HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Ferencváros Szlovéniába készül?

2009.06.14. 21:02 Hblog

A magyar szövetség (MJSZ) honlapján megjelent interjúban Al-Daadu Muhanned, a Ferencváros szakosztályvezetője arról beszélt, hogy csapata még nem nevezett a Mol Ligába, és a zöld-fehér csapat komolyan fontolgatja, az OB I. mellett egy külföldi bajnokságban indul. Bár az elnök egy hónappal ezelőtt még az osztrák másodosztályt említette alternatívaként, információink szerint az FTC a szlovén bajnokságba vágyik.

Az icehockey.hu interjújában a szakosztályvezető így fogalmaz: "A sajtóban rendre az jelenik meg, hogy a Ferencváros az egyik olyan magyar klub, amely nevezett a Mol Liga 2009-2010-es küzdelmeire – mondta Al-Daadu Muhanned. – Ezt az információt azonban a leghatározottabban cáfolom." Megkerestük Lévai Józsefet, az MJSZ versenybíróságának elnökét, aki arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy a Mol Liga nevezési határideje június 10-én lejárt. A csapatoknak június 20-ig van lehetőségük következmények nélkül visszalépni az indulástól. A Mol Ligára a Ferencvárosi TC szabályos és érvényes nevezést adott be, de jelezte, vannak feltételei, a fentieknek megfelelően június 20-ig fenntartja magának a jogot a visszalépéshez. Egyébként ugyanilyen jogfenntartó nyilatkozattal adta le nevezését a Bp. Stars is.

Az FTC-hokisok első embere két okot is említ, ami miatt nem a Mol Ligában képzeli el csapata jövőjét: egyrészt a Mol még nem döntött a támogatásról, másrészt rosszalja a gyergyószentmiklósi pálya helyzetét. Ezúttal mellékszál, de a fenti cikkből az is kiderül, hogy a tervek szerint nem Pindák László lesz a csapat vezetőedzője a következő évben, hanem a helyére érkező kanadai vagy finn tréner, akinek munkáját segíti majd a zöldek korábbi kiváló játékosa.

Bár az interjúból nem derül ki, hogy mely külföldi bajnokságban szeretne indulni az FTC, nem nehéz kitalálni. Több külföldi hokifórumon, Szlovéniában még május 21-én, Horvátországban május 22-én jelent meg először a hír, hogy a Ferencváros csapata a szlovén bajnokságban indulna. Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára érdeklődésünkre elmondta, telefonon beszélt a szlovén szövetség illetékeseivel, jelezték, a Ferencváros komolyan érdeklődik bajnokságuk iránt. Szándéknyilatkozatot adtak be a szlovén bajnoki részvételre, de nevezést eddig még nem. A határidő azonban még nem járt le. Szombaton aztán a Partizan Beograd tervei kapcsán a belgrádi Politika című napilap internetes kiadása is név szerint említette az FTC-t, a zöldek indulási szándékáról írtak.

A bennfentes szlovén hokifórumon megjelent hírek szerint a szlovén bajnoki nevezés 8000 euróba kerül, amit a Ferencváros nyilatkozatában vállalt is. Ezen felül kompenzációt kellene fizetniük a többi csapat számára a Budapestre utazáshoz. Ez kezdetben 1000 euró volt utanként, időközben az összeg lejjebb ment, 4000-nél tart az alku, de az egész szezonra vetítve. Ebben a kérdésben még nem született végleges megegyezés. Ezeken felül a játékvezetői és rendezési költségek a magyar bajnokság és a Mol Liga tarifáinak többszörösét teszik ki. A szlovén szövetség az FTC indulását a magyar szövetség engedélyéhez köti.

A hírek szerint a szlovén bajnokságban indulna az EBEL-es Medvescak Zagreb farmcsapata, a Mladost Zagreb, a KHL Zagreb, valamint Szerbiából a Partizan Beograd. A tavalyi szlovén csapatok közül a Maribor második csapata és az SD Alfa szinte biztosan nem lesz résztvevője a 2009-2010-es sorozatnak. A szlovén bajnokság menetrendje az EBEL-éhez igazodik majd. Az alapszakasz és a rájátszás ideje alatt zajlik a magyar bajnokság alapszakasza és rájátszása is. Ha a Ferencváros valóban Szlovéniában akar indulni, alighanem döntési kényszerbe kerül. Nehezen elképzelhető, hogy a csapat mind a szlovén, mind a magyar sorozatban részt tudna venni.

A szlovén bajnokság alapszakaszában tavaly pontosan annyi mérkőzést játszottak, mint a Mol Ligában. A Mol Ligához hasonló erősségű bajnokságról van szó, amely kissé kevésbé kiegyenlített, a mezőny jobban szétszakadt, az éllovas kiemelkedett, az utolsók leszakadtak. A mezőny legjobb szlovén csapata, a második Maribor a szezon előtt egyszer nyert, egyszer vesztett a Mol Liga-harmadik Újpest elleni mérkőzésein, majd szoros mérkőzésen verte a Mol Liga-ötödik Dab.Doclert. A Ferencváros a magyar bajnoki középszakaszban a negyedik helyen végzett, majd az alsóházi rájátszásba kerülve a miskolciakkal azonos pontszámmal a hatodik helyen végzett.

