HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mit szólnak ehhez az egészhez a finnek?

2009.04.03. 14:15 D. Gromov

Nem fogadta örömmel a válogatott budapesti vereségét a finn sajtó: A legérdekesebb mondat: a finn válogatott számára a magyar eddig legyőzhetetlennek bizonyult. Két kedves kollégánk, FTP és UN Owen szemlézte ki olvasóink számára a lényeget.

Micsoda óriásfiaskó, Magyarország legyőzte az oroszlánokat, búslakodik az Iltasanomat. A lap szerint a finn nemzeti válogatott alázásban részesült a magyar fővárosban. A szerző számokat hasonlít össze: nálunk 2000 játékos van, náluk 195 ezer, közülük 63 ezren igazolt hokisok. Nálunk 16 jégcsarnok van, náluk 220. Több regisztrált játékvezető fúj Finnországban, mint amennyi hokis nyomul Magyarországon. Ráadásul a finn csapatban ott volt a világbajnok Nummelin és az SM Liiga-pontkirály Hirschovits. Ez volt az első meccsünk, tehát a csapatunk egyelőre legyőzhetetlen akadályt jelent a finnek számára, veti fel az Iltasanomat. Amely azért bizakodik is: pénteken megint találkoznak a válogatottak, lehetőség nyílik revánsot venni a rokon népen.

A Helsingin Sanomat, a legnagyobb finn napilap a történések leírására szorítkozik, az A csoportba emelkedett házigazda megverte az Oroszlánokat, írja, kitér a plüssállat-hajigálásra, és Szuper Levente szerepére a fantasztikus magyar eredményben.

Az Yle közszolgálati csatorna szerint Magyarország bevetette a meglepetésbombát. "A finn válogatott első összecsapása Magyarországgal mindennek bizonyult, csak könnyűnek nem. Az A csoportba 70 év szünet után felkerült Magyarország Finnország idegeit próbálgatta a heves hazai közönség előtt, és 4-3-as győzelemmel zárt. Az Yle jobb híján az emberelőnyös játék hatékonyságát dicséri, négy előnyből kettő góllal végződött. Két játékos volt jó, Vahalahti és Erkinjuntti, akik aligha férnek be a svájci keretbe.

Jukka Jalonen szövetségi kapitány rádióinterjút adott: "A fő cél a támadójáték csiszolása volt, de nem jutottunk előre. Van min dolgozzunk, de harakirit még nem kell elkövetnünk. Jó leckét kaptunk abból, hogyan kell gólt lőni. A magyaroknak nagyjából hat helyzetük volt, de három gólt szereztek, jól érvényesítették a lehetőségeiket. A svédek ugyanígy jártak két éve, nincs mit tenni, amikor ilyen jó kapussal állunk szemben. Szerintem pénteken összeszedettebbek és eredményesebbek leszünk. Jobbak és erősebbek voltunk. Mi uraltuk a játékot, nálunk volt többet a korong."

Jalonen efféléket mondott az Ylének is: "A rossz hatékonyság volt a gond. 40 helyzetből háromnál több gólt kellene lőni. Az átlagosnál könnyebben kerültünk helyzetbe, de ugyanannyi gólt lőttünk, mint a hokinagyhatalmaknak. Makkonen sora lőtte az összes gólunkat, voltak más jó teljesítmények is, de sokaknak bőven maradt  javítani valójuk. Meglátjuk, átrendezzük-e a sorokat a pénteki meccsre, bár ez a vereség nem azok összetételéből adódott. Juuso Riksman áll a kapuba, ha játékra kész állapotban lesz. Nem érdemes semmit elkapkodni. Nyugodtan végigcsináljuk ezt a két hetet. Azután sokkal többet fogunk tudni a  dolgokról. A magyarok számára ez biztosan rendkívül értékes meccs és remek győzelem volt. És persze abban az értelemben ők voltak a jobbak, hogy egy góllal többet lőttek."

33 komment

Címkék: magyarország finnország válogatott felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korrekt nyilatkozat a finn kapitány részéről. Neki is feltűnt Szuper kiugró teljesítménye, nem volnék megdöbbenve, ha a következő szezonban az SM-Liigába igazolna...
De jó ezt olvasni!

Lassan úgy jönnek a csapatok ide hogy itt nem szégyen kikapni hiszen a szlovákok,svédek,finnek is kikaptak, vagy csak teljes csapattal hiszen a 3-4ik vonalas játékosok már nem jók hogy simán nyerjenek, pedig papiron ők is sokkal jobbak mint a mi hőseink. Remélem ma is helytállnak a srácok, szurkolásban nem lesz hiány!
a finnek jobban tudnak veszíteni, mint a svédek. ezt megállapíthatjuk :)

bár a kék-sárgák bevarrtak 7 gólt másnap, meglátjuk, hogy a finnek mire lesznek képesek...
Fantasztikus góljaink voltak!!! És egyáltalán nem akarnám kisebbíteni az érdemet - de azért a finn kapus nem volt egy Szuper Levi.
Ahogy a csapatsportok íratlan szabályai szoktak kezdődni: "Végy egy jó kapust!" :)
sok sikert mára is! Hajrá Magyarok!
Üdv, engem az érdekelne hogy mi a neve annak a számnak ami a gólok után szokott menni? a 2 dudaszó után kezdődik.
Előre is köszönöm
"És persze abban az értelemben ők voltak a jobbak, hogy egy góllal többet lőttek."

