HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Hardi fiúk Kanadába mennek

2009.06.23. 08:10 F. Kapus

A Bp. Stars honlapja arról tájékoztat, hogy Hardi Richárd és Márton ősztől nem idehaza, hanem a híres kanadai Notre Dame College-ban folytatja pályafutását. Az ifjúsági és a serdülőválogatott meghatározó csatárai hosszú távra terveznek a tengerentúlon, és már az előrelépésen is gondolkodnak, ez kiderül a fenti linken található interjúból.

Hardi Richárd 1993-ban, testvére, Márton 1994-ben született, most együtt utaznak a világ másik felére. Hogy milyen komoly képzés folyik a saskatchewani iskolában, arról NHL-es listájuk árulkodik, többek között Curtis Joseph, Vincent Lecavalier és Brad Richards is kapott képzést itt. A magyar hokisok számára sem ismeretlen terep ez, a válogatott és az Alba Volán csatára, Kovács Csaba három évet töltött ebben a középiskolában.

A Notre Dame College különböző korosztályos csapatainak listája hosszú, hogy melyik fiú melyik csapatban játszhat, az a jövő zenéje. Hardi Richárd elmondta, az ifiválogatottba haza szeretne jönni, játszani akar a lengyelországi világbajnokságon. Az ifjúsági válogatott legeredményesebb csatársorából tehát ketten máris külföldre szerződtek.

29 komment

Címkék: hardi richárd hardi márton

Jó hírek ezek így reggel.. :)
Kitartás srácok és sok szerencsét!
nahát, ez ragyogó, biztos sokat fognak fejlődni.

szegény hardi papa biztos gondban van most. biztos lesz csodálkozás a notre dame college-nél, amikor szponzori szándékkal jelentkezik s 9. kerület, a főváros, az elmű, meg a főtáv.
Sok sikert!

