HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kaszala reklámember lett Új-Zélandon

2009.12.16. 09:26 F. Kapus

Kaszala Jánosról, az egykori magyar válogatott csatárról többször írtunk. A 32 éves hokis 2006 óta Új-Zélandon játszik, volt gólkirály és a bajnokság MVP-je. A legutóbbi szezonban – harmadik nekifutásra – az egyéni sikerek után megszerezte csapatával a bajnoki címet is. Ezúttal egy további érdekesség miatt írunk róla. Kaszala János lett a christchurchi jégpálya reklámembere. A magyar válogatott mezében szerepel az óriásplakáton, amely a tervek szerint a buszok hátuljára és egyéb reklámfelületekre is felkerül.

33 komment

Címkék: új zéland kaszala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerettem a játékát és még mindig a szobámban őrzöm az a ütőt amelyikkel utolsó Ob1-es meccsét játszotta,Egy Fradi-Dunaferr Bronz csata hetedik összecsepásán használta.
Gratulálok Jani!
Amikor még a fradiban együtt nyomtuk (nem ma volt!) nem gondoltam volna, h ennyit elérsz!
Sok sikert kívánok!
A honlapon jéghokis panorámaképen ott áll a pálya szélén 22-esben.
OFF
A kepet elnezve eszembe jutott, hogy meg sosem fogtam a kezemben hokitot, es fogalmam sincs, hogy melyik kezemnek kellene fent es melyiknek lent lennie. Mikor probakepp seprut lengetek, mintha mind a ket fogas egyforman kezre allna.
Azt tudom, hogy a kezdo snowboardosoknal a kotes kivalasztasahoz hatulrol meglokik a delikvenst es amelyik labaval elore lep, az kerul a deszkan is elore. Hokisoknal van valami hasonlo trukk?
@RCH: Én sem vagyok hokis, de van ütőm, és szerintem úgy kell fogni, mint a gitárt vagy a puskát.... természetesen ha jobb kezes vagy.
A seprűfogásnál mindkét kéz fordítottan markol a nyélre, bár nem ismerem a Te sepregetési szokásaidat... :D
@Skandinávia-mánia: Ez azt jelenti, hogy a balkezesek jobbkezesek a hokiban? Mert egy jobbkezes a gitart bal kezzel fogja le, nem?
Hokinál nem ilyen egyértelmű, hogy ki hol fogja az ütőt. A jobbkezesek többsége a jobb kezével fogja felül, de sok kivétel van.
@geot: Pl en :) Mindig csodalkoztam ezen, mert az eros loveshez az erosebb kezet kell lenditeni, nem? A jobbkezeseknek ez nem a jobb?
@bagyula: Nem azt jelenti, mert a jobb kezes gitárt jobb kézzel pengeted és ballal fogod le a húrokat.

De igazad van, tényleg nem a legjobb példa a gitár, mert az ütővel ellentétben a nyak irányában van rajta a "fel"...
@Skandinávia-mánia: Még tíz perc és mégjobban belekeveredek :D
Nekem a napokban fejtegette az egyik barátom, hogy az a kéz legyen a bit tetején, amivel a "pöcsöddel játszol", így a tolat finoman tudod forgatni!
@RCH: képzeld azt, hogy kapus vagy. A kapus 1 kézzel fogja a botot. Ha te jobb kézzel fognád a botot, akkor bal kézzel fogod fogni alul. Ha balos vagy, akkor fordítva.
@Rock me Amadeus: en is. de en 2 balkezes :D:D:D
(pl asztaliteniszt mind2kezzel jatszani tudom)
botom viszont jobbos van.
(mondjuk engenm atneveltek balkezrol jobbkezre, total ossze vagyok zavarodva :P)
@fradigy: Szerintem Rock me Amadeus nem erre célzott, feltétlenül, hanem a hoki egy másik formájára;)Ha te mégis balkezes vagy abban, azt akkor talán ne nagyon hangoztasd...
Többféle módszer van arra, hogy eldöntsük jobbos vagy balos ütőt használjunk. Az tök mindegy, hogy valaki jobb vagy bal kezes, abszolút nem befolyásolja, sőt általában 20-ból egy hokis jobbos csak... Mint ahogyan 20 civil emberből kb. egy balos.
Ez amúgy adottság, nem lehet tanulni, hogy ki milyen ütőt fog használni, agyi alapon dől el.
Én balos vagyok, próbáltam jobbos ütővel játszani egyszer, de akkor már a kori sem úgy ment, ahogy kéne :)

