HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindent megpróbálunk, annyit ígérhetünk

2009.04.27. 21:44 F. Kapus

A Kanada elleni mérkőzésről nem érdemes túl sokat beszélni, mondta Énekes Lajos, a válogatott edzője. Megtapasztaltuk a két csapat közötti különbséget, tette hozzá. Lesz szó a vasárnapi mérkőzésről, de már a fehéroroszokra is vetünk egy-két pillantást.

"A mérkőzés elején fejben az öltözőben maradtunk, illetve csodáltuk az NHL-sztárok játékát. Így csak részben valósult meg az, amit a meccsre elterveztünk. 9, 12, 15, bármennyi gólt lehet kapni tőlük, mindenben sokkal jobbak nálunk. Ráadásul sajnos nem sikerült olyan jó teljesítményt nyújtanunk, amilyet szerettünk volna. De nincs semmi baj, nem ez a mérkőzés volt a fontos a számunkra ezen a tornán.

Voltak játékosaink, akik azt produkálták a jégen, amit szerettünk volna látni tőlük, és voltak, akik elmaradtak ettől. Szuperrel és Hetényivel is elégedettek voltunk, hibák előfordultak, de nem rajtuk múlott. Elmarasztalni senkit nem kellett. Szomorúan voltak a játékosok a meccs után, ez természetes, mert az utóbbi időben sem klub-, sem válogatott szinten nincsenek hozzászokva ekkora vereséghez. A kilenc kapott gól sok, ez a csapat régen kapott ennyit. Ez megvisel mindenkit, az edzőket is, de benne volt a pakliban.

A mérkőzésen az egyetlen nagy pozitívum az volt, amit a közönség nyújtott. Ez a világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése. Hogy ennyi fantasztikus szurkolónk van, ez nagyon jólesik nekünk, és köszönjük szépen, amit eddig tőlük kaptunk.

Természetesen hétfőn már a keddi mérkőzésre összpontosítottunk. A fehéroroszok ellen ismét nem mi leszünk az esélyesek. Hiba lenne, ha bárki lebecsülné ellenfelünket, mert a látottak alapján a szlovák válogatottnál is jobbnak tűnik. Mindent megpróbálunk, annyit ígérhetünk. Alapvetően meghatározza a játékot, hogy mennyire tudják feltörni a védekezésünket. Terveink szerint jóval nehezebben, mint a kanadaiak.

Benk András kiesésével a sorok összetétele nem változik, de az ő sorában egy pozíció elméletileg üresen marad. Hogy egy csatár cserél-e vissza, vagy védő csatlakozik ahhoz a négyeshez, a meccs alakulásától függ. Hétfőn egy jeges edzésünk volt, a játékosok délutánra szabad programot kaptak. Mi statisztikai és videóelemzéssel töltöttük ezt az időszakot. Este megnézzük egyik lehetséges ellenfelünk, Dánia mérkőzését."

48 komment

Címkék: magyarország vb énekes a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HAJRÁ MAGYAROK!

mostanában kicsit kevesebb időm van kommentelni, mert inkább rekedtre üvöltöm magam a helyszínen! :-)

