HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újpesten nem lesz meccs szeptemberben

2009.09.04. 22:42 F. Kapus

Az összes szeptemberi mérkőzés pályaválasztói jogának elcserélését vagy halasztását kérte az Újpesti TE a szövetségtől és az ellenfelektől. Augusztus eleje óta problémák vannak az UTE Megyeri úti jégcsarnokában. A szlovákiai túrán Pék György vezetőedző a gyenge szereplés egyik okaként említette, hogy ebben a szezonban összesen ha háromszor tudtak megfelelő minőségű jégfelületen gyakorolni. A legutóbbi hírek szerint ismét gond van a gépekkel. Ancsin János értékelte blogunknak a helyzetet.

Lévai József, a magyar szövetség versenybíróságának elnöke blogunknak elmondta, az UTE a hét második felében jelezte, pályája nem alkalmas bajnoki mérkőzés lebonyolítására. "A versenybíróság és a klub mindent megtesz, hogy a helyzetet a lehető legkisebb érdeksérelem mellett kezelje. Első lépésben a pályaválasztói jogok felcserélését kérjük a szeptemberi ellenfelektől, ha ez nem megoldható, akkor elhalasztjuk az adott meccset."

Ancsin János tájékoztatása szerint a magyarországi csapatokkal jól állnak a tárgyalások, a lezárt ügyeket a versenynaptárban már át is írták. A Brassó és az SC Csíkszereda elleni meccset valószínűleg csak halasztani lehet. Ancsint arra kértük, tisztázzuk, mi a gond Újpesten. "Pályánkon két hűtőgép üzemel, az egyik elromlott a nyáron, mostanra pedig teljesen tönkrement, el sem indul. Ez hideg időben nem okozna problémát, de ilyen melegben az egyik gép csak -9 fokosra tudja lehűteni a hűtőkörben a folyadékot a szükséges -16 helyett, így a beton -2 fokos -6 helyett. Ezért olvad a jég, napközben áll a pályán a víz vagy a jégkása."

Felmerül a kérdés, hogy egy dolog a meccsek elhalasztása, de az elkövetkező négy hétben hol edzenek a lilák a szupermini csapattól kedzve egészen a felnőttekig. "Van egy átmeneti megoldás, ami elég extrém, de nem tudunk jobbat kitalálni. Éjszaka elég jól lehűl a levegő, ekkor megfagy a víz a pályán. Ezért este kétszer lehúzzuk rolbával, és hajnalra elfogadható a pálya állapota. Az utánpótlás reggel öttől nyolcig edz, aztán jönnek a felnőttek, akik addig tréningeznek, ameddig a jég bírja. Ez az elmúlt napokban fél tízig, jobb esetben tízig tartott. Utána ismét elkezd olvadni."

A probléma megoldásának menetéről és idejéről is beszéltünk. "Kedden jönnek a rossz gépért. Elviszik, és az ígéret szerint hét nap alatt elvégzik rajta a nagyjavítást. Mivel utána eltart egy ideig a beüzemelés, ma nem lehet biztosan látni, mikor lesz ismét versenysportra alkalmas jegünk. Ezért kértük a módosítást szeptemberre, hogy ne kelljen még egyszer felforgatni a menetrendet." Annyit fűzött még hozzá Ancsin János, hogy a másik gép karbantartására is sor kerül, amint hidegebbre fordul az idő.

23 komment

Címkék: ute lévai mjsz ancsin jános

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnálatos ilyet olvasni. Legyen megfelelő jég mihamarább a pályán!
Helyszíni emlékeim szerint a gépek sohasem voltak százszázalékosan üzembiztosak.
A Volán-Zágráb meccsen is elolvadt a jég...
@miki78: Mint ahogy a poharamban is az este folyamán...

A Volán-meccsen egy áramszünet okozta a nehézséget, ami nyilvánvalóan nem függ össze a gépek karbantartásával, sőt, a legkevésbé sem függ össze semmilyen okkal, amely a Volán befolyásán belül áll.
@KCs: csak annyival, h egy kicsit későn vették észre, hogy leállt a gép :)
Ki is a pálya tulajdonosa?
Amikor be kellett zárni a jégcsarnokot, tudtak azonnak intézkedni. Amikor baj van (mert a tulaj nem gondoskodik a karbantartásról) rohangásszon az Újpest.
Adják át a pályát, akkor a felelősség, a költség (és a bevétel) is azé, akinek érdeke, hogy működjön a jégpálya.
Csapatunk felkészületlenségét külön köszönjük a NUSI-nak!
Ez nagyon mai és nagyon magyar történet...
Jól látok ez komoly?? 2009 őszét írjuk. Magyarországon ilyen gondokkal küzd egy nagy multú többszörös bajnokcsapat???,akkor mikor a hoki a legnépszerűbb csapat sportjaink egyike( ha nem a legnépszerűbb)akkor amikor a válogatott a világ élvonalában játszik,és megtölti a hazai jégcsarnokokat vidéken és pesten.Hihetetlen,ha az ugandai szövetség elnöke nyilatkozza azt akkor megértem,semmi gond,hisz árnyékban is 43fok van náluk .Újpesten más gond is lehet,hisz a honlapjuk hónapok óta stagnál,a legfrissebb hír rajt az ,hogy feltalálták a fagyott vízet amit jégnek neveztek el,ennyire nem tojhat az egyesület a szurkolóira,akik tényleg az egész világot beutazzák értük
@exL:1: A honlap és akár a Berta Ákos sztorit is kezeld nyugodtan külön a jégpályától. Az első kettő a csapatvezetés önálló produkciója, a jégpálya ügyében ettől még a felelősség minimálisan közös. Annál is inkább, mert láttam képeket a Gyakorlóról és a Millenárisról is a közelmúltból, amelyek szintén NUSI-projektek. E kettő és harmadikként a Megyeri úti csarnok kapcsán nyugodt szívvel állítható, hogy nincs a NUSI alkalmazottjai között olyan ember, akinek halvány lila fingja lenne arról, hogy mit jelent egy pályát tisztességesen megépíteni és tisztességesen, felelősen üzemeltetni. Millenáris- és Gyakorló átépítés kapcsán szerintem simán rájuk lehetne (és kellene) uszítani az Állami Számvevőszéket is.
szanalmas.hu
De a MOL ligába ez is simán belefér.
@noacid: Ennek semmi köze a MOL Ligához. Mintha nem azt látnád ma Magyarországon húszmillió helyen, hogy emberek szarnak bele a munkájukba, mert megtehetik, mert senki nem bassza ki őket ezért. Ez nem MOL Liga specifikus tünet, sajnos. Sőt, a MOL Liga határozottan előrelépés volt a korábbi évek bajnokságaihoz képest.

