HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Graz 4-2

2009.12.13. 21:04 AG 2.0

Sofron István napja volt a mai, a Sapa Fehérvár AV19 negyedik sorának lendületes hokisa két góllal vette ki a részét az EBEL-első legyőzéséből. További érdekesség, hogy a Graz elleni első hazai meccsen, amelyet 6-1-re elveszítettünk még az első fordulóban, ugyancsak Sofron szerezte a magyar gólt. Betalált még részünkről Mihály Árpád és Palkovics is, előbbi a meccs vége felé 5+20 percet kapott magas botos sérülésokozásért, a Graz azonban így sem tudott közelebb kerülni, 4-2. További eredmények: Olimpija–Vienna 3-6, Medvescak–Jesenice 7-2, Klagenfurt–Salzburg 5-0, Linz–Villach 4-1.

126 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@AVfan: Igazad van én-sem küldeném őket jégre-te biztosan jobb lennél!
Sziasztok!

Már megint könnyes arccal búcsúzik Fehérvárról az aktuális lista vezető :)
Legalább 13 perc emberhátrány szárad a bíró lelkén, szerintem ma megtanulta, ennyit nem ér sem Osztrákia, sem a Gráz. Árpi kiállítása a vicc kategória volt, az osztrákot lehetett volna kiküldeni.
Amúgy ma a szerencse is Tommival volt, de ez nem kevésbíti a csapat érdemeit, hatalmas nagy Gratula mindenkinek, azt hiszem Palkó gólja volt, ami véglegesen megfordította a meccset, Sofinak pedig külön gratula, eddig ezek a húzásai nem jöttek be.
Csak egy kekeckedő megjegyzés: feljavult a PK védekezésünk, mióta Juha nincs a jégen
Gratula az egész CSAPATNAK!!!
Pire, Palkó, Sofi, Tommy fantasztikusak (és persze mindenki! Benk Andris megérdemelt volna egy gólt. Nagyon szép este volt! Köszönöm fiúk!
@bErnamedve: egyetértek Benk Andris megérdemelt volna egy gólt, vagy egy asszisztot :)
Volan honlap: Az addig különösebb hiba nélkül bíráskodó Dostal ennek a játékhelyzetnek a megítélésénél tévedett.

Vajon aki irta, nem latta a merkozest?
@csatoimi: Én írtam, és továbbra is tartom: tévedett annál a játékhelyzetnél.

A kiállítások jogosak voltak, amiket befújt, két elmaradt grazi kiállítás volt talán, de az is véleményes. Meccs után eléggé dühös voltam a bíróra, de aztán többekkel beszélve kicsit átértékeltem.
@csatoimi: Vagy legalábbi nem akrt hivatalos "közegben" rosszat mondani a bíróra. Magam részéről mindig óvatos vagyok a bírokkkal, ma is védtem az első harmadban még őket a nagybátyámmal szemben, aztán feladtam...
@csatoimi: Na most visszanéztem lassítva. A 73-as osztrák emeli fel Árpi botját és akkor érkezik a másik osztrák, akit orron talált...
@KCs: Nekem azt mondta az Arpi, hogy nem csak akkor tevedett, hanem vegig minket nyomott az egesz meccsen. Meg ahogy nezem, a kommentelok nagyresze is ezt latta.
@KCs: Az igaz, hogy volt elmaradt grázi kiállítás, ami jogosnak tűnt (visszakapták többszörösen), de a mi a véleményed az 1. grázi gólról?
Heroikus küzdelem volt, a CSAPAT hatalmasat alkotott,rettenetesen nyomott a graz,de ez egy ilyen nap volt,mi nyertünk mégis,1x nekünk is lehet szerencsénk.Ahogy a mondás tartja jó kapusnak és jó csapatnak van szerencséje,sokat is tettek érte a srácok,kapunkat Satosaari,és fortuna védte.Bíráskodás nekem nem meglepetés,eddig is részrehajló volt,ezután pláne az lesz,mivel veszélyt jelentünk az osztrák csapatokra,és ezt a sporik nem fogják hagyni,amit lehet befújnak ellenünk,míg az osztrákoknál max a szándékos előre megfontolt emberölési kísérletért jár 2 perc.Árpi ne emészd magad ,ezért csak
az ebelben ,csak osztrák bírónál jár 5 + végleges,fordított esetben max 2 perc lett volna,mivel az orrvérzést a spori megmagyarázta volna a maags vérnyomással:))
@exL:1: jó, tetszik ez a magas vérnyomás ...
@TheKaszi: En is igy vagyok, es en is mindig feladom. :)
a mai meccsen ez a végleges kiállítás volt nagyon-nagyon kérdéses, egyébként minden meccsen hibáznak a bírók; valljuk be nem egy világszínvonalú bajnokságban nem világszínvonalúak a bírók. Szerintem a volán előnyére is tévednek néha, csak azt nehéz bevallani szurkolóként. Az pedig, h évek óta támogatják az osztrák csapatokat a bírók, a volán előnyére válik, mert az idén már így sem könnyű legyőzni őket. Az más kérdés, h a jégen ezt hogyan lehet fejben elviselni... ezért is tartom nagynak a volánt!!!
@csatoimi: Szerintem összességében, amikor kiállítást ítélt, azt szabálytalanság előzte meg. Volt két-három olyan grazi szabálytalanság, amit nem fújt le.
nagyon nagy meccs volt!

