HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

David Bornhammar a Fehérvár új védője

2009.10.19. 10:50 D. Gromov

28 éves svéd hokissal erősödik a Sapa Fehérvár AV19 kerete. David Bornhammar jó adottságú védő, az előző szezonban az Allsvenskanban érdekelt Leksandban játszott. 1999-ben draftolta a Washington, de az NHL-ig nem jutott el. Játszott viszont ifjúsági és junior-világbajnokságon is. Jarmo Tolvanen vezetőedző ismeri a játékost, akiről úgy tudni, jó formában van. Bornhammar kedden érkezik új csapatához, és pénteken várhatóan már jégre is lép Klagenfurtban. Távoznia senkinek sem kell a magyar bajnoktól, az új szerzemény az elküldött Elomo helyét foglalja el.

43 komment

Címkék: fehérvár bornhammar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez aztán a hír! Remélem be fog vállni, kell egy kis erősítés a hátsó alakzatnak (plusz a pihenés sem ártana pár embernek)
Már csak Nahtan kell ide, és szépen hátra is dőlhetünk! :))))
hűűű ezt aztán jól titokban tartották! Nem árt az erősítés.
Remek :-)
Kell is erősíteni a Várfalat ...
@Raon: ahogy mondod. Tuti 6. hely!!! Azzal a kerettel hiba nem lenne.
Sajnos ebből sejteni lehet, hogy mi lesz október végétől, a másik 4 pontos hely sorsa is. Persze ez csak spekuláció!
Szerintem így Flintának mennie kell ha Martzot vissza akarják hozni. Nem tudom mennyire jó döntés ez.
@check: ez az ami útólag fog csak kiderülni, hogy jó döntés volt-e...

Én arra leszek kiváncsi, hogy a hat védőből ki kerül ki a játékból.
Ha Flinta kikerul a keretbol, akkor azzal egy tamogatot is elvesztenek, igy nem hiszem hogy ot tennek ki.
@csiki hokis: támogatót, vagy szurkolót? :)
Hát nem lesz könnyű beépíteni, de a tegnapi 2. harmadot nézve... nem volt a védelem a helyén. Persze így utólag már nem gond.

