HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egy újabb hokiország van születőben

2009.04.25. 10:16 Hblog

Ilyen drámára nem emlékszem, mondta a pravda.sk-nak a szenzációs magyar–szlovák után Jan Filc. A szlovák szövetségi kapitány szerint a magyar csapat remek munkát végzett, kitűnő kapusa és megbízható védelme van. Lefordítottuk az interjút.

– Hogyan értékeli a mérkőzést?

– Elsősorban azt szeretném elmondani, hogy biztos voltam benne, hogy ez nehéz mérkőzés lesz. Az ilyen ellenfelek elleni összecsapások mindig nehezek. Gratulálnunk kell az ellenfélnek, remek munkát végzett az utóbbi időben – és ma egy kitűnő kapussal és jó, megbízható védelemmel rendelkező csapata van. A magyaroknak sikerült nagyon megnehezíteni számunkra a mérkőzést. Egy újabb hokiország van születőben, a sportág szempontjából ez nagyszerű.

– A meccs elején nagy fölényben játszott a szlovák csapat, de egy gólnál többet nem tudott lőni. Miért?

– Gondot okozott az ellenfél védelmének feltörése. Bizonyára ön is észrevette, hogy 1-1-es állásnál három sorra álltunk át. Ez bejött, ennek is köszönhetően vezettünk 3-1-re. Akkor biztosan el is dönthettük volna a meccset, de nem így történt. Teljes mértékben irányítottuk a játékot, de ezt nem tudtuk gólokra váltani. Azután elkövettünk néhány apró hibát, ezeket az ellenfél tökéletesen kihasználta. A kontráiból talán többet is kihozott, mint amennyit megérdemelt volna, de a hokiban ez így szokott lenni.

– Edzőként mikor volt utoljára hasonlóan összetett meccse?

– Ilyen drámára nem emlékszem. Soha életemben. Rendkívül bonyolult volt ez a meccs számunkra, egy olyan ország ellen játszottunk, amelyet szurkolóink outsidernek tartanak.

– Mit ad ez az eredmény a csapatának?

– Hiszem, hogy levetkőzzük az idegességünket. Ez egy teljesen alapvető dolog volt. Rendkívül fontos mérkőzés a torna további alakulása szempontjából. Egy hasonló meccset nyertünk meg – emlékszik? – a 2002-es göteborgi vb elején. Az is nehéz győzelem volt, végül a torna befejezése gyönyörű lett. Hiszem, hogy ez megismétlődhet. (Szlovákia 2002-ben megnyerte a világbajnokságot – Hblog)

– Eszébe jutott a kispadon az akkori aranygól is?

– Akkor a kispadon talán felkiáltottam: gól! Az akkor egy gyönyörű kicsúcsosodása volt egy sikeres tornának. Ez most csak alapvető kötelességünk volt, a szurkolóinknak tett szolgálat. Teljesítettük.

– Hogyan élte át a mérkőzést a kispadon?

– Bonyolultan. A kispadon az embernek érzelmektől mentesen kell dolgoznia. Végül örültem, hogy a meccs döntő pillanataiban sikeresek voltunk. Például, hogy a hajrában ki tudtunk választani azokat játékosokat, akik képesek döntő gólt lőni, és ők lőttek is.

– Miért nem döntötte el Szlovákia előbb a meccset?

– Ha bizonyos szituációkban, helyzetekben határozottabbak lettünk volna, két góllal többet lőttünk volna, akkor a mérkőzés hasonló lett volna az esélyes csapatok többi meccséhez az esélytelenek ellen. De mi nem tudtuk megtalálni a módját a meccs eldöntésének.

– Milyen tanulság következik ebből?

– Az edző számára? Olyan, ami nem teljesíthető. Talán így hangzana: soha ne légy szövetségi kapitány egy vb nyitómeccsén.

– Mit mondott a játékosainak, amikor a magyarok kiegyenlítettek?

– Azt mondtam nekik: meg akarjuk nyerni ezt a meccset, és meg is kell nyernünk. Törjetek be a kapu elé, ütközzetek, sikerülni fog.

– És a meccs után?

