HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Salzburg 2-6

2009.10.29. 22:23 D. Gromov

Nem lett túlontúl eredményes a Sapa Fehérvár AV19 második hazai meccse a Red Bull Salzburg ellen. Az ellenfél négyet ütött kezdetnek, aztán előbb Sofron, majd Vaszjunyin szépített, mindez azonban semmire sem volt elég. A vége 2-6 lett, az ellenfél alighanem először mutatta meg a szezonban, hogy megint a végső siker oszlopos várományosa.

97 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kint voltam... néha a 4 bírónak se ment a játékvezetés... (Satosaari fejlövése körüli késlekedés volt az utolsó csepp)

Összefoglalva jobb volt ma este az ellenfél. A srácok nagyon hajtottak, nagyon akartak, de sajnos mindig hiányzott egy kevés szerencse.

A bikáknak meg nagyon ment.

Sajnálom hogy kikaptunk, de... legközelebb ilyen szívvel, lélekkel, akarással zsebben lesz a 2 pont

HAJRÁ VOLÁN!!!
Csöppet szétesve, fáradtan játszott a Volán, de szerintem mákunk se volt :( Azért hajrá, fiúk! A sok zebra meg megint tirpákul vezette a meccset.
Tompák voltunk. Többet kéne játszatni a fiatal sort. Nekik minden elismerésem. Hetét a kapuba a Jesenice ellen!
Jó volt a molinó az elején :)
A mai napon nem sok EBEL csapat játszott volna a Salzburggal szoros meccset... Nagyon jók voltak!
Gratula a 4. sornak! És remélem Nathan Gené érkezésével végre lesz 2 db emberelőnyös sorunk!

Hajrá Volán! Nyomjuk le a Je-se-ni-cét!
ilyen szinvonalú meccset az ebel indulásunkkor láttam legutoljára. Embereket nem emelek ki a meccsből,inkább a jövöbe tekintve Martz első sorba beépülésével a Jesenicét csípjük el szlovénkohófalván----
ezt a meccset meg felejtsük el tüstént....
HAJRÁ VOLÁN!!!

u.i. ja grat a 4. sor góljának!!! Bravó SOFI!!
@Metal_Storm: állítólag kint voltál. Milyen nagy hajtásról ,akarásról írsz? Ilyen szánalmas lélektelen játékot még nem láttam a csapattól. Ezúton gratulálok a fiatal sorunknak ,mert bennük tényleg volt tűz.
Valakinek csillagszóró lerakata lehet ,mert ilyen pocsék meccs után is gyújtogatnak. Őket minden szintű játékkal ki lehet elégíteni.
A lélektelen játékot nem szívlelem ,és nem a vereséggel van gondom.
sziasztok:nem volt rossz a meccs,de ma nem ment a játék és a bírok sem voltak mindig a helyükön (ja de egyszer amikor jankó leütközte) :D szegény...rendesen megsajnáltam mikor nem kelt fel egyből...na mind1...
viszont amit nem tartok sportszerűnek az az a transzparens, amit valaki csináltatott és volt annyi "esze" hogy ki is hozza és be is mutassa.nem hinném h ennek bármi nemű előnye lenne se nekünk se a klub megítélésében.adta az osztrák tévé.eddig is "utáltak" minket ez meg olaj a tűzre.inkább a saját fiainkat kéne bíztatni nem pedig az ellenfelet kicsúfolni és sértegetni.
bocs a lelkizésért...
Hajrá Volán!!!
Mestermérleg, Jarmo Tolvanen: Az első kapott gólunk után nagyon komoly nehézségeink voltak az első harmadban. A korong birtokában rengeteg hibát követtünk el. A második játékrész elején újabb gólokat kaptunk, és ezúttal innen már nem tudtunk felállni. Elismerés illeti a Salzburgot, de sajnos ismét azt kell mondjam, hogy a korong birtokában nem volt bennünk elég alázat.

Mestermérleg, Pierre Pagé: Soha nem egyszerű itt játszani, ma is telt ház várt ránk és egy jól felkészített hazai csapat egy kitűnő edzővel és olyan nagyszerű játékossal, mint Palkovics, továbbá minőségi légiósokkal a soraiban. Azonban végig megfelelően koncentráltunk, csapatként működtünk, így egy nagyon fontos győzelmet arattunk.

Korrekt nyilatkozatok.
@waldy71: nem ment jól a játék, de azért nem kell rögtön lélektelenezni. Az eszedbe se jut hogy fáradtak?
Vannak napok amikor egyszerűen nem megy.
@bravo_lima: nem láttam a meccs elejét, mi volt rajta?
@waldy71: Szió! Mindig öröm olvasni olyanok véleményét, akik a munkájuk során állandóan a maximumot adják és soha nem hibáznak, még ha fáradtak is. Remélem orvos vagy, így veled sokat nyer az emberiség, hiszen kevés a tökéletes ember.
A játék nem gondolom, hogy a lelketlenségen ment el. Aki egy kicsit is nyomon követi az EBEL-t nagyjából tudja, hogy nem egyforma a két csapat. Szerintetek miért adta az osztrák TV, én nem tudom de úgy gondolom a legutóbbi vereséget ki kellett javítani és úgy, hogy a hazai közönség is lássa ezt. Kétség nem férhet hozzá, hogy lesöpörni jöttek ma a Volánt. Lehet sokan úgy érzik, hogy a csapat nem tett meg mindent, de szerintem az nem látta, amikor az osztrákok mentek le szünetre és cseppet sem úgy néztek ki, mint akik nem izzadtak meg. Sajnálom, hogy a fiúk ilyen sokat adtak ki magukból, hiszen erre az erőre még késöbb szükség lesz, de legalább nem futottunk bele nagy zakóba. Ja és még egy soroljátok fel a kapott gólokból azokat, amik szépen kidolgozott gólok voltak, nem lesz belőlük sok. Talán a Salzburg sem azt játszotta, amit szeretett volna, mert nem hagyták. Szép volt fiúk!!! Hajrá SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!
@bravo_lima: erről mi is lemaradtunk--- az ellenfél büntetőpadjánál lévő kék vonalnál senki nem látta a molinót---
pontos idézetet kérek!!! :)
@waldy71: igen, kint voltam. Ez első sorban ültem.
Láttam a szemüket, mikor gólt kaptak.
Remélem, hogy te tényleg mindig a toppon vagy. Sosem vagy fáradt sosem hibázol. Gratulálok az életedhez, az eredményeidhez. De ezek a fiúk is emberek. Lehetnek fáradtak. Igenis hajtottak. Attól, hogy te nem úgy láttad még igenis akartak. Ma ennyi telt tőlük. Nekem se tetszett, hogy 0-4-et látok a kijelzőn, a végén meg 2-6-ot.