122 komment

Címkék: ftc al daadu muhanned

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elsírom magam ettől a dilettantizmustól. MOL liga 9-ikként nem kéne fújni a passzátszelet, már bocsánat. Először nőjék ki a magyar bajnokságot, utána lehet világot látni.
@ferences: azért az ex-jugó rivalizálás meg tudja ott délen mozgatni az agyakat
Én meg azt szeretném, hogy az Alba a Mol ligában induljon vagy az olasz bajnokságban..Szerintem egy klub szuverén joga legyen már , hol akar meccseket játszani. Mert ha ők ezt a sorozatot látják színvonalasabbnak, értékesebbnek, induljanak ott.
@Henry The Navigator: Persze. Csak ne akarja, hogy utána a maradók alkalmazkodjanak hozzá. Meg mondjuk némi magyarázatot érdemelne, hogy miért akarnak egy a MOL Ligánál és az OB I-nél semmivel sem jobb ligában indulni.
Én arra lennék még kíváncsi, hogy a Fradi amatőr állománya mit szól ehhez. Eddig könnyű volt egy tornatanárnak vagy egyetemistának meló/suli után leugrani Erzsébetre, de hogy SZlovéniába így nem fognak ingázni az tuti.
@kerusz: Nem értem igazán, miért és kiknek kéne ezért magyarázattal tartozni? A szlovák második liga vagy az osztrák national esetén ez nem merült volna fel, akár más csapatoknál is? Alkalmazkodni pedig érdekes módon csak bizonyos csapatoknak kell. Egyhez. Most kettőhöz, később lehet, hogy többhöz.A tulajdonos dönt, gondolom nem azért,mert a szempont az, hogy drágább és színvonaltalanabb sorozatban vegyenek részt.
Szerintem tökéletesen érthető az FTC-vezetők lépése, hiszen a Progym-csarnoknál tényleg lényegesen, nagyságrendekkel különbb pályákon játszhatnak. Például a harmadik helyezett Triglav Kranj is egy álomarénában játszik. Kár, hogy csak sátortetőre futja:

www.hockeyarenas.net/p3000if.php3?iframe=yes&apcID=0&lcID=si&tmID=1003&arID=2094

Szerintem ez egy tökéletes hülyeség, csak zsarolni akarják a szövetséget valamivel... eddig 200 néző volt a zöldek átlagnézőszáma, most, hogy nem lesz FTC-Újpest, vagy nem játszanak a DAB-bal, Sportclubbal, hanem csak ilyen-olyan ismeretlen meg gagyi horvát és szlovén csapatokkal, lesz vagy 50 fő is.

A második és harmadik számú horvát csapat, Jesenice ifi, Olimpija Ljubljana ifi... tényleg komoly bajnokság lesz, érdemes elindulni! Lehet, hogy tavaly a MOL Liga színvonalát elérte ez a liga, de a Medvescsak kiesésével idén tutira nem fogja.

Nem talán olyan dolgokra kellene költeni ezt a rengeteg plusz pénzt (10 000 meg 4 000 eurók), mint pl. amatőrből profivá alakulás, hogy naponta kétszer lehessen edzeni, vagy hogy idén ne a szurkolóknak kelljen összedobni a pénzt mezre?

Mondjuk a MOL Ligának baromira nem fog hiányozni a hetedik helyezett csapat, mint ahogy az OB I-nek sem fog hiányozni az utolsó előtti, csak egy ificsapatot megelőzni tudó gárda. Egészségükre.

(Csak aztán nehogy december környékén halljuk a szokásos hisztit: "mi csak amatőr csapat vagyunk", "senki nem ad pénzt", "piaci alapon kell jégidőt vennünk", stb.)
@OliBLOOD: Teljesen egyetértek ezzel a véleménnyel, de akkor menjenek csak az "európai" szurkolóikkal együtt....
Természetesen mindenki azt csinál, amit akar, de azért ez több, mint vicces! - Szomorú, borzasztó, gusztustalan, annyira magyaros.

1) Kifogásolják a pályát, amin jelen állás szerint nem játszanak meccset, csak ha felújították. Nézzük már meg azt az erzsébeti ingatlant, mert jégpályának én meg azt nem nevezném.

2) Kifogásolják az útiköltséget, miközben 12.000 euróról indul egy szlovén nevezés, plusz a járulékos költségek.

3) A térség (hokiban vagy pénzben) szegény államai közül messze nálunk a legszínvonalasabb a bajnokság, aminek fenntartása a magyar jégkorong elemi érdeke. Ezt dobják oda egy szir-szar szlovén-horvát resztli bajnokságért, plusz a Partizánért.

4) Pont a fradinézőket fogja jobban érdekelni egy zágráb zs-meccs, mint bármelyik erdélyi csapat vagy az UTE elleni - ez is egy felettébb reális meglátás. És természetesen inkább egyenként csatlkakozzunk szarabb bajnokságokba, minthogy megpróbálnánk magunkhoz édesgetni a szomszédok EBEL és Extraliga-mentes legjobbjait.

5) Következésképp vagy zsarolni akarnak vagy szándékosan telibecsáklyázni a magyar jégkorong utóbbi évekbeli egyik legfontosabb és legelőremutatóbb kezdeményezését.

6) Az MJSZ legalapvetőbb feladata a magyar jégkorong érdekeinek védelme - ennek alapján remélem, hamar megb.sszák a fradi vezetését. Mert a Fradira szükség van, de erre a vezetői mentalitásra a legkevésbé sem. Inkább maradtak volna koldusszegények!
@Henry The Navigator: Bocsánat, valóban nem tartoznak magyarázattal, de én mondjuk kíváncsi lennék az indokokra. Tudom, hogy ez nagyon kevés, de mégis...
"Alkalmazkodni pedig érdekes módon csak bizonyos csapatoknak kell."

