HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányi helyére visszaállt Elomo

2009.09.26. 11:12 F. Kapus

Az első hatmérkőzéses szakaszból két pont mínusszal jöttünk ki, számolt el az eddigiekkel Énekes Lajos Fehérvár-edző. Az látszik, hogy fel kell kötnünk a gatyánkat, ha pótolni akarjuk a hiányt, mondta. Ehhez az eddig mutatottnál többre lesz szükségünk.

"Nem lehetünk elégedettek a látottakkal, a mentségünk csak az lehet, hogy a Linz nagyon erős ellenfél, amely jó formában van. A 3-0-s vereség akár elfogadható is lenne otthonukban, de olyan gyengén teljesített csapatunk, hogy az nem teszi széppé a péntek este látottakat. A meccset jól kezdtük, az első tíz percben volt nagy helyzetünk is. Aztán következtek a buta és kevésbé buta kiállítások, és ezen a mérkőzésen is túl sokat játszottunk emberhátrányban. Végül is az ellenfél fórból nem ütött gólt nekünk, ez a legpozitívabb, amit a Linz elleni találkozó kapcsán elmondhatunk. Az emberelőnyös játékunk viszont ismét gyenge volt.

A második harmadbeli produciónk olyan gyatrára sikerült, hogy a második szünetben módosítanunk is kellett a csapat sorösszetételén. A legerősebb sorunk ma sem tudta húzni a csapatot, így Ladányi helyére visszaállt Elomo, míg a második sor a Kovács, Fekete, Ladányi felállásban folytatta. Ettől a változástól valamelyest jobb lett a játékunk, a harmadik harmadban többször voltunk partnerei a Linznek, mint az előzőekben.

A támadójátékunk nem működött jól, a Linz pedig kiválóan védekezett. Így lehet, hogy csak 18-szor tudtunk kapura lőni. Kevés időnk van a vasárnapi mérkőzésig, de amit lehet, azt megtesszük a javulás érdekében. Szombaton délután háromkor edzünk, előtte-utána megbeszéljük a játékosokkal a fontos dolgokat. Van mit értékelni ezen a mérkőzésen is, és ismét van mit tanulnunk. A kapura lövési arány nálunk 47:18 lett a linziek javára, Tommi Satosaari ismét kifejezetten jól védett."

A mérkőzés összefoglalója máris elkészült, az interjúkból kiderül, a játékosok elsősorban a felesleges kiállítások kiküszöbölésében látják a megoldást. Nem csoda, hiszen a Fehérvár közel 16 percet játszott emberhátrányban.

46 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megmondom őszintén, kicsit csodálkoztam, hogy ismét Godó játszott az első sorban, hosszú távon nem gondolnám jó megoldásnak. Ha már úgyis annyit próbálkozunk, akkor meg lehetne nézni azt is, hogy mi van, ha - tudom, szentségtörés, de - szétszedjük a fiatal sort és elszórjuk őket különböző sorokba...
@vaze: Vagy a próba kedvéért összerakjuk Ladányit Peterdivel és Vas Marcival...
@KCs: Jó, persze. Egyébként meg be kell látnunk, hogy a helyzet tarthatatlan abból a szempontból, hogy egy akármilyen edzőnek kellene legalább egy (na jó: fél) év ahhoz, hogy reálisan felmérje, ki mire képes, mire nem, milyen játékkapcsolatok működnek és milyenek nem. De mivel a Volán gazdasági értelemben kötéltáncot jár, ezért nincs ilyen fél-egy évre idő, nincs türelem, és még azt sem tudjuk, hogy az edző ezek hiányában teljesít alul vagy mert valóban balfék.
@KCs: Ilyen is ritkán van, de veled értek egyet.

Te ugyis közelebb vagy atüzhőz, nem tudnál szólni, hogy legalább 1 meccs erejéig ilyenek legyenek a sorok???

