HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

2010-től teljes értékű lesz a Millenáris

2009.06.24. 16:15 F. Kapus

Egy héttel ezelőttre ígért választ Török Ottó NUSI-főigazgató a Gyakorló Jégcsarnokkal kapcsolatos hokis kérdésekre. A válasz nem érkezett meg, ezért a 7 sajtóközleményt adott ki. Az eltelt időszakot nem töltötte tétlenül a másik fél sem, Török Ottó két komoly bejelentést tesz alább. Megkíséreljük felvenni újra a fonalat a NUSI vs. 7 ügyben.

Kezdjük a legfontosabbal. Török Ottó a jégkorongblognak azt mondta, ha valaki kéri tőle, írásba adja, hogy a Millenárison szeptemberre felépülő jégpálya fölé emelt, meleg levegővel felfújt sátor helyett a 2010-es nyári leállás alatt végleges, alumíniumvázas, hőszigetelt, dupla sátras tetőt kap a pálya, amelyen eredményeként augusztus közepétől május végéig alkalmas lesz a létesítmény a jégkészítésre. A másik ígéret szerint a jégidővel szabadon rendelkező Magyar Jégkorongszövetség az utánpótláscsapatok számára a Kisstadionnal megegyező áron, azaz 3800 forint plusz áfáért kapja majd a jégórát a NUSI-tól. A felnőtt és amatőr csapatok esetében természetesen más lesz a díjszabás.

"Az egész egyeztetésben az a lényeg, hogy a gyerekek jól járjanak – tette hozzá Török Ottó. – Nyilván megoldjuk a problémát, csak idő kérdése. Valóban van egy anomália, a leszerződött időszakhoz képest néhány hónappal kevesebb jég áll jelen helyzetben a jégkorongosok rendelkezésére, de a 7-nek azt kell megértenie, hogy ez átmeneti év. A 2010. évi költségvetés megszavazása után azonnal kiírjuk a közbeszerzést a végleges sátorra, így 2010-ben már augusztustól edzhetnek a Millenárison a hokisok. Ha január végéig nem lesz kiírva a pályázat, azt kőkeményen kérje rajtam számon mindenki. Már árajánlatokat is bekértünk ez ügyben."

A főigazgató hozzátette, sajnálja, hogy a megadott határidőre nem tudott választ adni a 7-nek, de ez nem rajta múlt. Azonnal felvette a kapcsolatot a korcsolyázók szövetségével, de nem érkezett válasz. "Ők sincsenek könnyű helyzetben, mert a 2010-es olimpia felkészülési programjuk elkészült, aszerint folynak az edzések. Kértem őket, tekintsék át a terveket, és próbáljanak meg a hokisoknak helyet biztosítani."

Az egyeztetések csütörtökön folytatódnak. "Több mint ötórás tárgyalássorozatot szerveztem holnapra, aminek a témája csak ennek a helyzetnek a minden fél számára megnyugtató megoldása. Tárgyalásra érkezik a korcsolyázók és a jégkorongozók szövetsége, a MOB alelnöke, az UTE és a MAC szakosztályvezetője. Külön-külön, majd együtt is átbeszékjük a helyzetet. Megpróbálunk valamilyen eredményt elérni."

Török Ottó zárásképpen kifejtette, nem tart tőle, hogy a kerékpárosok és a hokisok viszonyával gond lenne a Millenárison. Bár a két szövetség informálisan megállapodott, hogy a hokisok csak hat hónapon át használják majd a területet, de "idén mindössze három bejelentett versenyük lesz a kerekeseknek, júliusban és augusztusban". Ebben az időszakban a jégkorongozók nem zavarják majd őket, állította a sportvezető.

44 komment

Címkék: millenáris nusi mjsz gyakorló jégcsarnok török ottó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kerékpárosok morgolódni fognak. Vagy tudnak róla, hogy a sátor(?) 2hónappal tovább lesz fennt?
@1116001: Morgolódjanak. Hol a magyar kerékpár a világon?????????? Eddig mi morgolódtunk
Nevetséges ez a Török Ottó.
@russia91: Szerintem nem normális hozzáállás az, hogy egy sportág gondját egy másik sportág rovására oldják meg. Ráadásul a kerékpárosoknak ez az egyetlen pályájuk van, míg jégpálya van nem kevés. Nem hiszem, hogy értelmes megoldásra lehet jutni az ilyen típusú hozzáállással, mint a Tiéd.
@russia91:
Nekem a kerékpár a másik szívem csücske:)
Amúgy vannak jó eredmények;) (pl:Kusztor, Lovassy)

