HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egymásra talált a MAC és az UTE

2009.06.26. 17:25 Hblog

Budapest és egyben Magyarország legnagyobb utánpótlás-nevelő bázisai közül kettő együttműködési szerződés keretében a következő szezontól közös csapatot indít az ifjúsági korosztályban. Az UTE és a MAC szakmai vezetése hosszú távú, mindkét fél számára kedvező kapcsolat kialakítását tervezi, amelynek keretében a felnőtt csapattal nem rendelkező MAC, illetve az újpesti utánpótlásból kikerülő tehetséges fiatalokból álló, kezdetben közös ifi, esetleg juniorcsapatot indítanának a korosztályos bajnokságokban. A későbbiekben farmcsapat jellegű együttest terveznek indítani a felnőtt bajnokságban.

A következő évben ettől még nem nő a magyar korosztályos bajnokságokban a csapatlétszám, de azt követően több ifjúsági csapat párhuzamos versenyeztetését is eredményezheti. Az együttműködés megoldást jelenthet a magyar jégkorong általános problémájára, lehetőséget teremt az ifjúsági korosztályból kiöregedő fiatalok számára, hogy tovább folytathassák pályafutásukat, játéklehetőséghez juthassanak, továbbfejlődhessenek, beleerősödhessenek a felnőtt mezőnybe.

A 2009/10-es szezonban a közösen induló ifjúsági csapat munkáját a két egyesület korosztályos edzői, az UTE részéről Ancsin János, a MAC-éról Marton Tibor, Lévai Pál és Lasse Viitasaari fogják irányítani.

37 komment

Címkék: mac ute utánpótlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jo hallani hogy meg oldodik az ifi/junior gyerekek
hoki gondjaji.
ez egy nagyon jó dolog. Kell egy ellenpólus a fejér megyeiekkel szemben.
@silac: Szerintem nem a Fejér megyeiekkel szemben kell,hanem mellettük,még jó néhány.
Tillasz:Ha F.Briatore Benetton-jára gondolsz,F1-világbajnokával,uccu neki.
Ez egy teljesen jó együttműködés!

A MAC-os gyerekek részére biztosítva van a fejlődés, a felnőtt csapatba kerülés.

Az Újpest pedig így az ország legkomolyabb utánpótlás bázisával rendelkezik.

Remélem, hosszú életű lesz a "frigy", és válogatott, magyar bajnok újpesti-macos jégkorongozók egész sora növi ki magát a kooperációból!
10-es skálán 11-es edzői stáb. :)
Remélem ez hosszú távú kapcsolat lesz és mindenki számára gyümölcsöző!
@gabute: figyelj ez szerintem nonszensz hogy azt gondolod az UTE egy olyan csapat akitől tanulni lehet.Vannak olyan szempontok persze mint pedig:a káromkodás,sportszerűtlenség és még sorolhatnám.Azonban szerintem a Mac a sportszerű játékban nagyon otthon van.Persze akadnak néha problémák mint mindig minden csapatnál de elég profi lett a csapat azzal hogy az edzők ezt nevelték beléjük(énk).Tehát szerintem pont fordítva kellene tanulni.A te ki "frigy"-edhez hozzászólva szerintem minnél hamarabb szétválik mert nem fog tetszeni se a Macosoknak se az UTE-soknak az egész csapat se az edzői team.
Röviden ennyi a válaszom.
"a felnőtt csapattal nem rendelkező MAC"
Tavaly volt felnőtt csapatuk az OB1/B-ben, idén nem indulnak?
@Sancho Panda: Jogos, helyesen felnőtt első osztályú.
@SmiLeD: hű de frusztrált itt valaki!
@gabute: bocs egy kicsit elvetettem a sulykot^^
Lehet, hogy ez már paranoia, de nem futhat ez oda ki, hogy ha már ezek ketten ilyen szépen együttműködnek akkor edzzenek is már egy helyen, ergó, nem is kell a millire az a drága sátor, az uténak úgyis van jégcsarnoka, örüljenek, hogy visszakapták...?
És akkor aztán végre a népstadion környékéről is ki lehet utálni a jégkorongot. A kisstadionban meg majd lehet jégmotorozni, mint rendesen.
Azt nem tudjátok véletlenül,hogy idősebbek visszajátszhatnak e a juniorba majd? Mint régen, 3 alapvetően a mezőnyből kiöregedett játszhatott vissza juniorba...
@szuszpenzor: az előzetes tervek szerint nem, viszont egy évvel feljebb tolták a korhatárt, tehát jövőre az 1989. január 1. után születettek szerepelhetnek a magyar juniorbajnokságban
Ti miről beszéltek? A MAC-ot így lassan felszámolják, de ez a kisebbik baj. A jégpályabezárás csak zsarolás volt, hogy idevágják a szerencsétlen MAC-osokat, nekünk meg ne legyen más választásunk, csak ez, hogy jó képet vágjunk hozzá. Így is gond volt a jégidő edzőtáborok idején és egyéb hétközi utánpótlás (gyerek és ifjúsági) korosztályokban, most meg mi lesz?!
Visszatérve az első, "kisebbik" gondra, a magyar jágkorongsport fog így szegényedni. A fehérváriakat meg szerintem nem így, hanem munkával, szpobzorokkal és magasabb szintű játékkal lehetne ellensúlyozni. Nekem sem teteszett a bajnokság végeredménye, de ez a realitás. Van miben fejlődnünk, management-ben is.
@hokiapus:
Kik számolják fel?
Senki nem megy sehova.
Itt a piramis csúcsának az egyesítéséről van szó.
Csak az ifi csapat indul közösen
@driopios: Ne adjál nekik ötleteket.
Hát végül is össze lehet az ország összes hokisát egy csapatba dobálni egy csarnokba, így olcsóbb lenne, és a piramis is csak egy csúcsból állna.
Fura volna, ha a Fradi meg az UTE egy stadionban és egy csapatban játszana. Csak a sportéletünk szegényedne. Hogy a piramis csúcsa kiből áll, pedig eléggé szubjektív (megkérdezném a DAB-osokat és az Albásokat is pl.).
Az meg hogy tálalják csak PR kérdése, egy szomjazót is meg lehet próbálni meggyőzni arról, hogy a víz árt neki, csak elhinni nehéz.
A MAC-os "sportszerűséget" meg már tapasztaltam. Ha minket ütnek az sportszerű, mert nem ellenünk, hanem a győzelemért teszik, az a sportszerűtlen, ha visszaütünk, mert az ugye durva, az meg hogy győzni akarunk az végképp elképesztő (és még csak a kissrácokról és szüleikről beszélek). De talán nem egymást kellene fikázni, főleg annak akit menekülként betesznek Újpestre. Meg ugye a jobbat általában könnyebb szidni mint legyőzni.
@hokiapus: Hát valakinek meg kell tenni az első lépést ahhoz, hogy ne legyenek ilyen problémák.
@hokiapus:
Szóval,hogy érthető legyen :

