HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

FTC-sikerrel indult a Mol Liga

2009.09.11. 21:55 F. Kapus

Mindkét Erdély–Magyarország meccset határon túli csapat nyerte, a fővárosi ütközet pedig büntetőkkel dőlt el. A ligaújonc Brassó mindhárom harmadot megnyerve, Antal és Elekes 2-2 góljával győzött 6-2-re Miskolcon. A végső sikerre legesélyesebbnek tartott két csapat rangadóján az SC Csíkszereda 2-1 arányban bizonyult jobbnak a tartalékos Dab.Doclernél. A Ferencvárosi TC fordulatokban és gólokban gazdag meccsen a szlovák vendégjátékos, Hucko büntetőjével diadalmaskodott 5-4-re a Starsszal szemben.

40 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ide is leírom: 3 meccsen 1300 néző (a jegyzőkönyvek alapján). Nem rossz kezdés!

Miskolc - 400 néző
Pesterzsébet - 400 néző
Csíkszereda - 500 néző

csak így tovább!
Nekem ugy tunik, hogy a merkozesek szinvonala alacsonyabb lesz mint tavaly, viszont a mezony sokkal kiegyensulyozottabb. Szerintem a Brasso es a Fradi lesznek a meglepetes-csapatok.
@Zsoma07: nem meglepetesek ezek !
Hajra Fradi !
csak hozzá tesszem a biró 2 fradi gólt nem adott meg
@bereszsolt: ugy ahogy mondod a Brasso biztos nem lesz meglepetescsapat...csak az elso Ujpest -Fradi-Dab meccsig....mint a magyar focivallogatott a Portugal-Dan-Sved meccsek elott.....szinte kijutottak a VB-re
A Fradi 3-4 góllal jobb volt, mint a Sztársz, "csak" a szerencse és a kritikán aluli játékvezetésnek köszönhetik a káposztásiak az (ajándék) egy pontot.

(A becsorgó pakk kb 10 - 15 centivel áthaladt a vonalon - vitathatatlan gól volt. Talán még a Sztársz padon sem ült senki aki ne adta volna meg!!!)

Amúgy a Fradi játéka több mint biztató. Ebben a csapatban nem csak szív van (mint az elmúlt években megszokhattuk), hanem egység és tudás is.

Ja, és ma este Budai nem is volt nagy formában. Mi lesz ha ő is belelendül?? :)
Nem láttam a meccset,de az feltünő,hogy ennyire durva (kemény) volt a Vasas Stars,hogy 28 perc büntetést kapott,míg a pesterzsébetiek 14-et?
A 13. körben dőlt el a büntető párbaj: McLaughlin és Hucko belőtte, Hofmann, Gergely és Davis kétszer-kétszer kihagyta, akárcsak Nagy, Molnár, Jánosi, Schellin és Feil.
Szerintem a Vasas külföldiek nélkül sehol sem lesz ebben a bajnokságban...
Visszavonhatták azt a gólt más miatt is függetlenül attól mennyire volt bent.
A méhek megverték a jegesmedvéket :haha
Mindenki arra hivatkozik, hogy tartalékos volt a DAB, az SCből is hiányzott két meghatározó játékos, köztük a Csíki Sör Kupa legjobb játékosának választott Virág Csanád.
Aki látta a mérkőzést,tudja a bíró verte meg a DAB-ot! Ez a mérkőzés fordított eredménnyel lett volna igazszágos!
Ha értelmesebb a bíró, akkor is egy nagyon szoros meccs lett volna, és akkor is 1-2 megmozduláson múlt volna, szóval azt azért mégsem mondanám, hogy mindenképpen nekünk kellett volna nyerni ezt a meccset, azért ennyire nem vagyok elfogult. 2. harmad nagy részén pl. teljesen lenulláztak minket, csak Sevela védett óriásiakat. De hát bármi megtörténhetett volna.
Ne legyetek elfogulva:)a sportclub joval tobbet tamadott es tobb helyzetet alakitott ki.sevela kapus
nagy formaban volt de a sportclubnal sem volt nagyobb kapushiba.szerintem a csikszeredai sportclub
megerdemelten hozta a meccset.
Ja es a birok egyertelmuen kritikan aluliak de nem lehet azt mondani h olyan tevedeseik voltak amikkel a sportclubot hoztak volna elonybe.de az biztos hogy alapszabalyokkal nincsenek tisztaban.
Persze egy csapat saját tudósítása mindig elfogult, de ha ez igaz akkor ez több mint gáz:

