HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Minden harmadban bizonyítanunk kell

2009.12.16. 11:21 F. Kapus

Szerdán Dél-Korea lesz juniorválogatottunk ellenfele a divízió 2-es világbajnokságon. Az eddig hibátlan magyar csapat a britektől 7-1-es vereséget szenvedett, de semmiképp sem lebecsülendő tudású ázsiaiak ellen is csak a győzelem megszerzésére koncentrál. Tovább után szokásos beharangozó videóinterjúnkat tekinthetik meg, és elolvashatják a Tajvanon dolgozó magyar edző, Kővágó Kristóf rövid elemzését is ellenfelünkről. A nap másik két mérkőzésén Kína Mexikóval találkozik, a britek a spanyolokkal játszanak, számunkra utóbbinak van nagyobb jelentősége, továbbiakat tudhatunk meg fő ellenfelünk erejéről.

"A két ázsiai ország, Kína és Dél-Korea jégkorongsportja nem hasonlítható össze – kezdte Kővágó. – A koreaiak sokkal szervezettebbek, jóval több pénzt áldoznak a sportágra. Tavaly láttam egyik egyetemi csapatukat. Szöulban játszottak edzőmeccset egy Ázsia ligás felnőtt csapat ellen (ez a legmagasabb szintű ázsiai liga, komoly hokisokkal és színvonallal – F. K.). Épp ott jártunk egy tornán a kölyökcsapatommal.

Nem voltak rosszak. Koreában egyetemi bajnokság is van, igaz, nem sok csapattal. Ez a liga arra epül, hogy Ázsiában hatalmas hangsúlyt fektetnek a tanulás fontosságára, és kis túlzással semmi mást nem csinálnak a gyerekek, csak iskolába járnak. A szülők anyagiasak, az lebeg a szemük előtt, hogy gyermekük minél jobb állást kapjon. Ezért nem engednek a gyereknek semmit, csak azt, hogy tanuljon reggeltől késő estig. Ezért a legtöbben egyetemre járnak, és inkább így szervezték meg a bajnokságukat. Mivel nincs sok játékosuk, ezért csak öt-hat egyetemi csapatuk van.

A koreai játékosok nagyon elszántak, sohasem adjak fel, megszállottan küzdenek minden korongért akkor is, ha már 8-0 az állás az ellenfélnek. Nagyon alázatosak, és sosem alattomosak. Ez a hátrányuk is egyben, hiszen nem ütközősek, testjátékuk sincs. Hiányzik belőlük az a csibészség, ami szerintem az eredményes játék egyik fontos feltétele.

Ők sem a technikás hokijukról híresek, nincs meg hozzá a játékintelligenciájuk, inkább a begyakorolt három-négy figurájukat erőltetik, nyugodtan mondhatom, sablonosak. Mindezt jó korcsolyázással és elszántsággal próbálják pótolni. A japánokhoz tudnám őket hasonlítani, de egy-két fokkal gyengébbek. Komoly gondot nem okozhatnak a magyar válogatottnak, de félvállról venni nem szabad őket."

75 komment

Címkék: vb u20 juniorok kővágó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá, magyarok! Kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt tudjuk meccs közben megtanulni ezeket a sablonokat. Nyilván a stáb valamennyire felmérte őket az utóbbi 2 meccsen, de az sosem lehet ugyanaz.
F.Kapus
A második mondat mintha nem stimmelne.
Nem szombaton látszunk a britekkel? Csak kérdezem...
@Uteapu: Első olvasatra én is tisztára beparáztam:) Már azt hittem lemaradtam valamiről!
nem vagytok egyedül vele...:)már néztem, hogy mi a fene. Nyelvtanilag helyes, de többszöri elolvasást ígényel! Hajrá hajrá
Jaj, aza második mondat tényleg úgy is olvasható, mintha a magyar csapat kapott volna ki 7-1-re a britektől.
Egyetertek, a masodik mondatot at kellene fogalmazni. Mar kapkodtam en is a levegot...
:)
Azt tartja a mondás, hogy akinek halálhirét keltették, hosszú életü lesz.
@beglacka: Dehogy helyes!

