HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kőkemény meccsel készültek az U18-asok

2009.03.31. 21:57 Hblog

Eljött az idő, amikor igazán jó játékosok közül lehet és kell válogatni, mondta Géczi Gábor csapatvezető a keretszűkítés után. A magyar U18-as válogatott megvívta utolsó felkészülési meccsét a szlovák extraligás Ardo Nitra junior-ifi vegyes csapatával, utána kiderült, ki az a 22 játékos, aki hazáját képviselheti Fehéroroszországban. Még néhány nap, és kezdődik Minszkben a divízió 1-es világbajnokság. Reménykeltő, amit láttunk.

Hajtós, harcos, rengeteg fizikai játékkal színezett mérkőzést játszott a magyar ifjúsági válogatott a Nitra szlovák extraligás csapatával. A látottak alapján ideálisan választott ellenfelet a vezetés, elég erőset ahhoz, hogy támadásban és védekezésben is megmutathassák a magyar fiatalok, mire képesek, ésvoltak győzelmi esélyeink is.

Nyerniük nem sikerült az U18-asoknak, de meggyőződésünk szerint azért nem, mert a kapitánynak és segítőinek elsősorban az volt a céljuk, hogy mindenkit kipróbáljanak, megadják a lehetőséget a bizonyításra. Ennek megfelelően előbb az első, majd a második harmad után is többen átöltöztek azok közül, akik helye fixnek látszott a minszkiek között, és a sorok összetételét is többször variálták Ancsin Lászlóék.

Az első harmadot még hoztuk a rendkívül erős és gyors szlovák tinédzserekkel szemben. Amit ekkor megfigyelhettünk, az gyakran igazi csapatjátéknak tűnt. Különösen a Németh, Nemes, Hardi támadótrió látszott összeszokottnak és lendületesnek, de a Hentes, Somogyi, Pavuk hármas is gyorsan megtalálta a közös nyelvet. Az első találat utóbbiak (gólszerző Hentes), a második előbbiek (végrehajtó Hardi) teljesítményét dicsérte. Közben az ellenfél is szerzett egy gólt, 2-1-nél következett a pauza. A Somogyi-féle sor tehát az első sor húsz perc után mehetett is a nézők közé, Rajna kapussal együtt, és Némethéknek is már csak egy harmad erejéig kellett a jégen maradniuk.

A második menetben alaposan megvariálták a sorokat, innentől inkább az egyéni produkciókat, mintsem az összjátékot dicsérhettük. A szlovákok is belehúztak, ezt a harmadot 4-1 arányban nyerték. A magyar gólt nagyszerű lövéssel Virág Tamás szerezte. A harmadik felvonásra már csak három hazai sor maradt, és még kevesebbszer ment a korong ütőről ütőre, többen túl gyakran egyedül akarták megoldani a helyzeteket. Ez csak egyszer sikerült, a svéd légiós Hári János kerülte meg villámgyorsan a kaput. A Nitra ebben a szakaszban is összehozott kettőt, így lett 4-7 a vége.

De ahogy jeleztük, nagy feladat várt kedden az ifjúsági válogatottra. A szlovák extraligás Nitra elhozta ifijei krémjét és hozzá hét juniorkorú játékost. A Budapestre érkezett nitrai csapat kétharmada a juniorok között (is) játszott ebben az évben. Itt volt a juniorok két legponterősebb játékosa is. Az Ardo Nitra a szezont a negyedik helyen zárta juniorban, úgy, hogy az első három mindegyikével szemben volt győztes mérkőzése is, a bajnokot kétszer verte. Ha fokozni akarjuk: három játékos a felnőtt Extraligában is szerepet kapott az elmúlt szezonban. Az 1989-es születésű Michal Eckar 24 mérkőzésen szerepelt, egy gólt is lőtt. A magyar válogatottban az 1991-es és az 1992-esek mellett három 1993-as játékos is szerepelt. Utóbbiak közül ketten gólt is szereztek.

