HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Progym helyett Losonc a Mol Ligában?

2009.06.18. 13:45 F. Kapus

A gyergyószentmiklósi Progym arról tájékoztatta a Magyar Jégkorongszövetséget (MJSZ), hogy pénzügyi és pályagondok miatt nem tud elindulni a 2009/10-es Mol Liga-szezonban. Az MJSZ a kialakult helyzetben felvette a kapcsolatot az eddig tartalékcsapatként számon tartott szlovák 2. ligás HKM Luceneccel. A losonci csapat elnöke örült a lehetőségnek, jelezte, jövő héten Budapestre utazik, tisztázni a részleteket a szövetséggel és a ligával. A losonciak a másodosztály (1. liga) utolsó helyén végeztek, jogosulatlan játék miatt kirótt 60 pontos büntetésük miatt szorultak az érsekújváriak mögé. A következő szezonban a szlovák harmadosztályban játszanak. A szlovák üzletember, Igor Liska tulajdonában lévő klub nagy terveket sző, az Innsbruck visszalépését követően jelentkezett az EBEL-be is, de helyettük a Medvescak Zagrebet vették fel tizediknek.

54 komment

Címkék: progym mol liga lucenec

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na ez érdekes lesz, mennyi változás lesz még mire elindul a liga ?:D Egyébként ha a Losonc örülne a lehetőségnek, találhatnának még 1-2 csapatot, örülnék ha 10 csapat lenne megint a Molban
@Gabberboy: Szerintem is jó ötlet lenne még 2 csapat főleg ha a szlovákoktól jönne.Ott is érdekelt a Mol ugy hogy szerintem jó vólna nekik is.
A szlovákokkal a MOL nem csinál jó üzletet. Azok még a Slovnaft kutak Mol-lá alakítását sem engedélyezték, hiába tulaj a MOL, mert Slotákiában nem lehet valami piros-fehér-zöld.
Tökömbe :(. Remélem az SC legalább megmarad. Mostmár kezdek izgulni.
@durex26: Ne aggodj a S.C miatt biszti hogy megmarad és a Brassó is megfog maradni amugy holnap lessz nagy gyűlés a S.C. jégkorongszakosztáján belül akkor majd világosabb lessz a kép. Holnap délután a sportclub.blog.hu rajta lessz minden fontos infó idei igazolások a H.C.től és a többi..
@Vincenzo90: Ezt nem tudtam hogy így van. Nagy az isten állatkertje mi???
hát ez kész...
csak legalább azt remélem, hogy az egyesület megmarad.

Ha elnézőbbek lettek volna a szervezők lehet, hogy
nem kellett volna viszamondják a szereplést, mármint a gyergyóiak.
már az elején is az volt a téma, hogy a Progym lefele húzza majd a színvonalat.

a szlovákoknak sok sikert
Na csodás! Marad 3 csapat akikkel majd csatározhatunk hosszú hónapokon keresztül... Ha egyáltalán megmaradunk... és ha a szteli is megmarad. Nagyon fasza!
Szomorú... sajnálom a Progym-et, szükség lenne rájuk!
Akkor a Losonc nem indul a Slovak 2-ben?
@1nf3rn0: "A következő szezonban a szlovák harmadosztályban játszanak"
És így lesz a hokivilág hárompólusú: NHL-KHL-MOL...

:D
Monarchia bajnokság a jövő!
@Vincenzo90: ebbe szerintem ne menjünk bele. Mellesleg az INA kutakat sem festik át MOL-ra, sőt INA kút nyílik nemsokára Magyarországon is, és mi sem örülnénk Szurgutnyeftye gáz kutaknak, ha már itt tartunk.

Szerintem mindenképpen jó lenne ez a csere, tovább színesítené a ligát.
@munkagep: Letenyénél már van INA kút
Na legalább most már lesz egy nógrádi csapat is,lesz kinek drukkolnom.
Ez jó húzás, és ha nem lesz botrány év közben ez javííthatja a magyar-szlovák hokikapcsolatot, és lehet hogy az UTE is közelebb kerülne a szlovák másodosztályhoz.
@Boku: Ez igy egy kicsit(?)mókás de ha becsukom a szemem és szépet álmodok.... Én benne lennék.
@uprmedia: Akkor lesz csak igazán jó a magyar-szlovák hokikapcsolat, ha majd a ferencvárosi futballszurkolók elmennek a csapatukkal Losoncra :(
@munkagep: De az inában nincs meg a 100%-os tulajdon joga a molnak... Míg a szlovák kútnál meg majdhogynem teljesen az övé.
Ja és bocs az offért:)
Na azért ez a Losonc eléggé tréfás-mókás egy csapat.
Ja és a Progymot sajnálom, remélem előbb utóbb fel tudnak hajtani egy ütősebb szponzort.
@krumplee: de miért is? Van egy vicces videó róluk valahol?
Bohózat kategória lassan
@Veermetal:
igen mert a fradisták azok rohadt állatok mind akik, nyershúson élnek és csak akkor boldogok ,ha gyújtogathatnak meg embereket verhetnek....

