HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Finnország 10 percben

2009.04.03. 08:37 D. Gromov

Már meg is van a gólösszefoglalónk a magyar válogatott újabb világra szóló győzelméről. Ma este másodszor is játszunk a legyőzöttekkel, Miskolcon hat órakor kezdődik a meccs.

39 komment

Címkék: magyarország finnország videók felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miskolcon is lesz plüs-action?
Grat a vállogatotnak hála istennek a román sport 1 adja és adni fogja ma este is nagyón jó márközés vólt büszke lehet mindenki aki magyar bárhól él a világon.
Sok , sok sikert ma estére hajrá Magyarország.
Azert bennem van egy kis felelem, hogy a valogatott igazi formaja az olaszok meg a lettek elleni, ezek a baratsagos meccsek nem elegendoek ahhoz, hogy valodi kovetkeztetest tudjunk levonni. Tovabbra is azt mondom, ennek a gyozelemnek csak akkor van igazi ertelme es erteke, ha bent tudunk maradni.
@egysegelem:
Ennek a gyõzelemnek mindenképp igazi értelme van, ember! Az olimpiai második helyezettet, állandó A csoportost gyõztünk le! És igen, egyénileg jobbak voltak, nem kevéssel, de mi meg csapatabb voltunk és amikor kellett, akkor tettük oda magunkat! Szuperrõl meg nem kell beszélni szerintem, egyértelmü mennyit tett hozzá.
Az elsõ két góljuk emberelõnybõl volt, nekünk akcióból 5/5-ben. A harmadik góljuk bomba volt, nekünk emberelõny. De a meccsen 2x vezettünk! Úgy, hogy mi kaptuk az elsõ gólt! Ha ezt a B csoport legjobbjai ellen hozzuk (Ukrajna vagy Japán), már akkor is szép! De a finnek voltak az ellenfél. Ajánlom figyelmedbe a száraz tényeket: Mo.-n 2000 hokis van, és 16 jégcsarnok, a finneknél 63 000 igazolt/liszenszes játékos, és 195 000-es bázis, 220 jégcsarnokkal. S végül olvasd el a finn médiában mi jelent meg: egyértelmü fiaskónak érzik!
Becsüljük meg ezt a csapatot, met rohadtul megérdemlik, ha A csoportosok maradunk, ha nem, ha kijutunk az olimpiára, ha nem!
A morál emeléséhez tökéletes volt. De látszott, hogy nagy különbség van a két csapat között.
Ez talalhato a finn jegkorongszovetseg honlapjan a tegnepi mecccsrol. Nyelvrokonsag ide vagy oda, a tulajdonnevek kivetelevel a finn is a kinai kategoriaba tartozik (nekem):


Suomi hävisi Unkarille
Leijonien MM-leirityksen ensimmäinen maaottelu Unkaria vastaan ei ollut millään muotoa perusmaaottelu, jos sellaisia ylipäätään onkaan. Jo alkulämmittely oli hieman totutusta poikkeava, sillä joukkueet suorittivat sen kovaäänisen live-bändin säestyksellä. Ennen ottelua kuultiin vielä noin 50-päisen kuoron esittämänä kansallislaulut sekä muisteltiin tyylikkäällä tavalla viime viikolla menehtynyttä Unkarin maajoukkueen monivuotista tähtipelaajaa Gábor Ocskayta.


Alkuseremonioiden jälkeen kaikki oli valmista – paitsi toimintakyvytön Suomen vaihtoaition luukku, ja sitä myöten myös Suomen peli. Unkari taisteli urhoollisesti vanhan pelitoverinsa muistoa mitä parhaimmalla tavalla kunnioittaen. Joukkueet tekivät maaleja tasatahtiin ja varsinainen peliaika päättyi 3-3 -tilanteeseen.


Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua ja torstai-illan suomalais-ugrilainen kiekkoherruus ratkaistiin voittomaalilaukauskilpailussa. Kotijoukkue ratkaisi pelin edukseen jo kahden laukojan jälkeen, kun molemmat Unkarin laukojat onnistuivat ja suomalaisten (Nummelin ja Hirschovits) molemmat yritykset kilpistyivät Unkariin loistavaan maalivahtiin Levente Szuperiin.


Unkarin pelaajat pelasivat suurella sydämellä, he todella halusivat voittaa tämän ottelun keskiviikkona haudatun pelikaverinsa kunniaksi. Taistelun ruumiillistuma oli peräti 52 kertaa torjunut supermaalivahti Szuper. Tunteikas ja vauhdikas kiekko-ottelu oli varmasti 8000-päisen kotiyleisön mieleen. Tappion karvasta kalkkia syönyt Suomi saa pikaisen mahdollisuuden revanssiin perjantai-iltana, jolloin joukkueet kohtaavat uudelleen, tällä kertaa Miskolcissa.


Unkari - Suomi 4-3 VL

03.56 0-1 Vahalahti (Kerman) yv
11.09 1-1 Fodor
35.59 2-1 Kovacs (Palkovics)
39.52 2-2 Vahalahti (Nummelin, Tarkki) yv
43.19 3-2 Palkovics (Fekete) yv
46.55 3-3 Aalto (Makkonen)

Unkari 4-3 voittoon voittomaalikilpailun jälkeen.


