HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hülyeség feladni, de nehéz feldolgozni

2009.04.19. 19:21 F. Kapus

Nagy pofont kaptam szombaton, mondta blogunknak Sofron István. Úgy éreztem, jó formában vagyok, fogalmazott Fodor Szabolcs. Az Alba Volán 19 két csatára nagyon csalódott amiatt, hogy nem vehetnek részt az A csoportos világbajnokságon, de úgy látják, a csapat felkészült, kis szerencsével összejöhet a bent maradás.

"Felmerült bennem, hogy ez lesz a döntés, mert a müncheni héten nem voltam benne a négy együtt gyakorló sorban, hanem a plusz négy csatár egyikeként tréningeztem – mondta Sofron István. - Ennek alapján éreztem, hogy én lehetek az egyik kimaradó, de mégis nagyon meglepett." A 21 éves támadó Szapporo előtt is az utolsó keretszűkítésnél esett ki. Mit érez ilyenkor egy játékos? "Nagyon csalódott és letört vagyok. Persze hülyeség lenne feladni, hogy egyszer beférek majd a világbajnoki keretbe, küzdeni kell, de ezt nehéz feldolgozni most. Az idegesít, hogy Rigában ott voltam a 23-as keretben, most pedig a 25-be sem fértem be. Közben jöttek olyan játékosok, akikről eddig szó sem volt, és nekik végül sikerült bekerülniük. Pedig úgy érzem, ott lett volna a helyem."

Sofron Istvánnak a szezon első felében nagyon jól ment a játék, de idén voltak problémák az Alba Volán fiatal sorával. "A játék valóban jobban ment az elején, de eredményesség tekintetében az EBEL vége is jól sikerült. Ha jól emlékszem, a sorunk mínusz 19 pont környékéről mínusz 9-ig küzdötte fel magát. A magyar bajnokságban nem ment a játék, így tudott néhány csapattársam is a keret közelébe kerülni, vagy éppen megszilárdítani ott a helyét. Az egész szezonban viszont kétszer annyit játszottam, mint mások a mostani utazók közül. Úgyhogy nagy pofont kaptam szombaton."

Lendületes, ütközéses játéka miatt sokak kedvencévé nőtte ki magát két EBEL-szezon alatt. Mint mondja, Svájcba nem utazik, itthon nézi az eseményeket. "Nagyon szurkolok a srácoknak. A csapat jó állapotban van, mindenki előtt ott a cél. Tudjuk, ez nem egy sima vébé lesz. Úgy érzem, kis szerencsével összejöhet a bennmaradás, és ez nem túlzás."

Fodor Szabolcs csapattársával ellentétes utat járt be a 2008/09-es szezonban. Decemberben talán maga sem gondolta volna, hogy helye lehet a legjobbak közt. Aztán történt valami. A játékos így látja mindezt: "Az EBEL-ben a pontrendszer áldozata lettem. 2,5 pontra értékeltek, míg a fiatalok koruknál fogva 1-et értek. A szezon elején nem kaptam meg a lehetőséget, aztán a két légiósunk eltiltása miatt hosszú időn át a keretbe sem fértem be. Amikor Forsythot elküldte a csapatvezetés, négypontnyi hely felszabadult, így januártól jóval több játékidőt kaptam.

Természetesen kellett egy kis idő, hogy a meccsrutin visszajöjjön, de már az EBEL-ben is egyre jobban ment. A magyar bajnokság vége jól sikerült, a formám kicsúcsosodott a válogatott felkészülési időszakára, és ez az edzőtáborban már csak fokozódott." Ezek után derült égből villámcsapásként érte a vasárnap reggeli telefon Fodor Szabolcsot. Énekes Lajos arról tájékoztatta, rá esett a szakmai stáb választása, mint utolsó kimaradóra. "Úgy érzem, hogy jó formában vagyok. Az edzők is végig ezt mondták nekem, még Münchenben is, és az edzőtáborban is tényleg jól mentek a dolgok, pörögtem."

Amikor még távol volt a kerettől, tervezgette, hogy nézőként elutazik Svájcba, "de aztán úgy alakultak a dolgok, hogy azt hittem, a jégről nézhetem a világbajnokságot. Most már nem gondolkodom ezen, marad a televízió".

Fodor Szabolcs értékelése megegyezik Sofron Istvánéval. "Nagyon jó állapotban van mindenki. A müncheni edzőtáborban tapasztaltak alapján felkészültek a srácok a vb-re. Erős, pörgős edzések voltak odakint, a formaidőzítés remeknek tűnik. Hogy ez mire lesz elég, kint kiderül." A 30 éves csatár szerződése a hónap végén lejár, "a jövőmről először Ocskay Gáborral kell beszélnem, aztán meglátjuk, mi lesz."

