HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

NHL-es hokis érkezhet Elomo helyére

2009.09.28. 15:19 Hblog

A Sapa Fehérvár AV19 nem szerződteti az egész szezonra a finn Teemu Elomót, jelent meg a klub hivatalos honlapján. A center érkezésekor mi is megírtuk, egy hónapos próbaidő kikötése mellett kívánják foglalkoztatni. Elomo az első sorban kapott helyet, hét mérkőzésen mindössze három gólpasszt ért el, ezt kevésnek ítélte a szakvezetés. A Nemzeti Sport már azt is tudni véli, ki kerülhet a helyére: a kanadai Grant Stevenson 1981-ben született, és 47 mérkőzésen az NHL-es San José Sharksban is jégre lépett. A 2005/06-os idényben 22 pontot ért el. Legutóbb a svájci Kloten Flyerst erősítette, ám a csapat két hete elküldte. Ebben a szezonban háromszor lépett jégre, összesen két lövése volt, pontot nem szerzett. Hockeydb-s adatlapja szerint posztja jobbszélső.

100 komment

Címkék: ebel stevenson elomo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lecseréljük a trabantot egy barkaszra?
Vajon honnan szerezhette az nso az információját???Tavalyi szezon közben már szó volt róla hogy a volán nem erőlteti a kanadai-amerikai légiósokat,hanem az észak európaikat favorizálja.Gondolom a 2005-06os idény 222pontja nyomda hiba ( pfujj bill gates )ugyanis 10gólt és 12 asszisztot jegyzett a cápáknál,ami 22pontot jelent,hacsak nem bruttó 222 ami nettó 22,viszont akkor amerikában brutál áfa kulcs van:-)))
A teljesítménye és a háttér információk ismeretében ez nem meglepetés! Nem azért írom mert sajnálom, de már látom hogy leigazolja egy európai élcsapat, ahol ontani fogja a pontokat!
Nem értem hogy lehetséges ez?
Itt már Opelről és mondjuk Citroenről van szó...A svájci bajnokság sokak szerint Európában az első négyben van...persze Elomo is jó helyről jött..., lehet, talán több bizalmat érdemelt volna...Egyébként a Volán támadójátékára sok minden elmondható idáig, csak az nem, hogy szervezett, tudatos lenne...szerintem a finn is ennek itta meg a levét.Mondjuk havi 4000 euróért...Palkovics valóban meggyőzőbb..A Steauás kanadai sráccal mi van?Ő is termelte a pontokat az előző szezonban.
@rider70: El vagy tévedve. Ez a pletyka hízelgő, de egy ilyen kaliberű játékos megszerzése maga lenne a csoda.
@bruins: A Klotenről nem árt tudni, hogy új főnöke van, aki nem éppen a türelméről híres. A nyáron ráadásul élő szerződése ellenére elzavarták a 700-nál is több NHL-meccset lejátszó 33 éves centerüket, Curtis Brown-t a Bielhez, hogy legyen hely a keretben Stevensonnak. Namost ezután három meccsen nulla pont, a főnök bepöccent, és "Ha valami nem úgy működik, ahogy vártuk, jobb azonnal lépni" - felkiáltással kirúgta Stevensont. És jelezte 300-500 ezer svájci frank körüli éves fizetésig tudnak elmenni a pótlását illetően.

Talán így kicsit érthetőbb, hogy milyen dimenzióban mozog egy ilyen kirúgás Európa élcsapatainál.

És akkor ezt vessük össze azzal, hogy Elomo helyére centert keres a magyar bajnok.

Maradjunk a földön.
@KCs: Egyáltalán ki szellőztet meg egy ilyen nevet ha jól láthatóan irreális a leigazolása? Mert valahonnan jött az info.
@nagypi: Nem mondom, hogy irreális a leigazolása, csak annyit mondtam, hogy ilyen kaliberű játékos megszerzése nem "trabant cseréje barkas-ra" lenne, hanem kisebbfajta csoda.

