HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Finnország 0-6

2009.04.03. 20:33 D. Gromov

A szakvezetés feláldozta a második magyar–finnt a csapatkerés oltárán, reméljük, sikerült levonniuk a megfelelő következtetéseket, és megtalálni azoknak az embereknek legalább egy részét, akiket érdemes lehet beépíteni a vb-keret harmadik-negyedik sorába. Ahogy jeleztük, nagyon tartalékosan léptünk jégre – fél tucat bekapott gól lett belőle.

A finn válogatott a világbajnok Nummelin nélkül kezdett, a kapuba megint Tarkki állt, ezek szerint hiába bízott Jalonen kapitány Juuso Riksman felépülésében. Az ellenfél nem ugrott nekünk annyira, amennyire csütörtöki veresége miatt felajzottan ugorhatott volna. Ezzel együtt így is sokkal többet támadtak, mint a fenekestül felforgatott magyar csapat. A koreográfia annyiban hasonlított az egy nappal korábbira, hogy megint hamar kerültek emberelőnybe, és annyiban is, hogy gólba torkollott a nyomulásuk. Más kérdés, a gólbíró nem látta, hogy a korong nem a vasról, hanem a kapuból jött vissza, így hiába örültek a finnek, maradt a 0-0. És maradt a harmad végéig is, sok helyzet volt Hetényi Zoltán kapuja előtt, nagyon-nagyon kevés a túloldalon.

Ebben a szakaszban nekünk Horváth András játéka tetszett a legjobban, remek helyezkedéseket, ügyes korongszerzéseket mutatott fel, előrefelé is összeszedetten játszott. Nagy Gergő jól védekezett, Fekete Dániel frissen kavart elöl, Holéczy kiválóan bulizott, Vas János fel bírta venni a versenyt sebességben. Amikor képesek voltunk letámadni a finneket a harmadukban, többször eladták a korongot, más kérdés, hogy ezt a stílust nem könnyű bírni kondícióval.

A második menetben is tartottuk a tempót egy darabig, de nem sokáig. Kerman a 25. percben emberelőnyből megszerezte csapata vezető gólját, 0-1. A meccs fele tájékán megpróbáltunk sebességet váltani, fel is pörögtünk, amennyire futotta, de igazán veszélyes szituációt nem teremtettünk Tarkki ketrece közelében. Hanem kaptunk egy újabb gólt, megint hátrányban, a Hetényiről kipattanó korongot kotorta be az egy nappal előbb duplázó Vahalahti, 0-2. Két perccel később jött a harmadik, Kerman két finom csellel verte át Tokajit, szépen csinálta, 0-3.

A hátralévő percekben megint nekiláttunk, különösen Holéczy volt elemében, de a szépítés nem jött össze. Ebben a húsz percben Kiss Ákos nevét írtuk fel a jobbak közé, amikor megindult, lőtt, amikor lőtt, kijött a korong, de nem nagyon voltak érkezők. A meccs kétharmadánál elmondhattuk, erősen kijött a különbség az egyaránt tartalékos magyar és finn válogatott között.

Amely a harmadik felvonás elején hatalmasra nőtt. Pillanatok alatt beszedtünk két brutális gólt. Előbb Lehtonen, majd Hietanen lőhetett teljesen tisztán, hátulról, egyikük sem hibázott, 0-5. Ekkor gondoltuk először, hogy Hetényi Zoltánt ideje lenne lehozni. De maradt. A finnek támadóharmadába sokáig nemigen tudtunk eljutni, vagy ha mégis, a vonalon túl elfogyott az erő és az energia. Kermané nem, elrobogott a védők mellett, mesterhámas, 0-6, és még csak a 48. percben jártunk.

Ekkortájt szerencsére kaptunk egy előnyt, amelynek során csak annak örülhettünk, hogy felálltunk szépen – a fóros játékunk amúgy sem volt rossz a két napon –, de közben a finnek sebessége megtört, a maradék tíz percben már nem erőltették annyira a góllövést. Mi erőltettük, de hiába, helyzetbe sem nagyon kerültünk. Leszámítva egy gyönyörű Vaszjunyin–Sofron akciót, akkor hajszálon múlott a szépítés, de maradt a 0-6.

A magyar válogatott lekopírozta a két évvel ezelőtti dupla magyar–svédet. Akkor hosszabbításban hoztuk az elsőt a világbajnokkal szemben, majd 7-1-re vesztettük el a másodikat. Most 4-3-ra megnyertük az elsőt, 6-0-ra elment a második.

Azt feltételezzük, hétfőn szerephez jut a legjobbak zöme is, bár biztosan lesznek még kipróbálandó hokisok, Énekes Lajos meccs utáni tv-nyilatkozata is erre utalt. Úgy gondoljuk, a tényleg legjobbnak tekintett válogatott a második norvég találkozón szállhat harcba. Jó úton járunk, mondta Énekes a Sport 2-n. Ebben bízunk mi is.

