HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hári János első körös drafthelyen

2009.09.29. 17:11 F. Kapus

Az egyik legkomolyabb játékosügynök-szervezet, a North American Central Scouting's kiadta legújabb játékoslistáját a 2010-es NHL-draftra. A névsorban az ötven legjobbnak tartott ifjú jégkorongozó szerepel, akik a jövő júniusi választáson ott lehetnek. A 27. helyen a svéd Färjestad magyar csatára, Hári János neve olvasható.

A The Hockey News szakcikkében Mark Seidel főscout felhívja a figyelmet, a szezon hosszú, és sok változás lehetséges még. Hári Jánost, a magyar ifjúsági válogatott támadóját az elmúlt héten hivatalosan is értesítette a szervezet, hogy komolyan számolnak vele a 2010-es drafton.

A 17 éves csatár öt éve játszik Svédországban, minden évben az egyik legjobb teljesítményt nyújtja az aktuális korosztályos bajnokságban. Jelenleg az U18-asok között játszik, több svéd válogatott társaságában. A szezont nagy lendülettel kezdte, az eddig lejátszott 3 mérkőzésen 8 gólt lőtt, 6 gólpasszt adott. Csak sortársa, Thorell tartja vele a lépést a kanadai táblázaton. Csütörtökön nagy rangadóra utazik a csapat a Brynäshoz, játékosmegfigyelők sokasága lesz jelen a lelátón. Hári János amúgy is szem előtt van, a Calgary Flames svédországi scoutja például a Färjestadnál dolgozik.

Hogy számításba veszik, nagy meglepetést nem okoz, hiszen befolyásos fórumokon eddig is esélyesként bukkant fel a neve. Mi több, a KHL-draftra is felírták, igaz, ott nem választottak ki egy magyart sem. Érdemes újra végigolvasni, miként nyilatkozott blogunknak az ifjúsági válogatott világbajnoki sikere után.

Közben a világ más szervezetei is kiadják a saját listájukat, az egyiken a 24. helyre, a Washington Capitalshez írták oda a Hári nevet. A Färjestad-szakvezetés nyáron nehezen tudta megtartani egyik legjobb játékosát, a magyar fiatalt több kanadai juniorligás csapat is csábította. Az elnök végül azzal bírta maradásra, hogy teljes támogatásáról biztosította, és jelezte, szem előtt tartják jövőjét. Ígéretet kapott, a szezon során bemutatkozhat a felnőttcsapatban is. A klubnál megszokott sorrend szerint vélhetően előbb a division 1-ben, tehát a harmadosztályban szereplő farmcsapatban, a Skare BK-ban, majd az elitserienes Färjestad felnőttben léphet jégre.

79 komment

Címkék: draft svédország nhl hári jános hári

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Storage probléma? Nemár :D
Hajrá Hári!!!! Ez remek hír!
Ez aaaz! Reméljük végre meglesz az első magyar NHL- játékos!!!
3 meccs 8 gól 6 asziszt, majdnem 5 pont/meccs, nem semmi
hajjaj, de szép lenne Hári a capitalsban, nem kéne a caps ellen drukkolni, amikor Hári csapatával játszanak :D
Drafton Hári!Látod Sátor?Működik a Magyarvándor.
Ez egy nagyon jó hír.
Remek!!!! Good luck Mr.Hari!!!
Remek! Good luck Mr.Hari!
hátha behúzzuk a redwingshez, kicsit erősödik az ohl-ben, aztán irány a grifins, majd jöhet a vörös-szárny mez :D, és akkor én is kérek egy dedikáltat :).
@kislo: kire gondolsz? Vörös Áron? :)
Egyrészt nagyon szurkolok neki, hogy sikerüljön, és más íze is lesz az NHL tabellának, ha egy magyar is játszik valamelyik csapatban.
Másrészt meg marhán szomorú is vagyok, mert ezeket az NHL-es srácokat nem engedik haza a VB-kre, mert még nem ért véget a szezon.
Mindegy, szurkolok neki, na...
@Gaudi: azért menjen valami ótvar NHL-es csapathoz, hogy hazaérjen a VB-re (2011-ben úgyis az A-ban leszünk:D).
@Gaudi: Ha jo csapathoz kerul ki, akkor valoszinu hogy nem latjuk VB-ben. De az NHL regular szezon befejezodik a VB-ok elott - az elit es a Divizio 1. Ha az o csapatja nem jut a pot-szezonban, akkor majd lathatjuk VB-en.

