HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megvan a 23 fős ifjúsági keret

2009.10.27. 09:35 F. Kapus

Jövő héten nagy feladat vár a magyar U18-as válogatottra. Az U16-os orosz válogatott érkezik hazánkba, és három mérkőzést vív legjobbjainkkal. Ráadásul jelentős hiányzók lesznek az ifikeretben, hiszen jó néhány húzóember a juniorokkal utazik Bledbe. Viszont bemutatkozik egy Kanadából érkező fiatalember, Izsák Róbert.

A magyar válogatottat szinte fele-fele arányban 1992-ben és 1993-ban született jégkorongozók alkotják, Oroszország szelekciója 1994-esekből áll. A feladat jelentős, a világ egyik legjobb utánpótlás-nevelő országának legjobbjai látogatnak hazánkba. November 4-én 18.30-kor, 5-én 14.00-kor az Icecenterben, november 6-án 17.00-kor Kaposváron játszunk velük. A következő kerettel várjuk őket:

Kapusok: Hajek Márk (UTE), Hortay Olivér (FTC), Pleszkán József (Bp. Stars).
Hátvédek: Bereczki Gergő, Dorner Benjámin, Géczi Gergely, Nagy Richárd, Vojtkó Mátyás (Bp. Stars), Orosz Szilveszter (Miskolc), Dömötör Róbert, Sommer Tamás (UTE).
Csatárok: Farkas Tamás, Reiter Richárd, Tóth Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Fodor Zoltán, Hegyi Dominik, Ódry Tamás, Szirányi Dániel (Bp. Stars), Komáromi Dávid, Papp Csaba (Dunaferr), Galló Illés (Atlant Mityiscsi, RUS), Hentes Kristóf (Kloten Flyers, SUI), Izsák Róbert (Ridge Meadows Rustlers, CAN).

Védőposzton hiányzik a Szlovéniába utazó Varga Arnold, illetve három csatár, Hári János, Nemes Benjámin és Németh Attila is arrafelé veszi az irányt. Jelenleg az U20-as csapatra kell figyelni leginkább, ők szerepelnek előbb világbajnokságon, mondhatni, nyakunkon a debreceni divízió 2-es vb. Nincs itt a keretben az egész szezonban sérüléssel bajlódó Erdélyi Tamás és Fekti Ádám, valamint az egyaránt tengerentúlon szereplő Gőz Balázs és Hardi Richárd. Érdekesség, hogy az UTE csatára, Dömötör Róbert remek nyári beugrásának köszönhetően megragadt a védők között.

Fodor Zoltán egyelőre nem szerződött svéd csapathoz, mert az iskola- és lakáskérdések nem oldódtak meg. Galló Illés klubot váltott, nyártól egy olyan csapatnál folytatta pályafutását, amelyik a KHL-ben és az MHL-ben is érdekelt. A magyar csatár jelenleg a moszkvai juniorbajnokságban szerepel.

Izsák Róbert újonc lesz a magyar válogatottban, ez lesz a próbajátéka. Teljesen nem ismeretlen az 1992-es születésű fiatalember, Bob Dever szövetségi edző látta már játszani, és igen jó véleménnyel van róla. Tavaly nyáron több hétig a Ferencvárossal edzett. Kanadában született, kanadai állampolgár, honosítási papírjai intézés alatt állnak.

A család és a fiatalember nagy álma, hogy magyar válogatott legyen. Ehhez jó alapot nyújthat eddigi karrierje. 13 éve a Ridge Meadows Rustlers csapatában játszik, két éve a legmagasabb besorolású tengerentúli ifjúsági ligában, a Midget AAA osztályban. Itt idén végzős, jövőre már a juniorligában kell folytatnia. Junior B ligás csapatok eddig is hívták, de a tanulmányok egyelőre fontosabbak voltak, és hátha ennél is jobb ajánlat érkezik egy év múlva. A 2008-09-es szezonban 48 mérkőzésen 22 gólt lőtt és 19 gólpasszt adott. Centerként tölt a legtöbb időt a pályán, de szélsőként is megállja a helyét. Szülei Nagyváradon születtek, két nagyszülője jelenleg is Magyarországon él. A 17 éves hokis folyékonyan tud magyarul, a család odahaza magyarul beszél.

Izsák Róbert szombaton érkezik Budapestre, és a Bp. Stars csapatához igazol, mert a válogatottsághoz szüksége lesz a magyar bajnokságban eltöltött két esztendőre. Ha minden jól megy, és megfelel a válogatottság kívánalmainak, legkorábban a 2012-es juniorvébén mutatkozhat be Magyarország színeiben IIHF-rendezvényen.