Ha így írta volna:

"Az eddig hibátlan magyar csapat a britektől korábban már elsznvedett egy 7-1 arányú vereséget ..."

- akkor nem néztem volna ki hülyén a fejemből, hogy "ez most akkor hogy?", és nem túrtam volna fel reggel a híreket.

De ez legyen a legnagyobb baj :)
@Uteapu: Én is azt gondoltam eleinte hogy nem jol értelmezem.Többszöri átolvasás után rájöttem hogy csak nem én tévedtem.
Remélem hogy 7-1 lesz a végeredmény,de a mi javunkra!
Az eddig hibátlan magyar csapat a britektől 7-1-es vereséget SZENVEDŐ, de semmiképp sem lebecsülendő tudású ázsiaiak ellen is csak a győzelem megszerzésére koncentrál

így lenne helyes:)
na de mindegy, a lényeg, hogy veretlenül visszajutunk most
@kapusLaci: Első olvasásra nem tett jót a szivemnek, de azóta a pulzusom is renben. Az eredmény igy, részemről elfogadva.
@balazs01: hát ha éppen most szenvedné a vereséget, akkor úgy lenne helyes, ahogy mondod. de mivel már elszenvedte, ezért úgy helyes, ahogyan le van írva. elnézést az összetett mondatért :)
Talán úgy szerencsésebb lett volna, hogy:

"Az eddig hibátlan magyar csapat kizárólag a győzelem megszerzésére koncentrál az ázsiaiak ellen is, akik bár a britektől 7-1-es vereséget szenvedtek, semmiképp sem lebecsülendő tudásúak."
off:
A Discoveryn most lesz a jégpálya készítése a hogyankészültben.
Három gólt lőttek kínának a kis mehikói legények, lesz ma nagy tekilázás, kár, hogy nem ért győzelmet :)
@KCs: hát igen, lehet, hogy fel kellett volna oldani, akár így, akár kicsit máshogy. írtam neked mailt
@Spigott: mármint olyan echte mexikói legények, mint Aaron Duff, Christian és Alen Smithers. Mert ez a sor lőtte mind a hármat! :)
Jó jelnek tűnik, hogy az általunk az első harmadban nagyon megszórt spanyolok jól tartják eddig magukat a britek ellen.
Harmincadik elolvasásra összeállt a mondat... :-/
Közben meg már vezetnek a spanyolok :O 3-4
Én már kerestem, hogy mikor maradtam le róla...
Ha már itt tartunk: "A briteket megverni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem."
Már 5-5, izgi a vége! Mondjuk az első 2 harmad kapuralövési aránya 38-19. De nem is ez az igazán félelmetes... :)
Nyertek a britek, de ezzel együtt is azt mondom, hogy ha a csapat kihozza magából, amit tud, akkor ebben a mezőnyben mindenkit minimum 5-6 góllal vernie kell
azzal a Bowie gyerekkel jó lesz vigyázni. Bár, ahogy nézem, náluk max. 2 góllövősor van.
mondjuk előbb verjük meg ma Délt! ;)
@AG 2.0:

Nem csak jelen idő esetében használják így. de akkor ezt feloldandó bele lehet tenni a korábban szót

mindegy, bocs az okoskodásért:)
@vaze: Hanem, például 1 medve :)
37 másodperc kellett az első gólhoz, Somogyi (Kiss Dani) :)
A végelszámolásnál pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, vagy a gólarány?
egymás elleni eredmény szerintem, ezért nincs döntetlen, ezért kell győzelemig játszani minden meccset, mert pontegyenlőség esetén akkor ez dönt. Nem tudom pontosan a szabályt, de számomra ez tűnik jónak :)
Kiss Dani 5+20, szép...
Elkuldtek Kiss Daniel...

...csak 5 hatved marad.
Gondolom Orbán duplázni fog, vagy hátravisz egy csatárt JP
OT:

Hari Janos szerezte az elso pontot Skarenek...

...egy assziszt.
@albertinho: az egymás elleni eredmény számít, azaz a gólaránynak nincs az ég világon semmi jelentősége!
két SH-gól húsz másodperc alatt 0-3 Nemes, Pavuk :)
Pavuk es Nemes ember hatranybol...

