HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenszentekkor van kire emlékeznünk

2009.11.01. 10:25 F. Kapus

Nathan Martz elfoglalja helyét az első sor centereként a Fehérvár csapatában. Így összeáll a sokak által vágyott 22-23-24-es csatársor. Csodát nem kell várnunk tőle, de bízunk benne, hogy összerakottabb sorokkal játszunk ezután, mondta Énekes Lajos edző blogunknak. A vasárnapi feladat: idegenben kéne legyőzni az egyre jobb Jesenicét.

"A Salzburg ellen nehéz lett volna egyenlő erők küzdelmét látnunk. Azon a mérkőzésen nagyaon összeszedték magukat a Red Bull-osok, Nem láttuk minden  mérkőzésüket, de nehezen tudom elképzelni, hogy ennél játszottak volna jobban. Ha mi jók lettünk volna, akkor is megvertek volna bennünket. Ez nem magyarázkodás, sajnos nem tanultunk a korábbi egy-két meccs hibáiból, egyáltalán nem játszottunk megfelelően.

A jövőre nézve nekünk, edzőknek is át kell értékelnünk, hogy az ilyen offenzív csapatok ellen, mint a Salzburg, milyen taktikát válasszunk. Mivel idén még nem találkoztunk olyan csapattal, amelyik így lerohan minket, nem voltunk felkészülve erre. Ráadásul a csapat nem azt a biztonságos hátsó játékot hozta, ami kellett volna. Az eddigi eredmények miatt nem kellene, hogy túl sok legyen az önbizalmunk, mégis sokan könnyelműen játszottak. Lassabbak voltunk fejben és a jégen nemcsak az ellenfélhez, magunkhoz képest is.

A javításra megvan a recept, néhány dolgon a csapatnak és az edzőknek is változtatniuk kell. A Jesenice ellen még másra lesz szükség. De nem arra a játékra, amit két fordulóval ezelőtt mutattunk idehaza, mert az ott kint biztos kevés lesz. Szerencsére megjött Nathan Martz időben, vasárnap játszhat. Csodát nem kell várnunk tőle, de bízunk benne, hogy összerakottabb sorokkal szerepelünk ezután."

A vasárnapi négy sor így fest:
Tokaji, Alen, Palkovics, Martz, Mihály
Ackeström, Jobb, Kovács, Fekete, Vas J.
Horváth, Bornhammar, Ladányi, Vas M., Peterdi
Ondrejcik, Vaszjunyin, Nagy G., Sofron, Benk

A kapuban Tommi Satosaari kezd, a 13. csatár Benk András lesz. "Satosaari a Salzburg ellen nem védett rosszul. Őt is át kell segítenie a csapatnak a nem miatta kialakult rossz szérián. Benk jól teljesített az utóbbi mérkőzéseken, de egyelőre ezek a hármasok együtt tűnnek a legerősebbnek. Természetesen ha valaki gyengébb teljesítményt nyújt, bejön helyette a 13. csatár. Kóger Dániel edzett jégen a héten, de nem az igazi a bokája. Nem fogunk kockáztatni. Ha tud, bekapcsolódik a válogatott jövő heti munkájába, ha nem, akkor csak utána tér vissza a pályára."

Az összeállításból látszik, a védelem felállása változatlan. "A bekkek teljesítménye sok kérdőjelet von maga után. Jóval többet várunk tőlük. Feladatuk a közeljövőre, már vasárnapra nézve, hogy gyorsítsák a játékot. Kevesebb időt töltsünk a védőharmadban, hiszen itt csak rossz történhet velünk, gyorsan jussunk át a semleges zónán, és minél többet tartózkodjunk a támadóharmadban."

A végére még egy gondolatra kitért Énekes Lajos: "Mindenszentek napján van kire emlékeznünk. A csapat tisztában van ezzel, reményeink szerint jesenicei teljesítményünkkel támogatni tudjuk a megemlékezést."

Az EBEL-utolsó Jesenice 11 pontos hátrányban van a Fehérvárral szemben a rájátszásért folytatott harcban. Az utóbbi mérkőzések alapján azonban nincs előny a magyar bajnoknál. Hazánkban a pontszerzéstől nem álltak messze, majd Linzben erős bírói nyomás alatt vesztettek 2-0-s előnyről a szlovén bajnokok. Az utolsó percben kettős emberhátrányban kapták a harmadik gólt. A Jesenicéből biztosan hiányozni fog Gaspar Susanj, és erősen kérdéses Tomaz Razingar, valamint Mitja Robar játéka is.

