HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Négy kiváló hokis az Alba Volánban

2009.06.10. 12:32 F. Kapus

Az Alba Volán 19 leigazolta a magyar válogatott legjobb támadósorát – erről ezekben a percekben beszél sajtótájékoztatóján Ocskay Gábor szakosztályfőnök. Székesfehérváron folytatja pályafutását Ladányi Balázs, Peterdi Imre és Vas Márton. Fehérvárra költözik Mihály Árpád is, akit az előző szezonban a Mol Liga legjobb csatárává választottak.

A három újvárosi csatár 2005-ig sokat játszott egy sorban a Dunaferr csapatában, ott is a legeredményesebb sort alkották. Azóta Ladányi és Vas távozott nevelőegyesületétől, de Újpesten és Brianconban is megbízhatóan ponterős játékot nyújtottak. Bár Peterdi Imre a bajnokságban nem mindig teljesített átlag felettit, a válogatottban bármikor képes volt visszailleszkedni két korábbi társa mellé. Ennek Szapporóban és Zürichben is kiváló játék lett az eredménye.

Ladányi Balázs egyénileg is képes megoldani a helyzeteket. 1999 óta játszanak nemzetközi bajnokságokban csapataink, akkor indult az Interliga. Ladányi Balázs az egyetlen magyar játékos, aki azóta szezononként és meccsenként 1 pont fölötti átlagot csinál, ezt az utóbbi két francia idényében is teljesítette. Első EBEL-idénye komoly értékmérője lehet pályafutásának, ez az átlag még senkinek nem jött össze Ausztriában a magyar hokisok közül. A válogatottak egy évre írtak alá az Alba Volán 19-hez, mindhárman megkapták kedvenc mezszámukat, ábécérendben a 11-es, a 77-es és a 42-es szerelésben fognak játszani.

Mihály Árpád klasszisát sem kell sokáig részletezni. A Mol Ligában 40 gólt lőtt, 39 gólpasszt adott, 79 pontos teljesítményt ért el. A svéd Wallenberg mögött a második lett a kanadai táblázaton, a liga legjobb csatárává választották. A különdíjasok között ő volt az egyetlen magyar, más kérdés, hogy amerikai–román kettős állampolgár. Mihály az első elképzelések szerint Palkovics Krisztián sorába kerülhet majd, ahol is Nathan Martz lehetne a harmadik támadó, de vele még nem kötöttek szerződést.

Korábban megírtuk, Mihály Árpád fizetését – azóta kiderült, prémiumát is – Csató Imre, a HC Csíkszereda eddigi egyik legnagyobb szponzora állja. A székelyföldi mecénás cserébe szülővárosát kívánja hirdetni, így várhatóan a palánkon és a csapatmezen is megjelenik majd Csíkszereda neve.

207 komment

Címkék: mihály peterdi ladányi alba volán ebel ocskay vas márton árigazolások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Ruggya73: Ha komolyan úgy készülnek, ahogy a hírekben lehet olvasni, akkor nagyon komolyan kell velük számolni idén.
És nem iróniával a szavak mögött kívánom, hogy igenis lehessen számolni a Dabbal, az UTE-val.
Vagy akármelyik másik csapattal.
És igenis szégyenteljes, hogy BP és vonzáskörzete nem tud fenntartani egy EBEL-es színvonalú jégkorongcsapatot.
@Dachstein: Szép gondolat, de ez a jégkorongban nem működik. Itt senki sem ír alá hosszútávú szerződést, ennek eredményeképpen játékosokat sem vásárolnak ki, hanem megvárják amíg lejár a szerződésük. És ez nem csak Magyarországon van így.
Gratulalok Mihaly Arpadnak es Csato Imrenek egyben sikeres szereplest is kivanok nekik. Mar alig varom, hogy egy olyan Volan mezem legyen, melyen a varosom(Csikszereda)neve is rajta lesz, meghato gesztus ez, nem is kapok szavakat ra.
@b23: Gondolkozzunk egy picit. Itt volt idén Magosi esete. Szerinted mennyi pénzt kérhetett volna a DAB Magosiért azért, mert az elő szerződése ellenére elengedi a Volánba? Kérhetett volna mondjuk 5 millió forintot érte (ami egyébként egy válogatott szintű játékosért nem tűnik soknak)? Megadta volna azt Csicsó bá'?
@csiki hokis: Egy mezt en is veszek majd,az biztos. Arpi gratulalunk es sikeres szezont kivanunk neked es a Volannak is. Csato Imre elott meg le a kalapokkal
@Dachstein: de van megoldás rá: hosszútávú szerződés. semmi más. mert ha nincs szerződés, akkor nincs miről beszélni. Márpedig itthon a legtöbb jégkorongszerződés csak a következő szezonra szól. Hogy miért? Mert egyik csapat sem tudja megengedni azt, hogy akármelyik "sztárjátékosát", húzóemberét évekre odakösse magához.


Abete: szépen szóltál!
@OliBLOOD: És máshol hogy oldják meg ezeket a problémákat? Mert gondolom mindenhol vannak "sztár"csapatok, akik megengedhetik maguknak, hogy a legjobb játékosokat szerződtessék le, és mindenhol vannak "kis"csapatok, akiket ez igen rosszul érint.

