HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Meg kell mutatni, hogy ez a mi várunk

2009.09.19. 10:54 F. Kapus

Nem koncentráltunk egyformán, ez döntött a pénteki meccsen, foglalta össze a Viennától elszenvedett vereség okait Énekes Lajos, a Fehérvár edzője. Az akarással nem volt gond, de okosabbnak kellett volna lennünk. A Bécs továbbra is a magyar bajnok gyengéje, eddig mindig legyőzték Palkovicsékat. Megmutatjuk azt is, ezúttal hogyan tették.

"Úgy kaptunk ki, hogy fejben nem voltunk annyira élesek, mint ellenfelünk. Nagyjából ugyanannyi kapura lövése volt a két csapatnak, de előttünk több nagy helyzet adódott. Ennek ellenére kétszer annyi gólt lőttek. Ha céljainkat el akarjuk érni, akkor ez hazai pályán megengedhetetlen. Egyrészt a közönségünk miatt, másrészt meg kell mutatnunk az ellenfeleknek, hogy ez a mi várunk, itt nem nyernek a vendégcsapatok. Azt kell elérnünk, hogy ne szeressenek Székesfehérvárra jönni. De ez nem megy automatikusan.

Pénteken igenis ők voltak az erősebbek, jobban akarták a győzelmet. Amíg ezt nem tudjuk mi megtenni minden mérkőzésen, nem fogunk zsinórban nyerni. Színvonalasabb volt a játékunk, mint az első mérkőzésen, amikor a Graztól kaptunk ki, a gólokon kívül lőttünk vasat, hagytunk ki üres kapus helyzetet és több ziccert is, de amíg kikapunk, a rossz helyzetkihasználás és a balszerencse emlegetése csak magyarázkodás. A Vienna is hozzánk hasonló mennyiségben hibázott, ezért is fájó, hogy nem tudtunk győzni, mert bizony nyerhető volt ez a találkozó.

Amíg olyan helyzetekben hibázunk többször is, amelyekre Jarmo Tolvanen külön és nem egyszer felhívja a figyelmet a meccsek előtt, addig szintén gondjaink leszenk. Ezek nem képességbeli különbségből adódó hibák, hanem ahogy említettem, koncentráció kérdése. Ebben ők jobbak voltak, ezért kerekedtek fölénk. Jó csapat a Capitals, de több akarással, nagyobb odafigyeléssel az ilyen mérkőzéseket hozni kell. Örömteli ugyanakkor, hogy két emberelőnyünket kihasználtuk, hátrányainkat kivédekeztünk. Ebből látszik, tud működni a gépezetünk nehéz helyzetekben is. De az is szembetűnő, hogy ha egy emberünk kihagy, egyből gólt kapunk belőle."

Jarmo Tolvanen vezetőedző kiemelte, nem játszott rosszul a csapata, de jól sem. "Ahhoz, hogy az ilyen szoros találkozókat a magunk javára tudjuk eldönteni, jobban kell teljesítenünk." A vendégek trénere, Kevin Gaudet elismerte a Fehérvár küzdeni tudását, és azt is, hogy 2-2 után akár a magyar csapat is megnyerhette volna a meccset. A mérkőzés összefoglalója itt tekinthető meg.

A Fehérvár szombat délelőtt edz egyet, majd vasárnap reggel nyolckor elindul első idegenbeli mérkőzésére, Jesenicébe.

