HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dab.Docler kiütötte a Starst

2009.11.15. 21:53 F. Kapus

Mindhárom harmadot nyerve 7-0-s győzelmet aratott az Icecenterben a listavezető Dunaújváros. Elöl minden sor veszélyesnek bizonyult, hátul Peter Sevela hibátlanul óvta kapuját a góltól. A mérkőzés végén nem maradt el a Fisera–Fodor bokszpárbaj, a helyszíni beszámolók szerint ebben is a vendégek győztek. A 29. percben már 4-0-ra vezetett a Miskolc az új edzőpárossal érkező Ferencváros ellen. De a zöld-fehérek szokásukhoz híven nem adták fel, és kétszer is felálltak a padlóról. Egyenlíteniük azonban most nem sikerült, így a tizenegy gólt hozó mérkőzésen végül 6-5-re alulmaradtak.

101 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocs, megviccelt a fórummotor.
Megnéztem a Stars-DAB meccset. A DAB szétkorizta a Starsot, jól passzoltak, gyorsan, kombinatívan játszottak. A Stars nagyon halovány volt, igazi meggyőződés nélkül játszottak. Talán csak Roger akart, de ő is halovány volt a korábbi önmagához képest.
Szegény Mikit ilyenkor nagyon tudom sajnálni! Kellett neki eljönnie Újvárosból ! Gratula a Miskolcnak és a Dab-nak
Fodor Szabinának muszáj volt verekedést kezdeményeznie a múltkori meccs után. Pechére.. nagyon,nagyon megverték!!!(Jan Pronger Fisera):):)

A meccs amúgy jó volt,hajtós de a stars borzasztóan gyenge volt!!
Nagyon jól játszottak a Bikák!!
Hajrá DAB!! Nagyon nagy Gratula!!
Niká,Magó,Kiss,Azari,Hegyi,Pozsgai,Erdélyi,stb... (bocs akiket kihagytam)már nem csak a jövő játékosai,ma is bizonyították!!
Jah,még vmi...:) Úgyis ritkán szólok hozzá...most bepótolom:):)
A nagy honosítási hullámban nem e lehetne ezt a Sevela nevű srácot is?? Szenzációs a srác!!
akkor ide is:

Az UTE 51 lövésből lőtt 1 gólt
A DAB 39-ből 7-et.

Ennyit tesz a péntek 13. :P
@gabute: Ennyit tesznek a jó csatárok ;)
@Bonav: Óriási fogás lenne, de nem hiszem hogy itt tudjuk tartani még egy évre... Legalább az O2extraligában vagy az EBEL-ben a helye, sztem ha visszamenne a szlovák extraligába ott is kitünő statisztikái lennének... de hátha... :)
@Spigott: abból azért nálunk sincsen hiányt :-)

Nagyon várom november 27-ét!

Újpest - DAB a fővárosban, először!
Röviden a meccsről: előzetesen szoros győzelemt vártam és az első harmad igazolta is várakozásokat, kiegyenlített játék mellett 1 góllal mentünk szünetre (egyébként nagyon szép gól volt). Aztán a második harmadtól kezdve szétkoriztuk a Starst, jöttek a gólok, lelkesen, motiváltan játszott a DAB, hátul pedig nagyon magabiztosak voltunk. Sajnos a meccs elúszását követően egyes hazai játékosok inkább az ellenféllel foglalkoztak (belekorcsolyázás a kapusba, a védő rálökése a kapusra a kapu mögött, meg hasonlók). Érezhetően feladta a meccset a hazai csapat. Nagy örömömre nem álltunk le, hanem nyomtuk tovább, a védekezés egyben volt (kettős előnyben sem tudott a Stars gólt lőni) úgyhogy nagyon jól teljesített a csapat, gratuláció. A meccs negatívuma Fodor Szabina volt - megint. A múltkori dunaújvárosi formáját tartotta, alattomosa, sunyi módon játszott és folyton kötekedett. Aztán eljött pillanat, amikor Fisera egy akcióban kőkeményen, de szabályosan felkente a palánkra, ami után Fodor a neki háttal elkorizó Fiserát 2x is fejen ütötte. Pechére Fisera elfordult és nagyon alaposan beleverte a fejét a seggébe - azt kapta, amit kiérdemelt. Megjegyzem Fisera nagyon fegyelmezett volt egész meccsen, a Svasznek-cirkusznál is csak állt, nem mozdult be a provokációra és Fodorral szemben is csak akkor állt fel, amikor már ütést kapott (de akkor nagyon beleállt). Szóval Fodor megkapta ami járt neki.
Halassy sporttársék szerintem ma mérsékelt teljesítményt nyújtottak, bőven volt kiállítás ami bent maradt, volt ami nem kellett volna, de a komolyabb problémának azt érzem, hogy Svasznek Fiserát provokálva ledobta a kesztyűjét (a vonalbíró közöttük állt) és bunyózni akart. Pár hete pont Fisera kapott verekedés kezdeményezéséért VK-t, szerintem ez szintén az volt, itt is járt volna Svaszneknek a VK, ha már következetesség meg ilyenek. Ehelyett 2-2 perc mindkét félnek (Fiserának miért az nem nagyon tudom).
Gröschl miért játszott védőt?
Jobb összetételű sorok kellenének a Starsba. Ez így nem az igazi..

