HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Stars harmadszor is góltalan maradt

2009.10.18. 21:34 D. Gromov

Elképesztően rossz szériában van a Vasas Bp. Stars. A káposztásmegyeriek négy körrel ezelőtt nullára verték a Brassót, ám csatáraik azóta képtelenek a kapuba találni. A csapat elsőre az Újpesttől kapott ki 3-0-ra, majd az SC Csíkszeredától előbb 1-0-ra, ma 4-0-ra. A Ferencváros dunaújvárosi vendégjátékának is sima lett a vége, a Dab.Docler játékosai nagyon összekapták magukat a miskolci kudarc után, 6-1-re győztek, Galanisz megint duplázott, óriási előnnyel vezeti a góllövőlistát és a kanadai táblázatot. A Miskolc ismét remekül helytállt, igaz, ezért nem járt pont Újpesten. Az első harmad vendégvezetéssel ért véget, ám a lila-fehérek később belelendültek, 6-3-as előnybe kerültek. A Jegesmedvék nem adták el, egy gól mínuszra feljöttek, többre nem tellett, 6-5. Tóth Adrián ismét szerzett három pontot, ha leszakadva is, de ott lohol Galanisz nyomában.

55 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép volt fiúk, HAJRÁ LILÁK!!!
Amúgy ahogy a másik cikkben is írtam, kifejezetten szórakoztató, izgalmas, hajtós, jó iramú meccs volt az Újpest - Miskolc, kitűnő hangulatban (hisz' vendégtábor is érkezett). A jég jobb, mint bármikor korábban Megyeren, és az ellenfélhez képest egészen sok, mint 400 néző volt.

Sajnos sok volt a hiba mindkét oldalon: pontatlan passzok, rossz helyezkedések, ezért alakult ki sok helyzet. De az Újpest látszódik: ha minden rendben lesz, és 1 hónapig normálisan együtt tudunk edzeni, ebből a keretből egész jó dolog alakulhat ki :)

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!
@gabute: Most értem haza,nem szaporitom a szót egyezik a véleményünk.
Érdekes a 60-36-os kapuralövési arány, fölényben játszottunk, de azért nem ennyire. Elég fáradtan mozgott a társaság, sokszor pontatlanok voltunk, de az akarás meg volt. 6-3-nál eldönthettük volna a mérkőzést, nem sikerült, így izgalmas lett a vége. A Miskolc gyorsabb volt, remekül kontráztak és jól alkalmazták a hosszú kékvonalas passzokat, sokszor életveszélyesen gyorsan kerültek a kapunk elé. A két kapus jól teljesített, a pályán és szurkolói szempontból is sportszerű meccsen szerintem megérdemelten nyertünk.
néhány ragozásom nem sikerült:

"mintegy 400 néző"

"az Újpesten látszódik"

stb. :D
Egyáltalán nem Budain múlt, de ma valahogy nagyon nem érezte a kaput. Első harmadot leszámítva szerintem elég jó kis pörgős meccs volt, hajrá Bikák.
Budainak volt egy-két veszélyes manőverje azért a mai meccsen! pl. amikor elütött a korong felett, és a korong ment tovább a kapu felé! Amúgy egész pörgős volt!
Ja, és leírtuk tlejesen ugyanazt, szinte ugyanannyi karakterben :)
Galanisznak egészen elképesztő módon minden harmadik lövése gól! Nézzétek a többiek százalékához képest milyen fantasztikus mutatóval rendelkezik.
Meggyőző volt a játékunk, biztos kaptak JP mestertől a srácok a Miskolc-meccs után, végig nyomtak, igaz, az utolsó 10 percben már túlcifrázták (de akkor már a fagyisták a valagukon kapkodták a levegőt, ez is igaz). Szegény Budait egyedül hagyta a védelme, a harmadik körben a Fradinak már csak rombolásra futotta, de korábban voltak kemény perceik a zöldeknek - a mostani erőviszonyok ismeretében dobogós hely néz ki nekik. Gratula a csapatnak, és külön is Győrinek az első beköszönésért! (6. gól)
@gogosz: uppszi, igen, ez nálam kimaradt - Nika életveszélyes sorozatot produkál, nagyon ráérzett, kemény, feszes a játéka, célratörő és valami egészen elképesztő iramot megy egyedül is. ma mindkét gólja zseniális volt, és kihagyott 2-3 nagyot...csak így tovább!
Nikát nehéz lesz idén befogni a góllövőlistán, ha így megy tovább
Hű de sok védelmi hibánk volt ma (is) :)
Jó lenne, ha a védőink takarítanának a kapu előtt, ahogy azt kellene. Amúgy ez a Javorek egészen jó!

