HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Norvégia 4-3

2009.04.06. 22:15 D. Gromov

Újabb fantasztikus győzelmet aratott az A csoportos világbajnokságra készülő magyar válogatott. A vb-nyolcadik Norvégiát szinte pontosan úgy győztük le 4-3-ra, ahogy négy nappal korábban Finnországot. A rendes játékidőben 3-3-as döntetlennel zártak a csapatok, a büntetőket pedig mi lőttük jobban. A csapat játékát biztatónak láttuk.

Az első harmadot gyakorlatilag kettős előnyben kezdtük, de nem sokra mentünk vele. A fór lejárt, a norvégok belelendültek, támadtak szervezetten. Voltak helyzetek itt is, ott is, mindazonáltal jó darabig, pontosan 10:58-ig maradt a 0-0. Éppen lejárt Horváth András kiállítása, nem tudtunk kijönni a harmadunkból, a kapu mögül visszatett passzt belőtte Aasen, 0-1. A harmadban több gól nem is esett, játékunkban nemigen volt benne az egyenlítés. Az első sor ígéretesen mozgott, a harmadik és a negyedik is igyekezett, a felkészülés során először jégre küldött francia légió azonban még nem találta a ritmust.

A másodikban megtalálta. Ezt a felvonást hátrányban kezdtünk, mert késve jöttünk ki, de egykettőre kiállíttatta magát három norvég is, kettős előnyben voltunk már, amikor Horváth nem feltétlenül tökéletes lövése a vasról a hálóba pattant, 1-1. Támadásban maradtunk az egyenlítés után is, két perc sem telt el, amikor Ladányi Balázs szép lövése Grotnes kapujába vágódott, 2-1. És még mindig nálunk maradt a kezdeményezés, megint csak Ladányi volt az egyik főszereplő, Szupertől kapott remek indítást, keresztpassza Kóger Dánielé lett, a fiatal salzburgi bevágta élete első válogatott gólját, 3-1. Kóger amúgy is nagyot küzdött a meccsen, megérdemelte a gólt. A norvégok éledezni kezdtek, egy perc sem volt hátra, amikor egy távoli lövés pontosan Martinsen elé jött vissza, Szuper rosszul zárt, a védők késve ébredtek, 3-2.

Az utolsó menet első felében is egyenlő erők küzdelmét láttuk, jelentős ziccereink is voltak, Peterdi csinált meg saját magának két gyönyörű helyzetet, kimaradt mindkettő, de ezeken kívül is láttunk veszélyes magyar támadásokat. Az 50. perc tájékán belehúztak a norvégok, átvették a kezdeményezést, nemegyszer felálltak öt az öt ellen is. Egyenlítő góljuk mégsem kidolgozott akció végén, hanem szerencsésen született. Aasen lövése mellé ment volna, de két korcsolyán is megpattant és bepattant, 3-3. A rendes játékidő maradék három és fél percében is a norvégok voltak aktívabbak, de nem sikerült fölénk kerekedniük, maradt az egál, ahogy a ráadás öt perc után is.

Jöhettek a büntetők, mindhárom párra sor került, a norvégok közül csak Ask volt sikeres. Magyar részről Peterdi belőtte, Sofron kihagyta. Utolsóként Kóger Dániel következett, bebombázta, ahogy kell, 4-3, nyertünk.

A magyar válogatott meglátásunk szerint szervezetten, összeszedetten játszott. Jó volt az első sor, a második harmadtól kifejezetten tetszetősen és eredményesen ment a második. A védelem is biztatóan tette a dolgát. Nagyon is kedvünkre való volt Holéczy Roger és a kétgólos Kóger Dániel játéka, meglepődnénk, ha ők ketten nem utaznának legalábbis Münchenbe. Folytatás kedden, ismét a norvégok ellen.

99 komment

Címkék: magyarország vb norvégia felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No Srácok, csak így tovább!!!
Szép volt!!!