Kangyal jó ha a fél meccset tudta már csak vállalni. Ha nincsenek védők, igazoljanak, vagy neveljenek ki 1-2 beton hátvédet :)
@check: "Aztán a második harmadtól kezdve szétkoriztuk a Starst (...) egyes hazai játékosok inkább az ellenféllel foglalkoztak (belekorcsolyázás a kapusba, a védő rálökése a kapusra a kapu mögött, meg hasonlók)."

Ez ismerős péntekről! Úgy látszik, nem az Újpestnek szólt
@check:
A Svasznekes verekedésnél tényleg nem kellett volna Fiserát kiállítani. Valóban nem ment bele a bunyóba.
Fodorral szemben viszont más volt a helyzet. A palánk mellett, fejre ment Fisera szerintem. Nem csoda ha elszakadt a cérna.. De egyiket sem szándékozom védeni.
@FedorovS: Nos én az ellentétes oldali harmadvonalnál voltam, onnan nem tűnt szabálytalannak, csak nagyon keménynek (elfogadom, ha nem láttam jól, messze voltam). Ez azonban még nem ok arra, hogy F.Szabina hátilról bátorkodjon, mert még megfordulnak neki... :)
@check: Ha Svaszi tényleg ledobta a kesztyűjét, nem két percet KELLett volna, hogy kapjon...
Nincs mérlegelési lehetőség.

Sajnos ez teljesen egyértelmű bírói hiba.
@check: Ha a DAB-os blogozók nem DAB-osak lennének, ma az alábbiakat írnák blogukba: Svasznekkal szemben megismerhettük Janková Fiserová kisasszonyt.
így azonban fegyelmezettségnek kell hívni az esetet.
beszarok. Szergej Oreskin nyilatkozata a meccs után: "Egyszerre nem tudtuk legyőzni a hazaiakat meg a játékvezetőket is. Becsülettel küzdöttünk, de most nem jött össze a pontszerzés."
szerintem a legelső dolog, amit elmondtak neki, mint új edző a fradinál: hogy történjék bármi, vereség esetén a bírók a hibásak. én ott voltam, legalább 4-5 ajándék-emberelőnyt kaptak a vége felé, egészen felháborító volt. nemhogy hazai pálya nem volt, de a bírók megpróbálták megadni a fradinak a lehetőséget az egyenlítésre. (hogy mást ne mondjak, csak statisztika: 26 perc kiállítás a maciknak, 22 a fradinak, tehát végképp nem tudom, miről beszél ez...) asszem erre mondják, hogy veszíteni tudni kell... a sporik segítsége nélkül sima 3 gólos győzelem lett volna. mindenesetre: SZÉP VOLT MACIK!
Viszont grat a srácoknak, óriásit játszottak!

Fodorról visszavonom a múltkori csirke jelzőt, mert odaállt Fisera elé. Bár jobban járt volna, ha a megtartja a jelzőt :)))
Neki különösen fájhat ez a mai vereség :)
(Balsors akit régen tép)
@sziti69: szerintem a kisasszony letette a névjegyét ;)