29 komment

Címkék: oroszország ifjúsági válogatott izsák dever

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szívesen megnéztem volna a srácokat itt Kaposváron az oroszok ellen, de akkor már kezdődik a Pannon Hoki Torna és egyszerre nem lehetek két helyen...:(
Remélem Erdélyi és Fekti meggyógyul és formába lendül, mert nagy szükség lesz rájuk jövő tavasszal a vb-n.
De én nem csak Gyenesre kérdeznék rá mint miskolcira, hanem például miért nincs a keretben a kanadai táblázatot vezető Thúróczy Örs vagy a mögötte lévő Miskolczi Márkó, de ebbe nem akarok bele kötni, mert úgy vélem én is mint sokan mások, hogy ez az edzők dolga csak kicsit rosszul esett, de az is rosszul esett hogy Korpos Gergelyről (aki szintén miskolci) sem említenek semmit pedig ő ott volt az augusztusi keretben és tavaly is szerepelgetett és úgy gondolom hogy az említésre méltó ha valakit megműtöttek és emiatt nem tud még rendelkezésére állni a válogatottnak még ha miskolci is. Ezektől eltekintve én nagyon drukkolok a válogatottnak és várom a minnnél jobb eredményeket.
@lapi.24: Ha Korpos Gergely megműtőtték és emiatt nem szerepel a keretben, akkor elnézést kérek az érintettektől, hogy nem említettem a cikkben, de erre vonatkozó információim nincsenek. Mindazonáltal ebbe ne magyarázz Miskolc-fóbiát, kérlek.
@F. Kapus: Igazad van, elnézést kérek, és ha seghíthetek ha jól tudom Korpos a legelső ifi meccsen sérült meg és megkellett műteni a bal kezén a nagyujját 1 hónapja, és ha minden igaz akkor 3 hét múlva már játszhat.
@lapi.24: Köszönjük az infót, jobbulást a fiatalembernek és hajrá!
Galló hol játszik az atlantba (khl, mhl), mert sehol sem találkoztam a nevével.
@F. Kapus: Így van Korpos sérült. Elég furcsa és csúnya sérülést szenvedett ráadásul. Ha jól tudom a mutató és nagy újja közötti résszel kapta el a kapuvasat és talán a nagyujja megbicsaklott és azt tartó szalag leszakadt a csonthártyáról... talán csavarozták, drótozták, szóval nagyon pórul járt szegény. Ja és azt hozzáteszem, hogy mindezt kesztyűben szenvedte el...
Túróczyt én is hiányolom a névsorból, MOL ligában is bemutatkozott már, megállta a helyét, felkészülési meccseken gólokat is szerzett. No de biztosan van oka a kimaradásának, de a kanadai táblázat éllovasa lévén mindenesetre meglepő.
@durex26: @Gallohoki: Az MHL-ről találni információkat, de annál lejjebb az fhr.ru-n sincsenek statisztikák és eredmények...
@F. Kapus: Kedves F.Kapus.
Nem emlitetted a hiányzó játékosok közül a tengerentúlon játszókat akik mind tagjai a válogatott keretnek./Farkas S.Kovács V.Meretei M./
Nyilván nem tudnak hazajönni, de emlitést érdemelnek, ahogy a többieket is megemlitetted vagy ezért vagy azért mert most kerültek be.Javaslom máskor a teljességet, igy nem maradtak volna ki a miskolciak sem, igy nem hagysz senkinek támadási felületet.Csak meg kell nézni az eredeti névsort.
Csinálhatunk bármit, Miskolc továbra sincs a hokitérképen. Jó, tudom, nem rólunk szól általában a hokiélet, de, hogy az a kevés, valóban tehetséges gyerek sem jut szóhoz... Tavaly Gőz Balázs az utolsó pillanatban került ki a minszki csapatból úgy, hogy nagyságrendekkel rutinosabb bekk volt a többieknél, végigjátszotta a MOL ligát. Most az ifiket nem nézik semmibe. Persze a háttérben lehet olyan dolog, amiről nem tudunk...
Hozzáteszem, hogy a MOL liga jelenlegi talán legeredményesebb hátvédje sem kerül szóba a válogatottnál semmilyen fórumon, holott mindig azt szajkózzuk, hogy kevés a jó hátvéd.
Ja, Ő is miskolci, Láda Balázsnak hívják...
@quovadis: Jogos az észrevételed, a teljességre törekedtem, de nem lett belőle teljesség, ez hiba volt. Engedj meg egy kérdést: mi az az eredeti névsor, és hol található? Mert én nem kaptam ilyet, és nem is tudok hasonlóról.
@F. Kapus: Az "eredeti" névsort, amit a felmérések után a válogatott kerettagok megkaptak a saját email cimükön elkérheted Géczi Gábortól vagy Fekti Istitől.
@quovadis: Akkora hülye vagyok, hogy nem is tudom kihez hasonlítani magam, dejszen én írtam meg a nagyvilágnak: jegkorong.blog.hu/2009/08/16/kihirdettek_az_ifjusagi_valogatott_keretet
Köszönöm a felvilágosítást.
Bocsánat, csak én nevezem eredetinek, de ez volt az első névsor, ami még azelőtt készült, hogy a játékosokról tudni lehetett volna, hogy ki hova igazol, ki megy külföldre játszani.Ez akkor még sok játékos számára nyitott kérdés volt.Nyilván a névsor változik , a külföldön játszok helyére be kell hivni más játékosokat.
Véleményem szerint nagyon Starsos beütése van a csapatnak.A keret fele Starsos.Lehet hogy tényleg ők a legjobbak.De szerintem azért nem.

