HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Szlovákia 3-5

2009.08.21. 23:24 F. Kapus

A mérkőzés első húsz percében nagyon jó, az első felében összességében jó játékot mutatott a magyar ifjúsági válogatott Szlovákia legjobb 1994-es születésű hokisai ellen. A második fél órában a mieink teljesítménye jelentősen romlott, így ellenfelünknek nem is kellett túl sokat javulnia ahhoz, hogy zsinórban négy gólt lőjön. Pozitívum is akadt bőven, de fájdalmasan sok hibát vétettünk védekezésben.

Az első harmadot 2-1-re megnyertük. A szlovákok büntetőből szereztek vezetést, de hamar egyenlítettünk, Németh Attila Hardi Richárd estében is tökéletes passzát vágta a jobb felsőbe. Nem sokkal később Papp Csaba szintén mesteri átadását Komáromi Dávid juttatta a hálóba. Sőt, a dunaújvárosi fiatalember a második húsz percben duplázott, középtávolról bombázott ugyanabba a sarokba. Ekkor, 3-1-nél végképp eldönthettük volna a mérkőzés sorsát, de ehelyett védekezésbeli fegyelmezetlenségek sora következett, elöl pedig az egyénieskedés. Egy kapunk előtti határozatlankodásból egyenlített ellenfelünk, majd lepattanóból a vezetést is megszerezte Szlovákia. Ettől még idegesebb lett az ekkor már amúgy sem nyugodt magyar csapat, idegborzoló hibák jöttek. Meglepő volt látni, hogy a korábban ugyan védőként is játszó, de évek óta csatárként számon tartott Dömötör Róbert mozog a legmagabiztosabban a bekkek közül, játékáról csak pozitívan lehet szólni. A sok kapott gól ellenére Pleszkán kapus is jó teljesítményt nyújtott, két gólt lepattanóból, egyet büntetőből, egyet szólóból kapott, nemigen hibázott. A csatárok a harmadik harmadra végképp elfelejtették, hogy nem csak előre kell mozogniuk, hátrafelé is vannak kötelességeik.

A magyar válogatott kapuját mindvégig Pleszkán József őrizte, a négy sor így állt fel: Nagy, Bereczki, Hardi R., Németh A., Ódry – Sommer, Gőz, Fodor, Fekti, Hegyi – Géczi, Dömötör, Papp, Komáromi, Korpos – Vojtkó, Yfantidis, Reiter, Szirányi D., Tóth G.

"Még nagyon sok munka vár ránk – foglalta össze az edzői stáb értékelését Fekti István edző a mérkőzés után. – Húsz percig úgy játszott a csapat, ahogy kértük, nagyjából addig tartották be a taktikát. 3-1-nél mindenki megnyugodott, innentől kezdve az egyénieskedés jellemezte játékunkat, fegyelmezetlenek voltunk, sorra kaptuk a felesleges kiállításokat. Ennek megfelelően egymás után kaptuk a gólokat is. Ekkor nem működött csapatként a társaság, ennél sokkal több alázat kell a folytatásra. A csehek elleni meccsig rendbe kell tennünk a fejeket."

Magyarország U18-as válogatottja szombaton 18.30-kor találkozik Csehország U16-osaival, ugyancsak az IceCenterben, akik a nyitónapon 11-2-re verték a lengyel ifjúsági szelekciót.