Hajrá Magyarok!
Gratulálok fiúk! Szép volt Rasto!
Megint nagyot játszott a csapat. Az első harmadban még csak kerestük a játékunkat, de aztán meglett és egyenrangú ellenfelek voltunk. Kifejezetten jól mozgott a Godó-Vas-Pedró sor, de a többiek is megtették a magukét. Külön gratula Kóger első válogatott góljához, na meg a győztes büntihez.
Budai megint nem kapott lehetőséget, kíváncsi vagyok hogy holnap engedi-e játszani a nagyfejű...
HATALMAS MECCS volt! Azért elég nagy mázlisták a jegesmacisok, bár a Sport1-es rendező főleg csak a mi helyzeteinket nagyította ki. Azért a túloldalt is volt jópár meleg helyzet.
Holnap BUDIIIIII védjen már
@L&M: Azért szomorú,hogy az egész meccsből neked csak ez maradt meg tanulságképp... Az a nagyfejű megint egész jól rakta össze a csapatot!
L&M, Vízilabdában egy komplett éremesélyes csapat maradt itthon, több világklasszis még a bő keretbe sem fért bele, kapusposzton most is van legalább 5 válogatott szintű játékos. Felesleges ez a hangnem, aki harcol és teljesít előbb utóbb megkapja a lehetőséget. Cortinának ráadásul nem csak a taktikai elemekre, a játékosok próbálgatására kell ügyelni, hanem gyorstalpallóban kell pótolni több évtized A csoportos tapasztalatot, és ha lehet ez ne pofozógépes szerepkörben jöjjön össze. Rendkívül bonyolult edzői feladat ez, ahol bizony sérülhetnek játékos érdekek, lehetőségek.
hát én láttam Pedrót Fehérváron Dabbal 0-6-ra kikapni, ahhoz képest amit ott nyújtott, kb. négy fényév volt a különbség, mindenképpen vinni kell Svájcba!:)
@L&M: Áh, ma még nyerni akartunk szerintem. Ha már kevesebb forog kockán, akkor biztos Krinó is védeni fog. Bár tényleg ideje már...
Szerintem most jobb formában lehet, mint Hetényi. Remélem...
Egyébként nagyszerű meccs volt. Ezúttal nagyon kevés különbség volt a két csapat játéka között, nem csak kontrákból lőttünk gólt, sőt szerintem több igazán veszélyes helyzetünk volt, mint a norvégoknak. Így legalább nem mondják ránk, hogy hármat lövünk, mind bemegy, s azért nyertünk. Bár ha mondják is, kit érdekel? Mi nyertünk, jól készülünk, ez a lényeg :).
Én is szívesen megnézném már Krinót élesben...

Mindamellett Cortina tudja mit csinál, szerintem.
El vagyunk kényeztetve...
Jo meccs volt!

(bar en ugy ereztem meg siman volt a fiukban 1 loket amit nem adtak ki)
Remek meccs volt, szerintem várakozáson felüli jó játékkal. A sok remek egyéni teljesítmény miatt nem biztos, hogy érdemes külön neveket kiemelni, de az elmúlt hetek kritikus hangvételei miatt én ideírnám, hogy ezen a meccsen majd mindenki korrekten tette a dolgát. Peterdi hihetetlenül fel tud javulni a válogatottban, ahogy Benk is. Fodor úgy tűnik, a szezon végére szedte össze magát, Ladányi még mindig zseniális, Sofi ma szerintem ügyesen harcolt (kár a kihagyott büntetőjéért), Roger nagyon nagyot játszott. Kóger meg vsz csattanóst választ adott azoknak, akik eddig - sok esetben joggal - többet vártak tőle. Szerethető, jó kis csapat lesz ez, kíváncsian várom a holnapi fejleményeket.
Elég pörgős meccs volt, rengeteg szép helyzettel. Ennél rosszabbul sose menjen:)
Kicsit fájó volt látni az üres helyeket a lelátón. Remélem holnap hangosabb lesz a drukk:) 10 fővel érkezünk!
A jégkoronghoz nem értek, meg gratulálok a fiúknak, hogy ilyen jól megy nekik, de:

nyolcadikot, nem nyolcadikat.