Amúgy akkor lenne jogos az összehasonlítás, ha egész meccsen hergelte volna Svaszneket és utána menekül... (sztem nem ez történt)
@check: A kesztyű ledobása és felkérés táncra önmagában még nem von maga után végleges kiállítást.
Mostanság úgy érzem az a módi, mint a tengerentúlon, had öklözzenek egy kicsit, aztán durva játékért kapnak 2 vagy 2+2 percet, vagy ezt még egy 10 perces fegyelmivel kombinálva, de a játék ugyanolyan létszámban folytatódik tovább és van egy kis show is a közönségnek és nincs belenyúlva a meccsbe sem, a delikvensek meg lehiggadnak. Gondolom Fisera azért kapta a 2 percet, mert beszari módjára nem korizott el, hanem tökös gyerek módjára elfogadta a felkérést :)
@sziti69: Fegyelmezett aki a provokásiónak nem engedve türtőzteti magát... Kislány vagy nyuszi aki provokál majd elszalad, vagy hátulról támad.
A Fisera vs Fodor bunyót az első harmad végén már megbeszélték egy kapu mögötti szurkálódás után (Foci bökdöste Jant)
Svasznek sem nagyon akart verekedni! Teátrálisan ledobálta a kesztyűit aztán mikor látta hogy Fisera nem fog verekedni(szerintem vezetői utasítás miatt) már nem tudta kezelni a helyzetet. Fisera kikerülve a bírókat odaállt elé és a fülébe súgott valami szépet, de Svasznek ekkor sem kezdett verekedni. Nem bújt el előle a bíró mögé Fisera, csak nem akart rosszul kijönni az esetből, de azt jelezte ha Ütni kell akkor Ő ütni fog! Ennyit Fiserová kisasszonyról.
@pokerface: Nem volt box, csak némi lökdösődés, de azt gyorsan elfojtották a vonalasok. Svasznek ezután dobta le a kesztyűit, ez verekedés kezdeményezése szerintem és így VK. Én csak azt nem értem, ha valamit ad az egyik spori, a másik miért nem?
@gogosz: Igen valóban súgott valamit Svaszneknek, és szerintem Svasznek jól járt a történteket ismerve...
@a. Bárd: Az annak jár, aki verekedés alatt egyik vagy mindkét kesztyűjét ledobja. A verekedés kezdeményezése VK (528 szabály).
1. Oreskin jobb ha csendbe marad, sokat köszönhetnek a bíróknak.
2. Jó sok plüssállat gyűlt a gyerekeknek.
3. 1000 néző!!
4. 4 nyuszinál egyébként könnyebbnek gondoltuk...
5. Volt a mérkőzésen egy érdekes jelenet. Budainak kikötődött valamije, de a jelzését nem vették a bírók. A fradi kispadról(megunva a felesleges kiabálást), egy 6. játékos beugrott a jégre és elkorizott! a legközelebbi csíkosig, ott reklamált. Közben Budai eltolta a kaput, a macik meg támadtak, és mamuton lőtték a nem is a védéssel foglalkozó kapust. A csíkosok semmit sem láttak. Sem Budai jelét, sem a 6 fradi játékost a jégen, sem a kapueltolást...
Azért nincs olyan játékos, aki mindig minden bunyóját megnyeri. Lehet, hogy legközelebb simán nyer Fodor, vagy más veri le.

Gondolom már várják páran hogy ez megtörténjen...
És akkor majd hallgathatunk rendesen :)
Az 1000 néző nagyon szép, gratula!!!
@a. Bárd: De addig örülünk neki :-)
A maci meccshez egy pár szót:
a kiállítási arány 26-22 fradi javára az edző elmehet a búsbaaa,miről beszél???
4-0 nál aztem összeesik a fradi de a bírók kissé belenyúltak a meccsbe, mert csúnya verés lett volna!(11-2! soha nem felejtem el:))
a kisköcsög csajnak meg üzenem a mikrobuszba: hogy én nemanyáztam csak az eredményt mutattam ,hogy6-5 és ő erre kezdett el avasi cigányozni!
ezt nem nagyon csípjük de szerencséje volt,hogy mások nem hallották mert a busz s feje tetején landolt volna!
Hajrá Macik!
ajrá Macik!
@krotchy: Kár, hogy nem Jécsi Gyula nyilatkozott a meccs után, azon még jobban szórakozhattunk volna.
ugy latom Dunaujvarosban nincs ki irva mint Fehervaron "Be Humble" mert sem a jatekosok sem a szurkolok nem azok
Miskolcnak pedig gratula egyre jobbak es jobbak lesznek :)
@check: Verekedés alatt szerinted ki figyel arra, hogy még a kesztyűt is ledobja? :) Ez általában előtte szokott történni :)
A verekedés kezdeményezés meg a kesztyű ledobás sz én értelmezésem szerint két különböző dolog.
Verekedést kezdeményezek, ha fogom magam és elkezdem püfölni az ellenfelem.
Amúgy nincs két egyforma meccs, ebből adódhat az, hogy egyik meccsen valamiért kiállítanak, másikon meg ugyanazért nem.
Van olyan mérkőzés, ahol a legnagyobb problémád az, hogy a buliból elzavarj valakit mert mondjuk lábbal löki el a korongot vagy bekorizik, vagy azzal kell folyton foglalkoznod, hogy a meze be van tűrve a játékosnak. De van olyan meccs, amikor ezekkel abszolút nem foglalkozol, mert fontosabb dolgokra kell figyelned, pl. ne verekedjenek össze és ne találják meg egymást. Valószínű itt sem az volt a legnagyobb gond, hogy ledobta a kesztyűt.
Ha minden meccset paragraffusra pontosan fújnának, akkor a zsűrik nagy papírhiánnyal küzdenének a sok eseménynapló nyomtatása miatt, mert nem győznék a rengeteg végleges fegyelmiről és kiállításról írni, amit kell. A közfelháborodásról nem is beszélve.
@moszkvicssluszkulcs: mondjuk nem játék közben kell hisztizni és szerelést igazítani...
Gratula a fiúknak az újabb győzelemhez, nagyon kellett! Külön öröm, hogy nem álltunk le 4-5 gólos vezetés után sem... "Egy erős, okosan játszó cspattól kaptunk ki." - nyilatkozta Glen Williamson és ennél nem nagyon kell többet mondani! :)
Hát ez a verekedés-elemzés vicces. Szerintem ez messze nem fight volt, inkább cirkusz a népnek, de mindegy, hagyom a hozzáértőkre, én amúgy is inkább a játék híve vagyok.