34 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Flinta miért nem játszott, ezt magyarázza már meg valaki????????? Nem hinném,hogy a padra szerződtettük...
mármint az Énekes Lalitól kérdezem,hogy Flinta miért nem játszott.
Köszönet az összefoglalóért, nagyon jó újra látni a meccset. A kérdéseim:
1. Nem lehetne a gólokat és nagy helyzeteket lassítani? Például az interjúk alatt.A vitatott gólt is megnéztem volna még egyszer.
2. A videóbíró felvételeit meg lehet mutatni?
3. Az augusztus végi Red Bulls Salute-t online néztem és nagyon jó minőségű volt a közvetítés. Esetleg fel lehetne velük venni a kapcsolatot a technikai részletek miatt.
Egyébként tényleg szuper, köszi.
Lajos lajoss,ilyen értékelést nagynéném is adhatott volna,pedig nem ért a hokihoz.3 hazai meccsen 13 gólt kaptunk,úgy hogy a kapusunk volt a mezőny legjobbja.Védelmünk csupa válogatott,de elképesztő lassúak,és rengeteg gyerekes hibákat követnek el,ez nem jó előjel a szlovéniai vb előtt.Emberelőny????nekünk minek,???Igaz tegnap 2 gólt is ütöttünk előnyből,de véletlenül a kék vonalról takarásból becsusszant,osztrák gólok 95% sakk matt kijátszott helyzet!!!5-3 ellen annyira lassan passzolgattunk,hogy csodálkoztam nem fagyott oda a korong a jéghez.Válogatott támadóink ziccerek tucatjait hagyják ki ,nem a kapus véd, hanem eltaláljuk a középen álldogáló hálóőrt,szólókról nem is beszélek,mert ha Vas lép ki ( eddig 3 meccsen sikerült neki) mind ki is hagyja. Sokan szeretik Sofron terminátor István játékát,csak az a baj hogy ő sokszor azt hiszi hogy a kezében levő eszköz nem hoki ütő hanem pallos ,és ezzel aprítani kell az ellenfelet.Rengeteg kiállítást kapunk emiatt,ami fárasztja az amúgy sem fiatal védelmet.Felkellene ébrednünk ,mert a szezon elkezdődött és a mezőny elmegy mellettünk.
@laza6: Köszi a videóval kapcsolatos észrevételeket!
A lassításokat és visszajátszásokat tényleg hülyeség volt kihagyni az eddigi meccsekből, mostantól lesz:-).
Egyelőre még formálódik ez a jégkorong.tv-s dolog, de igyekszünk meccsről-meccsre javulni, vinni valami újabbat a dologba. A másik két felvetésedről csak annyit tudok, hogy a Red Bull rendezvények egy egészen más anyagi kategóriába tartoznak:-).

Még egyszer köszi az észrevételt, ha van még örömmel várjuk.

Demeter Laci, jegkorong.tv
Azért még nem kell itten temetni a csapatot kérem szépen. A mezőny elmegy mellettünk? Valóban. Rajtunk kívül "csak" 4 csapatnak van ugyanannyi pontja mint nekünk. Salzburg, Klagenfurt, Bécs, Ljubljana. Azért ők sem feltétlenül a legrosszabb csapatok. 3 meccs ment le eddig. Még statisztikát sem érdemes csinálni 3 meccs alapján. A Grác elleni meccset nem láttam, de a Salzburg és a Bécs elleni meccseken simán egyenrangú ellenfelek voltunk, csak nem jött össze. Tavaly az Innsbruck kapott egy tizest, akkor minden összejött. Lesz majd még olyan meccs is.
Ezektől függetlenül, én sem azt mondom, hogy minden faca a csapattal és, hogy soha nem voltunk ennyire jók, de azért nem kell mindent "fekete szemüvegen" nézni. ;)
Nyaljál Jolán! Ja, nem is... :) Hajrá Volán!
Tegnap nem akartam írni mert a pumpa nagyon fent volt bennem,de ezek a magyarázkodások ismét felvitték!Ébresztő gyerekek!!!Az Újvárosi sor amiért ti Dunából odavagytok szart sem ér!A Ladányi még Franciaországban van,a Vas tesók hát inkább ne is beszéljünk róluk!Egyedül a Peterdi az akin látszik az akarás!Végre a"barátunk"a helyére került a meccs második felére,segíthetne a kuzinnak vinni a botokat,kulacsokat!Itt vannak az ország legjobb korongosai és katasztrófális játékkal köszönik meg annak a 3000 embernek aki kilátogat a jégpályára szúrkolni nekik!A tehetséges fiataljaink Miskolcal bohóckodnak mi meg botorkálunk a jégen.
A sorkevergetést meddig kell erőltetni? És hogy a p.. ba nem sikerült legalább 2 jobbkezes csatárt szerezni???
@D.Laci: Szia D. Laci!