Aham, szóval ez akkora durranás, mint az EBEL! Tudod, mit? Szerintem nagyobb! Hajrá! 2 év múlva meg irány az afgán bajnokság! :)))
@Henry The Navigator: Szerintem húzzatok nyugodtan a rákba. Legalább a tahó szurkolóitok nem a többi magyar csapat szurkolóit fogják megtámadni a parkolóban.
Félreértések elkerülése miatt:Én sem örülök ennek a lépésnek(ha bekövetkezik), de úgy érzem, szíve-joga így dönteni egy vezetőnek vagy vezetőségnek. Az igazi okokról és ennek a lépésnek az esetleges anyagi hasznáról pedig nem sokat tudunk. Tavaly is sokan szidták mohát, mint kiderült később, elhamarkodottan. Szerintem várjuk meg a további információkat és akkor okosabbak leszünk.
@Fejér Lilla: nem a fradinak drukkolok, de a te szinted azért eléri az ő "tahóiknak" a színvonalát.
@Henry The Navigator: Az biztos, hogy ebből a balhéból is a legjobbat kell kihozni! De ez semmi esetre sem az, hogy suttyomban átnavigálunk másik bajnokságokba. Szerintem össze kéne hozni egy munkacsoportot egyesületi vezetőkből, szövetségi emberekből, marketingesekből stb., akiknek az lenne a dolga, hogy megvizsgálják, milyen utak vannak a négy (3) égtáj felé, de a MOL-Liga egyben tartásával!
Ja, és ha jövőre akarunk valamit, akkor annak már most nagyon komolyan neki kell feküdni! És nem azzal kelni egy jobb sorsra hivatott májusi reggelen, hogy akkor irány Szlovénia!
Szerintem felháborító elképzelésről van szó...tipikusan megint ott vagyunk, hogy erősítsünk egy szerintem u.olyan színvonalú bajnokságot, mint a magyar, egyúttal gyengítsük azt...mert a MOL-liga magyar liga, a Gyergyó csarnokának javítására pedig van ígéret. Pindákék örülnének, ha ilyen saját csarnokuk lenne...komolyan mondom szánalmas...pénzt áldoznának az ellenfelünk ligájára, gyerekek hol élünk...
@Henry The Navigator: Ahhoz képest igen sok energiát fektetsz egy sunyi módon meghozott, a magyar bajnokság alapjait megtorpedózó döntést.

Hogy tahó vagyok-e, az egy dolog. Mondjak neveket, akik védekezni nem nagyon képes vendégszurkolók megtámadásával szokták múlatni az estéiket az erzsébeti csarnok parkolójában?
Ja, bocs, még valamit: egy ilyen gondolkodású Fradira és vezetőire fradista létemre nincs szükségem!
Ez e fradi egy nagy vicc a brassot nem fogja tudni megverni ez tutti biztos en lattam a tavalyi szezonban a brassot is sot szurkoltam is nekik :)es lattam a tavalyi fradit is.
A tavaly a brasso rugta tokon ugy a Sportclubot mint a Hct(Mol liga 1-2) a roman kupaban,es gyergyonal elobb vegzett a roman bajnoksagban mig gyergyo a Mol ligaban a fradi elott vegzett szoval nem igazan ertem hova akarnak o menni fejlodni amikor ugy az OB Iben mint a MOl ligaban sereghajtok.
A volannak mas a helyzete mert ok tenyleg kinottek az ObI-t de a fradi meg bele sem not, szoval rohejes amit csinalnak.A vicc az hogy kb ugy csinaljak mint a Stelisek nagy csendben sunyin
Tömören és röviden:
Ferencváros = magyar Steaua Bucuresti

Hiszti, követelőzés, zsarolás, opportunizmus.
@qx92: khmmm... a Gyergyó a Fradi mögött végzett tavaly...
@Fejér Lilla: Ha általánosítasz az a te dolgod, de ettől még nem kéne egy klubot megítélni.A bunkók pedig mindenhol bunkók, csak arányaik miatt jobban jelen vannak, sajnos, mondjuk egy fradi meccsen. Személyes sérelmeid miatt viszont neked kéne disztingválnod és nem egyből minősíteni.
@qx92: másrészt a Brassó már tavaly is elverte a Fradit augusztusban egy edzőmeccsen.
@Henry The Navigator: szerintem itt majdnem mindenki csak a vezetőkről beszélt.

OFF: aki meg nem, annak sajnos igaza van: a fradidrukkerek sajnos teljesen (és lefele) kilógnak a magyar hokitársadalomból. Szurkerverésen kívül: "Szilassy, nyisd ki a szemed"-rigmus, "Mi van Peterdi, beszartál"-transzparens Riga után (mikor Pedró beteg volt és nem ment). Stb., stb., stb. Mindezt kábé 10 fő csinálja, átlagéletkor 16 év. Megjegyzem, ha DAB-FTC meccs van, akkor én mindig két fradistával nézem a meccset, szóval azt gondolom, objektív lehetek ez ügyben.
@Henry The Navigator: semmi általánosítás nem volt. Annyit mondtam, hogy a tahó szurkolóik nem a magyar csapatok vendégszurkolóival fognak szórakozni. A nem tahó szurkolóik eddig sem azzal voltak elfoglalva, hanem meccsnézéssel pl.

