HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Martz is bemutatkozik a válogatottban

2009.11.03. 14:58 AG 2.0

Ted Sator kapitány 43.-ként a Fehérvárra visszaszerződött Nathan Martzot is meghívta a válogatott edzőtáborába a Pannon Hoki Kupa előtt. A kanadai állampolgárságú center információink szerint pénteken jégre is lép az olaszok elleni mérkőzésen. A koncepció szerint az első csatába a legerősebb összeállításában megy acsapat, a legtöbb fiatal pedig vasárnap, a szlovénok ellen juthat szóhoz. "A fő feladat, hogy a fiatalokat, az új arcokat kipróbáljuk, miként tudnak beépülni a csapatba. Persze nagyon jó lenne, ha sikerülne legyőzni az olaszokat, a horvátokat és a szlovénokat – mondta az MTI tudósítása szerint mai sajtótájékoztatóján Sator. Hozzátette: – A legfontosabb, hogy jövő áprilisban, a ljubljanai vb-n legyünk a legjobbak, a legerősebbek, addigra kell megtalálni a legoptimálisabb összeállítást, mert szeretnénk visszajutni a világ élvonalába."

103 komment

Címkék: sator válogatott martz pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem:
1, ez egy gesztus a játékosok felé,
2, átérkezhetik a válogatotság ízét,
3, (talán )hamarabb akarnak ők is honosítást
Valóban korainak tűnik a dolog. Semmi bajom Nathan esetleges jövőbeni honosításával, de most nem "bemutató" meccseket kellene játszani, hanem készülni a FELADATRA.
De jó, nem látom az új kommenteket.
@barney's: "bemutató" meccset most kell tartani, készülni a FELADATRA meg márciusban szoktak, közvelten a VB előtt.
oldala = célzata
3 meccsből 1nél igazán belefér a szórakoztatás
@OliBLOOD: Esetleg egy Palkovics-Sikorcin-Mihály :)
Amúgy szerintem örvendetes, hogy sokan szeretnének válogatottak lenni, bár némi kötődés Magyarországhoz nem hátrány (ez a szubjektív véleményem).
Sikorcin és Dubek (+ Nagy Pista) egy áldozatos szurkolótársunk munkájának köszönhetően lassan-lassan rendeződni látszik, de nem rajta múlik.
Valamennyi játékos szeretne magyar állampolgárságot, de el tudom képzelni, hogy más kluboknál ez IS könnyebben megy.
van valahol lista hogy akkor most hogy néz ki a teljes edzőkeret?
A pénteki válogatott meccsre van jegyem,erre nézhetem a Volán-Olasz derbit.Nem vagyok kiváncsi Martzra,a Magyar csapatott szeretném látni a válogatott mezben!
Mihály válogatottbeli bemutatkozását értem, semmi bajom vele, sőt örülök is neki hiszen remek játékos. Színpatikus gyerek ez a Martz is, ügyesen terelgeti a pakkot, de én biztosan nem válogattam volna be, oké hogy vannak magyar ősei, de úgy gondolom ahhoz hogy valaki magyar válogatott legyen, azért ennél több kell. Mondjuk nem kell kimenni Olaszba hokizni, kicsivel több pénzért hanem segíteni a volánt ahogy csak lehet, és akkor talán elhittem volna, hogy őt komolyabban érdekli MO és a válogatottság. Szerintem egy fikarcnyi magyar érzés sincs az emberben, legalábbis tavaly ennek semmi jelét nem láttam. Ennyi erővel hívhatnánk Svédországból vagy Kanadából is játékost!! Mi van ha idejön XY Svédországból és azt mondja hogy ő magyar válogatott akar lenni, mi azonnal beválogatjuk? Egy kicsit olcsón adtuk neki a lehetőséget, szerintem.
