HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mi tisztán és keményen játszottunk

2009.09.02. 11:21 D. Gromov

A Vasas Bp. Stars és a Trebisov különös körülmények között véget ért felkészülési meccséről prózában már beszámoltunk, de ezúttal többet is tudunk nyújtani. Van egy jó kis videónk, meccsjelenetekkel, gólokkal, pofonokkal és nyilatkozatokkal. Kattintsanak.

38 komment

Címkék: videók felkészülési mérkőzések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát érdekes, először a bosak féle affér, most ez. Mi van ezekkel?
pont Billel kezdenek... moindjuk az utolsó nem volt gyenge... de még így is "2-1 oda"
A szlovák edző döntése szimplán csak szánalmas - az viszont, hogy azt gondolja, ezt ő megteheti, egyszerűen döbbenet. Nem kellene belemenni a politikai vonatkozásba, de szerintem nem lehet megkerülni azt a kérdést, hogy ezt a szlovákok egy nem magyar csapattal szemben is megcsinálták volna-e...
A Stars összeállítását hol lehet megnézni?A honlapon sem találtam a mérkőzés beszámolójánál.
Annyira nevetséges amit csináltak a szlovákok. Gondolok itt a stars-trebisov és a miskolc-mihalovce meccsre. Mit össze tudnak hőbörögni.
Lehet, hogy nagyon agresszív ligában játszanak, mert akkor nem hibáztatom őket. Fáj nekik, hogy Mol ligás csapatok partyban vannak velük. Azt hitték, hogy gyenge csapatok ellen jöttek?
Máté Paliék is meg mondták, hogy autógrammért már nem kell a szomszédba menni!!!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: A szlovák első liga azon csapatai, akik versenyben vannak az Extraligába jutásért (azaz az élmezőny) még mindig a magyar bajnokság előtt jár, viszont az az alattiak valóban nem képviselnek jobb játékerőt, mint az itthoni csapatok (lásd az Érsekújvár magyarországi szereplését).
@kerusz: A szövetségi cikkben még mindig Szőke szerepel kezdőkapusként, pedig nem is játszott.
Gratula a riport készítőinek. Nem tudom, kik ők, de nagyon színvonalas összeállítást sikerült összehozni. Néhány kereskedelmi tv példát vehetne róluk.
@869065: Így van. Gondolom a meccs felénél jött volna Szöszi.
@Gretzky99: Hát mert profik! :)
Egyébként a riport készítője a VIVA és az MTV szerkesztője volt (Paparazi, VIVAHip, Block). Szóval nem ma kezdte.
A vb-ről is tudósított.
@Sokamoka: Szerintem is nagyon jó lett az összefoglaló, csak így tovább!
"Furcsa!"
Ez a Trebisov feszt levonul.
Mintha az elmúlt idényben is lett volna hasonlóra példa egy utánpótlás tornán.
Tőketerebes ott is levonult.
Nagyon jó meccs volt, sajnálom, hogy így alakult. Nem bánnám, ha a "politika" kimaradna legalább innen.Nem ártana a szlovák csapatokkal oldani a feszültséget. Egy-két őrült mindenhol van, de a szlovák srác nagyon szimpatikus volt aki nyilatkozott, és a meccsen is sportszerű volt a többség.Kár hogy nem mindkét csapat megtapsolásával, és egy közös vacsorával ért véget a buli:(
nagyon jó minőségű a felvétel!!! Gratula!
@Minarikede: Jól emlékszel!!! :-))
1. Nem értem eleve miért egy olyan csapatot kell idehívni, ahol amúgyis nagyobb esély van az ehhez hasonló problémák kitörésére.

2. Miért is lenne a szlovák edző szánalmas. Nem hiszem hogy megéri neki hogy egy felkészülés meccsen több játékosa is megsérüljön, mint ahogy az a videón is látszik. Még a szlovák 1. ligában is sokkal komolyabb meccsek vannak, mint itt a MOL Ligában.

3. Öreg szegény Kangyalnak is mit kell az ördögöt ébresztgetni. Nehogy egy fiatalabb, erősebb, jobb erőnlétű játékos elverje, hisz kár lenne igy visszavonulni :(
@Hokifan2254:
"2. Miért is lenne a szlovák edző szánalmas. Nem hiszem hogy megéri neki hogy egy felkészülés meccsen több játékosa is megsérüljön, mint ahogy az a videón is látszik. Még a szlovák 1. ligában is sokkal komolyabb meccsek vannak, mint itt a MOL Ligában."

Akkor ezentúl minden edzőmeccset, ahol bodicsek történik, szakítsanak félbe, és duzzogva vonuljanak le a csapatok az öltözőbe... Valljuk be, ez nem egy sportember hozzáállása. (Mellesleg a cikkből kiderül, hogy valószínűleg egyetlen játékos sem sérült meg)

"3. Öreg szegény Kangyalnak is mit kell az ördögöt ébresztgetni. Nehogy egy fiatalabb, erősebb, jobb erőnlétű játékos elverje, hisz kár lenne igy visszavonulni :("

Ki verte el Kangyalt a videón? Mert én úgy látom hogy szimplán tarkón b*szták, mire ő jogosan visszaütött. (Mindkét alkalommal)Vagy a 39 év feletti játékosoknak ezt hagynia kéne hogy kibontakozhasson a fiatalság?
Mellesleg egyáltalán nem biztos, hogy Billnek olyan iszonyú rossz lenne az erőnléte... sőt...
@Lilu17: Szerintem ez közelebb van a térdhasználathoz mint a bodicsekhez. Ebből is adódott a sérülés, látszódik, hogy a lentmaradt játékos ott fájlalja a lábát ahol Berta térdével találkozott.

