HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mind a 24 svéd tehetség elkelt

2009.06.28. 22:27 Ryan O'Brien

Szombaton véget ért Montrealban a 2009-es tehetségvásár. Az első után még hat kört húztak, de a jelenlévő klubtulajdonosok és igazgatók a játékosok és a draftjogok cseréje kapcsán is rengeteget üzleteltek. Több mint száz kanadait választottak.

A második kört is a New York Islanders kezdte. A 31-es lett az idei draft első kapusa, de meglepetésre nem az észak-amerikai vagy az európai listát vezető hokisokra, hanem a finn Mikko Koskinenre esett a választás. Az Islandersnek hiába van 1/1-es kapusa Rick DiPietro személyében, ő gyakran sérült, kellett egy új tehetség. A csapat pocsék szezonjának egyik fő oka éppen DiPietro megfelelő cseréjének hiánya volt.

A Detroit játékosa lett Landon Ferraro (32.), az egykori kiváló NHL-játékos, Ray Ferraro fia, valamint a legutóbbi junior vb szlovák sztárja Tomas Tatar (60.) is. Az első cseh is a második körben kelt el, Richard Panikot a Tampa Bay draftolta. Folytatta orosz vonalának erősítését a Washington, az európai tízes listán az egyetlent, Dmitrij Orlovot választotta az 55. helyen. A második kört egy újabb egykori sztár fia zárta. A Pittsburgh védője lett Ulf Samuelsson gyermeke, a svéd-amerikai kettős állampolgár Philip Samuelsson.

Összesen 210 játékost válaszottak a két nap során. 102 hokis kanadai volt, a második helyre az amerikaiak kerültek 55 játékossal. Mind a 24 svéd elkelt, az első körben heten találtak maguknak csapatot. Csak hét oroszt választottak, az utóbbi kilenc évben ez a legkevesebb. Dmitrij Kulikov (14.) volt az egyetlen első körös. 10 finn, 5 szlovák és három cseh mellett 1-1 fehérorosz, dán, német és brit játékos talált magának csapatot.

A Boston, a Dallas és a San Jose különböző üzletek miatt csak ötször választhatott. A Philadelphia – a Chris Pronger-üzlet kapcsán – csak a 81. helyen, a harmadik körben draftolt először. A három kanadai junior hokiligát (a WHL-t, az OHL-t és a QMJHL-t) tömörítő szervezet, a CHL adta a legtöbb játékost, 99-en kerültek ki innen. A 2009-es draft teljes listája itt van.

36 komment

Címkék: draft nhl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdekes, hogy szlovak tobb volt, mint cseh. A keves oroszt a KHL megerosodesere fogom, de ki tudja, hogy ez-e a baj. Mindenesetre le a kalapokkal a skandinavok elott, ez a 24 sved es 10 finn, nem kis teljesitmeny. Az utanpotlas magasiskolaja ez
@csiki hokis: a khl-ben idén először volt játékosbörze és a fiatalok játékjogára lecsaptak az orosz klubbok. Jellemző, hogy a cikkben említett Kulikov sem Oroszországban játszik, hanem egy észak-amerikai bajnokságban.
Amúgy a svédek tűntek nagyon erősnek ezen a drafton, hiszen még sosem sikerült 7 svédet az első körben kiválasztani, emellett az első körben az amcsik gyengélkedtek.
A finn utápótlás meg szerintem nincs jó bőrben, elég hátul keltek el. Mondjuk idén a csehek sem lehetnek büszkék magukra. A szlovákok valszeg a junior-vb miatt szerepeltek jobban, kérdés, hogy ezek a játékosok beérnek-e? Nem vagyok meggyőződve róla...
@geriszu: A csehek is szép számmal ott vannak a KHL-ben, mondjuk ebből nem kell adódnia a csak három draftnak.
@geriszu: Mindezt en is belekalkulaltam. De ennek ellenere ugy kepzelem, hogy meg egy orosz fiatalnak is nagyobb dicsoseg egyelore az NHL-ben jatszani, mint a KHL-ben. Tehat ha itt is-ott is lefoglaljak a jogat, nagyresze az NHL-t valasztana, szerintem. A baj az lehet, hogy mar nem nagyon vannak olyan szintu fiatalok, akiket erdemes lenne draftolni. Gondolok itt Ovecskin, Malkin, Varlamov szintu hokisokra.
@csiki hokis: Azért én nem vagyok abban olyan biztos, hogy mennének az NHL-be tömegével. Nyikulint is már évek óta hívják, mégse megy. Nagy része az NHL-t választaná? Akkor miért nincs érkező még az NHL-be Oroszországból a nyáron?
@kovacsistvan: Malkint meg evek ota nem tudjak hazacsabitani, ahonnan ha jol tudom, meg is szokott. A srac aki a Columbusba ment, mindenkivel osszeveszett, hogy odakeruljon. Egy-ket kivetel persze akad, de szerintem a zome meg most is odamenne. En tenyleg orosz fan vagyok, de azert az NHL az NHL
@csiki hokis: Ezt én is elismerem, de hogy minek nézzük a zömét, az a kérdés. A Malkin, Ovecskin, Filatov-szintűek mennének az NHL-be. De mondjuk Lescsov, Kuljas, Szaprikin, Mezin nem az NHL-ben vannak, a velük egyszintűek azért nem a tengerentúl hívei.
@kovacsistvan: Szerintem is az NHL a nagyobb dicsőség, ami miatt otthon maradnak az a kényelem. Mesés pénzeket ölnek csapataikba a külömböző kétes hírnevű támogatók, ráadásul így nem kell kimozdulniuk az otthoni környezetből.