Összességében az eredménnyel szerintünk nem kell sokat foglalkozni. Egyértelmű volt, mi a cél. Ha sikerült volna behúzni a meccset, az a hab lett volna a tortán. Sokan mozogtak biztatóan, főként elöl, nemegyszer hátul is. Bátran vállalták az ütközéseket, kreatív megoldásokkal próbálkoztak sikeresen. És ami nagyon fontos, nemcsak a légiósok iparkodtak meggyőzően – a sokszor emlegetett Fektitől Pavukon és Hárin át Somogyiig, de mások is –, hanem az itthon pallérozódó játékosok is. Ha sikerül összerakni az ideális sorokat, ezek a gyerekek nagy dolgokra is képesek lehetnek. Persze ne feledjük: hogy mindannak, amit láttunk, mennyi az értéke valójában, az csak Minszkben derül ki.

A mérkőzés után Ancsin László szövetségi edző, valamint Marton Tibor és Robert Dever edzők kihirdették a Minszkbe utazó keret névsorát:

Kapusok: Hajek Márk (UTE), Rajna Miklós (NZ-Stars).

Hátvédek: Balogh Bálint (Alba Volán), Erdélyi Tamás (Dunaferr), Hetényi Péter (Red Bull Salzburg, AUT), Kiss Dániel (Dunaferr), Nagy Richárd (NZ-Stars), Varga Arnold (Dunaferr), Ványi Gergő (NZ-Stars), Zalavári Bence (UTE).

Csatárok: Fekti Ádám (Red Bull Salzburg, AUT), Galló Illés (Belije Medvegyi, RUS), Hardi Richárd (NZ-Stars), Hári János (Färjestad, SWE), Hentes Kristóf (Kloten Flyers, SUI), Jankovics Péter (UTE), Maszlov Szergej (NZ-Stars), Nemes Benjámin (NZ-Stars), Németh Attila (NZ-Stars), Pavuk Attila (Dunaferr), Somogyi Balázs (Red Bull Salzburg, AUT), Strenk Hunor (NZ-Stars).

A bő keretből a következő játékosoktól vettek búcsút: Hortay Olivér (Alba Volán), Galsi Péter (Alba Volán), Gőz Balázs (Miskolc), Komáromi Dávid (Dunaferr), Meretei Márkó (Alba Volán), Papp Csaba (Dunaferr), Virág Tamás (Dunaferr). Hortayt megkérte a szakvezetés, töltse a válogatottal az elkövetkező napokat is, munkájával segítse a felkészülést.

Géczi Gábor csapatvezető az összes játékosnak köszöni az egész éves munkát, és fontosnak tartja hangsúlyozni, a most kimaradók is remek teljesítményt nyújtottak. A magyar jégkorong utánpótlása elérkezett arra a szintre, amikor a jó játékosok közül lehet válogatni, nem pedig a kevésbé rosszakat kell kivinni a világbajnokságra, mondta.

A program:

április 6.: Magyarország–Fehéroroszország
április 7.: Magyarország–Litvánia
április 9. Magyarország–Lengyelország
április 11.: Magyarország–Kazahsztán
április 12. Magyarország–Ukrajna

46 komment

Címkék: vb válogatott divízió 1 u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó kis válogatottunk lehet ha az ifibajnokság legjobb kapusa meg a kanadai táblázat első második negyedik es hatodik játekosa nem fért be.
Végeredmény 8 Stars 3 UTE 6 es fél külföldi bocs Ati.
Akikben dunaujvarosi meg székesfehervári sziv dobog és bent maradtak mutassátok meg mit tudtok a többiekért is. A vezetőség meg szégyelje magát.
@Settenkedő91: a személyes sérelmek megvitatásának nem ez a helye. azt szemtől szemben illik. aki ebbe az irányba próbálja elvinni a diskurzust, azt kiiktatjuk. köszönjük a megértést
Semmi személyes nincs a megjegyzés mögött. A tények önmagukért beszélnek. Ha erre nem illik felhívni a figyelmet akkor bocsánat nem szóltam.
Nekem csak az tünik érdekesnek, hogyha egy játékos gólt üt azon a meccsen ahol a teljesítményt nézik és csatár, akkor mivel magyarázzák hogy kimaradt?
gondolom a csapatjátékban való gyengébb részvétellel...
Ez egy erősebb csapat mint az u20-as volt szerintem. Remélem ők min. bennt maradnak a div.I.-ben az orosz utódállamok között. :S