... :-)

Ez mar szep
megvisel bennünket ez a hátrány!
@vaze: Engem speciel nagyon, a mai gyászos kézimeccsen nem remegtem ennyire a félelemtől :D
kezdek haragudni a tavalyi junior-válogatottra. Ilyen kellemetlen helyzetbe hozni a srácokat!
Viszont elég nagy luxus, hogy emberhátrányból ürünk kettőt, előnyből meg egyet sem :)
zéró tolerancia? Üssük be! :)
remélem, nem sérült meg senki (fejre, nyakra irányuló támadás vagy mi volt)
3-0 az első harmad, 21-7-es lövési arány, ami az ötperces kiállítás mellett nem tűnik rossznak, nagy fölény, ahogy vártam :)
@vaze: sztm sérülés esetén ott is lett volna 5+20, szóval azt gondolom, hogy nincs sérülés :)
Volt bennem valami kis nyugtalanság emiatt a meccs miatt, de úgy látom alaptalanul. :-)
megnéztem a tavalyi div1-es eredményeinket:
HUN - AUT 2 - 6
DEN - HUN 5 - 2
ITA - HUN 8 - 2
HUN - UKR 2 - 5
NOR - HUN 4 - 3 (HO)

úgy emlékeztem, hogy az olaszok elleni meccs volt a döntő a kiesésben, de így visszanézve inkább az ukránokat kellett volna elkapni. Ők az ellenünk szerzett 3 ponttal zárták a vb-t. Pedig az ellenük Erdélyi és Tóth A. góljával vezettünk a 38. percig :(
nem kellene belemenni a fizikai hokiba, nagyon kemények ezek a ninja-harcosok :))
@Spigott: időarányosan a 10 még meglehet, főleg, ha fáradnak a végére. Bár persze nem ez a lényeg. Az mindenesetre tanulságos, hogy mekkora a szakadék a Div1 és a Div2 között.
Mire fújnak ennyi kiállítást? Mi vagyunk vajon ennyire durvák vagy csak kicsik a koreaiak és könnyen esnek, vagy gyorsak és könnyen vagyunk szabálytalanok?
kicsit azért aggaszt, hogy ugyanannyi gólt lőttünk egálból, mint emberhátrányból :)
@Spigott: csak reklamálnom kellett :)
38.07 0 - 5 EQ HUN 24. BARTALIS, Istvan
(4. ORBAN, Attila)
(10. POPOVICS, Patrik)
0-6 és megint emberhátrányból lőtt gól!
Újra egál az állás, már ami a hátrányból és egálból ütött gólok számát illeti :)
Azt hittem szórakoztok, megnéztem az iihf-en. És tényleg a góljaink felét emberhátrányból ütöttük :)))
@fabot: Mi nem szórakozni járunk ide, ez egy komoly blog, komoly közösséggel :)))
Továbbra is botrányosnak tartom, hogy nem tudjuk jobban megszórni őket egálban, mint hátrányban :)
@Spigott: szerintem csak a Nagy Volán taktikáját akarják átvenni a srácok. Mi is félelmetesebbek vagyunk hátrányban, mint előnyben. :))
Bocs, de az első valamirevaló hátrányjátékot honi pályákon a Dunaferr nagy klasszikusai játszották szerintem, Godó, Pedró, Tika - a Nagy Volán csak egy hatékony és eredményes mintát követett, jegyzem, példásan, jól (és részben persze ugyanazokkal :) ). Amúgy sép eddig, fiúk, hajrá 10-ig. És ugye mondta, de jó a kis Soma :)
Hát ez a harmad gyorsan véget ért, 6-0, sima győzelem, bár titkon azért ezúttal is abban reménykedtem, hogy tíz fölött leszünk, de nincs ezzel baj :)
50-24 a kapuralövés, gratula!
... s holnap ismét szünet? Legalább is ezt írja az iihf.com....
@Tsoma: igen, holnap szünet, pénteken Kína, szombaton GBR
@vaze: mert sokszor be akartuk vinni a kapuba a korongot, ahelyett, hogy lőttünk volna...
süti beállítások módosítása