Ha nyertek volna, akkor is lélektelennek minősítetted volna a meccset? Vagy neked akkor van lelke, ha nyernek?
Még hogy lélektelen játék? Végig küzdötték a meccset. Sajnos szinte semmi nem jött össze. El kell is merni a dead bull jobb csapat és még pihentettni is tudják a játékosaikat. Én büszke vagyok a csapatra hogy nem adták fel. Az már egy másik kérdés, hogy milyen gólokat kaptunk. Nem szokásom kritizálni senkit, de Tokaji és Horváth rengeteg gólt "termel" csak sajnos nem jó kapuba. Arra sem lehet fogni, hogy mert fáradtak, mivel a szezon eleje óta nagyon rosszul játszanak. Ez így a válogatottnak sem lesz jó. Balu már nem egy, hanem 2 ütem késésben van.
Gólösszefoglaló, ha valakit érdekel. www.bluebrothers.eu/news.php?extend.453

Szépítünk vasárnap, Hajrá Volán!
Dead Bull molinó 4evör:D:D Nagyon nagy ötlet volt grat a kitalálónak:D
A meccsről: sztem a fiúk mindent beleadtak a red bull a mai meccsen jobb volt de a bírok már megint nem tudták normálisan levezetni a meccset
azér az jólesett h valaki az elején úgy felborította hogy majdnem ottmaradt:D
Lélektelen, mi? Na, ezt hagyjuk már!
Igenis játszottak a srácok! A bull ellen, és a bírók ellen ennyi futotta ma.
Ettől még élmény volt nézni, látni őket!
Gergőt, Benkit, SOFIT!!!
Ondrej mekkora bevállalósokat védett!
Palkó néhány meglepő kirohanása, megindulása!
Szép, igazi pontos passzokat is láttam, nem mindig, de voltak gyönyörű megoldások, és azok bizony élményszámba mentek!
Sofi fordulása a bullos kapu előtt! Jajj, de jó lett volna, ha az bemegy!
David is mutatott jó kis játékot, gyors, helyzetet alakít, és visszaér, öröm nézni!
Ladányi indításai között is volt emlékezetes!
Tommit sorozták rendesen, és kimagaslóan védett, olyanokat fogott, hogy nem is hittem volna, hogy az még meglehet!
És igenis volt lélek a játékban, lehet, hogy a csapat összhangja nem mindig volt tökéletes, de hajtós játék volt!
Klasszis különbség van a Volán és a Bull között, egyéni és csapat szinten is, és azt kell mondjam, igenis helyt álltak a fiaink a pagé-team ellen.
Sajnos az eredmény reális!
Sofi góljáért megérte kimenni mindenképpen, de én elfogult vagyok...
A szurkolás csúúúúcs volt ma! Köszi! ;)
Na, jó éjt!
@kocek94: szánalmas ötlet volt, nem vall túl nagy sportszerűségre. Aztán majd ha legközelebb a SAPA Fehérvár helyett scheiße Fehérvár molinóval készülnek nekünk, azok fognak legjobban rikácsolni akik kivitték a mai meccsre a dead bull-osat... erről ennyit..
A meccsről meg annyit h ma jobb volt a Salzburg, de örülök hogy a fiatalok egyre jobbak.
@Hakami: Igazad van -és a csatárokról mi a véleményed-mondjuk a gólarány tekintetében?
Kommenteket olvasva az az ézésem,hogy rossz csarnokban voltam,és nem ugyanazt láttam,mint a hozzászolók többsége.Osztály különbség volt a 2 csapat közt. Első harmad mákunkra szoros volt ,velünk volt fortuna,és Satosaari nem is 1x.( 6 kapott gól ellenére egyedül ma ő emelhető ki a csapatból)A másodikban viszont a bikák kihasználták szokásos gyermeteg hibáinkat.Nagy tragédia nincs a salzburgtól ki lehet kapni,de nem így.Oly sok szakértő van itt,írja már meg nekem valaki aki bárminemű tudatosságot ,elképzelést fedezett fel a játékunkban, akár mikro atomnyi nagyságút is.Az az érzésem hogy Martz nem fogja egyedül megváltani a világot,mert elől még jól nyomjuk( főleg ha őt beteszik Ratyiék mellé)de a hátsó alakzatunk katasztrófális,hazai meccseken számolatlanul kapjuk a gólokat az Óvodás hibáikból ,nem csoda hisz sokan ráhúznak(bentmaradnak másik sorban is)és igen sűrűn váltogatják a bekkpárokat,lehet jesenicében Ladányi ,Palkovics lesz az első sor 2bekkje, nekik is megkell adni a lehetőséget,ők még nem voltak.Szerencse hogy a premiere adó az országban cirka 89háztartásban nézhető,így kevesen látták a vergődésünket.Remélem sikerül hamar elfelejteni a játékosoknak a meccset,és jesenicében nyerünk ( bár erre nem tennék 20 ast sem)
@exL:1: ebben lehet vmi...bírom a búrád öreg fürerkém :D
a csatárok cserélgetése az néha bejön de hogy a védőpárainkat minek kell szétszedni??? bár nem én vagyok az edző de mintha ankéton az hangzott volna el h bekkpárokkal játszuk végig a szezont...valaki döntse már el mi lesz az igazság??vagy be akarja építeni davidet??? nem könnyű....
@exL:1: Ebből a hszből is tökéletesen látszik,hogy a meccsrejárás még nem = a hozzáértéssel.:-)
Jobb a Sóvári csapat, de azért nem ennyivel. Ez van. Tovább kell lépni. Vasárnap kellene a 2 pont Jesenicéből. Hajrá Volán!
Nos, akárhogy csűrjük-csavarjuk szaktársak, ez egy tükörsima vereség volt.
Meg hagyjuk már a sporik fikázását, egy 2:6 után nem túl elegáns.
A tehenek tanultak a múltkori vereségükből, amikoris 0:4 után kezdték el csípkedni magukat és kis híján ki is egyenlítettek.
Most az első perctől kezdve nyomás alatt tartottak minket és egy pillanatig sem volt kérdés a sikerük. Megkockáztatom, övék a liga legerősebb csapata. Sosem az alapszakaszban tűnnek ki, inkább playoff menők.
Minimum egy sebességi fokozattal gyorsabbak, ebben a tekintetben csak Palkó, Pire, Sofi, Vas Jankó és Süti versenyképes velük szemben.
De ne feledjük, egy héten belül ez volt a negyedik mérkőzés, két éjszakai buszozással és látszott a brigádon a fáradtság.
Két kör után nyilvánvaló, hogy a hat osztrák csapat jobb a többinél, így igazán elégedettek lehetnénk egy alapszakasz 7.hellyel.
A playoff meg úgyis egy másik kávéház.
Ha jól láttam tényleg nem voltunk ma a topon.
De ami nekem szemet szúr az a Balu teljesítménye.
Rengeteg hibát vétet és a hátvédpárja sz... dolgozza magát ő meg elszúrja a korongkiütést is.
Akkor nagy darab ember mért nem tud ütökzin ?
Leütközik és már fekszik is .
Két gól szerintem az övé.
@exL:1: Satosaari nem is 1x.( 6 kapott gól ellenére egyedül ma ő emelhető ki a csapatból

