HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Galvins: Száz százalékig elégedett vagyok

2009.05.07. 19:46 F. Kapus

Mindenki láthatta a vb-n, hogy a magyar válogatott képes komoly csapatoknak is méltó ellenfele lenni – mondta blogunknak Guntis Galvins. A lett hátvéd gyönyörű gólt lőtt Kanadának. Csapata kiesett ugyan, de 7. lett, ennél jobban még soha nem szerepelt világbajnokságon: 1997-ben és 2004-ben ugyanezt az eredményt érte el. Az exfehérvári védővel közvetlenül a 2-4-es Lettország–Kanada meccs után beszélgettünk.

A 23 éves bekk ötödik felnőtt világbajnokságán vesz részt, ez volt a második gólja. A lett védő palánk melletti brusztolás során korongot szerzett, csapattársához játszott, Vasiljevs visszatette elé, és a tavaly még az Alba Volánban szerepelt hokis gyönyörű gólt lőtt a kapu bal oldalába. Ezzel szépített Lettország 2-1-re. Galvins a tornán hét meccs alatt két gólpasszt is adott, a legeredményesebb lett védőként zárt. A Heatleyék elleni negyeddöntőt és az egész tornát is plusz egyes mutatóval zárta.

Nem csoda, hogy elégedett a lett válogatott vb-n mutatott produkciójával. Legyőzték Svédországot és Svájcot, bejutottak a negyeddöntőbe, ahol hősies játékkal búcsúztak. "Saját magammal is száz százalékig elégedett vagyok" – jelentette ki.

Galvins ebben a szezonban a KHL-ben szerepelt, az alapszakasz-10., tehát playoffos Dinamo Rigában. A világbajnokságon látottak után jogosnak éreztük a kérdést, hogyan került másfél éve Magyarországra. "El akartam menni Lettországból, Európában akartam játszani. Ezt jeleztem ügynökömnek is. Ment az idő, de nem volt csapatom. Egyszer csak szólt, hogy itt van a magyar bajnokcsapat, amely számítana rám. Nagyon jól éreztem magam Székesfehérváron, remek tapasztalatokat szereztem."

Ocskay Gábor haláláról szinte azonnal értesült, sms-ben és e-mailben. Az Alba Volánnal a mai napig tartja a kapcsolatot, Tokaji Viktoron és Elekes Blankán keresztül.

Azt mondja, a KHL más kategória, magasabb szint, mint az EBEL, de a magyarok közül sokan már az osztrák bajnokságban játszanak, és ez jót tesz nekik. "Idén mindenki láthatta a világbajnokságon, hogy a magyar válogatott képes a komoly csapatoknak is méltó ellenfele lenni, megnehezíti az életüket. Még erősödni kell, de néhány éven belül minden további nélkül lehetnek magyar hokisok a KHL-ben" – véli Guntis Galvins.