Hát ez a 0:7 szigorú, de úgy látom, hogy nemcsak a vereséget, hanem a győzelmet is nehéz itt-ott kezelni....

@a. Bárd:
"Azért nincs olyan játékos, aki mindig minden bunyóját megnyeri."

Egy talán:
www.youtube.com/watch?v=LMWLFca67ng

@matthew88: "Szegény Mikit ilyenkor nagyon tudom sajnálni! Kellett neki eljönnie Újvárosból ! "

Hát én azért örülök, hogy egy fiatal tehetséges magyar játékos nem kispadozza végig a szezont egy bajnokesélyesnél, hanem inkább első számú kapusként jut meglehetősen sok játéklehetőséghez egy másik (döntőesélyes?) csapatban...
@facsipesz: Szerintem matthew88 sem arra gondolt, hogy ő is azt szeretné, ha végigkispadozná a meccseket (honnan jött ez neked egyáltalán? - rejtély...). De azért két kapus egy csapatnál néha hasznos bír lenni!
@check: Fisera bátor módon bottal szájba verte egy palánkra lökés mellett Fodort. Erre ment neki...
Nyugi Fiserát nem érte váratlanul a dolog, pontosan tudta mi fog következni, mikor Foci ráment.

Az meg, hogy Svaszival összeszólalkoznak, megbeszélik a bunyót, Svaszi kesztyű le, ez meg ott áll. :) vitzes. Szal, akkor azzal bunyózik, akivek ő akar! :)))

Azt meg inkább hagyjuk, hogy ki alattomos és ki nem. Korol akkorát odavert Rajnának, hogy csoda jégen maradt. De nincs ezzel gond ő csak tette, amit tennie kellett, az 'elmaradt' verést a mi játékosainkon lehet számon kérni.

Mellesleg nem értem, hogyan mehetett le ilyen nyugiba a meccs, reméltem, hogy kicsit megdolgozzuk a Dab-ot a 3. harmadra, de aztán ebből sem láttam semmit.

Nagyon jó az Újváros, gratula nekik! Számomra most már abszolút a Mol-liga favoritjai!
@sziti69: Ha a DAB-os blogozók nem DAB-osak lennének, ma az alábbiakat írnák blogukba: Svasznekkal szemben megismerhettük Janková Fiserová kisasszonyt.
így azonban fegyelmezettségnek kell hívni az esetet.

- hát vhol itt van a qtya elásva!
@Bpstars: gondolom, közben eszébe jutott, hogy Focival van elszámolnivalója a múltkori alakításai miatt! De nyugi, idővel biztosan Svaszi is sorra kerül! :) Mindamellett az persze igaz, hogy mindenkinél van egy erősebb ember, tehát semmi nincs lejátszva. Ja, és én is jobban szeretem, ha hokiznak a fiúk! Panem et hoki! :)
@pokerface: Szerintem a dolog ott válik el, hogy van, hogy csak kialakul egy bunyó (kis lökdösődés, aztán egymás böködése kesztyűvel és egyszercsak eldurvul, akkor repülnek a kesztyűk) és van, amikor az egyik fél a verekedés szándékával eldobja a kesztyűket mintegy kihívásként. A leírásod alapján egyébként Fodor akkor verekedést kezdeményezett, holott én azt inkább sorolom az első esethez.
Azért a mezbetűrés meg buliból elzavarás kategóriájú ügyek nem említhetőek egy lapon egy kiprovokált bunyóval szerintem :).
@Bpstars: Már írtam, hogy nekem messziről, ahol ültem nem tűnt szabálytalannak, csak keménynek (ettől még lehetett az), de azért a neki háttal állónak nekimenni nem szép dolog ettől függetlenül.
offtopic: tegnap Dunaújvárosban a MAC Népstadion meg "kiütötte" a Dab.Docler-Jégtörőket, az ObI./B-ben! 4-5-re, büntetőkkel! ;)
@qx92: szerintem az még bőven belefér a "Be Humble" kategóriába, hogy 0-5-nél nem állt le a csapat (végre!), és adott még két gombócot. az is bőven a "Be Humble" számlájára írható, hogy a játékosok nem éltek vissza immár százszor és ezerszer bebizonyosodott erőfölényükkel és csak a provokációkra reagálva kezdtek ütésváltani. ami a Dab-fanokat illeti: a szurkerektől pedig a világ minden pontján dőreség lenne alázatot várni akkor, amikor 7-0-ra oktatja - papíron - egyik legnagyobb riválisát annak otthonában, de nem is mondok mást, képzeld el, mit kaptunk volna, ha ilyenek jelennek meg a meccs után: mi kérünk elnézést, amiért ilyen csúnya KO-vereség lett a vége. ez ugyanis tipikusan a "Jajj, szegény Fradi!" típusú gecóskodás, amit én máskülönben néha - és azt hiszem, nem ok nélkül - imádok. :) de - komolyra fordítva - annak is örülök, hogy kezd kikopni a szurkolói eszköztárból (ti. jobb felhőtlenül örülni a csapat sikerének, mint még ezzel is alázni az ellenfelet). Gratula a Maciknak is!
ehez a bunyo meg Fisera a nagy box kiraly dologhoz szeretnem hozza fuzni ezt a kis tortenetett:
Kb 10-12 eve egy gyerek tornan voltunk Pesterzsbeten es hat este Fradi Volan meccs is volt egyertelmu hogy ott voltunk a meccsen, akkoriban jatszott a Fradiban egy Salamon nevu Bubu becenevu kb 1.90-2.00m magas es 90-110 kg csikszeredai hatved, akkor o volt a nagy kiraly (akarcsak ma Fisera) durva volt provokalta a verekedest stb azonban a Fehervariaknal volt egy Lev (ebben nem vagyok biztos , valoszinu hogy tevedek de Kcs ugyis kijavitt) nevezetu kis ukran vagy orosz de tenyleg nem volt nagy ember ugy kb minimum egy fejjel alacsonayabb volt mint Bubu ennek ellenere ugy elverte , hogy senki nem akarta hinni el, az elkepeszto volt kb 2 perc alatt kicsinalta,
szoval visszaterve Fiserahoz szerintem o is megtalalja majd a sajat emberet egyszer
@qx92: Anatolin Lvov volt a neve
@Fibonaci: Tudtam hogy nem talalom el a nevet
1998-1999 - Alba Volán-Riceland

