HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hegyi Ádám megy, vagy marad?

2009.06.22. 22:54 F. Kapus

A Fejér Megyei Hírlapra hivatkozva jelezték olvasóink, Hegyi Ádám nem az Alba Volánban folytatja pályafutását. Sokan érdeklődtek, mi igaz ebből, végére jártunk. Megírjuk még, hogy mely három csapat vesz részt az Ocskay Gábor-emléktornán szeptemberben.

A magát a válogatott bő keretébe is beküzdő 20 éves csatár tavaly 1+1 áves szerződést kötött az Alba Volánnál. A harmadik sorban játszotta végig a szezont, Sofron István és Nagy Gergő mellett. Mind az 54 mérkőzésen jégre lépett, 3 gólt szerzett, 6 gólpasszt adott. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a jégkorongblogot arról tájékoztatta, nem vezettek eredményre a felek tárgyalásai.

"Mindenki ismeri a jelenlegi gazdasági helyzetet. Nemigen van játékosunk, akinek emelni tudjuk a bérét, Hegyi Ádám számára a legtöbb, amit ajánlani tudunk, hogy a tavalyi feltételeket kínáljuk. Meg akartuk tartani, de egy fillérrel sem tudunk többet fizetni, ezt határozottan közöltem is vele. A második tárgyalásunkat követően nem jelent meg az edzéseken, múlt hétfő óta nem láttuk. Érthetetlen a viselkedése, ennek alapján azt gondolom, nem nálunk akar játszani szeptembertől. Hogy egy példát említsek, Fekete Dánielnek is lejárt a szerződése, de velünk edz, megszakad a felkészülés során, mert tudja, akár itt lesz, akár nem, ez az érdeke. Hegyi Ádámmal még nem zárultak le teljesen a tárgyalások, de a felajánlott feltételeken nem tudunk javítani."

A fiatal támadó ugyanakkor kérdésünkre leszögezte, maradni szeretne az Alba Volán 19-ben, de jobb feltételekkel kíván szerződést kötni. "Senki ne gondoljon hatalmas emelésre, csak egy kisebb korrekcióra gondoltam. Legutóbb abban maradtunk a vezetéssel, hogy a hónap végéig választ adunk az ajánlatukra. Meglepetten olvastam, hogy a távozásomról írtak a megyei lapban. Nem tárgyaltam egy klubbal sem, igaz, a hír hallatán megkeresett más magyar csapat is, de idehaza csak a Volánban szeretnék játszani." A helyzet tisztázása tehát várat magára.

Eközben Kóger Dániel, a válogatott csatára a csapattal edz. Elmondása szerint legkésőbb a jövő héten eldől a sorsa. Annyit elárult, vagy az Alba Volánban, vagy külföldön folytatja, majd hozzátette, a külföldi gárda nem tavalyi csapata, a Red Bull Salzburg lenne. A felkészülésről Énekes Lajos edző részletesen beszámol a klub hivatalos honlapján.

Már korábban kiderült, a szeptember eleji Ocskay Gábor-emléktornára a Vienna Capitals és az Olimpija Ljubljana érkezik Székesfehérvárra. Úgy tűnt, az EBEL-győztes Klagenfurt lesz a negyedik résztvevő, ám nekik máshogy alakult a felkészülési programjuk. Végül a nagyon jól igazoló Graz érkezik. Pikáns, hogy alig néhány nappal később, a szeptember 11-ei rajton éppen ezt a csapatot fogadja az Alba Volán 19.

Az augusztus végi sosnowieci torna programja is módosult, de immár véglegesnek tekinthetők az ellenfelek. A lengyel csapat honlapja szerint az A csoportban a német elitligás Krefeld, a szlovák extraligás Zilina, a lett Metalurgs Liepaja és a svéd másodosztályú IF Troja/Ljungby játszik, ez utóbbiban szerepel próbajátékosként a korábbi HC Csíkszereda-támadó, Szabó István, és itt erősíti a juniorcsapatot a magyar utánopótlás-válogatott játékosa, Bartalis István. A B jelű négyesben a házigazda Zaglebie Sosnowiecen és a magyar bajnokon kívül a lengyel U23-as válogatott és a szlovák extraliga újonca, a Spisska Nova Ves küzd majd.