meg sem lepődök, hogy a Sportklub nem közvetítette, már többször leírtam, hogy ennek szerintem az az oka, hogy egyszerűen nem bíznak a csapatban és a papírforma alapján erősebb csapatok elleni meccseket nem akarják leadni, nehogy vesztes meccset kelljen közvetíteni. Ezért van az, hogy idén már vagy 8-ször közvetítettek horvát és szlovén meccseket, osztrákot meg alig.

Pire kiállítását nehezen lehet megérteni, főleg a korábbi hasonló esetek és a meccsen látott egyéb (megadott és meg nem adott) szabálytalanságok tükrében.
@Licsimi: egy linket tudnál a videóról, hogy megnézhessem én is? :) Köszönöm

De jól játszottak a fiúk, Satosaari néhány ősz hajszálat rakott a fejemre a hanyatt fekszek a jégen, de kivédek mindent technikájával a 2. harmadban. De ma jól ment neki is.

HAJRÁ VOLÁN!
@KCs: Meg jo, hogy tudtunk nyerni. Elore felek viszont, mit fognak ezek a rajatszasban velunk elmuvelni.
@KCs: Az jó, külön öröm, hogy az egyébként realista fehérvári publikumban vannak olyanok, akik még ilyenkor is higgadtak, minden elismerésem...
@TheKaszi: Na, a meccs alatt és után nem voltam éppen higgadt. De aztán, ahogy egyre többekkel beszéltem, átgondoltam.
@munkagep: az sportklub ma leadta ebben az időben a FTV-Szeged kézi meccset... dög unalom volt, szerintem még a fradisták sem nézétk, simán nyert a szeged..
ettől sokkal jobban járt volna mindenki ha a hokit adják élőben...
@emu11: láttam legutóbb a Detroit-Anaheim meccset, hát ott is keményen megtolták a sporik a Red Wings szekerét, szóval ilyen a legjobb helyeken is megesik. Baj akkor van, ha ez tendencia, de sokat az ellen sem lehet tenni, emeli a csapat győzelmének értékét! :)
@emu11:Az FTV természetesen FTC akart lenni, sorry...
@emu11: nyomnunk kell ÖKET is mint a Grázot, ahol mi szurkolók voltunk az ötödik játékos Árpi kiállítása alatt :)
@vaze: igen, persze a top-ligában is megesik ez... a győzelem azért is szeb így, mert ha megint ezek a bírók vezetnek a volánnak, akkor eszükbe fog jutni, hogy: hoppá ellenük már "csaltunk" egyszer, és akkor ez égő volt, érdemes lesz mégegyszer befújni? És ha egy kicsit is nagyobb esélye van annak, hogy meggondolja és nem fúj hülyeséget, akkor előbb-utóbb minden osztrák bíró kinövi ezt, csak hát elég sok ilyen osztrák bíró van az EBEL-ben... :D
Remélem nem tiltják el Árpit.
Sportklub. Nem értem őket én sem. Nem tudom helytálló-e az infó, de én úgy tudom, hogy a Volán nem kap pénzt a közvetítésért, csak a palánkon lévó szponzorok logoit és a jégen lévőket kint hagyhatják?! Erről valaki tud valami konkrétat?
HAJRÁ VOLÁN! Csak ÍGY TOBÁBB!!!
@TheKaszi: a volán szurkolóknak is minden elismerésem!!! A füttykoncert végig hallatszott az 5perc hátrány alatt...
@KCs: Szia,Kivel beszélted át a meccs után a látottakat,hogy arra a következtetésre jutottál hogy a sporik szinte hiba nélkül fújtak??Stevie Wonderrel,vagy 2ik. ( vak ) Bélával.Nem hiszem hogy a graznak össz 2 kiállítás jár idegenben( tudom 3 volt,de ebből 1-ik úgy hogy ők voltak emberelőnyben ,azaz mire kiegészültünk,maradt 31mp-nk)Sportban ismert olyan fogalom hogy hazai pálya előnye,kilehetne sorsolni egy örökös volán bérletet annak,aki talál 1 olyan meccsünket,ahol ez megadatott nekünk, szerintem az a bérlet nem találna gazdára.Mielőtt megint felháborodna sok Kincses sporit anno védő erkölcs bajnok,nem azt kérem,hogy fújjanak nekünk,hanem hogy teremtsék meg az egyenlő feltételeket.
@exL:1: " nem azt kérem,hogy fújjanak nekünk,hanem hogy teremtsék meg az egyenlő feltételeket. "