nem kötözködni akarunk a kedves olvasókkal, de nem értjük a fanyalgást. az említett urak kapnak egy meccset egy különösebb téttel nem bíró tornán, érezhetik, hogy a szakvezetés meg a nép szereti őket, mindenki boldogan figyelheti, mi történik. a következő meccseken meg jönnek a többiek, köztük sok régóta a csapatba kívánt fiatal. összességében lesz rengeteg tapasztalat rengeteg hokisról. hát nem ezt szerettük volna? zárójelben: emlékeink szerint amikor kiderült, hogy aaron vorosnek vannak magyar gyökerei, tömegesen kiabálta őt befele a válogatottba az olvasó. most akkor hogy is van ez?
@zeon: Szerintem aki magyar válogatott mezben pályára lép az a magar válogatott,tök mindegy hogy a volánban játszik vagy a dab -ban ,fradiban uteban ,vagy máshol.Nagy valószínűséggel szlovéniai vb-n a volán adja majd a válogatott gerincét,akkor kinek fogsz szurkolni???
@AG 2.0: Én pl személy szerint Mihályt értem, Sikorcint értem, Martz behívását viszont már nem értem.
De ha ebből valaha is profitálni fogunk (akár 2012-ben), akkor egy meccsecske erejéig ám legyen. Bár én még azt is el tudom képzelni, hogy az ennyire necces behívottak meccset nem fognak kapni, csak a gesztust. Mielőtt jönne a hurrogás: Mihályra ez NEM vonatkozik.
@AG 2.0: Nem akartam bekapcsolódni a témába, de nem emlékszek a férfi vagy női kézilabda kapcsán, vagy akár az ezeket megelőző jégkorongos honosítások miatt ekkora felháborodásra . Ezt főleg a társadalmi ill. a politikai hangulatváltozás számlájára írom, de ez az egész nem fair a három játékos szempontjából.
Ha Martz tényleg komolyan gondolja ezt a magyar állampolgárságosdit, akkor örülök. És úgy gondolom, hogy egyáltalán nem kár, ha az olaszok ellen egy ütős csapattal állunk ki, mert jobb döntetlen közelire hozni a meccset (a győzelmet le se merem írni), mint 5 góllal kikapni az újakkal, amiben a szakmai tapasztalaton túl sok öröme se játékosnak, se szurkolónak.
@AG 2.0: Oké, tudom hogy bő keret de azért ne válogassunk be akárkit, azért legyen már valakiben érzelmi kötődés Magyaroroszághoz, ha magára akarja húzni a címeres mezt. Én ezt hiányoltam Martzból. Tudom, hogy nem csak nekem címezted a hozzászólás, de én tuti nem sírtam Aaron Voros után, rajta ugyanúgy nem látnám szívesen a Válogatott mezt, hiába kíváló NHL játékos, nem csak ez számít.
@forestjr: Kicsit OFF, de a magyar kézilabda válogatottaknál sem annyira elvtelen a honosítás, mint az a nevek alapján látszana. Perez, Diaz, Radulovics, Eklemovics Magyarországon hazát is talált, itt hosszú távra letelepedett (már amennyire meg lehet ezt most ítélni). Igaz, hogy ebben nagy része volt a kézilabdának, de nem álltak odébb az első jobb ajánlatra. ON Martznél ezt nem nagyon tudom elképzelni.
@Káosz Professzor: egyetértek veled, én is így látom.
@forestjr: Lehet , hogy nem vagyok elég tájékozott, de légyszi említsél a női válogatottnál olyan játékost , aki azért jött ide kézizni ,hogy válogatott legyen ?Egyébként ,ha a HC nem szűnt volna meg , vajon eszébe jutott volna a Mihálynak ,hogy ő MAGYAR válogatott legyen?
Én azt mondom, h ennek semmi értelme.. most nem a VB-re készülünk?
@AG 2.0: pontos! és az a lényeg, hogy Ljubljanára legyen egy erős válogatott. ha abban sok - még a múltkorinál is több :) - dunaújvárosi akad, az nekem persze külön öröm, de itt tényleg az a lényeg, hogy az összes klubszimpátián és/vagy averzión felülemelkedve legyen egy jó MAGYAR CSAPAT.