En csak orulni tudok ha az NHL-ben kerulne ki miert ugy sokkal tobbet tudnam ugy latni jatszani. :-)
néhány gyors tény:

- North American Central Scouting (NACS) nem játékosügynök-szervezet, hanem játékos megfigyelő szervezet

- NACS-t komoly játékos megfigyelő szervezetnek (játékosügynök-szervezetnek XDDD) nevezni elég viccessé teszi a blogbejegyzés íróját. bocs

- Eric Seidel az a játékos megfigyelésben, mint Eklund az NHL csere-pletykákban. Ez szerintem mindent elmond Seidel hitelességéről. Ez az ember soha nem látta ezeket a játékosokat játszani.

- Ami eddig is kiderült, Seidel egy vicc, lista amit készít vicc, a játékosok hasonlítása jelenlegi NHL játékosokhoz vicc.

Szerinte nem szerepel az 50 legjobb '10 -es prospect közt: Niederreiter, Skinner, Bjugstad, Domingue, Burmistrov?? lol

Gormley csak 16. helyen szerinte? való életben top 5 könnyedén

Hishon-t Mike Richards-hoz hasonlítja? Hishon zéró védekezéssel játszik, Richards pedig az NHL egyik legjobb védekező csatára.
Gudbranson/Boyle újabb nagy haha

ez mind Seidel hiteleségét erősíti, ami nincs. Ő egy bohóc aki soha nem látta ezeket a játékosokat játszani, és azt mondja van egy játékos megfigyelő szervezete. Ezt akik komolyan figyeli a junior jégkorongot és közel állnak a játékos megfigyeléshez már régóta tudják.

- Hari Janos tehetséges jégkorongozó ehhez nem fér kétség. Képességei alapján biztosan az második körben lenne talán a helye 2010-es drafton.

- De ő egy hobbit, Hari 175cm/72kg. Biztosan nem fogja senki kiválasztani az 1.-2. körben a júniusi NHL drafton. Várható potenciális hely számára a 4. vagy annál lejjebbi körök. De inkább lejjebbi...

Lásd Toni Rajala idén. Ő sokkal jobb játékos Hari -nál, és hasonló a méretük, 2009 -es drafton 4. körben választották. Pedig őt a KOMOLY játékos megfigyelő szervezetek, mint pl. ISS is az első-második körbe várta.

- És nincs az az Isten, vagy sérülés hullám, hogy Hari idén bemutatkozzon az Elitserien -ben a Farjestad felnőtt csapatában. Szerintem már akkor szerencsés lesz ha felhívják a U20 -as csapatba pár meccsre. Hari jelenleg a 2. kategóriás/ligás 18 éven aluli svéd bajnokságban játszik.... Szerintem nem kell sok ész senkinek, hogy felfogja mi a különbség a 2. kategóriás 18 éven aluli liga és a világ 3. vagy 4. legjobb jégkorong ligája közt.

- DraftSite.com-ot mint játékosmegfigyelő szervezettnek említeni az elég nagy lol, kösz a nevetést. Ez most tényleg 5 perces volt. Feltehetően két 15 éves srác csinálta ...

Végére pedig. F.Kapus ne érezd ez a kommentet negatívnak vagy anti -nak. Csak egy, egyszerű hokiszurkoló felhívja a figyelmed, hogy amit írsz annak nagyon kevés köze van a valósághoz.