Azért szerintem a Volán utánpótlása nem 0. Annyi az egész, hogy nem emelkedik ki a mezőnyből, mint teszi azt felnőtt szinten. De tény, hogy a régóta ígért külföldi edző igencsak aktuális lenne már. Szerintem ha 2011-ben meglesz a playoff (ami szerintem a szponzorok miatt "kötelező"), akkor utána a további erősítés helyett az utánpótlásra kell odafigyelni. Kérdés hogy nem lesz-e késő...
Örülök én is az új igazolásoknak, bár én se vagyok teljesen biztos abban, hogy az jó, ha a válogatott ennyire egy helyre koncentrálódik.. De lássuk be: nincs más! Már évek óta nincs még egy versenyképes magyar csapat itthon a volánon kívül! Az lenne a legjobb, ha lenne egy erős, 8-10 csapatos magyar bajnokság, 2-3 magyar sorral...
És ez amit már mások is említettek: hogy lehet az, hogy egy 2 milliós főváros nem képes kiállítani és eltartani egy erős csapatot? És nemcsak jégkorongba! Bár én most a stars-tól hosszú távom azt várom, hogy mint fővárosi gárda, domináljon! De nincsen számottevő férfi és női kosárlabda. Férfi és női kézilabdába még akad csapat, de évek óta nem ők dominálnak! Talán a labdarúgást lehet említeni, bár a most befejeződött bajnokságba a 10be 3 csapat fért be.. Meg a vizilabdát még! Miért van ez? Ezen kéne elgondolkodni!
Hajrá Volán! Köszönjük, csató Úr!

Közgazdászként azért érdekelne, hogy mennyit keres egy élvonalbeli játékos. Pl. Szuper Levi is mintha évi 300 ezer dollárt keresett volna Kanadában és most megérné neki hazajönni? A Volánnak miből van rá büdzséje?

Passz, nem tudom, hogyan keresnek a hazaiak vagy a francia légiósok.
@kerusz: Szerintem ha nem egy kezünkön lehetne megszámolni az OB I-es csapatokat,(a MOL ligához is elég kettő),ha nem ilyenek lennének a körülmények(pálya,pénz,klúbvezetés),lehetne a gondolatból valóság.Ha jól tudom az AV-nek is kellett 10 év mire eljutott az EBEL szinvonalára.
A hokinknak is kell pár év,-remélem nem tiz-,mire beszélhetünk élcsapatokról, középcsapatokról,kiesö és feljutókról.Ha nem nekünk kéne kopogtatni valahol,hanem nálunk tennék ezt,más lenne a gyerek fekvése.Ebben az esetben Ocskay úr és mások is szivesen fizetnének egy jó játékosért,persze ha megtehetnék.
(egyébként józan vagyok,csak álmodom)
Mindenkinek aki most veri a mellét hogy a Volán vezetése az országban az egyetlen hokihoz meg gazdasághoz értő menedzsment, hadd jegyezzem meg hogy a Volán az egyetlen országos élcsapat (minden csapatsportot figyelembe véve!!!) ahol a helyi önkormányzat mellett egy állami vállalat is szerepet vállal. Így meg talán nem annyira nehéz. Mert mindenki tudja mi volt amíg pl a vasmű fizetett...
@I'm a Ranger!: Budapest sportja megérne egy hosszabb szociológiai tanulmányt. Egyszer azt olvastam sok a sport "alternatívája". Mozi, pláza, beugrunk a kocsiba irány a telek. 15-20 éve ezekre nem volt ekkora lehetőség mint most. Miért ment ki akkoriban 10000 ember egy Fradi-UTE hokidöntőre? Nem sokkal volt jobb a színvonal mint most,sőt.... De az volt "A program" aznapra.
@eradam: Ezt máshol sem tiltják.
Meg a Volánnál azért komoly mennyiségben megtalálhatóak a "magán" szponzorok is.
@eradam: Ez hülyeség. Madridban mégis érdekli az embereket a foci, és mivel egy meccsre bejutni kiváltság, az egész város ünnepel az utcán egy-egy fontosabb győzelem után. Sokkal több a lehetőség, mégis a foci az A program.
@eradam:
"hadd jegyezzem meg hogy a Volán az egyetlen országos élcsapat (minden csapatsportot figyelembe véve!!!) ahol a helyi önkormányzat mellett egy állami vállalat is szerepet vállal."