"gólt a 14. percben mégis a mieink ütöttek Azari révén, melyet előbb megadott, majd pár másodperccel később visszavont a meccs bírája. Mint azt a találkozó után megtudtuk, a gól felülbírálását nem is a találatot egyébként tudomásul vevő hazai játékosok érték el, hanem a rolba kezelője, aki szerint a gól az igazából felső kapuvas volt, s miután észrevételeit megosztotta a játékvezetővel, gólnélküli állásról folytatódhatott a meccs…" /dabdocler.hu/
A Brassónak olyan eredményei lesznek lesz mint a Steauának volt.
@Stommy: Ne vicceljünk azért.
1: tényleg felső vas volt...
2: a rolba kezelője szerintem nem volt jégen, kicsit nehéz és feltűnő lett volna, ha kikorizik a pálya közepére és beleszól a döntésbe...
3: sajnos Szeredában nincs gólbíró, állítólag ezen akarnak spórolni, ezek után nem csoda, ha a főbíró, aki nem állt a kapu háta mögött, nem látta, hogy gól volt-e vagy sem...
4: és az mondjuk tényleg jellemezné a bíráskodás színvonalát, ha tényleg úgy történt volna, ahogy a Dabosok mondják.
Egyébként a meccs kemény volt, én azt mondom, hogy nagyon nagy szerencse is kellett, ahhoz hogy nyerjünk, a fenti gól-meg-nem-adáson kívül is volt öt-hat olyan helyzet, hogy az gól kellett volna legyen, de Kozuch valahogy kinn tartotta. Reméljük azért a góllövésbe is kicsit belelendülünk.
Ez a Miskolc tegnap nagyon gyenge volt .A Brassónak a Fradi ellen kellesz igazán az erejét megmutatnia .
Mar megbocsassanak a draga DAB szurkolok, de ha egy kicsit is tisztaban lennenek a dolgokkal es ismernek Toparcean birot, akkor tudhatnak, hogy bukaresti roman es utalja a Sportclub-ot. Nem akarattal fujt ugy, ahogy fujt, hanem azert mert nincs tisztaban a szabalyokkal vagy egyszeruen balfasz. Nem kell attol feljenek a draga DAB-os szurkolok, hogy netan a bukaresti roman biro szimpatizalja a szekely csapatokat. Aki itt el az tudja hogy nem szeressuk egymast a bukarestiekkel.
@BOFFOCSKE: Mar csak az hianyzik, hogy vasarnap Gergely Lehel biraskodjon es azutan is azt mondjak, hogy minket segitett(persze ha nyerunk)...:)
Hogyhogy ilyen kevés néző volt Csíkban?
@Acilles:Nem volt gólbíró??!!Nem volt 100 lejük egy bíróra?Nevetséges és egyben szomorú.
Lehet a Brasso a meglepetéscsapat,hiszen jópár volt HC játékosa is van. Azonkívül tavaly is voltak jó eredményei a román kupában.
@Muki76: Kevés nézõ, nem futja gólbíróra, lesz még rosszabb is....
@hokiss: na nehogymá ti játszodtatok volna és mi néztuk volna s két szerencses gollal nyerünk! sokkal több helyzetünk volt mind nektek nektek a kapussal volt szerencsétek. fekete8: fogadunk a vasárnapi meccsre ?:)
Volt egy hazai győzelmetek és. A többit meglátjuk!
@SCfan: Vannak fiatal ,helyi, bíró palánták,akik közül valakit meg lehetett volna kérni,hogy üldögélje végig meccset a ketrecben.Mindez csak szervezés kérdése.
Néztem végig meccseket a kapu mögül,és az ott álló emberek 80% részeg,már a meccs első harmadában.Ilyen emberek itéletében nemm lehet megbízni.Amatőrök.
@Muki76: Valóban nevetséges és szomorú, de szerintem nem lesznek annyira meggondolatlanok a vezetők, hogy hagyják ezeket az állapotokat...