34 komment

Címkék: vb fodor válogatott sofron

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

116-os kivetítőn nézd a JÉGKORONG VBt XIII kerületbe a Marshall étterembe ! Nagyon barátságos kis hely,nagyon jó és megfizethetö sörökkel !
Bejelentkezés : 061 3590200
Kár értük, mindketten jó srácok, de bízom benne, h Pat tudja mit csinál, legalább örüljünk h volt kikből válogatni mert az azt jelenti, h mind kiváló jégkorongozók! Hajrá Magyarok!
"kétszer annyit játszottam, mint mások a mostani utazók közül"

cöcö
@Boby80: 116" vagy 116 centi?
Ne búsoljatok srácok, lesz még helyetek a Magyar Válogatottban bőven!!! Jó lett volna azért látni Pisti harcosságát, ahogy leerszkedik 45 fokban, úgy ront ellenfelére, és a végén reng a palánk...:) Jó volt ezt látni Fehérváron, sokszor ott történt ez a BLL előtt!
kicsit off:Valaki tudna segiteni a jegyrendelésben vagy jegybeszerzésben a kieséses körre?
Vaszjunyin és Jánosi gyengébb játékos mint Foci, Majorossról nem is beszélve, de hát ugye ő tabu...Én nem értem ezt a döntést, de persze: Hajrá Fiúk!
Sajnálom Sofront,de el kell gondolkodnia hogy megtett-e mindent azért hogy bekerüljön a keretbe.Amikor visszajátszott a farmba, milyen lelkesedéssel küzdött,vagy a 10 nappal ezelötti nyilatkozata a nemzetiben,hogy"várom már a Müncheni összetartást,de várom a két napos pihenőt is ami elötte van"!Egy 19 éves srác az A csoportos vb-re készülve,nehogy már pihenésről álmodozzon!Szerintem ez oriási baklövés volt a részéről,egy szerencsétlen nyilatkozat.Persze övé a jövő,mert elég jo ahhoz hogy a vb után visszakerüljön a keretbe...Az utolsó mondatom vonatkozik a Fodorra is.
Soha ne add fel Sofron!!!
ami nem dönt le, az erősít....
nemtudjatok hogy hol lehet majd nezni a magyar-orosz baratsagos merkozest? nekem nincs sport1-em es szeretnem a neten valaholm kovetni . legyszives ha valaki tudja az irja meg hogy hol lehet nezni eloreis koszi. egyebkent sajnalom sofront szerintem janosinak nincs heje a csapatba majorosrol nem is beszelve dehat cortina jobban tudja mint en biztos h az a helyes amit o csinal. hajra fiuk! hajra magyarorszag!
"Az egész szezonban viszont kétszer annyit játszottam, mint mások a mostani utazók közül."

Ez egyszerűen nem igaz! Hogy erősebb ellenfelekkel játszott, azt aláírom. De hogy több meccset, vagy több játékidőt, azt nem! Holéczyék 56, Sofronék 62 meccset játszottak a szezonban.
@hokista25 csikszeredabol:

sajnos nemhogy a net se találunk adást, a sport1 is úgy néz ki hogy nem tudja közvetíteni a meccset:(

ha esetleg mégis, tuti lesz sport1 stream és ide a blogra is be fogják linkelni
"Az utolsó keretszűkítésnél Fodor Szabolcs, az Alba Volán 19 éves csatára maradt ki..."

m1 teletext, 215. oldal

Elég sokáig emlékeztünk rá, hogy mit jelent a 19-es...
Bizonyára Cortina mester jobban tudja és a döntés és a felelősség is az övé, de azért vitatható a dolog. Sofron valszeg tényleg nem játszott kétszer annyit mint pl a Stars-osok, de van olyan jó. mint ők. Láttam szezon közben és részrehajlás nélkül állíthatom, gyors, taktikus és jól ütközik. De övé a jövő, ez vitathatatlan. Fel a fejjel Sofi, ne add fel!

'Foci' pedig agilis és sztem is jobb és hasznosabb játékos jelenleg mint Majoross vagy Vaszjunyin vagy mint Jánosi (bocs Fradisok). Ez van. De ennek ellenére nagyon szurkolok a jó teljesítményért azokank a kiválogattottaknak is, akiket sok szurkoló és hokibarát vitat. Mindenesetre jó, hogy pár év után ilyen "kiválasztási" gondok és viták is adódnak.

Hajrá Magyarok, legyünk a legjobbak ilyen összetétellel és vívjuk ki a benntmaradást! És persze előre Gáborért is!!!
@gabute: Ahogy elnézem Sofron nyilatkozatát-és tényleg nem akarom bántani-de ugy néz ki hogy az a baja, hogy vannak "mások"!Nem másban kéne keresgélnie a hibákat,meg azzal foglalkozni ki mennyi játszott!Remélem nem gondolja azt hogy a Cortina az alapján válogat hogy ki, hol, mennyi játéklehetőséget kapott!Tul egyszerű lenne igy válogatottnak lenni..ezekkel a nyilatkozatokkal csak ellenszenvet kelt-nem bennem-,hanem a csapaton belül.Mindamellett mondom,nem rossz játékos,de nyilatkozatokkal még hadilábon áll.
Felmerült bennem, hogy ez lesz a döntés, mert a müncheni héten nem voltam benne a négy együtt gyakorló sorban, hanem a plusz négy csatár egyikeként tréningeztem – mondta Sofron István.


tehát már a felkészülési hét elején nagy esélye volt, hogy kitegyék?