Javítani kéne.
Szép volt Fiúk!!! Gratulálok!
Ysbryda,mi 8an! :-)
Szép volt,jó volt,ha nem nyertünk volna,az sem érdekel.
Látom,hogy vmit szeretne elérni ez a csapat,és ez a lényeg
Gratulalok a fiuknak nem kis teljesitmeny, Koger 2 golja utan tessek szidni Page-t (elvegre neki is benne van a keze abban , hogy Koger Dani hogy jatszik) kedves Volanosok :P
A közel 3 éves fiam élete első igazi meccsén volt ma kint.
Azt hiszem jó választás volt ez a "beoltáshoz", még akkor is, ha csórikám aludt vagy 15-20 percet.
Gratula a fiúknak, szerintem nagyon szépen, rendezetten játszottak, és jó volt látni, hogy nem voltak szívbajosak, ütötték-vágták a meccset, ahogyan azt kell egy A-ligásnak.
Néha egy kicsit ugyan hagyták a norvégokat felszusszanni, de alapvetően tényleg jó volt látni, hogy most viszonylag rend van a fejekben, és sok ügyes, egyéni figura is megvillan a játékban.
Csak így tovább!
(Ja, felhívtam egy Amcsiban élő barátomat, akinek bérlete van a Panthers meccsekre (és az ő fia is alvással kezdte a meccsnézést, de mára már nem lehet lelőni a nagy drukkolásban), és mondtam neki, hogy kössék fel a gatyájukat, mert jövünk fel mint a talajvíz. :o) )
Az Arénában közel 8000-en voltunk, a Zeneca ülőhelyeinek száma (Stars-UTE meccsen haverral megszámoltuk, nem egyenként...) 1984 db, és meccs előtt 5 perccel igen bevoltam sz@rva, amikor a szemközti oldal nagyjából 55-60 %-os kihasználtságú volt. De aztán szerencsére egész jól megtelt. A mi oldalnukat nem tudtam felmérni (mivel ott ültem :) ), de kb szvsz a mai meccs nem teltházas, de olyan 95 %-os volt, ami szintén örömteli, csak hova tűnt vajon az a több mint 6000 ember a finn meccsről...
A mérkőzés meg felkészülési meccsnek (is) remek volt, örömteli, hogy mostanság mások is tudnak élni a megkapott bizalommal, nemcsak a jólbevállt játékosaink. A holnapi meccsen meg Krino fog védeni, és ne bántsátok Cortinát! Valamit csak ért hozzá, ha Vele jutottunk fel az A-csoportba.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Szerintem nem volt olyan pont ahol a norvégoknál ne lettünk volna jobbak. Nagy igazságtalanság lett volna, ha bebukjuk a büntetőket. Szerintem lassan már tényleg nem számít cikinek tőlünk kikapni :-) Amennyire én látom, nagyon jól halad a felkészülés...
Amit még nem írt srenki, nekem pl ma este fekete is eléggé tetszett. Kint úgy tűnt - persze ez szubjektív, hogy az első gólt illett volna megfogni, az utolsóhoz meg nem sok közük volt a norvégoknak.
Más: Ha valaki elhagyott egy sálat, és el tudja mondani hol, és hogy mi volt rajta, akkor van remény hogy visszakapja. veghistkukacgmail.com
holnapi meccsre van még hely? a ticketpro.hu-n nem lehet megvenni, pedig azt mondja az oldal, hogy még a 2200Ftos jegyekből van...

helyszínen lehet venni?

fényképezőt be lehet vinni? tükrös gépem van, beengedik azt? :D
Holnap mi is kint leszünk, remélem az is legalább ilyen jó meccs lesz, mint a mai. (vagy legalábbis nem 0-6:)
Hajrá-hajrá!!!
Még ilyet, jó sokat :-)
@Paripa: én vidáman fényképeztem egész meccs alatt, az más kérdés, hogy a képek fele vacak lett:) Nyugodtan fotózz csak.
@Corde: hozom az amatőr hokicsapatot:D
Egyébként tényleg az a remek a magyar válogatottban, hogy tudnak küzdeni. Egy ilyen csapatot csak szeretni lehet! Huh, épp a himnusz szól a Petöfin:)
@Paripa:
Szerintem beengedik. Én régebben a sima digitális fényképezőt becsempésztem, mert azt hittem komolyan veszik a belépő hátúlján foglaltakat (nem lehet kép és hangrögzítőt bevinni a csarnok területére). De azóta már más idők járnak (megjelent a fényképezős meg kamerás mobiltelefon) és azt nyílván nem tilthatják meg, hogy bevidd, meg, hogy használd. Azért a digitálisat pesrze még mindig a kabátom alá rejtem (biztos, ami biztos..), de ha már bent van és fotózol a biztonsági őrök, meg rendezők le se kakilják (legalább is nálam még sose tették).
Szép volt fiúk, a másik meg nagy fekete pont jár a kápmegyeri nézőközönségnek a beszólásokét, Norvégiában senkit nem szólnak le amiatt, h a vendég csapatnak szurkolsz, bezzeg itt már mentek az odamondogatások...én voltam az egyszemélyes vendégszektor ezek után ugyanis főleg nem értem, h ennyire bátor embereknek érezték magukat, h többen beszóltak 1 egész embernek???ehhez csak gratulálni tudok kőbunkó magyar emberek...a meccs egyébként jó volt és örülök h nyertünk! Hajrá Magyarok! ja és persze norvégok! :)
nekem ez a meccs véglegesen beigazolta, hogy kezdünk felnőni a feladathoz, az A csoport nem egy évszázados véletlen. Csak hasonlítsuk össze mondjuk a 2001-es magyar-norvég 3-1-gyel vagy a 2004-es debreceni 1-1-gyel, akkor meddő norvég fölény volt érezhető, ezen a meccsen meg abszolút egyenlő erők küzdelme és a norvégok örülhettek, hogy nem kaptak ki rendes játékidőben. Emellett Finnországgal vagy Svédországgal ellentétben ők nem engedhetik meg, hogy B válogatottat küldjenek Magyarországra (bár azóta a finnek és a svédek is bánják), ők teljesen komolyan vették ezt a meccset. Szóval mindenképpen örömteli, hogy ennyire versenyképesek vagyunk. Talán a bírók egy picit belenyúltak a 2. harmad elején a mi javunkra, de hát a jó csapat él e lehetőséggel, ez hozott igazán fel minket. :-)