további jó blogolást.
@Rock me Amadeus: Jó, legyen valami olyan csapat, amelyik nem jut a playoff-ba, rábeszéltél. :-D
@Kiraly: Élőben láthatnád?
@barney's: Levire gondoltam, elvégre hat NHL meccsen pados volt az sem kis teljesítmény!
De remélem Áronka is lesz egyszer magyar válogatott:D
@rlr: Mi ez a sok marhasag`?A Färjestad miota 2. kategorias csapat?Nincs is U-20- as csapat itt a Färjestadnal.Gondolom a Te listadat is figyelembe veszik a jövö evi drafton.Ha te komolyabb jatekos megfigyelö vagy mint ez a Siedel ,talan a nevedet is buszken vallalhatnad ,mindenki szivesen venne.Azert nagy tetbe ne fogadj ,hogy nem fog a Färjestad felnöttben jatszani iden.Bar lehet jobban ismered az itteni helyzetet a jegkorongban betöltött magas poziciod altal.Ha tudsz valami tuti draft infot kerlek ertesits!udv Hari Janos
@hokihari: Nyugi, arra kérek mindenkit, hogy ne reagáljon arra a kommentre. Tudom, ki az, tudom, melyik az ő honlapja. Szlovákiai magyar (vagy magyarul tudó szlovák?). Korábban is már volt itt fikázni más néven.
@Gaudi: Ha Vancouverbe vagy Abbotsfordba jon akkor igen.
@kovacsistvan: Pedig a Jani dednagy anyja szlovak.Egyebkent inkabb vicces a sok marhasag.Olyat ir ami nincs is.Aztan ha a 7.körben draftoljak se nem tragedia.Edzeni kell aztan meglatjuk.Nem mindegy neki hanyadik kör?
@hokihari: Hogy idézzek rlr oldaláról, a vb-n történtekről: "LOL, a magyar szurkolók soha nem hazudtolják meg magukat. Általában ahol megjelennek ott csak a faszságot csinálják. Fogalmam sincs mi céljuk van ezzel, de ha saját országukat akarják lejáratni azt már nem kell jobban. Magyarországnál talán nincs rosszabb hírű európai ország..."
Na így kell mérlegelni a föntebb leírt sorait.
@rlr: Az ügynök/megfigyelő kérdésben nyilván igazad van. De ez a hokianalfabéta Seidel bácsi 14 hónappal a 2009-es draft előtt összepiszmogott egy hasonló listát (www.thehockeynews.com/articles/15037-Mark-Seidels-Blog-2009-Draft-Rankings.html), akkor az első tízre tippelt. A 10-ból 6 bejött neki, azért csak ennyi, mert 2009-ben 2, de inkább 3 játékost szépen menedzsletek be a 10-be, és hát ő ezt még egy évvel korábban írta, ne felejtsük. Persze ettől még lehet bohóc ez a sehonnai Seidel. Miként a kanadai redaktorok is, akik megengedik, hogy a The Hockey Newsba ilyen ember írogasson. De menjünk tovább. Ha te jövő áprilisban megírod a 2011-es draft top 10-es listáját, és hét találatod lesz benne, bármikor bármennyi sörre vendégül látlak, és akkor jól megismertethetsz a tengerentúli juniorligák legmélyebb bugyrainak titkaival, mert bevallom, ez számomra smafu.
További jó szórakozást kívánok a bloghoz, remélem, még sokszor fogunk ötperces nevetést okozni. Hogy a valósághoz minek van köze, az megítélés kérdése. Persze ehhez tudni kell, mi a valóság. Ebben is segítségedet kérem.
@F. Kapus: Ami az egyik embernek őrület,az a másiknak valóság.
RLR - Egyetértek veled, bár van amiben nem.

De az már kicsit bosszantó, hogy a kedves Hári apuka ennyire elbizakodott a gyerekével szemben. Ő sem gondolhatja komolyan hogy 175 cm magas 70 kilós gyermeke a Farjestad elit csapatában fog játszani. Ahhoz elég sokat kellene még fejlődnie. S valljuk be, amikor itthon bemutatkozott a válogatottban, nem sok mindent mutatott fel. Persze fel lehet hozni ellenpéldaként a VB-t, na de ugyanmár.

Legyünk reálisak, sokkal tehetségesebb gyerekek vannak Magyarországon, és külföldön is.
@Hokifan14: Hári apuka elbizakodottsága szülőként teljesen érthető. Komolyan gondolja. Igen, sokat kell még fejlődnie, talán van még ideje 17 évesen. Igazad, van a vb-n mutatott teljesítmény nem sokan számít, az sokkal fontosabb, hogy az Icecenter gyakorlópályáján mi történik a felkészülés során. A svéd J18 meg egyenesen egy kamuliga, az ottani 4 pont/meccs feletti átlag mit sem ér.
Amúgy senki, még Hári apuka sem állította, hogy a fia tutira NHL-játékos lesz. De az irigység azon foka, amely az utolsó mondatot leíratta veled, meglepő. Mégis azt kívánom, legyen igazad az utolsó sor tekintetében.
Értem én a 4 pont / meccs átlagot. De a mérce az hogy 11-0-ra hozzák az első meccset, ezek csak csemegepontok. Szerintem ezen nem érdemes veszekedni. Ezek az edzésnaplók egyenesen nevetségesek, egy 17 éves gyerekért nem hiszem hogy lobbizni kéne. Szerintem itt is pontosan érvényes az, hogy aki szépen csendben elvégzi a munkáját, az learathatja a végén a gyümölcsöket.
Aki pedig fel van nyalva, az a végén csak koppani fog. PONT !
@hokihari:
egy kicsit zavarban vagyok úgy írod alá hogy Hari János, de 3. személyben beszélsz. Szóval vagy veled probléma, vagy azzal amit írsz. De felőlem ez ennyi, mert nem célom a személyeskedés és nem lesz soha. Remélem érhető 'marhaság'.