Nekünk (hokisoknak) sem esett jól hogy kitaperoltak a gyakorlóból.
És miért kell ezért egy harmadik szakággal is összeveszni?
csak, hogy mindenki tudja a Kerékpár Szövetségnek azt mondták, hogy ideiglenesen lesz bérlőjük. Szóval őket ugyan annyira hülyének nézik, mint a hokisokat!
Véletlenül van egy magasrangú ismerősöm, aki szerint nagy a morgás a kerékpárosok között, lehet velük kellene összefogni a MJSZ-nek.
Azért engem, mint "vidékit", szívenütött a 3800 forintos jégdíj...
Magyar Jégkorongszövetség az utánpótláscsapatok számára a Kisstadionnal megegyező áron, azaz 3800 forint plusz áfáért kapja majd a jégórát a NUSI-tól. UGYE NEM CSAK ERRE A PÁLYÁRA VONATKOZIK EZ A KEDVEZMÉNYES JÉGIDŐ, HANEM MINDENKINEK JÁRNI FOG PESTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT.
@gumikigyo: Gondolom max akkor ha a létesítményt és a jégidőt a NUSI-tól bérlik.
És ez most tényleg egy teljes értékű jégpálya?
Én valahogy nem egy lelátó nélküli, cirkuszi sátorra használnám ezt a jelzőt.
Ezt inkább megtartanám másra minimum Miskolci pálya. Nem beszélve arról a pénzről amit az első verzióra költünk. Az pénzkidobás.
A 3800 meg egyszerűen nevetséges a többi utánpótlás csapat meg bérelje piaci áron.
Kádár rendszer.....
legyünk realisták, szerintem ez így - magyar szemmel - rendben van. Amilyen maximalisták vagytok, abba gondoljatok bele, hogy a kisstadion évek óta olyan, amilyen... és száos példa van, vidéki kézilabda öltözök, tüzér utcai kosárpálya, evezésklubbok....
Jövőhéten meg a lékhorgász szövetség fog reklamálni és arrébb dobni a korongot hihetetlen
A reggeli telesportban látható volt, hogy a gyorskorisok már használatba is vették a gyakorlót:
streamer.carnation.hu/mtvod2/hirado/2009/06/24/telesport7_090624.wmv
2:00 után jön az ominózus rész!
@Video Tóni: Na, jól van, akkor ez kész. Einstandt.
Arra meg, hogy 2010-ben török ottó hol lesz és mire megyünk az igéretével van egy tippem.
@Video Tóni: Erről van szó és fotó a fenti sajtóközlemény alatti linkben is.
Ha van érvényes szerződés, akkor miért nem mennek a bíróságra? Tudom sajnos hosszadalmas procedúra lenne:S de talán segítene.
@F. Kapus: Az smafu a videóhoz képest :)
@F. Kapus: A napokban már kíváncsiskodtam a fejleményekkel kapcsolatban, most már úgy gondolom, szeretnék „tudatlan” lenni.
Ez olyan mint a kutya vacsorája…
Megnézem, hogy hol lesz a „drága” Török úr jövő augusztusban és ki lesz az akin számon lehet majd kérni a „sátortábort”.
Úgyis hamarosan választania kell a fiamnak a hoki és a tenisz között, hát igyekeznek megkönnyíteni a választást.
Nekem a gyerekem a Kisstadionban edz. Aki kevesli az összeget, nézze meg hogy néz ki, és milyen állapotban van a stadion. Ne hasonlítsuk egy miskolci, kaposvári stb. csarnokhoz. Márciusban sokszor áll a víz a jégen, télen meg a hó.
A török ottóval kapcsolatban, nyilvánvaló, hogy megint HAZUDNAK, nem lesz itt csarnok sem kicsi, sem nagy! Kell a lé a jégtáncosaiknak.
"Ha január végéig nem lesz kiírva a pályázat, azt kőkeményen kérje rajtam számon mindenki."

De van egy érvényes szerződés is a gyakorlóról. Azt kin lehet "kőkeményen számon kérni"??
@roga21:
Én már koriztam a kisstadionban és szerintem nagyon jó jég van rajta. Persze tavasszal már nem.
És aki a kisstadionban edzett eddig, az edzett a gyakorlóban is, bár ebben nem vagyok biztos. MAC DRAGÓ biztos.
Mondjuk szerintem inkább a kisstadiont kéne befedni és kicsit renbe tenni.

De nem ez a lényeg.

Adva van egy gyerek aki hokizik. Most ez lehet bárki, bárhol. Az a kérdés, hogy mennyibe kerül neki és a szüleinek a hokizása, és ezért milyen körülményeket kap. Ha olyan egyesületbe kerül ahol a vezetők közel vannak a pénzesbödönökhöz akkor nyílván jobbbakat, ha messzebb, akkor nyílván rosszabbakat. Az a kérdés, hogy ez milyen pénz, ha olyan amiért lobbizni kell, reklám, vagy egyéb ilyesmi, akkor szerintem ok, mindenki szaladgálhat a pénzért, nincs megtiltva.