@exL:1: jogos a kérdés, de arról még mindig nem vagyok és valószínűleg soha nem is leszek meggyőződve, hogy jó-e az nekünk, hogy csaknem a teljes magyar válogatott egy csapatban játszik - ráadásul most éppen elég hektikus teljesítményt mutat az a gárda, amit (vessetek a mókusok elé!) egyértelműen annak tulajdonítok, hogy most sokkal jobb együttes a Volán, mint az edzője/edzői stábja. továbbmegyek: szerintem a Volán jelenlegi keretéből csak minősített tévedések és mellényúlások nyomán nem lehet olyan csapatot kialakítani, amelyik besétál az EBEL-rájátszásba - amihez egyébként ezúton is sok sikert, kitartást, sok szerencsét és erőt kívánok!
Na, ez már kiverte a biztosítékot nálam. Arról nem is beszélve, h mekkora arca lett Martznak.
Ilyen alapon Botit miért nem hívta meg a Pannon Kupára???
@Káosz Professzor: Amit zárójelben írtál, nagyon fontos dolognak tartom. Ha ők megkapták a lehetőséget, akkor meg kellene adni Martz-nak is. Remélem azért nem esünk át a ló másik oldalára, a címeres meznek rangja kell, hogy legyen.
@bördi:Mihály Árpira gondolsz?
úúúristen! magyar mentalitás bazzeeeegggg... nyuszika és a cigi... füstszűrős? az a baj! Nincs benne füstszűrő? az a baj! Van rajta sapka? az a baj. Nincs rajta sapka? az baj... gesztus a játékosok felé, hogyha esetleg kérdéses lenne, hogy megérné-e nekik "várni" a honosításra, akkor ebből is láthatják, hogy számolunk velük... többen is írták és messzemenőkig ezzel értek egyet, hogy kell egy "buli meccs" is a magyar magyaron kívül... Amúgy meg Martz-ről ugye írták itt sokan, hogy magyar nagypapa, meg ugye a kedves "mamát" is emlegették... van itt magyar kötődés, és ez még csak több lesz... Plusz egy kanadai állampolgár tenne valamit ezért a rakat szégyenért, amit Magyarországnak hívnak... Úúúúristen... Vegyük is el a kedvüket fikázódással... Bocsássatok meg, de elgurult a gyógyszerem ezen egy hangyányit... :S
Komolyan nem értem ezt a fanyalgást. Jelezte pár játékos hogy válogatott lenne, gesztusként behívót kaptak. Ez nem elég elkötelezettség? Biztos azért ígérték meg, hogy játszhassanak pluszba 1-2 felkészülési meccset a válogatottal igaz? Vagy mert jó buli neki ez az 1hét közös készülés?
Egyetértek,nem értem miért nem a fiatalok,akik eddig kimaradtak.
Ha gesztust kell gyakorolni,arra lesz még mód bőven,most minden lehetőséget a VB. csapat megtalálására kellene kihasználni.
@kőr alakú vulkanizált gumi: a dolog szerencsére nem úgy néz ki, hogy vagy a fiatalok vagy a honosításra várók! Előbbieknek is lesz kétszer 60 percük a bizonyításra...
@kőr alakú vulkanizált gumi: Egyetlen mérkőzés csak, aminek a jövőben nagy jelentősége is lehet. Utána hazamennek, és 100%-ban a jövő évi világbajnokságra lehet koncentrálni.
@kőr alakú vulkanizált gumi: ahhham, mert nincs is mód rá... két meccs csak a fiatalokkal... ezen az egy péntekin pedig minden bizonnyal a nathan, mihály, sikorcin, dubek négyes játszik majd, fejenként egy egy külön sort alkotva, és egytlen magyar sem lesz a jégen... teddy nem is fogja látni a többit, csak ezt a négy embert... többen játszanak a 3 nap alatt, így talán kevesebb lesz a hulla fáradt ember a végén... tiszta gáz... tényleg...
@kőr alakú vulkanizált gumi: Néztél keretet? Benne van egy rakás fiatal. Másrészről a válogatott gerincét nem fogják lecserélni 20 évesekre.
@Káosz Professzor: Én amondó vagyok, minden sportra nézve, hogy klubcsapatot szabadon lehessen választani - de válogatottat nem! Ha már kézilabda: Díaz és Perez szerintem nem úgy nőtt fel, hogy magyar szeretne lenni...
@Leo945: Egyet értek.Azért mert valaki most érezte úgy hiányzik neki Magyarország,Székesfehérvár,ezért meg kell kövezni???Ha valaki átigazol egy másik csapatba,akkor az nem is szeretheti azt az országot ahol előtte játszott?Istenem most jött el az idő,ti meg sajnáltok tőle 60 percet???Egyszer már írtam,mindenkinek pontosan annyi ideje lesz bizonyítani mint nekik,engedjük őket kibontakozni.Gondolom a Fiúk is köszönik a bizalmat.
A nyivákolóknak meg csak annyit:Tudomásul kell venni,hamarosan így áll össze a Magyar válogatott!
Igazat kell adni minden kommentezönek.
Minden légiós,honositásra váró játékos be a válogatottba!!!
A fiatalok meg oda mennek ahova akarnak!!
@fekete8: ilyet ki mondott? ne legyetek már szánalmasak... sokkal több a fiatal a bő keretben mint szokott... nem ezen az egy pénteki meccsen dől el, hogy visszakerülünk-e, vagy sem...
"A legfontosabb, hogy jövő áprilisban, a ljubljanai vb-n legyünk a legjobbak, a legerősebbek, addigra kell megtalálni a legoptimálisabb összeállítást, mert szeretnénk visszajutni a világ élvonalába."
Akkor miért kísérletezik olyanokkal akik nem lehetnek ott ? Érthetetlen. Lázadnék, ha sok értelme lenne, de hát mindegy mit írok, akkor sem fogják őket kihagyni a keretből. Hol van még 2011-2012, miért nem akkor foglalkozunk majd velük ? Lehet, hogy addigra már nem is akarnának annyira válogatottak lenni, mert elmennek külföldre játszani. Most pedig lenne három meccs hazai pályán, ahol kísérletezni lehetne a fiatalokkal. újoncokkal. Nem csak egy.
Ennél nagyobb butaságot nem is tudok elképzelni! Áprilisig csapatot kell csinálni, minden játékkal töltött perc aranyat ér, ami a csapatépítés jegyében telik. Erre olyanokra fecséreljük az időt, akiknek semmi köze a magyar válogatotthoz, pénzért jöttek ide hokizni, valószínúleg 1 euró plusz fizetésért tovább állnak. Mindenesetzre a válogatottban tétmeccsen a kispadra sem ülhetnek. Jó lenne végre legalább egy fix sort látni. Ezekkel a srácokkal a gyózelem is csak önámítás! Ehhez nem kell amerikai edző!!!
@AG 2.0: Különösebb téttel nem bíró torna? Akkor úgy látszik tényleg alapjaiban nem értünk egyet.
VB-ig mennyi válogatott meccs lesz? 9-10? Ebből 3 most hétvégén. Szerintem ha alapjaitól építjük újra a csapatot, akkor ez igen is téttel bíró torna. pénteken játszanak a legjobbak, utána pihennek. Palkó játszik a sortársaival, így 3 meccsel máris kevesebb van a sortársainak a megtalálásához. És várhatóan a másik tornán se fogják a legjobbak mindhárom meccset végigjátszani az egyébként is magas terhelésük miatt.
Én csak ennyit fűznék hozzá:

"legoptimálisabb"

Aki az optimális szót csupán "jó", "kedvező", megfelelő" jelentésűnek gondolja, az magyarul fokozza felső és legfelső fokra, pedig fokozás nélkül is azt jelenti, hogy "a legmegfelelőbb", "a legkedvezőbb". Nincs tovább.

Nincs olyan szó, hogy "legoptimálisabb"!
Ha az MJSZ Ted Satort bízta meg a kapitányi munkával, szerintem válogassa be Ő a játékosokat és állítsa össze Ő a csapatot. Oszt a VB után értékelje az MJSZ a teljesítményét. Persze véleményeket lehet formálni, csak ne úgy, hogy Sator csapata még 1 azaz egy percet sem hokizott...

Nem mellékesen valóban jónéhány eddig be nem válogatott hokisnak ad bizonyítási lehetőséget a mester!
@OliBLOOD:
Palkónak nem lesz sor(s) társa. Eddig úgy néz ki a Volán saját jól felfogott érdekében Mihály-Ladányi-Palkovics vagy Mihály-Martz-Palkovics sorral fog végig felállni. Ebből kettő csak néző lesz Ljubljanában tehát itt mindenképp valami egyedi megoldást kell majd a VB-re kreálni. A lényeg a két középső sor összerakása lenne szerintem.
@cuceró: Nem is erről megy a véleménycsere. Biztos nagyon jó mester Sator, én nem vonom kétségbe, de mint Ő is elmondta, az a célja, hogy most visszajussunk az A csoportba, tehát nem 2011-ben, vagy 2012-ben, hanem MOST. Ha most, akkor miért pocsékol el meccset vagy meccseket, olyan összeállításban, amit lehetetlen pályára küldeni Szlovéniában. !? (a szóismétlés nem véletlen) :)
@Gabberboy: ha nem vonod kétségbe, hogy jó mester, akkor miért kritizálod a 43 (!) fős válogatott keret kialakításakor?
@hüjeliba: Épp ezek a mérkőzések szolgálnának ennek a problémának a megoldására.
@bördi: szerinted Mihály román????
@Horiko: ne csak azért szeresd Mihályt mer jo játékos,ö pont olyan Magyar mint te!! csak nem tehet rola,hogy hol huzták meg a politikusok a határ vonalát:
Hát sporttársak, titkon reméltem, hogy nem kerül erre sor... Gesztust gyakorlunk a válogatottbeli szerepléssel? Úgy rémlik, hogy ennek rangja kellene, hogy legyen. A ljubljanai csapatot akarjuk megtalálni? Akkor miért olyanokat játszatunk, akik 2012 előtt tuti nem játszhatnak IIHF tornán? Showt akarunk a népnek adni? Egyetértek, de ezúttal a VÁLOGATOTT lenne a show, nem a Volán válogatott mezben. Tartom a véleményem, nem jól és nem jó módszerrel csináljuk ezt a dolgot. Egyébiránt én némileg felmenteném Satort, szerintem a súgói között kellene keresni a honosítási felelőst. Ha már egyébként a szórakoztatásnál és a honosításnál tartunk ilyen elven Sevelát is be kell hívni (gesztus miatt)...
@székely zsiraf: Szerintem Pirével semmi gond, ember nincs a fórumon, aki nem tartja magyarnak
Eljen Mihaly Arpad!!!!!
@székely zsiraf: félreértettél.
Abszolút magyarnak tartom, és ha alaposabban elolvasod a hozzászólásomat akkor észreveheted, hogy, Martz válogatottságával nem voltam kibékülve, pont azért mert benne semmi magyarság nincs.
@check: Egyértelmű ,hogy Árpi magyar és vele semmi baj nincs ő szerintem pár éven belül meghatározó kulcsembere lehet a válogatottnak de ha a többieket mind honosítanánk ahogy Godó is mondta megölnénk az utánpótlást pontosabban a célt,hogy miért játszanak, mert szerintem az a normális mikor már valaki komolyabb szinten foglalkozik a sporttal általában ,hogy minél előbb a nemzeti csapatban játszhasson. Azonban ha igy megy tovább akkor a válogatott nem fiatalodni hanem öregedni fog és nem lesznek fiatal tehetségek akik bekerületnek az "alanyi jogon játszó" honosított játékosok helyére
ahelyett h örülnétek h ekkora keletje van a címeres meznek...

ezen a 3 sörmeccsen nem múlik semmi...

Hunyadi János is "azért lett" magyar mert itt kapott jó birtokokat
@pikkbubi: A zlenne a jó, ha a játékosok maguktól szeretnék a válogatottságot. Ha az első lépést (állampolgárságért folyamodnak) már régen megtették volna ezzel jelezvén, hogy jönnének amint lehet.

3 sörmeccs??? Emlékeztetőül a válogatott programja. Ennyi mérkőzés áll rendelkezésre, hogy áprilisig összeálljon az a csapat ai a VB-n jégre fog lépni.