A legegyszerűbb módszerrel úgy tudod kideríteni milyen ütőre van szükséged, ha megnézed hogy fogod az ásót, az ütőt dettó olyan módszerrel ragadod meg.
Ez mondjuk gyerekeknél nehéz megoldás... :)
Általában a kezükbe nyomnak egy ütőt és reflexből a legkényelmesebb pozicióban fogják meg, így dől el, hogy a szülőnek milyen ütőt kell beszereznie.
@pokerface: Teljes mertekben igazad van .

nekem is a testveremnek ugy dontottek el hogy le tettek tole olyan 10 meterre egy botot es egy kcsit arrebb egy labdat. Akkor eldolt hogy mileyn kezes botot hasznal.

Ami pedig a jobb es bal-kezesseget illeti mindig az erosebb es a magabiztosabb kezeddel fogod hatul(fent) a botot.
@rezsi777: "Nekem a napokban fejtegette az egyik barátom, hogy az a kéz legyen a bit tetején, amivel a "pöcsöddel játszol", így a tolat finoman tudod forgatni!" <-- Ez nagyon jó! :-) Amúgy abba gondoljatok bele, h csomószor kell 1 kézzel piszkálni a bottal, vagy ha gyorsan korizol/sprintelsz, akkor is 1 kézben fogod, szóval az ügyesebbik kezeddel fogod a bot végét, többnyire. Magyarul az életben jobbkezesek a hokiban a "balosok", és fordítva.
Jól belekeveredtetek a jobb és bal kézbe! Tetszik!:))
Sőt olvasva a kommenteket ki is próbáltam itt a gép előtt.
Volt egy tippem, hogy hogyan fognám. Aztán az ásós és az egy kezes javaslat ezt be is igazolta.
Most el is határoztam, hogy egyszer kipróbálom hokiütővel!

Nagyszerű, hogy egy magyar hokis képére fognak rácsodálkozni a maoriak!
Egyébként érdekes, hogy a gyeplabdában például, csak jobb kezes ütők vannak. Ha valakit gyerekként "rákényszerítenek" hokiban, hogy jobbos legyen akkor egy idő után ugyanolyan ügyessé válik.
Koszonom a valaszokat, bagyon szorakoztato volt. Ezek alapjan asszem megtalaltam az utofogasomat. Igaz, se utom, se korcsolyam es meg jegen sem voltam soha az eletben...
@sutyi2: Azért nem feltétlenül fogod a bot végét az ügyesebbik kezeddel!!Régen ez úgy müködött,hogy amilyen botot tudtál szerezni olyannal játszottál!!
@EisHockey: ez sem igaz!!én 26éve pont fordítva fogom az ásót és a botot!!!
@Atti74: Fradiban?miért járt akkor újpestre edzeni?
@öregjátékos: Mert mondjuk ott is játszott, de ez mit változtat Atti74 hozzászólásán?
@Henry The Navigator: semmit nem változtat!nem a Jani nagyságát akarom ledegradálni!!én együtt edzettem vele az újpestben!!csak kérdés volt!!Szuper Levit is fradistának tartják,és ő is az utéban edzett velem!!
@öregjátékos:

"Régen ez úgy müködött,hogy amilyen botot tudtál szerezni olyannal játszottál"

"én 26éve pont fordítva fogom az ásót és a botot"

Akkor neked a kezdetek kezdetekor éppen a másik fajta ütőt sikerült megszerezned, mint ami jó lett volna. Kemény idők lehettek. :-))

Bár olyan nagyon öreg mégsem lehetsz, mert csak a hatvanas években kezdték el meghajlítani az ütők tollát, addig ugyanazt a botot használták a jobbosok és balosak is.
@öregjátékos: Én pedig a fradiban játszottam vele, ahogy Levivel is:) Párszor már összecsaphattunk a jégen korábban azt hiszem;)
@eleve lehetetlen: igen,annyira öreg nem vagyok,de amit kaptam avval boldogultam!!!már nem emlékszem mennyire volt nehéz,de most már nagyon kényelmes!!
süti beállítások módosítása