Errol van szo. Csak ezt akarjuk. Semmi mast.
Ah, ott lenni, és átélni.
És a tudat, hogy nem vagyok mumus, innentől bármikor mehetek meccsre:))
@exL:1: az a baj, hogy ez minden sportágra igaz ma MO-n,nemcsak a hokira és volánra. A magyar sportdiplomácia nagyon gyenge lett a rendszerváltás óta. Vannak kivételek, de még a vizilabdában is ahol ugye mi vagyunk a császárok, vannak ellenszelek... kicsik vagyunk, kicsik lettünk... sok a nagyobb hal!
@exL:1: olyan meccs már volt, ahol a bírók nem fújtak szét semmit, hanem úgy fújtak, ahogy kb. kellene. Fújtak ide is oda is.
@emu11: Sajnos ebben teljesen igazad van.
Előszöris: Szép volt, Fiúk!
Méghogy a korrekt játékvezetés...pff...Árpi kiállítása magasbotért..mégcsak magasan se volt a bot. Amúgy nem kap eltiltást, mert végleges fegyelmit kapott nem véglelges kiállítást. Nemis olyan régen, Kovács Csabinak majdnem kiverték a szemét. Az 2 percet sem ért...
Mellesleg, baromiranagyonnem értem, hogy hogy a fenébe lehet az már második alkalommal (lehet többedik...), hogy Toki odamegy, kéri nézzék vissza a gólt videón, a spori meg elküldi azzal, hogy nem nézi meg, gól volt az...
A kétméteres lesről már nem is beszélve....
Méghogy korrekt játékvezetés. Ez a mai engem leginkább a két évvel ezelőttiekre emlékeztetett.
No..lehiggadok.
www.erstebankliga.at/2c7a1b898007780af5c5f67a3c38012e.html?game=11947

33%-os PP-kihasználás egész jó! Élni tudott a csapat azzal, ami ma jutott. (percek: 17(+20):6)
Köszönöm a Csapatnak a mai estét!
Szívvel, lélekkel játszottatok. Egy percre sem volt kétséges a győzelmetek! Csak így tovább!!

Többet olyant senki se írjon a blogra, hogy " látatlanba ne szidjuk a bírókat "! Aki látta a mai meccset, az érti, hogy mire gondolok.
Visszataszító, hogy az osztrákok a harmad lefújása után a bírókat puhítják! Én ilyenért adnék letiltást! A bírók meg is tettek szinte mindent, hogy ne ez legyen az eredmény. Nem rajtuk múlt, hogy mi örülhetünk!
Szerintem sehova nem vezet, hogy akár nyer a caspat, akár nem, a bírók a téma. A végén az 5+VF tényleg idióta ítélet volt, és igen, maradt el egy-két grazi kiállítás. De visszanézve a tévében is, szerintem messze nem vezette annyira tragikusan a meccset a bíró az 5+VF-ig, amire persze rámehetett volna a meccs, nem vitás.

