HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kétkörös lesz az OB I. középszakasza

2009.12.10. 20:38 F. Kapus

Csütörtökön ligaülést tartottak az OB I.-es csapatok, megszavazták a Vasas Bp. Stars ötletét, amely szerint az alapszakasz után nem egy, hanem két teljes kört játszik az öt csapat. Az alapszakasz és a rájátszás közötti másfél hónapban tehát 16 mérkőzést vállallt az öt egyesület. Az OB I. középszakasza a Mol Liga-döntő utáni kedden kezdődik, január 26-án, alapesetben a játéknapok hétfő, szerda, péntek és vasárnap lesznek. Tovább után kiderül, a Fehérvár milyen esetekben vehet részt a magyar bajnoki rájátszásban.

Áttekintették a csapatok a versenyszabályzatot, és rögzítették, az alapszakasz után törlik az addig elért eredményeket. Az első helyezett hat, a második négy, a harmadik két bónuszponttal kezdi a középszakaszt. Hétfőn és szerdán, valamint pénteken és vasárnap párokban szerepelnek a csapatok, váltott pályaválasztás mellett. Tehát például ha hétfőn FTC–UTE meccs van, akkor szerdán UTE–FTC. Minden fordulóban egy csapat pihen, de egy héten soha nem ugyanaz.

Radványi Róbert ligaelnök blogunknak elmondta, a csapatok szeretnének minél többet játszani, amivel a vb-felkészülés sikerességét is szolgálni tudják, hiszen fontos, hogy a szezonban sok mérkőzés legyen a lábakban.

Tisztázták a felek azt is, hogy a rájátszás március 10-én kezdődik, az elődöntőkben három, a március 19-én rajtoló döntőben négy (a bronzmeccsen ugyancsak három) nyert meccsig tartanak a párharcok, váltott pályaválasztás mellett. Ez azt jelenti, hogy az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19 akkor is csatlakozhat a magyar rájátszáshoz, ha az első nyolc között végez az EBEL-ben. Az osztrák nyílt bajnokság negyeddöntői legkésőbb március 7-én véget érnek, és ha a magyar bajnok kiesik, lesz ideje az OB I. végjátékára. Vagyis a legjobb négy közé kell jutnia ahhoz, hogy ne indulhasson harcba a magyar bajnoki címért.

Megállapodtak a csapatok, hogy a decemberi Hamburger Hungária Magyar Kupa győztese egymillió, a második kétszázötvenezer, a harmadik százezer forint díjazásban részesül.

43 komment

Címkék: ob 1 rájátszás mol liga radványi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csupa jó hír. Köszönjük
Szerintem, született fehérváriként írom el kéne dönteni,vagy itt játszunk vagy ott nem túl szép dolog elrontani más játékát mi más bajnokságban méretjük meg magunkat és ha nem vesszünk részt az alapszakaszban még farm csapattal sem milyen erkölcsi alappal jövünk haza persze csak abban az esetben ha nem leszünk négyben mert akkor nem érdekel minket a hazai bajnokság. El kéne dönteni melyik lovat üljük meg.
@pic2: Azért egy magyar csapatnak, a legjobbnak lehessen indulni a hazai bajnokságban. Ha valaki a legjobb akar lenni, akkor a Volánt is le kell győznie.
@pic2: Miről beszélsz? Az OB I versenykiírása szabályozza a bajnokság lebonyolítását, amelyet minden induló elfogadott. Ezek után hogy a bánatba merülne fel bármilyen erkölcsi dilemma, ha egy csapat ezt betartja?
@Borsy: Senki nem tiltotta meg az indulást a Volánnak mi máshová mentünk de ha ott nem leszünk négyben akkor hazajövünk szerintem ez a ló nincs jó a szamár is efektüs
@KCs: Ha négyben leszünk bizünk benne akkor hazajövönk mert az OB I versenykiírása megengedi
@pic2: Sok szemszögből lehet ezt nézni. Az EBEL-ben a 4 közé jutni az A-csoportba jutással felérő sportszakmai csoda lenne, de a magyar hokin (sőt, a magyar bajnoki döntőkön) felnőtt szurkolóként a magyar bajnoki döntőt nem biztos, hogy elcserélném erre.