Nem értem, hogy miért fújják fel egyesek azt a jogosan meg nem adott gólt! A bíró, még ha nem is kedveli a székely csapatokat, csaknem fúj be egy olyan gólt, ami egyértelműen kapuvasról PATTANT VISSZA! Nem volt ott semmiféle rolbás bácsi... Egyszerűen a hülye is látta, hogy a pakk nem bentről pattant vissza. Az újvárosi játékosok azt mondták, hogy a korong a kapuvas mellé szállt a hálóba, de hát könyörgöm a hálóról nem pattant volna vissza...
Ami a nézőszámot illeti, csíkban tényleg kevesen voltak, pedig az esti mérkőzés a bajnokesélyesek rangadójának volt beharangozva. Hányan lesznek ezután...?
@SCfan: Magyarországon szerintem csak a playoffban van gólbíró :)
Megy valaki Budapestről kocsival Miskolcra vasárnap?
img16.imageshack.us/i/fbeed78d85f241fb9476e72.jpg/

Magyar és székely himnuszt ennyire tiszteli ez a toparceanu-nak nevezett bíró...

U.I. aki esetleg nem tudná, balról a 3ik
1. Kb 900-950 néző volt, az, hogy a birói lapot kitöltő 500-at irt azzal nincs mit kezdeni
2. Jelenleg is 8 birót fizetünk, gólbiróra nincs szükség, amúgy tényleg gól volt :), talán annyi vigasz a magyar testvéreknek, hogy remember Mo-Japán :)
3. Szezonkezdéshez képest iramos jó meccs volt, a sok munkával összehozott előnyt majdnem eladtuk...
4. 526 – KÖNYÖKHASZNÁLAT
a) Azt a játékost, aki a könyökét használja, amikor az ellenfélnek ütközik, a Játékvezető megítélése szerint az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Kisbüntetés (2’)
vagy
- Nagybüntetés + Automatikus Végleges fegyelmi büntetés (5’ + VF)
vagy
- Végleges kiállítás (VK)

b) Azt a játékost, aki könyökhasználattal sérülést okoz ellenfelének, a Játékvezető megítélése szerint az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Nagybüntetés + Automatikus Végleges fegyelmi büntetés (5’ + VF)
vagy
- Végleges kiállítás (VK)

ennyit Piskurarol

5.) Azt a játékost, aki bármilyen veszekedés közben egy másik játékos felé lendíti botját, a Játékvezető megítélése szerint az alábbi büntetéssel kell sújtani:

- Nagybüntetés + Automatikus Végleges fegyelmi büntetés (5’+VF)
vagy
- Végleges kiállítás (VK)

ennyit Ervinről
Mivel tavaly rengetegszer szidtuk a bírókat a miskolci meccsek után, most a korrektség kedvéért el kell hogy mondjam, a tegnapi meccsen észre sem lehetette venni Kincsest!
Szerintem a gólbíró legalább olyan fontos a hokiban, mint a vonalbíró, még ha ezért le is szóltok. Amíg nem áll rendelkezésre videóbíró, addig igen is szükség van valakire, aki a kapu háta mögött nyomogatja a piros és zöld fény gombját. Ez volt a szezon első meccse, és máris azon folyik a vita, hogy érvényes volt-e a gól vagy sem. Mi lesz ebből 10-20-30 meccs alatt (szerintem minden másodikon meg fog esni egy ilyen).
azt lehet tudni, hogy vasárnap miért kora délután lesz az SC-DAB? netán tvközvetítés miatt?
@Lazlee: Úgy tudjuk, nem lesz tv-közvetítés, viszont online igen.
@Pumukli00: Peched van, hogy a videófelvételt közzétették. Ezen egyértelműen látszik, hogy bentről jött ki a korong.
süti beállítások módosítása