mi lenne ha nem jönnél ezzel,h a fradista dologgal ,mert idegesítő...
nagy divat belénkrúgni minden szinten ne foglalkoz vele
Szuper!
Azért azt is jegyezzük meg, hogy Gyergyó magyar, míg Losonc már nem tudta megőrizni az identitását. Persze ez a sport szempontjából lényegtelen.(nekem mondjuk nem)
Nekem nagyon fáj a szívem a Progym miatt. Jó kis csapat, nagy szívű szurkolókkal, akik azért idegenben is csinálták a hangulatot (nem vagyok Progym drukker, sőt, de jóban vagyok az egyik legaktívabb M.o.-i drukkerükkel. Szerencsétlen innen próbál állandóan pénzt gyűjteni a csapatnak, de nem megy semmire sem. Őt még a tüntetésen is lehetett látni, Progym mezben. Biztos emlékszik rá rajtam kívül is valaki. Egyetlen határontúli, aki a magyar hokiért kiment az utcára). Szavvel játszottak, megpróbáltak kihozni mindent abból a kis pénzből, amijük volt. Nincs még egy olyan klub, ami ennyire kevés pénzből gazdálkodik és ennyire megy vele. Mellesleg Gyergyóban eléggé népszerű a hoki. Biztosan emlékszik még valaki arra a cikkre, ami a Mol Liga meccseinek látogatottságáról szólt. Gyergyószentmiklós, mint legkissebb város, a második helyen állt. És egy ilyen csapatot utasít most el a Mol lliga. Hát gratulálok. Lehet, hogy nem olyan a pályájuk, mint a káposztásmegyeri, de ennek is megvannak az okai (politizálni most viszont nem szeretnék). Szóval a lényeg, hogy lehettek volna velük elnézőbbek is és gondolhattak volna másra is nem csak a pénzre. Ezért nem népszerű nálunk a sport, csak "kezd népszerűsödni"
hát ez van.. így fogunk fejlődni,hogy kidobják az ifikre épített csapatot? akik majd ha felnőnek talán hívja őket a magyar szövetség a válogatottjába,mint Mihály Árpit.. s akkor majd elvárják,hogy fusson a kis gyergyói,de mikor kellett volna tapasztaljon és fejlődjön,akkor mindenki b*szott rá.. jóvan.majd szurkolunk Brassónak.. úgyis ott tele vannak gyergyóiakkal.
imádunk Gyergyó! így is.. mert a miénk vagy :)
@zsolt007: Azért a divaton túl van nemi alapja a felvetésnek. Bár Ő (Veermetal) sem a NORMÁLIS fradi szurkolóra gondolt, hanem sajnos a zöld-fehér mezbe bújt idióta, antiszemita...stb... bunkókról akik minden alkalmat megragadnak csak had balhézhassanak.
@arafazs: De itt azt írják, hogy ŐK nem tudták vállalni az indulást, nem a szövetség utasította el őket...
@marti*: Nem egyszer találtak már be újpesten,fehérváron többször megtámadtak hazafele de nem kezdtem teleírni semmit hogy ezek meg azok ilyenek nem célozgatok.Meccsre járok benne van hogy belémkötnek,leköpnek,megpofoznak.Mindenhol vannak ilyen elemek mindenféle sporteseményen.Igenis divat lett bemocskolni minden ami fradi minden ami hozzá köthető.
@arafazs: A gyergyói pálya ellen nem az volt a kifogás, hogy rosszul mutat a fényképen.
Gyergyóban nagyon sok csonkaországi csapatot megverettek a biró verés után ámokfutásba kezdtek a birók és sorra kedveztek a hazai csapatnak.A gyergyói pályán meg nem lehet javítani oda kéne egy teljesen új.A gyergyó ifinek tényleg nincs értelme indulnia erősödjenek odahaza és legyenek a város büszkeségei
@zsolt007: kiváncsi lennék, pontosan melyik magyarországi csapat megverettetésére gondolsz? tudomásom szerint a Progym a Stars, a Miskolc és a Kisvolán elleni hazai meccseit nyerte meg, és ezek közül talán egy volt szoros... méghogy bírói ámokfutás...
Én nem tudom, mit polemizáltok ezen! Ott a kérdőjel a mondat végén! :))
@Fradi-Mate: Oszinten, azert van alapja a dolognak, nem? Svajcban is kik voltak azok a felkegyelmuek akik belepojegy es szallas nelkul csak azert jottek el 1000 km-ert, hogy balhet csinaljanak aztan meg aznap hazamenjenek. Ott dekkoltak a szerencsetlenek mig vege lett a meccsnek.