De kissé méltatlan a csapattal szemben, ha nem az ő teljesítményük van a fókuszban, mert tényleg elképesztően küzdött ma mindenki a sikerét, hihetetlenül izgalmas meccs volt. Ez a lényeg, és az, hogy 0 ponttal ment haza a Graz.
@vaze: S ha miattuk kap ki egy csapat, hát akkor Istenem......?
@emu11: A közönség így segített.:)
@Metal_Storm: Tudod melyik? Ami nem sérti az osztrákok érdekeit. Mondjuk egy magyar - szlovén meccs.
A maival együtt Satosaari hányadik aszisztjánál tart a szezonban? :]
@KCs: Vajon miért a "bírók" a téma???

Úgy szeretnék már egy meccset, ahol nem a bírók lennének a főszereplők!
Most értem haza,megettem a maradék libát,igy hasi tele nyugodtan lefeküdhetek.
A mai meccset nem megszokott helyröl néztem.
Szembe ültem a nagy közönséggel,igy láttam igazán hogy milyen szurkolás van Fehérváron.
Gratulálok minden egyes szurkolonak,amikor fellendült a Hajrá Volán az embernek felállt a ször még a hátán is (márakinek van:))
Szép volt fiuk,szép volt drukkerek.
A birok miatt rendesen szégyeltem magam hogy 20 éve Ausztriába élek,de igy se jött össze nekik.
Nagy gratula a fiuknak,külön Sofinak és Árpinak,na meg Palko is megcsinálta az övét.
Továbbra is mindent bele,Hajrá Volán!
@EisHockey: Ebbe igazad van,én se szeretem ha mindig a birok a téma,de hidd el nekem hogy ma megtettek mindent a birok hogy a Graz nyerjen.
Pirének a botját a Grazi emelte a magasba igy saját magát megütette.Ezért normálisan nem jár büntetés.Errefel Pire kap 5 percet,plusz mehetett az öltözöbe.Ma nagyon is nyomtak a birok minket.
@kapusLaci: Jó, hogy itt voltál! :) Szóval akkor most már tudod ki vagyok ugye??? :DDDDD
@kapusLaci: Akkor jó.. :) No jóéjt mindenkinek, azt hiszem talán ideje lenne lefeküdni.. :D
@kapusLaci: Félre értettél! Olvasd el egy picit feljebb a hosszabb kommentemet!
Ott voltam a csarnokban, Veled szemben.
A bírók miatt meg dühöngök, dühöngök....
Mégvalami:a dobolás ma kimondottan szuper volt,ti mostmár profik lettetek,gratula!!!
Jo éjt mindenkinek.
www.jegkorong.tv/index.php?video_id=91213av

Szép volt Fiúk! Remélem Sofinak ízlett a "szörp" :D
@EisHockey: Végigolvastam minden kommentet most reggel,egyetértek veled:))
Először is gratula a csapatnak. Hihetetlenül jól védekeztek a fiúk emberhátrányban.
Satosaari remekül védett, bár megint kapott egy gólt a rövid saroknál.

Off téma:
jó lenne, ha azok a szurkolók, akik autóval mennek meccsre és a Raktár utcában a Mártírok út és a vasúti átjáró között parkolnak, legalább olyan jól parkolnának, mint ahogyan szurkolnak. Nagyon sokan (akinek nem inge....) nem tudnak normálisan parkolni, aminek a következménye, hogy két autó áll három helyen. Nem egy autó úgy parkol, hogy jobbról és balról is egy-egy méter is van mellete!!!!!!!!!!
a mundér védelmében, és hogy ne legyen többet ez felhördülés tárgya:
az EBEL játékvezetői testületének vezetősége, az IIHF szabályértelmezési közleménye alapján (rule enforcement, protection of players), a következő irányelvek szigorú betartását kéri a játékvezetőktől

amennyiben egy játékos magas bottal (vállmagasság felett) sérülést okoz, a játékost 5+20 (5+avf) büntetéssel kell sújtani.
A magyarázat: minden játékos felelős azért, hogy a botját ne emelje vállmagasság fölé.
Korábban a "vétlen" sérülés okozást 2+2 perces büntetéssel kellet ellentételezni.
Az új értelmezés szerint nincs "vétlen" magas bot.

A durva sérülések elkerülése érdekében, minden veszélyes szabálytalanság esetében, a szigorúbb büntetést fogják kiszabni. pl. Fejre, nyakra irányuló támadás (checking to the head and neck area) esetén ne lepődjetek majd meg a 2+10 helyett a 5+végl, vagy végleges kiállításon.