25 komment

Címkék: magyarország szlovákia válogatott felkészülési mérkőzések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát nem tudom, ha én válogatott lennék még 3:1- nél is izomból hajtanék. Egy percre sem nyugodnék meg a biztos vezetésnél!
Igaza van az edzőnek sok munka vár rájuk, talán a beválogatásnál kell kezdeniük. A Blog cikke korrekt, gyenge csapat játék gyenge játékosok, ha a csatárként de védőd játszó Dömötör a legjobb akkor lehet , hogy kéne változtatni. Az nem helyes hogy egy 10 éve csatárt játszó játékos védőt játsszon . Ez nem VB ahol ha valamilyen ok miatt elfogy a csapat akkor a csatár is védőd kell, hogy játsszon. Lehet hogy túl sok játékos van egy csapatból a válogatottban? A fél válogatott egy csapatból játszott. Ezek tények. Az biztos, hogy holnap sokkal nehezebb lesz. De szurkolunk tovább.
Kedves érdekes5!A nagy hokinemzetek legalább olyan értékesnek tartanak egy megbízható hátvédet mint egy ponterős csatárt.Dömötör esetében nem értékvesztés az amikor a hátsó alakzatban kap feladatot. Amikor fél évvel ezelőtt lebetegedett a Farjestads(U18) védelme és nem tudtak volna kiállni a bajnokságban a legponterősebb Hári Jánost a védelembe rakták be 3-4 mérkőzés erejéig. A kiválasztás egyik fontos tényezője lehetett, hogy az alapszak végén közel 10-el verte +- mutatóban a ligában utánakövetkező játékost.
Sajnos Magyarországon volt idő amikor helytelenül, a kevésbé dinamikus, vagy alacsonyabb korcsolyázótudással rendelkező gyerekeket helyezték erre a posztra. Nem gondolom, hogy baj lenne az ha egy kanadai szakember nem ezt a felfogást vallja.
@hokikori: absolutely! Sajnos, ma nincs becsülete a jo hátvédmunkának, mindenki csatár akar lenni, ezért ez a legszűkebb keresztmetszet. Egyébként amennyire tudom, ez nem magyar jelenség, de nálunk sokkal látványosabban csapódik le, mert kevesebb a játékos. Az, ha Dömötör csatár létére hátvédet is játszik, az neki is és a csapatnak is csak a hasznára válik. Nekem egyébként tetszett a játéka az újvárosi juniortornán... Mint ahogy a Papp-Komáromi ékpáré is! ;)
@vaze: Szerintem Dömötörnek is jó, hogy beválik hátvédként, mert csatárként nem lenne biztos a helye, de védőként simán bejátszhatja magát. Ráadásul nagyon jól használja ki képességeit, remekül hozta ki a korongot, ha arra volt szükség. A Papp-Komáromi játékkapcsolat volt a tegnapi meccs másik színfoltja, a hetvenes-nyolcvanas évek angol focija jut az eszembe róluk, amit imádtam.
Öröm!Dömötör köbgyökön!
Kedves Hokikori
Vedd már észre, hogy nem a Dömötörröl van szó. Vannak még más tehetséges védők Magyarországon, védőként jobbak mint a Dömötör. Inkább a többi stars játékosról van szó akik nem oda valók. De hát minden szentnek maga felé hajlik a keze.vagy irányitják.
@F. Kapus: Remélem, Komáromi az idén beleszagol a felnőttek világába is, Papp Csucsu tavaly már játszott néhány meccsen, ment is mint golyó! :) (Aztán lehet, hogy tévedek és Komáromi is játszott, csak nem emlékszem rá) De ebből a szempontból is nagyon jó a juniorbajnokság!
ja és még egy kiválasztás 17 éves korban már nem lehet.
@vaze: Jaj de lusta vagy! :)
Nem tudom, hogy jégre lépett-e, de négy Mol Liga-meccsre volt nevezve Komáromi is.
Eltünt egy hozzászólás, ugy látszik véleményt nem lehet mondani, pedig trágár szavakat nem irtam.. akkor is csak 11 játékos stars.
@érdekes5: írtam mailt, hogy miért tűnt el, a lényeg, hogy kritizálhatsz nyugodtan, mint fent is látszik, de azt nem írhatod, hogy XY balfék, mert kimoderáljuk, köszönjük a megértést
@F. Kapus: sejtettem, hogy megcsal az emlékezetem, elnézést!!! Javítok: remélem, sűrűbben beleszagol majd a felnőttligába!

