HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Benk András nem haragszik Upshallra

2009.04.27. 17:03 F. Kapus

A Kanada–Magyarország 23. percében Scottie Upshall rárontott Benk Andrásra a félpálya közelében. Az ütközés következtében a csatár kulcscsontja három részre tört. A sérült hokis szerint balesetről volt szó, nem haragszik ellenfelére. Két hónap alatt felépülhet.

"Az Upshall-lel történt ütközés után nagyon fájt a vállam – kezdte Benk. Bárhogy tartottam, bármit csináltam, fájt. Amíg el nem altattak a műtét előtt, egyfolytában rossz volt. Mentővel azonnal kórházba szállítottak, megröntgeneztek. Egy svájci specialista hajtotta végre a műtétet, de végig mellettem volt Majzik Ernő, csapatunk orvosa.

Most már (hétfőn délután 4 órakor – F. K.) jobban vagyok. Éjszaka műtöttek, háromfelé tört a kulcscsontom, a részeket fémlemezekkel rögzítették egymáshoz. Ha nem mozgatom a kezem, már nem fáj. Meg kell várni, amíg összeforrnak a csontok. Azt mondták az orvosok, kedden rögzítőkötéssel már kimehetek a fehéroroszok elleni meccsünkre a csarnokba. A teljes gyógyulás 6-8 hetet vesz igénybe, körülbelül két hét múlva szedik ki a varratokat odahaza. Úgy tűnik, felkészülésemet a következő szezonra nem befolyásolja ez a sérülés. Most a jobb vállamat kellett operálni, a múlt nyáron a balt műtötték."

Az esetre a következőképpen emlékszik a magyar 9-es: "Nem volt brutális mozdulat az ellenfél részétről, szerintem nem akart sérülést okozni. Ha nem vagyok lehajolva, ha nem éppen a korongért nyúlok, hétköznapi ütközés lett volna ez. (A videón 3:45-től érdemes figyelni, a kanadait végleges fegyelmivel kizárták a mérkőzésről – F. K.) Csak a szemem sarkából láttam, hogy érkezik egy kanadai, nem voltam felkészülve az ütközésre, ez is közrejátszott a válltörésemben." Benk András beszélt arról is, mi történt a sérülés után: "Amikor vittek le a pályáról, a kanadai játékos utánam jött, megkocogtatta a másik vállamat, és elnézést kért. Mondta, hogy nem így tervezte, és hogy nagyon sajnálja. Megtörténik ez a hokiban, válaszoltam, megnyugtattam, hogy szerintem sem volt szándékos, nem haragszom."

A hokis hozzátette, rengeteg sms-t kapott a kórházban, sokan meglátogatták, és nagyon örül, hogy kedden ismét a csapattal lehet.

58 komment

Címkék: magyarország vb a csoport benk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andris, én nagyon sajnálom a dolgot! Mielőbbi jobbulást kívánok!
Mielőbbi gyógyulást Andris! Biztos, hogy már kedden a csarnokban a helyed?
off
nem tudom, valaki nézte-e azóta az iihf.com-on a power rankinget, hogy olyan sokan felháborodtak rajta, amúgy feleslegesen, de a szlovák meccs után már 13. a magyar csapat rajt, szubjektíven persze.