Ja, nem szokásom játékosokat szekálni, de úgy gondolom, hogy Majoross abszolút nem hiányzott a csapatból.
bocs, caps on maradt...
szóval:

Szép volt, Fiúk!
Büszke lehet a magyar címerre játékos, szurkoló egyaránt! Szép volt Fiúk! Jó meccs volt, emlékezetes győzelem, remek felkészülés. Mi kell még?! Holnap minden folytatódik, addig is nyugodalmas jóccakát! Hajrá Magyarok!!!
A győzelem mindíg szép :)
de a józanságot nem csak a vereség esetén szükséges megőrizni. Lásd: felkészülési meccs, a norvégok első meccse, ráadásul utazás után - a mai már picit érdekesebb lesz - a norvégek még több erősödni fognak, mi a legjobbal álltunk ki.

Ráadásul a norvégnál fényévekkel jobb Kanada és Szlovákia vár ránk, s nem baráti csúszkálásra érkező C kerettel, de még Belorusszia is erősebb. Tehát komolyabb következményeket nem érdemes levonni.
@SakiCitizen:
Felváltva szurkoltál mindkét csapatnak, vagy egyszerre? :)

Ha beszóltak, az tényleg tapló dolog.
Grat a csapatnak, nagyon jó meccs volt! Lám egy egyszerű felkészülési, tét nélküéi meccs is lehet hajtós, színvonalas, tetszetős...
A csapat napról napra jobban játszik, egyszerűen élmény nézni azt, hogy 4 éve jobbak voltunk mint 5 éve; 3 éve, mint 4 éve, stb... folyamatosan fejlődnek!!! Nem tudom, hogy ez edző dolga, vagy a játékosok dícsérete (valszeg mindkettő), de le a kalappal előttük!
Azért legyen negatívum is: én két dolgot baromira hiányolok már régóta a csapatból:
1. nagyon kevésszer vagyunk rajta a kipattanó korongon! Kb úgy kéne, mint a finnek ellen a K. Csabi Palkó lövésénél - egy jó kapusnak szinte nem lehet gólt lőni csak kipattanóból!!! ezt sztem erőltetni kellene
2. teljesen kiakadtam az első bekapott gólnál: már többször is láttam, hogy hagyjuk kevergetni az ellen játékosát a kapu mögött, aztán csodálkozunk, ha valami gyors passzal helyzetbe hoz egy társat, ezt a játékhelyzetet kicsit agresszívabban kellen kezelni, nem? - mondjuk az megint más kérdés, hogy hogy lehet lent a botja a jégen egy, a kaputól egy-két méterre álló támadónak?! Az NHL-ben egy center az életéért küzd (szétgyömöszölik a bekkek), nemhogy lent van a botja a jégen...
A két problémám szerintem nagyjából összefügg. És ráadásul ezeket a "problémákat" a válogatott mellett a Volánnál is megfigyeltem...
Én nem vagyok annyira benne hokiban, de valaki jobban hozzáértő megmondhatná nekem, hogy ezt tanulni kell, jobban kell ezekhez tudni korizni, jobb fizikum kell, vagy egyszerűen csak mi kicsit mást stílust játszunk?

bocs a hosszért...

