HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A fordulat váratlanul érte a vendégeket

2009.10.19. 10:13 F. Kapus

Fantasztikus kilencperces rohammal állította meg a 45. percben 1-5-ös hátrányban lévő Sapa Fehérvár AV 19 a Linzet. A vendégek hétmeccses győzelmi szériája lett oda Fehérváron, mert ennyi idő alatt négy gólt kaptak. A büntetőknél 12 körre volt szükség a döntéshez, a vége 6-5 lett ide. A Linz ilyen sok gólt utoljára januárban kapott, akkor a Vienna Capitalstől hetet. A jegkorong.tv máris elkészítette a videó-összefoglalót.

"Az első harmadban mezőnyfölényben volt a Linz – vágott bele szokásos mérkőzés utáni értékelésébe Énekes Lajos edző. – Nem voltunk rosszak, de lassabban ment a játék, mint az utóbbi mérkőzéseken. Tudtuk, hogy a listavezető nagyon jó, és a formája is kiváló, mindezt a jégen is megmutatták nekünk játékosai. Az EBEL egyik legjobbja ellen még így is 10-10-es kapura lövési aránnyal hoztuk le ezt a húsz percet. Ha nem is nagyon látszott a mérkőzés hevében, próbálkoztunk már ekkor is, keményen dolgoztunk. A kapuban végül Tommi Satosaari kezdett, nagy szerencsénk nem volt az elején, hátrányban egy gólt úgy kaptunk, hogy a védőnk korcsolyájáról ment be a korong a kapunkba. Az első alkalommal még hamar egyenlítettünk, alig 12 másodperc alatt. De aztán kaptunk még két gólt, úgyhogy 1-3-mal mentünk az öltözőbe. Négy sorral játszottunk ekkor.

A második játékrészre úgy mentünk ki, hogy megállapodtunk, mindenki jobban odafigyel, megpróbálunk közelebb kapaszkodni, jobban megszűrjük a középső harmadot. Ekkor többet birtokoltuk a korongot, de az ellenfél kapujára nem jelentettünk komoly veszélyt. A Linz ellenben remek kontrákat vezetett, kettőt eredményesen be is fejezett. Ebben a periódusban ők lőttek valamivel többet 12-10 arányban.

Bosszantott bennünket, hogy sokat próbálkoztunk, de nem jött össze semmi. Ebben a felspannolt állapotban ment ki a csapat az utolsó húsz percre. A játékvezetők néhány ítélettel tovább paprikázták a társaságot, ez még plusz lendületet adott a harmad elején. Elmaradt egy kiállítás egy brutális szabálytalanság után, amely következtében Ondrejcik a jégen maradt, az arca felszakadt. Kívülről úgy látszott, a bírók is látták az esetet, mégsem ítéltek semmit a linzi játékos ellen.

A szünetben átszerveztük a csapatot, a jobban játszókból kialakítottunk három sort, kevert ötösök voltak, menet közben is változtak. Ezzel a három sorral olyan iramot diktáltunk, amire abszolút nem számított a Linz. Lőttünk egy gólt, majd még egyet, és a fiúk ekkor már biztosak voltak abban, amiben addig csak hittek, hogy sikerülhet az egyenlítés. Ez a fordulat teljesen váratlanul érte a vendégeket. Szégyen, nem szégyen, Jarmo Tolvanennel együtt nemigen gondoltuk a harmad előtt, ez a ilyen teljesítmény benne van a csapatban ezen a napon. Sokszor mondtuk a játékosoknak, hogy a bírókkal nem kell foglalkozni, inkább válaszoljanak játékukkal a sérelmekre, inspirálja őket, ha igazságtalannak érzik az ítéleteket. Vasárnap ez történt.

A hosszabbításban nagy erővel játszottunk, amit az egyenlítés sikere adott. Ekkor is fölényben voltunk, több lehetőségünk adódott lezárni a meccset, de előttük is adódott helyzet. Ekkor Satosaari remekül tette a dolgát, rá egész meccsen nem lehetett panaszunk. Az utolsó 25 perc lövési mutatóit 11-10-re mi nyertük. Nagy fegyvertény volt 1-5 után felállni. És ezen az estén olyan fordult elő, ami eddig nem sűrűn, az ellenfél kapott több kiállítást. Ez persze lehetett volna még több, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk, hogy ezen a fronton is sikerült egy kis áttörést elérnünk."