82 komment

Címkék: magyarország vb finnország felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nálam a tegnapi első, és a mi harmadik sor bejött...
Fene a Volános mindenemet... De tényleg jók úgy... Sofi pedig a gyorsasága miatt mindenképp kell!!!!
Nem volt semmi baj ezzel a meccsel, várható is volt a vereség. Nyerni úgyis Svájcban kell!
A ma meccset tényleg beáldoztuk. A finnek nagyon magabiztosan, de különösebb erőlködés nélkül ütöttek egy hatost nekünk (igazából ugyebár egy hetest). Az látható, hogy ennyire felforgatott csapattal ennyire vagyunk képesek.
A bizonyítani akarók ma sem okoztak csalódást, de nem ment úgy, mint tegnap.
Nekem némi meglepetést okozott, hogy nem Budai védett...
A norvégok ellen talán már a legjobb csapat is játszik.
Azt én sem értem miért nem kap Budai játéklehetőséget. szerintem többet játszott idén mint Hetényi.
Holéczy is nagyon jól és hasznosan játszott.
És megjegyezném, hogy 50%-os a finnek ellen a mutatónk, amit szerintem kevesen mondhatnak el magukról :)
Nem a kapuson múlott,meg kell nézni hány lövést kapott!!...de, hol vannak a góllövők??? Hány gólt is lőttünk?? :(
@nyilasjegyű: Nem a kapuson múlott, csak kaphatott volna a csapat tartást zolitól. De nem kapott, immár idén sokadszor. Nagyom át kell gondolnia a dolgait, mert így nem lesz belőle kapus:((
Így a helyszinről csalódás volt a meccs. igazándiból a tüzet sem láttam annyira amennyire kellett volna olyan játékosokon akik elméletben arra hajtanak hogy bekerüljen a szűk keretbe! Igazán helyzetünk sem volt egész meccsen ami meg tényleg gáz akárki ellen is jászunk. Meg a másik... "beáldozunk" egy meccset. ezt meg végképp nem értem. hogy jövünk mi ahhoz hogy egy finnek elleni meccset beáldozunk. akkor ne kössünk le kettőt csak egyet. Ez a lelkes közönség aki még 0-6 is biztatott, és még ha nem is volt meghirdetve macidobálás bekészült jópár mackóval a beteg gyereknek, legalább egy gólt megérdmelet volna. Ehelyett egész meccsen csak azt láttam a srácokon (akit egészen az eddigi életemben nem biráltam) hogy csak legyünk túl ezen a meccsen. Persze két nap mulva káposztásmegyeren már full kerettel fogjuk nyomni. a behirdetett magyar-finn hoki gálából lett egy magyar B a finn C(D) elleni meccs, igazi küzdelem nélkül. most meg mindenki azt mondja jó hogy beáldoztuk ezt a meccset. Nem jó nagyon nem jó. FŐleg azért nem mert tényleg játszon a B csapat de akkor az menejen úgy mint akinek az élete múlik rajta, ne úgy hogy gólhelyzetet sem tud kialakitani.

bocs ha hosszú volt és kicsit mérges, mindenem a válogatott amikor tehetem helyszinen nézem őket, de ilyet hogy még egy jó ütközésünk se legyen még nem láttam!

HAJRÁ MAGYAROK !!!
Az első megnemadott gól, tényleg nem volt bent...
pont ott álltam a kapuval egy vonalban, ill. felette és pont jó szögből volt rálátásom az akcióra. nem volt bent.

HAJRÁ MAGYAROK!
Nano, mi az, hogy a közönség megérdemelt volna egy gólt? Ez akkora blôdség, hogy nem is értem. Mi ez, varieté? Gondolod, a srácok kimentek a jégre, és azt mondták, na neeeem, ma csakazért sem ütünk egy gólt sem, mit képzel a közönség?

Ha nem tûnt volna fel, a világ egyik legjobb csapatával játszott ma egy erôsen tartalékos magyar válogatott, ráadásul tegnap felbosszantottuk ôket erôsen.

Nem beáldozta Cortina a meccset, hanem megnézte, a második hullámból ki az, akit esetleg világsztárok ellen is be lehet vetni.

És még egy komment: teljesen evidens, hogy a magyar válogatott nem fog kétszer egymás után csodát tenni. Nem kell ezen kibukni, magyar mentalitás ez. Talán inkább örülni kell a tegnapi csodának. Szerintem.
Édes istenem, már megint a baromkodás... ez a hatos még mindig hízelgő ránk nézve, mert szerintem a két csapatot nézve 7-8 a realitás. Hogy nem akartak támadni a fiúk, meg, hogy miért nem lőttek gólt? Ekkora marhaságot írni... A finneknek nyilván közük nem volt ehhez, pont a magyar jégkorongozók voltak azok, akik csak le akarták tudni a meccset (egyesek életük meccsét ugye, hisz ilyen jó csapat ellen most játszottak először). Hihető, remek meglátás, de tényleg!
Mi lesz itt, ha Svájcban minden meccsen kapunk nyolcat? Mert simán benne van a pakliban... ne legyen így, de reálisan nézve bizony simán előfordulhat, ha a csapatunk nem nyújt megint 120 %-ot.
Vegyünk már egy nagy levegőt néha az ilyen okoskodás előtt. Az oltári dolog, hogy a magyar jégkoronggal szemben néha már lehetnek elvárásai az embernek - de ne baszogassuk már a srácokat, ha egy adott meccsen "csak" 70-80 %-ot sikerül kiadni magukból. Ez ugyanis nem rajtuk múlik, sokkal inkább azon, hogy a jóval erősebb ellenfél ennyi teret hagyott nekik a játékhoz.
Az ilyen meccsek a jelek szerint nemcsak a csapatnak fontosak, a szurkolóknak is jó edzés lehet arra, hogy lássák is már, ami a pályán történik, ne csak úgy bámuljanak ki a fejükből...

Elnézést a cinizmusért, de az igazságérzetem nem tűri, hogy szabvány okoskodással cseszegessék a MAGYAR JÉGKORONG VÁLOGATOTTAT!
@juhika: az utolsó mondatért simán ki kellene moderáljalak, de egyelőre nem teszem. remélem, érted, miért.
@Geo_morph: Emlékszem én , még régen, elutaztatták az akkori srácokat Drúzsba kupára. Na ott volt aztán tizen- huszon.., részünkről: egy-kettő. Mai napig ikonok szememben az akkori résztvevők. A maiak, a semmiből nőttek fel, szinte semmi támogatással. Ne bántsa senki őket!
@juhika: Hát én nem lennék ilyen magabiztosan nyilatkozó a helyedben... Rmélem csak a csalódottságod miatt írsz ilyeneket.
Meg ez a magyarok... HIdd el akik jétszanak nem véletlenül jétszanak a magyar válogatottban s talán nem neked kéne eldönteni hanem a válogatott tagjainak hogy mit is gondolnak róluk. Tehát Holéczy sem magyar? Sille Tomit hova sorolod?
HIdd el én pl. csak a 2. svédek ellenimeccset láttam s akkor most azt kéne mondanom h hát én nekik nem szurkolok, nem hajtottak?
Ugyan már.