Mondjuk erről nagyon korai beszélni, előbb be kéne jutni a rájátszásba.
Született dunaújvárosiként, szerintem az OB döntő nem lenne döntő Volán nélkül, kivéve ha mondjuk az elődöntőben véreznének el. Gondolom akkora marketing értéke sem lenne egy esetleges OB győzelemnek a legerősebb magyar csapat nélkül. De ez már lerágott csont.
Volán nélkül az lenne a mondás, hogy "bezzeg a Volánt nem bírnátok megverni". Velük meg "bezzeg a Volán az EBEL-ből bepofátlankodik".
Nincs jó megoldás.

Nekem mindegy, a lényeg, hogy sok meccs legyen:)
Én jó döntésnek tartom ami most megszületett. Igaz maradhatott volna a tavlyi 9-6-3-as rendszer, de így se rossz. Legalább lesz jópár kiélezett mérkőzés és lehet majd megint számolgatni, mint tavaly.
hmm, készülök, remélem, eljutunk odáig, hogy nagyon harap majd a csapat a Volán ellen :)
Tudom hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz, csak eszembe jutott egy nagyon vad vizió, ami igencsak megemelné az OB1 döntő izgalmát: ha a VOLÁN feltenné tétnek az EBEL indulási jogát... mekkora hajtás lenne már:D

Na vissza a földre, örülök h így indulhat a Volán is a rájátszásban, igazságos viszont az lenne ha az OB1 negyedik helyezettel játszhatna egy oda-vissza meccset a rájátszás helyért. A középszakasz bajnoka pedig végig pályaelőnnyel játszhatna, és választhatna ellenfelet magának az elődöntőben. A tavalyi 9-6-3pont nekem is jobban tetszett, dehát istenem...
@Stommy: nem tudom hányan kapkodnának az EBEL indulási jogért... mindenki tudja, hogy nagyon sok pénz.
én akkor már az 5.ket is odavenném, mondjuk a 4. pályján egy 3 napos torna, így már csak 1/2. helyezett párharcának egyike kerülné el a Volánt, majd mindenki mérhetné magát hozzá.

Én úgy tudom a pályaelőnyről lemondtak. Ez a pontozás meg még ad némi rangot az alapszakasznak, az erkölcsi győzelmen kívül. A tavalyi kicsit jobb volt, de az igazi szerintem az lenne, ha nem lenne bónuszpontozás.
@Nyuszí O_o: ha a Volán bejut a négybe az EBEL-ben, az csakis a tőlünk való félelmüknek leszen köszönhető! :)
A Volánnak elég jó esélye van az EBEL legjobb 4-be kerülni. Viszont úgy Magyar bajnoknak lenni,hogy a Volánnal nem játszik,egyik csapatnak sem az igazi.! Amennyiben így lenne ,akkor kell egy szuperkupa!
@kerusz: Semmi, örülök a több meccsnek. De inkább tényleg egy szuperkupát kellett volna létrehozni, ami ugye plusz bevétel a két csapatnak. Aki a legjobb akar lenni, annak a Volánt is meg kell vernie, ez tény. Mindegy, ez a kiírás is változhat.
A volánnak nem az a célja, hogy OB1 rájátszásában vitézkedjen a nála jóval szerényebb anyagi forrásokkal rendelkező csapatokkal, mert kevesebb pénz így a keret is gyengébb ezt be kell látni. Magyar hokinak az volna jó ha volán negyeddöntőn túl jutna mer a válogatott kulcs emberei ott játszanak, "kis" csapatok meg harcoljanak a magyar bajnoki címért a nyertes meg hívja ki a volánt egy szuperkupára oda visszavágós alapon.