Persze, történhetnek csodák - az NS nem szokott teljesen a levegőbe beszélni. :)
Én sem tartom valószínűnek, hogy egy ilyen kaliberű játékost le tudunk igazolni. Ennek ellenére sok pletykának van valóságalapja. Lehet, hogy megekereste a Volán szakvezetése a Managerét, bár ez csak egy gondolat, nem bíztos hogy így is van.... nah így születnek a pletykák:)
Az irreálist inkább én mondom annak tükrében, hogy milyen összegek repkednek itt a posztban, mert hát az ő kloteni fizuja a Volán éves költségvetésének kb a harmada :)

Akkor bízzunk a csodában és az NS-ben. Bár inkább az előbbiben :)
Sajnálom ELOMOT:S Viszont bízom a szerncsénkben, remélem összejön ez a fantasztikus játékos..:) HAJRÁ AV19!!!
Szerintem nem kellene senkit igazolni, van itt helyben is megfelelő játékos.
Tegyék csak be Tóth Adriánt, és nézzük meg mennyire válik be, ha nem akkor még mindig lehet keresni valakit, ha meg beválik akkor azt a pénzt is amit egy légiós keresne lehetne másra fordítani.
Bulvár bulvár bulvár.....ÉN személy szerint VOLÁNOS nevelésü JÁTÉKOSOKAT AKAROK A CSAPATBA,vagy ügyes fiatalokat!!!nem kell ide a kirakat csapat...
(pár régi Volán vs. Újváros meccs megnézése után alakult ki ez a gondolatom...)
...::: BLL :::...
@Thomas_AV: az a baj, hogy Volános nevelésű játékost már nem találsz, aki erősítést jelentene most. Lehet, hogy pár év múlva a most még fiatalok közül lesz egy-kettő, de most nincs, s az a fránya eredménykényszer meg olyan ám, hogy azzal nem lehet viccelődni.
@brunzwik: Azt azért nem árt ha tudod, mielőtt ötleteid születnek, hogy a Tóth Adrián nem center, hanem szélső már pedig ahova szánnád két szélső is van, ide CENTER kerestetik!!! :)
@rider70: ez tetszett, kicsit megnevettetett:) viszont viccet félre téve szerintem aki NHL játékos volt azért már nem lehet gyenge...
sziasztok
@brunzwik:egyet értek...szerintem nem kell egyből idehozni xxx ezer euróért sem északi sem tengerentúli -vagy bejön vagy nem- csatárokat. Adjuk meg a lehetőséget 3-4 meccs erejéig Hegyinek vagy Adriánnak.nem is játszottak idén itthon.max nevezve voltak.tavaly a 3 fiatal szétszedte az ellenfél védőit.lekorizta őket a jégről,fárasztotta őket.idén ,ha jól emlékszem még nem voltak együtt jégen (lehet h Gabbá megharagudott Hegyire a nyári mizéria miatt?)nem tudom és nem is értek hozzá:) csak szurkolok hogy nehogy bele essünk a szokásos hibába...
@sailing: Lehet, hogy nem center, de tavaly is bevált azon a pár meccsen amin játszott.
@rider70: hallod majom!Voltal mar eletedben jegen?Siralom a kommented pajtás!
@bruins: Citroen, meg Opel? Azért az minőségi ugrás. Feltéve, hogy a selejt franciát váltjuk le az olcsóbb, de minőségileg százszor jobb Opelre.
@KCs: nem beszéltél félre :) A Kloten új igazolása : www.eliteprospects.com/player.php?player=8765
@Dreamliner25: Légyszíves kulturáltabban fogalmazni. Köszönöm mindenki nevében..
Egy észrevételem lenne 47 NHL mérkőzés helyett 52 a jó szerintem, volt még 5 playoff "derby"-je.
Sziasztok,
én egy ütős védőnek jobban örülnék, minden meccsen szanaszét lövik Satosaari kapuját és oké hogy látja a korongot, azért az igazán hatékony védekezés az ha nem hagyjuk lövőhelyzethez jutni az ellenfelet..a jelen hátsó alakzatot nem érzem jobbnak a tavalyinál, azaz itt nem léptünk előre, eredményben pedig szeretnénk.
A csatárhelyzet összességében Elomo nélkül is jobb a tavalyinál...mondjuk a Jancsit vihetik szezon közben..
@brunzwik: köszönöm, már én is épp kérni akartam