akkor én meg hadd hívjam fel a figyelmedet a Paksi Atomerőmű Zrt-re, amely konkrétan 5 szakosztályt tart fenn (egymaga), ebből kettő csapatsport, és ez utóbbiból egy (kosár) hazai mércével valóban élcsapatnak mondható. de nekem ez cseppet sem fáj. Neked miért?
Jó magyar szokás szerint,megint más zsebében túrkáltok!Miért foglalkoztat benneteket,hogy honnan van a Volánban pénz?Ti akik más csapatoknak szúrkoltok és azon agyaltok honnan van itt pénz,inkább kérdezzétek saját csapatotok vezetőit,hogy ott miért nincs???Ladányi,Vas,Peterdi szerintem maradt volna Dunába ha ott RENDES fizut kaptak volna!Úgyhogy fejezzétek be a fúrkálást és összpontosítsatok a jégkorongra!!!
Én nagyon örülök az igazolásoknak, szerintem nagyon jó kis csapatunk lesz. Egyébként szerintem egy kicsit jogos az újvárosiak "sírása" a nevelési pénzt illetően, mert ilyen mindenhol van. Ne menjünk messze, itt van pl most a fociból a Kaka átigazolása... 63 millió euro, melyből 2,8 millió a nevelő klubját illeti (oda is utalják a lóvét) és a többit csak a milánnak) nem emlékeszem a nevelő klubjára, talán a sau paolo... mind1. A lényeg, hogy oda is járt a lóvé...
Tudom már pár napja, de most már hivatalos: megkaptuk, amit sokan nem kértünk: Ladányi nálunk. Ez szerintem csak a válogatottnak jó, személy szerint elég sok régi arcot ismerek, aki nem örül a hírnek, és nem hiszem, hogy ugyanennyi pénzért hasonló szintű külföldit ne lehetett volna hozni. Balázs küzdj, hogy a tisztelet megkapd, szeretni nem fogunk egy páran, szerintem sosem!
@Fedayn: Nevelési pénz: csődbe ment klub, mely nem fizet jó pár hónapig fizetést a játékosoknak, majd csődöt jelent és újjá alakul, úgy, hogy amiért "előny" jár viszi magával (bajnoki aranyak száma stb.), az adósságokat meg nem, nem nagyon működik. Ezek a játékosok anno nem azért jöttek el Dunaújvárosból, mert több fizetést igértek nekik, hanem mert a fizetést biztosították. Nem vagyok biztos benne, hogy azóta megkapták-e a pénzüket.
Sajnálom azokat a fehérvári társaimat akik sajnálkoznak Godó átigazolása kapcsán , egy kiváló játékos fog hozzánk érkezni és szerintem minimum fog annyi pontot szerezni mint Martz... Ladányi helyett légiós nézzétek már meg milyen légiós csatárok érkeztek eddig hozzánk... ugyan már.
Mihály Árpitól és Vas Marcitól , Pedrótól pedig megközelitőleg annyi pont érkezik a csapathoz mint amennyit Kovács Csabi és Fekete Dani szerzett.
Sajnálom, hogy anno Godót az UTE nem tudta megtartani és most a Volán játékosa lesz, nekem a mai napig Ő a kedvencem.
Kiváncsi leszek, hogy jó lépés-e szinte az összes válogatott játékost egy csapatba játszatni, majd jövőre kiderül. Izgalmas EBEL meccsek elé nézünk, várom!
@Vincenzo90: Egy Real Madridot hasonlítasz bármelyik pesti sporteseményhez???
@medvid: Jogos, de a magyar kosárlabda egy vicc, ezért nem is számoltam vele, de igazad van. Miért fájna? Mert felhívom rá a figyelmet h 2009-ben az egyetlen (ja igen még a Paks :) csapat amelyet nem piaci alapon finanszíroznak. És még ezzel sem lenne semmi baj, de amikor megérkeznek az "okosok" hogy bezzeg a Volán milyen jól szervezi a gazdasági dolgokat akkor ez már kissé érdekes...
@eradam: "Ezt máshol sem tiltják."
Jajj, de nehéz a felfogásod...
@eradam: miért baj ez? igaz, hogy nyugaton nem az önkormányzatok finanszírozzák a csapatokat, de mint tudjok ezt magyarországon nagyon kevés sportban van fordítva:( am meg nézd már meg a csillagokat, őket ki tatja el?
Azt hiszem túl sok Columbo-t néztem...

De nézzétek meg ezt a képet mégegyszer:
albavolanhockey.hu/hirkep_nagyit.php?hid=2028

Mikor írják ki a keresztnevének a kezdőbetűjét egy játékosnak a mezre?

Ha már van egy ugyanolyan családnevű ember a csapatban... :)
@1nf3rn0: :) Amúgy a szivarfüst mögül előtűnik, hogy ez a tavalyi mez. :))
@1nf3rn0:
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=media1447_hu#
túl sok volt a Kálámbóból, most már tessék Encisst nézni... :)
@KCs: Kicsit olyan amúgy a szitu a képen, hogy egy teraszos ebéd közben meghozták az új mezeket, úgyhogy ha már itt van mindenki, akkor csináltak egy fotót.

