HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megint Ovecskiné a Hart Trophy

2009.06.19. 10:16 Ryan O'Brien

Las Vegasban, a Palms Hotelben megtartották az NHL díjkiosztó ünnepségét. Alekszandr Ovecskin három serleget vihetett haza, a Boston Bruins edzője és játékosai négyet. Az orosz 12 év után az első, aki egymás után kétszer Hart Trophy-győztes lett.

Ahogy a legutóbbi választáson, a profi hokiszakírók véleménye szerint 2009-ben is Alekszandr Ovecskin érdemelte ki az alapszakasz legjobb játékosának járó trófeát, a Hart Memorial Trophyt. A trófea 1924 óta íródó történetében először fordult elő, hogy három oroszt jelöltek a díjra. A Washington csatárát a lehetséges 133-ból 115-en tették az első helyre. Az alapszakasz pontkirálya, a Pittsburghgel Stanleyt nyert Jevgenyij Malkin 12 első helyes szavazattal második, a detroiti Pavel Dacjuk harmadik lett. Dominik Hasek 1997-es és 1998-as elsősége óta először sikerült valakinek egymás után két évben nyerni.

Ovecskin a Maurice Richards Trophyt, a gólkirálynak járó serleget is elnyerte, 56 találatával toronymagasan lett első. Az orosz zseni négy NHL-szezonjából harmadszor végzett 50 gól felett, 528 kapura lövése a második legtöbb Phil Esposito 1971-es 550-es teljesítménye után. A játékosok szövetsége, az NHLPA ugyancsak Ovecskint látta az év legkiemelkedőbb hokisának, ezért a Lester B. Pearson-díjat kapta.

A bostoniak is kaszáltak Las Vegasban, négy serleget szereztek. A legjobb védőnek járó Norris Trophyt Zdeno Chara kapta. A legjobb kapusnak járó Vezina Trophyt Tim Thomas, a legjobb edzőnek adható Jack Adams Award a Bruins szakvezetőjéé, Claude Juliené lett. Chara 50 ponttal (19+31) zárta a szezont, sokat tett azért, hogy csapata a szezon legalacsonyabb (2,29) gól/meccs átlagával zárja a szezont. Mike Greent (Washington) és Nicklas Lidströmöt (Detroit) előzte meg. 1972 óta nem nyert ennyi meccset és szerzett ennyi pontot a Boston, ami elsősorban Tim Thomas 2,10-es kapott gól/meccs mutatójának, illetve 0,933-as védéshatékonyságának, illetve az edző munkájának köszönhető. A Bruins franchise története harmadik legsikeresebb alapszakaszát zárta, több mint 20 ponttal gyűjtött többet, mint tavaly, 40-nel többet, mint két éve. Thomas és csapattársa, Manny Fernandez a William Jennings-díjat is átvehette, ami azoknak a kapusoknak jár, akik a legkevesebb gólt kapták a szezonban.

Papírforma-eredményt hozott a Calder Memorial Trophy. A legjobb újoncnak járó serleg Steve Masoné lett. A Columbus kapusa fantasztikus szezont produkált. Bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy a Blue Jackets története során először legyen playoffos.

Pavel Dacjuk ahogy tavaly, idén is két díjat kapott. A Lady Byng Memorial Trophyt négy, a Frank J. Selke Trophyt két éve a Detroit orosz centere kapja. Az előbbit a sportemberi magatartásáért, az utóbbit a legjobb védekező csatárként nyerte el. Érdekesség, hogy a Frank J. Selke-díjért szoros volt a befutó, csak 945-942-re győzte le a philadelphiai Mike Richardsot.

Steve Sullivan, a Nashville balszélsője nyerte a Bill Masterton Memorial Trophyt. Sullivan azért kapta a díjat, mert a szezonban a szakírók szerint ő mintázta meg legjobban a kitartást, a sportszeretetet, illetve a hoki iránti alázatot.