1.Palkovics, Elomo, Mihály
2.Vas M, Ladányi, Peterdi
3.Hegyi, Nagy , Sofi
4.Vas J. Tóth A. Kovács Cs.
@brunzwik: De akár Tóth A. mehetne Elomo helyére az első sorba, Elomo meg szerintem jó lenne a Vas Jankóval.
@brunzwik: ha jól tudom, következő meccsen már kint lesznek az urnák, ahol a sorösszetételre lehet szavazni! :))))
Nem akarok rosszindulatú lenni, de sztem bebuktuk ezt a válogatott- klubcsapat felállást... A Villach kivételével sehol nincs ennyi hazai játékos. A másik: korongszerzéseknél másodpercig áll a játékos, felnéz, aztán indul csak el vagy passzol- akkor is persze a legtávolabb álló játékosnak. A Klagenfurt ennyi idő alatt már felviszi a mi harmadunkba a korongot. A védőharmadból eszetlenül fonákkal kivagdosott korongokat is el kéne felejteni. És kéne még legalább 1 jobbkezes csatár is. Vazjunyin ki- Tóth A. be.
@brunzwik: ???? Remélem, a kérdés csak tréfa volt.
@KCs: Persze, tudom, hogy nem tudunk beleszólni.

De azért ezekkel a sorokkal sokan elégedettek lennénk.
EBEL SVS%
1.Westlund Linz 92.9
2.Weinhandl G99 92.7
3.Satosaari AV19 92.4

Az interjúk azért sokmindent elmondanak,csak kicsit tanácstalannak is tünnek a srácok.Tudják jól mi a baj,csak a megoldás hiányzik.
Nagyon drukkolok a fiúknak, és nagyon kívánom nekik a sikert, de elég nagy csalódás számomra, hogy Magyarország legjobb csatárai találhatóak ebben a csapatban, és így is csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy A-csoportos VB-n nem tudnak lépést tartani a világ legjobb jégkorongozóival, az érthető, szerintem nem is várta el tőlük senik. De azért az EBEL-ben nem csak A-csoportos szintű játékosok találhatóak, de hogy ellenük is lassúak vagyunk, lekorcsolyáznak simán, szinte képtelenek vagyunk veszélyesek lenni az ellenfél kapujára, az nagyon kiábrándító, ennél jóval többet vártam. Egy osztrák fórumon azt írta az egyik Linz drukker, hogy egy percig sem aggódott a csapata sikeréjért, mert nagyon uralta a Linz a történteket. Szomorú ilyet olvasni ilyen keret mellett.
Hajrá Volán!
@jágör68: Sajnos azt észre kell venni, hogy óriási nagy volt a sebességkülönbség a Volán és a Linz között, de a KAC játékosai is sokkal gyorsabbak voltak mint a mieink. Szerintem a sok kiállításunk is ezért van. Sajnos nem tudjuk, sem fejben ,sem fizikailag felvenni velük a versenyt, ezért gyakran az ütemkésés miatt szabálytalankodunk. Persze láttam tőlünk olyan büntetést is, amit egy kis fegyelmezettséggel el lehet kerülni.
Szerintem a válogatott, klubcsapat történethez ennek nincs köze.
Megnézve az összefoglalót, az a véleményem, hogy nagyon csúnya is lehetett volna a vége, és csak Tomminak köszönhető, hogy nem lett az.
Nagyon sokszor mehettek 2 az 1-re a kapunk felé. Avédőink lemaradtak sajnos, de gondolom ez a ez a sok kiállítás miatt volt, a végére elfáradtak a védőink.
Ezen mindenképp változtatni kell.