A piramis csúcsa a két klubbon belül értendő,a piramis széles alja a szuperminisek és ez a piramis felfelé csökken. Ezt kicsit félre értetted
Ifi alatti korcsoportokról szó sincs.
Nincs itt semmi PR kérdés,ezt a két klub vezetői találták ki,szakmai szempontok alapján.
Az utolsó két mondatod meg értelmetlen. Ki szid kit?Ki a menekült
Amúgy meg ha nem vagy pontos információk birtokába előbb kérdezz meg egy illetékest és ne írj butaságokat. Ráadásul érintett sem vagy.
Nem feltétlenül csak egy kommenthez fűzök hozzá véleményt, nem csak egy embernek válaszoltam. A piramisos dolog az egy történet, a ki kit szid, és ki a menekült, az meg egy másik. Akinek nem inge, ne vegye magára. Amúgy meg egy kicsit talán érintett vagyok.
Azt meg lehet hogy rosszul tudom, hogy a MAC hokisait egy ideje ide akarták tenni arra az időre, amíg nekik nincs jegük, és az UTE ezért annyira nem lelkesedett. A szakmaiságot nem kétlem, tetszik ahogy a MAC srácai hokiznak. Csak az egész sztori arra a propagandára emlékezet, amikor reggel bejelentették, a kenyér 6,2 forintról 10 forintra emelkedik. Mindenki kiakad, délután bejelentik, hogy csak 8 forint lesz, így mindenki fellélegzik, nincs gáz, ezt megúsztuk. Az eredeti cél persze a 8 forint volt.
Ha csak a csapatok vezetése szakmai egyeztetésén múlt, mi szülség volt erre a bezárásos színjátékra? Ha pontosabb információk birtokában van valaki arról, hogy mi a különbség a bezárás előtti és utáni állapotban a MAC-on kívül, szívesem veszem, ha megosztja a köznéppel is. Akkor én sem írnék butaságokat.
@hokiapus: A pálya helyzettől független a dolog. Sőt már tavaly is volt róla szó. Még egyszer leírok,csak az ifi csapatot indítják közösen. De a cikknél érthetőbben nem írható le a szándék.
Különbség nincs,a millenárison a már folyik rég az építkezés
Minden, a jégkorongsportot, sőt a magyar sportnevelést érintő pozitív kezdeményezést üdvözlök. Ismételten hangsúlyoznám a klubközi együttműködés szakmaiságát nem kétlem, és a vezetés jó szándékában is hiszek. De. Bezárták a jégcsarnokot. Kizavarák a hokisokat a gyakorló csarnokból. Jégidőt a pályaveszettek a Megyeri úton kaptak. Az állami tulajdonosok miért nem találtak, szabad jégidőt a versenyszférában? Ott annyi időt vesznek amennyit csak akarnak addíg, míg felépül a zuglói sátor. De az is csak 6 hónapra oldja meg a helyzetet, a maradék időre is jégre kell menni a játékosoknak. Ennek bizotsítása nem átmeneti, hanem hosszútávú - mondhati végleges - megoldást kíván. A megoldás az, hogy az UTE csarnokába kerülnek erre az időre. Ezt már bejelentették. Ez annyira üdvözlendő? Valóban, nem kell ezt összekeverni a vezetés szakmaiságával. Azt, hogy már régebben is volt szó együttműködésről, én is hallottam. Minthogy azt is az UTE-csarnok bezárása már 2007-óta húzódik. Most, ezek szerint a lehető legjobb megoldás született, és mindenki profitálhat belőle, a többi csak véletlen egybeesés lehet. A problémám nem az UTE és a MAC témakörre szűkül, hanem általában azzal van bajom, amit ezekkel, a csak hokizni akaró srácokkal művelnek. Ki is mondta? Ha már nem segítik a munkájukat, legalább ne gátolják azt.
@driopios: bocs de akkor a kölyök serdülő meg stb hol edzene ha nem húznának sátrat a mili fölé.Ez csak egy kérdés.
@hokiapus: igazad van benne szerintem is csak segítenek
@SmiLeD: Óóó, a NUSI szakembereinek biztos erre is lenne egy jól kidolgozott, senkinek sem megfelelő elképzelése. ;)
Nagy ötlet !!! Igy 39 gyerekből 20 biztosan nem játszik a bajnokságban !!
Utána az UTE-MAC-t és a STARS-t kellene összevonni, majd következik a VOLÁN és a DUNAFER fúziója, ahová beolvadnak a MISKOLC és a DEBRECEN üdvöskéi !! Ekkor már bajnokságot sem kellene rendezni hisz összeállt a bajnokcsapat, és tényleg a legrátermettebbek kerültek be!