Igen kiemelhető lett volna ha nem a 6 kapott gól után kezd védeni. Előtte minden ami kapura ment gól (67 %-os teljesítmény a 2. harmadban)

Miért nem kap ennyi esélyt Hetényi is ? Sajnos ez az új légiós svéd védő sem EBEL szint...
Én a tegnapi meccshez először csak ennyit fűznék hozzá :

AV19 szakmai stáb - Salzburg 0:6

Sajnos a srácok csak véletlenül találták meg azt a két gólt. Az edzőt most már igazán el lehetne küldeni haza és végre egy hozzáértő embert (aki látott már korábban EBEL ligát) kellene ide hozni. Csicsó bá' múltkor türelmet kért a szurkolóktól, de én személy szerint úgy hiszem ha nem jönnek az eredmények, akkor a türelem is elfogy. És már el is fogyott….. Mondja meg már valaki, hogy miért kell folyamatosan kevergetni a sorokat ? Miért nem lehet a fiatalokat többet játszatni ? Miért nem lehet ütközni ? stb.. Számomra ez az edző úgy néz ki, hogy azért van, hogy nehogy bejussunk a rájátszásba. Pedig szerintem ebből az emberállományból többet ki lehetne hozni.
És most várom a rózsaszín szemüveges válaszokat, hogy ilyen és olyan jók voltunk tegnap… ……de úgy is csak este fogom megnézni a blogot addig gyűjtsétek egy csokorba a véleményeket…
Horváth-ot a kispadra, ha játszik biztos gólt kapunk, katasztrófális eddigi teljesítménye!
A tévében néztem a meccset.Nem igazán voltam elégedett a fiuk teljesitményével,de azért nem blamálom öket mert tudom hogy nem érdemlik meg.
Szerintem is szivvel játszanak,de nekik is ugyanugy mint minden normális embernek van jo,és van rosz napjuk is.
A sporikkal kapcsolatba annyit hozzáfüzhetek hogy nem is vitás van amikor ellenünk fujnak,de a többségbe jogos a kiállitás.Miért van ez?Lassabbak vagyunk ellenfeleinknél,igy csak szabájtalanul tudjuk probáljuk megállitaniöket.
Ez van,a lényeg az hogy legyen meg a rájátszás,amibe én nagyon bizok,de nem kell elfeledni hogy a Jesenice,Ljubjana,Zágráb is erre igyekszik méghozzá egyre jobban.Lásd Jesenice már erösitette is csapatát.Szoval ez a bajnoki futam se lesz könnyü!
Satosaari telejesitményével én sem voltam elégedett akár Frankk,nagyon sok a lepattano korong.Nem azt mondom hogy nem jo kapus,de én már 4 bekapott gol után lecseréltem volna még ha nem is az ö hibája akkor is.
Hetényinek megkell adni a lehetöséget megint.
Sok sikert Jesenicében!
Hajrá Volán!!!
@cric82: Azért kell szét szedni, mert Tokaji és Horváth meccsek óta szar! (Horváth az egész szezonban!)
Nem szeretek ilyet írni, de ez az igazsáag! Amit tegnap is műveltek...! Flintát többet kéne játszatni, vagy csak azért hoztuk ide, hogy többen legyünk? Remélem érkezik még egy (amúgy beigért) védő!
Fiatalokat is küldjék többet jégre, ők is azért vannak itt, hogy fejlődjenek. nem beszélve arról, hogy már több meccsen is ők voltak a legjobbak!
A csatárok meg lőjék be a helyzeteket végre. Amiből mi 10-ből 6-7-szer gólt kapunk, mi 2-3-szor találunk be!:S
Mentek, hajtottak tegnap is a srácok, csak kicsit eszetlenül.