Az olaszok honlapja szerint, 29-én visszatér régi csapatába Nathan, tehát az is eléggé biztosnak tűnik.
@a. Bárd: Szurkolot nem, mert mi Mihaly Arpiert tovabbra is szurkolunk a Volannak, de hogy Csato tobbet nem fogja tamogatni a csapatot az is biztos.
@csiki hokis: azért ott van még Árpi...
@csiki hokis: pedig Pirével támogatni fogja reméljük :). Azért sajnálnám Flintát :(, szerintem nagy hiba lenne elzavarni.
Na ez nem rossz hír, meglátjuk mennyi idő alatt tudja felvenni a ritmust, Bécsben már meg is nézzük... Aztán jöjjön csak Nathan, én nagyon megkedveltem a stílusát tavaly, hasznos tagja volt a CSAPATNAK.
HAJRÁÁÁ AV 19!!!
@Pierre: Biztos az info. Csato mindig is azt mondta, hogy Mihaly Arpi a Volannak nagy segitseg, ha mar tamogat, akkor egy fiatal csiki jatekosnak is fejlodesi lehetoseget kell adni ilyen szinten. A helyi napilapban nyilatkozta, ott olvastam, ugy hogy nem hiszem hogy Flintat tennek ki. www.honline.ro El lehet olvasni.
@Thomas_AV: Az bizony. Meg ismerek hozza kozel allo embereket is, nem csak az ujsagra hagyatkozom.
Én sem gondolom, hogy Flinta menne, biztosan tehetséges fiatal kár lenne őt elengedni, viszont játszatni feltétlenül kéne, jobb esetben az EBEL-ben, de ha oda még rutintalan akkor a MOL ligában ahogy Toth Adriánékat is.
Remélem az új játékos hamar felveszi az EBEL ritmusát, és segíteni fogja a csapatot, sok siker neki a klubban.
szerintem a mai nap folyaman Imi is tiszteletet teszi a blogon es majd o elmondja a velemnyet es allaspontjat nem hinnem hogy a mas neveben kell nyilatkozni barmit is
amugy a szerkesztok szerintem megkerdezhetnek Tolvanent vagy Enekest esetleg id. Ocskayt a kialakult helyzet es Flinta sorsat illetoen
Flinta jó játékos, játszatni kéne. Mindenesetre érdekes, hogy ha azt mondják, hogy senki nem lesz elküldve, akkor mi a búbánatos, véres faxért beszél mindenki arról, hogy valaki el lesz küldve.
Félreértés ne essék, én arra az esetre mondtam, hogy Flinta a kimaradó, ha Nathan Martz jönne.
Én nem a végleges távozására gondoltam, hanem az EBEL keretből kieshet, ha még Nathan is jön.
@Horiko: A kettő ugyanazt jelenti. Javítson ki valaki, ha tévedek, de Flinta Boti nem játszhatna a Miskolcban, ha erre gondoltál.
Kétlem, hogy Tolvanen át fog állni 4 pár védőre, tehát a mostani három párosból lesz valaki a 7. védő, (aki többnyire nem játszik csak padon ül)
@[Roller]: miért ne játszhatna a Miskolcban?
Szerintem a padon ülni a legrosszabb, ennél még a MOL liga is jobb lenne neki. Ha jól teljesítene úgyis visszakerülne az EBEL-es csapatba. Mint ahogy Toth Adriánt is látni fogjuk még Fehérváron, szerintem. Ha jól teljesít biztosan. Nem kell feltétlenül visszalépésnek tekinteni a MOL ligát, a jelenlegi helyzetben jobban járna Flinta a MOL ligával mint EBEL-es kispaddal. Nem beszélve arról, hogy 1-2 év múlva fiatalítani kell, és akkor óriási nagy szükség lesz ezekre a fiúkra.
Azt azért ne feledjük, hogy egy játékosnak lehetnek személyes ambíciói, igényei is. Például nem a sokadik tartaléknak lenni, hanem játszani folyamatosan (lásd Hegyi esetét).
@check: szerintem is, egy játékosnak az a legrosszabb ha nem játszhat.
Vagy Flinta vagy Allen szerintem, de ha a finn akkor KCs elbukta a beigért Unicumot :)
@FrankK: Az biztos hogy Allen nem fog elmenni.Hátvéd sort muszáj frissiteni,hisz ha szoros az állás a hajrában ( ez sűrűn van így ) az esetek nagy többségében ugyanaz a 4hátvéd jön be,( 2légiós, Tokaji és Horváth)és nem lehet csodálkozni,hogy kipurcannak.
Jelenlegi helyzetben szerintem is az lenne a legjobb megoldás, ha Flintát kölcsönadnánk valamely MOL ligás magyarországi csapatnak. A honosításhoz szükséges idő is tellene (ami a pontrendszer miatt fontos), valamint játszana is, így a következő időszakban nagy hasznára lehetne a csapatnak és későbbiekben a magyar válogatottnak is.
@Horiko: Én úgy tudom csak a '88 vagy '89 utániaknál működik ez a kettős igazolás dolog. De mondom nem vagyok benne biztos, csak mintha az ankéton is valami ilyesmit mondott volna Csicsóbá, csak nem Flintával kapcsolatban...

Az biztos, hogy egy játékos sem fejlődik játék nélkül...
Az lenne a legjobb megoldás, ha valamely magyarországi MOL-ligás csapatnak kölcsönadnák. Ez a játék szempontjából és az esetleges honosítás szempontjából is jó lenne.
@[Roller]: értem, lehet, hogy neked van igazad, ezzel én se vagyok teljesen tisztában.
@Horiko: szerintem a kölcsönadás megint más, mint a kettős szerződés, ami a Volános fiataloknak van. Én úgy gondolom, kölcsönadásnál, nem hívhatnák vissza a Volánba, csak úgy.