Ha Hari Janos, akkor nem kell elmagyarázni az U18 svéd ligát, de ha nem vagy akkor legyen.

Tény nehéz kifejezni ezt magyarul, és a második kategóriásnál nem találtam jobb szót rá.

A svéd U18 -as ligában 48 csapat van, ez minden de nem első liga. Ezt a szakasz Elit -nek nevezik: 48 csapatot 4 divízióra osztják: nyugat,kelet,dél,észak.

Ez baszott 48 csapat, ez egy összevont 1., 2., 3. liga, mert a csapatok között nagyobb különbség van játék tudásban mint a Debrecen és a Lyon közt.

Az Elit szakasz a 2. kategóriás, amíg 4 divízió van decemberig.

Majd ha a 4 divízióból a legjobb 4 csapat bekerül januárban az Allsvenskan -be az nevezhető 1. kategóriásnak.

Ha te vagy Hari Janos akkor nem kell tovább mondani, hogy ez a 16 csapat újabb 2 divíziót alkot: észak, dél ...... etc. mivel, tavaly elvesztettétek az elődöntőt Skelleftea -val szemben.

Yeah, amit abszolút nem vágtam, hogy Farjestad U20 -as csapata 2002 óta nem aktív.

Hatalmas gratuláció a csapat választáshoz akkor, sikerült megtalálni a legmegfelelőbb csapatot a fejlődés szempontjából. /szarkazmus.
LOL, nincs U20-as csapat. hahah

és a személyeskedés megint, kibeszél arról ki a nagyobb játékos megfigyelő. Seidel egy bohóc semmi köze a junior jégkoronghoz. és én a listáján szereplő 50 névből kb 90% láttam már játszani, és nyugodt lehetsz de valószínűleg több jégkorong meccset láttam életemben, mint az ehhez a bejegyzéshez kommentet írók kombinálva. és ez nem menőzés, csak tény.

és nem tudom miről beszélsz, ha tippeket akarsz a draftról. Ez az egész a játékos megfigyelésről szól, ennek semmi köze a drafthoz. Ez játékos rangsorról szól, draft pedig 30 csapat szükségleteiről. A draft júniusban lesz, ez a rangsor pedig most van.
sok mindent visszaszívok nem vágtam, hogy az apja
@rlr: Lehet nekünk össze kéne ismerkednünk ? Nagyon hasonló a véleményünk erről a dologról:)))
@rlr: @Hokifan14:

Perhaps you guys should get a room.
Amennyire tudom, járja egy mondás a Tengerentúlon, miszerint a méretet nem lehet tanítani, a többit igen.
Hokifan14 pihen egy hetet, ha utálkozni, provokálni máshová jár ezután, visszajöhet és maradhat
@F. Kapus: Ja, és az utolsó kommentjét töröltem
@F. Kapus:
nem tudom, hogy ez engedett-e, mivel voltam már bannolva nem egyszer, csak mert a nevem mellett ott volt a blogom neve.

de legyen. itt az én saját 2009 -es mock draftom. Én az első 10-ből 8-at eltaláltam. szóval én>>>>>>Seidel.

nhlsarok.blog.hu/2009/06/22/nhlsarok_mock_draft_v2_0

aki olvassa a blogom, az tudhatja próbálok mindnél többet írni a junior hokiról és a saját tapasztalataimat aminek van valóság alapja mert én nézem és látom ezeket a srácokat hokizni. nem csak hasamra csaptam mint Seidel