Hajrá Volán!!!
szétszedni, Nem >> bocsi
(kár hogy nem lehet szerkeszteni a hozzászólásokat)
@FrankK: nem könnyű ám úgy védeni,ha előtted a hátvédeink csak a mágnes táblán léteznek.Kapu előtt minden lepattanó lecsorgó korong az osztrákoké volt,( ha nem is minden akkor is a 98,67%-uk )Aki nem rózsaszín szemüvegen keresztül nézi a meccseinket ,észrevehette hogy a válogatott védőink (neveket nem írok)hetek óta finoman fogalmazva szarul teljesítnek.Tudom fáradtság,több sorozás,kiállítások kibekkelése ,nem könnyű.Nem vagyok Flinta imádó,és még 1x sem követeltem a csapatba (a felkészülési meccsen láttam játszani ,ott nem okozott csalódást,jól nyomta)de hamár itt van,gondolom nem azért jött ide,hogy megnézze a Bory várat,és a romkertet,országalmát(amik kétségkívűl szép alkotások)hanem hogy játsszon.Vajon miért nem lehet betenni,és játszani legalább 1-2 csere erejéig az elfáradt xy hátvéd helyett?? Villach ellen 5-0 nál,is kiállításunknál a 3.ik harmad végén inkább visszaküldték az edzők a hullafáradt Horváth Tokaji párost védekezni,miközben Botond ott szotyizott a kispadon.Nekem ez magasabb mint törppapának a zsákolás egy NBA nagydöntőn
@Thoma1: ezt jól látod.meccsek óta szarul játszanak és miért???mert nem fiatalok.mutass még egy olyan "profi" csapatot aki ha lehet nem pihenteti a legjobb embereit.tavaly ha jól emlékszem 4 védőpár volt.idén csak 3-ra futotta.talán nem kellett volna ennyi "válogatott" szintű csatárt idehozni hanem inkább 2 védőt és lehetett volna pihenni.ne adj isten mi lesz ha valaki lesérül?visszahívják szegény maklárit???nem vagyok profi sportoló de kispályán focizok.ha érzem h nem megy vagy elfáradtam akkor cserét kérek és leülök a padra ezzel is segítve a csapatot hátha aki beáll helyettem az többet tud az adott pillanatban hozzá tenni a csapat győzelméhez...
ha balu abbahgyja a játékot akkor legalább 2-3 védő kell aki bírja a terhelést...honnan lesz erre pénz?ne zsigereljük már ki jó magyar szokás szerint az embereinket...
@waldy71: Jó hát értem én, hogy mindenkinek lehet véleménye meg természetes,hogy sokan sokféleképpen látjuk a dolgokat és ettől érdekes a világ stb.,de azért lélektelennek nevezni a csapat tegnapi játékát (keresem a szerintem ideillő viszonylag szalonképes jelzőket)úgy gondolom ostoba és együgyü érvelés,amivel szemben bármilyen ellenérvet meddőnek és feleslegesnek tartok annak a számára,aki ezt így látta.
ciki, nem ciki, de azt mondom Page Dodn "barátunknak", hogy RESPECT!!!

Mestermérleg, Pierre Pagé: Soha nem egyszerű itt játszani, ma is telt ház várt ránk és egy jól felkészített hazai csapat egy kitűnő edzővel és olyan nagyszerű játékossal, mint Palkovics, továbbá minőségi légiósokkal a soraiban. Azonban végig megfelelően koncentráltunk, csapatként működtünk, így egy nagyon fontos győzelmet arattunk.

nah, nekem kb ez az elégtétel a tegnap estéért ::D:D:D
Szerintem egy pár embernek még mindig túlságosan magas az elvárása a csapattal szemben. El kell fogadni, hogy egy Salzburg vagy egy Bécs egyszerűen jobb, itt csak akkor van valami keresni valónk, ha ők gyengén játszanak! Akiket le KELL győzni, az a másik három külföldi résztvevő (Jesenice, Ljubljana és Zagreb) és ha még itt-ott főleg hazai meccseken el tudunk csípni pár pontot, akkor annak külön örülni kell. Én a Flinta mellett még Maklárinak is adnék jégidőt, többet nem hibázna, mint a Balu, ő viszont fiatal, ő még fejlődhetne.
Felejtsük el ezt a meccset, vasárnap kell ismét a győzelem, de az nagyon!!! Hajrá Volán!
@exL:1: Aki nem rózsaszín szemüvegen keresztül nézi