Valószínű, hogy a képről le lettek vágva a félig befejezett paprikás krumplis tányérok :)

Kicsit feltartják a mezeket is a srácok, hogy kitakarják a paprikás pecséteket :D
@1nf3rn0: Amúgy a Vas M. még lehet Vas Mátyás is, most hogy így beindult az üzlet, neki is meggondolandó a Volános téma :D
@check: szerinted ez marha "vicces" volt? Az a baj ha ilyen emberek is hozzászólnak ahelyett hogy csak olvasnák
ne értsen félre senki, Godóék sora a kedvencem a válogatottból :D
Én is örülök az új igazolásoknak. Godót, Marcit, Pedrót már elég jól ismerem, viszont kíváncsi leszek, Mihály Árpi milyen teljesítményt nyújt majd. A képességei alapján jó játékos, remélem az EBEL-ben is bizonyítja ezt! Köszönet jár Csató Imrének az anyagi támogatásért!
Gondolom ezek után csatárt már nem igazol Csicsó bá, van bőven. Jusson némi jégidő a fiataloknak is!
@ekanai: De ugye azt te sem gondolod komolyan, hogyha a Volán bekapcsolódik az OB1-be akkor bármelyik csapatnak is lehet komoly esélye ellene. Én arra utaltam hogy a Volán be sem kapcsolódik az OB1-be tehát nyilván a második legerősebb lesz a "bajnok". Azt meg már majdcsak megmegyarázzákaszponzoroknak hogy egy nem annyira erős bajnokságot nyertek meg, mert hát a többiek nem akkarják megvárni a Volánt. Talán pont azért mert így marad csöppnyi esélyük a bajnoki címre.
@marti*: Idén volt komoly esélye az újvárosnak a 2. meccsen és az Újpestnek is jópár meccsen (egyszer nyertek is)
Először a Volán jusson el olyan messzire, hogy ne tudjon a magyar bajnokságban résztvenni utána jöhet a sírás. Persze milyen jó is lenne, hogy az összes hazai csapat arra várna, hogy a Volán mikor esik már ki és ha ez elég későn történne meg, akkor az OB1 miatt a válogatott felkészülés se kellene a VB előtt. Úgy is felesleges, hiszen csak pár játékosnak kell beilleszkednie a Volánba.
Még egy gondolat a bajnokság-váltás mellett: Franciaországban, ha jól tudom, 26 meccses az alapszakasz, míg Ausztriában 54... ez azért jelentős különbség!
Azért kíváncsi lennék, hogy a 143 kommentből hány tartalmaz új információt, és mennyi azoknak a száma, amikben ismételgetik egymást az emberek.

@eradam: Nem a Real Madridot hasonlítottam egy magyar klubhoz, hanem az emberek mentalitását, a sporthoz való hozzáállását. Spanyolországban megőrülnek a fociért, míg itthon ez már egy sportról sem mondható el, és ezért nem a sportolók a hibásak.
@Vincenzo90: "Azért kíváncsi lennék, hogy a 143 kommentből hány tartalmaz új információt, és mennyi azoknak a száma, amikben ismételgetik egymást az emberek." Készíts statisztikát, szerintem mindenki örülni fog neki, mert ez pl. tuti, hogy új információ lesz...
@hunvikics: de mellette ott a francia kupa és a ligakupa. A francia kupa 5 meccset jelenthetett volna (ha nem esnek ki korán), a ligakupa pedig (mivel a döntőig mentek) 11 meccset jelentett pluszban. Az már összesen 42 meccs lehet, ha valaki jó csapatban nyomja. Godóéknak 38 sikerült a bajnoki rájátszás nélkül. Persze, az még mindig nem 54, de nem is 26 már. ;)
@ekanai: "És igenis szégyenteljes, hogy BP és vonzáskörzete nem tud fenntartani egy EBEL-es színvonalú jégkorongcsapatot."

Székesfehérvár tulajdonképpen Budapest elővárosa, vonzáskörzete :-)
@1nf3rn0: Én azt nem értem, hogy a fotós miért a játékosok tökének magasságában tartotta a fényképezőt :D :D :D
@eradam: Gondolom neked fölösleges mondanom, de azért mégis, az Alba Volán SC a jégkorong szakosztályban szinte csak a nevével szerepel, pénzbeli juttatások az egy-két milliós tételek szintjén mozog, a város is csak annyit ad amenyit a kosár-foci-kézi-vizilabda? csapatoknak ez valahol 40-100 millió között van, de inkább a 40-hez közelít, a maradékot azt igenis az Öregék szedik össze, tehát nem hiszem hogy jogos lenne a fanyalgásod.
@Kcs: javíts ki ha tévedtem, az előző beírásban...
nekem egy dolog miatt csalódás Godóék hazajövetele: máshol már nem kellettek? (Szuper effektus)
meg sztem nekik jobban fekszik az európai hoki, mint a kanadai-Ebel.
a fiatalok bekerülése miatt nem aggódnék, csak ők 4en óvatos becsléssel 12 EBELpont.
ma úgy elkapott az ihlet...
@marti*: Az igazi gond az, hogy ironizálásom értelmezésénél az ir-ig jutottál. Olvass tovább, voltak akik értették mire is céloztam és lejjebb ki is fejtettem. Igényedet visszafordítom feléd, némi módosító javaslattal: olvass -> értelmezz (próbáld meg) -> válaszolj.
@Lazlee: Bingo!
Persze jó lesz itthon látni játszani Godóékat, és remélem, rendesen megmajmolják az osztrákokat; de ennél sokkal jobb lett volna, ha kaptak volna pár igazán izgalmas ajánlatot a vb után. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze.
Akárhogy is: sok sikert kívánok nekik, érezzék magukat nagyon jól Fehérváron!
Üdv az újaknak, bízom benne, hogy kerülnek melléjük fiatal titánok is!
Tegnap elfelejtettem kifejteni mennyire örülök, hogy itt vannak a srácok, bár én is hiszem azt hogy a válogatott szempontjából jobb a többlábon állás, de Volán szurkolóként ezzel most nem foglalkozom. Tényleg ha bekerülünk a rájátszásba akkor ott tudunk lenni a divízió I-es vb-n?
Szal, minden új játékosunknak sok sikert kívánok remélem gyorsan megszerettetik magukat a Volán szurkolokkal.
@gabute: Vagy a mezre koncentrált,vagy más az identitása.(bocs)
@murcicomp: Ne feledd, hogy az osztrákok is kiestek vagyis ők is a Div1-ben nyomják. Szerinted?
@mannisenmaki: "Balázs küzdj, hogy a tisztelet megkapd"