@Dreamliner25: az eddigi három kommented nem sok jövőt ígér neked itt, pajtás :)
Nem pont ide tartozik, de meg tudja nekem írni valaki, hogy miért nem játszott Juha Alen vasárnap az OLL ellen?
@Hockey_Fan: Majd megkérdezem tőle ma fősulis bulin:D múltkor volt szerencsém hozzá:)
@Gaudi: Köszi szépen, így már minden érthető. Kezdtem aggódni, hogy esetleg ő vele sincsenek megelégedve, mert nekem tetszik a játék stílusa. De akkor pénteken talán már megint jégen lesz.
@norbikimi0217: Ez gáz, hogy ilyen tempó mellett látod az éjszakában... Ma még picit megérteném, mert soká lesz meccs.
Sziasztok én Nagy Gergővel találkoztam Szombaton egy discoba Fehérváron. Ez persze nem feltétlenűl negatívum!
Nagyon jó lenne ha összejönne az uj center, de az az érzésem hogy nem csak mi fogunk lecsapni rá!!!
Hajrá SAPA!
Biztos jó ez a gyerek, szerintem nagy szükség lenne rá. A Martz szintet magasan veri (és miért ne verné?) akkor a legnagyobb spíler lehetne nálunk, a 19-es méltó utódja...

AKi ismeri az Olimpija keretét, az tudja, hogy pár NHL klasszissal kiegészítve bitang jó csapat a szlovén, míg nélkülük meg egy kalap xar lenne. Nagy lépés lenne a hőn áhított álom felé, csak hát a bulvár az valszeg bulvár....
Sziasztok!

www.eliteprospects.com/player.php?player=8892

ha megnézitek a lap alján a Transactions részt, ott szerepel, hogy Székesfehérvár
@tomancs: illetve az is ott van mellette h "rumor" azaz hireszteles, valamint a NSO cikk van forraskent feltuntetve :)
@tomancs: Szerepel, mint "híresztelés". Örülnék, ha nem az lenne.
Ámen, de ugy látom hogy ezt az infót ők is csak a NSO oldarról veszik!www.eliteprospects.com/player.php?player=8892n, Source 1

Legyen így!
@tomancs: forrásként az nso...
...jóvanna...
láttam ám én is
:D
@Dreamliner25: Közelebb állok a csapathoz mint Te azt gondolnád!!! Ne majmozzál kiscsillag!!
Nem kell ám itt hanyatt esni az exnhl-es játékosoktól! Nézd meg a mutatóit abban az egy szezonban!
@rider70: Azok a mutatók jobbak, mint Frank Banhamé, ha mond valamit a név.
@Scofi: na akkor viheti is a Volán, szerintem fehérvári nevelés lesz belőle
@KCs: Ha mégsem jönne össze, az öreg Elik Toddot kellene kirángatni valamelyik kocsmából :) Asszem nyomna egy-két asszisztot Ratyinak és Pirének.

Tényleg mi van az öreggel, tudja valaki?
@cuceró: Két hónapos szerződést kötött a svájci másodosztályú Thurgauval, mert csak addig volt rá pénzük egyelőre. Az Olimpija Ljubljana nagyon szeretné, ha a két hónap leteltével visszatérne hozzájuk, és állítólag maga Elik sem zárkózik el az ötlettől. Fejlemények néhány hét múlva várhatóak.
@rider70: Ahhoz képest meglepő, hogy nem látod, kik is a húzóemberek az EBEL-ben...
@rider70: Mi a bajod 0,5 pont/ mérkőzéssel az NHL-ben , ha képben vagy tudhatnád , hogy ez nem lenne kis fogás magyar de akár osztrák viszonylatban is. Persze attól még majd szerepelhet rosszul nálunk , de a mutatói nagyon jók. Guerriero a svájci 2. osztályból jött és nem sok hiányzott 1 pontos átlagához...

@KCs: olvasnák majd egy cikket a Villach titkáról , hogy viszonylag nagy nevek híján , de mégis vezetik a bajnokságot, akár a közelgő Volán mérkőzés kapcsán.
Ha Vas János légiós lenne, már őt is rég kivágták volna.
@Corzez: Ez igaz , de Jankó stílusa nagyon passzol ehhez a ligához, szerintem hamarosan beindul a pontgyártás.
@FrankK: Amit az EBEL-átigazolási cikkben írtam a VSV-ről, azt most is tartom: céltudatosan, posztra igazoltak, megbízható, stabil játékosokat. Nem művészeket, zseniket, hanem nagyon jó értelemben vett iparosokat. Stabil középcsapat lesznek sztem, de nagyon meglepődnék, ha az elődöntőn túljutnának.
@KCs: Köszönöm a kimerítő választ. Egyébként sejtettem, hogy nem egy olcsó Csóka. Kár...