HAJRÁ FIÚK!
és remélem Jánosi Csabi holnap kap még egy lehetőséget a bizonyításra...
@Knapp: igen az arcomon ott volt a magyar festés a kezemben meg a norvég zászló, örülök h nyertünk, kár, h néhányan elrontották az örömöm :( de sebaj lesz ez még így se! Hajrá Magyarok!
A magyar-oroszt adni fogja a tévé? Mert egyelőre nyomát nem találom.
@MZX11:
Szerintem valamennyi kell hozzá: koritudás, hogy odaérj, fizikum és egy "megszokott stílus".
A másik fele a dolognak, hogy így is sokszor szórnak ki minket kettő percekre, látszólag felesleges, saját kapunk mögötti szabálytalanságokért...
Szóval csak óvatosan lehet duhajkodni. :)

Fejben is lassabbak vagyunk a két kapu előtt az élmezőnyhöz képest. A buliknál is látszik, pedig ott lehet kb. tudni, hogy hova pattan a korong.
Holéczyre ezért is van nagy szükség!


SakiCitizen!
Valószínűleg a kettősség miatt kóstolgattak. Szerintem egy "sima" norvég zászlóval nem lettél volna támadási felület...
@-d(-_-)b-:

Azt nem tudom, de állítólag van még rá jegy! :))
@Paripa: már olyan este fél 10 magasságában sem volt sajnos egyetlen jegy sem a holnapi meccsre :(
@Knapp: Mi csak később tudunk menni sajnos...
@Today05: nekem még most is enged 1 db jegyet.. siessen akinek kell..
ahogy nézem összesen ez az 1db van már csak.. :D hajrá :)
Egyszerűen nem értem miért nem Budai védett!
Azt hiszem érthető: 3 edző mérkőzés=3 különböző kapus . Lehet ,hogy a power manager player(egy játék) beszél belőlem. Minden tiszteletem a Pat Cortinának de Budait követelem az uccsó magyar-norvégra. Mi van, ha a jövő kapusa Hetényi lesérül és ,,bambán" kell beálnia Krinónak.
Nagyom elvezetes, tetszetos meccs volt!
Köszönjük a szép eredményt, gratulálunk!
Köszönjük az élményt fiúk, nagyon kemény, hajtós meccs volt, Kiscsicsó biztosan elégedett veletek!@MZX11: Nem vagyok szakértő, de pl amikor a Tokaji-Horváth kettős visszakerül a "régi" dunaújvárosi sorba azonnal megy az emberelőnyös játék. Igaz Balun nem egy-két kék folt van, de őt nehezen tudják kilökni a kapuból és nem mellesleg 11 évig "gyakorolták" ezeket a formációkat együtt. Tehát az én következtetésem, hogy bizony sokat számít a rutin, az évek alatt begyakorolt mozdulatok sokasága. Hajrá fiúk - ma biztosan Budai véd, 3 kapussal mehetünk a VB-re! Kógernek külön grat, remekül játszott, viszonylag gyorsan beilleszkedett a sorába! Azt, hogy Ladányi egy korongzseni már le sem írom!
@MZX11: Én is hasonló meglátással vagyok, mint Knapp. Kiegészíteném annyival, hogy a kapu előtti játékhoz a fizikumon és gyorsaságon túl még megfelelő idegzet sem árt, mert ott még azzal is bosszantanak, hogy az ütőd alulról b.szogatják, meg legyen viszont annyi benned, hogy viszont a támadó idegeire menj. Meg arra is oda kell figyelni, hogy jó ütemben üsd fel az ütőjét.

Amúgy valóban szuper meccs volt. Szerintem a végén azzal a hidegvérű büntetővel Kóger belőtte magát az utazó keretbe. Szuper Levi meg egyszerűen fantasztikus, ahogy a büntetőket megfogja, van valami isteni megérzése, ahogy és amilyen ütemben kiszúr vagy kilép a korongra, de lehet "egyszerűen csak" úgy hívják, hogy KisCsicsó...

És ha már említettem Csicsót... Mindenképp jót tesznek a tragédia feldolgozásában a csapatnak ezek a sikerek, mert van egy kis öröm is és könnyebb túllépni (bár azt úgysem fognak soha) és biztosan Csicsó is büszke rájuk és tuti fogja az ütőjüket!