The Hockey News -t meg hagyjuk, az olvashatatlan szemét mint online, mint újság formájában. Borzasztó írókkal, borzasztó tartalommal. Az újság presztízse teljesen zéró amióta McKenzie elhagyta őket. és ez nem csak az én véleményem, hanem a legtöbb kanadai szerint is akiknél ez anno kultusz volt.
@rlr: Baromira nem azért lettél törölve, mert a neved mellett ott volt a blogod, hanem azért, mert olyan frankó a stílusod és a hozzáállásod, amilyen, gondolom, bár őszintén, nem emlékszem a konkrét esetekre. Ezt te is tudod, csak adod itt a mártírt.
Olyan stílusban is lehet kommentelni, ahogy te teszed, de legközelebb ne tedd, kérlek. Mi lenne, ha hatalmas tapasztalatodat és tudásodat pozitív dolgokra fordítanád? Ebben segíteni is tudnék, ha gondolod.
Viszont egyelőre nem sörözünk, ahogy nézem, mert ha jól látom, ezek nem 2008. áprilisi tippek a top 10-re.
@F. Kapus:
oké, akkor majdnem 2 évvel a 2011-es NHL draft előtt.

Adam Larsson - esetleg jobb mint Hedman (16 éves a SEL-ben játszik, bízzunk benne nem sokára Hári ellen is)
Namestnikov
Couturier
Musil
Landeskog
Seth Ambroz
Nugent-Hopkins
Jurco - nagy szlovák tehetség xD
Matthew Nieto
Michael St. Croix

majd azért vésd be valahova, h emlékezz 2 év múlva erre.
@F. Kapus:

k, legyen majdnem 2 év múlva lesz a 2011-és NHL draft

sorrend nélkül:

Adam Larsson - esetleg jobb mint Hedman (16 éves és a SEL-ben játszik, bízzunk benne nem sokára Hári ellen is)
Namestnikov
Couturier
Musil
Landeskog
Seth Ambroz
Nugent-Hopkins
Jurco - nagy szlovák tehetség xD
Matthew Nieto
Michael St. Croix
haha töröld valamelyiket a blog.hu buta
@hokihari: Ne foglalkozz vele, ez papírtigrincs, a mindent tudó szlovák emós.
Jankónak meg sok sikert, remélem tényleg elkel a '10-es drafton.
pont le kéne sz@rni azokat amiket itt feszegettek, a **** **** thehockeynews.com on akkor is fentvan egy magyar gyerek a 2011es draftlistán, ez szerintetek nem érdem, nem megbecsülendő dolog? hol volt a magyar jégkorong 10 éve, fényévekre még a nyugat-európai ligáktól is, erre itt az nhl el egy lapon emlegetnek egy magyart! ezt kéne értékelni, és nem pattogni, hogy ki a jobb, meg ki a hülyébb, ha meg nem tetszik, és még saját blogod is van, akkor azt ott írd meg. jah, és a tudatlanság rlr nél is jelenvan, hogy egyből felkapja a taknyot, elkezd vagdalózni, anélkül, hogy tudná miről beszél (hokihari kivagyte stb)

hokifan14 nek meg annyit, hogy pont az előbb írták, hogy embereket akár a top10be is be lehet managelni, sajnos a jelenkori sportbiznisz megköveteli, hogy lobbizzanak az emberekért, hogy ügyeskedve manageljék őket, van jópár gyengébb tudású ember az nhlben pont emiatt.

méret: martin stlouis: "there is only one sound that fires me up, the voice of every peson, who said i was too small to make it"

ford.: egyvalami van ami feltüzel: az emberek hangja amint azt mondják, hogy túl kicsi vagyok hozzá (nhl-hez)

www.youtube.com/watch?v=ZhZbH4koWSE

az nhlben is lecsengőben van az elmebaj óriáskorszak, már nem csak 2m fölött lehet bejutni. ő is 175cm/80kg mégis a legjobb játékosok közt tartják számon. én drukkolok hárinak, mert magyar, és pont drukkolok minden magyar hokisnak is, mert szeretem a hokit és magyar vagyok, és ezzel szerintem a többiek sincsenek másképp
Pat kane 175cm 77kg
brian gionta 168 80
mike cammalerri 175cm 80kg
crosby 178 90kg
steve sullivan 173 75kg
theo fleury 167 79 kg
nathan gerbe 168 73kg
derek roy 175 83kg
nigel dawes 173 81kg
sergei samsonov 174 81kg
jiri hudler 176 83kg
ryan shannon 175 78kg
daniel briere 175 83 kg
martin st.louis 170 80kg

csak 1 pàr pèldàt irtam be jàtèkosokrol akik nem nagyobbak 176 nàl. A sort hosszuvà lehetne tenni minden 180 centinèl kisebbel de mi most a 175 centisekröl beszèlunk
Úgy tűnik kezdünk közelíteni a "nagyokhoz" tehetségnevelésben! Talán már a Hokihatalom Szlovákia sem lesz előrébb ? Mert az nyilvánvaló,hogy majd ha egyből M.O-ból igazol egy NHL-es csapat ,akkor a kőltségvetése renben is van az adott egyesületnek. TEhát érdemes az utánpótlással foglalkozni.! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ HÁRI JANI:!
Először is gratulálok Jankónak és a sok áldozatot hozó családnak, hogy a neve szóva került az NHL drafton!