330 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nah... Tokajit kiküldték:S:S
milyen szép lenne egy emberhátrányos gól....:)
más:
a balaknsportos oldalon regisztrálni is kell?
Nekem nem jött össze a zágrábi meccs nézése, pedig még akkor próbáltam amikor még ment a meccs a 2.harmadban...

jó lenne tudnom, legközelebb még jó jöhet...
@emu11: nevet jelszót kell adni aztán ennyi
egészen idáig a Hetére szavazgattam...elég buta szerver lehet...csak ennyi idő után ismeri fel az ip címet....
@csatoimi: Sajnos az elmúlt 2 évben már hozzászoktattak minket,hogy nem csak az aktuális ellenféllel kell megküzdenünk...
@csatoimi: sajnos igazad van, ez már mindig így lesz... nah jó, remélem, hogy nem, de azért keményen kell dolgozniuk a speciális soroknak... Mondtam én, hogy sokan fogják itt még visszasírni Árkovicsot... :):):)
Hát ez így megint elég izgalmas lesz... jaj szegény szívünk :)))
De persze semmi sem számít, csak nyerjünk! :))
2:3 (1:3, 1:0, -:-)- 50' 5-4 ez van jesenice oldalán úgyhogy szerintem inkább a szlovének írták el :D
Csak egyet nem ertek,ha egy csapat 20perc alatt tud utni 3 golt, utana miert torik meg a lendulet es szenvedni kell, nehogy kiegyenlitsenek ellenuk.
a www.eredmenyek.com oldala szerint az elso golt is mihaly lotte igaz ez?ha igaz ha nem hajra pire!!!
eredmenyek.com oldalon is Mihaly,Mihaly,Vas a gollovok.
Mondom Gyerekek, hamarosan eljön az idő, mikor nem lehet csak úgy szórakozni a MAGYARRAL
@rol71:
fölényben voltunk a második harmadban is,csak az acroni 5 lövéséből 1 bement
GÓÓÓÓÓÓLLLLLL Marci...
huh megkönnyebülhetünk:) végre
ha jól látom már 2-4:)
@csatoimi: Én már kétszer úgy voltam a csalós meccs után, hogy többet ide nem jövök a bírók miatt.
De mégis eljárok - de csak a FIÚK miatt.
Nem oly rég kicsúszott hangosan a számon: Hülye ez!
Néztek is a körülöttem állók.
ooohhhhhh
ezzzzzaaaaazzzzzzz
2:4
Kellett mint egy falat kenyér. 4:2
csak úgy szavazgatok a Zolikára egymás után sokszor,erre egyszer csak lövünk egy gólt.....na akkor szavazgatok még...
Na ez az!Csak írnom kellett!:)Most majd jon az ures kapus golunk!
Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Vas dupla
Ez ma Vas Marci meccse :)
Hete már 60 % felett....:)
csak így tovább...
Na, a múlt meccsen mondtam, hogy Marci lassan megtalálhatná a góllövő ütőjét... minden kívánságom így teljesüljön. :)))
Kiállitások aránya azért eléggé elszomorito, nem???
Fehervaron ma 2:4 lesz a divat eredmeny?
EZZZZZZZAZZZZZZ Most már meg kell, hogy legyen a 2 pont!!!
nah, ez kellett:)
viszont megint kiállítás:S
fel figyeltek rám...nem engednek szavazni....
@rol71: Jankó szólóhoz mit szólnál?:)
Kb. mennyi van meg vissza?
@Raon: mondtam ugye, hogy nem lehet szórakozni a Magyarral:) Marci adta a választ:) szebb jövőt !
Szép vegyes sor volt fent :)

Vas Marci - Palkó - Kovács Csabi
Na, itt már megint van egy kis sorkevergetés!
@kiralyfi: így van, jól mondod! Szebb jövőt! :))
@a. Bárd: ha egyáltalán Ők voltak fent...
Aztán most szóljon a hajrá Villach!
Szépen szórnak ki bennünket a bírók
Pedró kint.ebből egy 6 a 4re lesz
most meg Peterdi ül... kicsit sok lesz ez már...
@rol71: Mert mi ütjük a gólt!:)
Kapus le,ez kemény lesz...
@mike80: Marci biztos, a többi most nem számít:)