Mondjuk őket sajnálni fogom majd, amikor a KHL Zagreb ifijei ellen játszanak majd a finn vagy kanadai mester tanítványai, és nekik ezt kell nézni. Nyilván baromi sok értelme lesz az Alba Volán farmcsapatánál gyengébb csapatok ellen küzdeni. De ha valóban ezt szeretné Moha bácsi, akkor ám legyen, egye meg, amit főzött. Mindenesetre úgy látom a fradidrukker fórumról (www.fradidrukker.hu/forum/viewtopic.php?t=176), hogy a drukkerek sem tudnak felhőtlenül örülni az ötletnek.
@Fejér Lilla: "Szerintem húzzatok nyugodtan a rákba. Legalább a tahó szurkolóitok nem a többi magyar csapat szurkolóit fogják megtámadni a parkolóban." Ha ez nem általánosítás, akkor mi az?@vaze: Csak Fejér Lilla hozzászólására reagáltam, nem emlékszem, hogy másokat is szóba hoztam volna. Ennyi...
@gabute: Miért, a Steaua becsületes volt a Fradihoz képest, azt mondták, nincs még költségvetésük és egyelőre nem tudják mikor lesz, és nem is neveztek. A Fradi meg beadta a nevezését a Mol ligába és a magyar bajnokságba, közben sunyi módon próbálja zsarolni a szövetséget azzal, hogy máshol is keresgél.

A cikkből én úgy értem, hogy nem a Fradi szólt a magyar szövetségnek a szlovén projektről, hanem a szlovén szövetségtől jött az értesítés, hogy a Fradi kavar. Ennyit az egyenességről.
@Henry The Navigator: Igen. Hol itt az általánosítás? A tahó szurkolóik nem a magyar szurkerekkel fognak szórakozni. Gyanítom, hogy senkivel sem, mert a szlovén bajnoki meccsek Ljubljanában, Jesenicében, Zágrábban, Mariborban olyan 40-170 embert szoktak lázba hozni. Ha figyelembe vesszük, hogy a hazai nézőszám töredéke szokott eljárni idegenbe, akkor nyilvánvaló, hogy egy-két vendékszurkolónál többre nem kell számítani meccsenként.

Ez nem EBEL, ide újpesti, újvárosi, Stars szurkerek (ne adj Isten, Volán) nem fognak tömegekben elzarándokolni KHL Zagrebet nézni (maximum ha röhögni akarnak), így nem lesz kikkel találkozniuk a mindig erőseknek.
@1116001: Én is kíváncsi lennék, hogy a Stars miért tartotta fontosnak külön is kiemelni a visszalépés jogát.
Most akkor nevezett a FTC vagy nem? Azért azt nem akarom elhinni, hogy az egyesület elnöke nem tud róla, hogy érvényes nevezést nyújottak be a Mol-ligába...
@geriszu: Nevezett, máskülönben már muszáj lenne más bajnokság után néznie, és akkor teljesen feleslegesen akarnának hétfőn egyeztetni az MJSZ-szel, ahogy azt nyilatkozta a szakosztályigazgató.
Az nem lehet hogy a promóra hajtanak?
Irtátok hogy 1-2 farm(ifi)csapat is lesz ott.
Jobban el lehet adni hogy x csapatból y lettünk mint x-ből x-edikek.
@Rumi: De mi ebben a promó? Az elmúlt szezonban a Mol Liga és a magyar bajnokság végre normális terjedelemben jelent meg a magyar sajtóban. Szlovéniába a kutya nem fog tudósítót küldeni, hogy írjanak a meccseikről. Ha most ők kiugranak innen és egyelőre senkit nem érdeklő csapatok ellen játszanak harminciksz meccset a szezonban, visszakerülnek az apróbetűs ömlesztett eredmények kategóriájába, elbukják még azt az évi egy-két tévés meccsüket is.

Hogy ehhez képest év végén elmondhatják magukról (ha elmondhatják), hogy tavalyhoz képest, amikor csak 3 csapatot előztek meg a Mol Ligában és egyet a magyar bajnokságban, most meg fognak előzni mondjuk öt (hat, nyolc, stb.) csapatot, ezt én nem tartom túl nagy promóciós értéknek. Azért a Fradinak az itthoni csapatok a hagyományos nagy ellenfelei. Sokkal többen figyelnek oda a meccseikre (még harmadik csapat ellen is), ha a tét az, hogy megelőzik-e pl. az Újpestet, mint ha az a tét, hogy a Mladost Zagreb elé tudnak-e kerülni. És a szlovén bajnokságban egyedül lesznek magyarok, a szurkolókat kevésbé fogja izgatni, hogy a Mladosthoz képest hol végeznek.
@kerusz: csak 1 ötlet volt.
Annak aki még életében nem látott korcsolyát az általad vázolt végkifejlet még eredménynek is tünhet.:)
Meg aztán a Fradi, kis színes hírnek mindenhova befér.
Ugyan Fradi nem megy semerre, nem értem mire jó ez nekik.
Ennek a fradinak még mindig van egy imázzsa. Miskolcon ezt érezni, amikor a fradi jönn és megtelik a mi kis szentélyünk. Mondjuk megértem ,ha sírnak a vége fele, mert gyakorlatialg össze kell fogdosniuk a támogatókat. Ha jol tudom egy idejig nem is volt főtámogatójuk. Még jobban nem lenne, ha a szlovén bajnokságban kergetnék a pakkot!
Érdekesség, hogy a szövetség honlapjáról eltűnt az ezzel foglalkozó cikk.
szloven!:-0 meg a moligaba is az utolsok kozott vannak mit akarnak a szloven bajnoksgaba kacagnivalo! hat... ha meg egy utolso helyet akarnak megfogni hat itt a nagy lehetoseg! :))
Annak idején a Pannónia Liga sem vert fel nagy port, az Interliga mellett, PR szempontból sztem ez is abszolút bukta a MOL-Ligához képest. Anyagilag úgyszintén. Sztem a lebegtetéssel járó sajtómegjelenések az egyedüli okai az ötletelésnek. Most egy darabig mindenki erre figyel, nem a DAB/UTE/SC stb igazolásaira...
A liechtensteini bajnokság is állati jó - lehet. Oda kéne nevezni. Esetleg a belgába!