Ancsin László, Budai Krisztián, Csibi József, Dunai István, Énekes Lajos, Feil Richárd, Fekete Szabolcs, Gebei Péter, Horváth Balázs, Horváth Csaba, Kangyal Balázs, Kovács György, Lvov Anatolij, Medvegyev Alexander, Maryn Alexander, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Rajz Attila, Rajz Tamás, Sándor Szilárd, Szilassy Zoltán, Szuna Gábor, Szuna Roland, Tyimofejev Dmitrij, Zalavári Miklós.
@qx92: én meg nem irtam helyesen
@qx92: Duna tv-s meccs volt és Lvov is ritka nagy paraszt volt, Toki pl. rendszeresen a tarkójával próbálta eltörni az ütőjét, ha érted, hogy mondom. Ettől függetlenül közönségkedvenc volt Fehérváron. :)
@check: Azt a játékost aki szándékosan leveszi kesztyűjét verekedésnél vagy veszekedésnél,büntetni kell:

-fegyelmi büntetés (10')
@Ref: Idézd a továbbiakat is ha kérhetem :)
Lett verekedés?? (ha jól láttam nem!) (és közel voltam):-)

Ha nem ,akkor nem lehet kezdeményezni nem???

De tényleg van tovább csak az most nem tartozik ide!:-))
Nem lepett meg a DAB nagyarányú győzelme, a Stars már ellenünk is megmutatta, hogy nincsenek csúcsformában. Lehet demagógia, de a statisztika alapján még nagyobb fölényben játszottunk, mint az Újváros, de ennyit jelent a támadók formája közötti különbség. A Fradi meg addig nem fog egyről a kettőre lépni, amíg játékosuralom van.
Ez már csak szőrszálhasogatás, hogy kinek mi járt volna. A 10perc vitathatatlan (bár elmaradt), a többi már szubjektív.

@qx92: Az azért egy kicsit erős, hogy a játékosok nem alázatosak. Mi alapján mondod? A hoki iránti alázat nélkül elég nehéz egy ilyen fél alapszakaszt lejátszani.
Hogy a szurkolók nem azok? Ki nem sz@rja le :) Nekünk nem kell. Szeretjük a csapatot ha nyer, ha veszít (erre az elmúlt pár évben volt pár példa). Ha győzünk aktívabbak vagyunk a fórumon, ha kikapunk, kevésbé. Mint mindenki más. Most pedig örülünk, hogy fut a szekér. Maradjon is így.