Ahhoz fogható élményt mint a Kanada elleni szurkolást szerintem nagyon keveset él át szurkoló, talán soha, ilyet szerintem még senki sem látott, büszke vagyok rá, hogy magyar lehetek!
Szerintetek mennyire lehet teher vagy épp adhat pozitív erőt hogy most a jégkoronghoz kevésbé értő emberek egyértelműen győzelmet várnak a csapattól? Én kicsit félek attól is amit Ancsin jani mondott az első meccs előtt, név szerint hogy az első 3 meccsen megpusztulunk a bravúr KÖZELI eredményért (mondjuk képzeljünk egy döntetlent még a fehéroroszok ellen), majd a kiesési körben már elkezdünk fáradni. Tudom nem szép dolog ilyet írni de én lehet tartalékoltam volna a Kanadai meccsen (tom a szurkolók miatt sem lehetett), és akkor talán kicsit frissebben mehettünk volna be abba a körbe ahol igazán van keresni valónk. Persze az egész fejtegetést hazavágja ha rendes játékidőben elintézzük a fehéroroszokat:-).
Kicsit félve kérdezem meg hogy a 6-osok hogy állnának össze a következő körben? A kérdés lényege hogy ha a "B" csoportból továbbjutottakkal játszanánk és még a Washington is kiesne akkor láthatnám ahogy Levente kivédi Ovi szemét is?:-)
Mit ne mondjak, van mit nézni ezen a FIN-DEN meccsen...
@ComLo: az A csoport továbbjutói a D csoportból feljutókkal alkotnak egy csoportot, ha jól tudom.
@ComLo:
After a single round-robin series in each group, the top three teams from each group advance to the Qualification Round while the fourth-placed team in each group moves to the Relegation Round.

The Qualification Round consists of two groups (E=A+D and F=B+C) with six teams each, playing a single round robin. The teams carry the points from the Preliminary Round with the teams that they played and advance with. Teams, which have played in the Preliminary Round, do not meet again in the Qualification Round.
Szia Laci!
Milyenek a Dánok?m(mert a Finneket láttam tegnap.
Ők szokás szerint meggyőzőek.)
A Norvégok elég jó meccset csináltak ma
a csehekkel.Nem gyengék ŐK sem sajnos.
Persze minden meccs más,de nekem most
jobbnak tűntek,mint otthon.
Köszi Mela, ennek tényleg utánanézhettem volna.
Hát ezek szerint a következő körből is tovább kellene jutni hogy az említett esemény bekövetkezzen... Én reménykedek :-)
@Vámos Gábor: Szia! Üdv itthonról! Engem nagyon megleptek, sőt az elejéna finneket is, nagyon gyorsak voltak, jól szervezték a támadásokat, de a vége meggyőző finn fölényt hozott 5:1.

Mindenesetre, ha a "relegation round"-ban velük kerülünk össze, akkor nem lesz egy sétagalopp. Jó, jó tudom, hogy itt már nincs könnyű meccs, de tényleg sok fog attól függeni, hogy ki-milyen erőnléti állapotban lesz a mindent eldöntő meccseken.

Azért remélem holnap kiszurkoljátok, hogy legalább 1 góllal többet üssünk a rendes játékidőben, mint a Fehéroroszok! ;)
@ComLo: nem...a cseh csoprtal kerülnenk egybe..cseh, finn és szerintem norvég...de a WA nem esik ki:-)
@Vámos Gábor: A norvégok továbbjutnak...megverik a dánokat...akik nem rosszak, de a csehek csak félgözzel nyomtak ellenük. Viszont a franicák és az osztreákok üthetöek!
Köszi Laci,mi is üdvözlünk Tibivel és Gabesszal.
Rajtunk nem múlik a győzelem,bár már semmi hangom nincs.
@kometa:mi is ezt gondoljuk a Norvégokról,de
inkább üssük meg a Fehéroroszokat:)
HAJRÁÁÁÁ MAGYAROK!!!!
@Vámos Gábor: majd meresztem a szemem közvetítés közben, hátha képernyőre kerültök... ;)
@ComLo: Tudomásul kell venni, hogy a fehéroroszok sokkal esélyesebbek.
A fáradás valóban veszély, de egy nagyon letartalékolt meccs nagyon leblokkolhat egy csapatot. Mindig teljes erővel kell küzdeni annak aki játszik. Csak az edző teheti meg, hogy bizonyos embereket pihentet.
Egyébként nemcsak a rendes játékidőben lehet nyerni. A magyar csapat két ponttal is továbbjut, hacsak valamit nem változtattak az idén a szabályokon, amit nem vettem észre, de eddig mindig az egymás elleni eredmény volt a döntő, ha 2 csapat egyforma ponttal állt. Tehát az ellenfél sem játszhat döntetlenre.
@Demokrapia: Ja akkor nekik 3 lesz! Túl lassan gondolkodtam. Mindent vissza. Akkor csak valóban a rendes játékidő a nyerő.
Én bizakodó vagyok, bármi is lesz holnap, az osztrákoknak még nálunk is rosszabb a gólkülönbsége, pedig talán kisebb kaliberű csapatokkal játszott eddig, a norvégoknak meg csak éppen jobb a gólkülönbsége, tehét őket kétszer rendesen elverték, mi egy meccsen - legalábbis eredményben - pariban voltunk. A kialakulóban lévő osztrák-norvég-francia-magyar négyesben nem hiszem, hogy van csapat, amelyik mind a három meccsét behúzza csont nélkül, így 3 ponttal biztos nem elég bent maradni (ugye 9 lenne az első helyezetté és 3-3-3 a másik háromé). Na de matekozni később kell, lehet nem is leszünk érdekeltek ott a végen:) És ha mi 4.-ek leszünk, legyen minden csoportban papírforma-> szurkoljunk a letteknek, németeknek, dánoknak:)