Hajrá Magyarok!
@Settenkedő91: egyrészt van. másrészt a tények nem beszélnek önmagukért. harmadrészt nem illik. negyedrészt elnézzük. ötödrészt vita lezárva.

mostantól tessenek szurkolni a csapatnak. a kritika a vb után jön.
Virág Tamás nevének hiánya valóban nagyon szembetünő a listában. Biztos sok embernek érthetetlen, de találgatással, vádaskodással nem lesz benne. Személyszerint, meglepődtem, de csak annyit tehetek/tehetünk, hogy bízunk az edzők döntéseiben.
Gratulálok minden keretben lévő játékosnak és kívánok nekik sok sikert! A kimaradottaknak pedig kitartást és remélem látjuk őket még válogatott mezben!
Jó lenne megnézni a skacokat. Adja majd valamelyik TV, nem tudja vki?
Szerintem azért van szövetségi kapitány/edző, hogy eldöntse, ki utazik, meg ki nem. Nem hiszem, hogy személyes indokok maradt ki, aki kimaradt.
Majd ha az itt elégetlenkedő(k) lesz(nek) a főnök(ök), akkor úgy válogatnak, ahogy nekik megfelel.
Az meg, hogy ez a keret mennyire lesz sikeres, majd a tornán eldől, ennyi.
Nem bántva a válogatási elveket, csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy a szövetség bűnös mulasztásban van. Géczi Gábor biztos jó csapatvezető, de, ha nem hozunk az egyik legértékesebb korosztály mellé külföldi edzőt , edzőket, akkor el fognak kallódni. És ez most nem fér bele...:-(
"Eljött az idő, amikor igazán jó játékosok közül lehet és kell válogatni" ennek tessék örülni.
Tudom páran sértve érzik magukat, de az jó a magyar jégkorongnak, ha kiváló játékosok nem tudnak beférni a válogatottba, mert ott még jobbak vannak...
versenyhelyzet lesz és nem járunk úgy hogy alig tudunk kiállítani egy csapatot. Nem tudom pontosan hogy melyik játékos milyen poszton játszik, de gondolom posztonként volt fontos megtalálni a megfelelő embereket. Például lehet 6 jó centerünk, abból csak 3-4kell a vbre hiába jobb eredményekkel büszkélkedhet a két kimaradó mint pár szélső játékos. Virág Tamás kimaradása ettől függetlenül számomra is meglepetés...
Ahogy várható volt, már eddig is jó néhány kommentet törölnünk kellett. Két dologra szeretnénk felhívni a kedves hozzátartozók és szurkolók figyelmét. Az első és legfontosabb, hogy a cikkben 15-18 éves gyerekekről van szó. A másik és szintén nem elhanyagolható, hogy a jégkorongblog nem fórum, nem kívánunk minden véleménynek helyt adni. Ez nem az a hely, ahol feszültséget kell levezetni, és nem az a hely, ahol fröcsögni lehet. Köszönjük a megértést.
a "szerkesztőknek" !


így kell ezt csinálni és nem besértődni pár ideges jómunkásember fortyogásától.