Elég izgalmas volt a meccs, ez nem csak a hibáinknak köszönhető, hanem annak is, hogy a Miskolc egy nagyon jó kis csapat lett idén! Külön meglepetés, hogy szurkolók is elkísérték őket, három dobos is volt (mint tudjuk ez nagyon menő pozíció :)) és sportszerűen buzdították a csapatukat, a végén meg is tapsoltuk egymást... Így kell ezt csinálni!
@Nyuszí O_o: Jövőre Magóval viszik a Volánba.
@Rock me Amadeus: ahogy számolom, akkor még két évig érvényes szerződésük lesz Dunaújvárosba. Ha viszik, a DAB annyi pénzt (vagy játékost!) kér értük, amennyit csak akar.
@Rock me Amadeus: ja arról nem is beszélve, hogy a saját tehetséges fiatal csatáraiknak sem jut hely a kezdőben (lásd Hegyi pl.)
Mondjon most Nikánál három jobb magyar centert Valaki! Vagy kettőt.
Fisera ma elég visszafogott volt. Schellin bottal majdnem fejbevágta, de visszafogta magát, igaz meglepődött, hogy Halassynál ez nem ért kiállítást :)
@OliBLOOD: Fisera ma visszafogta magát, mert az anyukája megtekintette a meccset, és megfogadta, hogy no penalty, no fight!
Halacska hozta megint a formát:) Hány gólt nem bírt megadni a Dabnak? Annak fényében is lehet nézni a 6:1 milyen sima volt...
@OliBLOOD: Szerintem Fiserát leállított JP
Azért Budainak ma volt pár óriási védése (pl. Tika bomba) sokáig Ő tartotta a Fradit meccsben. A gólokról szvsz nem tehetett (bár az elsőnél szokásos módon nagyon kikorizott, hogy zárja a szöget), a többit pedig nagyon feltettük a sarokba :)

Orbán hibája elrontotta Sevela újabb Shutoutját, de szerencsére simán belefért.

Ami viszont nagyon tetszik, az a hátrányos védekezés. Az eddigi tizenX forduló alatt csak 4 hátrányos gólt kaptunk...
A Fradi pedig ma (Barabást leszámítva) egész szimpatikus csapat volt, két jó sorral és a MOL Liga második legjobb kapusával :)