– Azt mondtam, értékelem, hogy hittek a győzelemben, és megtették érte a maximumot. De hogy ki tudjuk használni a játéktudást, amivel rendelkezünk, okosabban kell játszanunk.

– Mit mondott el önnek ez a mérkőzés a játékosairól?

– Azt, amit egyébként is gondoltam. Óriási bennük a győzniakarás, de néha a játékrendszerünket saját improvizációjukkal helyettesítik. Az ilyesmi klassz dolog, ha bejön, de ha nem, akkor megnehezíti a sikerhez vezető utat.

– Mekkora kő esett le a szívéről?

– Ez tán nem is kő volt, hanem szikla.

57 komment

Címkék: magyarország vb szlovákia filc a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neki is belesett a gyomrába:-)
Milyen szép elismerő szavak, de a Fiúk mindent meg is tettek érte...
Ezért (is) kár a "zavaró momentumokért"...
jacint.blog.hu/2009/04/25/futtyoges
@OliBLOOD: azt szeretném kérni, hogy ennek a posztnak a tartalmát semmiképpen se itt vitassuk meg, akit bosszant, az ott szóljon hozzá, ahol megjelent. köszönöm.
OFF
Én a TV-ben láttam számomra nem tetsző momentumokat...
ON
"– Ha bizonyos szituációkban, helyzetekben határozottabbak lettünk volna, két góllal többet lőttünk volna, akkor a mérkőzés hasonló lett volna az esélyes csapatok többi meccséhez az esélytelenek ellen. De mi nem tudtuk megtalálni a módját a meccs eldöntésének."

- Ha a mi csapatunk belő még 5 gólt akkor simán hozza a meccset. De nem találtuk meg a módját a több gól lövésének.

Néha ez olyan fura nekem. :) No de hát ez a magyarázkodás is a modern sport része.
Itt van az iihf tudósítása, inkább foglalkozzunk ezzel, a sok idióta helyett:
www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/news/news-singleview-world-championship-2009/article/bartecko-goal-saves-slovakia.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=2717&cHash=63be1a4d6b

Pláne, hogy ilyen mondatok vannak benne:
"There are moments when history is made and Hungary certainly did that tonight in Kloten with their performance. They have nothing to be ashamed about."
Korrekt nyilatkozat. Azért nem sokan hittük volna, hogy ilyeneket olvasunk szombat reggel :)
Szép volt fiúk, szép volt fiúk!!! Ti fantasztikusat tettek tegnap este...de ez tipikusan az az eredmény, melyet a kezdés előtt bármikor aláírtam volna, de így utána kesergek azért a 13másodpercért...Csicsó is biztosan büszke rátok, méltó emléket állítottatok neki ezzel a produkcióval! Hajrá Magyarok!
@SakiCitizen: Nincs okod a kesergésre, hidd el! Eleve a csodában vagyunk benne (hiszen ott vagyunk jó helyen), minden percnek örülhetünk, örülnünk kell! A vasárnaptól azért féltem kicsit a fiúkat, bár biztos, hogy életük egyik legnagyobb élménye lesz! :)
@SakiCitizen: hasonló érzések.
Öröm volt látni, ahogy a meccs közepétől egyre jobban felvettük a ritmust!
Rokonszenves nyilatkozat, remélem tényleg születik majd valami nagy eredmény is :) Azaz ennél ami tegnap volt, már csak a bentmaradás lenne nagyobb :)

Kíváncsi leszek a can-svk meccsen mire lesznek képesek a szlovákok.

Remélem lesz majd olyan post, amiben leírják a szerkesztők az élményeiket a VB-ről, amiket kint szereztek :)

Kár a rendbontókért, de jövő héten amint kimentem én is puszta kézzel ütöm agyon az ilyen senkiházi idiótákat! Komolyan nem hiszem el, itt tartunk, h vannak még olyanok akik kvázi "balhézni" mennek, ezért kár kimenni, h akarunk mi így VBt rendezni?
Sajnos amíg itt tartunk kultúrában(tisztelet a kivételnek), kevés az esély, h nyerjünk...
Istenem miért vannak ilyen emberek??? Miért???
OFF: ha esetleg 1-2 fütyülő idióta olvassa a blogot: szerintük Ondrejcik vagy Sille mit érezhetett miattuk? Meg köszönhetjük- e Kapustának, Jaskonak hogy ma itt tartunk? De mindegy, hiába tépem a számat, ezek úgyis a balhé kedvéért mentek ki sajnos...Fogalmatlanul mindenről
minden tiszteletem a csapaté, és gratulálok a meccshez
"Bizonyára ön is észrevette, hogy 1-1-es állásnál három sorra álltunk át."