Készüljetek, kemény idők jönnek! Viszont remélhetőleg nem lesznek komoly sérülések....
Gratulálok a srácoknak ,megint bebizonyították ha tudnak egységes csapatot alkotni mindenkit legyőznek.Jó volt a védekezés és látszott rajtuk hogy higgadtan teljes szívvel játszanak.És végre játszott A VOLÁN!!!!!!!! A csarnokbéli hangulat pedíg leírhatatlanul klassz.Köszönet érte.A dobosok tényleg profik:D:D:D Sofinak pedig külön elismerésem!
@HAJNAL: Köszönöm, hogy megengeded, hogy leírjam a véleményem. Akkor is rossz nézni, amit együtt emberhátrányban művelnek. Lehet, ahol te állsz, onnan másképp látszik!
@sipmester: és a konkrét esetben?

ha árpi ellentart, mondván "minden játékos felelős azért, hogy a botját ne emelje vállmagasság fölé" akkor bottörésért 2 perc?
@EisHockey: én ebben a kérdésben kissé fasisztoíd vagyok, mindig is az voltam. Én egyéni sportágat űztem komolyabban, csapatsportot, ahol bíró van, csak hobbiszinten, de akkor is leugattam a szünetben a bírókkal foglalkozó centerünket - szóltak is, hogy a "tehetségem" nem jogosít fel erre! :) Szóval, ha a meccsen mindenkí végig tökéletesen dolgozik, és a végén a bírók miatt kikap a csapat, akkor lehet a bírókkal foglalkozni, bár akkor sem különösebben érdemes. Azokra a dolgokra kell koncentrálni, amiket tudunk befolyásolni. Bíztassuk és dícsérjük a fiúkat, szidjuk a bírót, de ez utóbbit nem érdemes túl nagy terjedelemben! Persze nem én mondom meg, mi a túl nagy, de azt azért túlzásnak érzem, hogy többet foglalkozunk a zebrákkal, mint azzal, hogy Satosaari 39 lövésből 37-et fogott, amiben nyilván a védelem is benne van! Písz!
@sipmester: Biztos így van ahogy írod,ezzel senki nem vitatkozik,de Kovács Csabi sérülése múltkor még 2 percet sem ért,herr schiedsrichter mégcsak megnézni sem volt hajlandó a sérült játékost.A hazai meccseink nagy részét nem látod ,mert neked is akkor vannak a meccseid, hidd el abszolute nem egyenlő mércével mérnek minket a herr kollegeid.Olyan hogy hazai pálya előnye már nem is írok ,mert nem létező fogalom ebben a bajnokságban nekünk.
@sipmester: A meccs után személyesen beszéltem Árpival,Ö azt mondta hogy a Grázi játékos emelte az ö botját a magasba,igy sajátmagát megséritette.
Ilyenkor mi van? Nem látta jol a biro?Sory nem láttam,de ezért mi 5 percet szenvedtünk a jégen,ami miatt elmehetett volna a meccs.
Nem szoktam szidni a birokat még akkor sem amikor én játszom,de bekell ismerni a tegnapi biráskodás nagyon pocsék volt.Amikor vezetésre állunk rögtön kell segiteni az Osztrák csapatokat.
Szerencsére fegyelmezett játékkal sikerült nyerni!!
Nagy győzelem volt a tegnapi, kitettek magukért a fiúk. A szerencsénkre sem panaszkodhatunk, mert én nem is tudom hányszor voltak képtelenek a Graziak az üres kapuba betaláli. Bírókkal érdekesek voltak maradjunk annyiban :)

A végére itt egy link a tegnapi Olimpija-Bécs meccs "kávészünetéről". Érdemes megnézni ahogyan a vonalbíró beszorul a két verekedő játékos közé :)

24ur.com/sport/hokej/tilia-olimpija-vienna-capitals.html
bírókkal = bírók
@AVfan: Irtam már, hogy igazad van-te úgy látod és kész-nem vitázom veled
@kapusLaci: Tokaji mögött látszik is ez a személyes beszélgetés az edzőteremben Pirével a videón!

Szép Volt Fiúk! Mindenki nagyot játszott!
Lám az emberhátrányos védekezés javulásával is lehet meccset nyerni, persze a PP 3-ból 1 is jó volt!

