HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Graz ellen két pontért megyünk harcba

2009.12.13. 12:18 F. Kapus

Sokat harcoltunk, hogy pontot szerezzünk Salzburgban, summázta a péntekieket Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője így folytatta: egyet sikerült is, de a szánk íze nem az igazi a hosszabbításos vereség miatt. Telhetetlenségnek tűnik, de 4-3-mas vezetésünknél sok mindenre volt esélyünk, reálisnak tűnt a két pont megszerzése. De minden jégre lépő játékosunkat maximálisan dicséret illet. Tegyük hozzá, rettenetesen korrekt és következetes játékvezetést kaptunk a salzburgi mérkőzésen, egy szavunk sem lehet. Update-eltük a változásokat a poszt végén.

"Sajnálatos módon Juha Alen odakint a második cserében megsérült, valamikor a harmadik-negyedik percben kivált. A bordaközi izomnál becsípődése keletkezett. Egyelőre injekciókkal sem sikerült játékra alkalmas állapotba hozni bekkünket. Az orvosok szerint 3-4 napos pihenésre van szükségem így a Graz ellen még biztosan nem játszhat. Miként továbbra sem lesz velünk Kovács Csaba sem. A játékos azt mondja, érzetre minden rendben van a szemével, de az orvosok veszélyesnek ítélik terhelését. A fizikai munkától szerdáig még eltiltották, legkorábban akkor kezdheti az edzéseket. Jó hír viszont, hogy Ladányi Balázs meggyógyult, játszhat vasárnap.

A bekkpárok a következőképpen alakulnak: Horváth–Tokaji, Ackeström–Jobb és Bornhammar–Ondrejcik. A csatársorok közül az első és a negyedik nem változik, Ladányi visszafoglalja helyét a harmadikban Vas Márton és Peterdi mellett. A második sorban a Fekete, Mihály duó mellett Vaszjunyin vagy Benk kezd, ezt még nem döntöttük el. Ahogy még azt sem, hogy Satosaari vagy Hetényi áll a kapuban.

A Graz ellen újból két pontért megyünk harcba. Bár a nyitó fordulóban nagy pofont kaptunk,azóta két idegenbeli meccsünkön közül jártunk a győzelemhez. Ma is mindent megteszünk, de nehéz dolgunk lesz. Sajnálatos, hogy két komoly hiányzónk lesz, de semmi sem lehetetlen, ezt mi is többször bizonyítottuk ebben a szezonban is."

A salzburgi emberelőnyös és –hátrányos játék jobb volt az utóbbi időben megszokottnál. Mind a hét hátrányt kivédekeztük, öt előnyünkből egyet gólra váltottunk, A Graz az 1. fordulóban 6-1-re nyert a meccset remekül kezdő Fehérvár ellen. Azóta kétszer is Grazban csaptak össze a csapatok, mindkétszer 3-2-re nyert a hazai csapat, ebből egyszer csak hosszabbításban. Mai ellenfelünk ez idő szerint vezeti az EBEL-tabellát.

Update: Eldőlt, hogy a Graz ellen Satosaari kezd a kapuban. A csatársorban Vaszjunyin szerepel Fekete és Mihály mellett, a harmadik összetétele: Ladányi, Vas M., Benk. Peterdi lesz a 13. csatár. Hetedik védőként Maklári is öltözik.