BRUM
csak csodálni tudlak titeket, hogy képesek vagytok ezt csinálni, ráadásul ilyen higgadtan:)

kár hogy nem közvetíti egyik tv sem a meccseket, ahelyett hogy ZS kategóriás focit adnának este, adhatnák ezt, ezt lehet hogy nézné több mint 3 ember, ami a jelenlegi nézettséghez képest nagyságrendbeli emelkedés lenne :D

egyébként nem tudjátok, hogy egy ilyen junior vb közvetítési jogai milyen nagyságrendben mozognak? csak saccra, kíváncsi lennék
a lényeg kimaradt:D hajrá Magyarok, remélem elkenjük a szájukat:)
Lehet tudni valamit előzetesen az ellenfelek játékerejéről? Azt kb. tudjuk, hogy felnőtt szinten milyen erősek, de ifi-szinten milyenek? Hol játszanak?
Melyik csapatot (csapatokat) tudjuk nagy valószínűséggel megverni? Melyek erősebbek?
@orion66: Nem sokára jelentkezünk ilyen poszttal, de nem ma.
@D. Gromov: Ezt értem, sőt megértem, ugyanakkor a kimaradó játékosoknak is van lelke - szóval nemcsak azokra kéne tekintettel lennetek, akik bekerültek.
@KCs:
"Géczi Gábor csapatvezető az összes játékosnak köszöni az egész éves munkát, és fontosnak tartja hangsúlyozni, a most kimaradók is remek teljesítményt nyújtottak. A magyar jégkorong utánpótlása elérkezett arra a szintre, amikor a jó játékosok közül lehet válogatni, nem pedig a kevésbé rosszakat kell kivinni a világbajnokságra, mondta."
@comp3232: legjobb emlékezetem szerint az edzői stáb tagja a kanadai Bob Dever.
@D. Gromov: Én erre értettem: "mostantól tessenek szurkolni a csapatnak", ami számomra úgy esett le, hogy foglalkozzunk a bekerültekkel és ne a kimaradókkal.
@kerusz: Akinek az eddig Magyarországon nyilvánosságra hozott legjelentősebb edzői érdeme, hogy Kanadában született.
@KCs: Ha az edzőt, a csapatvezetőt és néhány bekerültet mindennek lehordjuk, akkor a kimaradók lelkével foglalkoztunk?
Bárki szabadon foglalkozhat a kommentek között a kimaradók lelkével.
@KCs: Mer nem olvasol Stars honlapot...:P:P

www.bpstars.hu/hirek.php?method=hirReszletek&cleanNewsURL=2009-03-31/a-jatek-a-legfontosabb

Itt van interjú Bob Deverrel!

Egyébként szerintem is nagyszerű játékosok a kimaradottak, de látott valaki, valaha is olyat, hogy a kimaradókkal foglalkozna egy honlap? Az kb. olyan lenne, mintha az edző döntése ellen tiltakozna. Le lehet irni egy játékosról, hogy most kimaradt, de amúgy egy nagyszerű hátvéd...Akkor az olvasó felteszi a kérdést: Igen, és akkor minek maradt ki? Tehát az csak egy újabb lavinát szülne. (szerintem!!!!)
Remélem, nem öntök olajat a tűzre, de úgy érzem, hogy tisztázni kell egy dolgot. Az itthon maradó csapattagok nem szünnek meg tagjai lenni a magyar válogatottnak. Ők továbbra a magyar csapathoz tartoznak, csak ennek a túrának a keretébe nem választották be őket. Az utazó csapat tagjainak pedig - szerintem - kutya kötelessége értük is hajtani, hiszen az ő teljesítményük minősíti majd a magyar korosztályos jégkorongozókat. Az itthon maradók közül kevesen vannak 91-es születésűek, a 92-eseknek a következő évi ifjúsági világbajnokságon (vagy a decemberi junioron) lehetőségük (és bízom benne, hogy motivációjuk is) lesz képviselni a magyar színeket.
Még egy dologra lennék ezzel kapcsolatban kiváncsi, mégpedig hogy mi a célkitűzés? Mi az amivel elégedettek lehetnek és mi az ami kis csodával elérhető. Erős, nagyon erős a keret és a bizakodásból is arra merek következtetni, hogy valami nagy dologra készülnek!
@KCs: remélem a felnőtteknél is ez a véleményed
@gm: Te mindig a legjobbkor és a legjobbal:-)
@gm: V.T. 91-es születésű,ez az elmélet akkor dőlt meg amikor 3 93-as születésű játékos van bent a keretben.Nekik még 2 VB van hátra nem?Akkor hogy kerülhet ki 91-es születésű, aki van olyan ügyes.Tudom az edző dönt, "szakmailag"..........................Remélem amig törlik páran elolvassák.
@KCs: Egyetértek!!!!!!!!!!!!Annyit mindenki megérdemel,hogy pár szóval megmagyarázzák a miért-jét a kimaradásnak.Jó korosztály ez ,nem kéne már most kicsinálni őket.
Megdöbbentem a kiesők névsorán, nem gondoltam volna, hogy az Ifi bajnok Dunaferr első csatársora, aki a kanadai táblázat szerint is a legjobb csatársor nem lesz utazó, és hogy a Volán ifiből sem lesz csatár. Biztos nehéz most ezt a döntést elfogadniuk,hiszen kétségkívűl ott lenne a helyük, de remélem a hozzátartozóik és a saját edzőik, csapatvezetőik segítenek nekik ennek a feldolgozásában mert erre most biztos nagy szükségük lesz.
Az utazóknak sok sikert kívánok a VB-re!!!!
Cél az A osztály! Magyarok!
@KCs: továbbá az is érdeme, hogy az általa is edzett csapat kettőből kétszer verte meg a Volán ifit, (www.regi.icehockey.hu/magyar/jk.php?mit=3291, www.regi.icehockey.hu/magyar/jk.php?mit=3286) ebből az egyik alkalommal nem kicsit, nagyon...