A büntetőpárbaj a 12. körben dőlt el, a Sapa Fehérvár AV 19 rávezetéseit a következő sorrendben hajtották végre: Kovács (-), Ladányi (+), Fekete (-), Ladányi (-), Palkovics (+), Mihály (-),Palkovics (+), Mihály (+), Kovács (-), Ladányi (-), Palkovics (-), Mihály (+). A fantasztikus mérkőzés góljai és a nyilatkozatok megtekinthetők itt.

A magyar bajnok játékosai hétfőn pihenőnapot kapnak, kedd déltuán folytatják a munkát, mivel e héten nincs keddi forduló. A következő mérkőzésre Klagenfurtban kerül sor, amikor is a ligahatodik a hetedik otthonába látogat. Az állás.

32 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bravó fiúk!!!Ez nagyon szép győzelem volt! Csak így tovább!!!!
Ezek a fiúk hétről-hétre lehozzák nekünk a csillagokat! VÉGTELEN KÖSZÖNET! Jó pihenést a harcosoknak, igazán megérdemlik a szabadnapot!
Talán nem csak a vendégeket érte váratlanul :-)
Az a baj ha ez így megy tovább se keze se lába nem lesz az AV tábornak, hiszen mindet le fogják rágni :-)))))))))
@M.Lac: jól nyomattad a dobot,lehet elöző életedben hortátor voltál egy római evezős gályán?? :-)))
Hát ez nem volt kispálya, gratulálok!
sziasztok,

meg tudná valaki mondani, hogy az ebel-meccsek előtt a helyszínen mondjuk 1 órával lehet-e még ÁLTALÁBAN jegyet kapni, vagy teljesen esélytelen? köszönöm.
@szanisz: szia! 1 órával a meccs előtt még bőven időben vagy! Tuti lesz jegyed! :)Később is, csak akkor már sokat kell sorban állni!
Tegnap az a visszás helyzet alakult ki a csarnokban, hogy nem a nézők szurkolták vissza a csapatot a mérkőzésbe, hanem a csapat hozta vissza a közönséget a szurkolásba a játékkal. Gratulálok a csapatnak! Ezek után már akkor sem fogok aggódni ha az ellen 4 góllal megy! :)
@ifjvit: "Tegnap az a visszás helyzet alakult ki a csarnokban, hogy nem a nézők szurkolták vissza a csapatot a mérkőzésbe, hanem a csapat hozta vissza a közönséget a szurkolásba a játékkal" Ebben sajnos teljesen igazad van! :(
Igaz, vagy nem,nem tudom de olvastam.
Ha valóban otthagyta a második harmad után a csapatot pár szurkoló(?), azok legközelebb ne menjenek ki.Akkor biztos lesz jegye az igazi szurkolóknak.Akkor kell a csapat mellé állni,amikor baj van.(a bajt én igazán ismerem)
Nem kéne a játékosoktól ezért bocsánatot kérniük?
@Uteapu: teltház miatt nem nagyon szokták a pénztárat bezárni. Szóval senki nem maradt kinn, amiatt mert elfogyott volna a jegy!

Másrészt nem biztos, hogy mindenki azért ment el.
@Pierre: Az első az baj, a másodiknál, ilyen esetben, csak az apás szülés az elfogadható ok.
(ne vedd halál komolyan)
@Uteapu: amúgy tegnap rettenet sokan voltak!!! Több mint 3000-en!!!
A múltkori meccs (VSV) a játékról szólt, a mostani (Linz) az akaraerőről. mindkettőben nagyok vagyunk :)
A fordulat nem csak a vendégeket érte váratlanul szerintem...

Nem igazán tudom az a több száz ember honnan ment haza meccs közben, mivel én az évek óta megszokott "helyemet" a 3. harmad kezdetekor sem tudtam megközelíteni tegnap, s a Linz kapuja mögötti plexi mellől néztem a meccset! Nagy élmény volt testközelből látni a gólókat, meg a büntiket. Egyébként szerintem is többen voltak 3000-nél.