De utobbi idoben nem igazan volt jellemzo, hogy barkinek is felni kelljen h idegenbeli meccsen megofozzak...KIVEVE ujpesten es erzsebeten. Ezen kene kicsit elgondolkodni a tisztelt budapesti szurkolokozonsegnek.
@Henry The Navigator: Igen, ez így van, mert nem tudták vállalni azt a követelményt, amit a liga állított eléjük. Hatalmas pénzekbe kerülne az ottani pálya felújítása. (a csapat honlapján ezt írta) Viszont ezzel kapcsolatban lehettek volna elnézőbbek.
És tényleg nem az volt a kifogás, hogy rosszul mutat egy képen, de nem hiszem, hogy ez a pálya jobban emelné a színvonalat.
Ahhoz, hogy fiatlok, csak annyit fűznék, hogy emmiatt nem kell leírni őket. Voltak az előző csapatban is olyan játékosok, akik a fiatalok közül lettek felhozva, mert nem volt meg a csapatlétszám. Ők bizonyítottak is, eléggé rendesen. Emellett csak példaképpen a Miskolc így sem tudott volna semmit kezdeni velük. Nem a progym húzta volna le a színvonalat, azt megteszi helyettük a Miskolc.
@Henry The Navigator: Persze, mert nem tudták teljesíteni a feltételeket, amit a liga kikötött. (a csapat honlapján is ezt írják) Rengeteg pénzbe került volna. És igen, nem az volt a probléma, hogy nem jól festett a képeken. De nem hiszem, hogy az a csarnok nagyon tudná emelni a színvonalat.
Azzal pedig, hogy fiatalokkal állnak ki, sztem nincs semmi probléma. Eddig is voltak olyan játékosaik, amit a kiscsapatukból hoztak fel, mert hiányos volt a keret, és nagyon jól játszottak. Van bennük akarat, nem hiszem, hogy mondjuk Miskolcnál rosszabbul telejsítettek volna. A színvonallehúzásban inkább tőlük tartanék. Persze nekik van szép új csarnokuk, így simán botladozhatnak a jégen...
Na mindegy, a lényeg, hogy nekem hiányozni fog ez a csapat és a szurkolóik hozzáállása. Vérbeli fanatikusok :)
Bocs, hogy kétszer írtam, csak az első hozzászólásomat nem láttam, ezért szóltam hozzá kétsze :) :)
@arafazs: Azért nem kell mindent a feltételekre fogni. EZ is ott szerepel :"Továbbá nem hajlandó ilyen bizonytalan pénzügyi helyzet közepette elindulni egy nemzetközi bajnokságban, majd a bajnokság közben visszalépni, ezzel csorbítva a klub és a város hírnevét."

Ha jól emlékszem a Gyergyó jött azzal, hogy a palánkfelújítások már megkezdődtek és amíg készen nem lesznek a munkálatokkal addig Csíkban játszanak.
Én nem vagyok tisztában az ottani helyzettel, nem vagyok gyergyói, nekem csak hiányozni fog a csapat. Csak annyit tudok mondani ezekkel kapcsolatban, amit az egyik progymos ismerősöm mond nekem. Majd biztos benéz és kommentel is ehhez valamit. De azt tudom én is hogy nem kis pénz sem a felújítás, sem a sok utazgatás. Nekem csak azzal volt bajom, hogy hagyták visszalépni a klubbot és hogy van, aki szerint lehúzzák a színvonalat.
@arafazs: A tavalyi szezon elején volt egy pályabejárás a szövetség technikai bizottsága részéről. Ott rögzítették minden pályával kapcsolatban a hiányosságokat. A gyergyói pálya palánkját már az a bejárás is balesetveszélyesnek, a pályát pedig adott állapotában a minimális követelményeknek sem megfelelőnek minősítették, a bukaresti pályával együtt. ENnek ellenére a szezonban a Gyergyó végig hazai pályán játszhatott. Ez azt jelenti, hogy teljes egy éven keresztül elnézőek voltak azzal kapcsolatban, hogy a pálya balesetveszélyes. Szerintem elegendő türelmi időt kapott a Progym és a gyergyószentmiklósi pálya is. A palánk lecserélése nem jelent akkora összeget, az sem, hogy mondjuk a fűtetlen öltözőkben elhelyezzenek három olajradiátort, és az sem, hogy emeljenek egy kicsit a világítás teljesítményén. Ettől még maga az épület továbbra is elavult maradt volna, természetesen, de a legfontosabb kifogásokat máris orvosolták volna.
@pirosfeher: Voltam kint a progym-fradin láttam mi folyik ott minket is majdnem megverettek a bírók kivétel nélkül az összes edző panaszkodott erre mert csak otthon tudott az a gárda meccseket nyerni sehol máshol.
Hohó, szlovákok, sztrapacsi :D Mi ez a sok jégkorongozó a MOL új reklámjában?
@Video Tóni: Eddig nem értettem miről beszélsz, de most láttam a reklámot, hát ezek szerint valamit mégis jelent a hoki a Molnak. Sztrapacsi Lucenec!;)
@F. Kapus: Vegytisztát pukiztál? :D Lesz még ma Törökös cikk?
@F. Kapus: Oroszul meg sem szólalnak, még annyit se, hogy Szurgutcsi...
@zsolt007: Ha tényleg a bírók miatt nyert annyiszor Gyergyó, akkor az a Ligát minősíti, nem a csapatot.
A híres "Vasas" se otthon se itt nem tudott megverni, például. Vagy a Fradival itt is ott is ugyanolyan szoros meccseket játszottunk, de nem nyertünk. Szóval?
süti beállítások módosítása