HAJRÁ VOLÁN!
És FORTUNA is velünk volt ma!
@Kcs:
Csabi! Én nem tudtam visszanézni a meccset, de ezek szerint jogosak voltak azok a kiállítások, hogy
- Fekete Dani vállal leütközi a grazit, erre kiküldik könyökhasználatért
- a grazi széttöri Gergő ütőjét, erre Gergőt küldik ki már nem emlékszem miért
- a grazi saját magát csapta fejbe, amikor lefogta Árpi ütőjét, aki ezt kiszabadította, és eközben a grazi szépen szájbaverte magát - az eredményt ismerjük

Emellett a legnagyobb gusztustalanság részének tartom (bármilyen csapattól), ha folyton feszegetik a szabályok adta lehetőségeket (ennyi botfogást én már rég láttam egy meccsen, mint amit a graz mutatott), folyton reklamálnak a bírónál, a kétgólos hátrányuk után minden létező helyzetben esnek-kelnek mint a fürdőskurva (ha jól emlékszem Ondre is kapott olyan két percet, hogy a grazi jó előre látványosan eldobta magát), de amikor darálni kell a kapujuk előtt, akkor bizony darálnak rendesen, csak az náluk nem ér kiállítást. Az a pár előny, amit nem kaptunk meg, épp ahhoz lehetett volna elég, hogy ne legyen ilyen egyértelmű a részrehajlás.
Elhangzott, hogy itt már rég senki nem azt akarja látni, hogy megkapjuk a hazai pályát - a fair bíráskodással beérnénk.

De hagyjuk is ezt a témát, mert ismét van jobb dolgunk is, lehet másról beszélni. ELKÉPESZTŐ diadal volt ez tegnap, hihetetlen, hogy hányféleképpen tud győzni ez a csapat! A graz nagyon kemény tempót diktált, és mi - valószínűleg a sok hátrány miatt - elég rendesen elfáradtunk, ez különösen a záróharmadban látszott. De amikor kellett, a szerencse is megsegített minket, amit teljesen megérdemeltek a fiúk, mert maximálisan megdolgoztak érte. A világ legnagyobb igazságtalansága lett volna, ha tegnap 4-2 után nem nyerünk! Mondjuk az sem volt semmi, hogy 4-2-nél, öt perc előnyben nem vitte le a kapusát a graz (bár ez nekem nem hiányzott :)) ).

Szerintem mindenki óriásit teljesített, a hibákról szót se! És ha következetesek akarunk lenni, igenis írjuk le, hogy nagy gratuláció jár BENK ANDRISNAK is ezért a produkcióért! Andris, ha minden meccseden így tudnál küzdeni, akkor ugyanannyit forogna a neved a fórumon, mint eddig, csak ellenkező előjellel!

A végére pedig - természetesen - óriási gratuláció Sofinak a két góljáért, nagyon megérdemelte már, hogy egyszer ő legyen az, aki eldönti nekünk a meccset. Csak így tovább, Sofi!!!
@Raon: Én pont az általad felsorolt 3 kiállítást éreztem jogtalannak a többi a belefér kategóriába tartozott. Benk tényleg pörgött rendesen és voltak igazán szép és hasznos megmozdulásai. Állandósítani kellene a formáját.

A botfogás témában nekem Ackeström műsorszáma tetszett az 5 perces alatt. A grazi csatár botjának a tolla bent volt a hóna alatt ő meg testhez szorított kézzel állt vigyázban. Grazi gyerek meg nem tudta kihúzni az ütőjét a hóna alól, Oscar meg csak értetlenkedett :)
@kapusLaci: @exL:1: igen, mint írtad, csak ritkán látom a kollégákat, tegnap épp Zágrábban voltam.
A konkrét esetről nem tudok nyilatkozni, nem is ez volt a célom, csak annyit szeretnék tudatosítani, hogy ezek után szigorúbb büntetések várhatók.
@nagypi: no igen, szerencsénkre Oszi is ismeri a trükköt. :)