205 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@csatoimi: Nem írok semmit, látom nem érted amiről írok, a legjobb barátaink erdélyiek (Csata Csabi, Vargyas Laci és sorolhatnám). Bocsáss meg, de vitatkozni csak partnerrel érdemes.
@banyszi: Tenyleg ellenszenvesek az erdelyiek? Ha igen, miert?
@hBunny: @csatoimi: KIRÁLY! Ezt vártam ma:) És az sem érdekel, hogy Tommi nem 100%-os. Nyerjen a csapat!!!
Go Pire, go Volán!
@Spigott: Veled viszont mélységesen egyetértek, mert ugye van egy jó magyar közmondás: egy fecske nem csinál tavaszt. Mihály is úgy érvényesül, ha a másik néggyel egy húron pendül, mert igen, igen ez CSAPATsport.
Akkor rossz sportágat választottál, már bocsánat, senki nem vitatja, hogy Árpi nem jó játékos sőt, de ha a sora, a csapat nem dolgozna alá, akkor ő sem lenne ilyen eredményes.
Engem az érdekel, hogy legyen egy vezére a csapatnak, aki hozza a kimagasló formát! Az hogy ez Pire, Palkó vagy más az nekem mindegy.
Attól függetlenül, hogy szerintem a mostani csapatból Mihály Árpi kiemelkedik.
@bagyula: ezt a kérdést sose tedd fel. :) Véletlenül válaszol és holnap reggelig megy az anyázás.
Nem hiszem,hogy így gondolná.
@bagyula: miért lennének azok? Soha egyik sem bántott, csak úgy egyszerűen unom Mihály állandó "futtatását" részükről, meg azt is, hogy a magyar jégkorong vagy a volán nélküle nem lenne sehol. Csak annyi a véleményem, hogy Ő sem lenne sehol a volán nélkül, egy másodosztályú csapattal.
azert az se semmi hogy 2 nagyon huzos mecsbol RBS es Graz a Volan 3 pontot csinalt (kis hijan 6-t) remelem nem szoltam el magam es ezt a mai meccset behuzzak a fiuk
Hajra Volan !
@banyszi: Ha gondolod kikeresem, hogy mire alapoztam ezt a beirast. Amikor a tavaly a Volan Csikban jart, meg lehet nezni, miket irogattal be. Te is es Prince is. Nem felejtettem el.
@demizson bobby: Egy allitas helyesseget probalom megallapiatani. Nekem pl a romanok ellenszenvesek pedig vannak jo roman barataim sot a felesegem is roman :) Mindig van csoport-sztereotipia amitol az egyeni tapasztalatok vagy elutnek vagy sem. Nem kell anyazni ezek megbeszelheto dolgok :)
Na most ki kapott véglegest? Kóger, vagy Mihály? mert az ebel honlap nem túl egyértelmű
@banyszi: Jobb lenne ha egy rossz igazolás lett volna Mihály? Had örüljenek már Neki a Székelyek! Nekik ott hatványozottan megjelenik az összetartozás érzése, amit egy többségi nemzetben élő ember meg sem érthet igazán.
Árpi mi a fenét csinált, amiért kizavarták????
@csatoimi: Nyugodtan kikeresheted én sem felejtettem el, akkor ugyanilyen elegem volt abból, hogy állandóan szitottátok a vitát. Gondolom akkor én nem kapok dedikált Mihály mezt, hát igy jártam! Részemről befejezve, vedd úgy, hogy nem is létezem.
53:12 5 Min. 53:12 - 6123 KOGER DanielMIHALY Arpad (High Sticking)
53:12 20 Min. 53:12 - 23 MIHALY Arpad (Game Misconduct (GM))
segítene valaki?

53:12 20 Min. 53:12 - 23 - MIHALY Arpad (Game Misconduct (GM))

mit is jelent? 20 perc, de miért?
@banyszi: azert azt sem elhanyagolhato hogy nagyon megnott a Volan szimpatizansok szama erdelyben (leginkabb Csikban) amiota Pire a Volannal hokizik
szabálytalankodott és kiállították, benne van a jégkorongban.
Pirének ma is jól ment,1+1.
Hajrá Pire!Hajrá Volán!
@Spigott: A Washington Capitals legjobb jatekosa Ovecskin. Rossz sportagat valasztottam, hogy igy latom ezt?
SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!! GRATULA A CSAPATNAK!!!!
GRATULACIOK! VISZLAT LINZBEN!