Hogy Dever hogyan került ide Magyarországra, arról szerintem majd ráérős idődben esetleg érdeklődj Pat Cortinánál is.
Kedves quovadis!
Valóban három 93-as születésü srác maradt a keretben, de ha Te láttad az eddigi két edzőmérkőzést akkor kíváncsian várom a véleményedet, hogy Te melyiket hagytad volna itthon közülük? Nem lehetett könnyű dolga a szakmai stábnak, mert a srácok egymás teljesítményét múlták felül. A védelem még döcögős, de rengeteg szép megoldás született.
Valóban a Fradi ellen figyelemre méltóan mozgott a 23-as játékos tegnap pedig bomba gólt lőtt, de én magamnak azzal magyarázom a döntést, hogy mi kívülállok maximum az edzőmérkőzésen mutatott teljesítményt tudjuk megítélni, de a szakvezetők az egész edzőtáborozás során átfogóbb a játéktudáson túlmutató személyiségjegyek alapján ítélik meg a srácok csapatbaépítésének a lehetőségét.
Az is biztos, hogy tegnap nem aratott osztatlan sikert az, hogy a szakmai vezetők nem a győzelemre helyezték a hangsúlyt hanem arra, hogy minden srácnak megadják a lehetőséget az utolsó percekig a bizonyításra. Ez a hozzáállás azonban mindenképpen arra enged következtetni, hogy a cél a lelkiismerettel bevállalható megalapozott döntés
volt akár még egy vereség árán is.
@hokikori: Két edzőmeccs alapján választották ki az utazó keretet ? Ha igen, akkor ezen két meccs alapján többen nem kellene, hogy menjenek, s máris szóba jöhetnének azok, akik az éves teljesítményük alapján a "jövőben" reménykedhetnek. Tévedés ne essen, nincs kifogásom az ügyben érintett három játékos teljesítményével, tudásával, s egyben válogatottságával ! De így, ebben a szövegkörnyezetben - lásd első mondatod -, másoknak nem lenne ott a helye. Azzal sem értek egyet, hogy maximum az edzőmérkőzéseken mutatott teljesítmény alapján lehet, vagy nem lehet valaki válogatott a szemünkben, hiszen minden játékos mögött ott van a 2008/2009-es szezon. Tekintettel arra, hogy sok egyéni teljesítmény is előfordul(t)egész szezonban, mégis igen nagy jelentőséggel bír az egyéni teljesítmény, mely nincs alárendelve a csapatjátéknak. Ilyenekből is akad(t) bőven ! Tehát ez sem mérvadó. Tisztelt "hokikori" ! Mindannyian tudjuk, hogy mi miért történt ! Fölösleges a látottakat magyarázni, mert a tényeket mindannyian látjuk, és tudjuk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy adott esetben kár "vitázzunk", mert ez is, mint sok minden korábban "eldőlt". Hozzáteszem, szakmailag összeségében korrekt, és jó a válogatott névsora, csak vannak hiányosságok. Ezek mindig is voltak, és ezután is várhatóak. Sok sikert a vb-n.
Vettem a fáradságot, hogy regsztráljak a honlapra. Nem hiszem, hogy most azzal kéne foglalkozni, hogy ki esett ki és hogy ki nem, ki érdemli meg vagy ki nem. Most az a lényeg, hogy szurkoljunk a srácoknak minden erőnkkel. Köszönöm szépen és örülök hogy tetszett a játékom a Ferencváros meg a Nitra csapata ellen. Az edzők döntöttek. Nehezen, de sikeresen összeállították azt a csapatot akik szerintük a legmegfelelőbb arra a célra, hogy ne csak bennmaradjanak a csoportban hanem még az érmet is a nyakukba akaszthassák. Hiszem, hogy ez a csapat képes lesz arra, hiszen 4nagyon erős sort állítottak össze. Én szurkolni fogok a fiúknak hisz tudom, hogy egy ilyen csapattal nagyon szép eredményt lehet elérni. Tudom, hogy csak is a legjobbat fogják kihozni magukból. :)