@sipmester: szerintem jó, hogy ezt leírtad, biztos sokan nem tudtak róla (én sem).
Viszont ha már így meg lehet szólítani, megkérdezhetem, miért van az, hogy egyes csapatok, játékosok annyi mindent megengedhetnek maguknak reklamálás címen? Miért fér bele az, hogy a harmadok után folyamatosan megy a reklamálás a bíróknak, esetenként nyilvánvalóan jól látható, nem túl baráti üvöltözésben is? Ez ellen a bírók nem tehetnek semmit? Ezt nekik el kell tűrniük és kész? Mert nem nagyon emlékszem olyanra, amikor Fehérváron az efféle eseteket akármilyen büntetés is követte volna (pedig erről is van passzus a szabálykönyvben, nem?).
Ráadásul ha ezekután a bíró véletlen úgy téved, ami a reklamálós csapatnak kedvez, a látszat egyértelműen az, hogy a bírót azzal a sok dumával bizony lehet befolyásolni...
@Raon: A legundorítóbb szerintem az volt ebben a reklamálósdiban, hogy a 4. gólunk után a graziak két percen keresztül mindenkit igyekeztek durván felöklelni, vagy palánkra kenni indulatból. És ezek után a következő játékmegszakításnál még Norris reklamált, hogy bottal lökték. Na az tényleg szánalmas volt.
Várható volt, hogy a bírók - megint - nem nekünk fognak fújni, de néha már tényleg gusztustalan volt amit a Graznak megadtak. pl. Fekete Dani "könyökhasználata"... De a legdurvább tényleg Pire 5+véglegese volt... Csodálatos volt, hogy az 5 percből nemhogy egyenlíteni, de még közelebb jönni sem tudtak! Hatalmas gratuláció mindenkinek, köztük a publikumnak is akik fantasztikus hangulatot teremtettek!!!
Kíváncsi lennék, hogy a grazi edző mit veszekedett a sporikkal...
@barnabas7: A Sportklub valóban megvette a jogokat, ami, azonban csak bizonyos számú meccs közvetítésére jogosítja fel őket. Tehát nem adhatják le az összes itthoni meccset sajnos.
@Raon: Igazából az a baj, hogy a fehérvári pálya elrendezése miatt könnyen adódik az alkalompl. a szünetek alatti pofázásra. A csapatoknak ugyanis keresztül kell menniük a jégen az öltözőkhöz, a JV-nek pedig kötelező a jégen megvárnia, amíg mindkét csapat elhagyja a jeget. Ha a cserepadok és a büntetőpadok a jelenlegihez képest ellentétes oldalakon lennének, akkor nem lehetne olyan, hogy az öltözőbe menet az edző kiselőadást tart a JV-nek.
@barnabas7: legközelebb 20-án, 17:30
Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana lesz élő közvetítés.
@blackiii: Miert nem fizetett, hogy tudja adni az egesszet. Rajta allt a vasar.
Hatalmas GRATULA a fiúknak, jó, hogy a múltkori meccsek után így fel tudtak állni.
Tominak és a védőknek is hatalmas szerepe volt abban, hogy nem kaptunk gólt az 5 perc alatt:)
Amúgy meg, ha a Graz csak így tud nyerni, az szánalmas!
A kiállítások meg......
@Raon: Ehhez még annyit fűznék hozzá hogy amikor a grazi játékos kiütötte a korongot a büntetőpadunkra, 1,5-2perces tanácskozás indult a 3 bíró sport társ között, a végén arra jutottak hogy befújják nekünk az előnyt. Ez egy csoda!
@AVfan: valóban jól látod Balu gondolom a sok jégidő és az oxigén hiány miatt sokat hibázik hátul, mért nem kerül vissza Bornhammmar mellé ott javuló tendenciát mutatott. Tudom hogy most hiányzott Alén de nem konkrétan csak a mai mecsről beszéllek.
Szép volt fiuk, nagyon nagy meccs volt, Tominak nem tudom miből vannak az idegei, de a kapu mögül nézve valami elképesztő hogy miket produkál az ütővel, szét ba.... az idegeim.
@Raon: Köszi, hogy spóroltál az időmmel és leírtad nagyjából azt amit én akartam! :)
A 3. harmadra már jóformán nem mertünk hozzáérni az ellenfélhez, nehogy kiállítás legyen. A jóslatom az volt, ha előnnyel megyünk neki a meccs végének akkor hátrányban játszunk a végén legalább 1,5 percet, akár kettősben. Ehhez képest az 5+végleges sem volt gyenge.
Egyenlő mércét a Volánnak!