@ComLo:
na most ezt az gész elméletet hazavágja,hogy a Caps nem fog kiesni:)))
@ComLo: Eleinte én is ezen a "tartalékolós" megoldáson töprengtem, de aztán... egyrészt sokkal több idő van pihenni, mint a Div 1-ben: csoportkör után két nap pl; másrészt meg hogy is lehetne tartalékolást kérni Godóéktól életük meccsén? Ezért hajtottak (amióta korit húztak a lábukra), hogy élesben játszhassanak Kanadával, Szlovákiával, stb. Szóval játsszanak csak úgy, hogy utóbb majd jólessen nekik visszaemlékezni.
HAJRÁÁÁÁÁÁ
kovacsistvan!

Ma is szurkoltok esetleg Szegeden a Zátonyban? Mert ma nem tudok 16.15-re a melóból hazaérni, így valahol a városban kellene megoldanom. Remélem látod ezt a kommentet és válaszolsz.
Sziasztok, meg tudnátok írni, hogy mikor kezdődik, és esetleg egy streamet is ha nem volna fáradtság, Moszkvából nézném, és az orosz sporttévé nem biztos, hogy ezt a meccset adja.
úgy intéztem a melómat, hogy ma ott legyek a sport sörözőben (west enddel szemben, váci út elején) és tudjam nézni a meccset.

már most görcsben a gyomrom, tudom, hogy rohadtul erősebbek, mint mi, de a szurkoló attól is szurkoló, hogy csak a győzelemben gondolkodik...

jajj anyám, csak sikerülne!!!!
Benk András a kórházban nyilatkozott a sérülésről és hogy mi történt utána. Azt mondja, későn vette észre a kanadait, az volt a baj. Itt találtam videót is, elég érdekesnek tűnik. De legalábbis bejutottak hozzá. www.hirsarok.hu/node/23630
Go RedWhiteGreen!!! Ria-Ria-Hungária!!!
a mait nem tudom nézni sajnos, de lélekben velük leszek. régen drukkoltam már reggel egy esti meccs miatt, ezt is előhozták a hokisok (már a szlovák meccsnél), gondolom sokakkal együtt mindent köszönök
Hááát. Nagyon szívós csoportba kerültünk. Nem is nagyon ismertük őket eddig, ők meg nem csak videofelvételen látták egymást. Kanada, Szlovákia, róluk nincs nagyon mit mondani, két exvilágbajnok. No de viszont a Belarusz. Akármilyen viccország is, hokisaik nem valami nevenincs belarusz városkában tolják a pakkot, hanem ugye a KHL. (fejet vakar). Plusz még mindhárom csapat úgy jött, jön jégre, hogy magyart akarnak enni vacsorára. Nekünk ebből a csoportból továbbmenni, az bravúr lenne, és majdnem a lehetetlenséggel határos, aki a meccsek előtt is látta a csoportot, reálisan gondolhatta, hogy nem innen oldjuk meg a bennmaradást. Még az a megnyugtató kis tudat sincs ezekkel a csapatokkal szemben, hogy ezeket már megvertük egyszer bármilyen mérkőzésen, pedig ez is fontos lenne. Ha majd olyan csapattal állunk fel, és ez nem a srácok teljesítményére vonatkozik, le a kalappal, ahol egy két ember a nagy ligákban is játszik, és ütközésközelről ismeri ezeket a fiúkat, majd akkor nagyobbat harapunk, egyellőre remek ez is. De azért igenis csodák vannak, úgyhogy Hajrá Magyarok!!!
Csak stílusosan: Ей! Ей! Красно-белый и зелёный!
Ей! Ей! Самый Самый Самый Сыльный!
Hogy ők is értsék, és tudják, hol van a helyük :)
nem tudja valki hol lehet a vb legjobb kapusára szavazni?