A bunyóval kapcsolatban. Mindenki tudja, hogy egy "meccsen" bármi megtörténhet. Viszont megnéznék egy 4 győzelemig tartó Fisera-Svasznek rájátszást. Bár egyikőjüknek sem kívánom :)

Fodornak max respect, eltörölte a múltkori nyúl jelzőt.
Elég egyértelmű volt mire ment Fodor az újvárosi meccsen, ezt elérte, akkor sem volt nyuszi, ez volt a dolga, most viszont tényleg bele állt a bunyóba, elrendezték, szerintem ennyiben is maradnak. Fisera azért lőtt egy gólt is, bezzeg ezért nem dicséri senki :P :)))
Alig várom már a videót, de hát még sehol semmi :)
@a. Bárd: azert inkabb ne vitassuk Kiss Akos ,Azari stb stb mennyire szerenyek es alazatosak ,a szurkolok is azert elszalhatnanak a magas lorol vagy legalabbis egy kicsit lennebb mert magasrol nagyot lehet esni.
elszalhatnanak=leszalhatnak
@qx92: Nem is kell szerénynek lenni. Ákos is és Zsoca is szerintem megmutatta milyen játékosok, alázat nélkül nehezen lennének ilyen jók. Attól meg, hogy néha nagy a szájuk semmi köze nincs a hoki iránti alázathoz. Mi pedig szurkolók had örüljünk már ha nyerünk =))) Újra vannak eredményeink, újra vannak szurkolóink, egyre többen, ez már nagyon hiányzott egy hokis városnak. Élvezkedjünk kicsit benne :)
Nem fogok belemenni egy olyan vitába, aminek nincs értelme. Mindenki tudja hogy Kiss Ákos néha mekkora tahó a pályán, de a jégkorong iránti alázatát kétségbe vonni elég necces, és szvsz bődületes hülyeség.

Anno Godóék vagy Kangyalék sem voltak szerényebbek, mindennapos volt a kimutogatás, vagy a primadonnáskodás a pályán. Mégis felnőttek. Hetényi is felfog nőni és jó kapus lesz ha így folytatja, bármennyit hisztizik néha.

És a szurkolók egy ilyen ritka nagy arányú győzelem után had ne a hibákat keresgéljék, hanem örüljenek felhőtlenül. Koppantunk már párat az elmúlt pár évben és még fogunk is, de most ez nem érdekel.

És én itt befejeztem ezt a témát... :)
@Gabberboy: hehe...
egy rugóra jár az agyunk :)
Aki valaha csinálta, az tudja, aki nem, idővel rájön,hogy a hokiban az adrenalin többet és gyorsabban "dolgozik" mint más sportágban.A történések és reakciók is mások, gyorsabbak.
Ezeket kezelni legalább olyan fontos, mint az ütőt,(játékra).A korizásról nem beszélve.
A szurkoló meg örüljön,ha van minek,ha meg éppen nincs,gondoljon arra, hogy majd lesz.
Ahogy nézem a videót, Rajnát elég rendesen magára hagyták társai a kapu előterében. Minden csapat életében vannak rossz periódusok, mérkőzések. Nos ezt láthattuk tegnap este. A profi felfogással bíró játékosok ezekből is tanul, néha erőt merít. A DAB egy jobb csapat, a győzelmük elfogadható a mértéke nem.
@a. Bárd: Normális, ha minden újvárosinak egy rugóra jár. Maximum jön egy nagy pofon, észhez térünk, aztán kész :)
@MacskaJaj: Akkor csak én nem találok videót :)
@MacskaJaj: milyen videót a hol?

Nem szerencsés egy egész csapatot, pláne egy egész szurkolótábort így vagy úgy minősíteni. Mégis, mit lehetett volna mondani szerinted? Jól ment a Stars, nüanszokon múlt a győzelem? És ettől kinek lett volna jobb? Hülyék meg mindenhol vannak...
@gabute: Ez nem semmi! Éreztük, de leírva mégiscsak más...

Akkor is és mindörökké: ... ! :)
@Ref: Fisera VK-nál sem volt verekedés,mégis megkapta kezdeményezésért. Következetesség!
@horika38:

Ott Fisera a cserepadról jött be és avatkozott bele a történésekbe!

Azért kapta a a VK-t.

A két eset nem ugyan az!

A jégkorongnak van az egyik legösszetettebb szabályrendszere,ezért vannak különbségek.
@Ref: pontosabban csere volt, ami azért nagyon nem mindegy, de ez is már rétestészta
@Ref: @vaze: vaze kolléga leírta a tutit, Fisera akkor cserélni jött be - mellékesen számonkérte Fodoron a viselkedését - és ezt minősítette Haszonits professzor verekedés kezdeményezésének. Jelen esetben Svasznek a kesztyű eldobásával megvalósította a KEZDEMÉNYEZÉST (csak az ellenfelének több esze volt) tehát járt volna VK.
@check:

Irhatnék hosszan ,de amig más aspektusból nézzük addig ugysem fogsz se velem se a szabálykönyvvel egyetérteni!

Jó szurkolást továbbra is!