Olvasva rlr illetve hokifan14 hozzászólásait elsőre azt gondoltam, hogy valami irígy szülő lehet, akinek a kisfia nem jutott el hasonló szintre, de aztán rájöttem, hogy rlr esetében ez kizárt, míg hokifan14-nél azért még fenntartom ezt a gyanut.

Engedtessék már meg, hogy örüljünk egy ilyen képletes sikernek is!! Vegyük már figyelembe azt, hogy hol volt pár évvel ezelőtt a magyar hoki és most hol van! 3-4 éve simán kinevettük azt, ha valaki csak felvetette, hogy most NHL draftra kerülhet valamelyik tehetségünk, tök mindegy hányadikként rangsorolva. Most meg ez a valóság! Ennek meg örülni kell.

Dobálózol itt U20-as ligáról... Ember miről beszélsz? Ez a GYEREK még csak 17 éves!!! Miért ne húzhatná meg ezt a szezont egy olyan csapatnál, ahol nincs U20? Jövőre, sőt még azután is bőven van esélye és ideje olyan U20-as ligában játszó csapathoz szerződni, amit hiányolsz.

Nem különben sosem tartottam egészségesnek, ha egy gyerek nem a saját korosztályában szerepel. Mindennek megvan a maga rendje és ideje. Így Hári Jánosnak is van még ideje bőven...

Mi magyarok örülünk ennek és személy szerint egyáltalán nem szinpatikus, ha egy olyan ember, akinek nagy valószínűséggel magyar felmenői vannak így lefikáz minket. Hiába írod, hogy nem ezt teszed, olvasd vissza, folyamatosan fikázol, hogy így a magyarok úgy a magyarok, meg milyen gagyi ez a blog stb.
További szép napot!
@hokihari: Ne kattogj azon, hogy 1-1 f@szkalap osszevissza frocsog. En orulok nektek, es drukkolok!
@pokerface: Csatlakozom hozzád amit irtál!
Nem tudom ki ez az rlr,ahogy olvastam szlovák magyar,de hogy mennyire magyar azt megkérdöjelezem?Én se Magyarországon születtem hanem Erdélybe,de attol magyarnak vallom magam,szurkolok a magyar sportoloknak,örülök hogyha sikereket érnek el.
Hogy milyen körülmények között sikerült ennyire feljönnie a magyar hokink,hát le a kalappal,alig van 50 játékos akiböl összeállitunk egy felnöttválogatott keretet.A többi A csoportos országokhoz képest nagy hátrányba vagyunk,de igy is sikerült a szenzácio!
És Te @rlr: miért olvasod ezt a blogot ha itt csak hülyeségeket irnak?
Ha Te ilyen nagytudásu vagy, miért alacsonyitod le magad erre a szintre?Irogass ott a Te blogodon,irj,és válaszolj is magadnak:))
Még valami:nagyon ugy néz ki hogy Kercso Árpád szavai igazolodnak,lesz NHL-es magyar hokis!
Üdvözlök minden normális blogolvasot,és persze a stábot is.
Ja mégvalami,sok sikert a Hári Janinak!
Tatarrol is azt mondták sose lesz NHL játékos, egy vb még nem oszt szoroz, erre egyik legnagyobb prospektünk,a training campek alapján. Én nem hiszem, hogy képességű mint Hári. Alá is írt az OHL-be, szokni a kanadai stílust erősödni, és amennyiben nem ragad meg a fejlődésben, amit kétlek, egy éven belül, vagy sérüléshullám esetén hamarabb is, szerintem AHL. És onnan bármi történhet. Az, hogy hányadiknak draftolják semmit se jelent.
@rlr: Apám, te úgy hiányoztál ide, mint leprásnak a sárgaláz. Miért nem a saját oldaladon kérődzől a hatalmas tudásoddal? Amely oldalra ugyebár hihetetlenül sokan, tömegesen kíváncsiak, fürtökben lógnak rajta az érdeklődök?
A válasszal kérlek ne strapáld magad, tartsd meg, mert ATTÓL FÜGGETLENÜL, MI úgyis szorítunk majd Háriért!
És persze Gretzky sem volt egy herkules a 84 kilójával.
Arra senki sem gondol, hogy rlr esetleg szlovak-szlovak? Arra nincs esely, hogy szlovakiai magyar legyen hiszen ez semmiben sem nyilvanul meg. Akkor mar inkabb elszlovakosodott magyar. Ilyenbol van eleg, akarcsak elmagyarososdott szlovakbol. Persze ettol nem kell szeretni a stilusat, de ketsegkivul sokat tud a temarol es eleg jol ir magyarul. En ezt a ket dolgot mindenkepp ertekelem.
"rlr ketsegkivul sokat tud a temarol es eleg jol ir magyarul."
Előbbit elismerem, utóbbit cáfolom. 15 percig szemezgettem a blogját, mert addig bírtam.
Nem is annyira a helyesírási hibák teszik silánnyá, hanem a stílusa. Leginkább azért, mert nincs.