A magyar válogatott programja a 2009/2010-es szezonban

Pannon Hoki Kupa
Dátum: 2009. november 6-8.
Helyszín: Székesfehérvár - Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
November 6., péntek: 19:15 Magyarország - Olaszország
November 7., szombat: 18:00 Magyarország - Horvátország
November 8., vasárnap: 18:00 Magyarország - Szlovénia

Euro Ice Hockey Challenge Torna
Dátum: 2010. február 12–14.
Helyszín: Vilnius/Litvánia – Siemens Aréna
Résztvevő csapatok: Litvánia, Lengyelország, Észtország és Magyarország

Pannon Hoki Gála
Dátum: 2010. április 9–11.
Helyszín: Budapest
Április 9., péntek 19:15 Magyarország – Ausztria
Április 10., szombat 18:00 Ausztria – Norvégia
Árpilis 11., vasárnap 18:00 Norvégia - Magyarország

Jégkorong Világbajnokság, Divízió I.
Dátum: 2010. április 17–23.
Helyszín: Ljubljana/Szlovénia - Hala Tivoli
Április 17., szombat 16:30 Korea – Magyarország
Április 18., vasárnap 16:30 Magyarország – Lengyelország
Április 20., kedd 16:30 Magyarország – Horvátország
Április 21., szerda 16:30 Nagy-Britannia – Magyarország
Április 23., péntek 20:00 Magyarország – Szlovénia
a válogatott egy hetet készül együtt. ezidő alatt van 10 edzés ebből 6-7 jeges. ezen azok az emberek, akikkről most vitatkoztok ott lesznek jópáron. ha a fiatalok figyelnek egy picit még tanulhatnak is valamit, ha mást nem is alázatot. én azt gondolom, hogy ez megér egy nekik adott meccset.
én egyébként csak és kizárólag erre a meccsre vagyok élőben kíváncsi. a fiatalok matatását meg ha úgy alakul és nem lesz más program megnézem tv-ben.
aki eljut ljubljanáig arra majd akkor nagyon kíváncsi leszek!
@OliBLOOD: Sörmeccs. Nézzd meg a Szlovénok keretét. Szerinted bármiféle következtetést le lehet vonni ezeknek a meccseknek az eredményéből?

Itt is leírom, amit a másik post-nál. Ezen a 20 perc jégidőn nem fog múlni, amit az olaszok ellen játszanak.

Mindegy is, inkább kimegy a junior meccsünkre, még odaérek a második harmad kezdetére...
Ha egy fiatal jó, akkor a honosított játékosokkal is vegye fel a versenyt és szorítsa ki. Ezzel nagyobb lesz a verseny és nagyobb erőbedobásra lesznek késztetve. Persze a legideálisabb az lenne, hogy ilyenre nem szorulnánk rá, vagy csak extraklasszis játékosok esetében, de jelenleg nem ez a helyzet. Az is baj, hogy jelenleg sem anyagi, sem a bajnokság színvonala tekintetében nem engedhetjük meg extraklasszis játékos igazolást, majd honosítását.
@cuceró: Felesleges leírnom még egyszer, látom nem megy át a kommentem mondanivalója, ami nem Sator mester képességeire tér ki.
@[Roller]: Nem attól sörmeccs, hogy milyen az ellenfél kerete. 9 alkalmunk van a VB-ig a saját csapatunkat összeállítani. Számunkra mind a 9-nek nagy jelentősége van a csapat kialakításában függetlenül az ellenféltől.
@AVfan: na, nagyon rég tartogatom magamban, eddig. Én Csató Imit mindazért, amit a gyerekkori szerelmem, a csíki hokiért és a mostani szerelmeim, a Volánért és a magyar hokiért tett/tesz ismeretlenül is tisztelem és nagyra tartom. Továbbmegyek: meccsek után Botival is volt alkalmam futólag megismerkedni és hiszem, hogy szerénysége és a hoki iránti alázata elég alap neki ahhoz, hogy -akár a közel jövőben - szép pályát fusson be a volánban és miért ne?: a válogatottban. De ez az elvtelen f...szop..dás és fröcsögés, ami itt megjelent néhányatoktól, amióta Imi felütötte a fejét a blogon visszataszító és fölöttébb unalmas már.

Bocs mindenkitől, kikívánkozott.

hajrá, Magyarország!
@OliBLOOD: a következő vb-ig meg 29, az azután következőig 49. nem szlovéniában ér véget a világ, ott csak folytatódik. ezért is hívtak most be sok dunaújvárosi fiatalt.
@AG 2.0: Úgy tudtam, hogy szlovéniára készülünk. De ha a következő vb-re nagy ívben teszünk és a 2012-esre hajtunk rá, akkor megértem. De ezt most tőled hallom először. Így már érthető, hogy miért kezdünk el olyanokat beépíteni, akik csak 2012-ben játszhatnak. Persze csak akkor ha nem igazolnak addig és nem felejtik el letenni az állampolgárságot.
@alpec: És hogy jön ide Csató Imi??? Nem vagyok rászorulva, h jópofiznom kellene neki...Helyén tudom kezelni a vele való kapcsolatomat.
Sajnálom,ha nem érted a lényeget!
@OliBLOOD: majd fél év van még a vébé rajtjáig, sok víz lefolyik még addig a Dunán, a mostani torna majdhogynem irreleváns.

