HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem draftoltak magyart a KHL-ben

2009.06.01. 11:16 D. Gromov

Lezajlott az első draft az orosz bázisú szuperbajnokságban, a jelöltlistákon négy magyar hokis szerepelt, egyikükre sem csapott le a 23 érdekelt csapat valamelyike. Ahogy várni lehetett, első helyen Mihail Pasnyint, a Mecsel Cseljabinszk kiválóságát szemelte ki a CSZKA Moszkva. A csapatok többsége olyanokra jelentette be igényét, akiket meg is szerezhet, legalábbis az első három körben. Az NHL-draft várható 1/1-ese és 1/2-ese közül John Tavares pártában maradt, a svéd Victor Hedman viszont kellene a Szpartak Moszkvának, 4/83-asként választották. A teljes lista cirill betűkkel itt olvasható.

23 komment

Címkék: draft khl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegyelhetik magukat az oroszok. Nem tudjak, milyen lehetoseget szalasztottak el, peldaul mi is nekik szurkolhattunk volna
@Horiko: uzlet is. de itt minden ugyis mesterseges, igazan halgathattak volna az eszukre is :)
Ha mondjuk Galló orosz lenne tuti draftolták volna. Nem az számítt ki milyen tehetséges, hanem az ki honnan jön.
@csiki hokis: Ez a része igenis üzlet, és a pénz dominál sajnos. "Galló Sándor 12 éves Vilmos fiát is kivitte az oroszokhoz, de vele nem járt szerencsével, azt a választ kapta az edzőtől, hogy nem akar magyart látni a csapatában, mivel 18 évesen nem tudják majd eladni..." Galló Illés most 18 éves ha jól tudom.
"A vele évek óta egy sorban szereplő négy hokisra már le is csapott a CSZKA Moszkva." Ez van...sajnos nem előny, hogy magyar.
Ez szerintam igaz Hárira is. Ha SVÉD lenne.
@Horiko: hat ez tenyleg sajnalatos. szerintem nem a magyarsagaval van a baj, inkabb a legios korlatozas miatt gyanitom, hogy nem vittek ugyanoda el
@kovacsistvan: igaz 17 közben én is utánanéztem, csak még nem javítottam ki magam, azért köszi, így pontos. Bár ez a tényen nem változtat, nem hinném ,hogy jövőre nagyobb esélye lenne, bár ne legyen igazam. Te, hogy látod? Komolyan kérdezem, te jobban átlátod a KHL-t mint én. Szerinted jövőre nagyobb esélye van?
jövőre azért, ha tényleg játszhat galló a MHL-ben, akkor nem is biztos hogy szükség lesz draftra mert ha jó akkor bekerűlhet.
Az orosz iskolában nevelkedő játékos is légiósnak számít?
Úgy tudom, ha minimum 4 évet lehúz Oroszországban, akkor nem. Galló hokiorosznak számít.
@sztenke: Akkor neki ez nem jelent szerintem majd problémát mert pár éven belűl draft-al vagy draft nélkűl úgyis bekerűl. Hetényinek meg Kóglernek szerintem már nem sok esélye lesz erre, Hárinál viszont az NHL is szóbajöhet egyszer
@csiki hokis: csak arra akartam rávilágítani, hogy mint magyar jégkorong még nincs elismerve nemzetközileg, ezért nincs értéke a piacon a magyar játékosnak.

Azért kiváncsi lennék rá Galló Illés hogyan látja, és persze a többiekre is.
Az origós cikkhez annyit hozzáfűznék, hogy a Belije Medvegyi természetesen nem Fehér Medvék, hanem Jegesmedvék magyarul.
FELHÍVÁS

Tisztelt jégkorongozó, jégkorongozót nevelő és jégkorongot szerető barátunk!

Aljas és érthetetlen merénylet készül a sokat szenvedett magyar jégkorongsport ellen: 2009 június 7-től a hokisokat végleg ki akarják tiltani a budapesti Gyakorló Jégcsarnokból!

A palánkot a kapuk mögött már le bontatták, a hokizásra alkalmas palánk helyett szivacs palánkot készül építtetni a Korcsolyázó Szövetség, hogy még véletlenül se tehesse be hokis a Jégcsarnokba a lábát az átalakítás után! Így az első magyar fedett jégpálya( BS edzőpálya) helyett épült Gyakorló Jégcsarnokból véglegesen kiszorulnak a hokisok. A Korcsolyázó Szövetség „ pálya felújító tevékenysége” érdeksértő és jogtalan. Nem Ők a tulajdonosok, a hokisoknak ugyanakkor érvényes szerződésük van a csarnok használatára! 2008 őszén Török Ottó Úr, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára levelében garantálta a csarnok hosszú távú használatát a hokisok részére, a Magyar Jégkorong Szövetségnek.