Ha vastag a bőr a képemen és hatalmas pofám van, még nem leszek egyéniség.
Majd ha visszavesz az arcából, meghallgatom.
Addig csak a saller jár neki.

Szerintem többet kéne járnia a meseszép szlovák lányok után...
@bagyula: tök mindegy szlovák szlovák vagy mi. Azért gondolom, hogy van valami köze a magyarsághoz, mert jól tud magyarul. Egy szlovák csak úgy önszorgalomból nem tanul meg magyarul. Ha mégis, akkor sincs "joga" mindenáron lealacsonyítani minket, ha meg magyar akkor pláne.
De egyébként ha a történelem kicsit kegyesebb hozzánk, akkor most nem lenne miről vitatkozni és már rég lenne NHL-es játékosunk..
@pokerface: Szerintem mi meg tulerzekenyek vagyunk :) En nem tartom magyarnak (meg ha az is) de ettol es stilusatol fuggetelnul erdemben tud hozzaszolni a temahoz. Ha persze ez atcsap szemelysekedesbe meg mocskolodasba (mint a VB-kor) akkor a szerkesztoseg ,nagyon helyeseen, elni fog a jogaival.
@bagyula: minden egyes alkalommal élni fogunk a jogunkkal, amint kiderül, hogy az újabb nicken ő bukkant fel itt :) most is éltünk már
Mekkora hír, már 1általán az is, h ilyen szóba kerülhet! Hajrá Hári!

@rlr:
nhlsarok???? Megalol a világ legnagyobb arcának és gagyisarkának!
@bagyula: Érdemben? Két óra olvasás után te is felállítod ezt a listát, az idéni draftpredict meg vicc, főleg a megjegyzések :). Szerinted hány embert látott ezek közül játszani? Ő is olvas, ahogy mi is, alkot egy véleményt, és aki eltér az övétől azt hülyézi, meg a játékost bántja :). Ez neked érdemben?
@durex26: Najo, nehogy mar en kezdjem itt vedeni. Nekem ugy tunt, hogy tenyleg kepben van az NHL-vel/NHL utanpotlassal kapcsolatosan. De ha ti azt mondjatok, hogy nem igy van, akkor elhiszem :)
Svéd blog is említi ugyanezt a lisát és rajta Hárit:

www.hockeysverige.se/blogg_show_svenskar-i-draftranking.html?id=8700392

Felsorolja a svédeket a listán + megelíti Hárit is, mint "a Färjestad magyarja".
Azért, ez nem magyarság kérdés. rlr lehet, hogy a hokivilág bizonyos aspektusait jobban vagy kevésbé elfogultan látja, távolabra tekint... Az sem kizárt, hogy negatívan elfogult és még írigy is... Talán ugyanő volt, aki megemlítette, hogy mindíg a magyar válogatotnak drukkol, kivéve szlovák-magyaron, mert az ő hokiországa Szlovákia... és ez rendben is van így. Amit szoknia kell az egyfajta érzelmi intelligencia megnyilvánulása a kommentekben. Úgy megszólalni, hogy ne nyíljon ki a bicska a zsebekben, nem használni hangulat keltő kifejezéseket... és tisztelni a másik szándékait...