Ha nem, majd javítják...
6-4-re...üreskapus gól lesz......
utcsó perc kapus le
kapaszkodnak a tehenek is 3-2
ezek csak előnyből tudnak gólt ütni, de azt jól csinálják...

kapust le vitték...
nem lett nem baj így is jó...szép volt fiúk!
3. drittel beendet! Szép volt, Fiúk! Zsebben a 2 pont!
Felháborito ez a sok 2 perc... :(
Vége, nyertünk! Gratula a Fijjugnak!
yeah! szép volt FIÚK!!!
SZÉP VOLT FIÚK, ÍGY KELL EZT!!!
Megvaaaan , nyertünk!!!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
---BLL---
Villach még megverhetné a KAC-ot....
ezaaaaz, vééége, két fehérvári 4:2 idegenbeeeen.... Szép volt fiúk! :)
SZÉP VOLT FIÚK! SZÉP VOLT FIÚK! SZÉP VOLT FIÚK!
Yess megvan, grat a fiúknak, szép volt!!!
Ez szép munka volt!
@EisHockey: Ha nyer az ellenfel mert jobbak voltak, azzal semmi gond nincs, de mikor csalnak es ugy nyer valaki azt mar nehez lekezelni normalisan.
szép volt volán!
Szép volt fiúk....
jeeeeeeeeeeeeeeeeeee szep volt fiuk ..
Grat. a fiuknak!Jovo heten felkeszules a kupara!Penteken olaszok ellen meccs.Szombat,vasarnap sztarok pihi.Remelem ez a kis ido eleg lesz a regeneralodasra es utana Koger Danival kiegeszulve mindent bele az EBEL-ben!!
Űgy látszik, hogy Fehérváron ma a 4-2 a nyerő...
@csatoimi: Én is ugyanígy gondolom.
A fair játék és bíráskodás adja a sport szépségét!
Ritkán értem rá ma frissítgetni de amikor igen akkor mindíg Volán gól esett...ezt szeretem:)

Szép volt fiú!Méltó megemlékezés...

Nathan bekezdett...így tovább!
Hajrá VOLÁN!!
Ebel honlap összegzése szerint mi a 3. harmadban nem lőttünk kapura. Érdekes!

Bünti: nekünk 10x2, nekik 4x2 +10
Igaza volt Enekesnek amikor azt mondta, hogy a 22-23-24 tamadosortol nem kell csodakat varnunk.
Mi nem is csodakat varunk, annal inkabb nagyon sok pontot es ok harman ezen a meccsen is (ujra) bebizonyitottak, hogy ok a jelenlegi magyar hoki legjobb csatarsora.
Szep volt fiuk! Hajra Arpi!
Szép Volt Fiúk!

Javították a góllövőket: Mihály 2 gól, Vas Marci 2 gól. Palkó 3 assziszt, Martz 1 assziszt.

Gratula az egész Csapatnak, a Csapat nevéhez méltóan játszottak!

Hajrá AV 19!
1 Graz 99ers 30
2 Black Wings Linz 29
3 Vienna Capitals 28
4 Villacher SV 26
5 Klagenfurter AC 23
6 Red Bull Salzburg 22
7 Fehervar Alba Volan 19 20
8 KHL Medvescak Zagreb 19
9 HDD Olimpija Ljubljana 16
10 HK Acroni Jesenice 7
A Bécs meg 14 mezőnyjátékossal 0-2-ről verte a listavezető Linz csapatát. Nem gyenge...
@cuceró: Meg az a nemgyenge......a kézfogás alatt verekedtek össze??? :O
Majdnem mindegyik meccs 3-2 lett....:)
@edudus: úgy tűnik a végén volt egy "kisebb" nézeteltérés :).

Nem tom mi lesz a Béccsel ha Lebeau, M Rodman, Tropper, Dolezal, Rotter, Kraxner és Lakos is felépül. Ez 7 db sérült jelenleg...

HAJRÁ AV 19!
Hajta AV19 !!! Pire,Erdely buszke rad!
süti beállítások módosítása