47 komment

Címkék: alba volán ebel hegyi ádám

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos ez a helyzet sok helyen. Remélem, azért sikerül közös nevezőre jutni, mert a szezon végére igencsak összeérett a fital sorunk! Megjegyzem én sem kaptam már fizetésemelést vagy 1,5 éve. Ne kallódj el Gomez!!!
A leírtak alapján helytelen tűnik Hegyi viselkedése, sok magyar jégkorongozó szívesen lenne az ő helyében... szerintem örüljön neki, hogy a Volánban játszhat.
Hegyi egy kicsit el van szállva magától...
Na ez azért nagyon durva,hogy nem jár edzésre a második tárgyalás óta!!! Nagyon nem kéne játszani a sértődött kisfiút,hanem be kéne állni a sorba,és viselni kéne büszkén azt az Alba Volán 19 mezt,és emlékezni arra,hogy mi az a 19-es a csapatnév végén! Most nagyon felment bennem a pumpa! Csicsó tuti nem örülne,ha ezt látná a "tehetséges" fiataloktól,nagyon nem! Mit akar? Nem elég neki a havi minimálbér x-szerese,az x+1-szeresére fáj a foga??? Hihetetlen rossz ez a hozzáállás!!!!!!!!!!!!!!! Vagy rosszul tévedek,hokiszerető barátaim???
Nem errol beszelnek az "oregek", hogy hianyzik a fiatalokbol az alazat es a megbecsulese annak, hogy MO legjobb csapataban jatszhat? De nem latok bele, nem voltam meg profi jegkorongozo... :D
De,nyilvánvalóan erről beszélnek,itt is van a "nem sokadik" eset a kétkedőknek. Az "öregeknek" anno nem cseppent ám 20 évesen a tele pénzesbödön az ölükbe,mint ahogy pár mai fiatal azt hiszi,hogy majd nekik meg fog. Hát remélem óriási tévedésben élnek ezek a srácok! És tisztelet a kivételnek!
Csinálja.. Saját magával szúr ki, ha nem áll be a sorba és nem edz! Aki nem belátó ebben a helyzetben, és nem látja át, hogy válság van, az vessen magára! A Volán az EBEl-el olyan fejlődési lehetőséget tud ezeknek a fiataloknak biztosítani, amit a Palkovics-Ladányi féle generáció nem.. Vagy visszavesz az igényeiből, vagy megy a levesbe.. Sajnálnám, mert nem vagyunk eleresztve játékosokkal..
Nem itélem el azért hogy több pénzt akar keresni,mert a fizetésük a Volános fiataloknak nem lehet vastag.De viszont az edzéseket nem szabadna kihagyni,példát vehetne Fekete Danirol,hiszen valahol játszani fognak a következö szezonba.
Érdekes hozzáállás Hegyi részéről.Jobb a semmi a valaminél??hihetetlen.Volán 3.-ik sorában rendszeresen játszott az ebelben komoly ellenfelekkel szemben.Az a baj manapság,hogyha egy fiatal tehetség egy egyeneset tud rúgni a labdába,már a real madrid keretéhez valónak érzi magát,és mivel ritkán jár spanyol megfigyelő magyar pályákon,így marad a hazai bajnokság,és a hatalmas fizetési igény.Én annak idején (80as évek közepe) fehérváron olyan pályán játszottam aminek a gyepére csak meccs napján lehetett rámenni, annyira féltették,nekünk pedig hatalmas megtiszteltetés volt serdülő játékosként szombatonként rálépni a zöld gyepre.(Most bevásárló központ van a helyén de minek???.az ott lakók sem támogatták,de kit érdekelt)ez a fajta hozzáállás hiányzik manapság a sportolókból.Amikor válság van,mindenhol komoly fejtörést okoz a klub vezetőknek a szükséges pénz előkerítése,a játékosoknak is átkell(ene)értékelni hogy mennyit tettek le az asztalra, mennyit érnek, stb...magyar o,-n a volán játszik komoly bajnokságban komoly ellenfelekkel, és kínál nem is kicsi fejlődési lehetőséget a Hegyihez hasonló fiataloknak, akik vagy élnek vele ,vagy nem.Megjegyzem jó 15éve Palkovicsék generációja az akkori szinten 5.-öd annyit sem kapott mint a mai fiatalok.!
Szerintem nagyon tehetséges és ügyes srác, és kár lenne érte ,de ha nem látja be , hogy ez az ő érdeke lenne akkor nincs mit tenni, szerintem húsz ével ezelőtt drága Ocskay Gabi örült volna 1 ilyen szerződésnek, és hogy ilyen ligába játszhatna. De nagyon remélem , hogy sikerül közös nevezőre jutniuk.
Szerintem Hegyi egyáltalán nem egy nagy durranás... van nála sokkal jobb ,fiatal magyar jégkorongos.... Aki ilyen hisztis hülye gyerek ,hogy edzésre se jár le ,mert nem kapja meg a bazi nagy fizuját,az nem érdemli meg ,hogy egy ilyen csapatba játszón...
Ilyenkor példát vehetne Fekete Daniról vagy a Ferencváros hokisairól ,akik tavaly kocsik fényében edzettek este ,mert akkor értek rá, és meg sem fizették őket, mégis végig küzdötték a szezont. De ha már itt vagyunk akkor elbújhatna Jánosi Csabi mellett,aki az egyetlen amatőr jégkorongozóként volt jelen az A-csoportos VB-n, úgy ,hogy a felkészülés során tök esélytelennek tartották ,mégis beküzdötte magát a keretbe. Ha fele ennyi akarás lenne benne ,akkor most megdöglene az edzéseken ,és nem otthon hisztizne...
Ezt teszi az emó ezekkel a gyerekekkel :D
Mi történhet? 2 szék közül a pad alá esel, és egy a játékodat másodlagos helyen kezelő, magatartásod alapján megitélő szurkolótábort kapsz, ha maradsz ...

