HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyot erősödhet a román válogatott

2009.11.06. 10:34 F. Kapus

Románia felnőtt válogatottja szombaton és vasárnap két mérkőzést játszik Ukrajna legjobb juniorjaival. Tom Skinner keretében két évek óta Erdélyben hokizó szlovák jégkorongozó is helyet kapott. A román szövetség rajtuk kívül a Steaua négy ukránjának honosítását is tervezi, ők is pályára már lépnek honfitársaik ellen Bukarestben.

Két szlovák hokis, Peter Ordzovensky és Stanislav Kozuch, illetve négy ukrán, Jevgenyij Piszarenko, Jevgenyij Jemeljanyenko, Gyenyisz Zablubovszkij és Andrej Butocsnov honosítását tervezi a román szövetség. A hat játékos lejátszotta a szükséges időt Romániában, így akár már a jövő évi észtországi divízió 2-es vb-n jégre léphetnek. Ehhez már csak az állampolgárságot kell megszerezniük. Mind a hatan behívót kaptak a hétvégi két mérkőzésre, de Kozuch sérülés, Ordzovensky családi okok miatt nem játszik.

Tom Skinner, a válogatott kanadai szövetségi kapitánya a következő játékosokat hívta be az ukrán juniorok ellen készülő keretbe: Fülöp Róbert, Stanislav Kozuch, Papp Szabolcs, Kósa Endre, Antal István, Sprencz István, Peter Ordzovensky, Moldován Ervin, Szőcs Szabolcs, Zsók Levente, Péter Róbert, Mihály Ede, Virág Csanád, Molnár Zsolt, Bíró Ottó, Basilidesz Tibor (SC Csíkszereda), Fülöp Rajmond, Adorján József, Góga Attila, Nagy Csaba, Laczkó Attila, Szőgyőr Zoltan, Petres Tivadar, Antal Zsombor, Péter Levente, Lőrincz Levente, Elekes Levente, Tankó Attila (Fenestela 68 Brassó), Adrian Catrinoi, Csergő István, Mastelariu Zsolt, Nicusor Lusneac, Cosmin Flueras, Ioan Timaru, Mihail Georgescu, Jevgenyij Piszarenko, Jevgenyij Jemeljanyenko, Gyenyisz Zablubovszkij, Andrej Butocsnov (Steaua Bucuresti), Nagy István (UTE), Flinta Botond (Fehérvár).

Pénteken a román juniorok is jégre lépnek, Bécsben a Vienna Capitals U20-as csapatánál vendégeskednek, a találkozó fél hatkor kezdődik.