A védelmet kéne ott gatyába rázni, mert ma Nikáék többször bohócot csináltak belőlük. A végén már elég vastagon fogott a színes ceruza
Nagyon tetszett ma Kiss Ákos fegyelmezett (!) és pontos, jó játéka. Az egész sor nagyon jó volt, Nika szinte gálaelöadást tartott. Én egy-az-egyben átvenném ezt a sort a válcsiba, legalább a felkészülési meccsekre. Viszonylag sok fradista volt, előzékeny vendéglátóknak bizonyultunk és a múltkori balhé ellenére egyetlen fradistánák se kellett a háló mögött néznie a meccset, nem is volt probléma. Mondjuk, nincs is dobosuk! :)
Valamit nagyon nem értek. Böngészve a statisztikát a '+' nem azt jelenti, hogy hány gólnál volt a pályán a játékos? Mert én azt hittem, csak pl Galanisznál nem nagyon jön ki, hogy 15 gólnál volt pályán és ezalatt 14et ütött + 7 assziszt. Vmit biztos én nem vágok, mit jelent akkor a +?
@Makukula: az emberelőnyös gólnál nem jár +, ahogy emberhátrányban kapottért se -
@kiralyfi: Azt mindenki lefújta volna. Nem látta a korongot, belefújt. Később tudtam meg, hogy becsúszott Budai alá aztán átvánszorgott alatta, de akkor már belefújt. Ezért nem lehet hibáztatni.
Egyébként szerintem jól működött a jv hármas, kijár a dícséret nekeik és Halassynak is. Jó felfogásban vezették a meccset, nem volt szétfújva, a kemény játék mehetett. Nálam McSweyn elleni könyökös maradt benn, ill . Barabás magánakciója szerintem 2+10 minimum, de nem volt gáz. A kettős hátrányos esetnél el lett b...va a dolog, nem volt jó a visszaengedés és az utána levők, de ez elsősorban a zsűri hibája (bár azért a jv a a főnök a meccsen).
Egyébként érdekes volt a Fradi taktikája. Minden harmadban csináltak egy 5-8 perc hajtást, hátha azalatt lesz valami, de aztán szép nyugodtan föléjük kerekedtünk. Szegény Budait néhányszor kiszolgáltatott helyzetbe hozták a társai, nem rajta ment el.
Az első sorunk nagyon ment tegnap, nem tudták tartani őket és nagyon szép gólokat lőttek. A védekezésünk is rendben volt az egy-két könnyelműséget leszámítva.
McSweyn Korollal és Magosival nagyon jól megy, Fisera nekem nagyon tetszett, hogy ilyen fegyelmezett voltt (Schellin-eset, bár azt még visszajátsza szerintem) Sevela meg nagyon nagy fogás és minden meccsen igazolja.
Egy gondom van, ilyen meccs után szomorú vagyok, hogy ki tudnak kapni a Miskolctól...
@check: 54:48 2p. 54:48 - 56:48 77 Barabás
55:15 2p. 55:15 - 57:15 45 McLaughlin
55:21 2p. 56:48 - 57:31 16 Rencz

57:31 5:1 Dab.Docler gól: +1
Na akkor figyelj!!!
Rencz kiállítása késleltetett kiállítás volt ..az ő kiállítása 56:48-kor kezdődött amikor Barabásé letelt, (tehát Barabásé letelt)Játék megszakításkor mehetett volna vissza mert maradt a kettős emberelőny mert McLaughlin és Rencz kiállítása még nem telt le.Közben McLaughlin büntetése 57:15-kor lejárt ő vissza lett engedve,maradt Rencz kint szimpla a kiállítás,még mindig nem volt játékmegszakítás.....
57:31 5:1 Dab.Docler gól: +1
A Góllal Rencz kiállítása letelt...na meséljé hol is hibázott a zsűri?
Sajnálom ,hogy a szabályok ismertének hiányában itt hibázatod a zsűrit,....
@check:
A zsüri nem szúrta el. Előbb Barabás lett kiállítva 2 perce, majd Beau 2-re. Jött előbb az 5-4, majd az 5-3. Utána Rencz ütötte ki a korongot, újabb 2 perc, ami akkor lép életbe, ha Barabásé már letelt. (Megjegyzem a jv-ben 56.48 van beírva, azaz Rencz kiállításának kezdeténél Barabásnak vissza kellett volna jönni - mivel éppen játékosmegszakítás volt- és mehetett volna a játék tovább 5-3-ban.) Mivel ez nem így történt, maradtak 3-an padon. Nem volt játékmegszakítás, azaz a 2 perc után Beau tudott bejönni játékközben, így lett 5-4, és lőtétek a gólt, így lett 5-5 és ekkor tudott bejönni Barabás is.
Szóval nem kellett volna a negy felzúdulás.:-)
A másik KisHal 10.13-nál kiállította Hegyit egy olyan ütközésért, amit után 3-at nem adott meg a túloldalon. (Az egyikbe sérült meg a finn, és ebből löttétek az első gólt!)
Szerintem egyik sem ért kiállítást, talán Kiss Á, mert ő lábat is elsodort.
Amúgy sajnos a Fradinak max. az első harmadban volt esélye, utána már a Windows kék halált lehet említeni.
a masodik csikszeredai stras meccsen megis mi tortent? 58 perc kiallitast kapott a stars (a csikszereda is kapott 28-at). megoltek valakit? vagy elcsortak a biro tarcajat? vagy mi? ennyi kiallitassal mi ertelme van az egesznek?
Az UTE-Miskolc elég jó kis meccs volt, azt kell mondjam. Maximális tisztelet a maciknak. Azt hiszem náluk lehet legjobban látni, azért igenis volt fejlődés a magyar hokiban.