Ez eddig az überlol! :)))
@vaze: Egyik oldalról igazad van, a másikról viszont te egyből tisztelnéd pl. Kangyalt, ha holnaptól Ő lenne a csk Újvárosban???
Amúgy tők jól hangzik. Nem keresítek meg? :DD
Tegnap a sajtótájékoztató után beszélgettünk a srácokkal, egyikük - direkt nem fogok nevet mondani - meg is jegyezte, hogy tuti a blogon mindenki ezzel jön majd, hogy mi lenne újváros nélkül a volánnal, de ez mindegyik játékos szuverén joga, hogy mit vállal el, meg mindegyik vezetőség szuverén joga, hogy kit keres meg... nem tudom, miért kell ezeket az újváros - fehérvár - akármi dolgokat eröltetni... Úgy adjátok elő, mintha forditva soha nem történt volna semmi... Ugye? Soha nem igazolt le újváros fehérvárit... ne nevettessetek már...
Pl ha valaki újvárosból megy a volánba, azért bármennyire is próbáljuk optimistán nézni a mol ligát, tuti hogy az ebel-ben kicsit több és keményebb feladat előtt áll, ezzel kicsit talán többet tud tenni a válogatotthoz is... amúgy meg mi a jobb? ha valaki jó pénzért kispadozik külföldön, vagy (esetleg nem annyira) jó pénzért jégen van és dolgozik fehérváron?!?!?!

OFF: lejátszottam a Stanley döntőt nhl 09-ben, 4:3 lett a pingvineknek... :):):) Remélem bejön :):)
ON:
A tegnapi sajtájra visszatérve a mezek engem egy dologban rettentettek csak meg: Ladányi 11 :) Azért remélem, hogy a mostai 11-es (egy másik számmal) tényleg itt marad :):):)
Plusz, kaptunk egy lapot, aminek a tetejét a kollegám szerencsésen letépte, így bekk téren nem tudok nyilatkozni, de vannak kérdőjeles nevek még: fodor, kóger, vas j, fekti...
Egy kicsit másról,vagy talán a mai valóságról.
Átbogaráztam a klubokat a friss hirekért,megnéztem a szövetség lapját és más fórumokat.Lehet,hogy uborkaszezon van,de ilyenkor is dolgozni kell.Sehol nem látok erre utaló jeleket,csak az AV 19-nél.A klúbmunkában a PR-ban nincs nyári szünet,vagy csak nagyon rövid.Ezek után nem hiszem,hogy alapvetően jogosak lennének bizonyos fenntartésok,kritikák a Volánnal szemben.
Ezt igy kell csinálni.Jégkorong nem csak akkor van,amikor jég is van.Akkor is keményen kell dolgozni amikor a munka nem látványos és ráadásul "önköltséges".Az esetleges eredmény majd "fizet",de akkor senki ne irigykedjen.Egyet lehet irigyelni,a vezetők mindenkori hozzáállását.

(rosszul bogaráSZtam)
@mannisenmaki: @Licsimi: A tiszteletet már mindegyik kivívta magának! Kapjatok a fejetekhez! Ők már bizonyítottak! Attól, hogy most éppen Volán mez lesz rajtuk, attól még ugyanarról a Ladányi Balázsról, Peterdi Imréről stb. beszélünk! Nem hiszem el, hogy ennyire fafejűek vagytok! áá nem is túráztatom magam rajta!
@Szanee: Felesleges is... De itt is az lesz, mint Sator esetében... csak forditva... Mindenki küldeni akarta, akkor megbeszéltük h majd amikor tényleg küldik, akkor meg ezek fognak menni Ferihegyre élőláncot alkotni, hogy a gép fel ne tudjon szállni....
Ugyanez lesz most is... Majd amikor Page Down barátunk sír, mert rongyosra szaggatták a kapujukat ezek a srácok, akkor már nem az lesz, hogy mit keresnek ezek itt, hanem az, hogy nah látjátok, ez a MI volánunk... kétszínűség...
Szép lenne, ha pl Ladányinak még be kéne lopni valaki szívébe magát (megjegyzem negyeddöntöben néha bementem volna megagyalni)...
De ezt a szívünkbe lopást hogyan képzeltétek??? Amíg a rolba jeget gyárt, Ladány szerenádot ad a közönségnek? vagy mi a szar van? Mert szerintem a munkájában nincs mit bizonyítania!!!
@Leo945: igazad van, kivéve ha mérleget vonnál a két csapat közti játékos áramlásról. (vagy csak a mostani állapotokról, még akár a hármak elötti időszakból is)
Még1x: megértem, hogy a Volánba mentek.
LadányI természetesen, bocsánat....
és még valami... Itt a "nagy esély" egy UTE - DAB döntőre... :):):)
@Lazlee: Az tény, hogy többen jöttek újvárosból ide, mint fordítva, szóval ezt meg én osztom Veled... De akkor sem volt hiszti... :):):) Igaz anno blog sem, hogy lássuk a másik hisztijét :):):)
@Licsimi: Hülyék mindenhol vannak, de pl. az a Kangyal, aki 2 éve a Szuperkupa átvételekor azt először az újvárosi B-középnek mutatta fel egy helyes "4 éve szoptok!" felkiáltással, na szóval ugyanettől a B-középtől ugyanő csokit kapott fél év múlva, a Vladó-buktató 6-0-s zakó után! Mert lehet ezt másképp is!