23 komment

Címkék: ukrajna románia honosítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zablubovszkij egyik legjobb jatekos romaniaban,nekem a kedvenceim koze tartozott a HC-nal
Flintát sajnálnám ha ottani válogatottban játszana benne van lehetőség hogy 2-3 éven belül válogatottsághoz közel kerüljön az igazi hazájában.
@zsolt007: Úgy néz ki, játszani fog ezen a hétvégén a román válogatottban, de ez nem befolyásol semmit. Mivel Flinta korábban játszott Románia színeiben világbajnokságon, neki 4 év türelmi időt kell kivárnia, ha másik ország játékosaként szeretne vb-re menni. Tehát ha folyamatosan négy évig az MJSZ-hez tartozó csapatban játszik, akkor legkorábban 2014-ben lehet magyar válogatott.
Zablubovszkij, Peter Ordzovensky esetleges honositasa tenyleg erositesnek tunik, a tobbi viszont kerdeses. Raadasul ok meg fiatalok is, lehetne hosszu tavon szamolni veluk. A tobbi viszont vagy idos vagy van olyan hazai jatekos legalabb olyan jo mind ok...
Nekem úgy tűnik ők is rossz úton járnak...
Következő honosítási hír mi lesz? Ari Sulander a svájci válogatottban? Jagr és Simon az oroszban? Dacjuk USA-dresszben? Utóbbira lenne esély, mert utoljára a 2006-os olimpián szerepelt orosz mezben...
@kovacsistvan: Ez a Dacjuk dolog nem is hülyeség... :)
A viccet félre téve, sajnos nem lehet lemaradni mert aki lemarad az könnyen a div2ben találja magát. Ez a honosítási hullám a járuléka annak hogy nem áldoztak a szövetségek az utánpótlásra elég figyelmet. Ezért gyengül folyamatosan Szlovákia, Ukrajna, Románia, és ezért vagyunk bajban mi is. Az a korosztály ami a rendszerváltó időkben kellet volna megtanuljon korcsolyázni ma hiányzik vagy silány minőségű.
Kozuch, Ordzovensky, Zablubovszkij nagy segítségére lehet a román(?!) szelekciónak, mindazon álltal még velük együtt is elég gyengusz ez társaság...
@Stommy: Így igaz; a nagy honosítási hullám a kelet-európai csapatoknak hátrányos, mert Nyugat-Európában honosítanak ész nélkül.
annyi ukrán van mint román ebbem a "román" csapatban :)
@Stommy: @xtx: igazatok van, errefele elegge vissza esett az utanpotlas 90 utan, foleg a fovarosban. Ennek bizonyiteka, hogy alig van roman ajku jatekos a vallogatottban, aki van az is szinte mind galaci.
Itt azonban van egy masik tet is, aminek egyesek orvendenek, hogy a honositassal erosodhet egy ket klubcsapat. hozhatnak meg legiosokat. En ennek nem feltetlenul orulok. Volna par hazai gyerek, aki munkaval klasszissa valhat, nem szeretnem, ha ezek helyet elvennek ilyen 1 szezonos legiosok, aki a dijkiosztast sem varjak meg. Azonban mas a helyzet az olyanokkal mint Filip, aki kemeny eveket huzott le Csikban, es oriasit tett hozza a csiki hoki szinvonalahoz. Golokban,mentalitasban es tarsak fejleszteseben.
En tovabbra is az utanpotlas mellett volnek, de profi modszerekkel es szelesebb vonzaskorbol. Ennek kezdenek meglenni a feltetelei: uj jegpalyak epulnek Kezdivasarhely, Karcfalva(Csikszereda mellett), Marosvasarhely es talan Gyergyo videken is. Jaj, es Brasso. 10 ev mulva lehet feltunik majd par klasszis.:)
Molnar Szabit ne hivni a keretben ez csucs szerintem jelenlegi leg jobb kapus Romania szinten(legiosok kiveve).
@kuki64: Volt a tavalyig, van néhány nála jobb kapus már. Mondjuk ez a leg dolog relatív, de véleményem szerint van nála pár jobb kapus.
@csiki drukker: Marosvásárhelyen is épül jégpálya? Hogyan? Város+ szponzorok, vagy csak a város állja? Mert gondolom az állam egy kanyi lejt nem ad. Csapatról is van szó?
@F. Kapus: Kedves Kapus!

Pontosítás céljából kérdezem: ez alatt az idő alatt "büntetlenül" szerepelhet az "eredeti" válogatottjában? (További halasztó hatály nélkül?)

Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk négy éven át magyarországi csapatban játszik, - és ez alatt megvan a román állampolgársága - folyamatosan szerepelhet a román válogatottban. Majd a negyedik szezon után - ha közben megszerezte a magyar állampolgárságot - akkor simán jégre léphet a magyarban? Jól értem?
@Liladínó: Nem lehet ott büntetlenül, csak a nem IIHF-rendezvényeken. Vébén és olimpiai selejtezőn nem vehet részt.
@SC4ever: esetleg ha abbol a par jobb kapusbol legalabb kettot ha felsorolnal...
@krumplee: epul a palya... kesz is lesz allitolag a telre... az allam penzen... borbely exminiszter utalta a, sogora cege epitette, ugyhogy mindenki jol van jarva... hogy aztan ki tartja fenn, az kerdes
@pirosfeher: nna igen, így már...de ha csapatot is akarnak, a városnak is elő kéne venni az aprópénzt. Mindenesetre nem lenne rossz ha lenne hoki Vásárhelyen, de én nem mernék rá tenni.
@pirosfeher: Ruczuj, vagy akár Catrinoi is.
@SC4ever: ellenünk mikor játszottatok a 12-1-es meccsen olyan gólokat kapott, hogy szünetben meg kellett nézzem, hogy tényleg ő-e mert nem hittem a szemeimnek. A kicsi pótkapusba látok fantáziát.
@Liladínó: Én nem így értettem. Sztem azt mondta, nem ezen a szereplésen műlik a magyar válogatottság elúszása, hanem a korábbin.
Ha tévedtem volna, én kérek elnézést!
:)
süti beállítások módosítása