Második alkalommal annak mentek neki aki semmit sem csinált :)
@OliBLOOD: szerintem ez érdekes kérdés, és én úgy látom, nem is lehet egyértelműen eldönteni, ilyen esetekben hol van a határ szabályos megmozdulás és kirívó szabálytalanság között.
A szitu kb. hasonló, mint amikor Bonnit eltiltották a Dead Bull meccsén történtek miatt.

A támadó játékos egyszercsak irányt vált, korábbi mozgásával kvázi 90 fokkal eltérő irányba megy tovább (amit nevezhetünk nagyon meredek kanyarnak is).
Ezt egyenes lábbal lekövetni nem lehet, ha a védő blokkolni akarja, mindenképpen ki kell támasztania az egyik lábával, és így a másik értelemszerűen behajlik. Szóval ha a védő egyáltalán csak le akarja követni a csatár efféle mozgását, egyszerűen fizikai lehetetlenség azt mondani, hogy nem lesz kint a térde.
Tény, hogy egy ilyen térddel ütközni sérülésveszélyes, de Berta jól láthatóan a vállát teszi oda először, és vállal blokkol, nem a térdével. Ilyen mozdulatsornál ennél többet elvárni szerintem képtelenség.
@OliBLOOD: Pontosan Bonnit akartam én is felhozni, de Raon megelőzött :-) Én őszintén szólva egyiket sem fújtam volna be,de a világért sem akarom újra felszítani a "bűnös volt-e Bonni"- vitát :-) A cikkben pedig Kangyal elmondja, hogy a srác utána a folyosón sétálgatott. (persze ettől még lesérülhetett, bár szívből kívánom hogy ne így legyen.)

A második alkalmat visszanéztem, és igazad van. A bűnös srác szépen elsunnyogott :-)
@Lilu17: De ettől még tartom, hogy a pályáról levonulás szimpla hiszti volt.
@Lilu17:

Akkor egyszerűbben teszem fel a kérdést : Miért mindig a Kangyal ?

Az erőnlétről ne beszéljünk, 2 csere után lélegeztetőgép kell a túléléshez.
@Hokifan2254:
Az egy dolog, hogy kapkodja a levegőt, de rengeteg tapasztalat és tudás van mögötte. Nem véletlenül vitték ki a A-s vb-re!
@Hokifan2254: A tavalyi statisztikák alapján Kangyalnak az obI alapszakaszban 8 db, a rájátszásban 4 db kisbüntetése volt összesen (Nagyobb büntit nem kapott). A MOL-liga összes meccseén is egyetlen egyszer kapott véglegest és egyszer 10 percet. Hát nem tudom... Nagyon utálhatod, ha ennyire megjegyzted ezeket, mindenesetre ezek nem arra utalnak hogy nagyon durva játékos lenne...
Sziasztok!

Szerintem is sérülésveszélyes volt Berta megmozdulása. Én is úgy emlékszem, hogy hasonlóért kapott Bonni szigorú eltiltást. Jó lenne a hokimeccseken mellőzni az ilyen megmozdulásokat...
@Hokifan2254: figyu, ott voltál a meccsen?
@Hokifan2254: Kangyal Balázs három héttel a vb után már edzett.Kondizni jártak a másik "öreggel"Silével.Balázs az elsők között érkezik az edzésre és az utolsók között távozik!A kondíciója hibátlan ,szerintem vetekszik sok húszévesével.Az erőnlétéről meg csak annyit,hogy Téged is picsán rúgna,ha tudná,hogy ki vagy.
@cuceró: Sérülésveszélyes?? A hoki az nem????

A válla találkozott a másik játékos mellkasával,tökéletes ,ütközés volt!!
@canadien: Erre már lett volna lehetősége, de sajnos nem ért utol :)
Be kell vallani, ő már csak a régi generáció...
@canadien: Teljesen egyetértek! Sokan megirigyelhetnék az erőnlétét.
@Hokifan2254: persze-persze :-)
Ez nagyon vicces kis video! :D
@I3c3e: Szerintem Berta a bal térde is találkozott a szlovák srác lábával.
Nálam nem ilyen egy tiszta, tökéletes ütközés.

Azt már le sem merem írni, hogy a kapu előtti szituban Bazsi ment a csatár fejére, bár utána sunyi módon visszaadták neki kamatostul.

Összességében elég sportszerűtlen jelenetek vannak a videón.

Ennyi...
@cuceró: Hogy sportszerütlen jelenetek vannak a videón azt nem vitatom! DE az ütközés megtörténik a játékos aki kapja valamilyen irányban megmozdul és hogy az ütközés után a lábuk összeér,olyan van,de ettől még az ütközés szabályos.

De szerintem a szlovák játékos azon lábán volt a testsúlya amelyiket fájlalta,ilyen sajnos van....
süti beállítások módosítása