szerintem szuper nagyon ott van az elején

Neki van esélye a vb legjobb kapusa címre....
Óriási volt a hangulat kint, kár, hogy ma nem lehetek ott! De tévé mellett is feltétlen éneklek! Pity! Trink!
Ma megvan az esély arra, hogy őrült nap legyen a vb-n.Mi legyőzzük a f.oroszokat, ami már önmagában is a csoda kategória lenne.A szlovákoknak így adnánk 2 pontot amitől vérszemet kapnak és megverik Kanadát.....Ha ez így meglesz ma, vagy legalább az első fele, ígérem nem kérek semmit a Jézuskától és a Télapót sem csesztetem :-)
Bár ezek az "ellenség" voltak :), de Cszka-sat sajna nem találtam
2008-as Vb-én Fehéroroszország 9.
A kiesést elkerülő Szlovákia 13.

Csoda lenne , ha győznénk.

A megoldás :)

csicsada2.freeblog.hu/archives/2009/03/15/Petofi_SandorA_magyarok_istene_Pest1848apr/
Most szóltak nekem, a Puskin Cafe-ban is lesz ma szurkolás. (Bp, V.ker, Semmelweis u. 2., Puskin mozi)
Aki a belvárosban lesz, jöjjön munka után. :))
@borostom83: tegnap nagyon úgy tűnt, hogy kinyit a sörkert, tv-nek is láttam a szokásos hlyét, bár tavaly üresen maradt. majd napközben kiugrok, s megkérdem, lesz-e. szólok majd. a zátonyban meg biztos lesznek (ha nincs sörkert, sztem mi is oda megyünk)
Az a baj, hogy mindenki azt hitte az elején, hogy a Fehéroroszokkal küzdünk majd a csoport 3-4 helyéért és ez lesz a ki-ki meccs.

Sajnos ahogy elnézem a szlovák-magyar volt a ki-ki meccs és a fehéroroszok jobbak mint a szlovákok.

Ennek ellenére biztos vagyok, hogy a fiúk nem fogják feladni és mindent megpróbálnak, hogy csodát tegyenek!

Szurkolunk nekik!
"Győőzni keeel! Győőzni keeel! A csapatnak győzni kell! Ha az ellenségtől nem fél, mindig győz a jobbik fél!"
Már meccshangulatban vagyok! :)
@borostom83: lesz kivetítő a sörkertben, de ők az esti focimeccsre készülnek:(( főnök 4kor megy oda, majd még megpróbálom rábeszélni. zátony rulez.
Hát el tudnám képzelni, hogy a mostani 2-3 csapat helyett lenne vagy 6-8 jó és köztük lenne a Szeged is :)
Ah, elképzeltem egy Szeged - CSZKA meccset, és a nyakamban lóg mindkét sál... majd beleért az ujjam a bilibe.. :)
süti beállítások módosítása