Felesleges viszonyítgatni, hogy B csapat, C csapat van az ellenfélnél. Az azért kezd világossá válni, hogy jó formával a VB alsó házában bent is ragadhatunk akár, hiszen ott talán hasonló ellenfelek lesznek, talán picit jobbak, de ilyen szívvel és lélekkel bármire képesek lesznek. Az az érzésem, hogy Gábor a nagy szivéből odaajándékozott mindenkinek egy kicsit.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Lehet, hogy Cortina tegnap a "best" csapatot akarta kipróbálni és ma lesz megint egy "kísérleti" válogatott, amiben Krinó fog védeni...
Egyébként nagy gratula a Fiúknak!
Ha kiesési kör lesz, akkor jól fog jönni, hogy az osztrákok, franciák (ezekkel a csapatokkal szerintem pariban lehetünk, ami elég lehet a bennmaradáshoz)és esetleg a norvégok fejében ott van, hogy megvertük a tavalyi nyolcadikat...
@banyszi: Én is hasonlót vettem észre. Godóék sorának teljesen megváltozott a játékképe amint Balu-Toki volt mögöttük védőként nem Sille-Svasznek.
Mi tegnap 3 brazillal szurkoltunk :) Az egyik úgy nézett ki, mint egy két lábon járó ajándékbolt (magyar melegítő, baseball-sapi, kürt), még a rugmusokat is (kis akcentrussal, de úgysem az a lényeg) nyomta. Az előttünk ülő anyuka meg alig bírt a két kisfiával, és rájuk szólt, amikor rossz szöveget kezdtek el skandálni :)
Öröm volt nézni a csapatunkat! Nagyon jól játszottak! Szerintem Sille is úgy csinálta a dolgokat, ahogy kellett...
Gratulálok! A végén még bennmaradunk az A csoportban? Eddig csak a potszerzédben reménykedtem.
Jó meccs volt, kemény és pörgős! Remélem a mai is ilyen lesz! Gratulálok az eredményhez, de sokkal inkább a fantáziadús és változatos támadójátékhoz és legesleginkább ahhoz, hogy - legalábbis ahogy én láttam - tegnap magas szinten védekeztünk a derbi legnagyobb részében.
Hajrá Magyarország!
azért nekem bentről feltűnt egy apró dolog:
a második harmadban Palkó elindult a kék vonaltól, húzott kettőt, gyorsított, majd a piros és a kék között hátranézett, hogy jön-e mögötte a "párja"....nem jött
Aztán visszanyúlt a korongért és bevitte a harmadba, ott passzolta le Feketének...
na ezt rossz volt látni. Gondolom kívülről ez a jelent nem volt annyira feltűnő
@SakiCitizen:

A finnek elleni meccsen a bs-ben, én a finn zászlót is kifestettem az orcámra, szlovák válogatott hoki mez volt rajtam, a magyaroknak szurkoltam, de ezért senki nem szólt le.
Vannak hülye emberek, ezeken kár idegeskedni.
@sipmester: ezt a jelenetet mi is láttuk... és tényleg szörnyű volt látni
Mar a Finneknel is megmondtam, hogy ide jarnak oltozkodni a nagyobb csapatok.
Ujabb zako osztas volt :-)
Mikor lesz a magyar futball ilyen sikeres ilyen 0 pénzből és háttérrel?
@sipmester: Mi is láttuk, a történtek egyébként mindenkit nagyon megviseltek, de nyilván Palkót a legjobban. Godóék napokig "nem voltak" maguknál, nyilván ezért nem játszatta a brianconi különítményt eddig a kapitány. El is veszítették a döntőt Franciaországban, utána utazás haza, temetés. Napokig nem voltak jégen, félt a kapitány, hogy megsérülnek. Pedig ők mindig ellenfelek voltak... Nem tudom mikor jön el az az idő, amikor elhalványul az emléke, sztem SOHA!
Ja, es kivancsi lennek a Norveg sajtovisszhangra...
@molnibalage: hagyjuk a focistákat. Inkább ünnepeljük a mieinket! Van miért, hisz fantasztikus válogatottunk van!
"Sajnos" lassan kezd oda jutni a magyar hoki, hogy kezdem természetesnek venni, hogy legyőzzük a világ elitjét. Tudom, hogy nem kellene, de ember legyen a talpán, aki ezeket a fiúkat megkérdőjelezi. =)
Hajrá Magyarország, mindent bele ma is, és főleg áprilisban.
Nagy gratula a csapatnak, nagy volt a tegnapi.
Remélem a mai még jobb lesz.
Mint ahogy a szervezőktől is ezt remélem.
Tegnap volt szerencsém az utolsó 800 Ft-os jegyet megvenni a meccs kezdetén. Bizakodom, hogy ma is kapok jegyet.
Ami nem tetszett a körítésben:
-a büfékben alkoholmentes sör nincs (tudom guminő..)
-ment már a meccs és 2 helyen engedték be a cirka 300 kintlévő embert
-az F szektor (800-as)kb félig volt, hova tüntek a jegyek (vagy az emberkék)
-az utolsó harmadra miért nem lehetett beengedni a lenti kivetitőt néző jegynélkül maradottakat?

Tényleg csak a jobbítás szándékával írtam.