Azért Hajrá fiúk!
@moszkvicssluszkulcs: Tényleg vannak Miskolcon ügyes srácok, de szerintem túlzás, hogy Gőz Balázs nagyságrendekkel rutinosabb lenne a többi válogatott védőnél. Nem tudom, te hányszor láttad őt játszani, de a sok jó tulajdonsága mellett sajnos néha elemi hibákat követ el (pl. sokat támad szembe indokolatlanul).

Láda Balázs is jó védő, de vannak nála felkészültebbek (pl. Hegyi, Hüffner, Jobb, Lencsés, Erdélyi, Szirányi), akikben több a potenciál. Nekik a józan ész szerint is több esélyük van arra, hogy stabilan odaférjenek a mostani nagyok mellé, akikben még azért ott van pár év (Horváth, Tokaji, Ennaffati, Szélig, Svasznek).

U.i.: A Mol Liga legponterősebb hátvédje Hegyi Ádám, a legjobb plusz-mínusz mutatóval bíró védő szintén ő, a legjobb lövési százaléka Kiss Dánielnek van a bekkek közül.
@guriga uram jr.: Jogos, Láda Balázs csak 2. a kanadai listán, de Miskolcról, ahol egy védőnek nehezebb dolga van "támadásügyileg", mint Újvárosban...
A másik Balázsról. Gőz Balut gyerekkora óta látom játszani.Nyilván vannak hibái. Sőt, gyerekként csak évi 3-4 hónapot volt jégen, mert ennyi jegünk volt. Tavaly, minden ifi válogatott meccsen játszott, végig játszotta az ifi bajnokságot és kb.30 MOL liga meccset is letudott és nem a cserék között. Lusta vagyok utána nézni, de nem hiszem hogy sok tavalyi ifista védő tud ilyen meccsszámot, meccsterhelést felmutatni.
Aztán a vb előtt hirtelen lettek tőle jobb védők...de ez már történelem.
@moszkvicssluszkulcs: "Űdv.nálunk öcsém, ez a való világ."
Hát igen a jelen felállás szerint úgy lehet a válogatotba kerülni, ha Starsos, vagy külföldön játszó vagy. Ennek ellenére remélem jól szerepelnek a rácok, sok sikert kívánok nekik.
A jelen felállás szerint nem kellene ekkora baromságot írnod!
@Gallohoki: csak kivancsisagbol... Volt kb fel eve egy interju, ha jol emlekszem khl draft elott. amibol nekem az jott le, hogy oroszorszagban kulfoldi utanpotlaskoru jatekos neveles nem eri meg, mert eladhatatlan, sz'al vegulis illesert jelentkezett be a klub vagy maganszervezes eredmenyekent jott letre a valtas?
@moszkvicssluszkulcs: A 2. Hüffner Adrián.:) De most nem is ez a lényeg. A hátvédet nem pontok alapján ítélik meg. Ha a teljesítményét összevetjük az említett játékosokkal, sajnos az a helyzet, hogy ő egyelőre nincs azon a szinten. Ők ideálisabb körülmények között készültek, több és jobb lehetőségük volt, így alakult.

Gőz Balázs esetében felesleges lenne tovább bonyolítani a dolgot, ahogyan azt is kár feltételezni, hogy az edzőknek Miskolc-fóbiájuk van. Ők szakmailag így tartották helyesnek a keret összeállítását, a kimaradóknak pedig az a feladatuk, hogy rátegyenek még egy lapáttal a melóra, hogy legközelebb odaérhessenek.
@guriga uram jr.: Ha ez igy menne, akkor király lenne....De nem az mert ez nem igy megy, sajnos mindenki tudja, de álmodni lehet nagyot azt nem tiltja a szabályzat.
süti beállítások módosítása