Gratula a jégkorong.tv-hez. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy nem lehetne a rengeteg különálló jégkoronggal kapcsolatos próbálkozást (jegkorong.blog.hu, icezone.hu, sportside.hu, origo.hu és a jégkorong.tv + a szövetség hivatalos honlapjának élő közvetítése és statisztikái) egy ultramodern, minden igény kielégítő, világszínvonalú jégkorongos portállá összegyúrni?
@D.Laci: Én is csak gratulálni szeretnék a jegkorong.tv-hez.
Pár apró javítás és minden igényt ki fog elégíteni.
Ami most eszmbe jut az az RSS minden videóhoz, így lehetne tudni mikor került fel valami új.
No és nyitni a közösségi oldalak (Facebook) felé mint az icezone. Jó lenne, ha a videó linkjét kitenném linkként, akkor felismerné, hogy az videó (ahogy a youtube, vagy indavideós videóknál), de már az is elég lenne, ha a környezetet normálisan értelmezni tudná. Igaz ez nem tudom mennyire megoldható.
@ifjvit: valóban nem csak mi állunk 2ponttal,hanem mások is,de ők nem mind a 3meccsüket otthon átszották,és nem ennyire - a gólkülönbségük!!!!!
@D.Laci: Kedves Laci, szuper video-tudósítások, gratula!
1 kéréds: Tolvanen hogyhogy nem nyilatozik soha (vagy legalább is eddig)?
@Surdilovics: nyilatkozik ő...ha azt az egy mondatot annak lehet hívni amit kiraknak a Volán honlapra...
tényleg apropó honlap.nem tudja valaki mikor lesz frissítve a Volán honlap?
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_lead&csid=8
@bojl: Lenne egy-két ötletem: pl.ul az ificsapatnál ne a tavalyi mérkőzéslista legyen kinn, hanem a mostani!
Jégbeosztás: szept. 6-13. Hányadika is van ma?
Meg kell mutatni, hogy ez a mi várunk!

MUTASSUK MEG!
@EisHockey: cric82 amit belinkelt az övön aluli. az észrevételeidben pedig KCS biztos tud segíteni:)

@cric82: miért archivumot linkelsz?
@bojl: Hírek/Átigazolási hírek. Ha ez archívum, akkor legyen ott.
@laza6: A videóbíró jele nincs kivezetve, de elvileg lenne rá lehetőség(full hd, ha jól tudom, szóval minősége is van), így egyenlőre nem fog bekerülni.
A Salute meccseit azért láthattad olyan jó minőségben, mert az egész Salzburgi TV bevetésre került a meccseken.
Amúgy nem sok technika kell hozzá, csak minden ami kell, sok sok sok pénzbe kerül, és kell hozzá minden meccsre legalább 3 ember. 2 operatőr, illetve egy rögtönzött "live" vágó-rendező is. Kell hozzá 2 megfelelő kamera, egy videóváltó, illetve egy videóbíróhoz hasonló rendszer: rögzíti, majd vissza lehet játszani. Szóval technikai részletek nélkül "csak" ennyi kell.
@pKn: tudod én sose jutok el odáig hogy az átigazolási híreket böngésszem.(ezért nem tűnt fel) a friss hírekben közölteket jegyzem...
@ekanai: mond ki nyugodtan.:D KURVA SOK PÉNZ KELL egy salzburgi live streamhez, vagy akárcsak egy gyengébbhez is.
@bojl: nem mondom ki, mert nem lenne hozzám illő leírva, de finoman fogalmazva iszonyatos pénz lenne még az is, nemhogy a salzburgi livestream. Bár a .pc fiberpower legerősebb kimenő nete(ami nem is annyira drága) már talán megfelelő lenne, vagy pedig egy kiszolgáló szerver, amire feltolni egy sima nettel, és onnan kinyomni. de ehhez is kéne legalább 1 ember, 1 kamera, 1 kicsi rendszer.
@pKn: A tömeges igényekre való tekintettel az idei nyári átigazolási hírek elérhetőek a hivatkozott hírcsoportból is.