Amúgy sztem ez nagyon jó eredmény s örülni kéne. Meg látni azt hogy az A csoport az egy másik kategória. S az is kb. 2 részre osztható az első 7 (8) ország s a többiek. Raonnal nagyon egyetértek. Gondoljatok arra hogy most sokaknak megadatott hogy Finnország ellen játszott s ki tudja mire sarkallja majd őket ez a jövőben? S nem az van hogy az a fix 20/24 ember van csak.
@juhika: Nem vagy te egy kicsit igazságtalan? Tapasztalat, hogy meccs utáni első felindulásból nem szabad ide beírni.. Esetleg egy olyan kivétel, mint a tegnapi.

Viszont itt leszel akkor is, amikor bennmaradnak a fiúk az A-csoportban, és nyilvánosan bocsánatot kérsz? Hm?
@juhika: Ha már ennyire reklamálsz, akkor írj a Finneknek is hogy mi a francért nem játszott ebben a finn válogatottban Koivu, Ruutu és még páran...
Oké, akkor én most bevallottan feszegetni fogom a korrekt vita kereteit - ha túlzásba viszem Gromov, törölj ki nyugodtan.

@juhika: dinamikusan változó álláspontod kapcsán (amit ne vegyél rossz néven, lehet, hogy a te fejedben sokkal egyértelműbben megvan ez a vélemény, de én csak abból tudok kiindulni, amit ide leírtál) nekem egyre inkább az látszik, hogy már minden elképzelhető érvet felhozol, csak úgy érezd, neked legyen igazad. Én a magam részéről nem ragaszkodom ahhoz, hogy elismerd az igazam, tehát ha én most azt mondom, ez az erkölcsi győzelem a tiéd lehet, lapozhatunk végre?

A vélemény tényleg szabad, és ez valóban egy fórum, de az a baj a te véleményeddel, hogy túlmegy a jóízlés keretein. Lehet, hogy neked érzelmi túlkapás a magyar válogatott játékosai kapcsán Omarozni meg szlovákozni - én meg, aki a Volánban Ondrejcik majd összes hazai meccsét láttam, azt gondolom, görcsölj ki magadból két sünt a retyin, amiért ilyet le mersz írni.

Az a baj, hogy több hasonló baromságot írtál - itt most próbálok nagy levegőt venni, és megmaradni a Cortinával kapcsolatos észrevételeidnél, mert úgy látom, a legfrissebb verzió szerint ez az igazi gondod.
Hát képzeld, normális (a szakmai hozzáértésre valamit is adó) edzők információgyűjtés címen TÖBBSZÖR is végignéznek egy meccset felvételről - tehát óriási baromság olyat mondani, hogy Cortina nem látta a meccset, ezért annak alapján dönt. Mivel főállásban nem nálunk van, hanem odakint, teljesen logikus, hogy ha muszáj, ki kell mennie. De biztos vagyok abban, hogy két segédedző támogatása mellett a távolmaradása a válogatott szempontjából semmilyen problémát nem jelent - ahogy erre nem egy példát lehetne hozni a közelmúltból.

Azt megértem, hogy nem erre a keretre számítottál, és csalódott vagy. Meg kell mondjam, én sem értem, miért maradt ki a francia légió, de erre holnap nyilván meg fogjuk kapni a magyarázatot. Úgy gondolom, ha tényleg szereted a magyar jégkorongot, és tiszteled ezt az egészet (ha mást nem, az eredményekért), akkor érdemes lenne megvárni ezt a nyilatkozatot, és utána eldönteni, hogy akkor te most mennyire kérjed ki magadnak. De persze ez egy szabad ország, és a demokrácia egyben azt is jelenti, mindenki úgy égeti magát, ahogy neki tetszik...
@juhika: egyébként ne vedd személyes támadásnak, nekem nem veled, csak az ide írt túlzásaiddal volt gondom.
A keret összeállítása tényleg kissé hiányos volt, de aki a legjobb válogatottat akarja látni, az ne csak egy meccsre menjen/utazzon el, hanem többre...Ettől a csapattól ma ennyire tellett, főleg, hogy tegnap (aki játszott) kihajtotta magát rendesen. Látszott is pl Sofin és a Rogeren, hogy pihentebbek, így jobban pörögtek mint a többiek. Amit még kicsit sajnálok, hogy nem adtak legalább egy harmad védési lehetőséget Budainak.
Mindegy, felkészülésnek jó volt.
Szerintem a mai meccsen teljesítettük, amit kellett. Megértem azt, hogy a helyi nézők kissé csalódottak voltak, de ez tényleg "csak" egy felkészülési meccs volt. Én így is vártam el.
A tegnapi meccs nagyon fontos volt, ezt szerintem mindenki így érezte. Az senkinek nem egy egyszerű felkészülési meccs volt. Akkor Csicsóért kellet bizonyítani, még ha ez már lassan kezd is közhellyé válni. De tényleg, én nagyon így éreztem. Ha tegnap játszunk így, nagyot csalódok. Így nem. 9000 néző előtt megvertük a finneket, az első alakalommal sok év óta, hogy Ocskay nélkül játszottunk. Id. Ocskay és a többi családtag előtt. Egy ország szeme előtt. Megmutatták a fiúk azt, hogy tudnak küzdeni. Nem lehetett volna (egyelőre) szebben tisztelegni Csicsó emléke előtt.
Ma egy teljesen más helyzet volt. Ez már, ismétlem magam tényleg "csak" egy felkészülési meccs volt. Itt nem nyerni kellett. Itt az volt a cél, hogy kipróbálják a fiúk, milyen a tempó, mire kell figyelni a védekezésnél, honnan lehet veszélyes egy A csoportos csapat. És az, hogy ezt mindenki, aki még nem is stabil válogatott, tapasztalja. Mikor máskor tapasztalhatták volna ezt?
És én mindezek tükrében azt mondom, hogy nem vagyok csalódott. Megnéztük, mit tudnak, és azt is hogy hogyan lehet (abszolút ideális esetben) megverni egy ilyen csapatot. És ez volt a lényeg. Nem most kell nyerni. Svájcban. De ahhoz, hogy esetleg nyerjünk egy-kettőt, ahhoz az kell, hogy kiismerjük őket (úgy általában az A csoportos csapatokat).
@Bodicsek: Én remélem, hogy a következő meccsen teljesen Budai fog védeni. Én úgy képzelem el, hogy mindegyik kapus kap egy-egy meccset bizonyításra, de teljes meccseket. Annak szinte semmi értelme nem lett volna, hogy Budai egy harmadot védjen. Hetényi is végigvédett egyet, és remélem Budai is végig fog. Szerintem ez így okés hozzáállás.
Nem értek a jégkoronghoz, és a cinikusabb emberek divatdrukker kategóriájába tartozom.
Ez egy felkészülési meccs volt annak érdekében, hogy a vb-n, a tétmeccseken minél felkészültebben játszunk. Mondhatjuk azt, hogy Pat feládozta a meccset, csak tegyük hozzá, hogy minek érdekében. Annak az érdekében, hogy minél sikeresebben szerepeljünk a vb-n. Ami nyílvánvalóan magasabb helyen álló cél. Számomra kifejezettem bátor, nagyon emberi és okos döntésnek tűnik, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adott, akik egész évben keményen hajtottak azért, hogy bekerüljenek a válogatott keretébe. Ha ezeken a meccsken teszem azt 10 nem stabil játékos közül csak 2 bizonyít és jogosan bejátsza magát a vb keretbe, már nyertünk. Ez ugyanis erősebb csapatot jelent, ami jó Pat-nek, a csapatnak, neked, nekem, mindenkinek. Azok a legnagyobb emberek akik ilyen döntéseket meg mernek hozni, adott esetben az árral szemben (bár ahogy észreveszem az 'ár' hokiban sokkal enyhébb, mint pl a fociban).
Az Omarozás szlovákozás gusztustalan volt, ugyan nem ismerlek, lehet hogy nálad nem, de százszor többet adtak ennek az országnak, mint sokadmagunk.
Különösen érthetetlen ez a morgás ezekben a napokban. Mikor, ha nem most vegyük észre, hogy vannak sokkal olyan dolgok, amiket meg kell becsülnük. ki gondolta volna 10 éve, hogy Miskolcon az A-csoportos válogatott csapatunk kap egy 6-ost a világ egyik legjobb csapatától, azután, hogy 1 napja megvertük őket?
Az a helyzet, hogy a sikersztori úgy hozta, hogy már azzal sem vagyunk elégedettek, ha egy tartalékos válogatott kerettel kikapunk Finnországtól. Még az is lehet, hogy az lesz a vége; ha nem ütjük szét az oroszokat 22-én, akkor sokan ki sem mennek a VB-re, mert csalódottak lesznek.