A fiatal sorunkról annyit írnék, hogy ők 3-an nagyon szépen összeszoktak az elmúlt évek során. Így együtt egy hihetetlenűl jó sort alkotnak, akik képesek akár meccseket eldönteni. A többi három sorról nem is beszélve. Sok sikert szeretnék kívánni nekik Minszkbe és remélem, hogy sikerül megvalósítani akár a felét is annak ami elhangzott az öltözőben.

Sok sikert srácok, hajrá fiúk! A 23-as játékos.
Úgy gondolom a lehetőség adott, el kell végezni a szakedzőit, és aztán lehet pályázni a szövetségi kapitányi posztra:)

Amúgy meg GYERÜNK SRÁCOK!! Sok sikert a VBre.
@XYZ23: Kedves Csaba!

Nem csak igazi sportember vagy hanem igazi EMBER is!
Kívánom maradj ilyen mindig és hidd el, álmaid valóra válnak.
@hokisap(u)ka:
Köszönöm szépen, de én Tamás vagyok nem Csaba. (De családban marad) :)
Szakvezetés? Melyik? :-) :-) Gratulálok! Ismerik a játékosokat? Hááát akkor tényleg szakvezetésnek nevezhető! Szakedzői? Kinek?


Hajrá srácok SOK SIKERT a VB-re.
@XYZ23: Tamas, Kanadabol gratulalok a sikeres szezonodra es kivanok sok sikert a jovoben is.
@XYZ23: Példamutató!Szégyelheti magát a vezetőség,hogy ilyen mentalitással rendelkező játékost kihagyott!Ismerjük a szóban forgó triumvirátust,na közülük senki nem irt volna ilyet.Hajrá Magyarok!Csak a játékkal foglalkozzatok!
@1116001: Van szakedzőim, és nem pályázok a szövetségi kapitányi posztra. Többek között ezért írtam le ezt a néhány gondolatotd, ami rám nem jellemző. Viszont vannak dolgok, amik mellett nem tudok szó nélkül elmenni, s amiket nem tudok szó nélkül hagyni. Az is igaz, hogy eddig süket fülekre talált. De milyen az élet ? Idővel igazol mindenkit. Sajnálom, hogy ez lett a reakció, nem ez volt a szándékom. Sok sikert a válogatottnak, hajrá I., II., III., IV., ötödik sor.
@XYZ23: A VB még el sem kezdődött,de egy srác már van,akire emlékezni fogunk...
@XYZ23: Nagyon szurkolok ,hogy a Te álmaid is valóra váljanak egyszer!
süti beállítások módosítása