Viccet félretéve, valami hasonló kaliberű játékos kellene, persze ha lenne rá zseton. Gondolom ezzel sok újat nem írtam!
@KCs: Köszi, szerintem Raffl-McLeod duó lehet , hogy sokáig repíti majd őket.
@FrankK: Összeérett a csapat, tudatos építkezés, csapatot építettek, nem sztárokat vásároltak. Kb valahogy így működik.
De ehhez sok pénz, türelem és jó szakgárda kell.
Nem bántásból mondom, de Jankónál nagyon nagy lemaradást érzek saját magához képest! Amíg ezt nem hozza be, vagy dolgozza le, addig szerintem nem fog úgy termelni, illetve iparoskodni, ahogy tőle elvárhatnánk. Viszont nem értem, hogy miért van így lemaradva. :S

Drukkolok neki, hogy minél hamarább megtalálja a saját erejét, mert amit Sapporoban látni lehetett tőle, az valami brutál volt, és azzal EBELben se sokan tudnának vele mit kezdeni.

@KCs: A végén csak Mathiasson lesz a Volánban :)
@ekanai: Ő már a svéd harmadosztályban van. :)
@KCs: Látom, hogy ma igazolt oda, egy meccs, két pont, úgyhogy ide kéne hozni :p Jó tudom, csak álom.
Nem vészmadárkodni akarok..., de szeptember végén igazolni olyan, mint mikor egy lófasz van a seggünkben és hangosan kiabáljuk, nem vagyunk buzik! -én kérek mellnézést-
@defó: Márpedig eléggé sok csapat igazol szeptember végén, sőt konkrétan most is. Egyébként nem valószínű, hogy még szeptemberben meglesz Elomo pótlása.
@sakic: Köszi a linket! A 2. harmad után 5-1 a Blackhawks javára.
@ekanai: Jankó az előző szezonban a fejsérülés után nem sok meccsre mehetett, akkor is többnyire a kispadon ült. Így nem csoda, hogy nincs formában (ezt sajna a vb-n is láttuk) Reméljük pár meccs alatt újra felpörög.
Azt már láttuk, hogy ki tud lépni... csak lőné is be.
Itt van a Ljubjana elleni meccs értékelése: jegkorong.tv/index.php?video_id=90928av
@[Roller]: kékre zöldre lőtte az ellenfél kapusainak mellét. Ez egy hosszútávú taktika része, kidől a 3. körre az össze kapus... :-D

Viccen kívül nagyon hajt a Jankó!!!
Theo Fleury-n is el lehetne gondolkodni....ez félig vicc, de félig nem...az "öregnek" lehet, hogy már nem az aki volt, de biztos hogy húzná a csapatot mert óriási a küzdeni akarása. Aki 168 cm-vel NHL-es kapitány volt, az nem véletlenül lett az. Most, hogy a Calgary azt mondta, ö már lassú az NHL-hez, az EBEL-be pont jó lenne.

És a fiatalok mennyit tanulhatnának....