Na ez rám biztosan nem igaz...(elég krítikát írtam már itt is) Tommi szerintem EBEL szinten egy közepes kapus- ilyenre futja, de minimum hasonló teljesítményre Zoli is képes.
Én úgy gondolom ,hogy hazai játékosok tekintetében jobbak vagyunk mint az osztrákok csak sajnos légiósok tekintetében messze elmaradunk tőlük. (tudom pénz,pénz,pénz) Az idei légiós igazolásaink közül csak Ackeström és Pire ( légiósnak számít a ligában) megfelelő a többi csak szükség.
Tolvanennel szerintem nincs probléma, rajta semmi sem múlik, azért változtat mert javítani szeretné csapatunk játékát .
@FrankK: Tolvanenen nem múlik????na neee. Nyílván mivel ő az edző javítani szeretné a játékunkat,ez a minimum ezért fizetik,de akárhogy nézzük nem jó a módszere.Magyarázd már el,miért zsigereli ki az amúgy is ,(finoman fogalmazva )bakit bakira halmozó hátvédeinket???Miért nem pihenteti őket ???ha kell 1-2meccsre is.Amennyi gólt kaptunk xy ,v zs ről( direkt nem írok neveket ,aki jár meccsekre láthatta,és látni is fogja saját szemével kikről van szó)ennyit a mellőzött ( miskolcra kölcsönadottak,és flinta is)hátvédek is nyújtottak volna simán.Eddigi hazai meccseinken is megvoltak a szokásos hajmeresztő ovis hátvéd hibáink ,de eddig sikerült a csatároknak korrigálni őket,tegnap ez nem jött össze ,és 2-6 lett a vége
@Thomas_AV: A video-hoz annyit, hogy Sofi és Gergő, Nektek nem kell elnézést kérni!!! ;-)
@exL:1: én egy pár meccse direkt figyelem, hogy mit alkot a meg nem nevezett személy. Azt vettem észre, hogy álltalában az első harmadban nem csinál több hibát, mint a többiek, sőt nincs vele semmi probléma. Aztán jönnek a gondok és olyanok történnek, hogy azt inkább le se irom mi jut eszembe. Csak azt nem értem, hogyha ezt meccsek óta produkálja, akkor miért kell csapágyasra hajtani és felküldeni még akkor is, amikor már a seggén veszi a levegőt. Amire ki akarok lyukadni, hogy ez valóban nem csak az ő hibája.
Tény, hogy tegnap tompák voltunk, és voltak a védelemben hajmeresztő hibák - beleértve a támadók védekezését is, amikor a bekkpár a kapu előtt fogott két támadót, és mégiscsak az osztrákok érték el a kipattanót nem mi - de sajnos a legnagyobb hiányosság a küzdésben volt!

Lehetett látni, hogy akkor vagyunk ellenfeleik, ha felpörgünk, lásd a negyedik sor góljai, és rajtuk kívül néha Kovács Csabiék pörögtek egyet-egyet, de a többiek nem nagyon mutattak semmit!

Mindamellett egy sebességgel gyorsabbak voltak, mintha az első EBEL szezonban lettünk volna! Mind a korcsolyázási sebességben, mind a reakcióidőben magasan fölén nőttek! Ezzel csak fegyelmezett játékkal lehetett volna mit kezdeni,de az hiányzott! Lásd amikor abból kaptunk gólt, hogy Palkó és Godó eltűzött cserélni, és nem foglalkozott az éppen épülő salzburgi támadással! Ha annyira fáradt, hogy nem bírja, akkor menjen le előbb, ne várjon az utolsó utáni pillanatig, csak azért, hogy hátha történik valami és esetleg jobb legyen a statisztikája! Palkónak különösen nem ízlett az erőszakos védekezésük, nagyon megfogták őt!

Kapusok rotálását nem értem: védetjük őket ameddig bírják, akkor jön egy rosszabb meccs, és akkor a másik véd, ameddig bírja. Ha ő is kipukkad, akkor kezdődik előlről! Miért nem cseréljük őket meccsenként, vagy két meccsenként: akkor mindegyik rendszeresen véd, de egyúttal ki tudja magát pihenni, és nem frusztráltan ül egy-két hétig a padon! Tegnap Tommi védett nagyokat, bár a mammuton átpattanó gól az erősen az övé volt...

A pozitívum nekem a meccsen a negyedik sor volt, különösen Vaszjunyin, aki jól él ebben a sorban. Lehet, hogy a harmadik sort is ilyen pörgősre kellene építeni!

Sajnos nem látom a fiatalok beépítésének koncepcióját: miért van a bő keret, ha senki sem kerül be? Flinta, Maklári a Mol ligában remeklő Hajós-Tóth A. páros megérdemelne némi játéklehetőséget! Azt gondolom, hogy néhány játékos pihenhetne egy kicsit és kellene a meccsrutin másoknak is! Majd megint az lesz, hogy jön két sérülés, és akkor egyből csodát várunk a fiataloktól! Nézzük meg a Jobb D. esetét: az egyik legjobb bekkünk már, ez rengeteg meccsbe, és néhány gólba került, de megérte!

Mára ennyi...

