HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyot erősödik a magyar válogatott

2009.04.06. 12:37 F. Kapus

A két finn meccshez képest több meghatározó játékos kap helyet az első norvég mérkőzés nevezett keretében. Ahogy Énekes Lajos fogalmazott, részben az eredményes játék is cél, de még mindig a mutatott játék a fontosabb, a harmadik és a negyedik sor legjobb összállítását keresik a szakvezetők. Pat Cortina szövetségi kapitány visszatért.

"Fontos, hogy ma már mindenkinek egy-két lépéssel előrébb kell járnia, mint múlt héten. Akkor elégedettek voltunk a játékosokkal, arra kell építkeznünk. De előbb-utóbb összeszokottabb játékképet kell mutatnunk. Már ma is több kell, mint azelőtt. Norvégia edzését láttuk, valóban nagyon erős kerettel érkeztek" – mondta Énekes.

A kapuban Szuper kezd, cseréje Budai lesz, aki nagy valószínűséggel szerephez is jut. Borbás és Kóger a két csatárcsere, hol itt, hol ott kapnak lehetőséget.

1. sor: Tokaji, Horváth, Vas J., Fekete, Palkovics.
2. sor: Sille, Svasznek, Ladányi, Vas M., Peterdi.
3. sor: Ennaffati, Ondrejcik, Benk, Holéczy, Fodor.
4. sor: Szélig, Kangyal, Kiss Á., Nagy G., Sofron.

A mérkőzés 19:30-kor kezdődik Káposztásmegyeren, a Sport 2 élőben közvetíti. Úgy tudni, vannak még jegyek a Ticketprónál és a helyszínen is.

52 komment

Címkék: magyarország vb norvégia válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Csabika ezek szerint még sérült?? :(
Hajrá Magyarok!
Gå Norge! Gååå!!! :D
Hajrá Fiúk! Budaira naon kíváncsi vagyok már! Meg a francia trióra
Így van, HAJRÁ MAGYAROK!!!