Tudjuk, ha nem áltatjuk magunkat, hogy idén még a magyar fiatalok nagy részének meghívása is csak gesztus értékű, legfennebb 1 sornyi kiegészítő embert keresünk, ők is kb 7-8 szóba jöhető ember közül kerülnek majd ki.
@AVfan: úgy, hogy Flinta Boti minden cikknél előkerül szegény, lassan a világválogatottba követelitek, úgy, hogy talán még edzésen sem láttátok. Ezzel a téma lezárva.
@alpec: De hogy jön ide a Csató Imi-imádat?
@OliBLOOD: tényleg fél év a perspektíva? bármikor, bárhol? újvárosban is?
@AG 2.0: Alapozáskor a következő szezonra készülnek a csapatok. Bármikor, bárhol. És nem olyan játékosokkal játszák az edzőmeccseket akik talán 2-3 év múlva majd őket választják.
Ezek a meccsek a VB alapozások. A válogatott mezt szerintem ki kellene érdemelni.
Ha most nem hívnák be ezeket a játékosokat, akkor 2-3 év múlva már nem jönnének? Akkor miről is beszélünk? Ennyire fontos nekik a címeres mez? Akkor inkább szerintem nem is kellenek. Nehogy már a válogatottnak kelljen gesztusokat tenni, hogy valaki ott játszon.
@AVfan: imádatról nem beszéltem, csupán csak nem tudom elképzelni, hogy nem a megfelelési kényszer diktálja ezt a sok hülyeséget, ami elhangzik itt a témában.
@alpec: A többiek nevében nem tudok nyilatkozni. De többen látjuk hasonlóan a témát.
Szerencsére nincs megfelelési kényszer, sosem akartam senkinek sem megfelelni, csak magamnak!
@OliBLOOD: "Ha az első lépést (állampolgárságért folyamodnak) már régen megtették volna ezzel jelezvén, hogy jönnének amint lehet." Akkor neked négyből hárommal nincs is gondod. Ráadásul Dubek a decemberi állampolgársági vizsgája sikeressége esetén Szlovéniában már játszhat is.
Már ha az edzők szerint a keretben lesz a helye. Amit egyébként én sem nála, sem Sikorcinnál nem érzek olyan egyértelműnek, mint a két M betűsnél. Csak hogy még egy csavart vigyek a sztoriba :)
Felőlem jöhet mind, mert toleráns vagyok, csak néger ne jöjjön ha lehet ilyet kérni :D
@F. Kapus: Én kezdettől azt mondom, hogy akkor játszon egy játékos a válogatottba, ha a következő VB-n már ő is játszhat. Így Dubekkel tényleg nincs gondom. Remélem az, hogy honosított nem jelent majd egyértelműen fix helyet, hanem neki is meg kell küzdenie.
@OliBLOOD: Oli, miért is lenne neki fix helye?
@F. Kapus: Minden elfogultság nélkül, tök komolyan: ha Sikorcin nem fér be egy a magyar jégkorong válogatottba, akkor én egy új sportág után nézek.
@fetyiszov: Nem álszerénységből mondom, hogy nem értek ehhez a játékhoz annyira, hogy el tudjam dönteni ezt a kérdést. Ezért nem is ezt írtam, hanem azt, hogy nem érzem annyira egyértelműnek a helyét, mint Mihálynak és Martznek, akiknél szerintem - abban az esetben, ha ugyanígy játszanak 2012-ben - teljesen az.
@vaze: @forestjr: @Leo945: @jegib:
Köszi fiúk,hogy nekem "ugrottatok".
Keretet is néztem ahogy megjelent,/nagyon vártam/lehet,hogy félreérthető voltam,így még 1x:
nem a válogatottságuk ellen vagyok,mihálynak is nagyon örültem,Mart-nél is már a találgatást,hogy talán visszajön,az újpesti srácoknak is szurkoltam ergo-szeretettel látom őket a csapatban,örülök nekik.
A véleményem pusztán annyi,mint írtam,hogy később kéne őket megnézni./ez írjátok a túlzott akarásra,hogy minden másodpercet a VB.és feljutás irányában töltsünk el./
@kőr alakú vulkanizált gumi: Nem ugrottam Neked, és tiszteletben tartom a véleményedet. Sokak serint se fér bele ez az egy meccs, szerintem igen, és amúgy is kár ezen vitatkozni, mert Sator már eldöntötte, hogy mi lesz :) .
@OliBLOOD: Az általam tőled citált rész nem erről a kérdéskörről szólt, hanem arról, hogy valamiért megpróbálod úgy beállítani, mintha ezek a játékosok tegnapelőtt találták volna ki, hogy magyar válogatottak akarnak lenni.
De akkor nézzük ezt a második kérdéskört: "akkor játszon egy játékos a válogatottba, ha a következő VB-n már ő is játszhat." Teljesen el tudom fogadni, amit írsz, mégis hadd közelítsek két másik irányból. Egyrészt azt gondolom, hogy van 5-6 hónapunk és 8-10 felkészülési meccsünk a vb-ig. Ezen a tornán ráadásul amúgy sem a végleges csapat, nem az áprilisi 20 mezőnyjátékos egységgé gyúrása áll a középpontban, hanem a 3-4. sor megtalálása. És ez független a nem magyar állampolgárok szerepeltetésétől. Már csak ezért is, de nem csak ezért, teljesen elfogadhatónak tartom, hogy azon játékosoknak, akik a sajátjuk helyett vagy mellé a mi állampolgárságunkat is választják, és akik mindannyian magyar származásúak valamilyen szinten (bár őszintén mondon, én Ondrejcik válogatottbeli jó játéknak éppúgy tudtam örülni, mint az összes többi játékosunkénak) - még ha nem is mindannyian tudnak egylőre magyarul közülük - adunk egy élményt, egy tanúbizonyságot arról, hogy befogadjuk, hogy magunkénak érezzük őket, hogy hosszú távon számítunk rájuk. Ez nem kerül semmibe, nem vesz el helyet senki elöl, merthogy a háromból vélhetően csak egy meccsen fognak játszani.
Másrészt abban sem lehetünk biztosak, hogy mind a négyen benne lesznek a végleges keretben. Lehet, hogy közülük néhányan csak az edzőtáborban vesznek részt. Azt meg ki gondolhatja komolyan, hogy csak azért helyük lesz a válogatottban, mert honosítottuk őket?
@forestjr: Ok. az ugrást idézőjelben használtam,úgy is gomdoltam :)
Amúgy stimmel a felelősség is az övé.no meg a szakma:)
azért legyen már valakiben érzelmi kötődés Magyaroroszághoz, ha magára akarja húzni a címeres mezt. Én ezt hiányoltam Martzból. - barátnője is magyar. közben most olvastam nem akarok megjegyezni júzert, akkor Janics Natasától is elvennéd a MAGYAR aranyat???