Amennyiben ez mégis bekövetkezik a gondosan felépített budapesti jégkorong élet a hetvenes éveknél is rosszabb helyzetbe kerül! Éppen most, amikor a zürichi VB-n kiderült a sportág határtalan népszerűsége hazánkban. Megszűnik a központi fedett jégkorong bázis, a jeges idény ismét lerövidül a novembertől március tartó, négy-öt hónapos időszakra.

A jégkorong részére kárpótlásként beígért sátor építésére és működtetésére, valamint a kiesett jégidők pótlására a szükséges írásos garanciák még nem születtek meg!

Minden budapesti jégkorongozó érintett az ügyben, ugyanis a központi döntéshozók a többi fedett jégpályára akarják átirányítani a több száz, eddig a Gyakorló Jégcsarnokban edző hokist. A felnőtt és amatőr hokisok is nehéz helyzetbe kerülnek!

Rövid időn belül több száz gyerek fogja abbahagyni imádott sportágunkat!

A döntéshozók politikailag erősnek tűnnek, gazdasági önös érdekeik Őket erősen motiválják, ezért csak magunkban és a nyilvánosság erejében bízhatunk!

Meg kell akadályoznunk, hogy a sport és a józan ész ellen hozott döntésüket végrehajthassák és hokizásra alkalmatlanná tegyék az első fedett jégpálya helyett épült jégcsarnokot!

Tiltakozzunk együtt a Magyar Jégkoronggal szembeni kirekesztő magatartás ellen!

Ezúton kérlek, hogy gyere el a 2009. június 4-én, csütörtökön 16 órakor a Parlament előtt tartandó tiltakozó rendezvényünkre. Ha lehet viselj magyar válogatott vagy bármilyen klub jégkorong mezt!
@Horiko: A drafton lefoglalnak a csapatok négy játékost. A többi hely szabad. Szerintem majdnem az összes játékosnál többet ér egy világbajnokságot megjárt kapus. Legyünk optimisták: nincs megkötve egyetlen magyarnak sem, hogy melyik csapathoz mehessen :)
@kovacsistvan: ok igazad van legyünk optimisták, én kivánom neki, hogy összejöjjön majd egy jó kis szerződés, még fiatal gondolom sokat kell még tanulnia, fejlődnie mindenesetre ugy néz ki jó úton halad. Az biztos, hogy Hokiorosznak lenni nem rossz ajánlólevél akárhol is folytatja a jövőben...
Én arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy az oroszok biztosak benne, hogy elviszi egy NHL-es csapat ezeket a magyar srácokat, és ezért nem is draftolták őket (Galló és Hári) ?
Néhány szóban el tudnátok magyarázni, hogy mi alapján alakul ki a sorrend a drafton? (ha van ilyen) Mert pl. a Lada választott az első körben, meg kétszer a 4. ben... És nem láttam, hogy a 3. körben elcserélte volna a választási jogát egy játékosra, vagy hasonló
Kedves D. Gromov! Talán buta kérdés, de a hatodikként draftolt Dimitrij vagy esetleg egy felmenöje ihlette a nevedet? Csak szemembe ötlött, hogy lám-lám egy orosz híresség is erösíti a hoki népszerüségét Magyarországon...

A finnországi hokit jobban ismerem, és sajnos az utóbbi évek draftjai visszatükrözik azt az utánpótlásnevelési agóniát, amiben a finn jégkorong szenved. Ezen a drafton semvolt elsökörös finn, és az új NHL játékosok közül is szinte csak Filpula kap rendes játéklehetöséget a Detroitban. Az összes finn húzóember a 70-es években született, csak kapus van fiatalabb (az megy igazán jól a finneknek, már egész kis kortól van külön kapusedzö, szinte minden szinten. Meghonosítandó gyakorlat, ahol még nincs így...
@ketturepolainen007: Leino ;), még nem húzóember de nagy esély van rá. Egyébként a loko draftolt egy finnt a negyedik kőrben Tony Rayala, meg még két svédet, egy beloruszt, hehe nincs egy orosz se.
süti beállítások módosítása