@qx92: Leszogezem, hogy en mar azelott is Volanos voltam! Kb 4-5 eve. Egyedul a HC-Volan meccsen szurkoltam ellenuk.
Gyerekek! Kapott a Volán egy kitűnő játékost (ma pl. 1+1), talán örülni kéne neki, nem pedig viszálykodni...
Ja, és grat a Volánnak!
Most direkt nem akarod megérteni, amit írtam? Nem fogok erőlködni, amikor teljesen felesleges. Legközelebb majd küldjed fel Árpit a Volán harmadik, vagy negyedik sora ellen egyedül, majd megnézzük, hogy mennyire lesz jó ott, társak nélkül, hiszen nyilvánvaló, hogy a jégkorongot is ő kezdte el tanítani Fehérváron mindenkinek...
@bagyula: ne erts felre nem akarok senki konkretra vonatkoztatni csak altalanosagban beszelek
@gogosz: Latom Te ertetted meg a lenyeget egyedul.
@csatoimi: Ez az Ovechkines példa azért szép, mert azokon a meccseken, amikor nem játszott, sokkal felszabadultabb, fantáziadúsabb hokit játszott a Capitals, habár lehet, hogy egyénileg a legjobb játékosuk Ovechkin... :)
@Spigott:Ovechkin se sokat tudna tenni egyedül a Volán bármely sorával szemben.Ez valóban csapatsport,de mint mindenütt,itt is vannak vezéregyéniségek,akik képeségeikkel kiemelkednek a többiek közül.Pire is egy ilyen játékos.Vezér volt a HC-ban,most vezér a Volánban.
@Muki76: Mint azt írtam is, senki nem vitatja, hogy jó játékos Mihály, de ne essünk már át a ló túloldalára.
@Spigott: Azt irtad, rossz sportot valasztottam. Ha en nem ezt a sportot valasztom, a hozzad hasonlo szajkaratesok soha nem ismerik meg Mihaly Arpadot.
@jacint70: Teljesen igazad van,az AV19 egy nagyon jó játékost igazolt Mihály Árpi személyében, aki -úgy mint ma is - igen sokat tett a csapatért.
Gratulálok a csapatnak ezért a szép győzelemért.
Mihály lőtte a volán 100. gólját az idei Ebelben. Gratula neki!

Ettől függetlenül én sem értek azzal egyet, hogy kiemeljük, most ő van a legjobb formában, köv. hónapban lehet Toki lesz, okt-ben meg Palkó volt.
:DDDDD mindjárt sírok, hagyd ezt abba kérlek:DDD
Ritkán kommentelek, sokat olvasok, de:

Kezd ez a kérdés hihetetlen lenni. A Csapat sikert sikerre halmoz, itt meg ilyen eszement marhaságokon megy vita, hogy ki kitől tanul, ki a legjobb???

Jódolgunkban futja erre, ha a Jesenice helyén állnánk, nem erről lenne szó. De MIÉRT???
Részemről nagyon örülök, hogy megszaporodtak a volán szurkolók Mihály ideigazolásával és annak is, hogy megy a szekér. De ha a székely barátaink örülhetnek neki, akkor én miért ne örülhetnék az egyémeknek? Csak nekem több kedvencem van egynél, mondjuk úgy 21.
most komolyan...megverjük a grazot közben meg szétszednétek a csapatot.

Ha esetleg Mihály Árpi magyar válogatott lesz akkor majd megmondjátok, hogy elvette a tehetséges magyarországi hokisok kenyerét mint egy a 23 millióból?
Amíg itt megy az egymás meg nem értése, addig az "ifik" ütöttek kettőt.
www.iihf.com/channels0910/wm20-iia/statistics.html
tele van a f..... miért kell bántani Mihályt ...
Dunaújvárosiként ő a kedvencem az AV 19-ben
Tenyleg kar ilyenekrol dumalni amikor ilyen fantasztikus CSAPATNUK van! Grazban is, Becsen is Salzburgban is bebizonyitottak, hogy egy IGAZI CSAPAT! Ha igy marad, messze juthatunk! :)
@banyszi: Így van,mindenki örüljön kedvencei sikereinek.Mi székelyek is örülünk ,hogy Mihály Árpád hatodik heleyen állt az EBEL pontlistán.
Ha nem változik meg a világ pár perc alatt akkor a tabella így alakul:

1. Graz 46
2. Vienna 45
3. Linz 41
4. Dead Bull 37
5. Villach 36
6. VOLÁN 36
7. KAC 35
8. Zagreb 31
9. Ljunbjana 26
10. Jesenice 17