A szurkolásban is jól haladunk a VB felkészülési sorozatban, a 3. harmadban már kezdett alakulni a csapatjáték.

Magyarország balra, Magyarország jobbra, magyarország éoéoé....
hát, a szervezés tényleg nem volt a toppon. Fehérváron is közel ennyien mennek egy meccsre, de sose kellett 2 percnél tovább sorba állni és akkor még jegyet is kellett vennem.
Gratulálok a fiúknak, megérdemelték ezt a sikert is! A norvégok kemény ellenfelek, harcosak, jól koriztak, egész jól passzolgattak, ideális partnerek a felkészülésre, mert maximális erőbedobásra, koncentrációra késztették a fiainkat. Az utolsó percekben jóformán csak védekeztünk, szerencsére eredményesen. Kóger Dani jóeséllyel bejátszotta magát a VB csapatba, szép gólt lőtt Godó remek passza után.
nem tudja valaki hogy van-e még jegy a mai meccsre?
Cortina értékelte már a meccset? Vagy csak lemaradtam róla..
Most olvastam a NS hírét a ma este mecsre:
"Énekes Lajos, a magyar jégkorong-válogatott másodedzője Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a norvégok elleni mai meccsen Szuper Levente pihen, és a kapuban kezdőként Budai Krisztián áll majd. A találkozót 19.15 órától rendezik Káposztásmegyeren.
KAPUSOK: Budai, Hetényi
1. SOR: Tokaji, Horváth A., Palkovics, Vszjunyin, Vas J.
2. SOR: Svasznek, Sille, Ladányi, Vas M., Peterdi
3. SOR: Jobb, Szélig, Jánosi, Holéczy, Majoros
4. SOR: Ondrejcsik, Kangyal, Sofron, Nagy G., Kóger
CSERÉK: Fodor, Benk "
@jágör68: Az NS ezt írta:

Pat Cortina: – Az volt a fontos, hogy keményen játsszunk, ezt megtettük. Mindenki tudta, mi a dolga, elégedett vagyok a győzelemmel.

Roy Johansen: – Ez volt az első tesztmeccsünk, a fiataljaink jól játszottak, kemény találkozón értünk el jó eredményt
@Pipin bácsi: Maximálisan egyet értek, olyan volt bejutni a csarnokba, mintha parlamenti látogatásra érkeztünk volna. Arról aztán már ne is beszéljünk, hogy csak mellettem kb 10 üres szék volt, igen igazán beengedhették volna azokat a szurkolókat akiknek nem jutott jegy már a 2. harmadra is, akár állva a széksorok felett nyugodtan végignézhették volna a meccset. Mára már igazán lehetne rugalmasabb a beléptetés - mellesleg nagyon meglepődtem a több teherautónyi rohamrendőrőn is -, ezek nem hallottak róla, hogy a korongosoknak szuper a szurkolótábora nem csak a kapusa!?
Grat.a csapatnak!
Ma tartalékos lesz a keret,mint a 2.finn meccsen?
@L&M:

Tegnap a 2 szünetben kérdeztem a pénztárost
(az asztalán vagy 4 nagy kupac jegy volt).

2000-ezres jegy olt a legolcsóbb, mutatta a térképet is, kb. 34-40 helyre saccoltam.

Javaslom, hogy a 2. harmadra akár diszkontáron is adjanak a megmaradt jegyekből.
(Azért vicces, hogy csak 10 ezres jegy volt kapható és egy rakás üres széksor volt máshol is)
@THRASHER: Nem lesz olyan nagy átalakítás a tegnapihoz képest.
Akik (elvileg) kimaradnak:
Szuper Levi, Fekete Dani, Ennaffati, Borbás, Kis Ákos.
Lehetőséget kapnhatnak:
Vaszjunyin, Jánosi Csaba, Majoross, Jobb, Hetényi (csere kapus)
Az én székem is üresen maradt. Egyszerűen képtelen vagyok ülve végignézni egy meccset, így aztán most is végig álltam. Ismerek még ilyen embereket, nem keveset. Bár gyanítom a székek többsége nem emiatt maradt parlagon. Olyan ez, mint a karácsonyi fenyőfa vásár. Ha nem fogy el az ünnepekig, utána már ingyen sem adják oda azoknak, akiknek nem volt lehetősége megvenni. Inkább kidobják vagy megsemmisítik, mintsem odaadják bárkinek, aki rászorulna. Sajnos ez a realitás ma Magyarországon, amivel persze cseppet sem értek egyet!
:-) Én se tudtam ülni... de aztán ránk szóltak hogy nem látják a kaput...
Sziasztok!