Kettővel lőttünk többet. Számoltam! :)
off:
az iihf zene nincs meg valakinek?
"A szerző számokat hasonlít össze: nálunk 2000 játékos van, náluk 195 ezer, közülük 63 ezren igazolt hokisok. Nálunk 16 jégcsarnok van, náluk 220." - Ezt a mondatot át kellene írni, mert így azt fejezi ki a mondat, hogy mi rendelkezünk a finn viszonyokkal... Bárcsak úgy lenne, de sajnos nem..
Mikor is lőttük az első gólt?????
"11:09 1:1 Magyarország gól: EQ 18 Fodor Szabolcs "
KIS CSICSÓ Szept 9.-én szül.Szóval 09:11 nézzetek hülyének de ez szerintem több mint véletelen.
Ott volt a fiukkal!!!!
Remélem mai is kint lesz!!
Hajrá Magyarok!!!!
Nekem igy a palank mellol eppen az tetszett, hogy az altalam vart lathato kulonbseg a 2 csapat kozott, nemhogy nem jatszott, hanem szinte teljesen azonos eroket vonultattak fel jatek kozben a jatekosok. 2 olyan dolgot vettem eszre, amit szerintem erdemes figyelembe venni, hogy a 3. harmadban a finnek kondicioja messze a mieink fole kerekedett, azaz amikor mi mar allva passzolgattunk volna, az oroszlanok meg mindig szaguldoztak a masik pedig egyertelmuen Palko helyzetkihasznalas. Es ez az utobbi mindenkeppen tobbet jelentett. Szep volt Fiuk!
Nekem igy a palank mellol eppen az tetszett, hogy az altalam vart lathato kulonbseg a 2 csapat kozott, nemhogy nem latszott, hanem szinte teljesen azonos eroket vonultattak fel jatek kozben a jatekosok. 2 olyan dolgot vettem eszre, amit szerintem erdemes figyelembe venni, hogy a 3. harmadban a finnek kondicioja messze a mieink fole kerekedett, azaz amikor mi mar allva passzolgattunk volna, az oroszlanok meg mindig szaguldoztak a masik pedig egyertelmuen Palko helyzetkihasznalas. Es ez az utobbi mindenkeppen tobbet jelentett. Szep volt Fiuk!
na szepen elkuldtem 2x. Legalabb sokat lattok.
Tehát a 4 milliós Finnország 5%-a igazolt jégkorongozó. Hmm.
A gólok utáni zene szerzőjéről:

"In 1999, Glitter returned to the public eye when he was sentenced to four months imprisonment and listed as a sex offender in the UK following conviction for downloading thousands of items of child pornography.[4] His reputation was greatly tarnished, and, though he continued releasing new music, Glitter's popularity declined sharply. He moved to Cambodia but was permanently deported from there in 2002 for suspected child sexual abuse,[5] to Vung Tau in Vietnam.[6] In 2005, he was arrested by Vietnamese authorities, was tried and convicted of child sexual abuse charges in June" - mondjuk úgy, ellentmondásos személyiség :D
@krumplee: és a 10 milliós Mo 5% a biztonságiőr :D
Ha valakinek kell mára egy 4000 ft-os jegy az első sorba az írjon rám hamar, mert lassan indulni kell. :D
nem is lőttünk egy góllal többet, de köszönjük
Sziasztok!
Tudtok valami streamet, ahol nézni lehet a mérkőzést? Fontos lenne, ugye...:) Köszi előre is!
Gyönyörűséges,megható,felemelő és fantasztikus.
Várjuk ma a folytatást!!
(Megrögzött finn drukkerként remélem a VB-n jobban nyomják)
gyerünk srácok,az elsö harmad döntetlen!:)
@ko_zoli:
köszönöm szépen, örök hálám üldözni fog
tök jó ez a stream, szép adás, a chatban meg szlovákok és magyarok beszélgetnek midnenféle probléma nélkül :)
Kösz már látom...
ezek szerint ugyanaz, mint két éve a svédek ellen
de nem baj, a tegnapi estét már senki sem veheti el tőlünk!
Hajár magyarok!
@krumplee: Finnország 5 milliós, nem 4.

Az egyébként nagyon jellemző, hogy rögtön a svédekhez hasonlítják a teljesítményüket.

Egyébként meg szép este volt, hajrá fiúk!
@Hasek70: szeptember 9 az nem 09.09 ?@I'm a Ranger!: ez szerintem idézet akart lenni, és azért hagyták eredeti formájában.
@BöszmeBivaly: Nem, pont nem idézet, hanem a cikk értelmezése magyar szempontból. Szerintem egyáltalán nem félreérthető.

A szeptember 9 pedig 11, szerintem Hasek70 csak félreírta. Csicsó szept. 11-én született, 11:09...
süti beállítások módosítása