A Presidents’ Trophyt, vagyis az alapszakasz legjobb csapatának járó elismerést a San Jose Sharks kapta. Az Art Ross Trophy, a pontkirálynak járó trófea Malkiné lett 113 pontjáért. A Clarence S. Campbell Bowl a nyugati bajnok San Joséhoz került, a Prince of Wales Trophy a legjobb keletinek, a Bostonnak jár. A playoff legjobbjának járó díjat a Stanley-kupa döntő hetedik meccse után már kiosztották Jevgenyij Malkinnak.

Az NHL 2008/2009-es All-Star csapata: Tim Thomas (Boston) – Mike Green (Washington), Zdeno Chara (Boston) – Jevgenyij Malkin (Pittsburgh), Jarome Iginla (Calgary), Alekszandr Ovecskin (Washington). A második csapat: Steve Mason (Columbus) – Nicklas Lidström (Detroit), Dan Boyle (San Jose) – Pavel Dacjuk (Detroit), Marian Hossa (Detroit), Zach Parise (New Jersey).

Az NHL 2008/2009-es újonccsapata: Steve Mason (Columbus) – Drew Doughty (Los Angeles), Luke Schenn (Toronto) – Patrik Berglund (St. Louis), Bobby Ryan (Anaheim), Kris Versteeg (Chicago).

38 komment

Címkék: nhl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osztanak ám rendesen trophyt ezek ott a tengerentúlon b+! :)
Azert az, hogy Hašek 2x kapta meg a Hart trophyt azert se semmi, mert ez meg mas kapusnak nem sikerult!
Grat. Chárának!
a selkett richardsnak kellett volna dnia a bill mastertont pedig zedniknek.

messier pedig átadta a róla elnevezett díjat iginlanak. ez kimaradt.
Steve Mason díja nagyon jogos. Bár Az utolsó négy meccsen a Detroit ellen tehetetlen volt ( egy-két baki is becsúszott), én nagyon szeretném ha nem pukkanna ki.Chara még jobb is lehet szerintem.
OFF: Heatley-t szóba hozták a Balckhawks-szal, A Stars-szal, a Devils-szel. Tud valaki többet? Az év kereskedése lehet, meg persze Hossa aki valószínűleg nem fogadja el a Wings 4 millás ajánlatát.
Ovechkinnek ezek szerint még mindig nem telt fogászati kezelésre….
Nézem az All Star csapatot 1 pingvin került be, furcsa, de gondolom ők most nem nagyon foglalkoznak ezzel!!
Let’s go PENS!
Hajrá Kosprés ;) :D
Na jó azért Malenkij Jenőnek is szurkoltunk ám :)
Ő maradna is, de még mindig nem kapta meg az új szerződését. Murray azt nyilatkozta,hogy folyamatosan hívják Heatley miatt. Spezzát sajnálom nagyon mert az összes barátják elvitték mellőle. Már a Vermette féle csere is kivágta a biztosítékot az öltözőben ,de ha Danny elmegy,akkor már nem lesz játszótársa Jasonnek. Most ráadásul Ceo váltás is lesz, hát nem tudom. Az biztos,hogy Alfredsson-nek járna egy Stanley.
Elnézve ezeket a dijakat, őrült statisztika van mögötte,az első perctől az utolsóig.Ráadásul megadják a módját.Az ilyesmi a legjobb dopping.
@stero: Egyetértünk és nem azért, mert flyer...Eredmények alapján, sebaj.

