HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A játékvezetői testület tényeket akar

2009.10.12. 18:56 F. Kapus

Az MJSZ JT nyílt levélben reagált a Fenestela 68 Brassó edzőjének nyilatkozatára, amelyben keményen bírálta a játékvezetőket. A levelet változtatás nélkül közöljük.

"A 2009. október 11-én vasárnap esti Miskolc elleni mérkőzésük után azt a kijelentést tette, miszerint "a Mol Ligában a bírók döntik el a találkozók sorsát". A magyar jégkorong-szövetség játékvezetői testülete határozottan visszautasítja ezt a kijelentést, és követeli, hogy állítását tényekkel támassza alá. Az említett mérkőzésen a Miskolc csapata 6-4 arányban bizonyult jobbnak a Brassó csapatánál. A 6 gólból a Miskolc csapata 5 gólt egyenlő létszámban játszva lőtt. Az utolsó harmadban lőtt 4 gólból 3-at egyenlő létszámnál lőtt a Miskolc csapata. Ebben a játékrészben a Brassó nem kapott kiállítást, de a Miskolc igen. Az emberhátrányt okozó büntetések aránya 6 perc a Miskolcnál, 11 perc a Brassónál, amiből 5 percet a sérülés okozásért kapott a játékos.

Tehát a számok és jegyzőkönyvek nem az ön nyilatkozatát támasztják alá. Amennyiben rendelkezésére áll a fentieket cáfoló adat, azt kérjük tegye közkinccsé. Ha nincs ilyen, vonja vissza nyilatkozatát. Nem a játékvezetői testület feladata a csapat teljesítményének, illetve az ön edzői munkájának a megítélése, de határozottan visszautasítjuk a korábban tett és mostani játékvezetést kritizáló, csalás látszatát keltő nyilatkozatait, melyet a csapat gyenge szereplésének indokaként próbál beállítani.

A játékvezetők az IIHF elvárásainak és irányelveinek megfelelően vezetik a mérkőzéseket. A játékvezetői testület minden további szakmai kérdésben, szabályértelmezési kérdésekben szívesen áll az ön, illetve bármilyen érdeklődő rendelkezésére, ahol az esetleges félreértéseket tisztázni tudjuk."

22 komment

Címkék: brassó játékvezetők mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

így is van. Antal már a Vasas meccs utáni riportjával megnevettetett, már ott is hasonlókat mondott.
Talan kicsit nehez volt lenyelni azt a hatalmas viszzaesest es vegul a flaskot az edzonek...Szerintem emiatt nyilatkozott igy!
Pont a Halacska fog a Miskolcnak csalni..
Halacska ne haragudjatok de ha akarna sem tudna csalni. Keltett már sok felháborodást Újvárosban is, de nem azért mert az ellennek fújt volna :))
Ha nem megy a csapatnak /Brassó/-..keressük az okot a vereségért???-aki tehet róla a játékvezető!! Ez a lehető leg kézenfekvőbb "magyarázat" !!! Igen a hülyék a túloldalon...szokták mondani!!:)
Csodálkozok a JT-n, hogy a sarkukra álltak. Szerintem igazuk van.
Ezt azert nem kellett volna! A jovo hosszu es ez igy nem fog menni. En azert remelem, hogy visszatalalnak a helyes utra, mindenkinek ez az erdeke, hataron kivul es belul.
@nyilasjegyű: "Igen a hülyék a túloldalon...szokták mondani!!:)" te ezzel a kijelentesedeel ki hulyezzel le hogy tisztazzuk??
oszinten kivancsi vagyok?? es allok rendelkezesedre ha esteleg ezt ilyen batran szemben is meg mondod (irj egy mailt es minden szemelyes adat megy hogy elmondhasd nekem is)
amugy en sem ertek egyet a kovacs lacika kijelentesivel
es orulok hogy vegre a jatekvezetoi testulet ki allt magaert
@qx92: Ezzel senkit nem szoktak lehülyézni, hanem azt szokták jelezni, hogy mást nézzenek hülyének, ne azt, aki mondja.
@F. Kapus: oke elenezest az enyhen agresszvi hangvetelu hsz-ert de egy kicsit felre ertettem szoval sorry
Szerintem a Jégkorong Szövetségnek kellene végre a sarkára állni és kemény büntetéssel súlytani az oda nem való dolgokat. Az EBEL-ben is kiszabják a büntetést és utána nem is igen van belőle újabb probléma. Ez az oda-vissza levelezés kicsit komolytalanná teszi ezt az egészet, persze azt is megértem, hogy valamit tenni szeretnének, de nem hiszem, hogy ez a megoldás, hogy megoldódjon a probléma.
@M.Lac: Jégkorong Dzövetségnek a sarkára állni? Az lenne még egy érdekes dolog. Abban a nagy kavarodásban ami ott van? Hát még a JT-ben. Mindegy. Lehet, SŐT egyáltalán nincs igaza a brassói edző nyilatkozatának. Azért ez a "Jégkorong Szövetségnek kellene végre a sarkára állni" ez nagyon kemény dolog.
azért is volt számomra komikus a brassói edző nyilatkozata, mert a csapata láthatóan már a második harmadban teljesen elkészült az erejével és addigi előnyüket is csak óriási szerencsével tudták megtartani. A miskolci fiatalok úgy szétkorcsolyázták őket, hogy sokszor csak szemmel keresték a korongot. Edzőjüknek azért kellett volna inkább hálát adnia, hogy csak ennyire kaptak ki. Szánalmas nyilatkozat volt!!
Valaki fordítsa már le legyen szíves! Ez olvasható a Brassó honlapján az ominózus meccsről:

"După un meci, în care am dominat clar două reprize, am pierdut în ultima parte cu 6-4. Încetul cu încetul trebuie să ne obişnuim cu arbitrajul catastrofal al arbitrilor unguri.

Miskolci Jegesmedvek SE- Sport Club Municipal Fenestela 68 Braşov 6-4 (1-3, 1-1,4-0)"
@marko18: Bal felső sarokban van egy Hu gomb.
@marko18: "A mérkőzésen 2 harmadon át uraltuk a játékot, a 3. harmadban veszítettük el a mérkőzést. Lassanként hozzá kell szoknunk a magyarországi bírók katasztrofális bíráskodásához."
Nem értek egyet ezzel a nyilatkozattal, főleg nem az ominózus meccs kapcsán: a végleges fegyelmit leszámítva a Miskolc ugyanannyi büntetést kapott, mint a Brassó, a 6-ból öt gól egyenlő létszám mellett született, a brassóiak a 2. és 3. harmadban összesen 12-szer lőttek kapura...ezek után a bírókat emlegetni baromság...
Ez a nyílt levél teljesen jogos volt. Valamennyi játékvezetőnek szerintem jól esik, hogy a JT kiáll mellettük. Tavaly az EBEL-ben hasonló nyilatkozatért az egyik edzőt illetve csapatát több ezer euróra büntették... szerintem erre utaltak itt páran a szövetség emlegetésével.

Még annyit hozzáfűznék a játékvezetők folyamatos szapulásával kapcsolatban mind edzők, mint játékosok részéről, hogy előbb mindenki a saját háza táján nézzen körül. A játékvezető sem kezd el anyázni és bohócozni, ha valamelyik csapat vagy konkrét játékos nem bír egy tiszta helyzetet belőni, nem tud passzolni, korcsolyázni, stb. Ezekből a hiányosságokból adódó hibákat ne a játékvezetőn vezessék le.
A szabályokkal még továbbra sincsenek tisztában és ez a nagyobb baj, ezek szülik a konfliktusokat. Ezen kéne változtatni és utána bohócozni, anyázni, stb. csak hogy a finomabb kifejezéseket véssem csak ide fel.

Visszatérve a Miskolc-Brassó meccsre. Egri Gergő keresztszalag húzódást szenvedett, továbbá levált egy darab a térdéből az ominózus esetnél, aminél Hal 5+véglegest adott a brassói játékosnak. Szerintem teljesen jogos volt, pláne ismerve,hogy milyen sérülés született belőle... Láttam a meccset és nem is igazán értem ezt a reakciót az erdélyi edzőtől.
@pokerface: Ha az edzői feladatainak nem tud megfelelni, akkor a bírókon vezeti le az emiatt érzett csalódását. Háromgólos vezetésről kikapni egy harmad alatt komoly edzői hibákat feltételez. A csapat látványosan nem volt rendben sem fejben, sem fizikailag. Kellene a Brassónak is egy jó edző, kár azért a sok igazán nem rossz játékosért.
@Fejér Lilla: az időkérést kikérhették volna, ha hamarabb nem is, de 57,35 kor mindenképp (miskolci kiállítás), megtoldva a kapuslehozatallal.
Az már a tavaly látszott, hogy a két ország bírói nincsenek egy hullámhosszon, így a csapatok más-más játékvezetéshez szoktak. (pl. a román válogatott minden világbajnokságon sokkot kap a bíráskodástól). S ugyanígy sokkot kapnak, ha Magyarországon játszanak, és fordítva.
Nemtom.... menjenek egymáshoz tapasztalatcserére, vagy családlátogatni, vagy valami...
@suzuka: és még országon belül se azonos a bírói felfogás...
süti beállítások módosítása