Remélem a papa,azért marad!
Ha tényleg olyan gyors sebességű korcsolyázást megtanulnak a skacok ,mint a SÜTI, akkor az szuper lesz :)
Kalappal a Legényeknek ott kint a Juharleveleseknél! :)
BLL
Sok sikert nekik!!!! Kicsike kis család ez a magyar hokitársadalom - de úgy néz ki, nagyra hivatott :) Hajrá, fiúk!
Mindig szeretem ezeket a jo hireket olvasni. De ilyenkor mindig van bennem egy kis felsz, hogy nehogy kint felejtodjenek, es allampolgarsagot szerezve, ne terjenek vissza.
Remelem sokat tudnak tanulni ott. Ez nem egy mindennapi lehetoseg. Sok sikert!
@canadien: kérdés meddig kell neki a Stars!!!
Sokan ettől féltek, amint elkerülnek fiúk - amihez sok sikert és kitartást kívánok nekik - baj lehet!
@gute: Ezért írtam,hogy remélem a papa marad!
A "híres" Notre Dame az Egyesült Államokban, Indiana államban található és amennyire tudom nincs hokicsapata. Ettől függetlenül jó hír, sok sikert nekik, de figyeljünk oda ezekre, nehogy aztán kiderüljön, hogy nemcsak az amik tudnak marhák lenni amikor összekeverik Budapestet Bukaresttel...
bár lehet, hogy hokis körökben híres. ezt bevallom nem tudom
Sok sikert nekik.
@johnsonandjohnson: aki keveri, az sem 0, mert legalább tudja, hogy létezik ilyesmi :D
@johnsonandjohnson: miért, és milyen hokicsapatra lenne szükésge egy középiskolának? miért van az usa-ban, ha a honlapjuk szerint itt vannak: Wilcox, SK S0G 5E0 Canada? és miért ne lehetne híres, attól, hogy te nem ismered?
@johnsonandjohnson: Amerikában a Notre Dame névvel több egyetemet-főiskolát találsz. Ha "Notre Dame College Canada"-t írsz a gúgliba elsőnek azt az iskolát adja ki, amiről itt szó van, s az üdvözlőkép épp egy hokicsapat
mind teljesen világos amit írtok, de ha a "híres" Notre Dame-et írja valaki, akkor az amerikai sportban jártasaknak ez ugrik be. szerintem. @szorgalmas: ezért írtam utána, hogy lehet, hogy belső hokis körökben ismert. egyébként szeretem azzal legyezgetni a hiúságomat, hogy az USA-val kapcsolatban képben vagyok és kétlem, hogy ezt a sulit bárki ismerte volna. Még az Indianairól se tudják sokan, hogy létezik...
@johnsonandjohnson: hát az elég rendesen benne van a posztban, hogy a hokikedvelőknek miről híres. 2. bekezdés.
@johnsonandjohnson: ó, a világért sem támadni akartam. csak vicces volt, hogy valami furcsa fellengzős benfenntességgel (ami a "sokaknak fogalamuk sincs, hogy indiana létezik"-ből is lejön) feltételezted, hogy a srácok azt se tudják, hova mennek, holott a bejegyzésben minden feketén-fehéren le van írva, ill linkelve.
www.notredame.sk.ca Itt lehet megtekinteni a sulival kapcsolatos dolgokat.Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani, hogy a cikk a gyerekekről és nem a papáról szól, szerintem az a fontos, hogy 2 gyerek megint jó lehetőséghez jutott, remélem élnek ezzel és mint nagyon jól képzet játékosok térnek haza
Ez ugye nem jelenti azt, hogy NHL-es mintára akkor jöhet csak haza a válogatott meccsre ha éppen kinn nincs elfoglaltsága?... Mert azért az nagy szívás lenne.
@munkagep: azért ebben a korosztályban ez inkább aról szól, hogy a suli ideje alatt nem nagyon lesznek itthon. Amúgy a belinkelt cikkben (www.bpstars.hu/hirek.php?method=hirReszletek&cleanNewsURL=2009-06-22/hardi-ricsi-kanadaban-folytatja-palyafutasat ) szó van róla, hogy nem, mint igazolt járékosok mennek ki. Az a fura eset áll elő, hogy Stars igazolások maradnak, de ettől függetlenül szerintem nem sokat lesznek itthon!
Hajrá srácok, fejlődjetek sokat !
És persze visszavárunk titeket !
Legalább tudjuk hogy ki kapja a jövő évi 9.kerületi sport támogatásokat :)
@zsolt007: szerintem erről a témáról szálljunk le most és mindörökre. Örüljünk, hogy kap a hoki pénzt.
A srácoknak sok sikert ! Magyar válogatott hazavár Titeket !
A papával kapcsolatban : Nem jobb, hogy a hokiba áramoltatja a pénzt, mint máshova ?
Lehetett volna shorttrackes és már rég kirugtak volna minket a Gyakorlóból.
Azért mert nem az én házam a legszebb a faluban azért még nem irígykedem a többi falulakóra. Az egész falunak jó ha minél több szép ház épül...
@Ice cube: már annyiszor ki lett tárgyalva... ha a saját pénzével tette volna, semmi gond nem lenne. de ezek közpénzek, ill. reklámra nem szoruló közszolgáltatók pénzei. arról nem beszélve, hogy papa sanszosan nem lesz alpolgármester másfél év múlva, akkor meg pukkan a lufi. mindegy, aki akarja, érti, aki nem, nem.
Sok sikert nektek srácok! Az irigyek meg csak álmodjanak támogatásról, meg sok minden jóról amit szeretnének de soha de soha nem jön el számukra mert sz.r emberek.
Ez a cikk Marciról és Ricsiről szól! Ha valakinek mondanivalója van az édesapjuk felé, azt megteheti más, erre hivatott fórumokon. Véleményem szerint nem azzal kell foglalkozni, hogy egy-egy játékosnak kik a szülei, hanem azzal, hogy mit nyújt a pályán. Ebben a tekintetben pedig mindkettőjükre büszkék lehetünk. Marci és Ricsi! Minden jót nektek az új csapatotokban!
süti beállítások módosítása