"HUNGARY
Our secret weapons: Levente Szuper, and pre-game goulash"
on
Csúnya és felesleges ütközés volt. én haragszom Upshallra.
@Rock me Amadeus: Őszintén kváncsi lennék milyen ember az ilyen,aki ilyet ír?Biztos valami kanadai csak magyar nyelven írkál.
@Rock me Amadeus: az a gyerek, aki azt az oldalt (?), blogot (?) szerkeszti, egy frusztrált kiskamasz, nem kell vele foglalkozni, talán kinövi.
Végleges kiállítást kapott a kanadai, ezért nem is játszik a következő meccsen.
Jobbulást Andris!!!
@Brashear: @BöszmeBivaly: teljes tisztelettel kérem, az nhl-sarok posztjait ne itt vitassátok meg, mert a szerző nem tud válaszolni, arroganciája miatt első kommentjei után kizártam, hónapokkal ezelőtt. köszönöm a megértést.
Attól függetlenül undorító volt amit Upshall csinált! Minek egy vesztésre álló és hát gyakorlatilag esélytelen csapatot még fizikailag is terrorizálni!
Ennyire megijesztettük őket.
Andrisnak meg mielőbbi gyógyulást!!!
@D. Gromov: Ok, értem, elnézésedet kérem !
Többet nem fordul elő !
Teljesen fölösleges szabálytalanság volt a kanadai részéről, inkább törlesztés jellege volt...
Andris neked meg jobbulást kívánok !
@Rock me Amadeus:
Na, költözzön a tisztelt író ki kanadába és zabálja a popcornt és nézze a showt... Remélem az öreg kontinensen marad a kupa. Hajrá Magyarok, hajrá Európa!
Andris!

Igazi, belevaló, stramm férfi vagy! Le a kalappal.
Minden elismerésem a Tiéd!

ettől függetlenül a jóhiszeműségedet inkább sportszerűségnek tudnám be, mert üvölt a videóról hogy Téged ott egy az egyben le akart tarolni...az hogy bocsánatot kért, az a legkevesebb, így illik.
Focinál is elnézést kérünk, ha felrúgjuk egymást.De hogy itt minek kellett...ja, persze, nehogymár azt higyjük, hogy a kiscsapat gólt lőhet a nagy Kanadának...

na sebaj, such is life. Mielőbbi gyógyulást Neked!
Azt nem tudtam eddig, hogy nekünk van a legerősebb szurkolótáborunk, de jó érzés volt hallani a meccs alatt végig.

Az alábbi nyilatkozatot az Ottawa Citizen oldalán találtam (angolul nem tudóknak csak annyit, hogy a meccsen védő kanadai kapus a magyar szurkolótábort dícséri):

“Unbelievable,” said Canadian goaltender Chris Mason, making his first start at the worlds after being a backup in 2006 and ‘07. “They didn’t stop the whole game. It’s like a soccer/football atmosphere. It’s awesome. And that team over there didn’t stop working all game. It says a lot about the pride they have in their country.”

Köszönjük nektek ott kinn a fergeteges hangulatot!
Benk Andris neked természetesen jobbulást, ezzel kellet volna kezdenem!
ja és írják ki a az észak-amerikai bajnokságot, remek és változatos meccsek az USA-val, esetleg még mexikót is bevonhatják, ihaj-csuhaj!
Bocsánat ha rosszat szóltam, de aszem, semmi vétkem nincs...
Andris, veled vagyunk!

Valaki nem tud statisztikát a bulikról? Feltűnően jók voltunk ebben ezen a meccsen is.
Szerintem Upshall nem tett semmi rosszat, ha Andris nem hajol le nem is lett volna baja... Rossz hogy komoly sérülés lett belőle, de amúgy maga az ütközés teljesen szabályos volt, igazából a kiállítást sem értettem, ha közvetlenül a kontakt előt nem nyúl még a korongért Benk (és ezzel lehajol)akkor rendesen ütköznek és még túlzott keménységért se lehetett volna kiállítani szegény kanadai srácot! Hasonlóan buta és szabályos eset volt mint anno a Tokaji-Rob Niedermayer koccanás. Ők ennyivel gyorsabban erősebben ütköznek...
Jobbulást Andris!!!
@BöszmeBivaly: bocs, nem oktatni akartam, csak tájékoztatni :)
@Petyasson: A világbajnokságokról, NHL-ből mindig hiányoltam a hangulatot, a szurkolást és ezért is volt különösen hátborzongató érzés, hogy a magyar közönség varázsolt, sokaknak ismeretlen hangulatot egy hokimeccsen! Az NHL valószínűleg a jégkorong csúcsa van, de zömében műanyag szurkolók vannak, akik maximum az érzelmeiket tudják kifejezni (kiabálás, fújolás, fütyülés, lecgózás és ilyesmik), de semmi szervezett megmozdulást nem látok. Lehet abban a kultúrában ez idegen? Ahogy látom, ott kimennek, chips, gyorskaják és üdítők, aztán távoznak, mint a mozi kb. Persze tudom nehéz dolog ez, de lehetne a jövőben minél több dal és rigmus, hogy változatos legyen a szurkolás, egyébként, ahogy hallottam törekedtek is erre, ami dicséretes!