A "durva" dolgain tudomásom szerint túl van, bár az elég jó volt, amikor a Sharks kabaláját elagyabugyálta... :D:D
@solarys:
Holnap 20.15-től: ZSC Lions - Chicago Blackhawks
Remélem a fenti link holnap is működni fog!!
A mai végeredmény, HC Davos - Chicago Blackhawks 2-9.
@canuck: Theo Fleury azon NHL-es játékosok közé tartozik, akiket szimpatikusnak találok, bár a "durva" dolgai nem tetszettek. De mint játékos igenis szimpatikus. És nem vicc, amit írtál, tényleg el lehetne gondolkodni rajta, bár nem tudom, hogy jobbszélsőként mit tudna nyújtani a Volán által keresett center poszton.
@ekanai: De ha egyszer más-más szavakkal fogalmaztad meg ugyanazt kétszer... :)
@rider70: te kozelebb?miert elnok vagy?
@Dreamliner25: közel áll a csapathoz -> a kispad felett szokott szurkolni :D
@canuck: tényleg vicc, gondolj bele olyan lóvét kérne mint a csillagos ég, már csak a múltja miatt is... Ezzel az erővel a Volán leszerződtethette volna Zherdev-et is mikor jött vissza Európába, v. bármelyik kiöregedő NHL-est, úgyis csak pénz függő a dolog, nem?
Ezek a játékosok az emlékeikből élnek.
Ez az arc nagyobb fogás volna, mint a szezon elején rebesgetett Johansson.. És vinné kb a 30% költségvetést is
Tartottuk volna meg inkább Nathan Martz-ot. Ő már bizonyított, ráadásul center.
@rider70: Nem azt mondtad tegnap, hogy képben vagy???? Mi lenne, ha végre legalább egy hozzászólásod is tükrözné ezt?
@rider70: De nem tartottuk meg, most mit kell ezen utólag keseregni?
@Gaudi: Arról nem beszélve, hogy Martz maga döntött úgy, hogy nem marad.
@KCs: Azt hittem ez egy olyan fórum ahol leírhatom a véleményemet. Egyébként nem olyan régen, négy évig segítettem a felnőtt csapat alapozó edzéseit, néhányszor a válogatottat is edzettem.
Részemről a témát lezártam.
@rider70: És annyi ex-NHL játékossal dolgoztál ezalatt, hogy kiérlelődött a megállapításod, miszerint az emlékeikből élnek?
Szerintem innentől kezdve nincs értelme ennek a vitának...Te már csak személyeskedsz...
@rider70: Te írtad, hogy az edzői tapasztalataidra alapozod a véleményedet az ex-NHL játékosokról, nem én hoztam fel. Csak bátorkodtam megkérdezni, milyen összefüggés van a kettő között.
Az NS-ben azt írják védőt is keresünk, valamint , hogy Flinta futószerződéssel marad a továbbiakban... Tud valaki valamit ezekkel kapcsolatban ? Tudjátok NS ...
@FrankK: Nem kapom, hol olvastad?
@canuck: Fleury tegnap bejelentette visszavonulását, a Flames mezén kivül már mást nem akar viselni a jövőben. Hivatalosan ugyan nem ott szerepelt utoljára, de az edzőtábort ő így vette,hogy ott fejezte be ,ahol elkezdte.
@rider70:
Stevensonnal kapcsolatban: a két évvel ezelőtti, Quad City Flames-es mutatói is durvák ,és az NHL-es szezonja, az a 47 meccs/22 pont is egészen jó, AHL-ben meg majdnem összejött neki a pont per meccs...az azért nem gyenge.
@Dany:Fleury:
flames.nhl.tv/team/console.jsp?id=47475

Nagyon sajnálom,hogy nem kapott lehetőséget az NHLben.:(
@csatoimi: A mai Nemzeti Sportban olvastam, pedig abban téged is említettek , de ha Te sem tudsz róla akkor az egész cikk kacsa (szokás szerint) Stvensonostul mindenestül. Szomorú vagyok , hogy a Blikk szintjén ( alá? ) mozog egy sportlap is.
@FrankK: Célszerű a helyükön kezelni az NS információit.

Persze egyszerűbb lenne mindenki élete, ha ők kezelnék megfelelően a birtokukba jutott értesüléseket...
@FrankK: Nem tudok semmit. Toled hallottam ezt az infot.
@csatoimi: Akkor az élő példa Te vagy mennyit ér egy cikk amit Nemzeti Sportban olvas el valaki :(
@KCs: Eddig is tudtam hol helyük , iktattam :)
@KCs: Ez nagy igazság!
Más:Van egy takaró meg a nyujtózkodás.Kilóghat a láb,(nem a lóé),de ebből megfázás lehet.
Tele van az EBEL "levezető" NHL-játékossal a Volánba is jöhetne,amig nem lesz hasonló tudásu hazai fiatal,márpedig ez még messze van.Ha sikeres akar lenni a Volán,ilyesmit meg kell húznia,csak O.G.-nek nemhogy körme de lassan már ujja sem lesz,mire összekapar valamit.Márpedig a várt jó EBEL szereplésért igencsak kaparni kell.
Talán egy kis tüsszögést megérne.
@FrankK: Nem mondtam, hogy nem igaz, csak nem hallottam rola.
@Uteapu: Nekem az is megfelel, ha tartják a lassú, de biztos fejlődést.
Ha már center témánál tartunk a tavalyi innsbrucki Steve Guolla is szabad ha jól tudom.
eliteprospects.com/player.php?player=8290

Bár a múltját elnézve ő sem lenne olcsóbb mulatság gondolom...
Vagy Holéczy és akkor lenne valaki, aki elhozza a bulikat :)
@scip_: Rendben, evvel egyetértek,de a mostani jó szereplés hozhat a konyhára.Abból lehet valami a kamrába,hogy ehessenek a fiatalok.
@nagypi: tényleg, ám! Bulielhozatalban (is) sz..ok vagyunk:-(
süti beállítások módosítása