Egyébként az, hogy az NHL-ről két nappal a rajt előtt semmilyen beharangozó nincs, akár csak tükörfordításban átvéve valahonnan nagyon szomorú, érthetetlen módon van mellőzve a világ legkomolyabb bajnoksága (ma még biztosan az). Ilyen összefoglaló egyébként a legutóbbi ideig az ő blogján sem volt megtalálható. :)
@rlr: Csak kedvesen!(mamád inkább lenyelt volna)
@Surdilovics: Ennyi... De biztos az a blog is megagigateralol... :)
Azért "örömmel" látom, hogy jó magyar szokás szerint egy ilyen fantasztikus hír kapcsán is sikerült egymásnak esni.

Örüljünk inkább és szorítsunk Hárinak.
@nagypi: a "jo magyar szokas" most ide nem illo szofordulatnak tunik.... :)
Üdv, démosz!

Egy kérdésem van: Szuper Levi nem draftolva került ki az NHL-be? Úgy tűnik a posztból és a kommentekből mintha Hári lenne az első. Én meg úgy tudtam, hogy Levi volt az. (Én, mondjuk, nem is pontosan értem a draftolás-dolgot, csak néhány éve figyelem a magyar válogatottat, az NHL meg kevésbé elérhető számomra - éjszakai meccsek, stb.)
@goumideaumineaux: A poszt melyik részéből tűnik úgy? Szuper Leventén kívül Gröschl Tamás és Vas János is NHL-draftolt játékos.
@F. Kapus: Oké én tévedtem, a kommentekből jött ez a gondolat.
@rlr: Igazabol azert nincs U-20 mert itt a klubnal ugy gondoljak hogy jobb a felnött 3.liga,es az ifiböl kiöregedök közul 2,3,itt kap szerzödest a többi jatekos aki nem kell megy ahova tud,PL. mas

U
Bocsanat a gepem vacakol. folyt.Mas U-20 ba.Ide minden bizonnyal feljatszik iden a Jani.Egyebkent csapat valasztas mindig lutri,de en jo valasztasnak gondolom.Aztan szezon utan meglatjuk.
@rlr2: Félre értettél red wings fanként sose mondanék ilyent :D, de az átlag megnyilvánulás az volt hogy undersised az NHL-hez, - pont amit te mondasz Háriról, csak ők kulturáltabban - habár jó keze van stb. Most ezt van www.redwingscentral.com/prospects/tatar.php "Probably not as tall as the 5-foot-11 he is listed at, and there are scouts who wonder if his size will hinder him ..." És igen, tudom 3éves wings szerződése van, csak spóroltam a szavakkal és írtam így, de elfogadom a jogos kritikát. A grifinst nem vágtam, mert OHL-ről volt szó, de örülök a kulturált információmegosztásnak :D. Na, de látod te is tudsz innen tanulni :D (na persze nem tőlem, az kizárt :D). Akár hogy is lesz hajrá Hári hajrá Tatar.
@durex26: papírtigris klónjainak kommentjeire nem érdemes válaszolni, mert amint észrevesszük, hogy felbukkan, azonnal töröljük őket. kivétel nincs, bocsánat.
Király, hogy az édesapa is ír ide, ezt nevezem én elsőkézből infónak. Gratulálunk a gyerekhez/nek!:))

Ez az rlr-hokifan14 olyan fájdalmasan tipikus magyar (rlr-ben ez biztosan megmaradt a magyar vérvonalból), az igazi hungaricumot bírják hozni: az irígységet....

Mi azért szurkoljunk, és legyünk büszkék fiainkra.
Kedves rlr!Ugye a Brynäs IF nem 2. kategóriás csapat. Ma este a saját otthonában intézte el őket a vendég Färjestads BK. Janika megmutatta, hogy nem csak 2. kategóriás csapatoknak tudja kitömni a hálóját, mert most is vágott kettőt!!!
A lelátó tele volt megfigyelővel.
A két észak-amerikain kívül melyik ország is adta a legtöbb draftolt játékost???
Annyira nem lehet gyenge a svéd U18 bajnokság.
Janikák az előző szezonban a döntőbe jutásért menő harcban véreztek el.
Mellesleg a minszki világbajnokság MVP-je nem hullámzó teljesítményével, hanem folyamatosan hosszú távon eredményes játékával hívja fel magára a figyelmet.
süti beállítások módosítása