Én csak fotelszurkoló vagyok, de 1981 óta sok televízión látható világbajnokságot és minden magyar válogatott meccset megnézek. Örülök és bosszankodok, de nem értek hozzá.

Amit a szlovák kapitány nyilatkozott, az emlékeim alapján valaha egyértelműen kétségbeesett próbálkozásnak számított, velünk kapcsolatban pedig inkább hokisportunk gyengeségét (nincs 4 megfelelő sorunk) demonstrálta.

Most miképpen értékel a "szakma" ilyen cselekedetet?
@ppppalika: ugyanígy - vagy majdnem! :) Nagyon szívmelengető ez a nyilatkozat és több helyen is!!!

Ha nem minősül reklámnak a Dunaújváros Online is elindította VB-különszámát, egyelőre egy videó, egy Gebei, egy Cortina és egy Szuper nyilatkozat olvasható rajta. Gebei nagyon jókat mond:

hoki.dumaujvaros.hu/index.php?itemid=683
@SakiCitizen: Csak semmi tisztelet a kivételnek! Mert akikről írsz azok a kivételek! Nem az a másik 1500-2000 ember aki olyan hangulatot teremtett, amit nem házigazda ország szurkolóitól még nem nagyon láthattak az A csoportban. 1:3-nál is csak tőlünk zengett a csarnok.
Szép volt fiúk!
@ppppalika: hát a negyedik sor általában védekezni szokott, míg a gólvágók pihennek, és a 3 soros átállás röviden azt jelentette, hogy nincs pihenés, ami számunkra nagy hír és megtiszteltetés :D
Az interjú teljesen korrekt.Mivel ők voltak az
esélyesebbek így a lelki teher is nyomta őket.
Nekünk igazából nincs veszteni valónk ha csak nem a bent maradás tétjét nem gondoljuk annak. Remélem,
hogy pár év múlva partiban leszünk velük és más
országcsapatával is.
Egy újabb hokiország van születőben! Teljesen egyet értünk! Ez így van! Soha többé B csoport!
@OliBLOOD: Rosszul fogalmaztam, de ugyanarra gondoltam, de akkor elnézést kérek tőled (is)!
Hajrá Magyarok!
A csoportban nagyon jó kis statisztikák is vannak :)
Ki mennyi időt van a jégen, és ezt hány csere alatt.