Én azt mondom, egyáltalán örülhetünk, hogy a címeres mezre pályázó fiatalok és kevésbé sztárolt magyar játékosok CSAK hatot kaptak egy igazi világelittől. És büszkék lehetünk rá, hogy velünk akarnak ilyen csapatok felkészülni. A csapatot pedig most kell még próbálgatni, azért felkészülés. Aki pedig a MAGYAR BOMBAERŐS CSODACSAPATOT akarja látni, az ne felkészülési, hanem tétmeccsen próbálja megtekinteni.

Egyébként le a kalappal a lelkes miskolci közönség előtt! Jó volt ott lenni! Ráadásul igazi sztárként távozhattam a csarnoktól 29# :))

@M.Lac: Megteszem, amire vágysz, rákérdezek: mire utal az utolsó mondatod?
omarozás, szlovákozás gusztustalan.

azt kaptam ma, amit vártam: vereséget, de minden bizonnyal sok-sok tanulságot a vezetés számára.

Holéczyn kívül nem tudom, kit tudnék kiemelni, sajnos látszott az igazi vezéregyéniségek hiánya.

dehát ők azért vezéregyéniségek, mert ott lesznek, amikor kell.

aki pedig miskolcon győzelmet várt, meg legerősebb magyar válogatottat, meg gálát, elfelejti: ez _felkészülési_ mérkőzés volt, annak pedig nagyon jó. a tegnapi is az volt, csak a tegnapin nyertünk. a FINNEK ellen!