Gratulálok a Csapatnak! Örök optimistaként 1-5-nél már én sem nagyon hittem a győzelemben, és ahogy Lali szavaiból kiveszem Ő sem igazán...
@Uteapu: a 3. harmadra elég szellős maradt az a rész ahol mi álltunk, az 1. harmadban pedig még oda se lehetett igazán férni. 2-300 ember tuti elment az állóhelyes részről 1-5 után, az ülőhelyekről mégtöbben. De ez legyen az ő bajuk! :-)
Sziasztok

Engem az érdekelne, hogy melyik EBEL csapatnak van a legnagyobb vendég szurkolószáma?
A másik: Székesfehérvárra általában mely csapat szurkolói érkeznek a legtöbben?
Harmadik: milyen a kapcsolat a többi szurkolósereggel? :)

Köszi
Ha nem is szorosan ide tartozik,de a szurlolással összefügg.A mikor először olvastam a Winter Classic-ról (talán kéne egy magyaros elnevezés),megugrott a pulzusom.Sok sok emlék,élmény jött elő.Sokan fognak hiányozni de egyvalaki nagyon.KALAP A SZURKOLÓ igy csupa nagybetüvel.Az igazi ősfradista,akit mindenhol mindenki szeretett,aki soha nem adott nekünk lila csak zöld fruttit.Barát és jó cimbora volt.Manapság az ellenfél helyett ellenséget látó szurkolók közül nagyon hiányoznak a "kalapok".
@orion66: A vendég szurkolók számát majd egy hozzáértőbb kommentálja.

A 3 KAC-os szurkoló belopta magát a szívünkbe.

A fülemben pedig ez az emlék maradt: Je-se-ni-ce, Je-se-ni-ce, Je-se-ni-ce / fokozatosan gyorsuló ütemben /

S egy nem régi emlék: Zik-zak Fehérvár, egy-két-há-négy Medvescak /mindegyiknek az elejét a saját szurkolók skandálták, de a végét az ellenfél buzdítói./
@exL:1: :)
@wooba: tényleg jók a fotók!!
@orion66: érdekes, mert az EBEL-ben általában egy-egy meccsre jönnek el az osztrákok egy szezonban. Ilyenkor kb. egy busznyi 30-50 fő. Olykor megesik, hogy egy-két lézengő szurkoló is megjelenik, de olyankor ált. csendes nézőkként ülik végig a meccset. Zágrábból volt itt 6-8 srác, tavaly Villachból, Salzburgbó, Linzből, Bécsből. No meg a KAC-os haverok :) én akikkel találkoztam, a salzburgiak kivételével mindenkivel jó kapcsolatot alakítottam ki. De ők egy másik dimenzió :p
@Uteapu: ez tényleg sajnálatos. Volt szerencsém a csütörtöki "örök rangadóra" kimenni. Nem értettem miért nem a saját csapatát biztatta a többség. Javarészt csak a pocskondiázó rigmusok zúgtak... Tisztelet a kivételnek! De tudom, hogy ez a kisebbség. A hazai hokiszurkolók nagyobbik fele kulturált, józan gondolkodású ember. S a nagy számok törvénye szerint minél többen leszünk, akarva akaratlanul is lesznek ilyen emberek. Talán idővel végleg kilöki maga közül a többség a nemkívánatos egyéneket!
Sziasztok!

Klágenfurtban mennyire biztonságos felvenni a magyar mezt? Svájcban még el lehetett vegyülni a magyar színekben, de itt nem sok esélyt látok rá :)
@zsuzsss: pedig hidd el, Klagenfurtban sem esznek magyar szurkolókat a helyiek. Jó szurkolást Nektek!
@Uteapu: Két telt házra emlékszem. Az egyik több is volt annál. Magyarország-Kanada meccsen több, mint 4000 voltunk, a másik telt ház pedig egy Volán-Dunaferr döntő volt. Itt már elfogytak a jegyek és a kinn maradt (valamint kitartó, akik nem mentek haza az első kudarc után)pótjegyekkel jutottak be. (20-30 fő)
kb. 1600 km-t utaztam ezért a meccsért, de mostmár nyugodtan elmondhatom, hogy életem eddigi LEGJOBB meccse volt !!!

Hajrá Sportclub és hajrá AV19!! :)
Sziasztok!

Először is elnézést a valamelyest OFF felvetésemért. Jövő hét vasárnap, ketten vagy hárman megyünk Budapestről kocsival a Vienna Capitals elleni meccsre, így egy vagy két főt a ráeső benzin és autópálya költség ellenében szívesen magunkkal viszünk. Amennyiben érdekel a dolog PRIVÁTban jelentkezzetek!

Addig is: Ole ole ole ole ole, Alba Volán…
@Borsy: Ha igy megy a Volánnak lesz még teltház.
Még pár szoros meccs a MOL ligában és talán ott sem lehet tiz perc alatt lepacsizni az összes szurkolóval és az első biztatásra nem a visszhang felel.
@csarpi: Örülünk neki. Gyere máskor is!
süti beállítások módosítása