stats.iihf.com/Hydra/200/IHM200A04_74_3_0.pdf

Első 3 sorunk közel ugyanannyit volt jégen, de a negyedik sor is elég sokat volt fenn. Ezt ilyen szinten csak így bírhatjuk.
Filc ha finoman is fogalmaz, de azért elismeri megleptük őket a mutatott játékunkkal, helyzetkihasználásunk eredményességével.
A szurkolók hangját már a fehérorosz-kanadai meccsen is hallani lehetett. Ezt ráadásul fokozták az esti meccsen. Ilyen szurkolás mellett szinte hazai pályán érezhetik magukat a fiúk.
Remélem a nemteközi viszhang is a játékunkkal foglalkozik majd s nem a néhány idióta, balhét kereső "fociszurkoló" tetteivel.
13 mp-el a vége előtt bekapott gólnál azt gondoltam, hogy ez a sors igazságtalansága. Most viszont lássuk be, hogy a szlovákok megérdemelten nyertek és emiatt igazán nagy dolog a magyar csapat játéka és helytállása. Ez nem egy sörmeccs volt, nem egy szedett-vedett ellenfél, hanem a világ 7 legjobb csapatának egyike és az "A" csoport! Ez a teljesítmény biztos ránk irányította a figyelmet külföldön is a hokit szeretők között és állítom, sokan lesznek a semleges szurkolók közül akik ezek után a magyar csapatért szurkolnak.
Ezért lenne kár, ha kb. 30 magáról megfeledkezett szurkoló ezt elrontaná. Ezeknek csak azt tudom mondani, vegyenek példát a magyar csapatról, akik végig fegyelmezetten és indulat mentesen játszottak. Kerültek minden felesleges összetűzést (lásd pl. Szuper Levi amikor a lendítésre emelt botját a pillanat tört része alatt ölelésre cserélte). Az a 30 ember szégyellje magát, de a többi 2970 kint lévő MAGYAR szurkoló viszont nagyon legyen büszke arra amilyen hangulatot varázsolt. A szlovák szurkolóknak amellett, hogy gratulálok a csapatukhoz és szurkolok nekik a fehéroroszok ellen, figyelmébe ajánlanám, hogy az a 30 rendbontó, kivétel mely erősíti a szabályt és a 2970 az igazi magyar SZURKOLÓ.
Szerintem be kéne fejezni azt, hogy egyesek még egy ilyen hatalmas siker közben is azzal vannak elfoglalva, hogy lehetne lejáratni a magyarokat.
A bunkóság nem magyar sajátság, ott is voltak bőven, aki jól figyelt láthatta, illetve vannak kinti ismerőseim elmondásai (fordított afférról, plusz oda-vissza kakaskodásról), szóval ezt taglalni nem me fórum keretei között kell.

Inkább azzal foglalkozzunk, hogy mekkora sikert értünk el.
Jelzőhalmozás nélkül írom, hogy a CSAPAT a sportemberi nagyság nonplusultráját mutatta meg a világnak!
Fegyelmezettségben, CSAPATként, oroszlánként harcolásban, erőn felül teljesítve igenis megmutattuk odavalóak vagyunk a 16-ba.
Ami még fontos, lehetett a végén már látni a bírókon, hogy elismerték a csapat abszolút fegyelmezett játékát és ez óriási üzenet!

Amit még szeretnék hozzátenni:

A tegnapi meccs 13másodpercén már ne keseregjünk, hiszen:

- A célunkat elértük, megmutattuk méltó módon magunkat, tiszta, fegyelmezett (ez a nagy érdem!), önfeláldozó játékunk szimpatikussá tett minket, hisz Góliátok között méltó módon harcoló Dávidok mindig is szimpátiát keltenek.

-Az álom-kategória, a háromba jutás a csoportban nem itt dőlt el.
Hiába értük volna el a hosszabbítást, ha ott így vagy úgy nyerve szerzünk 2pontot, az még önmagában kevés.
Mivel ez a szlovák gárda bizonyos, hogy megveri a belarusz csapatot. Ki fog jönni ott a sok NHL-játékosban mért különbség és ne feledjük, hiába fogadkoztak a szlovákok, ellenünk görcsösen játszottak, ott nem fognak és játék képe sem egy felbillenő pálya lesz.

Így valószínűleg a magyar-belarusz meccs fog dönteni így is-úgy is.
A realitás az, hogy kikapunk és akkor még fájóbb lenne a dolog, mert szlovákok elleni bravúr után már álomvilágba élnénk.
Azt kellett volna írnom, hogy bizonyosan kikapunk, ám ez a csapat most is megmutatta, nem ismer lehetetlent, és az óriási tudásbéli különbséget hősies akaraterővel le tudja csökkenteni.
Amennyiben minimális eséllyel ugyan, de nyernénk akkor mindegy, ott érhetnénk el a csodát.
Ne feledjük, ott a belaruszoknak lehet nagy veszíteni valójuk (az elöljáróik irreális célt tűztek ki eléjük a vébérendezési cirkuszban és szlovákok elleni meccs frusztrálni fogja őket), ők lesznek idegesek, ahogy az ukránok Szapporóban, ez lehet a kis esélyünk.
@OliBLOOD: Uff. A szlovákoknál négyen nem is voltak jégen az utolsó harmadban. Hárman összesen nem játszottak 6 percet sem. A jégrelépések száma is érdekes.
@Snow-ice-hunter: nagyon egyetértek. bármi lett volna tegnap az eredmény, mindenképp ki-ki meccs lett volna a magyar-fehérorosz. akkor is az lesz, ha netán legyőzik a szlovákokat, és a végén akár még jól is jöhet ez a tegnapi szűk vereség. álom-álom :)
Elképesztően jó meccs volt. Hatalmas gratuláció!
Viszont innen kérem a kint lévő józan többséget, hogy azt a pár balhézó, füttyülő barmot csapják agyon. Miért kell ezek miatt szégyenkeznem. Sajnos nem azt fogják mondani Svájcban, hogy milyen jól szurkolnak a magyarok, hanem ezek már itt is balhéznak. Nem csoda ha nem fognak belőlünk kérni.
@D. Gromov: á nem állom az, kiküldjük a korcsolyákat, és lesz 5 - 0 ide :D
@Hakami:

Mondom, fejezzük mér ezt a témát be, oda-vissza voltak hülyék.
Sőt, én sokkal rosszabbra számítottam, örülök, hogy szinte csak meccsel kellett foglalkozni.
Csak ránk jellemző, hogy ilyen siker kapujában is ilyen abszolút nem ideillő dolgokkal töltjük meg a szakmai és sport fórumokat.
A mellékes témákkal legyetek szívesek politikai fórumokra menni.
@Snow-ice-hunter: Örülök, h szóba hoztad, mert most mindenki úgy csinál, mintha 1 vagy 2 ponttal tutira továbbjutottunk volna. Hát nem. Semmivel nem volt ez így kisebb bravúr, mintha elértünk volna 1 vagy 2 pontot, rendes győzelemre meg nem volt esélyünk, ezért sem bánkódtam a bekapott gól miatt. Csodálatosan játszottunk, és így is mindenhol meglepetésről írnak a külföldi lapok!
@D. Gromov:
Szerintem a szlovákok begyűrik őket.
Ki fog jönni az nhl-t megjárt játékosok különbsége, abban nagy fölényben vannak szlovákok.

A belaruszoknál csak Grabovski, Szalej és Kozulj az igazán klasszis, a szlovákoknak pedig ott van Hossa, Handzus, Nagy, Bartecsko, Ruzicska, Olveczky.
Nem véletlen, hogy szinte bombarobbanással ért fel a belaruszoknál, hogy a Koszticin-ikrek nem jönnek, nagyon rájuk építettek.
@Snow-ice-hunter: Az biztos , hogy a beloruszok ellen nagyon fognunk kell a Grabovski-it és Szalejt, ki kell őket veüünk a játékból különben nagyon nehéz lesz.
A DSF vagy óriási baromságot állít, vagy az IIHF nem figyel eléggé, vagy én tévedek és elnézést.
A DSF-en a német meccsen azt mondták, hogy a németek nem eshetnek ki, mert ők rendezik a jövő évi vébét.
Arra alapoztak, hogy az IIHF 2010-es VB-anyagában ( www.iihf.com/channels10/iihf-world-championship-wc10/home/tournament.html ) magabiztosan írták, hogy a német csapat játssza a nyitómeccset, még nem tudni ugye kivel.
Ez a kiesési menetet zavarhatná meg, ha a németek odajutnak, mert ők nem eshetnek ki.

Szóval ez nem félretájékoztatás?
@Snow-ice-hunter:

Bocsánat, Kozulj Kaliuzhny akart lenni.
@Snow-ice-hunter: nevezzük egyszerűen kaljuzsnijnak, úgy nehezebb hibázni :) én egyébként tartanék konsztantyin kolcovtól és ugarovtól is. szóval szerintem nem lefutott az a meccs, és mondom, az a jó, hogy a szoros vereség miatt nekünk mindegy, melyikük nyer.
Az a hokiország már megszületett, s bár még fiatal és még sok mindent tanulnia, tapasztalnia kell, jó irányban halad a felnőtté válás rögös útján.
Óriási élménnyel gazdagodtunk tegnap ismét, gratulálok a CSAPATNAK. Továbbá a szurkolóknak is a fantasztikus hangulatért, a második 3 meccsre csatlakozom, remélem akkor is sokan leszünk és nagyon hangosak.
@D. Gromov: Így van, Kolcov sem semmi. Egyébként én eleve abban bízok, hogy a beloruszok elgörcsölik ellenünk. Más esélyünk reálisan nem nagyon lesz.
Így van, Kolcovot kihagytam.
Valóban egyenlő erők küzdelme lesz, arra utaltam, hogy a szlovákok pont fent említett tényezőkkel gyűrhetik le a belaruszokat.
Eme meccs után beszéljünk a magyar-belaruszról.
Nekünk holnap a kanadaiak ellen egy tisztünk lesz, fegyelmezetten, tisztán játszani, egy hat gólos mínusszal már nagyon elégedett lennék.
Nagyon buszke vagyok a fiukra.Tovabbi sok sikert.
Sajnos a "szurkolok" kis csoportja csak a balheert ment el.Valoszinu hogy az emberek es a vilag erre jobban fog emlekezni, ha csak meg nem verjuk Kanadat.Mint Carolina Hurricans berletes szinte minden meccsen ott vagyok, azt hiszem hordani fogom a magyar nemzeti mezt, es ha emberek megkerdezik, akkor elmondom hogy van egy vilagbajnoksag is minden evben .Arrol itt nem nagyon tudnak.
Egy masik eszrevetel:Alltalaban novemberben mikor Magyarorszagon vagyunk, elletogatok annyi Miskolci Jegesmedve meccsre amennyire csak idom futja.A legtobb hoki fan egyetemistakbol, es kulturalltabb emberekbol all ott is ahogy eszrevettem.Sajnos ott is van egy -ket idiota aki karomkodik bekiabal anyaz, ahelyett hogy szurkolna.Mint ahogy kiderult az egyik ilyen figura raadasul kicsiket edz a MSI-ben.Sajnos a tobbi szurkolo tul kulturalt ahoz hogy beszoljon neki (k) hogy fejezze be az alpari viselkedest.Ez lehetett a problema Zurich-ben is hogy a tobbseg nem kozositte ki a bunozu kissebseget.
Magyarok tessek OSSZEFOGNI.A szomszedokat pedig megbecsulni es joban lenni veluk.Addig amig nincs szemelyes roman, szlovak stb baratod akivel persze szot tudsz erteni addig csak idegenkent fogod oket kezelni, es a politikus azzal eteti a nepet amivel akarja.
HAJRA MAGYAROK.
@canesfan:
Ez az érem egyik oldala.
A másikra sajna nincs rálátásod.
Ám ahogy eddig is kértük, eme tényezőt nem eme fórum keretei között taglaljuk.
@szurker08: Kimész végülis? Huhh de irigyellek! Jó szurkolást, csak úgy mint itthon! Remélem jövőre Németországba találkozunk! :) Soha többé B csoport!
@Snow-ice-hunter: Bocs csak "szakmai" hozzafuzni valom lesz a jovoben, de ez kikivankozott.
Kint voltam és életem legnagyobb élménye volt ez a meccs. A főpályaudvaron nagyon baráti volt a viszony a szlovákokkal. Ez a csapat nagyon megérdemli, hogy ebben az osztályban maradjon.
Hello,gratulalok a tegnapi jatekhoz es eredmenyhez...nagyon rettegtunk a vegen de megis minket a Bartecko megmentett,de nektek kalap le azert mit mutatott a csapat es plane a kapus...csak nagyon rosz szemet hozt ratok a himnusz kifutyulese...de mi ugyi vettuk,hogyi bunkok vannak mind nalatok,es nalunk is...remelem bent maradtak a A-csoportba es szerintem kiesik a Ausztria,Franczia.
Meg a tegnapi futyuleshez mar van egyi cikk nalunk:
ms.hokej.sk/spravy/clanok61607-Madarski_fanusikovia_odsudzuju_piskot_pocas_slovenskej_hymny.htm