azért hogy ne csak pozitívat mondjak, egy gól befért volna valahogy, és remélem, budai is fog védeni legalább az első norvég meccsen.
@juhika: Kérj bocsánatot amiért bántod a magyar válogatott játékosait. Te beszélgettél már életedben egyszer is velük. Tudod, hogy Ők miért játszanak pont ebben a válogatottban?
Sajnos a szaros pár ezer forintodért elvárod, hogy a felkészülés leghülyább időpontjában a magyar válogatott minden logikát nélkülözve a legjobbjait játszassa, ahelyett , hogy azokat próbálgassa(csakúgy mint a finnek) akik a hátsó két sort fogják adni.
Tudod id. Ocskay Gábor is ott ült a lelátón, és meggyőződésem, hogy teljesen másként látta a meccset mint Te-igaz Neki valószínüleg nem kellet megvennie a jegyet...
Magam nem vártam győzelmet. A nyilvánvaló szakmai okokból felforgatott csapat vs. a megcibált bajszú oroszlán esete azt sugallta számomra, hogy 6-2, esetleg 6-1. Sajnálom, hogy nem jött össze az az egy gól (plusz a bekapott gszabályos ólok száma valójában 7, ez teljesen egyértelmű). De nincs mit ezen siránkozni. Sőt! Nézzük a pozitív oldalát; bár csoportellenfeleink bizonyára alaposanm felkészülnek belőlünk is, de talán picit mégis elaltatja őket ez az eredmény - amit a legjobak nélkül, amit a kapitány nélkül értünk el.
Vagy ez csak önámítás? ;)
@Geo_morph: Ne má'!!!! Az a magyar mentalitás, hogy nem örülünk a csodának, hanem másnaptól az már kötelező... ld. még mekkora kudarc lett volna a pólósoktól az ezüst az olimpián...
@alfredo: ez nekem is eszembe jutott... de pont a vége felé élesedik a vb, addigra meg már elmúlik a meglepi ereje...
@jacint70: hát, azért EZEN az olimpián az ezüst tényleg az lett volna. Inkább a bronz, mint kikapni az USA-tól.
@M.Lac: Hát már miazhogy nem ütjük meg az oroszokat?!?!?!? Viccolsz?
@Raon: Szerintem Cortina úgy gondolkodott, hogy az első meccsen pihenjenek, nézzük meg a sokak által "bekövetelt" játékosokat. Mivel győztünk, vagyis a "renomé" meglett (szerintem a tegnapi 0-6 ellenére a 4-3 marad meg a világban), húzott egy merészet, hogy nézzük meg, hogy mire megy egy abszolút B válogtott egy ilyen komoly csapat ellen. Kiderült, hogy max. a "félkatasztrofális" vereségre.
Tanulság?
1. Szükség van a "hagyományos" húzóemberekre.
2. Melléjük kell beépíteni a többieket, akik majd évek múltán "kinövik" magukat... (Vajon az 1998-as csapat mire ment volna a finnek ellen?)
Naaaa, milyen vihart kavart itt ez a vereség....
Fel kell fogni, hogy ez egy felkészülési mértőzés és próbálgatni kell a sorokat!!!
Amitől Én félek az az, hogy sajnos védekezésben lassúak vagyunk és szinte magunkra húzzuk az ellenfelet, sokszor behátrálunk. Ezen javítani kell, nincs mese.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Ja igen, remélem Én is, hogy Budai kap lehetőséget, Hetényi sajnos csak 2. harmad után tudott bemelegedni, meg láthatóan formán kívül van, lapos lövésekkel hadilábon állt végig.
(keveset védett a szezon 2. felében)
@Acilles: Elnézést, a svédek ellen anno nem Budai védett? Nem emlékszem, de így rémlik...
@celebesz: elég egy kis meglepetés a vb elején, nem kell a végéig várni...;)
@F. Kapus: @M.Lac: Pl mikor a tvben a szakértő miskolci közönségről beszéltek, akkor is druszámat mutatták. :D :P
Szerintem ott Miskolcon ne fanyalogjon senki, inkább tűnődjön el azon, hogy mikor játszott a válogatott Fehérváron vagy D.ujvárosban ?
@jacint70: De. Akkor még ő volt az örök másodkapus Szuper mögött. Azóta bejött Hete.
De egyébként na és? Az egy másik év, másik helyzet volt. Nem értem, hogy hogy jön ez ide. Nem kötözködés, de megymagyarázod, légy szíves?
@csa1: Nem értem! Te magad sem tudod eldönteni, mi a véleményed? Hiszen szerintemmel nyitod a mondatot, de kérdőjellel zárod. ;)
Egyébként tartqalmilag is nehezen értlmezhető,a mit írtál. Mintha azt sugallmaznád, Miskolcra csak azután mehetne a válogatott, ha már játszott Székesfehérvárott és Dunaújvárosban is. Miért? Amellett, hogy sajnálom, hogy ott még nem volt válogatott meccs, azt is tudom, egy fehérvári vagy egy dunaújvárosi szurkoló sokkal könnyebben eljut Bp-re, mint egy miskolci.
Még egy dolgot hiányolok, nem védjük meg a kapust eléggé, több szituáció is volt mindkét meccsen, hogy ott szurkáltak a finn támadók a kapusunknak, a védőink meg csak nézték az esetet, lemaradtak, remélem ez még csak a felkészülés miatt lehet, de ilyet nem lehet megengedni senkinek! Azért is csodálkoztam, mert nem erről híresek a védőink.
Ki kell lökni onnan mindenkit, nem lehet sz..oni!!!
@Ati_ur: sajnos a Volános védők mindig is ilyenek voltak, a légiósokon kívül általában senki nem védte meg a kapusunkat (amit én sem értek, szerintem ezek lennének azok a szituációk, amikor a feszültséget jogosan le lehet vezetni).

Jacint70: teljesen egyetértek, én is vmi ilyesmire gondoltam. Ha Juhika is gondolt volna erre, megúszhattuk volna a tegnapi kommentszennyezést.

Alfredo: ez nem a miskolciak ellen szól, de azért tényleg furcsa ám. A szövetség akkor lenne korrekt, ha azt mondaná, hogy itt van x felkészülési meccs, ebből mondjuk ennyit és ennyit évente le lehetne játszani Budapesten kívül is. És akkor körbe mehetne a válogatott az országban, mert a magyar hokinak nagyon kell, hogy Miskolcon, Kaposváron (stb.) is legyenek válogatott meccsek. És persze nálunk és Újvárosban is.
Egyébként a Fejér megyeieknek szerintem annyiban jogos a fájdalma ezzel kapcsolatban, hogy egyik helyen sem volt sok éve válogatott meccs. Hidd el, Újvárosba sokkal többen átugranának Fehérvárról, mint az arénába, tehát én már annak is örültem volna, ha Fehérvár helyett Újvárosban van a meccs (amúgy is kicsivel nagyobb az a csarnok, 4500-5000 ember simán befér, nálunk az már tömegnyomor).
Hát talán majd jövőre eszébe jut a szövetségnek, hogy a vidéki PR meccsek leosztásánál az elmúlt két évtized sikereiben nem kevés szerepet játszó Újvárost és Fehérvárt sem kellene kihagyni.
@alfredo: Összetett mondat , szerintem :)

Csak azt akartam mondani, hogy kb 4 éve volt itt utoljára a csapat. És örüljön mindenki a ha a közelükben játszhat.
Már több helyen olvastam és egyet kell, hogy értsek. A miskolciak hónapok óta vártak erre a meccsre, nem kevés pénzt áldoztak rá (amiből arrafelé nem sok van) és kapnak egy tartalékos magyar válogatottat. Holott azért mentek ki, hogy lássák játszani Palkovicsot, Szupert és a többieket. Próbálgassanak a maradék két pesti meccsen. Ha már Miskolcra visznek egy ilyen rendezvényt, akkor az ottani szervezés megérdemel egy A csoportos válogatottat.
@csa1: A mondatod nyelvtanilag abszolút helytelen, értlmezhetetlen. Vígasztaljon az a tudat, hogy sokan úgy írnák le, ahogyan Te is tetted. Mindegy, nem ez a lényeg, ezen csak poénkodtam, bocsesz! :)
Egyébként pedig, az esetleges fanyalgásnak semmi köze ahhoz, mikor jászottak az említett két városban. Én örülök, hogy láthattam őket tegnap itthon, de mégjobban örültem volna, ha a lgjobbak is ott lettek volna. Persze, megértem a szakmai szempontokat, kezdettől megértette. Ez még nem változtat azn, hogy jobban örültem volna, ha mégis van esély egy szorosabb eredményre. E baj talán?
@alfredo: Aki akarta, megértette ...
Most a finnek buszkek lehetnek magukra, hogy megverhettek a tartalekos magyar valogatottat.