nem akarok ezen vitázni, azért nem lököm be ki volt az okos......
@F. Kapus: Nem nyitnék vitát, mert jelenleg nem azt nyújtja sem Sikorcin, sem senki az Újpestből, amit tavaly, amire képes.
3 év múlva (ha lesz jég) mindenki eldöntheti majd, hogy nem a levegőbe beszéltünk.
@OliBLOOD:
"3 sörmeccs??? Emlékeztetőül a válogatott programja. Ennyi mérkőzés áll rendelkezésre, hogy áprilisig összeálljon az a csapat ai a VB-n jégre fog lépni."

bocsi h belekontárkodom de nekem úgy rémlik h ez a válogatott tizen-x éve együtt jáccik azon felül 80%ban 1 klubcsapatban szerepelnek ...nem hinném h ezen a 3 meccsen fognak összecsiszolódni...
@brekeke888: én sem akarok vitázni , de megismerem a saját írásomat.
Csak pár dolog amit megjegyeznék:
Nézd lehet, hogy tényleg durván fogalmaztam, ezt sajnálom, és az is lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam ezt is sajnálom, természetesen nem akartam megbántani senkit, soha nem is volt célom.
Igaz, hogy Martz valamelyik felmenője magyar volt, de legjobb tudomásom szerint kint született és ott is nevelkedett, sőt világ életében ott élt és ott is jégkorongozott. Ha te most kimennél Kanadába tudnál Kanadai lenni? Azonnal?
Dubeknél, Sikorcinnál ez egyértelmű, Mihálynál pláne, hiszen Mihályról köztudott hogy Erdélyben nevelkedett, nyilván kellő magyar öntudattal rendelkezik. Az érzelmi kötődést így értettem!!!
Hozzáteszem nem is várható el, hogy meglegyen nála, hiszen nem Magyarországon nevelkedett.
Az már egy másik kérdés, hogy papíron az lesz, csak nem értem érzelmi síkon hogy tud valaki az lenni ha nem MO-n nőt fel, vagy a régi Magyarország valamelyik valamelyik pontján. Én biztosan nem tudnék hirtelen Kanadai öntudatú ember lenni.

No tényleg bocs mindenkitől most már OFF-m magam.
Rossz nézni, ami ennél a posztnál ma zajlott. Név nélkül címezve: baromságok tömkelege, tudatlanság, rasszizmus, és nem kicsi utálat. Folytassam még?

Hova lett a jól megszokott, barátias jégkorongblog? Mert ez ma nem az volt. Lehet, hogy félreismertem néhány embert? Akkor én kérek elnézést!
@Horiko: Azért nem, mert te nem is akarsz kanadai lenni. :) Talán ez így is van jól.

Ha kanadai lennék, elvi síkon, akkor sok minden más lenne. Nem beszélném a világ legszebb nyelvét, nem a mostani párom lenne a párom, valószínüleg csak futólag hallottam volna Magyarországról, és nem ismerném ezeket az embereket: Palkó, Pire, Sofi, Toki, Balu, kisKókusz, Bigi, Süti, Schwarz, Hete..... és sorolhatnám összevissza tetszőleges sorrendben az összes fontos embert. KisCsicsó pedig külön kategória.