OFF
Lusta???? Nem hinném. A baráti körben fiúgyermek született, így az is csoda, hogy nagyjából nem teljesen összefüggéstelen mondatok pötyögődnek ki az ujjaim alól! :DDD
ON
@vaze: akkor gratulálok! a lustaság arra vonatkozott, hogy te is tudod, hol tudod megnézni, hogy játszódott-e
Égett stars illatot hoz a szél fehérvár felé...
Visszaütött a fegyelmezetlenség?Mire számítottatok ,hogy a hokicsapatjáték !Nehezen fogják föl sajnos.Kicsit rálépkednek a hátvédek a nagy mellényre,tán ettől is nem megy igazán a játék!Remélhetően az edzők rendezik a problémát,vagy kipróbálnak másokat is a poszton!
Kedves jasek!
Neked valami becsípődésed a Stars.
Bár megértem, mert tudomásom szerint sosem nyert
az Alba a Stars ellen ebben a korosztályban.
Egyébként ez a blog a Magyar válogatottról szól.
Elolvasva az eddigi kommenteket sok mindent nem értek.
Először is senkinek nem tűnt fel, hogy ez egy igen csak tartalékos válogatottunk.
Az első sorban pl. a Hardi Nemes Németh támadók közül, Nemes nem játszott, csak a 2 szélső.
Hári Galló Hentes nem volt.Hogy csatárokat említsek. Nem szerepelt Farkas Simi, aki nyílván nem felejtett el hokizni az elmúlt 3 év alatt Kanadában. Kovács V. se játszott. Meretei sem.
Úgy tudom védők is hiányoztak.
Abban egyet értek, hogy a védelem a csapat gyenge pontja, egész egyszerűen azért, mert kevés jó védőnk van, számszerűen kevés.
De bízom benne, ha a Vb. csapat összejön, a csatárok apró gólokkal megtörik az ellen lelkesedését.:)
Több gólt lőnek, mint amit beszedünk.:)
Ma remélem nem roppanunk össze, bár a csehek erősebbnek tűnnek a szlovákoknál.
rockandroll van igazság abban amit mondasz, ez elég tartalékos, de észre kell venni hogy olyan emberek vannak benne a válogatottban, akiknek még a közelében sem lenne a helyük. Ezen azért lehetne változtatni.
@jasek:
kedves Jasek, szívesen meghívnálak egy sörre! Amennyiben nem sajnálod rá az időt, szívesen beszélgetnék Veled. Az Ebel/Mol-ligás pályákon fodulok elő.
Kösz, várom válaszod!
@jasek:
+1: most néztem meg a mai meccset, mert erre nem volt alkalmam kimenni, szemben a tegnapival. Úgy tűnik az edzők rendezték a dolgot a fejekben. Amúgy ez sem jelent semmit, mert ez egy felkészülési torna, speciális feladattal, tervekkel. Természetesen a mai mérkőzést sem lehet önmagában elemezni...
@geriszu:
Kedves geriszu!Kösz a meghívást,élek vele.Válasz
privát mailban.Üdv.jasek
@aztaaaaaaaa:" olyan emberek vannak benne a válogatottban, akiknek még a közelében sem lenne a helyük. Ezen azért lehetne változtatni."
Teljes mértékben osztom a nézeted.
@jasek: Azért annak, hogy egy késő nyári edzőmérkőzésen kik vannak a válogatottban, messze nincs akkora jelentősége, mint hogy egy vb-re kik utaznak. Szóval szerintem kár most ezen ennyi kört futni, bántani és megbántani embereket. Akik nem kerültek be, sértődés helyett bizonyítsák a jégen, hogy helyük van a válogatottban, akik meg bekerültek, dolgozzanak azon, hogy benn is maradjanak. A vélelmezett, a válogatásnál szempontként felmerülő, a játékosok teljesítményén túli, háttérbeli összefonódásokkal kapcsolatos felvetéseknek sok haszna nincs.
@KCs: Ebben is van igazság,de azért inkább hajtsuk föl a szemellenzőt.Ne tegyünk úgy mintha rendben lenne minden.Nem népszerű dolog bírálni(nem akartam senkit sem megbántani) de hála istennek véleményt mondani még szabad!Akkor is ha nem egészen értünk egyet.
@jasek:Tudod, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Így furcsa egy kicsit, és egyben elgondolkodtató, hogy a tornagyőzelem után milyen személyes frusztráció eredményeként születnek meg tiédhez hasonló kommentek.
:) ..majd maskor.. ..de annal szeb lesz.. ;) amugyis szep tejjesitmeny.. ..new generation-otok is very good! ..figyelunk titeket, es tudjuk hogy "ott az akarat". ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Le a kalappal az egesz csapat + a JEGKORONG.BLOG.HU csapatja elot. ...mert ha hiszitek, ha nem, a ti kezetek is benne van az egesz "jegkorong felkelesben"!! maximálny rešpekt pre vás, tých pravých! akarmijen sport, csapat, vagy jatekos orulne ennyire elszant es igazi rajongoknak mind ti vagytok.. ..megint ismetlem magam, de RESPECT :)
süti beállítások módosítása