Mikozben odahaza beakasztjak a gardrobba a szep uj zakot :-)
@Nano: Miféle gáláról beszélsz? Ez nem egy bulimeccs volt, hanem egy A csoportos VB-re történő felkészülés, ahol a szakvezetés kereste kik jöhetnek szóba a 3. 4. sorba. Minkét finn meccs ennek volt "beáldozva". Inkább veszítsünk most a finnek ellen 6:0-ra, de maradjunk bent, minthogy ez fordítva történjen.

Ezt kellene megértenie a fanyalgóknak.
@pokerface: "A miskolciak hónapok óta vártak erre a meccsre, nem kevés pénzt áldoztak rá (amiből arrafelé nem sok van) és kapnak egy tartalékos magyar válogatottat. Holott azért mentek ki, hogy lássák játszani Palkovicsot, Szupert és a többieket."

Nagyon nagy bajnak érezném, ha ez valóban így lenne. Szerencsére tudom, hogy - bár te nem érzed cikinek, hogy többes szám harmadik személyben fogalmazva az egész miskolci közönség érzéseit tolmácsold nekünk -, a fenti mondat kizárólag rólad állít ki szegénységi bizonyítványt, nem a miskolci közönség egészéről. Így azért kevésbé elszomorító a dolog.
esetleg debrecenben a fonixben is lehetne egy felkeszulesi meccset csinalni jovoben elotte nagy showwal mindennel , mar csak azert is mert az is vonzza az embereket akik nem feltetlenul hokirajongok de potencialis jeloltek
@Tom: Pölö én is. Attól még csipkelődni szabad, nem? :)
Na, aki akarta megértette...;)
@T1GRIS:

Bocs, de nincs egyedül. Minimum ketten vagyunk. Illetve, annál is többen cseppet, mert akik mellettem álltak, azoknak is ez volt a véleményük.
Másra számítottunk, erősebb összeállítású magyar csapatra, picit szorosabb eredményre. Nem ezt kaptuk. Kis csalódottság mellett természetesen a szakmai szempontok meg vannak értve!!! Legfeljebb az jutott az eszembe, Pesten úgyis gyakrabban játszik a csapata, esetleg lehetett volna az ottani meccsen tartalékos az együttes, a miskolcin pedig a legerősebb összeállítású. Csak gondolkodom.
Egy dolog azonban biztosan hiányzott, a szövetségi kapitány. Szövetségi kapitány hiánya, az már majdnem egyenlő a feltett kézzel. OK, tudom, a kulbcsapata. De engedtessék meg nekem, a magyar nemzeti válogatott számomra összehasonlíthatatlanul fontosabb egy német klubcsapatnál.
Nem igazan ertem miert eroltetik most Hetenyit ebben a szezonban nem ment neki.Ellenben Budainak a szezon vegen volt sokkal jobban ment a vedes a Kesmarknal szoval o inkabb formaban van.Nem azt akarom mondani hogy Hete gyenge vagy valami csak egyszeruen ez most nem az o szezonja , a tavalyi az ove volt ez most nem . Remelem a VBre Budai es Szuper fog utazni, mert a tegnap Hete kapott 1-2 olyan golt amit az o szamlajara lehetne irni es a VB-n ezt a luxust szerintem nem engedheti meg maganak a valogatott.Ha svajcban minden meccsen olyan kapus teljesitmeny lenne mint a finnek elleni elso meccs akkor nagyon megnonenek az eselyek a bent maradasra mert Szuper akkor nagyon parades volt.
@Acilles: Ja-ja... Eszerint Budainak megvolt már a "Top7 élménye"... Ezért kaphatta meg most ezt a meccset Hete... Legyen meg Neki is...
@alfredo: Helyes! Akkor már csak le kéne tenned pár tízezer "ájrót"... Ha nincs, akkor lehet választani:
1. Cortina így.
2. Valaki más, nem így... Pl. Ted "Bécsbejárok" Sator...
@alfredo: azért én továbbra is töretlenül bízom benne, hogy kisebbségben vagytok.
@jacint70:

Tévedés. Ha nullcentet sem teszek le, véleményem akkor is lehet. Ugyanis én nem megköveteltem, hanem a véleményemet mondtam el. A véleményem pedig az, hogy Cortina kiváló szakember, lehet neki akár "másodállása" is, de ne "főmunkaidőben", azaz a válogatott mérkőzése alatt végezze azt. Látod, ennyi az egész! Elmondtam a véleményem, mégsem kellett fizetnem! :)
@T1GRIS: Még az is lehet, hogy igazd van. De a kismintán (kb. 4-5 főn, azaz valóban nem reprezentatív mintavétel) elvégzett kutatás alapján a "megkérdezettek" 100%-a van hasonló véleményen velem. Elvileg persze az is lehet, mindenki más miskolci szurkoló örült, hogy, Ladányiék nem voltak ott.
@T1GRIS: Ez nem az én álláspontom, hanem nagyon sok miskolcié. Odaírtam, hogy több helyen is olvastam, sőt hallottam is sokaktól.