Tudom, ez nem kis túlzás , de a lényeg az az , hogy kevesebb csapat kevesebb meccs ,illetve 39 gyerek egy csapatra sok !! Újabb , a jégkorong számára elveszett gyerekek !
@drukkoló:
Én sem rajongok az ötletért - ezt már megosztottam a MAC vezetőivel -, de sajna kb. 10 ifi korú játékosuk van. Szóval erős túlzás az a 39, jó ha összejön 25!
@Tillasz: De miért hagyták abba ennyien? Tavaly még úgy ahogy még megvolt a létszám, nem? Remélem, a MAC-os edzők gatyába rázzák az újpesti fiatalokat. :)
Én csak az egészen kissrácokra látok rá (előká és lefelé). Ott a MAC az aki tanulhatna, és nem mi.
A sátorral kapcsolatban meg: minek költsenek egy valag pénzt egy félmegoldásra? Az csak kb. 3 hónap plusz jégidőt ad a téli szezonhoz.
Még valami, én nem kívánok klubközi rivalizálásba belemenni, a sportnevelés a lényeg, egymástól a jót el lehet tanulni. Miért kell a MAC-ot itt profinak, az UTE-t meg amatőrnek kikiálltani (látta valaki az elmúlt szezon végeredményét)?
Minden csapatot segíteni kellene, egy csarnok járna a MAC-nak, de a Fradinak is.
Mindig ki kell javítanom a tárgyi tévedéseidet
Hát nem három hónap hanem annál sokkal több idő.
Hát nem vagyok biztos,hogy tisztában vagy a végeredményekkel és az erőviszonyokkal.
Senki nem mondta,hogy az UTE amatőr.
Ebből a projektből mind két csapat profitál. Úgy látom,hogy nem nagyon érted a lényeget mégis állandóan fogadatlan prókátorként szítód a feszültséget,beszélj akkor a klubod vezetőivel.
@hokiapus: Azért nem kell lebecsülni a MAC-ot. Az Újpest felnőttcsapatában négyen is MAC-os nevelésű játékosok, a serdülő csapatuk pedig nagyon jó: döntőt játszottak, és a bajnokság pontkirálya a MAC-os Sebők Balázs lett, aki jövőre a Kärpät Ouluban játszik. Mellesleg kölyökben is előttünk végeztek. Annál lejjebb meg ugyebár nem számít az eredmény.
Szminiben idén mindig a MAC nyert
Miniben az UTE szoros mecccseken

Ek ban az MAC II 2x nyert sokkal

ek I ben 2 MAC győzelem 1 döntetlen

de mivel nincs eredmény ezért tárgytalan...
szerintem nem kell hangulatkeltés kedves hokiapu
@hokiapus: Kedves hokiapus! Mi van abban, hogy az Újpest összevásárol egy rakás légióst és második lesz a Fradit mindenki amatőrnek mondja, amikor onnan Pat Cortina beválogatott egy játékost, Újpestről meg egyet sem, ezen el lehet gondolkozni,a másik meg az , hogy a MAC utánpótlásban minin és ifin kívül NEM KAPOTT KI az UTÉ-tól, tehát ki a jobb utánpótlásnevelő?-a MAC
süti beállítások módosítása