Annak meg nem sok értelme van amit aze gyik hozzá szoló írt hogy a volán az ebel indulási jogot tenné fel ha bekapcsolodna a magyar bajnokságba. Mert Ocskayn kivül más itthoni sportvezető nem tudná előteremteni a minimum 1 millió Eurós induló pénzt ezt be kell látni.

Hajrá Volán,D.A.B
H
@hokiss: módosítanék kicsit... a volánnak elég jó esélye van az EBEL legjobb 4 be kerülni ha valamit csinálnak azzal az edzővel akinek az a mániája hogy két sorral akar meccset nyerni amikor a padon 4 ül, és akinek az a mániája hogy össze vissza kavarássza meccs közben a sorokat. :S

én sok izgalmas meccset szeretnék látni és ez úgy tűnik most megvalósul. hozzáteszem én sem örülnék ha kimaradna a volán. vérbeli dunaújvárosiként kiváltképpen szeretnék borsot törni a volánosok orra alá, és ezzel a mostani fehérvári edzőhelyzettel a dabnak igen jó esélye lenne egy kis borstörésre.
Ez mind nagyon szép, de kötöm az ebet a karóhoz (SENKIT NEM SZERETNÉK MEGSÉRTENI VELE).

MI A TÖKÖMET KERES ITT MAJD A VOLÁN ?????
Na már megint év közben találjuk ki, hogy miként bonyolítjuk le a dolgokat. A Fradi, Miskolc, Stars talán épp emiatt csúszik majd le a rájátszásról.
Két körrel az alapszakasz bónusz pontjai lényegében nem érnek sokat.
@91rezy: Nem azt irtam hogy tegye fel az indulási jogot, hanem hogy vicces hajtás és komoly tét lenne/lehetne. Tisztában vagyok vele hogy ez üzletileg kivitelezhetetlen a többi magyar csapat számára és egy percig se gondoltam komolyan ezt az ötletet.

Azt viszont felejtsük már el végre hogy bármit amit az AV19 tesz vagy elér, az és csakis az a jó a magyar hokinak. Amit elérnek azt magukért teszik. De fontos hogy összemérjék magukat a "kiscsapatokkal", nehogy a végén megint negyedik soros fehérvári játékosokkal legyen feltöltve a válogatott.
Azt sem állítom hogy a volán nem erősebb bárkinél itthon játékoskeretben, de mondjuk az Acélbikáknál is van 7válogatott játékos, pár piszok jó légíós és a liga legjobb kapusa, szal nem hiszem hogy be kell szarni attól hogy találkozhatunk a "nagy és erős" Fehérvárral.
@atish: üzenem a fehérváriaknak, hogy JÖN KIRICSENKO!:-D
@Rock me Amadeus: De van egy Sájevicsünk is, sajnos...
Szívemből szóltál, főleg úgy hogy fehérvári szurkoló vagy!
Régóta hangoztatom, hogy ez nem jó így. Szerintem csak az a csapat lehessen OB1 bajnok aki az egész szezont végig játszotta.
Viszont, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is meg maradjon meg kellene csinálni a Szuper Kupát. Arról szólna, hogy az a csapat amelyik az OB1 (Mol-liga) -nál erősebb bajnokságban indul az kihívhassa a bajnokcsapatot. Nyer akkor elmondhatja, hogy ebben a szezonban én voltam a legerősebb, de nem lettem Magyar Bajnok mert nem indultam a bajnokságban (vagy másik ligában indultam).
@Pentele: erről már sokat beszélgettetek még nem szóltam hozzá egyszer sem de tökéletesen egyetértek