Minden elismeresem a fiuke. Jo volt latni oket jetszani. Gratula az eredmenyhez!
Hajra magyarok!
aki esetleg fanyalogna ezen a finn csapaton az gondolja végig azt, hogy ezekből a fiúkból csak 5-6 ember játszik majd a VB-n, úgyhogy a motivációval biztos nincs gond náluk.
Nagyszerű meccs volt! Gratula az egész csapatnak!!! Talán egy kis önbizalom növelés nem jön rosszul a csapatnak, bár azt soha nem gondoltam volna, hogy ezt a finnek elleni találkozó szolgáltatja majd! Hihetetlen!

Ne feledjétek, hogy egy félkészülési meccsnek egészen más a tétje, mint az éles találkozóknak. Ez persze mit sem csorbít az elért eredményen. Már régóta olyan eredményeket hoz ez a csodálatos válogatott, melyeket elvárni reálisan nem lehet, ám minden egyes meccsen megtesznek mindent az újabb és újabb bravúrért. Mintha futószalagon jönnének a csodaszámba menő eredmények. Valószínüleg a VB-n kicsit másképpen lesz, de sebaj! Mi maradjunk a földön, ne tegyünk terhet a srácok vállára, de tudjunk örülni, amíg szárnyalnak. Ha pedig maradnak a papírforma eredmények (mint pl. a lettek vagy olaszok ellen) akkor se legyünk elkenődve, hisz így is többet adnak nekünk szurkolóknak, mint ami adható. És hogy egy szállóigévé vált mondatot idézzek: "Mindent megtesznek azért, hogy egy kis mosolyt csaljanak az arcunkra"

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Az én gondolataim szerint a "maciszedő" fiatalok üzenete:
A válogatott ugyan a bemelegítésen fekete 19-esben gyászolt, de az utánpótlásé a jövő, ezért ők mind hófehér 20-asban segítettek.
Mintha azt jeleznék a közönségnek: a gyász után tovább kell eggyel lépni a jégkorong jövőjének érdekében...
@egysegelem: bocs, nem igazán értem, hogy mit mondasz: "ennek a gyozelemnek csak akkor van igazi ertelme es erteke, ha bent tudunk maradni"...???
Éppen fordítva van:
A felkészülési meccseknek igen nagy jelentőségük van, akár vesztünk, akár nyerünk. Ahhoz, hogy egyáltalán esélyünk legyen bent maradni az A-ban, ez a finnek elleni meccs pl. tökéletes felkészülés. Főleg, mikor gyakorlatilag újra kell szervezni egy összeszokott csapatot. És az egészen fantasztikus, hogy ide jutott a magyar hoki: kancsik, svédek, finnek jönnek ide felkészülni.
Ezen kívül igazi értelme és értéke az is, hogy tegnap 9ezer ember a helyszinen, más soktízezer meg a tv-k előtt, itt-ott örült.
A Finneknek azt hiszem ke kellene váltani egy SZUPER-Shop kártyát mára;) HAJRÁ MAGYAROK! FOCIPÁLYÁKAT LEDÓZEROLNI! JÉGCSARNOKOKAT MINDENHOVA!!!!!!
@celebesz:
Itt is szeretném megköszönni a tegnapi kedvességed, hogy volt szíved otthagyni az ünneplőket és elmentünk a kocsihoz a két mezért. Daninak így lett kerek a tegnapi nap.
Szerintem ma le se lehet róla könyörögni a mezt....
Mégegyszer köszi,
Dani és Krisz
miskolcon is lessz mackó dobálás??
@málkín: Újvárosban üres a stadion, ha van egy dózered,én leszek az első....és Stasler faterében is a szöcskék,hangyák uralják a pályát!
@mastamind: Stadler...természetesen...bocs...
Kovács Csabi gól utáni mozdulata miatt, most megint bújok a monitor mögé, mert könnyes a szemem...
>kancsik, svédek, finnek jönnek ide felkészülni.
Es ruhazkodni.
Remek zakokat lehet itt beszerezni :-)
Azért ne felejtsük már el, hogyha valaki tartalékos volt, akkor az a MAGYAR csapat!! Gondoljatok bele, Ladányi, Vas Marci és Szélig (na meg Ocskay...) nélkül.
@Dachstein: Pont erre gondoltam én is. Ma este játszanak? A tegnapi livestreamért óriási köszönet- ma is menni fog??
KÖSZZ
@Pipin bácsi: Akkor már nincs is más tennivaló, csak minél több hokimeccsre kijárni!!! :) Remélem, a norvégok ellenin találkozunk újra!
Jó kis meccs volt. Egészen jól mentek a srácok, mi lesz itt, ha játszik a francia légió, és hazatérnek NHL-eseink is? :)

