HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Létrehozzák a Vedres Mátyás Kupát

2009.06.16. 23:53 Hblog

A nemrégiben elhunyt legendás újpesti kapusnak, Vedres Mátyásnak méltó emléket kívánnak állítani az UTE szurkolói. Ezért a realujpest.blog.hu két kezdeményezéssel is élt. Egyrészt azt javasolják, hogy a Megyeri úti jégcsarnok vegye fel Vedres Mátyás nevét. Másrészt kérték az MJSZ-t, hogy a bajnokság legjobb kapusának járó díjat ezentúl Vedres Mátyás Kupának hívják. Utóbbi ötletüket az elnökség hétfőn elfogadta.

A legjobb kapust eddig is rendszeresen megválasztották a bajnokságok végén, de nem volt neve a díjnak. A 2009-10-es szezonban tehát a következő különdíjak találnak majd gazdára: legjobb kapus (Vedres Kupa), legjobb első éves felnőtt játékos (Kósa Kupa), legjobb ifjúsági játékos (Leveles Kupa), legtechnikásabb csatár (Miklós Kupa). Az egyelőre névadó nélküli, de fontos kupák: legjobb védő, legjobb csatár, legeredményesebb játékos. Történelmi áttekintés itt.

A fenti hírről az icehockey.hu is beszámolt, a cikk alján találják meg, mely utánpótláscsapatok neveztek be a pótlékmentes határidőig.

Studniczky Ferenc MJSZ-elnök a hivatalos honlapnak elmondta azt is, hogy a 170 milliós állami támogatásból 25-öt a metodikai központ felállítására költenek, amely valószínűleg az Icecenterben valósul meg, és a remények szerint októberben nyitja meg kapuit. KIderült még, hogy "a Magyar Jégkorong Szövetség éves rendes közgyűlésére június 22-én, 14 órától kerül sor". Ez utóbbi témákra rövidesen visszatérünk.

26 komment

Címkék: vedres mátyás vedres kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legjobb csatár lehetne Ocskay-kupa. :(


Legjobb védö: Kangyal-kupa. :D
temesd már el Kangyalt amikor még él... :S ez nem volt vicces
@green gecko: Nem úgy gondoltam. Életpályája alapján megérdemelné ezt az elismerést. Szívböl kívánok neki hosszú életet, és hogy sok-sok évadot játsszon még!

Ez a metodika-központ kicsit szcientológusos hangzású :) Mi akar ez lenni?
@Video Tóni: úgy tudom ez egy magas színvonalú felkészítő központ akar lenni, amely a jég nélküli fizikai felkészélülést és rekreációt segíti elő.

A Vedres Kupa kiváló ötlet volt újpesti részről! Gratula a gyors döntéshozáshoz!
Szerintem a csarnokot Boróczi Gáborról kellene elnevezni! Nem kevés dolgot tett a Magyar jégkorongért !
Arra lennék kíváncsi, hogy a Kósa kupa és a Miklós kupa pontosan kikről kapták a nevüket? Mármint mi volt a teljes nevük a névadó játékosoknak és mivel érdemelték ki.
@Video Tóni: Dejszen írtuk, hogy visszatérünk rá. Kis türelmet, és minden kiderül.
@green gecko: Szoktak élő (aktív) játékosokról sportlétesítményt elnevezni. Pl. ha jól tudom, akkor Madridban van egy stadion, amit Raul-ról kapta a nevét.
@green gecko: Nem akarok beleszólni - de igen :) -, de nem csak az az elismerés, ha a halála után elneveznek valamit róla (ez tipikus magyar mentalitás, és szomorú).

Az az igazán nagy elismerés, ha még az életében kap valamit. Pl: Én elnevezném a csatár díját Ancsin Janiról.
Metodika=módszertan
@Boby80: Látogass el a Real Újpest hokioldalra.
Ha megtetted,kérem a véleményedet és ha van javaslatodat is.
@1116001: @munkagep: rövidesen nálunk is megtaláljátok, kissé bővebben
@Boby80: Én a Boróczi Gabi bácsit csak az edzők anekdotáiból ismerem és tudom milyen sikereket ért el a csapattal. De számomra mindenképpen Matyi bá' felé billen a mérleg, hiszen heti 1x személyesen is találkozhattam vele edzésen.
Másrészt meg ott állt névtelenül ez a csarnok 5évig (boccs, Újpesti Jégcsarnok néven futott) addig nem jött senki ezzel, hogy nevezzük el akárkiről, most hogy felmerült a Matyi bácsi neve, szerintem viselje az Ő nevét, megérdemli!
Kétségtelen, hogy Vedres nem hétköznapi kapus és ebletikus egyénisége volt a liláknak. De számomra érthetetlen, hogy a közelmúltban elhunyt Búzás György center klasszis miért nem kapott ilyen nagy tiszteletet??????? Pedig Boróczi ennek is örülne tiszta szívből, hisz Gyuri nemzetközi szintű klasszisa nem volt vitatható.
@york: Bizony ez igy van.Annyi mindent elmulasztottunk amit nem lett volna szabad.A megbecsülés,tisztelet tekintetében rettenetesen sok a tartozásunk.Még nem késő, hogy a köztünk lévők is megkapják a kellő megbecsülést.
@york: bizony, ő is nagy kalsszis volt, de a nevét rövid u-val írta: Buzás György.

