HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A kanadai kapitány ideges meccsek előtt

2009.04.26. 14:24 F. Kapus

Gyorsan helyzeteket kell kialakítanunk, ezeket gólra is kell váltanunk, határozta meg Lindy Ruff, Kanada szakvezetője az irányvonalat az esti magyar mérkőzésre. Fél 11-kor edzett a magyar válogatott, a félórás gyakorlás után a kanadaiak mentek a jégre.

A magyar játékosok láthatóan jó hangulatban, felszabadultan korcsolyáztak ki a jégre, sokkal több volt a mosoly, mint a szlovák meccs előtti gyakorláson. Néhány perc múlva Pat Cortina sípjába fújt, és jelezte, ennél nagyobb tempót és fegyelmet vár. "Nem jó lövés, nem jó passz, nem jó kori", kiabálta érthető magyarsággal. Ezután érezhetően nagyobb figyelemmel folytatták játékosaink a tréninget. Az edzés végi kétkapus játék irama teljes egészében megfelelt az A csoportos kívánalmaknak.

A rolba után a kanadaiak léptek jégre. Először az edzői stáb érkezett, Lindy Ruff szövetségi kapitány perceken belül bizonyította, hogy 691 NHL-ben lejátszott mérkőzés nem múlik el nyomtalanul. A félpályáról lőttek kapura hárman, a cél a felső vas telibe trafálása volt. Ruffnak sikerült először, hozzávetőleg a hetedik próbálkozásból. A hangulattal náluk sincs gond, az hamar kiderült. Nagyon laza átmozgatással kezdtek, ez a továbbiakbam sem változott. Heatleyék főleg a lövéseket gyakorolták.

A büntetőlövéseknél jókat röhögtek a kapuson vagy éppen a hibázó játékostársakon, hangosan heccelték egymást. Játékosaink jó része a lelátóról figyelte a mai ellenfél gyakorlását. Több játékos véleménye szerint érthető, hogy lazább edzést tartottak a kanadaiak, hiszen tisztában vannak képességeikkel. Horváth András ehhez hozzátette, nekünk az edzésen is muszáj pörögnünk ahhoz, hogy a meccsen egyáltalán meg tudjuk közelíteni a kanadaiak ritmusát.

Lindy Ruffot a tréning után a kanadai újságírók először a pályafutásáról kérdezték, megemlítve, hogy eddig csak klubcsapatoknál dolgozott, először irányít kanadai nemzeti együttest. Erre a szokásos általánosságokkal válaszolt. Számunkra sokkal érdekesebb témák is szóba kerültek. Kiderült, hiába rutinos (16 éve edző az NHL-ben, az első négy szezont segédként töltötte, 12 éve a Buffalo főedzővé nevezték ki, azóta is őrzi ezt a pozícióját, ezzel jelenleg ő mondhatja magának az NHL-ben a leghosszabb szériát), minden mérkőzés előtt ideges, mert egy hokimeccs mindig hokimeccs, ezért nem tud nem izgulni előtte. Ez a Magyarország elleni találkozó előtt is így van.

Hogy készülnek a magyarok ellen, akik 70 év után először játszanak a világ legjobbjai között, hangzott a következő kérdés. "A magyar csapat hatalmas akarattal, rengeteg érzelmi töltettel rendelkezik. Nagyon sokat jelent nekik, hogy itt lehetnek, biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni ellenünk, amire erejükből futja. Ezért az elején tudatosítanunk kell, mi vagyunk a jobb csapat. Rengeteg a szurkoló a magyar csapat mellett, a hangulat fantasztikus lesz, ezért is kell gyorsan gólt szereznünk."

A fehéroroszok elleni első mérkőzésről is szó esett. A kanadai mester elismerően beszélt Grabovszkijékról . Értékelése szerint az első harmadban jól játszott csapata, de a másodikban sokszor kerültek hátrányba. "A fehéroroszok nagyok, gyorsak, erősek, meg kellett küzdenünk velük. A középső húsz percben kellett Roloson jó teljesítménye, nagyon nagyokat fogott. Ennek ellenére ma valószínűleg Chris Mason véd a magyarok ellen. A kanadai sorok a fehéroroszok elleni meccshez képest változatlanok."

31 komment

Címkék: magyarország vb kanada válogatott ruff

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El kéne húznunk egy-két góllal, és berendezkedni védekezésre. Majd ellentámadásokkal megzavarni őket, hogy Heatley megint a saját kapujába lőjjön gólt. Én nem értek a hokihoz, de szerintem sikerülhet. Hajrá magyarok!!!