@Stommy: a válaszod első felét biztosan nekem akartad címezni? :P :D
amúgy nem is mondtam hogy csíkos a gatyám a volán dab találkozástól. pont hogy inkább vérszemet kaptam hogy igenis megmutathatnánk a nemzetközi porondnak hogy az ebelben itt ott eredményesen szereplő volánt is meg tudja szorongatni egy másik magyar csapat is
@91rezy: Mint ahogy mi sem vallottunk szégyent a legutóbbi döntőben.
@91rezy: Eggyel feljebb akartam címezni, bocsiiii :D
Szerintem valós lehetőség a 4-közé jutás, igazából csak egy kört kell ehhez menni, és ha nem a Capitals vagy a Salzburg az ellenfél sikerülhet. Akkor meg miről beszélünk? :)
@uprmedia: ne mond hogy te elégedett vagy ezzel az edzővel külső szemre... :o kedden is azon ment el a meccs hogy már hulla fáradt volt az a két játszatott sor a végére.
@Rock me Amadeus:
Jó-jó, de ki az a Kiricsenko? :):):)
Sok az értelmes klubhűségtől átitatott hozzászólás!
Jó lenne, ha mindenki a magyar hoki érdekét nézné és nem csak a számára fontos csapatét. A legfontosabb, hogy a játékosok minél több hajtós meccset játszanak. Mivel az AV 19ben játszik a válogatott nagy része, öngól lenne, ha a VB-re a játékosok edzéssel készülnének ha kiesnek az EBEL-ből...
@drukker60: 0-3-nál is mindenki ezt kérdezte, ráadásul ha jól emlékszem, egy gólt el is vettek tőle :-D Az EBEL-szintű meccs volt!
Egy sorozatnak az a legjobb csapata akik végigjátszották és megelőzték a többieket. Ez így nagyon nem fair, hogy majd egyszer csak beesik a Volán, h csókolom ott végeztünk itt meg levezetnénk. Mert azt tudjuk h nem lehet 7-ből 4x megverni ezt a Volánt. A szuper kupa ebből a szempontból is jobb lenne, mert egy meccsen bárki elkapható. Ja hogy nem lenne marketing értéke a dolognak h már megint a Volán nyerte? Ez igaz, viszont lehet h a címből profitálna a győztes. Tehát ez a "magyar hoki érdeke" érvelés is sántít mert az is érdeke a magyar hokinak h minél több jó csapat legyen és lehet h idén pont egy bajnoki cím segít elindulni felfelé. Természetesen értem h ez a Volánnak nem érdeke...
Iceblack!
Ne is olvasd tovább! Ez is egy "átitatott" hozzászólás... :) ;)

@atish: Remélhetőleg a buszparkolót! Indul a busz! Indul a busz! ;)))))))

Viccet félretéve:
Valljuk be, egy kicsit a DAB idén kiemelkedik a mezőnyből. Ha sikerül is izgalmasabb meccset játszani, az azért van, mert önmaguknak teszik azzá.

Én nagyon-nagyon szívesen megnéznék egy DAB-AV19 összecsapást. És teljesen mindegy, hogy az OB1 keretein belül, vagy Szuper Kupának becézve. A lényeg hogy legyen!!!!!!

Hajrá DAB!!!
@tiriakos: ígyis úgyis újvárosiak nyerik a bajnokságot... csak az a kérdés milyen szinű mezben :D Hajrá AcélBikák!
@fetyiszov: Ááá, kedves Fetyiszov! Magánrepülővel utazik a déutáni meccsre? Hanyas mezszámot választotta?
@kovacsistvan:
A kettes gondolom jó lesz.
gyerekek!!!! mindenki a volánnal és a dabbal számol! és a miskolc!!!!!!!!!!!??????????
tavasszal jön az afrikai sorunk!!! legyen meglepetés,hogy milyen játékosok lesznek benne!!!!
úgyhogy reszkesssetek !!
Valaki ugyan megpedzette, de könnyen napirendre tértetek a fölött, hogy meglehetősen faramuci az a versenykiírás, ahol az adott versengés szempontjából teljesen független tényező dönti el, hogy mit ér az adott helyezés. Konkrétan: a középszakasz negyedik helye ér-e play off-ot vagy sem? Ez - normális esetben - nem függhetne a Volán EBEL-szereplésétől. Ez így sántít!
süti beállítások módosítása