Martznél meg egy kis adalék: elment (ne firtassuk miért), de visszajött. Hogy miért? Mert mondjuk a párja egy ízig vérig fehérvári volán drukker leány. Elvi szinten fejtegetve a jövőt: Ha ez komoly kapcsolat és hosszú távon is fennáll, esküvő, gyerekek meg ilyen klasszikusok formájában, valamint a legnagyobb sikereit Fehérváron érte el, éri el, itt él, akkor szerintetek nem kötődhet Magyarországhoz? Lehet, hogy nem itt született, lehet, hogy nem itt nőtt fel, de azért gondolkodjunk, mielőtt butaságokon vitatkozunk.
@pikkbubi: Légyszíves sorold fel az első sorunkat amin a VB-n játszhatunk. Palkovics-?-? 2012-ben ottlesz Mihály és Martz (már ha közben nem megy újra kalanadozni valahova). De addig szerintem meg kellene találni Palkó társait főleg úgy, hogy ő sem fog az összes felkészülési meccsen játszani.
@F. Kapus: Előző kommentem elveszett, megpróbálom mégegyszer.
Elvi különbségek vannak köztünk. Szerinted a 8-10 meg sok, amibe sokminden belefér. Szerintem kevés, vagy legalábbis éppen elég. Ezen a hétvégén a bő keretnek kell bizonyítani, következő tornán már szűkített keret, majd tavasszal a VB-keretet kell egybegyúrni. 3-4. sor megtalálása csak úgy lehetséges ha azok játszanak akik a VB-n is.
Másik elvi különbség, hogy szerinted a válogatottnak gesztusokat kell gyakorolni. Szerintem pedig úgy ér valamit a címeres mez, ha egy játékos megküzd érte nem pedig gesztusként ajándékba megkapja. Miért is kellene a válogatottnak gesztust gyakorolni? Mert ha nem teszti esetleg ezek a játékosok pár év múlva már nem akarnának magyar válogatottak lenni? Ha így van, akkor minek futunk utánuk?
@OliBLOOD: Maradjunk annyiban, hogy szerintem nem elvi, hanem gondolkodásbeli különbségek vannak közöttünk. De egy a lényeg, pénteken ugyanannak a csapatnak fogunk szurkolni mindketten.
@kovacsistvan: Megint kicsit OFF Diaz és Perez NEM a kézilabda és a válogatottság miatt jött Magyarországra, hanem politikai okokból. ON Szvsz aki életvitelszerűen tesz valamit Magyarországért (itt él, dolgozik, családot alapít, stb.) és legalább kicsit is magyarnak érzi magát, az nyugodtan jászon a válogatottban. És nem kell ehhez magyar felmenőkkel rendelkeznie. De ez már filozófiai kérdés, ki így hisz, ki úgy.
@Horiko: honnan tudja hirtelen mindenki eldönteni, hogy Martzban semmi magyarság nincs? Ilyen sokan élnek, beszélnek, játszanak vele?

Mit kéne csinálnia, pálinkát innia és matyóhímzéses ruhában járnia? De komolyan, ha valaki szeretne magyar válogatott lenni, és esély van rá, hogy közelebb hozza a magyar csapatot a győzelemhez, miért ne adjuk meg neki az esélyt?

Sator nagyon helyesen ezt az opciót is nyitva tartja - és ez _egyáltalán_ nem jelenti azt, hogy az újaknak akár 2012-től, akár később fix helyük lenne a válogatottban.
Ha jól tudom,JFK mondta
Ne azt nézd, hogy a hazád mit tehet érted, hanem azt, hogy te mit tehetsz a hazádért.
Ezt alapul véve, mégha páran nem is adnak igazat én azt mondom.Nem azt nézem, hogy ki honnan jött, hanem, hogy mit tesz a Hazámért.
@Uteapu: pontosan, egy gól, amivel a magyar csapat megver valakit, sokkal többet ér, mint az, ha valaki tudja a tárgyas ragozást.
@bdan: A tárgyas ragozás alapján kevesen lehetnének magyar válogatottak. :)
Engem baromira nem izgat, hogy ki akar valogatott lenni! Nem is tisztem, rangom, hogy eldontsem ki lehet az, es ki nem. Erre a clera ott vannak a megfelelo szakemberek, akik megteszik ezt helyettem. Nem mellesleg hadd hivjam fel a figyelmeteket arra, hogy ez a _honositas_-os dolog, meg hogy a magyar hoki valogoatottba kulfoldrol jelentkeznenek egyesek, hogy jatszananak...(vagy csak epp nem lenne ellenukre a dolog: A.Voros)...szoval ezek a _tunetek_ furcsamod csak a legutobbi evekben tapasztalhatok. Egyetlen egy nagy multu hokinemzetenek magyar _vonatkozasu_ hokisa nem tolongott a mieink C- majd B-csoportos kuzdelmei soran. Ebbol persze azt a kovetkeztetest is le lehet vonni, hogy miutan a mieink keserves, faradsagos munkaval kiharcoltak az elitkozeli rangot egybol hevesebben kezdett lobogni az itt is megemlitettekben a _hon iranti elkotelezettseg_ langja. Emiatt aztan nyugdtan lehet oket cseszegetni...

Nalam ez ugy csapodik le, hogy ezeknek az embereknek hovatovabb nem _ciki_ egy magyar jegkorong valogatottban szerepelni. Ezt es - csapatjatekrol leven szo - azon torekvesuket, hogy kozosen egy csapatban nekunk hokiszurkuloknak meg tobb oromot es sikerlemneyt szerezzenek en szivbol respektalom. En ugy jatszom - amatorkent - a hokit (de akarmilyen csapatsportot), hogy kukk mindegy szamomra a mez szine. Az amit a palyan csinalok, az a csapatert van. Azert a csapatert, amelyikben jatszom. Gondolom - remelem -, ezzel a honositasra varok is igy vannak!
süti beállítások módosítása