Büdös bunkó pár fasz miatt figyel minket a szövetség... sikerült bemutatkozni, bravó! És a többség tényleg fenomenális!!!
@HOKrI: :ĐĐĐ Már ittál? :D
@scip_: Ma még csak két sört. :)
a szlovák tv adja a magyar-kanada meccset élőben,aki máshol nem tudja,az ott megnézheti /STV2/ én is ott fogom nézni és a magyar rádió /MR6/ közvetitését hallgatni. Elég nagy szégyen,hogy ilyen történelmi sporteseményt a köztévé nem képes adni.
Hajrá Magyarok!!!

Csak szépen nyugottan,élvezzük a meccset ,ne görcsöljünk. Majd a Fehéroroszok ellen kell koncentrálnunk.
Sajnos van itt egy dolog ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül.A Nemzetközi Szövetség figyelmeztetett bennünket a Szlovakia elleni találkozón történtek miatt. Szégyen gyalázat.
Nem csoda ha Európa inkább tekint minket balkáni országnak.Erre nincs magyarázat ezek is Mi vagyunk.El kell gondolkodnunk miért nem vagyunk túl szimpatikusak szomszédainknak. Ma van alkalom feledtettni a szégyenfoltot.
Mindent bele!!!!
Segítsetek lécci, hogyan (hol) tudnám online nézni a meccset?
@rockandgol: mielőtt feljutottunk volna a sporttévé már régen birtokolta a közvetítési jogokat
16,00-tól Szlovák-Fehérorosz. Jó lenne,ha a szlovákok kitömnék a Feh.oroszokat. számit a gólarány a végelszámolásnál?
Meg kell lepni az ellenfelet gyors 5 gollal, aztan beallni kontrazni :)) felreteve a trefat, 7-8golt kene begyotorni, aztan kontra :) HAJRÁ MAGYAROK !!!
minden kész a meccsre: Team Canada póló, fölé magyar mez, szotyi és sör készenlétben. Kezdőhet... :))) HAJRÁ MAGYAROK!!!!
Mondjuk a helyszínen lévő szurkolóknak lehetne azért valamennyi eszük. Hogy lehet fedett pályán fáklyákkal dobálózni? Ha meg vannak köztük ilyen agyatlan barmok valaki csapja már ofán őket!
@HOKrI: Nem értek egyet! A kanadaiak nyilván nem fognak kinyílni, türelmesen kell játszanunk, akkor sem kell kétségbe esni, ha 50 percig egál körüli az eredmény, az utolsó 10 percben úgyis érvényesülni fog nagyobb nemzetközi rutinunk, jobb korcsolyázótudásunk, fizikai és technikai fölényünk! :D
HAJRA MAGYARORSZAG!!!!!!!!!
RIA RIA HUN-GA-RIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SZK-FEH.OR. 1.harmad vége 0:0
Sziasztok, a media torzit, bekesen varosnezett ma magyar szlovak itt Zurichben, nincs mas jelentos szurkolotabor jelenleg a varosban ... magyar salban setaltam at ketszaz szlovak szurkolo kozott a vasutallomason gond nelkul ... 99.9% tok normalis mindket oldalon ... bocs az ekezetekert :)
@vaze: OK, nem leszek elkeseredve, ha a TE verziód jön be, bár vannak kétségeim, hogy képes-e Kanada egál körül tartani az eredményt.
A szlovákok 0:1re állnak a fehéroroszokkal szemben a második harmadban.
Azt hiszem, kissé leértékelődött a pénteki szenzációs játékunk a szlovákok ellen, a mai játékukat elnézve...a fehéroroszok (is) sokkal jobbak nálunk, de a korong meg korong alakú!
@vaze: Ismét igazolva látom, hogy nem alap nélkül tartom olyan sokra a sportági ismereteidet! :)))
3.45-tel a vége előtt egyenlítettek a szlovákok
Ennél rosszabb eredmény nem is lehetne számunkra, nem? Meg kell(ene) vernünk a fehéroroszokat...nem baj, fő az, hogy ott vagyunk!
Nos, jobb lett volna, ha a fehéroroszok nyernek, utána mi megverjük őket, körbeverés, és csoportmásodikként mennénk tovább... :)
De sajna ez már hosszabbítás, szóval a fehéroroszok már szereztek pontot...
@Lesliecius: illetve bocs, a szlovákok már szereztek pontot, így helyes, tehát már körbeverés nem lehet.
A fehéroroszok legyőzése azért még ettől jó lenne!! Ma pedig remélem megússzuk 6 alatt Kanadától.
Most azért kell szurkolnunk, hogy a szlovákok vigyék a két pontot, nem?
Azért én azt gondoltam, hogy a szlovákok verik a fehéroroszokat. Vagyis sokkal jobb csapatnak gondoltam őket. Ezek után igencsak meglepődnék, ha harcban lennének az aranyért.
Mondjuk én arany-ügyben úgyis a finneknek szurkolok.
@Jay Phix: Üdv a Klubban! :) A Pannon Puli juharszirupot reggelizik! :)
büntetőkkel nyertek a fehéroroszok...
süti beállítások módosítása