Egy szó mint száz a csapat nagyot játszott és játszik az egész szezonban!!!
CSAK ÍGY TOVÁBB!!!
@banyszi: Nekem is tobb kedvencem van a Volanban, mondjuk ugy 5. De mint Volan jatekos, mindenki szimpatikus.
@Spigott: Te irsz hulyesegeket, te kell abbahagyd. En alatamasztom amit allitok.
a VOLÁN jobb gólkülönbséggel 5 ... számításaim szerint.
@Fibonaci: Ki bántotta Mihályt? Mindenki tiszteli, elismeri és szereti, csak van aki a többiekkel egyformán. Ennyi.
@barnabas7: Mondom, hogy a negyeddik hely elerheto! :)
@csatoimi: Én is minden meccsen szorítok a Volánnak amíg az EBEL-ben játszik! És most nagyon szimpi mindegyik. Komolyan! De már alíg várom hogy "utálhassam" Őket a DAB ellen! :)
Jó meccs volt. A bírók köcsögök voltak, de a CSAPAT mindent kibirt...
Légyszíves valaki írja le, hogy Mihály Árpi miért kapott véglegest. Elég fárasztó ezt a sok vitázást olvasni, inkább örvendjetek, hogy van egy ilyen jó csapatotok.
Na ez tipikusan "magyar" vitatkozás - még amikor jól mennek a dolgok és szívből lehetne örülni hogy megvertük az első helyen álló Grazot, akkor is rontsunk már bele, hadd legyen egy kicsit keserű szájíz - sok kificamodott agyú "magyar" él a földön sajnos, ezért nem tudunk zöldágra vergődni semmiben - látszólag kis dolgok, de a politikában is jelentkeznek.
Aztán ne csodálkozunk hogy szélhámosok vezetik az országot!
@csarpi: Magas bot, de nem volt jogos. Az Osztrák saját magának húzta fel, mert el akarta emelni Árpi ütőjét a jégről...
Mar bocs de akinek nem tetszik hogy nekunk szekelyeknek Pire a kedvencunk es inkabb ot biztatjuk, annak nem muszaj olvasni a kommenteket.
Es ez meg nem zarja ki azt hogy nincs mas kedvenc jatekosunk a csapatban vagy akar mas csapatban. Ez a csapat igy jo ahogy van es amint a mellekelt abra mutatja eredmenyes is, ennek kellene orvendeni nem hulyesegeket irogatni.
Hajra Volan!!! hajra Pire!!!!
@zsolt777: Melyik tv, n a fehervaron?
@bagyula: Remélem én is h meglesz a 4. hely...
@zsolt777: meg nem mutatjak biztos hogy fogja mutatni a meccset a fehervar tv?
@mindighc: Na erre lenne kedvem írni valamit, de csak annyit mondok, hogy kapjál már a fejedhez és nem kellene osztanod az észt, hogy ki mit olvasson...
@Föld-lét:
"Ha esetleg Mihály Árpi magyar válogatott lesz akkor majd megmondjátok, hogy elvette a tehetséges magyarországi hokisok kenyerét mint egy a 23 millióból?"

gondolod népszavazás lesz? a válogatott húzóemberei elmondták, nem nagyon szeretik a honosítást, hisz elvégre van kb. 10-15 klub akik csak úgy ontják az utánpótlást...
@Licsimi: biztosan ertelmes gyerek vagy de most mar nezem a meccset ugy hogy ne haragudjal hogy nem valtom fel a bekopesedet
Örülök, hogy most is találtatok témát, amin lehet vitatkozni.
Nagyon jó meccs volt. Bírók igazán mindent megtettek a Graz győzelme érdekében. De ma ők is kevesek voltak ellenünk.
Annyit nem értek, hogy emberhátrányban miért küldik jégre Tokit a Baluval??? Hajmeresztő, amit ilyen helyzetben együtt művelnek.
@mindighc: Szerintem az a normális és teljesen természetes, hogy nektek Mihály "a legkedvesebb" a csapatban és elsősorban az ő eredményei, eredményessége érdekel benneteket, de..., talán nem szerencsés ezt lépten-nyomon érzékeltetni itt a hozzászólásokban. Mert egy idő után elkezd majd (szintén teljesen jogosan) emberek frusztrálni, hogy Mihály így, Mihály úgy, hiába a Volán legponterősebbje... A Volán szurkolói nagyon megbecsülik Mihályt és a játékát és gondolom, maximálisan hálásak azoknak is, akik annak lehetőségét megteremtették, hogy itt játsszon, de nem kellene állandó jelleggel az orruk alá dörgölni. Bár közhely, de szerintem nagyon pontos ide: A kevesebb, néha több! Ez nem ellenetek szól, hanem értetek... Bár lehet rosszul látom és nincs igazam...
gratula a fiúknak!
@mindighc: Nem fogsz hiányozni senkinek.
@Szenszej: Egyszerű, vissza kell csatolni (teljesen jogosan) Erdélyt, és ezzel ki lesz húzva a méregfog :-))))))
@tolsztoj: bár igaz, ehhez azért egy kicsit normálisabb anyaország kellene....:-)
1. Gratula Sofinak, csak így tovább!
2. Szép volt fiúk, hatalmas küzdés volt!
3. Előre is elnézést:
Rohadjanak meg ezek az osztrák majmok, rohadt csaló banda, de ma őket is legyőztük!!