Sajnálom a bírót, hogy miattunk ugrott a gráci síútja! :)
Végül nagyon nagy gratula a fiúknak!
@OTeR: Pontosítanálak: Nem a büntető padunkra ütötte ki hanem a zsűrifülke tetejére, tehát ez jogos volt, a bíró pedig háttal volt ezért tanakodott a két segítővel. Pont előttünk történt.
@exL:1: és @sipmester: A választ már elolvastuk csak az a baj, ezt a szabályt a vonalbíróknak is ismerniük kell? Mert ha igen akkor a Süti sérülésénél mindkettő átmeneti vakságban szerepelt. Mert ugye az látszott, hogy vétlennek minősítette a spori, ami ugye nincsen.......
@Fly_G_Fly: És tedd hozzá, ha netán úgy tolatnának be a helyükre, akkor a meccs végén nem kellene az egész spornak megvárni mire kitolják az autójuk popóját!!Gépkocsivezető barátaim, ugye mindegy, hogy a meccs előtt tolattok, amikor elvileg senkit nem zavartok, vagy a végén amikor még a tömeg is gyalogol kifele....
@OTeR: Ne bantsatok a Balut!!!
@OTeR: a pannon kupa óta nagyon jó formában játszik Balu! Úgyhogy nem bántani!!! :-)
@csatoimi: még egyszer köszönöm szépen a mezt, Árpinak hogy ideadta s hogy játékával és aláirásával az egész fehérvári utat egy elfelejthetetlen élményé tette. hatalmas volt beszélni vele, nagyon barátságos s közvetlen ember, minden elkanászosodott élsportolo példaképpévé tehetné öt...
@sipmester: A Villach elleni meccsen még nem volt érvényben ez a szigorúbb szabályértelmezés? Süti esetére gondolok. Érdekes, hogy akkor hiába feküdt el Csabi azonnal, hiába látta az esetet a bíró és szakította meg a játékot azonnal, hiába folyt a vér, még egy kétperces sem lett belőle (vér esetén tudtommal nem is lehet csak kettő), pedig Toki meg a többiek reklamáltak alaposan. Ezzel szemben, mikor a Linz volt itt utoljára, reklamálásukra 2+2-es kiállítást ítéltek egy olyan eset miatt, amit észre sem vett a bíró, nem is fújta be, csak a következő játékmegszakításnál mutogatta magát a sérült. Akárki akármit mond, szerintem általában elmondható, hogy részrehajlóan fújnak a bírók. Nem azt mondom, hogy a kiállításaink többségét ne lehetne befújni, de ugyanezeket észre sem akarja venni a túloldalon. Persze lehet, hogy az elfogultságom láttatja velem így a dolgot.
Tegnap voltam életemben elöször hokimeccsen. Azt kell mondanom, hogy a többi, általam eddig látott labdajáték csak jelenthet a hokinak. Nagyságrendekkel élvezetesebb élőben, s rengeteg dolgot megértettem, amikről eddig teljesen fals elképzeléseim voltak.
A közönség s a hangulat fantasztikus volt. Én csak ma reggel szembesültem azzal, hogy tegnap a listavezetőt győztük le.
A 4. gól káprázatos volt, Palkovics pedig egy zseni.
Nem akarom bántani Balut pont azt mondom hogy sookal jobban ment neki Bornhammarel!
Kicsit itt OFF, de nem tudja valaki lehet-e venni volán bérletet (olyat ami mostantól érvényes) valahol pesten is? Egyik fehérvári ismerősömnek ez jó ajándék lenne, de mivel karácsony előtt már nem járok Fehérváron, így nehezebb a dolog... Ha valaki tudna segíteni hálás lennék.
Vagy esetleg Linzben lesz magyar drukker? Oda pl hozhatna nekem valaki egy bérletet:)))
hahóó bocs az offért!
Valakinél lenne egy hely péntekre?
Nem tudom linkelte-e már valaki. Interjó Kovács Csabával: icehockey.hu/index.php?pg=news_4_1078

JOBBULÁST!!
Sziasztok!Utoljáraaz Á csoportos VB ideje alatt írtam.Azóta voltam már VOLÁN meccsen Fehérváron,
a kérdésem a következő:ez a kitűnő Ebel szereplés
és a Szlovének gyengélkedése mire lesz elegendő
a Szlovén D1-ES vb-N--?
@Dachstein: En is nagyon varom mar, hogy visszaterjen Kovacs. Pire, Fekete, Kovacs nagyon jol mozogtak egyutt. Gyogyulj meg mihamarabb.
@onsager: Odaadom az enyémet, ha kell. Ezt tegnap vettem, de akkor majd vasárnap veszek egy másikat magamnak. ;)
süti beállítások módosítása