Úgy látszik Cortinánál vannak mégis bebetonozott emberek.
@Föld-lét: a felkészülés egy hónappal ezelőtt kezdődött
@Föld-lét:
Sofron megkapta az esélyt már ősszel az olimpiai előselejtezőn. Akkor ő is bebetonozhatta volna magát.
Hajra fiuk!..Ez csak azt mutatja, hogy milyen jo a csapat, hogy ilyen szintu jatekosok, mint Sofron es Fodor most nem fert be...Most :) Jok vagytok..Hajra Magyarok!!! :)
Sofron 21 éves, szerintem lesz még alkalma A-csoportos vb-n játszani :P
Foci is csak 30, most ez nem jött össze, kívánom viszont, hogy bejöjjön Cortinának az, hogy pont őket hagyta ki. Egyszer már bejött.
Ilyenkor ők csak saját zsebre tudnának kimenni Svájcba?

Mert ha volt olyan opciójuk, hogy kivinné őket a csapat, akkor szerintem illene ott lenniük. Meg persze a későbbi bekerülési esélyeiket is javítaná. Amikor én serdülőként/ifiként sportoltam, és nem kerültem be a csapatba egy adott meccsen, abszolút kötelező volt ott lennem a meccsen, sőt, még melegítenem is. :)

Ha nem volt ilyen lehetőségük, akkor teljesen érthető.
@utó: gondolom nekik sem egyszerű ott lenni a jég mellett, mikor két hónapig azért ölték magukat, hogy a jégen legyenek...
Sofi jó játékos, övé a jővő, de emlékezzünk csak a felkészülési meccsen lőtt büntetőjére, végig remegett a keze, azt sem tudta merre húzza a cselt. Ezt nem hibának gondolnám, csak rutintalanságnak. Aztán remek nézni ütközős, kemény játékát, de mennyi kiállítást kapunk igy, ahol bizony a "nagy öregeknek" kell helytállni. Focit nagyon sajnálom, de mivel nem értek hozzá, bíznom kell Pat Cortinában. Hajrá magyar jégkorong! Nem mi vagyunk a vb esélyesei, de határozottan vannak előnyeink: munka, szorgalom, kitartás, alázat és az, hogy CSAPAT vagyunk!
Nekem kicsit gyanus hogy két harcoló, ütköző, verekedős játékost rakott ki Pat. Pont az A-csoportban. Érdekes, csak attól félek hogy igy kicsit nyulak leszünk, de tudom hogy pont ez lehetett az egyik oka Patnek, ne legyen annyi kiállítás.
Csak nehogy ne tudjunk majd vissza ütni. Félek pedig így lesz!
@gabute: szerintem a Volánosokra gondolt...

Focinak nagyon-nagyon szurkoltam, hogy kijusson a VB-re (nem mintha a többieknek nem). Nagy csalódás volt, amikor megtudtam, hogy itthon marad. :-( Sajnálom Sofit és Dávidot is, de most kicsit vigasztal, hogy a védők közül Rasztyom bent maradt.

Srácok!Igaz az első 3 meccsen kint leszünk, de utána irány a Strand! :-)
@OTeR: Már most boritékolhatod, hogy nekünk NEM szabad verekedni, mindenkinek játszani kell! Igy is lesz a sebességkülönbségből megannyi kiállításunk.
@banyszi: Ebben teljesen igazad van, de pl. Benk Andris se éppen a szelíd fajta ha bunyózni kell.
Azért Sofronnak 21 évesen nem igazán kellene ilyeneket nyilatkoznia. Éppen hogy nem jöttmentezi le Jánosiékat. Látszik, hogy ő már nem az az alázattal teli generáció.
@forestjr: és ez nem csak sofronra vonatkozik. valahogy a többi fiatalról sem süt a tisztelet, az alázat. pedig még elég fiatalok, és viszonylag keveset tettek le az asztalra. nehogy visszaüssön a nagy mellény. merthogy 5 év múlva már nekik kéne vinni a prímet, nehogy elrontsák az elejét...
@ovechkin8: Mi pénteken megyünk, jegyet a helyszínen veszünk, nem hinném, hogy tolongana majd a nép a magyar meccsekre.
Én úgy gondolom, hogy Sofron esetében indokolt a döntés, vannak nála jobbak is a keretben. A nyilatkozatával pedig igazolta a döntés jogosságát.
Esetleg olvasgathatná a DAB játékosok nyilatkozatait, hogyan is kell értékelni a dolgokat. Emellett elgondolkodhatna, immár másodszor marad itthon az utolsó pillanatban, talán nem véletlenül...
süti beállítások módosítása