Nem tudom, lehet belemagyarázom, de mintha Palkó nem lenne megelégedve a csapat néhány tagjával, igaz nem mondta ki, de én úgy láttam rajta..
lehessen licitalni a sorosszeallitasra is, ne csak a cserepadlaulesre. ;))
@brunzwik: "De azért ezekkel a sorokkal sokan elégedettek lennénk." Meddig? :)

@Hockey_Fan: hát azért sz EBEL-ben A csoportos csatárok vannak
@AG 2.0: Azt nem tudom, de egy próbát megérne. :D
Ezek szerint túlzott volt a hurrá-optimizmus, hogy ezzel a kerettel simán a hatban leszünk. Ha jól értem, csak úgy tudunk lényegesen előrelépni, ha mi is hasonló képességű légiósokat tudunk igazolni. Mikor lesz erre anyagi lehetőség, mert ebből a saját játékosaink is tudnának profitálni. Mert akkor lehet, hogy mégis ebbe az irányba kellene elmozdulni.
Tényleg, nézve a meccseket látszik, hogy nagyon lassúak vagyunk. És sok a bottal visszahúzás emiatt.
Gyűjtöttem egy kis statisztikát az EBEL honlapról:

+/- lista:
Jobb Dávid vezet +2-vel
Rajta kívül csak Peterdi van plusszban +1-el.
Legrosszabbak ezen a téren:
Juha Alen: -6
Horváth: -5
Tokaji, Benk, Palkovics, Onderjcik, Fekete: -4
@uprmedia: Kár, hogy a tavalyiakat nem tudtuk megtartani. Martzre, Guerreirora,meg mondjuk Byströmre gondolok. Satosaarit leszámítva nem nagy igazolások.Minden évben mások a légiósok.
Más csapatoknál a légiósok a húzóemberek(pl. Linznél:Purdie,Mathiasson,Leahy,Shearer,Westlund,plusz még pár kanadai(!)),de ilyen szintű légiósokra nem hiszem,hogy lesz valaha pénz.Olimpijanak is van egy sor északamerikai légiósa,és nem egy szezon óta,meg egy ex NHL-es kapusa.Kapus poszton vesszük fel velük egyenlőre a versenyt,tavaly,meg idén is.
@Dany: Tegyék ki az urnákat!! Összedobjuk, mint a büntetést :)
A lassúság nem is meglepő a Volán átlagéletkorát tekintve, főleg a védőknél. Csak most a nagy kérdés, hogy nem lett volna- e jobb a fiatalokat beépíteni és a hazahívott válogatottakat pedig hagyni a helyükön... Mert az a fenenagy összeszokottság nem nagyon látszik.Az emberhátrányos védekezés és az akaraterő ami dícséretet érdemel.
@Dany: Azért szerintem Mihály Árpi is nagy igazolás, Meg én bízok Vas Jankóban is, de az igaz, hogy egyenlőre még nem találták meg az igazi formájukat. Itt viszont lehet felvetődik az edzői felelősség is.Ki tudja mit engednek meg nekik.
Mennyire engedik őket szabadon játszani.
@Dany: Ackeström szerintem sokkal-sokkal jobb védő a tavalyi légiós védőknél.
@Hockey_Fan:A vb-n az osztrákok simán lepofoztak minket!Most ez a Volán majdnem csak megegyezik a válogatottal és az EBEL-ben lévő osztrák játékosok aki gondolom alkották a válogattat kiegészülve pár honosítottal,most volt NHL-es játékosokkal vernek meinket!Ebben számomra eddig semmi meglepő nincs!Szezon elején azt mondtam nekünk az Olimpija,Jesenice,Zágráb trióból kell egyet megelőzni!És akkor 8-ba vagyunk!De az megint kevés mert play off első körében az alapszakasz elsőt kapjuk!
@jágör68: A nagy mértékű fiatalításnak azért meg van a veszélye, ami ugye a rutintalanság.
Nem tudom melyik a jobb, rutintalan gyors védőkkel nekivágni az EBEL-nek, vagy rutinosakkal ám de egy kicsit lassabbakkal.
Azt hiszem én is az utóbbit választottam volna. Hiszen azért 2 év EBEL szereplés sokat jelent. Pláne úgy, hogy a Playoff a cél. Nagy mértékű fiatalítással esélyünk sem lenne a Playoffra szerintem. Ami egy kicsit zavar az az, hogy egyenlőre nem vonják be a fiatalokat, nem játszatják őket. Reméltem, hogy a jövőben egy kicsit több lehetőséget kapnak majd.