Az újvárosiaknak persze körülményektől függetlenül fájhat (nekem nem), hogy a legnagyobb riválishoz mennek a legjobbjaink, az élc meg annak szól, hogy a jelenleg legnagyobb magyar klub ilyen pocsékul áll az utánpótlással...
@Leo945: óó volt máshol. :) Bár az igaz, hogy a blog miatt eléggé visszaesett a látogatottsága
@Leo945: Itt senkinek sem gondolja úgy (szerintem), hogy Ladányinak, mint jégkorongozónak kell bizonyítania. A képességeivel és a tudásával mindenki tisztában van. Mannisenmaki-nak sem ezzel van gondja. Aki elég régi motoros az tudja, hogy miért is nem zártuk a szívünkbe Ladányit, aki meg nem annak nyilván más a hozzáállása az Ő személyéhez. Olyan ez mint Szuperrel. Elismerem a teljesítményét és a tudását, de a kedvencem sohasem lesz játszhat bármennyit is a Volánban. Szóval Ladányit sem utálja itt senki, csak nem feltétlenül lesz kedvenc, mert kék-fehérbe öltözik.
@Szanee: Senki nem a munkájukról beszélt. Az nem kérdéses.
Nem kell mindenkinek örömtáncot lejteni, mert idejöttek. Én tisztelem pl. Szupert, de nem szeretem és most is azt szeretném, hogy menjen külföldre. Ugyanígy vagyok Godóval is, remélem rámcáfol. Pedrót mindig is Godó koronázta meg. Balut ugyanígy nem kedveltem, főleg a Miskolci kupadöntős szereplése miatt. Ő viszont bizonyított alázatból az elmúlt két évben. Most már kedvelem is...
@nagypi: Na egyre jár az agyunk. :)))
Kérdés! Ha két évet játszik MÁ az EBELben, de nem indul a volán az ob1-ben akkor is hokimagyarrá válik és szerepelhet esetleg a válogatottban?
@Stommy: Ezen már én is gondolkodtam, de fogalmam sincs.
@Stommy: @nagypi: az számít, hogy az a klub, ahová a szerződése köti, melyik nemzeti jégkorongszövetséghez tartozik (mert ott van a sárga kártyája)
Nem értem sokaknak miért tragédia,hogy ők 3-an a volánhoz szerződtek???Piacgazdaság van,az emberek pénzből élnek, ált. mindenki odamegy ahol többet fizetnek.(kivévetel persze mindig van) lokálpatriotizmusból ritkán lehet venni autót, házat, kenyeret,a gyereknek új ruhát.Válogatottak zöme 1 csapatban játszik ???miért baj ez?? nagyrészük 33év feletti, nem hiszem hogy sokat fejlődnének ennyi idősen egy másik hoki kultúrában.Sok az ex újvárosi??ez miért rontja sokak egészséges bélflóráját???? enigma.Újváros nincs messze fehérvártól, (igaz az autóút nem nevezhető billiárd asztal simaságúnak,vasúttal pedig előbb ideérni sturovó szobból,mint újvárosból) eddig is cca 2500-as nézőszám volt hazai ebel meccseken,most itt az alkalom ,hogy emelkedjen a létszám,és jöjjenek szurkolni dvárosból is.(elvileg rengeteg hazai meccset ad a tv,de ugye élőben sokkal jobb)
@Licsimi: Én nem így értelmeztem,de mindegy. Szuper Leventével én is hadilábon állok (nem is hiszem, hogy ez valaha változni fog), ahogy Godót sem tudom elképzelni Volán mezben (még!). Ettől függetlenül nem hiszem hogy bármit is bizonygatnia kellene. Balut sem szerették sokan, anno Kangyal sem, és lám miből lesz a cserebogár. Nem így kell nekiindulni a szezonnak. Én kívánom nekik,hogy érezzék nagyon jól magukat a Volánban!!! Hozzá kell tennem, hogy pl. már az első meccsen zúgott a Szuper Levi!!?-pedig őt sem kedvelték túl sokan :-)
@Szanee: Zúgott- Zúgott :)))
Szégyeltem is magam miatta. :DD
Sokszor Ő tartotta a csapatot versenyben, de azért a balról éles szögből rövidre leadott lövéseket rendszeresen bevédte...
Ezenkívűl ha nem Ő játszik, akkor hisztizik. Így a Zolikának soha nem lesz lehetősége...
@Licsimi: Na akkor már érted mire gondoltam. Szerintem ugyanez le fog játszódni idén is, de remélem Godó Baluék sorsára jut nálunk és nem Leviére! :-) Zolikának én is nagyon szurkolok, de ez a 3. kapus téma megint elszomorító előjel. Sokan bántották előző szezonban, de ha nincs lehetőséged, hogy legyél jó formában?!
@Licsimi: Mondjuk nem az én számból :)))
@Licsimi: Vagy még jobban fogalmazva Zolikáknak :D
Mert ugye kettő Zoli kapusa van a Volánnak.