Bár a védőpárosok...tudom, hogy a rutin stb. stb.,
de szerintem kellenének fiatalabb, gyorsabb védők is!
@Ati_ur: kikre gondolsz?És kik helyett?
Ancsin Jani nem játszik?
Már csak a drágább jegyekből van... de azt én sajnos nem engedhetem meg:(
Ha valakinek van két fölös jegye...:)
Canadien, ki lehetne próbálni - szerintem - a Hegyi, Jobb párost megint - akár együtt, akár külön.
Hogy ki/k helyett?
Én Sillére gondolok első sorban, de akár a Svasznek helyett is. Szélignek játszania kell ma és holnap, hogy láthassuk milyen formában van, Kangyal pihenhetne 1 meccset, neki nálam nincs veszélyben az utazása, ott kell lennie a vb-n :-))),
az először említett 2 védőnek viszont többet kellene mutatnia az eddigieknél!!!!!
Az a meglátásom, - már írtam többször is - hogy lassúak vagyunk hátul, illetve nem vagyunk elég erőszakosak a saját kapunk előtt és nem védjük eléggé a kapusunkat.
Hajrá Magyarok - ma a TV előtt, holnap ott leszünk a helyszínen!!!
modjuk sille helyett nem mehetne jobb david? szerintem o is csinalna annyit mint sille
@qx92: Sille és Ondrejcik akárki mehetne. Sztm.
Koger Danit vajon mikor lathatja a nagy kozonseg , kivancsi vagyok a "franciakra" szerintem jo huzas volt hogy melejuk Peterdit tettek , es kivancsi leszek az elso csatar sor jatekara is mert az is elegge kozonseg csalogatonak nez ki :D
hajra magyarok !
A hátvédek közül akár a Bandi is kimaradhatna , Szegény Toki már megérdemelne egy olyan párt aki helyett nem kell megszakadnia.
hol van az ifjabb KCs
@Farsi: szerintem nem az a kerdes hogy ki maradhatna esetleg ki hanem az hogy kit kivel lehetne helyetesiteni nekem Jobb Davidon es Erdelyi Peteren Hegyi Adamon kivul nem igazan van otletem meg esetleg Pozsgai vagy Maklari de az utobbi meg igen fiatal szerintem.
A volan fanoktol kerdeznem hogy hogy jatsztott Jobb David az EBELben illetve mennyit jatszott?
@leonov:táppénzen, eü.szabin, ahogy tetszik, megsérült a finnek elleni első meccsen a válla
@qx92: szerintem átlagos volt,és a 3-4.ik sorban nyomta
@Zip Martin: írj nekem mailt a nevemre kattintva
Mester mit játszott a Müncheniekkel?
@Ati_ur: Svasznek Rigában a legjobb védőnk volt! Sille formája viszont valóban ingadozó.
@qx92: Elég sokat játszott! Szezon elején még kicsit döcögős volt a kerék, de a végén már igen simán gurult! :-) Szerintem stabil ember, jó védő lesz belőle, de még kell egy rutinosabb társ mellé. Jobb-Kangyal párosítás nem tűnt rossznak.
@Zsoldos: az első meccsen 5-0-ra győztek otthon, aztán idegenben büntetőkkel kaptak ki 3-2-re
Lehet, hogy Sille nem éppen mai, nem mozog mindig olyan gyorsan és néha talán ingadozó a "formája" de azért elég biztos hátvéd, elég rutinos is, és ezért én még nem cserélném le egy fiatal kis újoncra, még(!). Ezzel az erővel Kangyal Balira is mutogathatnátok. Ő vele is ugyanez van. Mindketten megérdemlik hogy szerepelhessenek az A-ban, és ott talán kicsit többet fog érni a rutin.
Cortina elég igazságtalan: Budai is megérdemelne már egy kezdést. Ha már a másik 2 kapus játszott egy-egy meccset, akkor illene neki is adni egy lehetőséget, főleg úgy, hogy elég jó formában is van. Persze ez nem Hetényi vagy Szuper ellen szól, csak ha már próbálgatjuk a kapusokat akkor....
@PMilan83: Sille túl keveset játszott idén, és azt se valami meggyőző formában. Jobb Dávid és Hegyi jó megoldás lehet tartalék védőnek.

Várható volt hogy Jankó felkerül az első sorban és a másodikba visszakerül Pedro aki Godó és Marci oldalán mindig szárnyal, remélem most is így lesz. Nagy öröm számomra még a 4.sor névsora, nagyon szorítok Kiss Ákosnak, ha fegylemezet tud maradni akkor minden esélye megvan hogy utazzon majd. Kovács Csabát meg az elő sorban Fekete helyet és a 3.sorban Benk helyet is eltudnám képzelni.