Benknek gyors gyógyulást!
Bár a belemenés megfélemlítésképpen történt, Upshall belemenésére nem kell haragudni. Ellenben a bírók fújhatnának igazságosan. Minimum még 3 szabálytalanságot amit észrevettem nem fújtak be a kanadai oldalon, míg a magyar oldalon a fuvallatot is.
Más! Akiknek a 9 gól soknak tűnik, az idén a New York Rangers 10-et kapott a Dallastól NHL meccsen.
@Szenszej: Láttam néhány NHL mérkőzést, azért ott is néha fergeteges a hangulat. Nézz meg néhány playoff mérkőzést a tévében, abban is érzékelhető! Természetesen nem mindegyik meccsen.
Azért én nem bántam volna, ha valaki beledöngöli a jégbe az eset után a kanadait!
Mielőbbi gyógyulást Andris!
@ifjvit: akkor nem úsztuk volna meg 10 alatt
Andris!
Mielőbbi és teljes gyógyulást kívánok neked!
Andris! Lehet, hogy nem jól láttam, de mintha előtte ütköztél volna a kanadaival?! A tévében egyértelműen kivehető volt, szabályosan vadászott Rád! Ami pedig a haragszom, nem haragszomot illeti, tök mindegy, a helyzeten mit sem változtat. Nem volt fair play díjas megmozdulás a világ legjobb csapata és egy VB ujonc között. Sztem. Mégegyszer mielőbbi gyógyulást!
nem hiszem, hogy upshall ezt akarta volna. ha az nhl-ben az ilyet télleg büntetik, akkor nyilván a gyerek ehhez van hozzászokva. andris meg nyilván nem. nem?
jobbulást!
@Brashear: Azt hiszem a gyerek Amerikai-Szlovak...

...szokot irni a Hockey Futures weboldalon.
@Rock me Amadeus: a francnak linkeled ide ezt a sz@rt... a csávó akkora paraszt, hogy az már idegesítő!
@kaqxar: amúgy az alapján, amit olvastam, az nhl-ben ez szabályos. Na de nem leszarom? Ez nem az nhl.

