt parasztkodott, és maga is nagyon jól tudja, hogy nem szolgált rá a kézfogásra, ilyen alapon simán "kikényszerítheti" a kézfogást csak azért, hogy ezzel megnyugtatassa a saját lelkiismeretét. Amikor maga is tuja, hogy paraszt volt... de ha az ellen megbocsát, őt miért gyötörje tovább a lelkiismeret ugye.

Én voltam már ilyen helyzetben, nem kívánom senkinek, mert egyrészről tényleg ritka parasztnak tartja saját magát is az ember, ha van egy kis szociális intelligenciája. Elég kellemetlen az a pillanat, amikor a másik szemében kigyúl a felismerés fénye - de éppen ettől hatásos.
Másrészről viszont csakis ezzel mehet át a kellő információ, hogy "te tényleg szemét voltál, érted? nem fogadom el a kezed, hogy ne tudd le ennyivel az egészet, hane gondolj bele, mit csináltál haver". Tehát ilyenkor a kézfogás el nem fogadásának parasztsága még mindig a kisebb rossz választása. A nagyobb szerintem az, ha ráhagynánk a dolgot az illetőre, a kötelező jópofizás jegyében. Persze ez a könyebb, ez az egyszerűbb, meg ebben a mélyliberális, mindenkinek mindent szabad világban amúgy is folyton ezt sulykolják az ember fejébe. Éppen ettől van értéke annak, ha valaki, korrekt sportemberként szembe mer menni ezzel az áramlattal.
Értéket védeni mindig nehezebb, főleg, és ez nem a megbocsátásról szól. A megbocsátás ott volt, amikor nem kapalálták a jégbe a kötekedő köcsögöket. A kézfogás elmaradása csak a hab a tortán, amely remek jelzés arra, hogy az illető elgondolkodjon, miért történt mindez.

Mindenkitől elnézést a totál offért, ígérem mára abba is hagyom. :)
@Raon: Igazad van, és nincs mért elnézést kérned.

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Verni kell a britteket, mert másképp nagyon keserű lesz a száj íze :D

Amúgy egy ilyen helyzetben egyszerüen az edzőket kell felelősségre vonni, ahogy valaki már írta.
@AG 2.0: Ha pedig AG mester véleményét vesszük akkor teljesen tárgytalan kifejezni nem tetszésünket, hiszen ha a kézfog elmaradásában nem mi vagyunk a sárosak, nincs miről beszélni! Bunyó az meg teljesen rendben van ( a videó szerint ők provokálták:)) Innentől kezdve én nyugodt vagyok ezen ügyben!

És ami a lényeg, a mai meccset követően is legyen valami ilyen fajsúlyú ügy a problémánk, ne pedig az eredmény!!!!
A leginkább az van ott, amit Mayer Péter mondott ésmegköszönhetjük a bírónak, hogy ma a fél csapat nem kell hiányozzon.

De remélem ezt nem az angolok rendelték meg-WTF:)
@Tillasz: Szerintem mi tökéletesen elbeszélünk egymás mellett illetve más szemszögből nézünk egy meccset :) Nem tudom hogy jön ide a végzett jv stb. Pont azt jegyeztem meg én is, hogy abszolút de semmi értelme nem volt az egésznek. És főként a sérülések elkerülése végett nem szerencsés egy ilyen vadászgatós baromságba belemenni. A bunyó után nekem nagyon tetszett, ahogy Popovics elsőként korizott el onnan pedig mentek utána... a véglegest nem neki adtam volna, de nem megyek bele a szakmai részébe, örülök, hogy nem történt sérülés.

A kínai csapat pedig óriási csalódás volt számomra. Ismerve a kultúrát, Korea után pont rúluk nem gondoltam volna, hogy így reagálnak le egy vereséget, főleg h egész meccsen minden kiállításuknál reklamáció nélkül mentek a büntetőpadra. Az alázat a végén ismeretlen fogalom volt sokuk számára.

A kézfogás ha H1N1 miatt nem volt, akkor vegyük úgy nem szóltam semmit. Viszont a díjak kiosztásánál újra a hokiról szólt minden és szerintem egy játékos akkor lesz igazán nagy játékos, ha egy bunyó után is képes a fairplay&respect szellemében "viselkedni".

Kár, hogy ez pont Szilágyinál jött fel, számomra remek színfoltja volt a csapatnak és nekem nagyon tetszett a játéka!
süti beállítások módosítása