Amúgy persze nem könnyű elfogadni, hogy valaki, aki eddig mondjuk az ősi riválisnál kergette a pakkot(kis kitérővel) ezentúl akár a mi csapatunkban játszik, vagy másik szemszögből nézve ellenünk játszik már.

Furcsa, vagy nem, két lehetőség van: vagy elfogadod, vagy nem, és akkor nem foglalkozol a jégkoronggal.
Ha meg elfogadod, akkor azt hiszem annyi elvárható, hogy egy szem magyar csapatként ne az osztrákoknak, szlovéneknek vagy a horvát ellenfélnek szurkolj. És lehet szeretni vagy nem szeretni valamelyik játékost, de azért bántani senkit sem kell, mert aláírt valahova.

Jó lenne, ha az acsarkodás abbamaradna és átmenne szurkolásba, valamint munkába.

@Licsimi: (és a többieknek): Remélem azért huhogni nem fogtok ha Ladányihoz kerül a korong :-)))))
Egyébként megértem, ez valami olyasmi lehet nektek, mintha anno Véber Gyuri a Fradiba igazolt volna...
Semlegesként örülök, hogy erősödik az AV19, még több értelme lesz lejárni Fehérvárra hokit nézni (és szurkolni, természetesen).
Kicsit máshogy értitek, mint ahogy én gondolom.
Én örülök az erősítéseknek és drukkolok a csapatnak, így az új embereknek is. Ez nem acsarkodás, hanem vélemény nyilvánítás volt.
Huhogni nem fogok, mint, ahogy eddig sem tettem.
Az meg, hogy az ellenfélnek fog bárki szurkolni az újjak miatt, az nem is tudom, hogy jutott az eszedbe...
Volt szerencsém közelebbről látni Csicsóbá munkáját, erőfeszítéseit. Vakon bízom az Öregben, az idő Őt igazolja /igazolta.
Licsimi, Nagypi: köszönöm, hogy kifejtettétek, amit páran ugyanúgy gondolunk Fehérváron. Én tiszteletben tartom az ujjongókat, tessék elfogadni más véleményt is.
@mannisenmaki: Nincs mit :) Holnap este ha nem felejtem el viszek Cd-t a svájci képekkel.
@mannisenmaki: Nincs mit :) Holnap este ha nem felejtem el viszek Cd-t a svájci képekkel.
Akkor, ha Mihály Árpád 2 szezont játszik Mo-n megkaphatja az állampolgárságot és lehet Magyar válogatott?
@mannisenmaki:

Mi ez a megalkuvás?
Én igenis vállalom, hogy én vagyok az ill., mi vagyunk azok páran, akik soha nem fogják szeretni az említett játékosokat, akik soha nem fognak "szuperlevizni" helyette megpróbáljuk elnyomni a kórust a mi kis szerény "hajrávolán" szólamunkkal. Röviden, nem szidtuk és nem is fogjuk szidni őket hisz nem érdemlik, de ajnározás is erős lenne az előzmények után. Uraim! Tisztelet van, hisz megérdemlik, de rajongás nem lesz, a tuti!
Azzal pedig messze egyetértek, hogy itt küzdeni kell, nem „műkorcsolyázni” !! Erősödtünk ez tény, de soha nem leszünk olyan erősek, mint CSICSÓval!
A magyar bajnoki döntővel kapcsolatban egyelőre csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy az, amit eddig olvastunk a lebonyolításról még nem végleges, még nem mindenki bolíntott rá. :)
És szerencsére szép nagy keretünk lesz, már ha értitek, mire gondolok....


Hajrá Volán! (Ladányistól, Peterdistől, Szuperestől)

@Scofi: A megelőző "HajráVolánozásról" már nem is beszélve :)
"Tisztelet van, hisz megérdemlik" -ez a lényeg. :-)Hogy ki kit szeret nem számít, a csapatot kell szeretni,aminek mostantól Ők is a tagjai!