22 komment

Címkék: vb lettország galvins

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erről van szó. Ö aztán tényleg reálisan tudja értékelni a Magyar hokit. Néhány év már idén elkezdődhet.
Hozzá hasonló fiatalokkal lehetne azért előrebb lépni.
Milyen kölyökarca van. Nem semmi
Nem lehet valahogy megszerezni az e-mail címét a srácnak? Írnák Neki egy gratuláló levelet... Amikor a Volánban volt, akkor is a leghasznosabb védőnek és légiósnak tartottam, ez a korongszerzése és gólja pedig csodálatos volt!
Kölyök,de milyen magabiztos.
aggódok hogy mi lesz, ha a mai magyar játékosok kiöregednek... :S
Zozó! Keresd meg a klubcsapatának a honlapját, írj oda egy angol nyelvű mailt, azt biztos átadják neki.
Galvins gólt hozó akciója valahol 1:00-nél kezdődik:
www.youtube.com/watch?v=ayrer3XpkZc
Ez a srác hihetetlen jó fej. Mögötte ott van 1/1-s Stamkos. A Két titán megmutatta, hogy miért vannak ott ahol játszanak.
Guntis nagy igazolásaa volt tavaly a Volánnak. Hozzá hasonló fiatal légiósokból kellene még több! Ők talán még a karrierjük elején megfizethetőek lennének s ráadásul még hajtani, bizonyítani is akarnának, egy jobb szerződés reményében!
Szeretnem felhivni a figyelmet Galvins feje mögul elöbukkano emberre. Csak nem az idei 1/1-es? Hmm...ha mar legalabb kint vagytok egy VB-n szemelyesen akkor megragadhatnatok az alkalmat par exkluziv interjura. Szerintem a többi olvaso is kivancsi lenne par nagy jatekos szavaira a mar ugyis agyoninterjuvolt magyarok es Volanhoz kapcsolodo jatekosokon kivul. Eleg gyenge teljesitmeny, mindezt mixed zoneba feljogosito passal a nyakatokban.
a kedves szerkesztoket kernem meg tisztelettel hogy a legkozelebbi Enekes vagy Cortina interjun kerdezzek meg , hogy Budai mert nem kapott lehetoseget miert favorizaltak Hetenyit mert ez nem hagy aludni napok ota koszi.
es boccs az Offert
@kiwike13: kedves kiwike, sajnáljuk, hogy csak ennyire vagyunk képesek, pedig igyekszünk megfelelni a magasabb igényeknek, de ezek szerint nem sikerül. annyit azért hadd mondjunk, hogy a mixed zone nem alkalmas sztárinterjúk készítésére, ezek a fiúk a meccsek utáni egy percekben kb. annyit tudnak mondani, hogy most jól/nem jól játszottunk, legközelebb még jobban fogunk. de nem mentegetőzünk, inkább megpróbáljuk összeszedni magunkat, és köszönjük a szakértő kritikát
Gromov: Kedves Gromov! Köszi a valaszt. Nem is a meccsek utani percekre gondoltam, mert ott tenyleg csak lihegnek es hasznalhatatlan dolgokat mondanak, hanem peldaul a delelötti edzesek utan altalaban oldottabb a hangulat es akkor is rendelkezesre allnak a fiuk. Leulni senkivel nem lehet nyugodtan, mert a medias capaik ezt nem engedelyezik egy A csoportos VB-n, de lehetne finomsagokat behuzni. Senkit nem akartam egyebkent megbantani csak nagyon szeretnem ha olvashatnek par sort valamelyik igazi sztarrol es lathatnek roluk kepeket, amiket ti csinaltatok. Nektek nem nagy elmeny, hogy milyen NHL-es jatekosok mellett setalhattok? Ragadjatok meg a lehetöseget:) Köszi, Kiwike
@kiwike13: Írj két kérdést Stamkoshoz, igyekszünk feltenni neki a vasárnapi edzésen vagy a meccs után. A képgalériát mint üveggolyót megkapod! :)
@kiwike13: nem is bántottál meg senkit. értem én, hogy mit szeretnél mondani, de nekünk egy kicsit más a stratégiánk, nem erőltetjük azt, amit a világ legnagyobb lapjaiban úgyis olvashatunk. mert hiszen mivel mondana mást mondjuk kovalcsuk mondjuk nekem, mint a championat.runak? vagy stamkos kerusznak, mint a tsn.ca-nak? amit viszont guntis galvins mondott kapusnak, azt a lett lapoknak nem nagyon mondhatta volna. valahogy így. egyébként pedig nem az az élmény, hogy nhl-játékosok között sétálgatunk - a rajongói korszakunkon azért túl vagyunk, megöregedtünk -, hanem az, hogy játszani látjuk őket. voltaképp a blog is azért született, mert lenyűgöznek bennünket azzal, amit a jégen mutatnak, a 2000-es évek eleje óta. igaz, akkortájt még nem volt pass a nyakunkban. na ennyit az ars poeticánkról :)
@D. Gromov: @F. Kapus: Gratula nektek Ti aztan tenyleg kemeny munkat vegeztek. Minel tobb ilyen embert a jegkorongba!!!!! Koszonjuk az egesz vb-rol a lelkiismeretes tudositast
@D. Gromov: Ok! Èrtem én is, hogyan csináljátok a dolgokat, amivel semmi gondom. De mivel ti képviselitek a magyar sajtót ezen a VB-n, véleményem szerint megkerulhetetlen dolog cikkeket, képeket, interjúkat közölni Galvinsnál nagyobb játékosokkal, bármennyire semnmitmondónak tartjátok azt amit pl Heatley mond. "Nektek nem nagy elmeny, hogy milyen NHL-es jatekosok mellett setalhattok?" mondatomnak semmi köze a rajongáshoz! Ha már ott sétálnak mellettetek kötelességetek lenne megszólítani öket hisz többet nyomnak a latban, mint pl. Galvins. Az ars poeticatok kint a svájci helyszínen érvényét veszti, mert a VB nem kizárólag a magyar válogatottról es Galvinsról szól. A sportág tisztelete és szeretete pontosan arról szólna, hogy túllépitek erre a két hétre a határaitokat és olyat csináltok amit máskor az évben nem lehet. Ilyen alapon akkor egyik nagy újság se szólaltassa meg Jágrt mert úgyis mindig ugyanazt mondja...
@kiwike13: hát mi már csak így csináljuk. mások meg másképpen csinálják, ha jobban, mint mi, nyúlják le tőlünk összes olvasónkat. virágozzék ezer virág, ahogy csak bír. egy megjegyzést még: nem "a" magyar sajtót képviseljük, hanem a jégkorongblogot. ahogy a nemzeti sport sem a magyar sajtót képviseli, hanem a nemzeti sportot, és az 50 újságíró, aki a magyaros szakaszban itt volt (amikor pl. én nem voltam itt, mert otthon kuliztam napi 16 órában, valakinek azt is kellett), mind a saját lapját-rádióját-tévéjét-szájtját képviselte. még egyszer köszönjük észrevételeidet.
@kiwike13: Gromovék már kellő rutinnal kezelik az efféle "kritikát", de engem mégis elszomorít, hogy egy ilyen korrekt hangvételű blogon (ami sajnos egyáltalán nem jellemző a magyar netes oldalakra) rendre olyan okoskodással kell találkozni, mint amilyen pl. a tiéd.
Persze rendben van, hogy a mi kis kárpáti gyöngyszemünk a tízmillió mindenes szakértő országa, de pl. neked komolyan megerőltető lenne olyan dolgokat elsajátítani, mint amilyen a tájékozódás, okoskodás helyett szimpla kérdés, ha nem értesz valamit, a szemellenzős márpedigezazénigaságom állhatatos hangoztatása helyett az olvasott dolgok megértése/értelmezése... Tényleg nem kötekedésképp, komolyan kérdezem: hogy érzednéd magad, ha ugyanolyan felületes okoskodással megírt választ kapnál, mint amilyet te írtál ide? Nem lenne jobb érzés, ha normális beszélgetésként mehetnének az eszmecserék?