rovidben,van benne irva a diszkuzbol a blog.hu-n es irjak hogyi a rendes magyar szurkolok elitelik a himnusz kifutyulest...
@Rex: igen, megyek, már alig várom. Szurkolásból nem lesz hiány, mindent beleadok. Az egy óriási dolog lesz, ha jövőre Németországba is mehetünk. DE azért még előtte sokat fogunk találkozni itthon is, ugye!:)
@Snow-ice-hunter: "Ám ahogy eddig is kértük, eme tényezőt nem eme fórum keretei között taglaljuk." hehehe csodás mondat, elküldjem a modoros blognak? :D
Nem értem, miért kell félni a kényes témáktól, nem hiszem, hogy nagy anyázásba torkollna, ha valaki őszintén, de kulturáltan beszél az érzéseiről.
Szlovákiábol írok. Gratulálok a csapathoz és az eredményhez. Adjatok már kölcsön egy-két góllövöt. Nekunk sokkal több helyzet kel a gólhoz. Fantasztikus csapat szellem van a magyar csapatban. Csak így tovább. A fórum pedig nagyon jó. Szorítok majd a többi meccsen.
@D. Gromov: Én vitatkoznék, nagyon fontos lesz a vasárnapi szlovák- belorusz.

Holnap a szlovákoknak kell nagyon szurkolni, ha rendes játékidőben nyernek, tényleg ki-ki meccset játszhatunk a beloruszokkal.
Kedden őket (Fehéroroszokat) fogja nyomasztani a tét. Nekünk a hosszabbításos győzelem is beleférhet. Egy meccsen bármi megtörténhet…

Emlékszem Margitszigeten volt egy vízilabda Eb, ahol a szerbek játszottak a szlovákokkal, és zúgott a kia - kia- szlovákia, és majd nem megverték a szerbeket……

Így jóvá tehetnénk a himnusz kifütyülését is……

Én holnap Budit :) (is) védetném Kanada ellen. Szupernek is kell egy kis pihenő.

@red-bull: Jól mondád. A kiesőknek én is ezt a kettőt tippeltem.
@altero: a megfogalmazás stílusán lehet vitatkozni, a mondanivalón aligha: ez itt, kérem szépen, nem más, mint egy jégkorongról szóló blog. Annak a pár szarjankónak pedig semmi köze a jégkoronghoz. Engem totálisan nem érdekelnek!
@Szekig: Ne hargudj ugy érzem túlzott elvárásod
van a csapattal szemben és nem látod reálisan
mire képes a magyar csapat ebben a helyzetben.
A szlovákok jóval erősebb erőt képviselnek .
Túlzott vérmes reményeket,hogy így meg úgy kellett
volna játszani botor vélemény szerintem. Maradjunk
a realitás talaján, talán pár év múlva éles
helyzetben megverhetjük őket,de odáig még sokat
kell tanulni a magyaroknak. Viszont nagyon jó úton
haladunk.
@europa: szerintem valamit félreértetél, a szlovák kapitány ha két gólt még lövünk sima a meccs mondatára volt a ha mi meg még ötöt lövünk akkor mi nyerünk a cinikus válasz. Hogy felesleges magyarázkodni. Ha nagyanyámnak kereke volna meg áramszedője és sárgára lenne festve ő lenne a villamos. A sportban értelmetlenek a 'Ha...'-val kezdődő mondatok :)
@DominiKing: "Ez nem egy sörmeccs volt, nem egy szedett-vedett ellenfél, hanem a világ 7 legjobb csapatának egyike és az "A" csoport!" - igazad van. Többet ér ez a 3-3, mint a kanadai, szlovák, svéd, hoki barátságos (felkészülési) meccseken szerzett összes pontunk. A norvégok ellen is így kezdtünk egy évtizede, jövő héten ki fog derülni, hogy most tulajdonképpen mennyit fejlődtünk.
@peter1971: hát az a helyzet, hogy nekünk is majd akkor kellenek igazán a góllövőink, amikor majd nektek :) A fehéroroszok ellen esetleg odaadunk nektek egy-egy Peterdi, Palkovics és KCs gólt, cserébe kérjük vissza frissen mosva, vasalva kedden ;)
süti beállítások módosítása