Inkább gürizz, légy alázatos, és megbecsült játékos maradsz.
Valóban kiváló példa mondjuk a Fekete Dani.

Ha úgy vesszük, nincs is sok veszíteni valód...
Isten veled Hegyi!Nem leszel nagy veszteség!Majd máshol kevesebb pénzért szivesen látnak!Nem mondhatnánk,hogy akár megközelítené a Sofit vagy a Nagy Gergőt,szerintem.Tóth Adriánt a helyére!!!
Ocskay, Palkovics és a többiek sem magas fizetéssel kezdték. Hosszú évek alázatos munkájával érték el, ahova jutottak a fizetés terén is. Nem volt nekik 20 évesen luxus autó, be kelett érni egy Trabival, vagy akár tömegközlekedéssel. A mai fiatalok példát vehetnének róluk
@1nf3rn0: Hegyi Ádám emós? iwiw-en rákerestem, szerintem nem az... Büszkélkedik a Volános képeivel. Bár vannak érdekesebb képei is (egy decemberi kép - rigai lehet - a vb-n készült?!)
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=13525270
Ma én is fizuemelést kérek, aztán ha nem adják meg, akkor majd holnap nem megyek be dolgozni. Szerintem holnap délelőtt 10-kor már nem lenne munkahelyem.
Nono... azért a Palkót ne keverjük egy kalap alá senkivel, ő azért sohasem csak a hokiból élt...:-) Aki Fehérvári és ismeri, az tudja mire gondolok, aki meg nem, az úgyis mind1...
De a Hegyi nem egy Palkó semmilyen téren... azért ezt nem így kéne no...
@Fedayn: Én fehérvári vagyok már jó ideje, de erről a más dologról nem tudok. Miről is van szó?
Urak!
Adjunk már egy kis bizalmat Ádámnak! Lehet, hogy megy a hasa, vagy a franc tudja. Személyes garanciát vállalok arra, hogy tegnap már volt edzeni. Ne baszogassunk már senkit, amíg nem tiszta a másik oldal, pls! Az meg, hogy menjen csak, mert úgyis hulladék elég ellenszenves hozzáállás nekem!
@_Vezo_: egyetértek, ugyanezt akartam írni
Ádám! Fele ennyi pénzért is összetehetnéd a kezed. Sem a játéktudásod, sem a magatartásod nem illik a csapatba. Sokan örülnek majd,ha elmész.
@Borsy: Palkó ha jól tudom anno cipö businessben utazott, most pedig játékgépei vannak.
Sajnálom, és egyben csalódott is vagyok, hogy ez a cikk megjelent. Meggyőződésem, hogy nem tett jót senkinek.
Szerintem nem kellene Hegyit leírnia senkinek. Senki nem tudja az érintetteken kívül, hogy mennyi a fizetése, a sor/kortársainak mennyi, mennyit szeretett volna kérni, hány éves szerződésről lenne szó.