A legutóbbi bejegyzésedre amúgy már korábban elhangzott a válasz, erre meg

> A sportág tisztelete és szeretete pontosan arról szólna, hogy túllépitek erre a két hétre a határaitokat és olyat csináltok amit máskor az évben nem lehet.

azt tudom mondani, hogy ha te ennyivel jobban tudod, hogy ŐK mit miért csinálnak és csinálhatnak, akkor ne fecsérled az energiáidat az ide való kommentezésre, regisztrálj te is egy blogot, és mutasd meg, hogy kell ezt úgy iggazzyból csinálni.
@Raon: Nem szoktam irni a blogra, ne izgulj ezutan sem zavarom meg a nyugodt eszmecsereteket. Javasoltam, kerdeztem kifejeztem elegedetlensegemet raadasul mindezt nem feled hanem a szerkesztöknek akik valaszoltak, felfogtam nem is "kötekedek" többet. "azt tudom mondani, hogy ha te ennyivel jobban tudod, hogy ŐK mit miért csinálnak és csinálhatnak, akkor ne fecsérled az energiáidat az ide való kommentezésre, regisztrálj te is egy blogot, és mutasd meg, hogy kell ezt úgy iggazzyból csinálni." - ez mar megtörtent, csak az iden nem sikerulhetett. (savanyu a szölö??-igen ez is benne van mielött meg okosan beirod ide utanam raon.) "Persze rendben van, hogy a mi kis kárpáti gyöngyszemünk a tízmillió mindenes szakértő országa, de pl. neked komolyan megerőltető lenne olyan dolgokat elsajátítani, mint amilyen a tájékozódás, okoskodás helyett szimpla kérdés, ha nem értesz valamit, a szemellenzős márpedigezazénigaságom állhatatos hangoztatása helyett az olvasott dolgok megértése/értelmezése... " Ezzel a mondattal ugye magad sem tudod mit akartal közölni, igaz? A velemenynyilvanitas megengedett, az hogy mi hogyan esik a szerkesztöknek nem az en dolgom...ök helyen kezeltek ezt, te meg felreertesz. Reszemröl ennyi, valaszt nem varok Raon.
@Raon: Tizmillio helyett irhattal volna tizenotmilliot is. Erdely Karpatalja Felvidek es meg sokfele a vilagon olvassak ezt a blog-ot ugy hogy ne sajatitsd ki ha megkerhetlek
@csiki hokis: ha már belemegyünk a részletekbe, légyszíves olvass vissza, milyen álláspontot képviselek pl. a szeredaiakkal kapcsolatban, mielőtt ítélkezel. De az sem baj, ha máskor előbb rákérdezel, és csak utána kérd ki magadnak. :)

@kiwike13: igazad van, siettem, abból a mondatból lemaradt egy kérdőjel. Ahogy ebbe is bele lehetne kötni ("ez mar megtörtent, csak az iden nem sikerulhetett."), ha vitázni akarna veled az ember. Szerencsédre ezen az oldalon alig van olyan, aki vitázni akarna.

Ami a többit illeti, szépen levezetted magadnak, hogy bár a véleménynyilvánítást azért mindenképpen meg kellene engedni, ez az én esetemre (gondolom mert nem értettem egyet veled) ez már nem vonatkozik. Érdekes logikai paradoxon, szép teljesítmény. :)

Akkor a többit hagyom is, csak két jótanács a jövőre nézve: ha tényleg közönségnek szánt blogot akarsz írni, ne menj bele olyanokba, hogy előre ki akarod találni, mit akar csinálni a másik (pl: "mielött meg okosan beirod " -> én ilyet biztos nem tettem volna, ez a te sztereotípiád), mert ha mellélősz, az nagyon mellé tud menni. Illetve ha már nagy lendülettel kritizálsz, próbáld méltósággal viselni, ha esetleg lesz, aki mondjuk adott esetben veled nem ért egyet.
süti beállítások módosítása