Tudtok összefoglalóról linket küldeni?
Nem láttam a meccset sajnos:(.

Köszi!
@Pipin bácsi: akkor lehetetlen hogy ma vegyek magamnak 2000-es jegyet?! :-(
A ma esti mecsre felszabadult egy jegy. (ketten mentünk volna, de csak én megyek)
E szektor 4. sor 3. szék 800,-Ft

Oda adom 700,-Ft-ért. Akit éedekel írjon:
solarys9@gmail.com
bocsi, helyesen: érdekel
Sziasztok!

Lefoglaltam 5 jegyet,de csak négyen megyünk.
"A" szektor,800 ft-os jegy,ha kell valakinek szívesen átpasszolom.
Nem leszek mail közelben,inkább csörgessetek meg: 20/329-99-59. Előreláthatóan 18,30-kor veszem fel a jegyeket a pénztárnál.
Pipin bácsival és MLac-cal tökéletesen egyetértek.
A finn 4-3-hoz több, mint 200 komment érkezett, ehhez még 100 sem, pedig legalább akkora siker (főleg, ahogy olvasom, jobban játszottunk, mint ők). Hiába, már alap, hogy megverünk mindenkit:) Élesben a szlovákok lesznek a következők...
Valaki tudna segiteni, hogy jutok el a leggyorsabban az Icecenterbe, mondjuk újpestről?
Megköszönöm szépen!
@Úzó: Egy régebbi posztban megtaláltam:)!
Gratula a magyar csapatnak,igazi férfimunka volt!Külön gratula Kóger Daninak,higgadtan élt a lehetőségeivel,hidegvérrel értékesített,ez a játék remélhetőleg csattanós választ adott az őt fikázóknak!A mai visszavágó más lesz mint a finnek elleni volt,szerintem a játékosok felszabadultan fognak játszani,igazi örömhokit várok tőlük,amellett hogy taktikailag fegyelmezettek maradnak.
Tisztelt D. Gromov!

Először is: nagyon tisztellek azért mert imádod ezt a varázslatos sportágat és népszerűsíted itt a blogodon Magyarországon.

De kénytelen vagyok válaszolni neked - sajnos itt - mert az előző topicot lezártad. Amit sajnálok.

Sajnos figyelmetlenül olvastál, mert írtam, hogy itt még én sem találkoztam szarszlovákiázással. Máshol viszont sokszor hallani. Ezt te sem tagadhatod.

Ami pedig a provokációt illeti: magyarok jönnek át szerdahelyre provokálni, aztán pedig sírnak, ha megverik őket.

Én ide nem provokálni jöttem, hanem figyelmeztetni titeket, hogy a magyar fórumokon elég elszállós a hangulat, a realitás nem az, amiről írtok. Ha ezt az álláspontomat provokációnak veszed, sajnálom.

Én azt természetesnek veszem, hogy mindenki a saját csapatát bíztatja, sajnos egyesek ezt kétségbe vonták, számo kérik rajtam. MIért is? milyen alapon?

Szerintem maradjunk a hokinál! :)

Üdv, Blava
@Blava:

-- amit máshol hallani, arról itt nem kell beszélni. asszem, ebben egyetértünk

-- mi nem megyünk át szerdahelyre, hanem szakolcára megyünk, pozsonyba és kassára, de nem provokálni, hanem remek hokit nézni, és a barátainkkal találkozni. asszem, ezzel sincs gond

-- senki sem kéri rajtad számon, hogy a saját csapatodat biztatod

-- senki nem haragszik meg, ha azt mondod, hogy a te csapatod jobb, mint a mienk

-- a gond azzal van, ahogyan mondtad. kioktatásra nincs szükségünk, sőt kikérjük magunknak, ennyi az egész

-- amit kértem tőled, az annyi volt, hogy add meg nekünk azt a tiszteletet, amit mi is megadunk a szlovák jégkorongnak. asszem, abban is egyetértünk, hogy ez egy jogos igény. az, hogy ezt nem kaptuk meg, szerintem provokáció. de bízom benne, vannak erre utaló jelek, hogy tudunk értelmesen is beszélni
@Blava: ha olvasod. (minden mást felejtsünk el, még ha tartom továbbra is)

Viszont mondtad, majd a szlovákiai norvég meccsek után láthatjuk, hogy... Nos mivel azokat nem láttuk (gólösszefogalaló nem mérvadó, de azért persze köszönjük blog), de ha te esetleg igen, akkor most kérnék egy összevetést.
süti beállítások módosítása