Mennyivel izgalmasabb egy mai UTE-Miskolc, mint 4-5 éva, ahol vagy 8-10 góllal nyertek a lilák, mint ma, ahol roppant szívósan és kifejezetten szép kombinációkkal támadtak, mindezt már saját szurkolók előtt is (még ha a két leányzó sipítozásának gyanítom csak a denevérek örülhettek)

A két kapus nagyon jókat védett, és azért lehetett látni, hogy az Újpest idén is elég nagy kaliber lesz, főleg hogy normalizálódott a jég.

És ha már jég, még sosem láttam ilyen gyorsan megfagyni ott az új réteget. Jó volt nézni :P
"4-5 éve". Nem éva. Reggel van még
@Fibonaci: @Tillasz: Jogos az észrevétel, elszámoltam. Elnézést érte.
@check:
Részemről semmi gond.:-)
Legalább legközelebb elmagyarázod a melletted állóknak, ülőknek, hogy nem volt rossz döntés!:-)
@Tillasz: Nekem elsőre is úgy tűnt, hogy egynek maradni kellett volna a padon, és most reggel amikor néztem a jegyzőkönyvet még ki is számoltam, hogy milyen jól láttam tegnap este :-).
Egész pörgős meccs volt Újpesten. A Macik fejlődtek a legtöbbet tavalyhoz képest. Idén tényleg bárkit, bármikor elkaphatnak.
Szerintem a MOL liga színvonala valamelyest csökkent, sokkal kevesebb a meccs is. A Miskolc és a Fradi erősödött igazán, a DAB hozza leginkább a tavalyi szintet (kiegészítve azzal, hogy most már van állóképesség és fegyelem is /sajnos:)/). Talán a Csíkszereda az , amelyik egyértelműen gyengébbnek tűnik. Az Újpest is - sajnos- a tavalyi 60%-a körül teljesít eddig, de remélhetőleg rövidesen újra összeáll a csapat és hozzuk legalább a tavalyi szintet. Majd' kimaradt a Stars, ők az állandóság: jónak gondolt-mondott csapat, eredmények nélkül.
Lehet megtaláltatott az "ellen"-Fisera:); www.youtube.com/watch?v=OD2nN4g3PnQ&NR=1
@Gyjoe68: A Brassó csak kimaradt:), nos eddig tökéletes Progym-pótló.
(a linkhez: már ha róla van szó, Justin Javorek)
@check:
Remélem zsüri vizsgát nem tettél!:-)
(Bár a többi kérdésre még válaszolhattál akár jól is!)
@1nf3rn0: ha megkésve is de válaszolok. Igen, kint voltam a meccsen :) Sajnos mivel kifejezetten sokat kell utaznom a jégcsarnokig, már elindultam és nem láttam az erre vonatkozó kérdésedet.

Basszus, rengeteg védekezési hibát vétünk, de remélem, hogy ezt ki tudja majd javítani a csapat. Ha igen, akkor megismételhető lesz a tavalyi szereplés. A győzelemhez gratulálok, kifejezetten jó volt a meccs.
Gratula a Maciknak is, nagyon ütős kis csapat lettek.
@Tillasz: "Megjegyzem a jv-ben 56.48 van beírva, azaz Rencz kiállításának kezdeténél Barabásnak vissza kellett volna jönni - mivel éppen játékosmegszakítás volt- és mehetett volna a játék tovább 5-3-ban."
Rencz büntetése 55:21-nél lett kiszabva,csak 56:48-nál lépett életbe. A zsűri Barabást is jól engedte vissza.
@horika38:
Jogos. Én ott jónak láttam a döntést, csak most a rövidített jkv-et néztem, nem a rendest, amiből kiderült volna a pontos kiszabás ideje is. Kösz az észrevételt. A lényeg a zsüri nem hibázott, a jv-ök meg különösen nem.:-)
@check: Szerencsére az Újpest-Miskolcon is egészen jól fújtak a bírók, pedig Varjú nem egy Árkovics-rutinnal rendelkező valaki :-) Mondjuk nem is volt nehéz a helyzetük, elég sportszerű meccs volt. Talán csak a Németh Peti 10 perce volt egy kicsit túlzás!