@rol71: "Szezon elején azt mondtam nekünk az Olimpija,Jesenice,Zágráb trióból kell egyet megelőzni!És akkor 8-ba vagyunk!"

Ha egyet előzünk meg akkor csak 9.-k leszünk nem?
Plusz még egy Osztrákot? Vagy ezt, hogy értetted?
@rol71: Szerintem ebből a trióból ( Olimpia, jesenice, Medvescsak) kettőt kell megelőzni, úgy jön ki a nyolc. Ez nem lesz könnyű, mert a két szlovén csapat tavaly is mindíg hosszabbításos meccset játszott egymással. (magyarul leadták a pontot)
@brunzwik: Igen,hát elsősorban az északiakra gondoltam, Mihály Árpi nyilván jó igazolás,csak egy jó center kellene mellé. Jankót meg a magyarokhoz számoltam.
@Horiko: Minden osztrák PO-os lesz, ez nem kérdés.
Zágráb is kezd a helyére kerülni a tegnapi 7-0 is bizonyítja,csináltak hajmeresztő dolgokat.Olimpija erősebbnek tűnik,mint a Jesenice. Nem lesz könnyű ellenük most,minden hazai meccsüket megnyerték eddig.
@Horiko: @uprmedia:Igen, igen csak közben ment 2 asztalon póker és nem figyeltem ide kellőképpen!Szóval abból a trióból valóban 2-t kéne megelőzni! :))Bocsi még1x!
A következő 2 mecs nagyon fontos lesz, hiszen két elvileg hasonló adottságú csapattal játszunk (Olimpija idegenben, Zágráb otthon). Ha itt nem tudunk min. 2, de inkább 3-4 pontot szerezni akkor egyre jobban leszakadunk a mezőnytől! Utána megyünk Villachba s azzal zárul az első kör.
Eddig 6 mecs alatt 11 gólt szereztünk, de kaptunk 23-t.
@orion66: Jó nagy butaság amit itt leírsz, természetes, hogy azok állnak a legrosszabbul, akik legtöbbet vannak a jégen. A felsoroltak (legrosszabbak) emberhátrányban, előnyben is benn vannak, de sokan közülük dupláznak is (pl Alen, Horváth, Tokaji).
@taki17:Pókerstars.De szoktam Paradisen is mert ott van a Sportingbeten fogadási számlám!
Hu pokerstarson rengeteget nyomtam az utobbi 1 honapban.. Lyuk sorokat szépen adja! A sportingbeten tudsz 1 kis lovét keresni sportfogadással, sajnos a volán Ljubjanai vendégjátéka tuti 1 es!
@rol71: ha egyet előzünk meg, akkor csak 9-ek leszünk sajnos...
@KCs: Nálam ez lenne az első sor......hátul balu+ackeström
@LaCok: kicsit olvass figyelmesebben, már elnézést kért,csak elírta.
Nálam meg ez a második: Toki, Balu hátul, Ladányi, Peterdi, Vas M. a támadósor
@banyszi: klasszikus Kohász sor :)
@banyszi: Ez az ezt szeretnénk már sokan látni..
De valami miatt nem csinálják meg.
@Thomas_AV: @brunzwik: nem csak klasszikus kohász sor, Pat Cortina is gyakran játszatta őket igy és én úgy láttam igen eredményesen, főleg emberelőnyben
az is jó sor lenne, ha Palkovics-féle sorban Fekete lenne a center, mert ők már többször játszottak egy sorban
@hokifan526: sztem is és nálam a 3. támadó Kovács lenne, most valahogy elvesznek a soraikban
@banyszi: Amit Te írtál az sem igaz . A +/- mutatókba nem számít bele az emberhátrány alatt kapott gól ( ha beleszámítana Alen kb -15 pontnál járna )
@FrankK: Tudom, hogy nem számít bele, de az igen, hogy nagyon sokat kivesz belőlük az állandó védekezés, fáradtak, ráadásul sokat vannak a jégen.
süti beállítások módosítása