CSAK A VOLÁN!!!
@krisz75: @exL:1: Kopogtassatok be Csicsóbához
és mondjátok el neki, hogy küldje el Tolvanent meg az Énekest. Ti ketten elvállaljátok a csapat irányítását és győzelmet győzelemre halmozva vezetitek a volánt a rájátszásba. Talán még játékosedzők is lehetnétek, bemehtnétek néha a sokat bántott Balu és Toki helyére. Szólok az öregnek az érdeketekben, hogy találtam két rendkívül tehetséges szakembert a blogon!
@Thomas_AV: @munkagep: Szurker08 mutatta a franót. Még a mai hírlapban is elismerően emlegetik, mint érdekes szóvicc :)
Elnézést kérek mindenkitől ,akiket megsértettem a hírtelen indulatból fakadó írásommal.A kommenteket olvasva biztosan rosszúl láttam a meccset. Sajnos elég sok betegem hívott fel a meccs alatt ,és pont a legjobb periódusok alatt.Így utólag bevallom ,hogy a csapat vért izzadva tett meg mindent a pályán ,de az ellenfél sokkal jobb volt nálunk.Sokkal többet is löttünk kapura -csak a telefonok miatt nem láttam-, de a ragyogó napot kifogó kapusuk a többségét védte.Sajnos a bírók megint nem velünk voltak. Legközelebb én is viszek csillagszórót ,mert ez biztosan emelni fogja a meccs végi hangulatomat.Még egyszer sajnálom ,hogy rossz fényben tüntettem fel a játékosok többségét. Azért annyit még leírnék ,hogy jó volt nézni a fiatal sorunk túláradó lelkesedését. Bocs mindenkitől ,akit megsértettem, mert rosszúl játszó Volán nincsen ,csak ködösen látó szurkoló.
@rider70:Te vagy a megmentőm,gyorsan le is mondom a Colorado felkérését,rossebbnek van kedve olyan sokat repülőzni,és enni a steaket nyersen.Úgy látom te Ferenc József típus vagy, akinek minden nagyon szép,minden nagyon jó,és mindennel megvagy elégedve,és esténként volános pizsiben bújsz ágyba.Nem azt írtam hogy a csapat nyerje meg az ebelt,mert nem realitás,de a mutatott játéknál (nemcsak a tegnapiról van szó) sokkal több van ebben a csapatban,és a védelem finoman fogalmazva is hajmeresztő bakikat csinál hetek óta,ezt talán még te is elismered.Mivel én nem nevesítettem meg a játékosokat veled ellentétben ,ez azt jelenti hogy te is látod hogy mit nyújtanak mostanában.....
@rider70: Senki nem bántja a védőket csak annyit írnak , hogy a fáradtak és ezért sokat hibáznak..
És ebben van igazság.
És igen az olyan edző aki közel 2 hónap alatt nem tudja kialakítani a sorokat el kell küldeni......
Én is szoktam játszani, és a mi amatőr szintünkön is nagyon rossz ha nem az összeszokott védő vagy csatár párral játszik az ember, sokkal rosszabul megy ilyenkor.
Szerencsétlen játékosaink nem tudnak összeszokni senkivel mert állandóan cserélődnek egymás mellet.
@brunzwik: Még egy potenciális jelölt az edzői posztra!
@exL:1: Nem Te nevesítetted a játékosokat, csak nem akartam húsz kommentre reagálni. Az igazság az, hogy én rosszul vagyok a sok szakértőtől,akik a lelátóról hirdetik az igét.
@rider70: az ige cselekvést történést létezést fejez ki, megmutatja a cselekvő számát személyét.Én melyiket tettem???
Régen rossz lenne, ha az edző a szurkolói javaslatokra támaszkodna, ha így történne sztem küldjék el. Az autószereleőnek se mondod meg h mit csináljon. A szurkolónak viszont lehet véleménye amit az ilyen nyitott fórumokon el is mondhat, még igaza is lehet, nem hiszem h ezeken meg kellene sértődni. Még a kritikusok is azért kritizálnak, mert jobbnak szeretnék látni saját csapatukat.
amikor az osztrak biro lent maradt meg jo ,hogy a magyar orvosok futottak be eloszor a jegre.....
@rider70: ezek szerint nem írhatjuk le a véleményünket és azt h mi hogy látjuk???nem azt mondom h szar a játékos hanem azt h szarabbul játszik és olyan hibát hibákat követ el amit nem szokott.nem rosszabb játékos csak "öregebb" mint tavaly és be kell látni h nem bír 60 percből 25-30 percet top-on játszani.akkor meg már csak hátrányára van a csapatnak...
a védőpárok cserélgetése olyan gólokhoz vezet mint amilyet tegnap is kaptunk.eddig allen bal oldali volt tegnap jobb oldalon volt.nem tudja mire számítson a párjától mert nem játszik vele együtt....
ha lehet akkor én is szívesen melóznék az edzői stábba :D:D:D
Helló mindenkinek!

A meccsről:

Szerintem a bírók igenis belenyúltak a meccsbe, egész undorító volt amit csináltak, persze várható volt hisz osztrák csapat ellen játszottunk + a TV is adta. Szerintem senki nem várta, hogy lemossuk a őket, hisz tudjuk, hogy ők a jobb csapat papíron, de egy szoros meccsre mindenképpen jók vagyunk. Én úgy vettem észre, hogy tegnap nem jött össze semmi, nem volt szerencsénk. Sajnos fizikálisan sokkal erösebbek ennek ellenére igen is ütköztük és hajtottunk szerintem ezzel nem volt probléma. Én 4 után cseréltem volna kapust, de ez az edző döntése ...
A fiatalokkal kapcsolatban valaki elmagyarázhatná, hogy miért jó ez így, ahogy most van? Én azt látom, hogy egyre jobban fáradunk amit tegnap láttam néhány játékostól az még a MOL ligába is kevés lenne. Miért nem lehet, pl 1 meccset kihagyni, játszhatna helyete 1 fiatal, úgyis keverjük a sorokat.

Más: Elősorban azokhoz szólnék akik a hazai játékoskijáró felett a kanyarban ülnek, állnak.
Hál istennek a csarnakban teltház van és már alattatok is nézik meccset + TVsek is ott vannak.
Arra szeretnélek kérni titeket, hogy ne köpködjétek már le őket szotyival, tökmaggal stb.
A másik ami nagyon kiakaszó, hogy felulről dobáljátok, söpritek le a szemetet rá a másikra, nem kicsit égett a pofám mikor szegény osztrák riporter csajra felulről hullott a müanyagpohár meg a popcornos zacsi, arról nem is beszélve, hogy a TVs gyerek kezdte el felszedni a szemetet ... Szotyit zacsiba is lehetne köpködi, szemétnek meg a kukába ahelye. (Itt megemlíteném, hogy lehetne több szemetes!)
Előre is köszönöm.