Szerintem a vezetés meg fogja találni a megoldást, hogy mindenki jól járjon. Egyelőre szerintem még feleseleges is ezt fejtegetni. Írtam, hogy 4 pár védőre nem hiszem, hogy átállnak, de az egyik szurkertársnak jött is az ötlet, ami nem biztos, hogy Tolvanennek nem fog eszébe jutni. Mégpedig, lehet mégis 4 páros, csak akkor egy-egy meccsre, nem egy védőt pihentetnek és cserélnek ki, hanem párokat.
sziasztok
@[Roller]:sztm ez azért nem jó mert ha egy védő megsérül akkor 5 védővel nem lehet meccset nyerni...
csatárnak kell távoznia ha nathan visszatér.lenne pár ötletem nevek nélkül...minek ennyi csatár?? 2 üljön a padon?a sorkeverések miatt már úgyis mindenki játszott mindenkivel egy sorban...
valaki hozzáértő le tudná írni h ki mennyi pontot visz el a 60-ból???ki 2 és ki 3 pontos ha van egyáltalán ilyen...
@cric82: úgy értem, hogy pihen, hogy a játékból kimaradó párból az egyik padon ül, vagyis 7. védő. Arra az esetre, ha baj van be lehet vetni, de alapból végignézi a meccset. Most is így megy. Itthon még nem nagyon volt olyan meccs, hogy a 7. védő játszott volna (ha egy cserére bejön, arra még nem mondom, hogy játszott).
@[Roller]: ok.bocs félre értettem...így valóban más a leányzó fekvése :D
@exL:1: Alén meredeken felfele ívelő formát mutat, sőt Rásztyó is :) na, de ez legyen a szakvazetés dolga.

más: általában remélem, hogy ezen a szinten már nem a támogató állítja össze a csapatot, ebben a konkrét helyzetben meg - legalábbis a csatóimi eddigi megnyilvánulásai alapján - majdnem biztos vagyok benne, hogy nem.

ezek külön szerepek külön kötelességgel és követelésekkel, szvsz mindenki tegye a saját dolgát a legjobb tudása szerint. aztán ha jön az elszámolás órája...

hajrá, Volán!
Ő szerintem jobb választás lenne Martznél, és szerintem nem kerülne "sok" pénzbe :
www.eliteprospects.com/player.php?player=10906

Ne feledjük Guerriero is innen (NLB) jött hozzánk.
@FrankK: lehet, de Nathan 8 évvel fiatalabb,és nem zsákbamacska!
@FrankK: komoly a statisztikája az tuti, ellenben számomra nem világos, hogy center-e vagy sem. Valamint hetedik vagy nyolcadik alkalommal hosszabbít 37 évesen, talán nem csak a pénz számít neki. Gondolom más csapatok is megkörnyékezték mán...

Jó lesz ide Martz, főleg ha még a válogatottat is erősíthetné 2012-ben Finnországban Mihállyal!
@FrankK: Feldobhatunk a végtelenségig neveket, de azért látni kell, hogy - ahogy mondani szokták - nem hevernek a húszdollárosok a földön. Ha ugyanis hevernének, valaki már felvette volna.

Vagyis, ha ez a játékos hét éve a svájci másodosztályban van, annak nyomós oka kell, hogy legyen. Ha kap ajánlatot, de ottmarad, akkor azért, ha pedig nem kap ajánlatot, akkor azért. Hasonlóképpen, mint az osztrák másodosztályban évek óta meccsenként átlagban három pontot csináló finn srác, aki soha szóba sem jött EBEL-csapatoknál.
@KCs: Igen , pont ezért dobtam fel , hiába van mérkőzésenként kb. 2 pontja , sőt svájci 1. osztályban 3 mérkőzésen 4 pont megelégszik ezen a szinten ?!....
Kicsit más: azért hevernek "húszasok" nálunk is a földön, meggyőződésem , hogy Palkovics és Mihály is tudna meggyőző teljesítményt mutatni egy-két európai topligában.

@cuceró:Nem tudom, hogy mennyibe van a klubnak Martz (kit jöhetne ezért a pénzért? ) és mondjuk a valaha a Volánban megfordult legjobb légiós Ackeström ?
Kék fivéreinktől: www.bluebrothers.eu/news.php?extend.435

Remélem még olvassátok e posztot, kiváló cikk!
süti beállítások módosítása