Hajrá Volán!
@PhoeniXfromUT: a magyar állampolgárságot akár hamarabb is megkaphatja. ha jól tudom, jelenleg román-amerikai kettős állampolgár, a magyarhoz valamelyikről le kell mondania. a magyar válogatottban iihf-rendezvényen az átigazolástól számított két naptári év múlva játszhat, tehát vb-n legkorábban 2012-ben, ettől függetlenül barátságos meccseken, pl. pannon hoki kupán korábban is
@Szanee: Ebben teljesen egyetértünk! Tisztelem én az ellenfél játékosait, szurkolóit is hisz ez egy játék, de had legyek már szurkoló, néhány hitvány, gyarló érzelmi megnyilvánulással!!! :)
@Scofi: "ajnározás is erős lenne az előzmények után"

Tulajdonképpen mik is ezek az előzmények? - ha meg szabad kérdezni...
Godó,majd ha 60-ból 40 percet a jégen lesz és küzd (ahogy már sokszor megtette más színekben)akkor majd mindenki másképp látja a dolgokat.
@vaze: azé Godo aljasságára jellemző, hogy számtalan esetben volt mersze gólt ütni a Volánnak....
@bobitomi: elég szánalmas lenne a Volán többi játékosára nézve, ha ebben a csapatban Godónak a 60-ból 40 percet kellene a jégen lennie.
A válogatott tagjai jönnek most az esti showderben.
Megint elsírtam magam.:(((
@kerusz: persze igazad van,csak azért nagyoltam el,hogy mindenki értse Godó nagyon tud küzdeni,és valószínüleg nagy segítség lesz a Volánnak az ebelben ez a tudás.
@dynamofan: ez rossz demagóg duma, te is tudod - senkinek nincs azzal baja, ha az ellenfél gólt üt, az a dolga.
@vaze: pedig a DK-ban ezt már kitárgyaltuk, ha valakinek, akkor neked emlékeznie kellene ;-):(forum.index.hu/Article/jumpTree?a=76805219&t=9018157), ez volt a fő attrakció, de volt néhány egyéb megnyilvánulása is, amiért nem zártuk a szívünkbe. De részemről a téma lezárva.
A Godót kritizáló okosoknak van egy remek interjú a Volán honlapon.
Idézet:
>> Nem lehet megkerülni a témát, hogy egykoron a Dunaferr, a legnagyobb rivális színeiben játszottál sok-sok mérkőzésen ellenfélként Székesfehérvárott. Mennyire lesz furcsa Volán-mezben kikorcsolyázni a jégre, és milyen fogadtatásra számítasz a nézőktől?

>Erre sem tudom most a választ, kíváncsian várom. Az elsődleges célom, hogy kihozzam magamból a maximumot, és megfeleljek az elvárt követelményeknek, nem helyezésekben gondolkodom. További célom pedig, hogy megszerettessem magam azokkal a fehérvári szurkolókkal, akik netán eddig nem szerettek. Biztos van jópár ilyen drukker, de bízom abban, hogy sikerülni fog minél hamarabb, és nem az anyukám szidalmazását fogom hallgatni a meccseken. Azáltal, hogy nagy esély van arra, hogy összeálljon egy régi dunaújvárosi sor – persze ez az edzőn múlik -, bízom abban, hogy Dunaújvárosból is sok szurkolót fognak vonzani az EBEL-mérkőzések, és a dunaújvárosiak szereplése. A mérkőzéseken nyújtott teljesítményem mellett ezzel is szeretném a Volán szekerét előbbre tolni.
Egyébként hihetetlen, ami itt ment - áldom is a szerencsém, hogy nem voltam gép előtt pár napig. Emberek, amit itt páran művelnek, az már rég nem véleménynyilvánítás, hanem mentális maszturbáció (a hölgyektől meg elnézést)!

Én továbbbra is fenntartom azon álláspontom, hogy ne akarjuk már mi, szurkolók egy olyan emberi nagyság/remek játékos helyett (mint amilyen Godó) jobban tudni, hogy a Volánba való igazolása mennyit árthat a válogatottnak. Emberek, ez hihetetlen nagy baromság. Bízzunk már meg az urakban, hogy ők is nagyon jól tudják, milyen érvekkel, milyen alapon hozták meg ezt a döntést. Senki nem kényszerítette őket, még csak azt sem lehet mondani, hogy nem volt választási lehetőségük - és ők a Volánt választották. Ennyi.

Azt mondjuk meg lehet érteni, hogy ez sokaknak ezért vagy azért nem tetszik. Engem is infarktus kerülgetne, ha mondjuk Palkó vagy Sofi holnap Újvárosban lépne a jégre. De az biztos, hogy ezért sem őket, sem az Újvárosi klubot nem kezdeném el szídni, mert tettek őt már annyit a szeretett klubomért, hogy bármilyen döntésüket tiszteletben lehessen tartani.
Akárhogyis, Fehérváron hétről-hétre a magyar válogatottat láthatjuk (igaz,Volán mezben), ez sokunknak ajándék ( klubszimpátiától függetlenül)köszönet ezért az Öregnek. Most, ezek után tényleg Pestre is lehetne hozni egy-két EBEL meccset. Tuti teltház az Arénában!
@uprmedia: kétlem hogy pestre mennének játszani
süti beállítások módosítása