NHLFAN eddig sehol?:)
@Judfin: Ő kérte a cserét (Heatley), ha jól tudom, tehát annyira nem akar maradni azért...
Én csak azt nem vágom, hogy Malkinnak ugyanbiza még mit kellene csinálnia, hogy megnyerje végre a Hartot? Persze, hogy Cros is nagy játékos, és nem árt, hogy együtt vannak, de attól Malkin érdemei nem kéne, hogy kisebbek legyenek. Na mindegy, egy bizonyos trófea szebben csillog, mint a többi :D
@Acilles: Szerintem amíg Malkin Crosby csapattársa addig nem adják neki oda a Hartot, hacsak Sid egy egész szezont ki nem hagy. Én tuti biztos voltam abban, hogy Ovie nyeri a Hartot, a Lester B. már egy kicsit meglepett.
@Acilles: azért amikor együtt mentek a podiumra a golkirály és a pontkirály cimért akkor ovi nagy geci volt malkin angol tudását iletöen? geno kicsit lámpalázas volt, nem ugy mint a jégen!
@Atti74: a pingvinek az alapszakaszban kivetelesen vekonyan szerepeltek es ezek a dijak elsosorban az alapszakasz tevekenyseget ertekeltek. Vegul is Malkin megkapta a play off mvp, szerintem ez nekik boven eleg, foleg a Big Stanleyvel.
@stero: shot blocked - elfelejtettem kihúzni de ott sem volt sehol datsyuk.
off: amúgy OveCHkin nevét mér írjátok OveCSkin-nek mindig, erre még nem jöttem rá.
@b4ker: Erre nagyon egyszerű a válasz. Azért mert azon országokban, ahol nem a latin betűket követik (lásd az arab, a héber, a cirill, a kínai, a japán, koreai, satöbbi) ott a kiejtés szerinti leírást ír elő a magyar nyelv. Ezért.
@b4ker:
Például:
Park Ji Soung az Pak Dzsi Szung
Semin az Szjomin
Kazuki Nakajima az Kazuki Nakadzsima
Vang Ji-ji az Vang Csi-csi
Cheng Jie az Cseng Csie.
Ezt így írják magyarul.
Ez van.
kösz, ezt nem tudtam. de nekem kicsit akkor is furcsa, csak nem ez a neve, így meg gyakorlatilag megváltoztatjuk, kínaiak japánok nevét is inkább úgy írom le ahogy van. ennyi erővel írhatnánk a michael-t is májkhülnek :)
@b4ker: nem változtatjuk meg, csak a kiejtés szerint írjuk. májkhül azért rossz példa, mert a michael latin írásmód szerint történik. Érted?
A legegyszerűbben Fjodorov - Fedorov nevével lehet talán példázni.Dacjuk az Dacjuk magyarul.
@spiler: Ott nem Malkinéval gecizett, hanem a Dacjukéval. Egyébként szerintem meg jópofa volt, bár nem vagyok nagy Ovie fan, de szerintem az egész estének ilyen jópofizós, kellemes, személyes hangulata volt, úgyhogy ide abszólút illett.
@b4ker: Nem csak mi változtajuk meg, mert a neve pont annyira nem Ovechkin, mint Ovecskin (inkább pont annyira az)... És törődj bele, ez a magyar helyesírás :P...
@b4ker: Teljesen igazad van! Ezentúl írják azt, hogy: Александр Овечкин! Kazuki Nakadzsima nevét, pedig, (ha szóba jön) meg ne lássuk másként, mint: 中嶋 一貴 !

A viccet félretéve, miért írják az angol nevüket? Magyarországon vagyunk, magyar nyelven van a blog. Angoloknak Ovechkin, oroszoknak Овечкин, nekünk Ovecskin... Nem az angol neveket fordítják át, hogy játsszák itt a tudálékost... :D
@b4ker: egészen pontosan annyira változtatjuk meg szegénykém nevét, mint az angolok. hajszálra.
Belinkelne valaki azt az ominozus Ovechkin beszolast vagy mit Malkinnak? Koszi
Ovecskin-nel nincs jobb a vilagon. Ezt jol lattak ottan is
Zdeno Chara lett a legjobb hátvéd az NHL-ben!
számomra csalodás hogy Zednik nem kapta meg a Billt,azért mégis más dolog az hogy Sullivan mondjuk olyan sérulést szenved hogy nem tud NHLt jáccani,Richard teljesen más tészta,o neki az életéért kellett kuzdeni,nem azért hogy jáchasson hokit,hanem hogy egyáltalán még életben maradjon,ezért ez nekem csalodás...
@Taszi: nincs mit.

@Atti74: kb. két éve csodálhatjuk minden gólörömnél, h nincs meg a foga, kezdek gyanakodni, hogy ez vmi kabala lesz lassa, mint a sárga fűző a koriban.
@blackiii: szerintem nincs rá pénze
@D. Gromov: igazad van, ott a pont :D
süti beállítások módosítása