Amúgy mondvacsinált indokokról van szó:
Hol érdekel a gyergyói pálya???!?!?
Esetleg nem támogat a MOL? Naés? Nem nehéz kiszámolni, hogy anyagilag sehogysem éri meg ez a szlovén kaland.

Sajnos mi szurkolók (15 éve jóban-rosszben...) isszuk meg a levét.
gabute,
azért visszavehetnél már baszki, mi az ,h a Fradi=magyar steaua bucuresti ? az előző kommentjeid is eléggé élesek voltak.
kerusz,
Barassó tavaly úgy verte el a fradit 6-3-ra,hogy a fradinak az volt asszem az első vagy a második meccse a felkészülés során ,míg mások addigra 5-6 meccset toltak ,köztük a brassó is...(ez a két meccs szolgált egyedül felkészülés során)
Nem volt tavaly szar a fradi, attól ,h 6.-ak lettek az OB1 -ben azt csak azt jelneti ,h miután az újváros 2-1 nehezen tovább lépett rajtuk a rájátszásban, már nem motiválta őket eléggé az 5.hely megszerzése. Ha nem tudsz bajnok lenni ,vagy a közelébe érni ,akkor tökmindegy szinte,hogy 4.5.6.7. leszel.
A másik meg, úgy csináltok itt páran ,mintha csak a fradi tábor tagjai lógnának ki a magyar hokitársadalom szurkolói közül...
dobálózhatnék itt példákkal ,de nagyívben letoljnátok. Érdekes amikor a fradit kell szídni akkor mindenki milyen lelkes... Várjátok meg a végét ennek a sztorinak és utánna irogassátok a kommnetjeiteket.
Az még senkiben sem vetődött fel,hogy esetleg a szlovén csapatokat kellene a MOL-ligába csábítani? Ha jól számolom az plusz négy csapat lenne!
@vaze: Nagyon okos vagy gyerek! Csak kicsit vizsgáljuk meg a másik oldal szemszögéből is!

1. Hogy valami üzleti jellegű dolgot folytass annak az alapja a korrekt, pontos elszámolás. Ezt kérdezd csak meg az ügyet kirobbantó Kovács Zoltán főtitkár úrtól, hogy megtörtént-e az előző szezonban?!?

2. A csapatok felhatalmazták a főtitkárt, hogy kezdjen tárgyalásokat a szlovák 1. ligával. Onnan lett volna fogadó készség, a főtitkár mégsem tett semmit sem! Miért?! Hisz felhatalmazták a CSAPATOK! Csak nem másfajta érdeke fűződik a Mol-ligához?

3. Hogy nevezz a Mol-ligába, nem kellene tudni, hogy lesz-e egyáltalán Mol-liga??? A Mol akarja-e egyáltalán? Teszem azt a Fradi is nevez a Molra, de mondjuk két hét múlva kiderül, hogy nem támogatja a cég a ligát. Utána már sehová sem tudsz nevezni, mert minden külföldi bajnokságban lezárul a nevezés...

4. Itt mindenki olyan egyszerűen gondolkodik a fizetendő díjakkal kapcsolatban, hogy a Fradi vezetése milyen hülye. Arra senki nem gondol, hogy mi van, ha a Fradinak olyan szponzora van, aki a szlovén vagy az osztrák bajnokságban való indulásra adna pénzt, de a mol-ligára nem...

Valahogy már most érzem, hogy az idei magyar hokiszezon marha gáz lesz...
helló egyébként kik indulnak a szlovén bajnokságban??
bocs és hogy van a lebonyolítás?
bocs nem olvastam a cikket rendesen:-(
@freddi: milyen ügyet robbantott ki Kovács Zoltán főtitkár...?
Szerintem nézzük meg kik alkotják a Ferencváros jelenlegi csapatát, és utána lehet gondolkodni, hogy a lényegesen több utazás milyen terheket róna a munka mellett játszó játékosokra. Bár lehet nagy igazolások lógnak a levegőben.
Ha nem akkor elég furcsa lesz hogy amatőröket fognak profi utazási körülmények közt szerepeltetni+, hogyan lehet ezt a magyar bajnoksággal összeegyeztetni, mert ugye a szlovén ligában annyi meccs mint a Molban ott a magyar csapatok elleni meccsek ugye az egyben bajnokik is...kíváncsi leszek, hogy a csapatok belemennek abba, hogy a Fradi is olyan kiváltságokat kapjon mint a nagy Volán....
@freddi: Én úgy hallottam, hogy olyan szponzor közeledik a Fradihoz, amelyik csak a KHL-re vagy az NHL-re ad pénzt.
@Fejér Lilla: Hát ez egy nagyon frappáns hsz. volt...
sajnálom szegény játékosokat és az ott dolgozókat, hogy megint egy monomániás, elmebeteg vezetésük van. A fradi kitűnő lenyomata a országnak; a rendes emberek dolgoznának nyugodtan, de fent, sajnos azt hiszik, hogy ők a csapat.
@freddi: Akárcsak a Tiéd fentebb.
@freddi:
Bocs a 2-es ponthoz:
Te miért vagy ebben biztos? A szlovákok kijelentették, hogy nem kellenek a magyar csapatok a szlovák elsőosztályba - se -. Max. kevesebb csapat lesz. Nem tudom, de mindenki görcsöl ezzel a komoly szlovák első osztállyal.
Nézd meg az NZ küszködését. Hová vezetett? Nézd meg, hogy az NZ-Sztárok utánpótlás kooperációját milyen szívesen nézik oadaát.
@Fejér Lilla: Annyi különbséggel, hogy annak van valós alapja.
@Tillasz: Én csak azt írtam le, hogy a csapatok felhatalmazást adtak arra Kovácsnak, hogy tárgyaljon a szlovákokkal. Ezt valami miatt a főtitkár nem nagyon akarta(akarja). Egyébként tárgyalásokra nyitottak voltak a szlovákok...
@freddi: Lehet, hogy beszélt a szlovákokkal. De nem is értem, mi a túróért érdekli a Fradit a szlovák másodosztály, amikor egy hónappal ezelőttig a Nationalligába akart menni, azóta meg Szlovéniába.
lassan a Mol liga a női bajnokság komolyságával vetekszik és a legszebb az egészben az, hogy a részvevő (nem vevő)csaptok miatt akiknek a lét érdeke lenne, hogy a kívülállók az gondolják hm ez igen ( még ha nem, akkor is)
Szerintem Kovács főtitkár minden eszközzel a MOL megmentésén fáradozik, mert hosszú távon ez az egyetlen járható út.. további csapatok bevonásával... mondjuk a MOL liga+ a Szlovén liga