NM
@Ref: Azért nekem van egy olyan személyes igényem, hogy folyton fejlődjek, ezért nem haragszom meg, ha elmondod a te nézőpontodból (végül is az egyik legjobb embertől kérdezem szerintem).
@Ref: Nem akarok kukacoskodni, de azé nem VK jár ha cserepadról jön be :))

Amúgy melyik meccsről megy itt most a vita, mert konkrétan egy VK-t sem látok.
@pokerface:

Nem mert azt cserének hívják! :-)))
Talán nem voltam teljesen pontos kedves Pokerface!(egyébként igazad van)

A lényeg az volt hogy hogyan avatkozott bele,527 túlzott durvaság.

AZ említett esetben a tulzott durvaság járhatott a kolléga fejében 527 amiért járhatott a VK.

A cserepad elhagyása verekedés (torzsalkodás)Fúra szó :-) ) alatt,az első játékosnak aki elhagyja a padot 2+2 vagy VF a játékvezető megítélése szerint!

Az összes többi játékos aki elhagyja a cserepadot vagy a büntetőpadot verekedés alatt büntetni kell.10' perc fegyelmi büntetéssel.

De ahogy Vaze írta ez már rétestészta!!!!!:-)))

Check!! ez így lehet a megoldás az említett esetre!:-)

Nyugodtan kérdezz ha van még valami!:-)
@Ref: Nyilván a képességeimmel van a baj, de nem értem :).
Az újvárosi meccsen Fisera VK-t kapott, ami a történteket nézve csak a verekedés kezdeményezéséért ítéltethetett meg és infoim szerint ez is került jkv-be (és itt kérek elnézést Haszonits sporitól, rosszul emlékeztem, Varjú Árpád fújt akkor). Az általad említett szabály (527) azért szintén a történtek alapján nem áll meg az esettel kapcsolatban (nem volt ilyesmi, a lökés nem érte el azt a szintet).
Én az 528-at említettem egy másik posztban, abban benne van az, ami alapján anno Fiserát sújtották és megítélésem szerint Svasznek a kesztyű eldobásával megvalósította a kezdeményezést - más kérdés, hogy nem alakult ki végül bunyó - és ezt szerintem büntetni kellett volna. Ha már következetesség meg ilyenek. Mondjuk alapvetően nem Svaszneknek akarok én rosszat (nincs különösebb bajom vele) csak az említett újvárosi eset óta kicsit érzékenyebb vagyok a hasonló esetek kapcsán.
@check:

Szia! Jó reggelt!

Sajnos nem tudom hogy a jegyzőkönyvbe mi került,amiket leírtam azok az adható tételek.De most megnézem!

Nem akartam tegnap kukacoskodni hogy ki vezette:-))budapesti lévén éppen lent voltam azon a meccsen,sőt a kiállítás után Fiserával néztem tovább a meccset a játékoskijáróból.
Most megnéztem 49:00.kor kapott Jan Match penalty-t,vagyis végleges kiállítást.Nem tér ki a jegyzőkönyv hogy miért.

A kesztyűledobás valóban provokáló kezdeményező szándékot enged sugallni ,de a szabálykönyv megítélése szerinte ez 10 percet von maga után.(Tehát nem azonos a verekedés kezdeményezéssel.) Amit meg kellet(volna) adni.

Tényleg te olvastad már át a szabálykönyvet? remélem nem érted félre a kérdésem!:-))ez csak érdeklődés!:-)
@Ref: Igen a cserepad elhagyánásánál erre gondoltam, de azért tovább kukacoskodom :)

Szerintem aki elsőnek elhagyja a cserepadot verekedés alatt, hogy beavatkozzon a történtekbe, annak 2+2+VF a jutalma és nem 2+2 vagy VF illetve nincs játékvezető megítélése, akit elsőnek beazonosít a játékvezető illetve vonalbírók (de még a zsűri is köteles erre figyelni) az megy zuhanyozni, helyette meg kiül valaki ha szükséges, attól függ milyen ítélet született még.
Az összes többi meg 10 percet vagy végleges fegyelmit kap, na és itt viszont mérlegelhet, de a lényeg, hogy max. 5 játékost büntessen fegyelmivel. Azé nem mindegy na :)