Hajrá!
Én dirket aludtam egyet a meccsre, mert nagyon csúnyákat írtam volna tegnap. Na nem a játékosokról, hanem úgy a vezetésről, taktikáról.
Ami tény, a deadbull lemosott minket, nagyon nagyot játszottak.
Ami tény, hogy ilyen játék ellen nem sok esélyünk van, mert gyorsabbak voltak, agresszívebbek, keményebbek - nekünk semmi nem maradt.
Ami viszont elgondolkodtató, hogy SOKADSZORRA CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG A FIATAL SORUNK tudta felvenni érdemben a harcot, a többiektől ez sajnos nagyon gyenge volt.
Érdekes, hogy egy leírás sem említi Oscar alakítását, amikor 2-0-nál NÉGY AZ EGYBEN vittük a kapura a pakkot, és szélről passz helyett csúnyán elbénázta az ezer százalékos ziccert. Ezen a szinten ilyen elképesztően rossz megoldást azért ritkán lehet látni.
Azt sem értem, miért kell totálisan kifingatni Tokajit és Balut, komolyan olyan érzésem van, hogy ők valamiért csak akkor kaphatnak pihenőt, ha elájulnak a jégen. Tisztában vagyok azzal, hogy az elképesztő túlterhelés miatt hibáznak ilyeneket, de éppen ezért nem értem, miért nem mindegy nekünk, hogy egy fiatal Maklári hibázik ilyet, akinek fejlődnie kell, vagy a rutinos öregünk, aki alig él. Mert míg az előbbinek legalább van értelme a jövőt nézve, az utóbbinak nagyon nincs - sőt... Remélem, hogy nem lesz semmi bajuk ettől, mert ez nekem már nagyon soknak tűnik. Az is megfordult a fejemben, hogy ilyen helyzetben a Pannon kupát is érdemes lenne hajtás helyett regenerálódással tölteniük...
@Leo945: hát nem tudom, szerintem meg pagedown csak azért mondta ezt, hogy így még jobban fényezze a saját, amúgy teljesen egyértelmű és megérdemelt győzelmüket... ettől a faszitól azt sem tudom elhinni igaznak, amit kérdez.
@Bencito: Valóban a lelátó egy mérkőzés után úgy néz ki mint egy szeméttelep!
@Raon: sztm "sátort" pont nem érdekli ki fáradt és ki nem.az nem klubszintű megmérettetés.ha a felkészülési hét alatt gyengébben teljesítenek direkt, hogy pihenhessenek (amit kizártnak tartok az ő múltjuk és hozzá állásuk nem engedi)esetleg akkor mást hív be a keretbe a mester...majd meglátjuk meddig bírják...remélem végig és se betegség se sérülés nem szól közbe...
@Raon: Lehet, hogy nem kellett volna aludni-az "első" megérzések! Egyébként mindenben egyetértek!
Hát nem mostanában megyek volán derbire.1200 pénzért ezt a sz.., lélektelen játékot végig kinlodtam:((( Mivel régi volán szurkoló vagyok , nekem olyan érzésem volt mintha a volán első ebel évadjában lennék kint egy meccsen. Gyorsan szabadultunk a korongoktól,próbáltak "vigyázni" a játékosok nehogy róla legyen gól a kapunkba.Pánikjáték, az erőnlét=0.Mert lehet kikpni a milliomos csapattól,de nem ilyen magatartással! Most biztos sokanutálnak érte ,de azt mondom a tavalyi volán(értsd a salzburg meccsig) jóval erősebb volt a Szatyorral. Való igaz hogy válogattot játékosaink vannak,superstar akkerstrom+bonnhammer ,de a csapat nem látszik CSAPATNAK! Rájátszásba bejutunk,aztán majd meglesz a nyolcadik hely...És mindenki elégedett lesz:)))
@cric82: első meccsen ők nyomják a másik 2-n a mol ligások
@exL:1: legyen így óóóó én führerem :D:D:D
Lajos féle csapatértékeléses cikk lesz? ...tudom a hokitévében már volt nyilatkozata...
bár szerintem a szokásos dolgokat mondaná csak----
na mind1.... HAJRÁ VOLÁN!!!
OFF:kíváncsi leszek milyen kamu dumát dobnak elénk Flintával kapcsolatban.......
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2240
Megnéztem a videó lejátszást-lassítva-is-első gól -amit kaptunk-egy hátvéd-két csatár-a többi játékos-hazai a háttérben-második gól-dettó-negyedik-három a kettőben -hatodik-bal hátvéd lemarad-a Balu nem ér oda-jobbról-ennyi.Vagy rosszul láttam?-Csapatmunka!
A tragédia az volt, hogy nem tudtunk 2 jó passzt adni egymásnak, és ez miatt nem volt 1 db tudatos támadásunk tegnap. A védelem már meccsek ota nem az igazi. Sajnos tegnap jobbak voltak a bikák.
@cric82: nahát uhu nemis tudtam hogy regisztráltál ::) látod látod 1gól hiján eltaláltam a végeredményt ( sajnos)
@Hakami: Csak akkor azt nem értem, hogy hogyan van Tokinak 7, Balunak 6 pontja. A csatároknak: Peterdi5, Fekete4, Sofron4, Nagy3pontja. Akkor kik is termelik a pontokat?
@rider70: Bocsi, de nézd már meg, hogy ki nevesíti a játékosokat ?????? És igen ha rossz az edző, akkor küldjük el !!!! Ne a semmiért fizessen a csapat. Így is sokba kerül az EBEL szereplés. Kérdezem : ha a problémákról senki sem akar beszélni, akkor mitől lesz majd egyszer változás ? Ha ti csak azt akarjátok, hogy csak 3 csapatot kell megverni és = rájátszás, akkor utána mi lesz. Az első meccsen meg kiesünk ?? Ez viszi ám előre a csapatot !! Ennyi erővel akkor miért nem a MOL ligában indultunk ? ott biztosan bejutnánk a rájátszásba ezzel a szakmai stábbal
....ja, és csak a FIATALOK hajtják végig a meccseket. Nekik soha nem kell szégyenkezniük. Nagy és Sofi végig kiemelkedik a mezőnyből. Csak az a baj, hogy mindig tönkre vágják ezt a sort is....
ha jól nézem a mai ebel meccsek párosítását ,akkor a Klagenfurtnak kell a Zágrábi Maciktól 2 pontot elrabolniuk Horvátországból,illetve a Graz-nak az Olimpijától az Osztrák pályán ,hogy maradjon a biztos 7. helyünk a fordulóban... a Linz vs. Jesenice szerintem hozhat még meglepetéseket..
Repjegyet a MESTERNEK azonnal amíg nem késő!Keverni a kártyában kell nem a jégen,nem lehet hibáztatni a játékosokat mert erröl nem ők tehetnek.Soha nem fogják megszokni,hogy mindíg mással vannak a jégen.2 hete volt 4 jó sorunk,most meg 1 jó esetben.
@exL:1: Volános pizsi??? Nem is rossz ötlet.:-)
@Thomas_AV: 9 perc alatt 3mat berámoltak a grácccnak a szlovének....ejjha...
@Thomas_AV: itt a 4. is a 12. percben...szerintem itt kapuscsere lesz...
@Thomas_AV: Sőt! 11 perc alatt négyet. Mi lehet ott?
@Thomas_AV: ha jól emlékszem, az előző fordulóban is le kellett cserélni.
@Thomas_AV: Lehet, hogy a Graz lesz az Olimpija Innsbruck-ja?
közben a macik is vezetnek a kac ellen eggyel...
@Thomas_AV: Na, eddig a lehető legpocsékabbul alakul ez a forduló.
Weinhandl kapust 5 különböző játékos mattolta. kíváncsi vagyok a harmad kapura-lövési statisztikájára.