A honlapon hamarosan lesz egy kis ráncfelvarrás, ennek keretében a hírcsoportok is intenzívebben lesznek használva. Így remélhetőleg könnyebben előkereshetőek lesznek a korábbi átigazolási hírek mellett a mérkőzéstudósítások, beharangozók, interjúk stb.
Sziasztok!
Köszönjük a sok észrevételt, tényleg jók!
Igazából volt pár próbálkozásunk már néhány "összefonódásra", ezek a dolgok alakulóban vannak, csak még tényleg nagyon friss a mi kezdeményezésünk(kb másfél hónapja találtuk ki).
Nem magyarokat is igyekszünk legközelebb megszólaltatni, illetve a honlap is folyamatosan próbál bővülni a következő hetekben-hónapokban.

Demeter Laci
@ekanai: szerintem az Újváros meccseinél is megoldják kis költségvetésből... Nyilvánvaló, hogy nem olyan, mint egy rendes TV adás, több kamerával, visszajátszás stb. De pl. ott van a Fehérvár TV, aki veszi 1 kamerával, és ott helyben megy is rá a kommentátor hangja. Na, ezt a jelet kellene felnyomni a netre és kész... Nem hiszem, hogy ez annyira drága lenne. (mármint a többletköltség a mostanihoz képest, bár persze jogi kérdéseket is felvet, de az más tészta...)
Megelehetne keresni az IBM-et, hamár úgyis ott van fehérváron hátha tudnának segíteni, pl 1 szerverrel
@Bencito: A SportKlub TV a hazai meccsek többségét adja élőben, kiváló képminőséggel. Azokat értelemszerűen nincs ok adni a neten. A többi pár meccs miatt pedig feleslegesnek tűnik ekkora beruházás, pláne, hogy max. párszáz nézőre lehetne számítani meccsenként.

Azt gondolom, nem lehet véletlen, hogy az európai élbajnokságok élklubjai közül minimális azoknak a száma, akik ilyen szolgáltatást kínálnak a weboldalukon.
@Surdilovics: A Volánhonlapon minden mérkőzés előtt és után is megszólal, a felkészülés minden hete után elmondta a véleményét. Hányszor kéne még vele beszélni?
@KCs: szerintem videóinterjúra gondolt...
@ekanai: Szerintem két dologról beszélünk. Az egyik az élő adás, ami - tudom, hiszen magam is hasonló területen dolgozom - rengeteg pénz és technika. A másik az összefoglaló, amit látunk, ez már vágva van, tehát a videóbíró felvételeit is bele lehet vágni természetesen akkor, ha meg lehet szerezni. HD-ből lehet SD-t csinálni - gondolom ebben a méretben készülnek az összefoglalók.
A salzburgi példa nem az élő adásra vonatkozott, hanem a tömörítési eljárásra, aminek gondolom vannak szerver igényei is ha sokan nézik, de én mobil internettel is tudtam venni, tehát nem lehetett extra Mbit/s, mégis jó minőségű volt. De a streaming nem az én szakterületem, lehet, hogy rosszul látom és hülyeségeket írtam.
Egyébként jó, hogy vannak összefoglalók, hajrá!
@laza6: a feltöltési oldaltól függ, hogy mennyien tudják nézni abban a minőségben, amiben adják neten.
Példa: ha 200k felhasználóként a sebesség, és van 100 felhasználó, akkor ennek a sebességnek a 100-szorosa kell minimum. Így már hamar elég tisztességes sávszélesség kell kimenőben.
A videóbíró felvételét nem tudom, hogy odaadják-e, ennek utána kell járni.
@ekanai: Bár én sem vagyok szakértő, de P2P elven szerintem lehet ezt másként is csinálni.
@KCs: A kérdésem a jegkorong.tv-re vonatkozott. Ott még nem láttam a mestert.
süti beállítások módosítása