Mégegyszer gratulálok az egész csapatnak!

Ui: Tomi 95% :)
@csarpi:
@Licsimi:

Kb. ugyanígy sérült meg Csabika, azért még kiállítás se járt... Az 5 percet a sérülés miatt meglehetett adni, a +20at nem értettem!

Egyébként nagyon jó meccs volt, nagyot küzdöttünk a pályán lévő 8 osztrák ellen! Látszott, hogy Godó beteg volt még nem volt formában! Viszont elismerés Sofinak, és Benkinek: ez az ő meccsük volt!
@Licsimi: Ne haragudjal de bantott valaki teged vagy csak egyszeruen frusztralt vagy?
@hBunny: amúgy jó volna most tartani azt a népszavazást, hogy Árpi is tudja mire számítson)))
Nekem nem megy a meccs, vmit elszurtam?
@mindighc: Olvass már vissza, hogy miket írtál...
Óriási gratula a fiúknak! Fantasztikus meccs volt és egy nagyon jó Grazot győztünk le! Nálam eddig ez az év legjobb meccse! Mindenki nagyon odatette magát, csúsztunk-másztunk, ha kellett. Mindenki 110%-on volt ma. Satosaarinak külön gratula, néhány elképesztő bravúrja is volt, de az egész csapat jól védekezett. Sofinak is külön gratula! :)

Azt azonban megint megjegyezhetjük, h a bírók bele akartak nyúlni a meccsbe. Az 5+ végleges magasbotért, amikor a védő nem is volt közvetlen közelben, támadóharmadban, kapura lövésnél.. egyhén túlzás... De kibírtuk az 5 percet, a közönséget se láttam még ilyen extázisban, pokol volt ma a nézőtéren :))) Szóval mindneki nagyot alkotott ma!

Csak így tovább!
@Licsimi: Én meg annak örülnék,ha te nem oszatnád az észt! Mit képzelsz te magadról?
Ja és külön gratula Tominak a gólpasszért, ha jól láttam ő is kapott pontot. :-)
@Szenszej: Szerintem neked teljesen igazad van es jo a meglatasod.
viszont engem szemely szerint nem zavar ha valaki tulzottan ertekelne az altala jonak tartott jatekos realis eredmenyeit, ezek szerint nem mindenki van igy ezzel.
Amugy nagyon orulok es orultem annak a tenynek hogy a fehervari szurkolok szeretettel fogadtak Piret es ezt o tudta viszonozni a jatekaval.
Emberek oruljunk mert hala Istennek van aminek es fejezzuk be ezt az elvtelen vitat.
A Volan egy nagyszeru meccsen legyozte a listavezetot es realis eselyei vannak egy nagyon jo folytatasra ezert szoritsunk a fiuknak es hagyjuk a hulyesegeket.
Csak igy tovabb fiuk!!!!!
@mindighc: OK. Ez így már korrekt. :)
@mindighc: Igazad van. Csak igy tovabb fiuk!!! Csak igy tovabb Pire!!! Van minek oruljunk, az biztos.
@Muki76: Árpi egy nagyon nagyon jó játékos, de ahhoz még egy-két évet el kell töltenie Fehérváron, hogy ő legyen a vezér. Nagyon sok évet kellett itt játszania egy bizonyos hátvédnek is aki 25-ös számú mezben játszott, és nem a játéktudása miatt.
süti beállítások módosítása