Fradiról még annyit, hogy a szlovének biztos nagyon korrektek lesznek végig nem olyan szenyák mint a MOL-os csaptok, mert ott van becsület meg minden .....hahah
@freddi: A főtitkárnak adott felhatalmazást elég nehéz értelmezni, merthogy:

1. A főtitkárnak nem az a dolga, hogy a magyar klubokat kiszervezze.

2. A magyar kluboknak van egy ligája, ott kell az ilyen ügyet megvitatni.

3. De a Ligában sem egységes az álláspont ez ügyben.

4. A szlovák másodosztály akkor merült fel egy-két magyar csapat fejében, amikor az ottani nevezési határidő lejárt.

5. Itt a blogon volt olvasható a szlovák másodosztály ligaelnökének nyilatkozata, ami szerint nem kíváncsiak a magyar csapatokra egyelőre.

6. Tehát most legfeljebb a 2010/11-es szezonon kell elkezdeni gondolkodni, egyésges
álláspontot kialakítani és minden csapatnak a meghozott döntéseknek megfelelően cselekedni.
@kerusz: A Fradi egyelőre feltérképezi a lehetőségeit és tárgyal.
A tanulságokat le kell vonni, és az MJSZ-nek, amint sikeült tető alá hoznia az idei MOL-Ligát (8 csapattal!!!), azonnal el kell kezdenie dolgoznia a jövő évi MOL-Liga kiíráson, szponzorokon, szabályokon, stb. Mondjuk legkésőbb 2009. decemberre már mindennek le kell tisztulnia a 2010/11-es MOL-Ligával kapcsolatban, a nevezési határidőt pedig legkésőbb márciusban kell meghatározni.
@mhk: Leírnád, hogy a Kovács Zoltán mit fáradozott a Mol-ligáért, annak fejlesztésért! Légyszíves!
@gabute: Na végre egy ilyen hsz-t is írsz. Ezzel szerintem mindenki egyetért! Most is ezt kellett volna...
Ez kész röhej kezd lenni! Kevesebb, mint 3 hónappal egyre nagyobb a káosz. :(
@freddi:

ad 1. (korrekt elszámolás) Akkor ezt kell kiverni belőle, nem pedig suttyomban szétverni azt a keveset, amit idáig sikerült felépíteni. Másrészt furcsa, hopgy ezzel csak a Fradinak van gondja, a többi csapatnak nincs.

ad 2. (szlovák 1. liga) Ezt már többen elmondták előttem, a szlovákok kategórikusan kijelentették, hogy completo grosso nem kellünk nekik. Maradna az, hogy a legjobb csapatokból legyen egy interliga, de ennek körbejárása különben sem egyemberes feladat.

ad 3. (lesz-e egyáltalán Mol-liga?) Ebben részben igazad van, de a tervezhetőséget elég erősen lehatárolja az anyagi lehetőségek szűkössége (lásd pl. HC).

ad 4. (szponzor) Ki lennék váncsi, ki az az elképesztően tőkeerős szponzor, aki csak egy szlovén bajnokságot finanszíroz. Ez képtelenség.

Összességében nekem az a legnagyobb bajom, hogy minden problémánkon intenzív és nyílt kommunikációval úrrá lehet lenni, ehhez képest időről időre felbukkanak megkérdőjelezhető kompetenciájú és/vagy tisztességű sportvezetők, akik nem látnak tovább a saját orruknál. Félreértések elkerülése végett: a dolog természetesen nem egyszerű, pláne nem konfliktusmentes, hiszen különböző klubérdekeket kell összehangolni, másrészt klubfüggetlen, hogy mást ne mondjak pár évvel ezelőtt Dunaújvárosban is volt egy hasonlóan töketlen vezetés, amelyik többet ártott, mint használt. Szóval nem a Fradi elleni összeesküvésről van szó.
@freddi: És Ti jeleztétek mondjuk tavaly júniusban (szeptemberben, októberben) az elnökségben, Ligában, hogy igényetek lenne ezzel foglalkozni?
@vaze: '. Én nem tudom a többi csapattal hogyan ment az elszámolás, de több helyről lehetett hallani elégedetlenséget (pl. Pék interjú)

2. A szlovák 1. azért sem gondolkodott komolyan a magyar csapatokkal kapcsolatban, mert nem időben érkezett hozzájuk a megkeresés. És ezt sokan keverik azzal, hogy az Ute, vagy Stars próbálkozott csak nem időben, holott elvileg erről korábban és szövetségi szinten kellett volna tárgyalni...