Egyébként a magyar vízilabda-válogatott semelyik tagja sem rúgná le víz alatt Malajzia centerének a tökét úgy, hogy impotens legyen csak azért, mert ezt a magyar bajnokságban nem fújják le (sőt a vb-n sem). Különösen akkor nem, ha a maláj gyerek annyira "fogalmatlan", hogy szinte felkínálja. Végképp nem 4-0-nál. Bár igaz, hogy a vízilabdás srácok egytől egyig diplomás, intelligens emberek, a Scottie gyereknél talán ez hibádzik. (Ha meg nem, akkor elég gyenge az önkontrollja, de válogatott hokisnál ez fura lenne.)
Mindenesetre a szándékossághoz kétség sem férhet, látszik, ahogy a fejre külön lendületet vesz. Le a kalappal Benk előtt, hogy nem kívánja a vérét ennek a... hagyjuk is, minek.
Kanada nemzetgazdaságának, eredendően két meghatározó ágazata van, a favágás, és a hoki.
Szegény Andris egy favágóval találkozott. A többiek egész jól hokiztak.
@flea:
jaja, csak a meccs hevében nem biztos, hogy végiggondolja az ember, hogy fúú ezt most nem lehet.
nem feltételezem senkiről, hogy szándékosan sérülést akart okozni. meg aztán odament andrishoz, hogy bocs cimbi.
a vízilabdás párhuzam üt.
Sziasztok! Én a gyerekemnek mindig azt mondom, hogy ne a durvaságban legyen kimagasló. Játszon a fejével. Upshallnak is azt mondták, csak ő úgy értette, hogy azzal kell ütni verni, és nem az agyát kell használni. Hát ez a különbség. Egyébként én sem megyek neki egy ovodásnak csak azért, mert nekem jó látni, hogy ő sír. Ha magyar játékos tette volna ugyanezt tele lenne a világsajtó, hogy milyen barbárok vagyunk, ezt se feledjük. Én spec megvetem az ilyen játékost, még ha sztár akkor is, hiszen neki kéne példát mutatni.
@beth01: Természetesen jobbulást Benknek. Máskor ne így legyen nagylelkű, hogy esélyt ad egy másik játékosnak a behívására.
@flea: Nem szabályos az NHL-ben sem. Ha jól megnézitek könyökkel ment rá. Ezt büntetik mindenhol. Szabályos lett volna, ha vállal teszi. Azt nem büntetik az NHL-ben, bármekkora sérülést okozna. Tehát csak egy pici hazugságcsavarral akarják nem durva fényben feltüntetni. Egyszerű PR.
Benk keményen és szabályosan ment rá előtte pár másodperccel, a kanadai törlesztésképpen megfélemlíteni akarta. Merik, mert a bírók sokat tolerálnak nekik. Alattomos dolog az ilyen az NHL-ben is.
@flea: "Nem volt brutális mozdulat az ellenfél részétről, szerintem nem akart sérülést okozni. Ha nem vagyok lehajolva, ha nem éppen a korongért nyúlok, hétköznapi ütközés lett volna ez." - mondta BENK!!!

Most akkor ki a hibás? Ne akarj többet belebeszélni mint ami történt...
irod: @Szenszej: de semmi szervezett megmozdulást nem látok. Lehet abban a kultúrában ez idegen?

Ez reszben a jegyarak miatt van. Vancouverben vagyok epp, es megy rendesen a playoff laz. Igy aztan latom hogy 3-400 dollar alatt nem kapsz jegyet a legrosszabb helyekre sem - es ez a hivatalos kezdo jegyar, nem jegyuzer. A szezonjegyek tobb ezer dollarba kerulnek es 6-7 eves a varolista, gyakori hogy haverok osszedobjak egyre es felvaltva jarnak el a meccsekre (raadasul a playoff meccsekre a szezonjegyek nem is ervenyesek, csak arra jo hogy elso korben jutsz hozza a normal jegyekhez).

Emiatt a "hardcore" szurkolok helyett inkabb nyakkendosok, es szponzorokhoz kozeli rokonok, kollegak es haverok jarnak el. Az igazi meccshangulat a kocsmakban van.

Bar Upshall fele utkozest par percenkent latsz az nhl-ben (egy 5 perces bunyoval megspekelve), itt szerencsetlenul jott ki a dolog, Benk is igy reagalta le. Egyebkent itt a magyarokat mindenki pozitivan fogadta, drukkolnak nekunk a Feheroroszok ellen - meghogy osszejojjon 2014 mert annal jobb a hokinak minel tobben szeretik :)
Mielőbbi, és teljes gyógyulást kívánok Benk Andrásnak!

Azt hiszem jobb bele sem gondolni mit élhetett át addig, amíg meg nem operálták. Nekem - szerencsére - csak kifordult a térdem - többször is - foci közben, de ott se csont nem tört, se szalag nem szakadt, csak meghúzódott, de az ellenségemnek nem kívánom azt a kínszenvedést...

Remélem hamarosan újra a jégen köszönthetünk!

OFF: kicsit zavarban vagyok Upshall bocsánatkérését illetően. Asszem az nso-n olvastam, hogy a kiállítás lejárta után az öltözőbe ment be bocsánatot kérni. Most akkor mi van? Mert ha tényleg - és nem csak ott a jégen kért elnézést -, akkor az szerintem is azt bizonyítja, hogy nem akart ő sérülést okozni, sőt, talán még szándékos brutalitás sem volt ez részéről, "csak" az NHL-ben megszokott "mindennapos" ütközés!?