Írta valaki, hogy milyen gáláról beszélünk?? Hát ennek a 4 meccsnek egészen pontosan Pannon Hoki Gála a becsületes elnevezése.
@qx92: A VB-re szerintem mind a 3 kapus fog utazni, mert oda lehet 3 kapust vinni.
hányok az okoskodó faszfejektől!
@juhika: "Hajrá magyarok!! Magyarok! Nem az Omár és nem a szlovákok!!!"
Erre gondoltam!
bocsánatkérés elfogadva...:)
@juhika: Az Ocskay Gabit hagyjátok ki a vitákból. Jó tudom, hogy mi a mondandó lényege, de ha vitatkoztok, akkor ne vigyétek bele Gabit.
Mondjuk ha már annyira a felkészülést szolgálta a tegnapi miskolci meccs, akkor miért nem próbálták ki Budait? Pláne, mikorra a Hetényi már szétesett...pl. a mérközős második harmadának végétől.
S abban a miskolci közönségnek teljesen igaza van, hogyha úgy érzik "a bolondnak jó a fapénz is csak csörögjön" helyzetbe kerültek önhibájukon kívül, már másodszor. Igen a finnek szétkorcsolyáztak minket, ezt mindenki tudta előre. A korongnélküli korcsolyázásban sokkal jobbak és gyorsabbak is, s tegnap a mi játékunk roppant pontatlan volt. Így pedig nehéz egy ilyen klasszis válogatott ellen tisztességesen helytállni, még akkor is ha ez csak a finn b válogatott.
Mindenesetre Miskolc végre megérdemelne egy magyar A válogatottat. Mert szép a lézershow a meccs elején, de olyan a planetáriumban is látható:)
Miskolci vagyok, s bizony amint az ismerősöket hallottam a helyi közönség nagy része jóval többet várt a magyar csapattól.

Ha már a finnek a C csapattal jöttek, azt is felforgatták péntekre, a hazai csapattól elvárta a közönség, hogy odategye magát. Felkészülisi meccs ide, vagy oda, nem mindegy hogyan is kap ki a csapat...

Mellesleg egy apró szakmai titok: a finn szövetség elnöke tamperei, amely Miskolc testvérvárosa, s ha nincs ez a kapcsolat, akkor nagy valószínűséggel nem is jönnek Magyarországra még a C csapatukkal sem. Ezek fényében elvárható lett volna akár az is a magyar szövetségtől, hogy itt játsza az első meccset, de minimum, a legjobb összeállításban és odategyék magukat. Igen is sokan Szuperre és Palkovicsra voltak kíváncsiak...
El kell felejteni a Bp. központúságot a szövetségnél is. A tv-nek teljesen mindegy, hogy Fehérvárról, Miskolcról vagy Debrecenből közvetít...

S még egy apróság, a Jegesmedvék szponzorainak, potenciális támogatóinak (akik döntő többsége nem jégkorong szakértő, s nem érdekli, hogy ez 3.-4. sor kereső volt) igazán jót tett volna, ha harcos magyar csapatot lát, amire érdemes ebben a nehéz helyzetben milliókat áldozni.
@pokerface: hát vagy gála, vagy felkészülés, ebben igazatok van, a rendezvény neve nem volt a legszerencsésebb. és én tényleg egészen komolyan sajnálom a miskolciakat, hogy ugyanaz jutott nekik, mint ami a debrecenieknek a svédek ellen --- de ezzel együtt úgy gondolom, indokolt volt kipróbálni sok-sok játékost. vigasz, vagy nem az, nem tudom, de a fejlődésért muszáj áldozatokat hozni :)
Kezd parttalanná válni....
@T1GRIS: Tévedsz mert magam is ezen a véleményen vagyok és még sokan mások is akik tegnap megnézték miskolcon a mérkőzést. Én 60 km-ről utaztam s 8 Mezőkövesdi haveromnak is vettem jegyet még hónapokkal ezelőtt. S a csarnokban találkoztam nyiregyházi hokisokkal is. S azt se felejtsük el, hogy pesten 3 meccs lesz. Ez bizony a szakvezetés hibája, ha a vidéki szurkolókat nézi palimádárnak. Tegnap mellettem ült a 12 éves fiam, aki előkészítőben játszik és a hatodiknál azt mondta: - Ez már megalázó vereség ugye?
Na, nekik hogyan tarthatsz előadást, elmondod, hogy Magyarországon 1980-ban még nem volt fedett jégpálya és, hogy finnországban meg...
Az értelmesebb gyermekek meg is fogják érteni magyarázatodat, de ennek ellenére csalódottságuk még érthető. S tegnap Miskolcon több száz gyermek várta a magyar A válogatottat.
@D. Gromov: Persze azt nem lehet pesten, ugye?
Mondjuk hétfőn az Ice Centerben?
@Minarikede: de, lehet, mindenütt lehet, és kell is
@Minarikede: Felkészülésnek van egy menete. Az első meccseken kísérletezés és ahogy áll össze a keret úgy szűkűl. Lehet azt mondani, hogy akár az oroszok ellen i slehetett volna kísérletezni, mert az külföldön van, de ez hülyeség.
A BS-ben is majdnem ugyanez a csapat játszott. Mégse nyavajgott senki, hogy Ladányiék nem játszottak.
Palkovics helyett egy másik sapporoi hős Peterdi játszott és a két sapporoi kapus cserélt. Kovács pedig megsérült.
Történt még egy Benk-Holéczy és egy Hegyi-Ondrejcik csere is.
Tényleg ez miatt megy a hiszti?
Kicsit sajnáltam a Miskolci nézőket, hogy egy előre feladott meccset kaptak.
@OliBLOOD: E miattmegy a hiszti. S érezte több száz miskolci szurkoló, hogy át lettek verve, mint szar a palánkon.
@OliBLOOD: Nem értek egyet. Én ugyan azt gondolom konyítok egy keveset a hokihoz és megértem, hogy ez a felkészülés jegyében zajlik. De! Nem egy sima edzőmeccsnek lett beharangozva, hanem egy gálameccsnek. Hetek óta lázban égett mindenki, ment a körítés. Talán ezért várt volna mindenki többet.

Ja és az sem mellékes, hogy valahol írták is, hogy Ladányiék már a második mérkőzésen játszani fognak. Ezért megértem a miskolciak csalódottságát.
@Minarikede: Óuuu.
Már nincs kedvem hozzászólni, de csak kicsit sarkítva: legközelebb elég, ha Palkó meg Szuper felkorcsolyáznak a jégre, szórják a csókokat, és kész, megvan a boldogság, mindenki elégedetten távozik. Mert a csapatból ez a két ember szerethető, és csak ők léteznek... Ájííí...

Nem lehetne befejezni? Ez így teljesen meddő és értelmetlen...