3. Ebben a kérdésben a szövetség felelőssége vitán felül áll. Mindennel elkéstek, és többségében bár lehet a Fradira hárítani a dolgokat ők tehetnek erről a helyzetről szvsz. Mert ha mondjuk áprilisban odaállnak a csapatok elé egy kész tervvel, összegekkel, indulni szándékozó csapatokkal, feltételekkel (akár reklám, tévé, légiós korlátozás)és akkor a Fradi vagy bárki más azt mondja oké, de most ez a kavarás van, akkor megértem a többi csapat szurkolóinak felháborodását. De még a mai napig nagyon sok (alap)kérdés is tisztázatlan a Mol-ligával kapcsolatban. Így csak azt látom, hogy a többi csapat szurkolói féltik azt ami nincs is és kurva jó bűnbakokat keresni, csak azt nem feltétlenül a Fradi vezetésében kellene.
Itt megjegyezném, hogy a tavalyi(!) szezonban a Ferencváros volt az egyetlen(!) olyan magyar jégkorong csapat, ahol mindenki -bírók, jégcsarnok, játékosok, edzők, beszállítók - idejében(!) és maradéktalanul(!) megkapták a nekik járó pénzeket! Ha ezt nézzük ez egy óriási dolog (az elmúlt évek Fradijához képest szinte csoda). És itt egy ilyen vezető van kikezdve. Aki szerintem nem ártott senkinek, csak éppen nagyon "jó" hangulatkeltés folyik ellene, már az itt a blogon megjelent bemutatása óta. Szerintem örülni kellene, hogy vannak ilyen sportvezetők még. Ha bárkinek baja van vele írjon konkrétumot, de ne olyanokat, hogy szétveri a még nem is létező Mol-ligát azzal, hogy a bizonytalanság és inkorrektség miatt más lehetőségek után is kutat.

4. Hidd el lehet olyan szponzor mondjuk akinek szlovéniában van üzleti érdekeltsége és ezért az ottani indulás esetén adna támogatást. A Mol is azért adott tavaly, mert itt és romániában van érdekeltsége... Nem olyan bonyolult ez...
@Fejér Lilla: Akkor még biztosan nem, hisz a mostani vezetés szeptember-október környékén vette át a szakosztály irányítását. Gondolom voltak fontosabb és égetőbb problémák akkoriban...
@freddi: a szövetség (akinek a felelőssége vitán felül áll) ~= csapatok.

Az elnökségben például Egri István, Joós Zoltán, Kassai György, Ocskay Gábor szavazati joggal vesznek részt, kötődésük jelenleg működő csapatokhoz nem kérdéses. Joguk lett volna az év folyamán bármikor felvetetni az elnökség napirendjére a következő évi bajnoksággal kapcsolatos kérdéseket.

A kérdésem az, hogy megtették-e és ha igen, mikor?
@freddi: Az a baj, hogy össze-vissza beszél, hazudozik:
"A sajtóban rendre az jelenik meg, hogy a Ferencváros az egyik olyan magyar klub, amely nevezett a Mol Liga 2009-2010-es küzdelmeire - mondta Al-daadu Muhanned. - Ezt az információt azonban a leghatározottabban cáfolom."

"Megkerestük Lévai Józsefet, az MJSZ versenybíróságának elnökét, aki arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy a Mol Liga nevezési határideje június 10-én lejárt. A csapatoknak június 20-ig van lehetőségük következmények nélkül visszalépni az indulástól. A Mol Ligára a Ferencvárosi TC szabályos és érvényes nevezést adott be, de jelezte, vannak feltételei, a fentieknek megfelelően június 20-ig fenntartja magának a jogot a visszalépéshez."
@freddi: Alapvető kérdésekben nem értünk egyet, ezért elbeszélünk egymás mellett. Szerinted a MOL-Liga csak egy bajnokság, ahol el lehet indulni, értéke ugyanannyi, mint egy szlovén vagy szlovák bajnokságnak. Ezzel szemben én azt gondolom, hogy a mindenkori magyar bajnokság a magyar jégkorong legfontosabb intézménye. Mert, ha az nincs, akkor semmi nincs. Másrészt a MOL támogatása csak egy bónusz, magyar bajnokság anélkül is lett volna, ezért kicsit álszent dolog a szövetségre hárítani minden felelősséget. Meg azért is, mert a korábbi években még ennél is később dőlt el minden. Meg azért is, mert most sem a szövetség határoz meg mindent, hanem a Liga, vagyis a csapatok. Ha nekem gondot okoz, hogy márciusban még nem tudom, lesz-e MOL Liga, akkor felveszem a telefont és összetrombitálok egy Ligaülést. Ez kb. pont ennyire bonyolult.