De ha nem tetszik a MOL Liga, akkor lehet visszatérni mondjuk a nyolcvanaks évekbeli háromcsapatos bajnokságokhoz, na, azok tényleg tutik voltak.
@kerusz: Az a baj, hogy ez megint egy UTE történet lesz, mikor minimálisan nem tisztázott, hogy az egyesületnek mi köze a pálya üzemeltetéséhez... és akkor még kellene viaskodni azokkal, akik idekeverik a MOL-Ligát, ehhh
Ez az UTE nagyon kutyaütő csapat lesz idén, amit kicsit sajnálok is, meg nem is. Sajnálom, mert a honi jégkorong élcsapata volt tavaly, és nem sajnálom, mert amit ott a "szak"vezetés művel az ide vezet. Pék meg gyanítom nem éli meg a tavaszt a csapatnál, ha egyáltalán lesz/van csapat. Ez a jég ügy csak cseresznye a tortán, mondhatni a néhai Szomszédok teleregénybe illő, balkáni állapot.
Sajnálatos, annyi szent.
Szerintem jó pár lila nagyágyú már megbánta, hogy idén ezt a csapatot választotta :/

A tavalyi ezüst után azt hinné a naív ember, hogy ez valahogy rendbe tesz mindent, de egyre csak rosszabb lett...

Várjuk ki a végét, de ez abnormális, hogy hajnalban kell edzeniük, mert akkor még épp nem áll tócsákban a jég...

Egyetlen pozitív dolog az egészben, hogy nem tudtam volna ott lenni az első hazai meccsen, de most hogy eltolták, már nincs ilyen probléma
Sziasztok!
Ezert kellet nektek kritizalni a Gyergyoi palyat nahat,nahat s az iden nagyaon gyenge a MOL liga szinvonala sajnos de ez van kell is nekunk MOl liga ............
Csak nehogy szétmenyjen a maradék csapatunk is ! Hallani híreket hogy pár játékos odéb állna és ami a szörnyü ebben hogy elég régi arcokról van szó !
@progymos: Mert az újpesti jéggondoktól szerinted a gyergyói pálya balesetveszélyes palánkja rögtön nem is lesz az? Vagy mire gondolsz?
Sziasztok! Mit vártok egy 20 éves csarnoktól, és a benne lévő 20 éves gépektől??????? Vagy rosszul emlékszem????????
@progymos: Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy szeretettel várunk vissza titeket a Mol ligábaha persze ehhez tényleg rendbe kéne tenni a pályát.
Ami Újpesten van az meg borzalom :S, nem hittem volna h idáig fajul a dolog....
@progymos: volt alkalmam mindkét pályán járni, de au UTE pályát, és a gyergyóit egy lapon sem érdemes említteni...
@progymos: Tényleg mielőbb gyertek vissza, de azért Gyergyóban a pálya krónikus betegségben szenved, míg Újpesten akkut (egyszeri) probléma van.
A tavalyi eredmények elfedték, hogy rohad a szakosztály. Az Újpestnek a hátterével, szurkolóival már rég az EBEL-be kéne tartani, és nem ilyen problémákkal kéne szerencsétlenkednie.
Az Újpesti hokicsapat problémája a vezetés hozzánemértése, amatőrizmusa.A NUSI-ra ugyan ez vonatkozhatna, ha nem lehetne hozzátenni a "nesze nektek,megmutatom"hozzáállást.A hozzászólásoknál sok van a szomorú igazságokból,a baj régi és mélyen gyökerezik.A hokinknak két oszlopa van.Ha nem tudunk még két-három "támpillért"mellé épiteni,könnyen borulhat,vagy netalán borithatják.
A legnagyobb baj márpedig ez,és ez nem kimondottan Újpest kérdés.
Ezért ez a Joós egy ritka színvonaltalan autónepper, akiben semmi, de semmi stílus nincs.
süti beállítások módosítása