Ezek mellett adva van egy szervezet NUSI, ami gyakorlatilag arra lett kitalálva, hogy az utánpótlás játékosok felkészülését támogassa, mindenféle sportágban. Nem egy egy gyerekét, vagy egyesületét, hanem mindegyikét. Ebbe a koncepcióba nem fér bele szerintem, hogy néhány egyesület fölözze le azt a hasznot, ami a piaci jég és az utánpótlástámogatási pénzekből szponzorált jég árkülönbségéből keletkezik.
Nincs itt valami igazságtalanság?
Vagy vannak egyéb támogatások amiket kapnak az egyesületek és van egy mérleg amibe behelyezik az egyesületeket és normatíve megnézik, hogy ki mennyit kapott abban az évben?
Tudom ez a mániám, de most már tényleg érdekel, hogy a NUSI kivel van leszerződve az utánpótlás csapatok közül.
Pl egy lehetséges megoldás: Adják a jeget 6800.- ft-ért és a 3000.- ft-ot osszák szét Debrecenben Ferencvárosban Miskolcon Egerben.....stb szerintem örülnének neki.
Vagy adjanak nekik olcsó edzőtáborozási lehetőséget.
üdv
@driopios: Sőt!
"2008 őszén Török Ottó Úr, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára( jelenleg NUSI
Fóigazgató) levelében garantálta a csarnok hosszútávú használatát a hokisok részére, a
Magyar Jégkorong Szövetségnek."
Nekem a hosszútáv félévnél többet jelent.

A szövetség honlapján fönn van a 22-i közgyűlésről egy beszámoló, egy részletet kiemelnék:
„Balogh Tibor szerint egy újabb utcai demonstráció következik: streethoki-gálát szerveznek augusztus elejére a Kossuth térre.
Studniczky Ferenc rövid válaszában jelezte, nem híve a viták utcára vitelének,”
Hát nem akarok senkit bírálni (ráadásul késő is), de talán korábban más hozzáállással nem jutottunk volna idáig.
@ob4:
A támogatásba számold bele kedves ob4, hogy ott rendes csarnokok állnak, közpénzből, nem életveszélyes (a Kisstadion az) körülmények között kell a gyerekeknek a jeget megközelíteni, nincs mellékehelyiség, rendes öltöző, stb.
Félreértés ne essék, örülök, ha bárhol az országban épül jégcsarnok, ez mindanniyunk érdeke, de egy panellekás áráért ne akarjon senki a Rózsadombon lakni. A Kisstadion jelenleg ennyit (se)ér.
@borsz: Hát igen, úgy néz ki, most jön a hét szűk esztendő. Már csak azt kell kivárni, hogy Török úr ne legyen szakállamtitkár az OTM-ben és Bathó úr ne legyen főosztályvezető a pénzügyminisztériumban. Az lesz majd a sátoros ünnep, muhaha... Addig meg a sátoros hétköznapok jönnek.

Kiváncsi leszek majd azért a jégbeosztásra a gyakorlóban, sikerül-e kitölteni a tinci-táncival heti 130 órát, vagy "el kell" adni belőle másnak is.
Ha S.F. nem egy puhapöcs karrierista lenne, hanem odatenné magát az ügyért, akkor talán lenne előre jutás ebben az ügyben is. Minden elismerésem Balogh Tiboré, aki a rendelkezésére álló eszközökkel valamit próbál tenni az utánpótlásért. Köszönjük Tibi és szégyellje magát az MJSz, élükön S.F. et-al.
Más...Ki az az agyatlan, aki kitalálta az alumíniumvázas szerkezetet a Millenáris befedésére? Ti. alu már aranyárban van, urak. Erre lenne pénz? Nagyon hülyének nézik a magyart ezek az urak.
@driopios: Biztos,hogy sikerül majd kitölteni a jégidőt,mert gyakran csak 3-4 gyerek van a jégen...
Nekik így is megéri.A műkori soha sem a szegények sportja volt.
Figyeljétek meg a következő igéret az lesz, hogy a Népstadionban keresztbe 3 légkondicionált sátrat építenek, az még igazíbb lesz.
Nevetséges ez az egész.
Kár, hogy ebben az "A" csoportos euforiában nem került elöbb szóba az MJSZ vezetésének impotenssége ebben a témában. /Balogh Tibi a gyevi bíró, tisztelet neki/
A várt fordulat talán eljön hamar, most kellene az illetékeseknek pedálozni narancséknál, aztán ha ügyesek, lehet, hogy a bájkorisok mennek a sátorba /bár én máshová kívánom őket/
@roga21: A millin szerintem ezek ugyanúgy nincsenek meg..
oszd meg és uralkodj...