Kapus fronton meg lássuk vége mit tud Krinó!!!!
@qx92: Jobb Dávid kefejezetten sokat játszott az EBEL-ben. Azt mondhatni, hogy majdnem minden meccsen. Formája ingadozó volt, de nem is lehetett mást várni Tőle az első évében.
Jó lesz ez a válogatott, végre normális felkészülés van, próbálgatjuk a sorokat is! De, Krinót most már a kapuba, mert bemérgedek!!!!! Szupernek már a válogatottban is fix százalék fölött kell kapuban állnia? Ez már kezd fölöttébb bosszantóvá válni.
Kovács szerintem bármelyik fronton bevethető! Ha a felkészülés során bejön Vas Jankó az első sorban, akkor én leginkább a harmadikban tudnám elképzelni, Benk helyett. Nagyon szorítok ennek a negyedik sornak, remélem, bizonyítanak!!! De tényleg, mi hír Kovácsról? Jól van?
@Овечкин: Moat is úgy lesz, mint a finnek ellen, első meccs Szuperé, második meg Budaié. Ahogy valószínűleg a második meccsen megint jól megkeveri a mester és csapata a sorokat. Szvsz.
Mi is megyünk ma is és holnap is a Koriközpontba. Szerintem kezdhetne ma Budai és holnap akár rotációs rendszerben is védhetne mindenki egy harmadot. Leviről tudjuk hogy Szuper, viszont Krinót egy éve nem láthatta a közönség nagy része.
Én arra leszek kíváncsi, hogy Sofi aki néha "önmagát futtatja", hogyan tud együttműködni Kangyallal, aki valljuk be Sofi születésekor szinte már profi korongos volt... :S:S:S nem nagy a tempókülönbség?
@PMilan83 - Én nem ezen a véleményen vagyok, ha megnézted az eddigi meccseket, láthattad, hogy Sille mennyire lassú és fizikailag - sajnos - jóval gyengébb mint volt.
Nagyjából hasonló összetételre gondoltam a VB-n! Vaszjunyin és Kovács Csabi még szerintem biztos utazó! HAJRÁ MAGYAROK!
@vaze: Nincs újabb hír Kovács Csabáról, még nem telt le az az idő, am után biztosat lehetne mondani, de elképzelhető, hogy holnap már lesz infó.
Most Sport 1 v 2 adja? A honlapon Sport1 szerepel... Csak azért, mert nem én kezelem a DVD-felvevőt otthon
@jágör68: tegnap néztem a sport tévét, ott úgy reklámozták, hogy mindkét meccs a Sport2-n lesz.
@F. Kapus: Köszi!
jágör! minden más Sport 2-t ír (a sport-tévé honlapja, port.hu), úgyhogy sztem ott lesz
Olvasom, hogy többen hiányolják, hogy szegény Krinó kaphatna, már egy
lehetőséget, hogy védjen egy meccset. Sajnos nagytudásu edzőpárosunk mult héten azt
mondta (kiszivárogtatás szerint) majd a második finn meccs az Övé, hát ez nem jött össze, majd hétfőn a norgok ellen, ez sem
jön össze ill. kap lehetőséget, hogy
előbbi folytatása
majd esetleg beállhat. Úgy tudjuk, hogy jó szezonja
volt a szlovákoknál és kb 110 szeres válogatott, de
Cortina szerint nem érdemel meg egy teljes meccset, vagy ilyen bizalmatlanság után netán nem hozza tudása maximumát, akkor lehet mondani, hogy
a VB.én a leláton a helye. Ez egy piszkos játék
vele szemben. Inkább mondanák meg hogy nincs rá szükség valami indokkal, hivnák be a Beczét, így
még egy Volánossal több lehetne. Mellesleg Beczének 2 meccsből volt egy győzelme az Ebelben, ami Hetének két szezon alatt is nehezen sikerült.
@Ati_ur: igen, láthatóan lassabb, de szerintem cortina inkább a rutint akarja, mint a fiatalságot - kanadaiak valószínűleg a fiatal hátvédeket is lekorcsolyázzák, akkor meg már inkább legyen valaki, aki rutinos, és nem állíttatja ki magát folyamatosan.
Ha valaki tud egy netes lehetőséget a szegény külföldieknek, akik nem tudják nézni a sport2-t kérem, írja ide :)
@madefalvi: tenyleg ha valaki 1 valamien stream-et akko kerem linkeljen
Úgy tudom, hogy a wwww.hvg.hu -n lesz élő online közvetítés.
Valaki mág az egyik finn meccsnél vágta be [áldassék a neve :)], szerintem most is működni fog (átlagba élő meccs elött kezdik el a streamet):

lsport.we.bs/
Remélem most is jó lesz. (mind 2 finn meccset nyomták rajta)
Nektek már megy az élő?
Szép volt, gratulálok!
SZÉP VOLT FIÚK!!! Hatalmas meccs volt, remek iram! A norvégok nagy mázlisták, no meg Grotnes...
Isten áldja meg a net, a livestream és a laptop feltalálóját, no meg euroman-t! Így 1000 kmről is tudom követni az eseményeket
süti beállítások módosítása