Hidd el, az itteni olvasók túlnyomó többsége egészséges lelkületű ember, nincs különösebben szüksége bűnbakokra vagy hangulatkeltésre. Mint ahogy az sem, hogy egyedül a Fradi fizetett ki mindenkit időben. Mint ahogy azt is mindketten tudjuk, hogy ilyen szponzor, aki a félelmetes méretű szlovén piacra a Fradi jégkorongcsapatával akar betörni, nem létezik. Ha meg mégis, akkor el kell neki magyarázni, hogy a szlovénokkal való együttműködés kicsit alaposabb és hosszabb előkészítést igényel. Mert elméletileg lehetséges, hogy van ilyen szponzor, de a Fradinak mint egyesületnek vagy szakosztálynak semmiképpen nem érdeke a magyar bajnokságtól való elfordulás, az fix. Azt kell megérteni, hogy nem egyenként kell megpróbálni boldogulni, hanem együtt.
Most lenne egy komoly kérdéscsoportom - és nem magasztalást várok, csak itt a blogon (hála Istennek) elég sok pozitív hangulatú cikk jelenik meg, erről mégse semmi...

Szóval arról miért nem szól soha a fáma, hogy a legnagyobb múltú (ha tetszik, ha nem, ez az igazság) magyar jégkorong csapatnál pozitív változások vannak, mint például:

- Végre olyan vezetősége van, akik a saját pénzükből áldoznak a csapat fenntartására, fejlődésére
- Évek után újra van saját utanpótlása a Clubnak, ahol immáron kb. 80 gyerek (reméljük egyre több!) edz és lesz remélhetőleg a fanatikusa a jégkorongnak
- A vezetőségváltás után egy évvel immáron külföldi edző érkezése várható egy fejlettebb hokikultúrával rendelkező országból
- A Clubnak nincsenek tartozásai, mindenkinek mindent, idejében kifizetett (egyedüliként a magyar csapatok közül, beleértve az Alba Volánt is)

Csak hogy pár pozitív dolgot említsek. Erről miért nem értekezik soha senki? Miért nem jegyzik meg más csapatok szurkolói, hogy végre valami itt is elindult?
Ilyen cikk egyik csapatról sem született. Ha van konkrét hír, azt megírják. Felesleges és fárasztó média-összeesküvést kiáltani ott, ahol nyilvánvalóan nincs. Más csapatok más összefüggésben szintén álltak már szurkolói-kommentezői kereszttűzben.
@vaze: Attól messze voltam, hogy "média-összeesküvést kiáltottam" volna... Na mindegy, én most egy kicsit pihizek ezzel kapcsolatban.
@Sanpellegrino Chinotto: Ma már vidám lesz a napom, akármi is történjen. :)))))
De amugy sanpellegrino érdekes dolgokra mutatrá. A kommentezők kb 70 % csak a fradit szídja meg meg a szurkolókkat ...stb
Inkább örüljetek ha nem lesz fradi ,ha ilyen k*** szar ez a csapat meg azok ,akik neki drukkolnak.
@Fradi-Mate: Hát, ezért nem is lehet megdícsérni a Fradi vezetését - ebből is származik a véleménykülönbség. :) Mindemellett én majdnem annyi energiát fordítottam a kötelező tiszteletkörökre, mint a kritikára. A szelektív olvasás nem az én saram.
@Sanpellegrino Chinotto: Hiperintelligens emberpéldány vagy te...
@vaze:

Jó persze, a vezetést szídjátok páran ,de megint feljön ez meg az a szurkolókkal kapcsolatban, nem téged emeltelek ki csak megírtam ,ami megy itt.
@Fradi-Mate: Szerinted véletlen? Amúgy a Mol-Ligában indultok.
@Fradi-Mate: Az emberek szeretnek általánosítani. Ahogy én is: A VB-n a fradi szurkolók hoztak szégyent a több ezer fős magyar táborra.
Ahogy te is: csak egy-két ember össz-vissz 7-8 hszében jött fel a téma. De te itt a 11x hszről beszélsz általánosságban.
Mennyit ér a jelenlegi Fradi??,csak annyit,hogy a MOL irásban deklarálta,hogy amennyiben az FTC nem indulna akkor nincs MOL-liga!
Érdekes lenne esetleg,ha pl.a Miskolc nem kívánna indulni lenne e ilyen nyilatkozat!
Tudomásul kell venni,hogy a Fradi még "romjaiban" is kelendő,főleg külföldön szívesen fogadják.
Mások pénzén egymást ócsárolni elég buta dolog!!!
Lehet,hogy (sőt biztos),ezen a blogon nem sok fradista"lóg"és ezért a többieknek savanyú a szöllő,de hát nem vagyunk egyformák!
Észt osztani,pénz nélkül,manapság nagy divat!!!
@1116001:

mi az ,h én is ? Gondolkozzál már mielőtt beszélsz. Egész évben ez ment te szerencsétlen , bocs ,h egyszer leírtam ,amit gondolok.

@Fradi-Mate: Ne haragudj, de hol szidta a szurkolótársaidat a hozzászólók 70%-a? Ezt írtad, általánosítottál.
@forestjr: mikor felgyújtották az újpesti stadiont, gyerekek és nőket veszélyeztetve. Ilyenkor szidták elég sokan :). Fradi-Matenek meg most feljebb áll ezek után, hogy meg merték szólni.
@durex26: Természetes, hogy mindenki őket szidta, persze megmagyarázták, hogy volt előzménye, ami igaz is, de akkor se így kellett volna elintézni.
Meg a Fejér Lilla által emlegetett mezlopást se.
@Sanpellegrino Chinotto: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
A sok vidéki hülyegyerek semmit nem ért a hokihoz... Hol van a Farkas Cajához egy Ladányi, vagy Palkovics. A szurkolóikról, meg jobb nem is beszélni. Egész meccsen a pályát nézik!!!
Még-még sok ilyet! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
@zsákutca: na persze... Köszönjük, hogy megtudhattuk Tőled, hogy mindent a zöldeknek köszönhetünk.

Allah legyen veletek.
süti beállítások módosítása