A legtöbb fiatal orosz hokis nem tud angolul sem, ez további hátrány számukra(lásd a Capitalsz ifjú kapusa). És akkor még ott van a megfélemlítés és a fenyegetőzés ami miatt tényleg szöknie kell egy-egy hokisnak.

Valjuk be, az NHL-ben mérkőzésről mérkőzésre meghalnak még a negyedik soros játékosok is, csak azért hogy a csapatban, durvább esetben a ligában maradhassanak. Nem hiszem hogy ha a KHL-ben kötött volna ki mondjuk Satan, akkor elküldték volna a farmcsapatba... Sok kiöregedett, levezető egykori NHL-es, sok NHL-ben megfordult de ott lábát megvetni képtelen játékos mellet, akad ugyan, de kevés az igazán nagy- és pályálya csúcsán lévő sztár a KHL-ben, és ez szerintem komoly külömbség.
Nem akartam senkit megsérteni a véleményemmel, valakinek az orosz hoki a mindene, meggyőzni nem fogom tudni és nem is akarom, úgyh sorry akinek a lelkébe tapostam.
@Stommy: Nem tapostal senkinek a lelkebe, en nagyon nagy orosz fanatikus voltam, szerintem meg most is az vagyok, de mindenben igazat adok neked, a Malkin ugy kapcsan rendult meg bennem is valami, visszataszitonak tartom mikor fenyegetozessel probalnak valakit otthon tartani. Igazan nagy sztar, aki meg nem levezetni megy az valoban keves van, talan Radulov az egyetlen kivetel
@kovacsistvan: Ez a masodik hullam, szinten nagy jatekosok, de nem hasonlithatok az elobbiekhez
@Stommy: "És akkor még ott van a megfélemlítés és a fenyegetőzés ami miatt tényleg szöknie kell egy-egy hokisnak."
Azért ennyire nem durva a helyzet... Én úgy tudom, hogy Malkin aláírta a szerződését a Metallurghoz, és utána lépett le.
Na, hogy vidámabb vizekre evezzünk, jövőre és azután is remélhetőleg egyre több magyar fog szerepelni a névsorban. Nekem a brit tűnt fel leginkább.
@hokihari: Gondolom nem 24 véletlenszerűen kiválaszott játékos. Nem hinném, hogy sztárok, de tehetségesek lehetnek.
@kovacsistvan: Vegul is valakiket valasztani kell.Nekem van jo par meglepetes,de en nem vagyok szaktekintely.
@kovacsistvan: Szerintem mind a 24 hatalmas tehetseg, jol mondtad, veletlenul itt mar semmi nem tortenik
Akkor mind a 210 hatalmas tehetseg?Nagy resze kutyautö,semmi sem lesz belöle.
@hokihari: Ha a svedek nem lennenek tehetsegesek, a kanadai junior ligakban meg tobb szaz jatekos van, valaszthattak volna onnan is
@hokihari: Nem Ovecskin szintu tehetsegekre gondoltam, de ugy kepzelem el, hogy mind a 24 a hokibol fog megelni, maximum alacsonyabb szintu ligakban jatszodnak egyesek kozuluk
Fentebb meg hatalmas tehetsegeket irtal.
@hokihari: Akkor pontositok. En hatalmas tehetsegnek tartom azokat a jatekosokat, akik a tobb tizezer hasonlo koru jatekos kozul, bekerul az elso 210 jatekos koze
@hokihari: @csiki hokis: Így igaz, most tehetségesek, de egy szó nem esett arról, hogy mindenki közülük sztár lesz. A tehetség mindenkiben ott van...
@csiki hokis: Akkor a 212. mar nem hatalmas tehetseg?
@hokihari: Dehogynem. Csak mi arrol a 24 svedrol beszeltunk, akik benne vannak az elso 210-ben
@csiki hokis: Ahogy gondolod,legyen igazad,majd kiderul par ev mulva,melyik hatalmas tehetseg.
@hokihari: Hedman-t mar boritekolnam is. :) Marmint a hatalmas tehetsegek kozott, akik be is ernek. Na meg az On fianak is kivanom, hogy jusson el ide, egy emberkent szoritunk Szekelyfoldon is erte, a legjobbakat neki es nekunk is akkor lesz igazan kedvenc NHL csapatunk, mikor egy magyar is jatszik majd benne
Erdekes ez a draft dolog.Sokan sokfele keppen latnak dolgokat.Köszönöm a jo kivansagot,dolgozunk rajta.
@csiki hokis: Hedman valóban hatalmas tehetség! 2 méter magas és 100 kiló 19 évesen. :) Ajánlom is neki! Ráfér a Bolts-ra a jó védő!
Na ez jól esett,amúgy is svéd és Flyers fanatikus vagyok mióta Forsberget először láttam Philadelphiában játszani.Hedman meg szerintem üti Tavares és Stamkos szintjét(mondjuk ez elég subiektív).
A Flyers pedig nem vesztett semmit azzal,hogy megkapta Prongert és Dingle-t két elsőkörös draftjogért és egy harmadikért...Tőlem Sbisa is mehet,de Lupult nagyon sajnálom:(
OFF:Forsbergről nem lehet tudni semmit?Tavaly is csak a PlayOff-ban láttam idén meg sehol:( nézegettem a MODO honlapját,ott sem írtak semmit róla.Ha valaki tud valami szóljon...ON
@SweFan:Ugy nez ki,abba hagyja,bar nala...
Azzal mi a helyzet, akit a KHL-ben és itt is draftoltak? Pl Tomas Tatar-t az SKA draftolta a KHL-ben, itt meg a Detroit. Ő dönti el hogy hová megy?
@Stommy: Köszi :) Közben felvilágosítottak már hogy hogy megy ez :D
süti beállítások módosítása