ja közben ittvan már: 13 lövés 62% (!!!!)
öhömmm most voltam a rltklubban a fókuszban... meg szoljanka is meg edudus is.... meg mindenki...
remélem vki felvette és felteszi yútúbra.D:D
na ha jól ügyeskedek akkor énis fel tudom tenni kb 1 órán belül :):):) ( a bécsi meccsen járt kint a labancfővárosi csarnokban a Fókusz stábja)
Nem akartam hozzászólni, bár láttam a meccset.
De, mégis! Csak röviden:
Az ellenfél lekorcsolyázott minket és erőszakosan játszott, mi meg nem találtuk meg ennek az ellenszerét.
S amiért mégis írok:

A kapura lövéseinket 100%-ig kiakarjuk dolgozni: akkor is átadja még a csatár, amikor ő már csak a kapussal van szemben. No a társ vagy eléri, vagy nem, jól jön a korong az ütőjére vagy nem....
Így aztán 10 próbálkozásból egyszer összejön vagy egyszer sem.
Én ehelyett minden lehetséges esetben kapura lőnék és legyen ott egy vagy kettő emberünk, aki a kipattanót belövi! Elég sok korong kipattan a kapusokról. Elég lenne lesbe állni / már, mint a kipattanóra/ !
Amennyiben lehet hinni a jegyzőkönyvnek a Bécs 14 mezőnyjátékossal nyomja...
www.youtube.com/watch?v=4T5Z68XJr38
ez még a vágatlan verzió,nem ez ment le az adásban.
(mindjárt felteszem ami volt... :) )
A héten megnéztem mindkét meccset. Valami nagyon nem jó a védelemmel. Az a bosszantó, hogy a tegnapi meccsen nem az ellenfél egy-egy megvillanásából lettek a gólok (volt két nagyon szerencsétlen gól is), hanem egyszerűen a védők rossz helyezkedéséből, játékolvasásából kapta a volán a gólokat. Egyelőre az új srác sem meggyőző, mondjuk tegnap jobb volt, mint kedden (akkor voltak olyan rossz megoldásai, amiből bőven lehetett volna gólokat kapni), lehet benne van, hogy még nem érzi a hátvédtársakat, reméljük jobb lesz (a korcsolyázásával és az ütőkezelésével nincs gond).
A támadás: jól védekezett a salzburg és ennek ellenére is tudtunk támadni, főleg a csatáraink egyéni képességeinek hála, de a támadásépítés nem igazán ment, sok rossz (főleg első) passz és sokszor úgy, hogy nem voltunk sietettve, persze azt is hozzáteszem, hogy tényleg jól szűrt a salzburg a semleges harmadban.
Arról a 4 az 1 elleni támadásról nekem más a véleményem (ha gól lett volna akkor mindenki szerint a jó megoldást választotta volna Ackeström :) ), az csak egy szimpla 2 az 1 volt, mert két csatárunk egymás mellet volt a harmadik mellé meg már érkezett a védő, a salzburgi védő egyértelműen a passzra ment és elég kockázatos lett volna átpasszolni a védő mellett, így el kellett lőni.
Természetesen ez csak az én véleményem, nem vagyok szakértő. :)
Vienna Capitals vs. AV 19 "RTL KLUB - Fókusz "
A riport
www.youtube.com/watch?v=eHW6u0qZowA
@MJ01: Szerintem-is baj van a védekezéssel-de ezt mind az öt embernek csinálnia kéne! Nagyon sok esetbe eljönnek a támadók kettő az egybe-három-négy a kettőbe a csatáraink meg lemaradnak-ez egy csapatjáték ahol a soroknak egy emberként kéne résztvenni mindenbe!
@waldy71: Gondolom minden mérkőzés után nincsen hangod a buzdítástól, mint nekünk, akik csillagszóróznak a mérkőzés után.
süti beállítások módosítása