(Istenem, mennyire nem lenne ez a vita, ha a fiúk csütörtökön az Arénában is beszednek egy hatost, akkor nem lenne olyan érzésem, mintha az lenne a sértődöttség alapja: "hogy bezzeg a pestiek megkapták azt a csapatot, amelyik veri a finneket, nekünk meg ez jutott".........)

Kicsit gáz vagy nagyon gáz?
@pokerface: Jah, a sport írta a temetéskor, hogy a Ladányiék Miskolcon már játszanak.

Bizony gálának volt beharangozva és a szövetség csúnyán átvágta a közönséget. Illet volna előre tájékoztatni, hogy mire is számíthatnak.
A tűz, a lelkesedés hiánya pedig magyarázhatatlan.

Miskolc egy csóró város, sok becsületes kisember egyetlen szórakozási lehetősége, hogy kéthetente kimegy a meccsre szurkolni. A válogatott szereplése pedig piros betűs ünnepnap!
Ezért kutya kötelessége a játékosoknak megszakadni a pályán (pláne, ha a belépő 3X annyiba kerül, mint egy focimeccsé, sokaknak elvitte a havi zsebpénzét, s nem csak diákoknak).
Szerintem nem kéne erőltetni ezt..
a 6-0 az gála, nem? :P
@Minarikede: Lefordítom, amit írtál: építsenek csak csapatot a vb-re, de ne nálunk, hozzánk gálázni jöjjenek, az anyjuk hétszentségit, elvégre azér' fizettünk, e!
Előre is elnézést, ez az a vonal, ami alá nem vagyok hajlandó lemenni egy vitában.

Ha helyettem megteszik Énekes Lajos szavai is ("Ha a finnek ellen készültünk volna, más lenne az eredmény, más a csapat, és más a játék. De most a világbajnokságra készülünk."), akkor jó, ha nem, úgy is.

Zárójeles megjegyzések: Ha a szervezők gálameccset hirdetnek felkészülési meccs helyett, azt rajtuk kell számon kérni, hogy miért teszik. Ha egy újság hirdet keretet a szakvezetés helyett, azt meg rajtuk (Cortina sztem nem nyilatkozta, hogy biztosan játszatja Miskolcon a francia kontingenst - én meg is értem amúgy, de sportszakmai kérdésekbe ne menjünk bele, bőven elég feldolgozhatatlan már az emberi oldal is, ahogy látom). A jégkorong-vezetőkön max. azt lehetne számon kérni, ha nem a sikeres svájci szereplésnek rendelnének alá MINDENT.

Ettől függetlenül értem és megértem, hogy mivel van bajod/bajotok - ha előre mondták volna nektek, hogy nem a legnagyobb agyúk mennek Miskolcra, nem vettetek volna jegyet, és nem utaztatok volna súlyos 60 km-t. Oké, ez is elfogadható. (Kész szerencse, hogy Svájcba a borítékolható súlyos zakók ellenére sem ez a szurkolói réteg utazik.) De értsétek meg végre, hogy a felkészülés ilyen műfaj, Cortináék a meccsek lekötésekor és a jegyek kinyomtatásakor, ha akarták volna sem tudták volna megmondani, hogy ki lép majd pályára. Nem ők vertek át benneteket, hanem a saját álmaitok, úgyhogy minimum nem fair a részetekről most a csapatot és a vezetést savazni.
@T1GRIS:

Kedves Tigris!

Akik itt megjegyeztük, hogy csalódás volt a csapat összeállítása, azt is elismertük, szakmailag teljesen indokolható a lépés. Én magam ezt többször leírtam. Ettől még igaz, hogy
1. arra számítottam, a gálameccs az gálameccs
2. erősebb összetételű lesz a magyar válogatott
3. jelen lesz a kapitány
4. mindezek miatt van egy kis csalódotságérzésem
5. DE! Nem háborogtam, a szakmai érveket megértem.

Mindezek után Te azt írod, "nem fair", amit teszünk. Mármint a csalódotságérzet, együtt a (szakmai érvek) elfogadásával.

Bizony, sportszerűtlen dologi az, ha valaki nem örül kifejezetten annak, ha nem pontosan azt kapja, amire számít.

Szerintem senki nem bántotta a válogatottat, csak leírták a véleményüket, hogy kicsit átb....va érzik magukat, amiért a pénzükért nem azt kapták, amit baharangoztak és elvártak. Sokan nem a hoki szakmai része miatt mentek ki a mérkőzésre, hanem azért, hogy láthassák játszani a magyar válogatottat. A közönség nagy része még a les fogalmával sincs tisztában, nehéz beadni nekik a szakmai dolgokat.

Attól, hogy leírták itt páran a véleményüket és megjegyezték, hogy hiányérzetük van, ezen kívül nem láttam, hogy konkrétan a csapatot kritizálták volna. Éppen ezért kár elvinni a témát egy olyan irányba, ahol majd lehet egymást anyázni.
A szűkreszabott játékosállományból Cortina összerakott egy működőképes gépezetet,amelyben mindenkinek meg van a feladata.
Ennek a "masinának" a felturbózása volt az eddigi feladat.Sikerült!
A szerkezet legfontosabb alkatrésze,-bocsánat a kifejezésért Gábor-,kiesett.
Nincs csereszabatos alkatrész és nincs idő,lehetőség újat épiteni.
A meglévőt kell úgy alakitani,próbálni,hogy megközelitse az eddigi teljesitményt.
Nem könnyű feladat és sok mindent be kell áldozni még akkor is,ha a szúrkolók egy részének ez nem igazán tetszik.
Pár évvel ezelőtt gondoltatok volna arra,hogy olyan dolgok bosszantanak mint:

Hol lesz válogatott meccs
Megint 6-7 gólt kaptunk világbajnokoktól
"B"csapattal meccselünk

Maradjunk a realitásoknál!

Álmodni azt szabad,és kell is!Én bizom bennük!
Na, aki akarta megértette, mi volt a miskolciak problémája, aki pedig nem akarta, nem értette. De mindegy, lépjünk túl mindezen. Sokkal fontosabb események következnek, nyakunkon a két norvég meccs, az oroszok meg már a spájzban vannak. :)
Hajrá, magyarok!
Mad'arsky do-toho!
süti beállítások módosítása