Egyébként az is felmerült, hogy az újpesti csarnok szektorait is el lehetne nevezni olyan emberekről, akik sokat tettek az újpesti jégkorongért. Részletek ismét csak a realujpest.blog.hu oldalon.
@york: Matyi bácsi esetében nagyobb volt a kollektíva, mert sokan ismertük és szerettük őt. Buzás Györggyel sajnos nem kerültünk ilyen közeli kapcsolatba, mert régóta Németországban élt, ráadásul akkoriban még sehol nem voltak a fent említett szurkolói csoportok. Természetesen neki és még jópár nagy öregnek kijár a lehető legnagyobb elismerés azért, amit tettek a magyar jégkorongért és az Újpestért. Dolgozunk az ügyön.
Bár nem vagyok/voltam UTE fan, de örülök neki, hogy erről a kiváló kapusról - az UTE-s fanok nyomására -ilyen hamar kupát neveztek el. Ha szabad javasolni, én is Boróczi Gáborról nevezném el a stadiont - persze, ha lesz még mit. B.G. nem csak az újpesti hokiért tett sokat, hanem a magyar hokiért is.(A Boróczi-Kertész páros csak felvitte a B csoportba a válogatottat, hosszú idő után.) Én még láttam mindkét játékost játszani is, zseniálisak voltak. Pár fiatalhoz "csatlakoztam", akik szerkesztik a wikipediás szócikkeket, feltettem a 4 BVSC-s olimpikont (Babán, Bikár, Kertész, Koutny), de jó volna, ha többen csatlakoznának hozzánk, mert nagyon sok híres jégkorongozóról, még egy tisztességes nekrológot sem tudnánk összeállítani. Többek között Boróczi Gábor is megérdemelne egy szócikket.
Érdekes dolog ez! Amikor felépült az Újpesti Jégcsarnok, hosszas szoktatás volt ez a névadás is, mert a fafejű sporthivatalnokok Megyeri úti Jégcsarnoknak kersztelték és ezért mindenki richtig összekeverte a Zenecával. De nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy "Újpesti", bár ezt még némely vezető máig sem fogja. Nos Vedres Matyi is az volt, szinte születésétől haláláig a szakosztály, illetve az egész magyar hokisport része. És a jelleméről csak annyit: anno az új csarnokot is el akartuk nevezni, természetesen Borócziról. Akkor Matyi is Boróczira szavazott.
Nem lett belőle semmi, mert hátha megveszi a nevet mondjuk a Coca Cola. A kutyának se kellett. Ezért maradt "névtelen" a csarnok. Az üzleti érdek eltisztulásával azt hiszem végre valódi nevet is lehet adni. És ki érdemelné meg jobban, mint aki a sportegyesület örökös bajnoka, a magyar jégkorongozás dísze, sok-sok kiváló hokikapus önzetlen, áldozatkész utánpótlás edzője és akinek a nevével és elsőkénti közreműködésével indult a megszűnés küszöbéről az UTE új korszaka?
@kiskeraj: Ahogy olvastalak,visszafiatalodtam.
Nem csak(!)a játékosok de a régi csapatok is elfelejtődtek.A mai hoki és az értük dolgozók elszántsága,ereje valahol ott gyökerezik.Sokan,sokat dolgoztak az eltüntetéséért de nem sikerült!
Egri János sokat tudna mesélni.
Örülök, hogy olvashattalak.
@Uteapu: Köszönöm szavaid, ebben a világban ez nagyon sokat jelent. Az ókori görögök szerint végtelen számú teknősbéka áll egymás hátán és Atlas rajtuk állva képes csak tartani a Földet. Hát így épül generációk munkája egymásra és a mai siker vagy kudarc oka a múltban (is) keresendő. Több megbecsülést érdemelnének azok a sportemberek, akik az életüket tették a sportra, a jégkorongra. Amikor egy-egy elmegy közülük, akkor szembesülünk vele, hogy az utókor talán nem is tud róluk semmit. Mivel családilag is érintve vagyok (Lásd a nickname-t)megpróbálok valamit tenni a felejtés ellen, javaslom nézz rá a www.wikipedia.hu-ra, a keresőbe pedig írd be valamelyik hokis nevét pl. Kertész József, Babán József. Volt UTE-sek közül Hircsákot, Vedrest, Zsitva Viktort, Buzás Gy.-t fogod csak megtalálni, sajnos. A másik, pedig, hogy félek a "politika" fogja megakadályozni, hogy Boróczi Gáborról legyen a stadion elnevezve. (Itt kapóra, fog jönni "egyéb" magánéletbeli problémája is, ha érted mire gondolok.) Egri is fenn van a wikin, nézz és csodálkozz, ő és a válogatottság, na hiszen... Tiszteletem.
süti beállítások módosítása