Go-go Pens :))))
@flea: töklerúgás víz alatt szabálytalan. Upshall ütközése meg kemény ugyan, de szabályos. Rossz volt a példád.
@Walmer: bocs, töklerúgás bárhol szabálytalan.
@flea: Ja és az intelligens pólósok témakörhöz ajánlom kötelező olvasmányként a Domino - Vasas meccs tanulmányozását, mikor intelligens vasas játéékosok intelligensen agyba-főbe verték a nem védekező Kis Gergőt.
@Stommy: Benknek két oka is lehet, hogy akkor is ezt mondja, ha nem így van.
Az egyik, hogy az alapján ítéli meg, amit a szeme sarkából (nem) látott, ill. hogy Upshall utána elnézést kért tőle. (Minden sportágban tudnak szépen elnézést kérni, különösen azok, akik "játékstílusukból" adódóan ezt sokat gyakorolják.)
A másik pedig, hogy azzal nem sokra megy, ha elküldi a jóanyjába, annak viszont van PR-értéke, ha nagyvonalúan bánik vele. Sőt nem csak PR-értéke: ő még minden bizonnyal fog Kanada ellen tétmeccsen szerepelni.

Úgyhogy ne haragudj, de az itt kommentezők többségével ellentétben inkább hiszek a szememnek, mint a nyilatkozatnak. :) Ja, és @Demokrapia: a te írásodat olvasva visszanéztem, és bizony van benne könyök is.
@Walmer: akkor helyettesíts a töklerúgás helyébe bármely más szabályos, de sérülésveszélyes megmozdulást - nem érzem, hogy a kritikád a példa lényegét érintené. Bár az "Upshall ütközése meg kemény ugyan, de szabályos" állításról is elvitatkozhatnál az 5+20-at megítélő, minden bizonnyal tapasztalatlan és egyébként is látványosan a kanadaiak ellen fújó amerikai bíróval. ;)

Az "intelligens pólósok" témakörhöz meg annyit, hogy veled ellentétben én nem általánosítottam, hanem a magyar válogatottról beszéltem. Mutass már onnan egy agresszív vadbarmot légyszíves.
@flea: a verekedésben részt vettek: Varga Tamás, Varga Zsolt, Hesz Máté and many many more. Válogatottak. Kis Gergely 5szörös arccsonttörést szenvedett.

Érdekes módon az ütközést elszenvedő fél, Benk Andris szerint semmi gond nem volt az ütközéssel.
Ha valaki, ő aztán mondhatná, hogy szabálytalan volt. De nem teszi. Az open -ice hit egy durva, de szabályos szerelés a hokiban. Sokak szerint kellene betiltani, de amíg nem teszik, addig ez szabályos. Könyöklésről szó nem volt, Vállal találta el az Andrist, akinek, minr ahogy ő is mondja lennt volt a feje és nem figyelt. Ezért lett belőle az ami.

Mégegyszer: BENK ADRÁS szerint sem volt szabálytalan. Innentől nincs mit mondani.
@Walmer: Hesz tudtommal sosem volt felnőtt válogatott (talán éppen az ilyen dolgai miatt nem). De mondjuk ez azon nem változtat, hogy Vargáék is benne voltak. Rosszul emlékeztem.

Én Benk nyilatkozatában csak azt olvasom, hogy a kanadai srác szerinte nem akart sérülést okozni, azt nem, hogy szabályosnak nevezné Upshall megmozdulását. Az, hogy "nem volt brutális", nem egyenlő azzal, hogy "nem volt szabálytalan". Az "innentől nincs mit mondani"-ra pedig épp fentebb írtam, hogy mik azok az okok, ami miatt lehet, hogy mégis van. Szóval nem vagyok meggyőzve, na. :) De szerintem kimerítettük az érveinket.
@flea: Hesz volt válogatott vagy 2szer:-)
Sajnos vargáék az eset után többször is.....
A témát pedig valóban ronggyá beszéltük
Peace
süti beállítások módosítása