(Egyébként Németh szenzációs gólpasszt adott Roczanovnak. Fekvő helyzetben ugratta ki Dezsit, 100%-os ziccerben. Egyszerűen zseniális volt!!!)
@gabute: az pedig kifejezetten örömteli, hogy idén sok magyar játékos szerez pontot/pontokat. Tavaly nem ez volt elsősorban jellemző a csapatra.
@Bertuzzi: Na igen, ezt is akartam írni: a négy legeredményesebb játékosunkból 3 magyar: Borbás, Kiss Gábor és Rafaj is termeli a pontokat ezerrel :-)

Ráadásul Dubek, Németh Peti és Szabji még nem hozta azt eddig, amit tud... még pár meccs és ők is belelendülnek :-)
@Gyjoe68: "Szerintem a MOL liga színvonala valamelyest csökkent, sokkal kevesebb a meccs is. A Miskolc és a Fradi erősödött igazán, a DAB hozza leginkább a tavalyi szintet (kiegészítve azzal, hogy most már van állóképesség és fegyelem is /sajnos:)/). Talán a Csíkszereda az , amelyik egyértelműen gyengébbnek tűnik."

Hát ha belegondolsz, hogy tavaly a Stars negyedik volt az alapszakszban, most meg ötödik helyen állnak, úgyhogy, hogy egyértelműen erősödtek (Fodor Sz., Sándor Sz.), pedig az előttük végző HC megszűnt... tehát két csapat is jobb idén, mint ők (DAB, FTC), a másik kettő meg ugyanolyan, mint tavaly (Sportclub, Újpest).

És arra is gondolj vissza, hogy az Újpestnek milyen meccsei voltak tavaly: kaptunk 6-ot meg 9-et Szeredában, 6-ot a Starstól, otthon 7-et a HC-tól, 57. percig X-re álltunk a kis Volánnal, kaptunk ki otthon a Fraditól... szóval ne a legjobb meccseinkhez hasonlítsd az idei teljesítményt (lásd "Csak a szépre emlékezem"), hanem az egész szezonhoz. Ez alapján eddig semmivel sem vagyunk rosszabbak!

Na és ehhez vedd hozzá a szárnyaló Miskolcot, és az egyáltalán nem rossz kerettel rendelkező Brassót!
@Gyjoe68: majd ha úgy palánkra teszi -teljesen szabályosan- Jánosit, hogy 4be törik a kezében a bot, akkor.
Jan nem verekedni van itt, csak bárkit agyonver, ha odaáll neki.
@Gyjoe68: a Progym tavaly 9-10 gólokat kapott idegenben. Azért a Brassó ennél azért sokkal jobb!
@Lazlee: Azért nem kell egekig magasztalni, simán előfordulhat, hogy egy nyílt boksz során valaki leveri.
Bár egy három győztes meccsig tartó sorozatot nem biztos, hogy itthon sokan megnyernének ellene :)

A lényeg a lényeg, kőkemény a srác (Jánosit tényleg szépen lebontotta), jól is védekezik, faja erősítés volt.
@a. Bárd: már bocsánat, de én nem is azt írtam. Csak hogy odaáll. Tegnap különben nem volt meggyőző a védekezési munkája, pedig a mezőnyben még többre tartom.
Ja meg a másik eset, mikor ment le cserére, de két fradista útban volt, úgyhogy borultak.

Ákos meg tovább építi a miskolciakkal a barátságot. :D
@gabute: valóban sok igazság van (tény) abban amit írsz, de mindezek ellenére most még úgy érzem nem erősebb ez a bajnokság csak teljesen kiegyensúlyozott.
@Lazlee: nos, én ezzel a smile-s megjegyzéssel nem is vitát akartam generálni, csak találtam egy linket, ahol egy azonos nevű hokis látható, valszeg Ő. Különben is csak egyszer láttuk még, nem volt semmi akció sem, tehát nem is tudjuk mire képes box terén (már ha ez számít). Védőként jobbnak tűnt mint a Petran, ennyi. Ha esetleg összejön egy ilyen felállás majd meglátjuk a végét.
süti beállítások módosítása