El lehet ám merülni a szabálykönyv bugyraiban, lehet értelmezni sokmindenre sokmindent, de mint korábban írtam valahol, az adott mérkőzés ítéli meg szerintem, hogy miért mit adnak a játékvezetők. Egy verekedés kialakulásához alapvetően két fél szükséges. Az egyik játékos valószínű nem azért fog nekimenni a másiknak, mert csúnyán nézett rá, hanem valószínű a mérkőzés folyamán alattomos viselkedésével, folyamatos szövegelésével, szúrkálásokkal kiérdemli.
@pokerface: bocsánat nem kiérdemli, hanem kiprovokálja.
@Ref: Nem idevágó kérdés, de erre abszolút nem találtam a szabálykönyvben erre vonatkozó kitérést.
Mi van akkor, ha két verekedő játékosnak adsz 2+10 percet (divat mostanság a véglegesek helyett), az egyik csapat játékosa kiül, hogy letöltse a büntetését, míg a másik nem megy egyből a büntetőpadra, hanem átmegy az ellenfél büntetőpadjához kinyittatja a büntetőpadfelelőssel az ajtót és fűz még egy két keresetlen szót az ellenfeléhez illetve ütővel hadonászik még felé... Mit ítélnél? A jegyzőkönyv csak arra tér ki, hogy mit kell adni, ha egy verekedésben részt vevő játékos nem megy azonnal a büntetőpadra, hanem az időt húzza, de arra nem tér ki, hogy mi jár annak a játékosnak, aki az ellenfél büntetőpadjára megy "rendet rakni". Az egy jó kérdés, hogy a zsűri ezt miért engedi.
Hát véleményem szerint anélkül hogy szabálykönyvet néznék,2 perc ami jár mert nem megy a büntetőpadra!

És még egy 10 fegyelmi,vagyis kabina 40fok!

és valaki ül 4 percet!

Szerintem!és a barátom szerint is!:-))))
@Ref: Most meg fogsz döbbenni: még vizsgáztam is belőle :)))) Az okításon pedig elhangzott kérdésemre az, hogy kesztyűeldobás kezdeményezésnek minősül, ha nem "normál" dulakodás közben történik (egyébként szerintem a szabály a kesztyűeldobáson ezt a helyzetet érti, tehát amikor egy lökdösődés közben dobja el a csávó a kesztyűt és ezt bünteti 10').
Egyébként szerintem köztünk a véleménykülönbség az értelmezésben van (hogy mi minősül kezdeményezésnek). Na erre viszont nem tér ki a szabálykönyv (amit többször is átolvastam már :)))))) )
@check:

HA már ismernénk egymást személyesen itt poén lett volna!!! :-))

Látod az a fránya szabályértelmezés! :-)

Ha jó emlékszem Svasznek még meg sem lökte Fiserát!csak csacsi módon ledobta a kesztyűjét ,hogy gyere!

Fisera ott jól döntött ,nem ment bele! Szerintem a 10 járt volna.

HA van vizsgád és szereted a játékot gyere tedd magad probára ,gyere vezetni! :-)
Kéne nyitni egy topikot az indexfórumon a szabályértelmezéseknek, és akkor egy helyen lennének ezek a cuccok...
@vaze: Nem rossz ötlet de ott aztán sosem lenn egyetértés!:-)
@Ref: jaaa, az biztos nem lenne, de feltételezek annyi intellektuális igényességet a kommentelők legnagyobb részéről, hogy kíváncsiak a másik oldal véleményére! :) mondjuk a zebrák "antropomorfizálásának" beláthatatlan következményei is lehetnek! :)
@Ref: Pedig ismerjük egymást személyesen (legalábbis bemutatkoztam) úgyhogy ne tartsd magadban a poént, had röhögjünk :D.
Van egy másik vizsgám is, abban a sportágban pár felnőttmeccset lefújtam, tudom milyen vezetni :).
@check: A vizsga önmagában még jelent semmit :) Hogy jó játékvezető légy, ahhoz el kell szúrnod legalább 100 meccset, hogy aztán saját hibádból okulva tudj mérlegelni a 101. mérkőzéseden. És az sem árt, ha a szabálytalanságokat saját bőrödön érzékeled.

Ref!
Köszi a választ! Ez is kiváló példája annak, hogy nem kell megrögzötten a szabálykönyv minden pontját szigorúan betartani. Ugyanis tapasztalataim szerint az utóbbi időkben többször is előfordult olyan szituáció, amikor a szabálykönyv az adott esetre nem ad egyértelmű választ.

Az új fórum nem rossz ötlet a szabályértelmezésre!
Esetleg check indíthatna egy bíróblogot, ő az elmondottak alapján valahol félúton lehet a bírók és a laikus többség között, a blogon pedig - bár jóval több meló van vele - sokkal rendszerezettebben lehetne elővezetni a témákat. A párbeszéd, egymás nézőpontjának megismerése nagyon fontos lenne, az meg leginkább a konkrét eseteken keresztül történhet meg...
@Ref: Ez már a poén volt? :)))))))
Focibíró vagyok, ezt mondtam az okításon is (kis segítség). Ha még mindig nem oké, Hal lehetne neked a telefonos segítség.
@vaze: A bloggal egyetértek, de hogy én? :)))
Egyébként éppen az általad elmondottak miatt nem hagyom a témát ülepedni. Csak megértem egyszer, optimista vagyok :))).
Szerintem is jó ötlet egy ilyen blog. Persze lennének viták még a játékvezetők között is egyes szituációkról. :) De legalább mindenki (aki akarja) megtudná/megértené, hogy mi, mit, miért.
süti beállítások módosítása