Ha nem edz akkor az tényleg nagy hiba.
@OliBLOOD: edzésbe van tovabbra is
@KCs: Akkor a Volán lapján is kár volt megjelentetni nem?
@KCs: Ebben viszont igazad van, bár a Volán honlapon is megjelent egy hasonló cikk... (igaz nem te írtad)
@_Vezo_: Igazad van, lehet, hogy betegség, vagy bármi más miatt maradt el az edzésekről, de Bell már elég régen feltalálta a telefont. Én pedig nem úgy vettem ki Csicsóbá szavaiból, hogy akár csak fogalmuk is lett volna róla, hogy Ádám miért nem jár edzésre.
Mindenesetre én semmiképpen sem szeretném ha elmérgesedne a helyzet!
@kovacsistvan: :DDDD Hát ezt nem gondoltam volna, hogy bárki rákeres egy hülye poén miatt:)
Ha Palkó 4000 euró, akkor Hegyit úgy 6-800-ra tippelem..., de szerintem ez ebben a korban, ilyen szinten stimmel is! Bizonyítani kell, utána lehet követelőzni...
@1nf3rn0: Nem csak a poén miatt kerestem rá, de ha már szóba került, megnéztem :) Mire nem jó az iwiw
@bruins: Nem biztos a forrás, de a beszélgetésekből és az elszólásokból ítélve ezt az összeget felezdd meg, és talán ennyi.És ez nem sok. Mindkét félnek igaza van, a nincsből nem lehet osztani, de a minimálbérből ekkora teljeítményt elvárni? hát?.....sajnos manapság ebből nem lehet megélni.Ha órabérbe átszámítjuk nagyon kevés a fizetség, de ez van. Magam is 52 évesen 87e bruttót keresek, csak az a baj, hogy ,most az járja, örüljünk, hogy munkánk van, de hová lehet ezt még lejjebb vinni? Én nem ítélem el Őt, boldogulni szeretni, mint mindenki!
@Rock me Amadeus: hehehe
"S amennyiben összeáll a jégen a Tokaji, Horváth, Peterdi, Vas, Ladányi ötös, talán abból sem lesz sértődés, ha a lelátón felharsan az „Újváros!” buzdítás is…"
"
Tudja valaki, hogy mennyibe fog kerülni a bérlet és mikortól lehet megvenni jóvolna valami infó előre is köszi
@bruins: Jó ha az a 6-800 inkább 400 euro. És szerintem sántít is itt valami, nem egészen tiszta a kép. Nem olyannak ismerem Gomezt, hogy csak így besértődne.
@Video Tóni: Na igen! Olvastam korábban, de asszem ezt a mondatot kihagyhatta volna Godó és a cikkíró is. Nem hiszem, hogy ezzel túl nagy szimpátiát vált ki a Volán szurkolókból. Még bennem sem!
de az ólé,ólé Magyarország is mehet, mondjuk a Horváth, Ladányi, Peterdi hármasnál felcsendülhet a hajrá lilák rigmus is
@Szanee: Még az a szerencsétek hogy nem fogtok az Újvárossal játszani! Amikor idejött Újpestre, az első Újváros elleni meccsen egyszer nem volt hajlandó kapura lőni, inkább mindig továbbpasszolta még ajtó-ablak helyzetben is...
Hegyivel kapcsoltban pedig azt mondanám, hogyha talál jobb ajánlatot akkor nyugodtan hagyja ott a Volánt, nem muszáj "a magyar jégkorong érdekében" minimálbéren senyvedni évekig!
Tudja valaki hogy a kapussors megoldodotte a Volánba? Nem azért mintha oda szeretnék szerzödni :))csak érdekel.
@Video Tóni: "Hegyivel kapcsoltban pedig azt mondanám, hogyha talál jobb ajánlatot akkor nyugodtan hagyja ott a Volánt, nem muszáj "a magyar jégkorong érdekében" minimálbéren senyvedni évekig"

Egyrészt. Másrészt meg - ahogyan már számolgattam - kb. 16 csatára van a Volánnak, így a fiataloknak, mint pl. Hegyi Ádámnak, nem nagyon lesz lehetősége játszani a szezon során. Így érthető, hogy minimálbérért, játéklehetőség nélkül nem akar valaki maradni. Főleg nem 20-21 évesen. Akkor már inkább ingyen, csak bármilyen játéklehetőséggel.
@Video Tóni: Talán abból sem lesz sértődés, ha felharsan a salakos köcsög "buzdítás" is a lelátón ;-) (elnézést a normális újvárosiaktól, rájuk ez nem vonatkozik).

Szanee: Akkor lassan kezded érteni, amit a múltkor írtam róla - ezekért nem szertem, nem a játéka miatt.
@Video Tóni: Persze, attól függetlenül, hogy sajnálnám, tegye azt ami a legjobb a karrierjének. A Volánban egyenlőre még azt sem tudtam kisakkozni, hogy az alapemberek, melyik sorban fognak játszani, nemhogy a fiatalok. Süti 3. soros?

@mannisenmaki: Értem én, csak eddig nem néztem ilyen sarkosan a dolgot, az esélyt mindig meg kell adni. De ez nekem sem tetszett! El kell döntenie, hogy Újváros vagy Volán!Aztán, ha nem tetszik a módi, el is lehet ballagni.Azért még mindig remélem, hogy nem ez lesz az általános megítélés és hamar beilleszkedik a csapatba.
@Szanee: Ne hülyéskedj, ez nyilvánvalóan vicc volt. Ne legyen már az, hogy ha nincs ott egy kacsintós szmájli vagy a cikkíró nem teszi hozzá, hogy mondta xy, miközben az asztaltársaság a hasát csapkodta a röhögéstől, akkor már nem is értjük, mi a komoly, mi kevésbé az.
@F. Kapus: Nekem nem volt poénos, pedig nem vagyok egy elvakult szurkoló. Neki amúgy is sokat kell tennie, hogy a régebbi szurkolók megkedveljék. Egy-egy ilyen cikk meg nem segíti hozzá. Bántani nem akarom, de még Szuper száját sem hagyta el ilyen mondat, nah pedig aztán Őt igazán nem kedvelem.
süti beállítások módosítása