Ottó bácsi anno a kerékpáros szöv. elnökeként is jól kavarta a szart. hülyére veszi a bringásokat és a hokisokat is.

na most kellene akkor azt csinálni, hogy a jégkorongosok és a kerékpárosok összefognak és elzavarják a tarka faszba ezt az embert.
@borsz: Studniczky Ferenc érdekérvényesítésből leckéket vehetne Bathó főosztályvezető úrtól. Bathónak nem derogál minden hatalmát latba vetni a korisok szekerének tolásáért, Studniczky meg az OTP egészségpénztár ügyvezető igazgatójaként az OTP-től sem szerzett támogatást a magyar jégkorongnak.
török ottót a holdba kéne kilőni! Szkafander nélkül.

Hazudik mint ha könyvből olvasná.

Számonkérés. Haha. Senkit nem lehet felelősségre vonni a politikai életben magyarországon.
Érdekes hozzáállás ez Török Ottó részéről, de nem új módszer. Úgy hívják: "Oszd meg és uralkodj!"
Én kerékpárosként is teljesen egyetértek vele, hogy a hokisoknak legyen rendes állandó edzőpályájuk. Az ellen sincs semmi kifogásom, hogy a Millin legyen, hiszen azelőtt is volt ott jégpálya. De! De csak úgy, hogy ezzel nem teszik használhatatlanná az ország EGYETLEN KERÉKPÁRPÁLYÁJÁT! Ha felhúznak egy fémvázas tetőt a jég fölé, akkor onnantól hogy lehet ott versenyezni? Nem látni be a pályát! Tető nélkül jöhet a jég, de a fix tető nem más, mint sok pénzért kibaszás egy másik sportággal, akik máshová nem tudnak menni sehol az országban.
Török Ottó személyét jól ismerjük, régóta várom már, hogy az ilyen szavahihetetlen vastagbőrűek eltűnjenek végre a politika színpadáról, de hiába. Mennyi mindent ígért már!
Summa summarum szerintem egymás ellen akarja kijátszani a bringásokat és a jéghokisokat. Ott fönt meg mondhatja, hogy ő megtett mindent, de hát ezeknek semmi sem jó!
Szerintem a hokisoknak és a bringásoknak együtt kellene fellépni a sajtó és a NUSI előtt, méghozzá erőteljesen, hogy megnyugtatóan rendeződjön mindkét sportág pályaproblémája, így Török Ottó nem tudna többé kijátszani minket egymás ellen.
kedves ggeza hívj fel ha tudsz talán együtt könnyebb megoldást találni
0620 929 2286
Balogh Tibor
talán valakit érdekel ...... ma a parlamentben interpelláció persze nem túl érdekes hír a 24 svédhez képest


heja sverige:)
I/10047
Lerombolták a palánkot: pálya nélkül maradhat a jégkorong-utánpótlás!
Iromány adatai
Típus interpelláció
Főtípus interpelláció
Jelleg új
Benyújtva 2009.06.22.
Új/átdolgozott változat
Átiktatott változat
Régi irományszám
Állapot benyújtva
Tárgyalási mód
Vezérszónoki tárgyalás
Bizottsági állapot
Kihirdetés száma
MK száma
Kihirdetés dátuma
Megjegyzés
Benyújtó(k) Pettkó András (független)

Címzett önkormányzati miniszter
@hellobt: Ez jó, kár, hogy Pettkó András ma már csak önmagát képviseli. A legtöbb, hogy jegyzőkönyvbe kerül, ha ez számít valamit egyáltalán.
az öszi ülésszakon visszatér a témára ... kár hogy addigra már egy hónapja napi 24 órát hokizunk a sátorban és nem lesz aktuális az interpelláció
Lassan véget ér a nyár, valakinek van valami infója, hogy mi a helyzet a Millin, hogy állnak a munkálatok?
Vagy nyugodjunk bele, hogy a Kissationben előbb lesz jég...
@F. Kapus: "dupla sátras tetőt kap a pálya, amelyen eredményeként augusztus közepétől május végéig"
máelnézés, de "amelyen eredményeként"?
..bocs, hogy csak most szúrok oda egy júniusi cikknek :\
Most mondták be a reggeli híradóban, hogy a szélvihar ledöntötte a Millenárisra épített "ideiglenes" sátrat!
@Video Tóni: le is döntötte,sőt a plexi ki is vágta a ponyvát.
A mai sportban van egy terjedelmesebb beszámoló a helyzetről. Érdekes, hogy Kovács Zoltán azt mondja, elvileg az olimpiai felkészülés miatt kellett a hokisoknak eljönni a Gyakorlóból, a korisok vezetője viszont egy 2012es EB-pályázatról vízionált... Nem lesz egyszerű a történet folytatása sem! :(
süti beállítások módosítása