Külön öröm, hogy sikerült azonosítani Wayne Mackó Urat a tömegben.
A finnek erősebb csapat, ez egyértelmű. Egy gyengébb csapatnak pedig azt a játékot kell játszani, amit mi játszottunk tegnap este. Irdatlan bravúr megverni egy ilyen csapatot, ami viszont figyelemre méltó, hogy 20 éve egy román válogatott, 10 éve egy brit válogatott, ma meg egy finn válogatott ellen tudunk ilyen stílusú győzelmet aratni. Nem hiszem, hogy még 10 év múlva meg már partiban leszünk a finnekkel, de ha a Bartalis- és Hentes-féle generációk felnőnek, akkor azért van még fény a válogatott jövőjében.
Hajrá fiúk, mi szurkolunk akkor is!
Megvan valakinek esetleg a meccs felvétele DVD-n? Nagyon hálás lennék érte. kipuka_7@hotmail.com-ra írjatok légyszi, aztán majd megegyezünk.

Köszi.
Nagyon szép volt, Fiúk! Rég ugráltam már ilyen kitörő örömben. Köszönöm a csodás estét.

[zárójeles megjegyzés: jó, hogy a maciszedők 20-as mezébe belelátjuk a folytatásra való utalást, de szerintem ez csak a P..nnon miatt volt, bár én is szívesebben látnék bele mást.]
Sziasztok tudja valaki , hogy Kovács Csabival mi a helyzet???Az utolsó két cserében Benk jött be helyette a végén végig ballal fogott kezet és csak lógatta a jobbat.
Remélem semmi komoly......
Hihetetlen volt Gratula fiúk!!!!!!!
@.Anakin.: Hamarosan jön egy posztunk, abban lesz infó erről is.
Van négy plussz jegyem a ma esti meccsre. Ha valakit érdekel... Ott tudnám odaadni. 14:30ig ide írjatok.
@celebesz: kik azok a kancsik valami szemtengely ferdulesben szenvedo nepek esetleg csak a hokisoknak van szemtengely ferdulese? nem akarok senkit baszogatni de azert ne csinaljunk kurvat a magyar nyelvbol
pygmalion: mivel már évek óta számhordozás van a telefoniparban, a 20-asnak már nincs olyan nagy jelentősége, mint Pannon. Szerintem is a jövőt jelentheti...19 után 20.
Kezdem azzal, hogy én nem szeretem a hokit. Nem vagyok egy lassú felfogású ember, de aki látja meccs közben a pályán azt, hogy hol a korong (s nem a lassításról beszélek), annak kinyalom a hátsóját! Éppen ezért, mivel a játék követhetetlen részemről, nem is élvezem.

Folytatom azzal, hogy a sok maci és egyéb állatka a jégen szívszorító, ugyanakkor azt is jelzi, hogy van még olyan nemes cél, ami mögé érdemes odaállni, s vannak még olyan emberek is, akik odaállnak. Le a kalappal.

Végül, de nem utolsósorban pedig ez a siker az ország sikere. Minden sportoló, aki egy országnak dicsőséget szerez, az valahol egy hős, s ez a hokis csapat hősökből áll. Pláne azok után, ami a társukkal történt. Mindenképp óriási siker a győzelmük, egy világbajnok finn csapatot legyőzni, még akkor is, ha az barátságos meccs, óriási siker.

Gratulálok, ebben a vérzivataros időkben ilyenkor azért az ember kicsit büszke arra, hogy magyar, s hogy tudnak még a magyarok csodákat produkálni.

Sok sikert kívánok Svájchoz, s mondom még egyszer, bár nem szeretem, de a vébét ezek után biztosan nézni fogom!
@mastamind: Nem csak újvárosba üres a stadion az egész országba kivéve egy két helyet tehát mehet mindehova a dózer........
Gratulálok a CSAPATNAK, a tagnapi eredményhez. Persze a helyén kell kezelni ezt is, de azt hiszem, hogy ezekből lehet erőt meríteni. Nagy élmény ez szurkolónak, játékosnak egyaránt.
Bármi is legyen a vb-n, ez a csapat megérdemli, hogy mellette álljon sok-sok ezer szurkoló és segítse, szurkoljon neki.
HAJRÁ MAGYAROK!
@qx92: Rendben. A központozásról hallottál már?
Patrick,

Szerintem próbáld ki helyszínen is a meccsnézést, ott könnyebb azért kvöetni a korongot:)
+ először sztem mki csak keresi a korongot:)
off: Valaki meg tudná mondani, hogy a videóban többször felcsendülő dalnak ki az előadója, és mi a címe?
Az, amelyik a magyar góloknál csendül fel!
Én csak az utolsó pillanatokban tudtam jegyet venni ráadásul egy defektet is kaptam a Nádor utcában miközben mentem a jegyért de ez a meccs mindent megért! Életem egyik legjobb meccse volt ha nem a legjobb!
Csináltam pár videót is:

www.youtube.com/watch?v=CvqNNh3vIn4
www.youtube.com/watch?v=P5dl6EbkZ-k
www.youtube.com/watch?v=6YF2H0kB8N0

Szép volt fiúk és nyugodj békében Csicsó!
süti beállítások módosítása